2008. február 14. csütörtök

febr. 14
0:16
Életveszélyes 43-as főút - kevés a gyalogátkelő (boon)
Gyalogátkelőhelyek kialakításával és jelzőlámpák felszerelésével tennék biztonságosabbá az átmenő utakat a 43-as főút melletti településeken.
febr. 14
0:21
Bikini koncert Nyíregyházán (szon)
Valentin nap előestéjén a Bikini adott fergeteges koncertet Nyíregyháza főterén, ahol a szigorú hideg sem tudta elvenni a zenekar rajongóinak kedvét, hogy végig bulizzák és énekeljék szeretett slágereiket D. Nagy Lajossal, és a csapattal.Fotó: Racskó Tibor
febr. 14
1:26
Országos Kertvetélkedő IV. (Pályázatfigyelő)
A vetélkedő célja a minőségi termelésre való ösztönzés, az Európai Unió minőségi követelményeinek való megfelelés, a piacra jutás segítése, a példamutató kertészek felkutatása, tevékenységük bemutatása
febr. 14
1:30
Országos Fazekas Pályázat XVII (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a népi fazekasság hagyományainak ápolása, a nagy múltú fazekas-központok tárgyi művészetének megőrzése, továbbfejlesztése.
febr. 14
1:34
KutDiák Esszépályázat VI (Pályázatfigyelő)
Esszépályázat diákoknak
febr. 14
1:38
A sürgősségi ellátás - SO1 és SO2 (és ezeken belül gyermek sürgősségi ellátás) fejlesztésének támogatása / TIOP-2.2.2/08/2F (Pályázatfigyelő)
Jelen pályázati felhívás a sürgősségi ellátórendszer kórházi szintjének infrastukturális fejlesztését célozza új sürgősségi osztályok kialakításával, meglévő sürgősségi osztályok korszerűsítésével vagy magasabb szintre történő fejlesztésével.
febr. 14
4:55
Draskovics: "Az embereknek elegük van a kiszámíthatatlanságból" (Infostart)
Határozottságot és következetességet vár el a miniszterelnök az új igazságügyi és rendészeti minisztertől - mondta az InfoRádiónak Draskovics Tibor, aki hétfőtől tölti be a posztot. A politikus hozzátette: jó szívvel és magabiztosan tér vissza a jogi területre, munkájának középpontjába pedig a közigazgatás működésének egyszerűsítése, gyorsítása, valamint a következetesebb és határozottabb…
febr. 14
5:06
Csalással vádolja saját pártját a szabad demokrata politikus (Infostart)
Feljelentést fontolgat saját pártja ellen az elnökválasztási csalásról nyilatkozó SZDSZ-es Köteles Péter. Szerinte Kóka János úgy nyerhette meg a tavalyi elnökválasztást, hogy több küldött aláírását meghamisították.
febr. 14
5:30
Gyurcsány tegnap csak államtitkárokat cserélt (Népszava)
Nem várhatók újabb minisztercserék a kormányban - jelentette ki tegnap a kormány ülése után Budai Bernadett kormányszóvivő. A szóvivői iroda közleményben is cáfolta azt a hírt, hogy hamarosan távozik a kormányból Lamperth Mónika munkaügyi és Hiller István oktatási miniszter. Budai ugyanakkor személycseréket is bejelentett az államtitkári karban. Ezek közt olyanok is vannak, amelyek miatt a cáfolat…
febr. 14
5:47
"A nyilasok védték a zsidókat, nehogy a gestapósok a Dunába lőjék őket!" (Népszava)
A brit kormány a középiskolai tanterv állandó részévé tette az egykori auschwitzi haláltábor felkeresését. Magyarországon annak ellenére, hogy a holokauszt oktatása szerepel a nemzeti alaptantervben, sőt az érettségi része, vannak iskolák, ahol - mivel a történelemtanár, esetleg a tantestület egy része antiszemita -, meg sem említik, vagy másképp értelmezik. A legnagyobb gond az, hogy az…
febr. 14
5:52
A Fidesz elnöke a leánykérés fonákságáról és a nemmel voksolók beletörődéséről (Népszava)
"A jövő igennel kezdődik" - erről beszélt tegnap a Fidesz elnöke évértékelő beszédében. Orbán Viktor közölte, a március 9-i népszavazás egy új korszak nyitánya lesz. Szerinte, aki igennel szavaz a referendumon, az az egészségre, a tudásra, a felelős kormányzásra mond igent, aki nemmel voksol, az felhatalmazza a kormányt, hogy úgy folytassa, ahogy eddig kormányzott.
febr. 14
6:16
Internethasználat: Magyarország a középmezőnyben (Infostart)
A régiós országok közül Romániában chatelnek legtöbben, e-mailezés terén pedig a szlovének a legaktívabbak. A magyarok közel háromötöde minden nap használja az internetet, a régióban ennél többen csak Szlovéniában csatlakoznak a világhálóra napi rendszerességgel - derül ki a GfK Csoport friss felméréséből. A kutatás arra is kitért, hogy mely országokban milyen arányban használják a világhálót a…
febr. 14
6:25
Szem előtt a gyerek (szon)
Nagyon sok az olyan kismama, aki nem a saját érdekeit, sokkal inkább gyermeke testi és szellemi fejlődését tartja szem előtt.Sipos Béla jegyzete
febr. 14
6:33
Szem előtt a gyerek (boon)
Nagyon sok az olyan kismama, aki nem a saját érdekeit, sokkal inkább gyermeke testi és szellemi fejlődését tartja szem előtt.Sipos Béla jegyzete
febr. 14
6:35
Gátlástalan rendőrgyilkosság (boon)
A 37 éves esztergomi rendőr zászlós az életét áldozta, amikor hétfőn megakart fékezni egy dühöngőt, aki az édesanyját verte meg, majd gyáván a nyári konyhába zárkózott.Fullajtár András jegyzete
febr. 14
6:36
Gátlástalan rendőrgyilkosság (szon)
A 37 éves esztergomi rendőr zászlós az életét áldozta, amikor hétfőn megakart fékezni egy dühöngőt, aki az édesanyját verte meg, majd gyáván a nyári konyhába zárkózott.Fullajtár András jegyzete
febr. 14
6:37
Postánkból: A kutya meg a bolhák esete (boon)
Kótaj - Nem azok az ingyenélők, akik a hibás rendszer miatt nem dolgoznak, sőt! Ők a rendszer áldozatai! A paraziták azok, akik nem is AKARNAK dolgozni.
febr. 14
6:38
Postánkból: A kutya meg a bolhák esete (szon)
Kótaj - Nem azok az ingyenélők, akik a hibás rendszer miatt nem dolgoznak, sőt! Ők a rendszer áldozatai! A paraziták azok, akik nem is AKARNAK dolgozni.
febr. 14
6:40
Több vagonnyi csirke sértett határt (szon)
Kárpátalja – Az Állami Környezetvédelmi és Sugárbiztonsági Szolgálat munkatársai 8 vagon illegális csirkecsontot tartóztatott fel a Bátyui Vasútállomáson.
febr. 14
6:43
Több vagonnyi csirke sértett határt (boon)
Kárpátalja – Az Állami Környezetvédelmi és Sugárbiztonsági Szolgálat munkatársai 8 vagon illegális csirkecsontot tartóztatott fel a Bátyui Vasútállomáson.
febr. 14
6:45
Megkezdődött a hídfoglalás tárgyalása (boon)
Csütörtökön kezdődik a 2002-es hídfoglalás bírósági tárgyalása.
febr. 14
6:47
Ha nem tudod elmondani, írj sms-t! (szon)
Megnéztem a szótárban a vonzó, a helyes, az édes, és a szexi szavak értelmezését, és nem csodálkoztam rajta, hogy a te neved volt odaírva.
febr. 14
7:05
Sokáig marad a káosz az M0-on (Infostart)
Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság. A mindennapos baleseteket a bővítéssel lehetne megelőzni, ha azonban az elkészül, azonnal el kell kezdeni a régi szakasz felújítását.
febr. 14
7:16
Eltűntek a Draskovics-iratok az ORFK honlapjáról (ma.hu)
Eltűnt az ORFK honlapjáról az a dokumentum, amely Draskovocs Tibornak az olajügyekkel összefüggésbe hozható korábbi lépéseit mutatta be - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap.
febr. 14
7:31
Gyenge minőségő a golyóálló mellény? (Népszava)
Több megyében is panaszkodnak a rendőrök a kevés és nem megfelelő minőségű golyóálló mellény miatt - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.
febr. 14
7:34
Egyre népszerűbb a horrorminta (boon)
Debrecen – Koponya, rózsa, lepke, tündér, csontváz – a legkülönbözőbb életkorú férfiak és nők viselnek tetoválást: vannak, akik meggyőződésből, vannak, akik divatból csináltatnak. „Nem feltétlenül kis mintával kezdenek, sokan már első alkalommal is nagyot kérnek” – tudtuk meg Dóró Zsolt tetováló mestertől, a debreceni Doro Art tulajdonosától, aki már 12. éve készít tetoválásokat.
febr. 14
7:47
Sorban állás Orbán Viktor ajtaja előtt (Népszava)
A hazai pénzügyi és bankszektor, valamint cégcsoportok képviselői az utóbbi időben egymásnak adják a kilincset Orbán Viktornál - írta csütörtökön megjelent számában a Világgazdaság.
febr. 14
7:49
Fűrész: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt (Infostart)
Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint Orbán Viktor szerdai beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgosító volt. A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz elnöke kormányzati pozícióra készülő helyzetből fogalmazta meg gondolatait. Hozzátette: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt.
febr. 14
7:55
Lerablás céljából gépjárművet vásárolnék... (boon)
Miskolc - Továbbra is aggasztó a helyzet a gépjármű lízingpiacon: sok a nulla százalék önerővel, maximális futamidőre személygépjárművet vásárló és a részleteket fizetni nem tudók száma, ráadásul jelentős a visszaélések száma is.
febr. 14
7:57
Kiállta a golyópróbát a mellény (boon)
Az éles szituációban dolgozó rendőrök számára biztosítani tudja a rendőrség a golyóálló mellényt megyénkben is. Kockázatelemzés alapján dönt a parancsnok a felszerelés használatáról...
febr. 14
8:14
Hézag van a "Hézag"-aktákkal (Népszava)
Eltűnt az ORFK honlapjáról az a dokumentum, amely Draskovocs Tibornak az olajügyekkel összefüggésbe hozható korábbi lépéseit mutatta be - írta csütörtöki számában a magyar Hírlap.
febr. 14
8:16
A politológusok szerint, Orbán mindenkihez szólt évértékelőjében (ma.hu)
Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint nemcsak a jobboldali tábort, hanem a baloldali szavazókat is meg akarta szólítani "középre tartó" beszédével Orbán Viktor szerdai évértékelőjében.
febr. 14
8:43
Vádemelési javaslat a Veres fiúkat is érintő ügyben - Lapszemle (orientpress)
Akár napokon belül vádat emelhet az ügyészség Veres János pénzügyminiszter fiainak jó barátja, Tokai Tibor ellen garázdaság miatt, ha megalapozottnak találják a nyírbátori rendőrség napokban kelt vádemelési javaslatát- írja a Magyar Nemzet.
febr. 14
9:10
Nagy a mellényük? (orientpress)
Nincsenek méretre szabva a golyóálló mellények: nehézkesek, még ideiglenes viseletük is hátráltatja az egyenruhásokat- írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A napilap arról számol be, több megyében is panaszkodnak a rendőrök a kevés és nem megfelelő minőségű golyóálló mellény miatt.
febr. 14
9:11
Vasutassztrájk: folytatódik a bértárgyalás (HVG)
Folytatódnak az egyeztetések a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a MÁV Zrt., illetve a szakszervezet és a MÁV-START között a sztrájkkövetelésről, miután szerdán ismét eredménytelenek voltak a tárgyalások.
febr. 14
9:16
Zuschlag-ügy: a személyi titkár hamarabb vallott (ma.hu)
Kedden kihallgatást kért és részben elismerte felelősségét a Kecskeméti Városi Ügyészségen Zuschlag János, az MSZP volt országgyűlési képviselője, aki szeptember óta előzetes letartóztatásban van bűnszervezet tagjaként, folytatólagosan, különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával.
febr. 14
9:27
Dokumentum igazolja a csalást az SZDSZ elnökválasztásán? (orientpress)
Nem volt jelen az SZDSZ elnökválasztásán az a házaspár, akiknek aláírása szerepel a Borsod megyei küldöttek jelenléti ívének másolatán. Erről a hírTV- nek dokumentumai is vannak.
febr. 14
9:33
Nem megfelelő! - Rendőrpanasz a golyóálló mellényekre (ma.hu)
Több megyében is panaszkodnak a rendőrök a kevés és nem megfelelő minőségű golyóálló mellény miatt. Az esztergomi rendőrgyilkosság után sietve kaptak ugyan néhány úgynevezett csapatszolgálatra rendszeresített darabot, ezek azonban nem elég korszerűek, gyakorlatilag használhatatlanok.
febr. 14
9:44
Eltűntek a Draskovics-iratok (HVG)
Eltűnt az ORFK honlapjáról az a dokumentum, amely Draskovocs Tibornak az olajügyekkel összefüggésbe hozható korábbi lépéseit mutatta be - írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.
febr. 14
9:49
Visszakerült a „jövő” a Fidesz szótárába (orientpress)
Azokhoz is szólt Orbán Viktor évértékelő beszéde, akik nem Fidesz szimpatizánsok, de elégedetlenek a jelenlegi politikával – véli Böszörményi Gergely a Nézőpont Intézet politikai elemzője. A szakértő szerint a legfőbb kommunikációs eredmény, hogy a „jövő” 2002 óta először szerepel újra az ellenzéki párt szótárában.
febr. 14
9:50
Rasszista blogger - 3200 ügyészségi számítógépet kell megvizsgálni (boon)
Budapest - A Legfőbb Ügyészség számítástechnikai szakembereinek 3200 számítógépet kell megvizsgálniuk és még akkor sem biztos, hogy kiderül, ki írt egy internetes fórumra állítólag ügyészségi gépről rasszista megjegyzéseket. A fórumozó február 6-án jelentkezett utoljára.
febr. 14
9:59
Magyar származású tudós kapta a műszaki tudományok „Nobel-díját” (168 Óra Online)
A Draper-díjat idén egy magyar származású tudós, Kálmán Rudolf kapta meg a róla elnevezett matematikai modellrendszernek a kidolgozásáért. [Dátum: 2008. 02. 14. 02:14]
febr. 14
9:59
A Fidesz elnöke nagyobb részvételre számít (Népszava)
Orbán Viktor szerint nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban. A Fidesz elnöke a TV2 csütörtök reggeli műsorában arról is beszélt, hogy más lesz a referendum következménye, ha sokan, és más, ha kevesebben vesznek részt a szavazáson.
febr. 14
10:06
Gyurcsány leárulózta a Fideszt (Napi)
febr. 14
10:06
Orbán szerint, nagyobb arányú lehet a részvétel a népszavazáson (ma.hu)
Orbán Viktor szerint nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban; a Fidesz elnöke a TV2 csütörtök reggeli műsorában arról is beszélt, hogy más lesz a referendum következménye, ha sokan, és más, ha kevesebben vesznek részt a szavazáson.
febr. 14
10:11
Politikai szabálytalanságok (Hetek)
Közös ügyészségi-rendőrségi nyomozócsoport, valamint a rendőri szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok részvételével operatív felderítőcsoport alakult annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban több politikust támadás vagy fenyegetés ért. Két szocialista képviselő mellett a szabályt erősítő kivételt, a most már jobboldali kötődésű Csintalan Sándort kérdeztük az őket ért támadásokról.
febr. 14
10:34
Szélsőjobbos betegségnek nevezte a Magyar Gárdát a Los Angeles Times (boon)
A Los Angeles Times szerdai számában "terjedő kórként" ír a Magyar Gárda tevékenységéről. Ennek kapcsán megismételte a hétfőn elhunyt Tom Lantos kaliforniai szenátor kezdeményezését, hogy a szervezet tagjairól készüljön nemzetközi nyilvántartás, egyebek mellett azért, hogy soha ne kaphassanak amerikai vízumot.
febr. 14
10:40
Szélsőjobbos betegség? (boon)
Szélsőjobbos betegségnek nevezte a Magyar Gárdát a Los Angeles Times.
febr. 14
10:50
Az egyik napilap dokumentumokkal igazolja az SZDSZ csalását (ma.hu)
Írásos bizonyítéka is van annak, hogy csalás történt az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán - állítja a Magyar Nemzet, a birtokába került dokumentumok alapján.
febr. 14
10:52
Kik írják Gyurcsány és Orbán beszédeit? (ma.hu)
Hogyan születnek a politikai üzenetek a "három gyerek, három szoba négy kerék"-től az öszödi beszédig? Politikusok és polgármesterek beszédírói, nyelvészek, a jelenlegi kormányszóvivő és a korábbi kulturális miniszter is katedrára állnak, hogy a közéleti beszédírás mesterségét oktassák a Magyar Író Akadémián.

Keresés