2008. február 14. csütörtök

febr. 14
4:55
Draskovics: "Az embereknek elegük van a kiszámíthatatlanságból" (Infostart)
Határozottságot és következetességet vár el a miniszterelnök az új igazságügyi és rendészeti minisztertől - mondta az InfoRádiónak Draskovics Tibor, aki hétfőtől tölti be a posztot. A politikus hozzátette: jó szívvel és magabiztosan tér vissza a jogi területre, munkájának középpontjába pedig a közigazgatás működésének egyszerűsítése, gyorsítása, valamint a következetesebb és határozottabb…
febr. 14
5:06
Csalással vádolja saját pártját a szabad demokrata politikus (Infostart)
Feljelentést fontolgat saját pártja ellen az elnökválasztási csalásról nyilatkozó SZDSZ-es Köteles Péter. Szerinte Kóka János úgy nyerhette meg a tavalyi elnökválasztást, hogy több küldött aláírását meghamisították.
febr. 14
5:30
Gyurcsány tegnap csak államtitkárokat cserélt (Alternatív Energia)
Nem várhatók újabb minisztercserék a kormányban - jelentette ki tegnap a kormány ülése után Budai Bernadett kormányszóvivő. A szóvivői iroda közleményben is cáfolta azt a hírt, hogy hamarosan távozik a kormányból Lamperth Mónika munkaügyi és Hiller István oktatási miniszter. Budai ugyanakkor személycseréket is bejelentett az államtitkári karban. Ezek közt olyanok is vannak, amelyek miatt a cáfolat…
febr. 14
5:47
"A nyilasok védték a zsidókat, nehogy a gestapósok a Dunába lőjék őket!" (Alternatív Energia)
A brit kormány a középiskolai tanterv állandó részévé tette az egykori auschwitzi haláltábor felkeresését. Magyarországon annak ellenére, hogy a holokauszt oktatása szerepel a nemzeti alaptantervben, sőt az érettségi része, vannak iskolák, ahol - mivel a történelemtanár, esetleg a tantestület egy része antiszemita -, meg sem említik, vagy másképp értelmezik. A legnagyobb gond az, hogy az…
febr. 14
5:52
A Fidesz elnöke a leánykérés fonákságáról és a nemmel voksolók beletörődéséről (Alternatív Energia)
"A jövő igennel kezdődik" - erről beszélt tegnap a Fidesz elnöke évértékelő beszédében. Orbán Viktor közölte, a március 9-i népszavazás egy új korszak nyitánya lesz. Szerinte, aki igennel szavaz a referendumon, az az egészségre, a tudásra, a felelős kormányzásra mond igent, aki nemmel voksol, az felhatalmazza a kormányt, hogy úgy folytassa, ahogy eddig kormányzott.
febr. 14
6:16
Internethasználat: Magyarország a középmezőnyben (Infostart)
A régiós országok közül Romániában chatelnek legtöbben, e-mailezés terén pedig a szlovének a legaktívabbak. A magyarok közel háromötöde minden nap használja az internetet, a régióban ennél többen csak Szlovéniában csatlakoznak a világhálóra napi rendszerességgel - derül ki a GfK Csoport friss felméréséből. A kutatás arra is kitért, hogy mely országokban milyen arányban használják a világhálót a…
febr. 14
7:05
Sokáig marad a káosz az M0-on (Infostart)
Tartósan be kell rendezkedniük az autósoknak a kaotikus állapotokra az M0-áson: 2013-ig ugyanis biztosan marad a zsúfoltság. A mindennapos baleseteket a bővítéssel lehetne megelőzni, ha azonban az elkészül, azonnal el kell kezdeni a régi szakasz felújítását.
febr. 14
7:31
Gyenge minőségő a golyóálló mellény? (Alternatív Energia)
Több megyében is panaszkodnak a rendőrök a kevés és nem megfelelő minőségű golyóálló mellény miatt - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.
febr. 14
7:47
Sorban állás Orbán Viktor ajtaja előtt (Alternatív Energia)
A hazai pénzügyi és bankszektor, valamint cégcsoportok képviselői az utóbbi időben egymásnak adják a kilincset Orbán Viktornál - írta csütörtökön megjelent számában a Világgazdaság.
febr. 14
7:49
Fűrész: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt (Infostart)
Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint Orbán Viktor szerdai beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgosító volt. A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz elnöke kormányzati pozícióra készülő helyzetből fogalmazta meg gondolatait. Hozzátette: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt.
febr. 14
8:14
Hézag van a "Hézag"-aktákkal (Alternatív Energia)
Eltűnt az ORFK honlapjáról az a dokumentum, amely Draskovocs Tibornak az olajügyekkel összefüggésbe hozható korábbi lépéseit mutatta be - írta csütörtöki számában a magyar Hírlap.
febr. 14
9:59
A Fidesz elnöke nagyobb részvételre számít (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban. A Fidesz elnöke a TV2 csütörtök reggeli műsorában arról is beszélt, hogy más lesz a referendum következménye, ha sokan, és más, ha kevesebben vesznek részt a szavazáson.
febr. 14
11:04
Még nincs döntés, hol adják át a kitüntetést Tom Lantos özvegyének (Alternatív Energia)
Még nincs döntés arról, Washingtonban adják-e át Tom Lantos özvegyének azt a magyar állami kitüntetést, amelyet a politikától való visszavonulása és 80. születésnapja alkalmából adományoztak férjének - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.
febr. 14
12:12
Közel 9 százalékkal csökkent a fővárosi bűncselekmények száma (Infostart)
A budapesti rendőrfőkapitány szerint stabil és kiegyensúlyozott a főváros bűnügyi helyzete. Az esetek kétharmadát továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények adják.
febr. 14
12:17
Doktornő, család és fiatalok a Fidesz-plakátokon (Alternatív Energia)
Budapest, 2008. február 14., csütörtök (MTI) - A Fidesz a tudás, az egészség és egy új jövő mellett szeretne kampányolni - mondta Tarlós István, az ellenzéki párt népszavazási kampányának irányítója, aki csütörtökön a Fidesz plakátjainak budapesti bemutatóján arról is beszélt, hogy Orbán Viktorral március 7-én Csepelen tartják a kampányzárót.
febr. 14
12:28
Csökkent a bűncselekmények száma a fővárosban (Alternatív Energia)
A főváros bűnügyi helyzete stabil, kiegyensúlyozott - jelentette be Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány a fővárosi rendőrség elmúlt évét értékelő értekezleten csütörtökön Budapesten.
febr. 14
12:39
"Biztos Lamperth Mónika helye a kormányban" (Infostart)
A kormányszóvivő szerint a miniszterelnöknek jelenleg nincs kormányátalakítási terve. Daróczi Dávid sajtóinformációkra reagálva az InfoRádiónak azt mondta: Lamperth Mónika miniszter helye a kormányban egészen biztos.
febr. 14
13:07
Horváth Ágnes: az egynapos sebészet jó a betegnek (Alternatív Energia)
Az egynapos sebészet elterjesztésének fontosságára hívta fel a figyelmet az egészségügyi miniszter csütörtökön Vecsésen, egy nemrég átadott rendelőintézetben tett látogatásakor, hozzátéve, hogy a tárca támogatásával az év végéig megközelítően 40 ilyen kórház működik majd szerte az országban.
febr. 14
13:57
Másfél milliárdos "blöff" Szombathelyen (Alternatív Energia)
Szombathely, 2008. február 14., csütörtök (MTI) - Blöffölt Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere, amikor azt állította, hogy a Weöres Sándor Színháznak átmenetileg játszóhelyet biztosító szombathelyi Helyőrségi Művelődési Otthon (Hemo) felújításához több mint 1 milliárd forintnyi központi költségvetési támogatás szerezhető a szaktárca által kiírt pályázaton - közölte…
febr. 14
14:25
Ha sikerül bevonni a közvetítőt, további 5 napig nincs sztrájk (Alternatív Energia)
Herczog Lászlót kérik fel a felek közvetítésre a MÁV Zrt. és a VDSZSZ közötti tárgyaláson - jelentette be Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke a csütörtöki egyeztetés szünetében, hozzátéve: ha sikerül bevonni a közvetítőt, akkor péntektől további 5 naptári napra meghosszabbítják a MÁV Zrt.-nél a sztrájk felfüggesztését.
febr. 14
14:52
Csaknem másfél ezer rendőr hiányzik Budapesten (Infostart)
Majdnem 1300 ember hiányzik a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományából - mondta az InfoRádióban Tóth Gábor rendőrfőkapitány. A határőrség és a rendőrség összevonása után is kevesebben jöttek Budapestre, mint amennyit vártak.
febr. 14
15:11
Herczog vállalja a közvetítő szerepet (Alternatív Energia)
Herczog László, a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat közvetítője vállalja a közvetítést a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) vitájában.
febr. 14
15:32
Fidesz: ki tüntette el a Draskovics aktáit a rendőrség honlapjáról? (Infostart)
A Fidesz követeli, hogy nevezzék meg, ki adott utasítást "a Draskovics Tibor számára kellemetlen olajügyi iratok eltüntetésére a rendőrség internetes honlapjáról", és mondják el, miért tüntették el azokat - mondta Demeter Ervin csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 14
15:33
47 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma (Alternatív Energia)
2002 és 2007 között 47 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma a 15-64 éves korosztályban, a foglalkoztatási ráta pedig 56,2-ről 57,3 százalékra javult - mondta Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter évértékelő tájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
febr. 14
15:44
Félmilliós büntetés egy kézben tartott Népszaváért (Alternatív Energia)
Félmilliós bírsággal sújtotta a Magyar Televíziót (MTV) a médiahatóság, mert ert a Nap-kelte egyik interjújának felkonferálása során szerintük indokolatlanul mutatták a Népszava fejlécét a képernyőn.
febr. 14
15:49
A főigazgató lemondása lezárta a koalíciós vitát (Infostart)
Lemondott a Szent János kórház főigazgatója. Kázmér Tibort két éve nevezték ki az időközben megaintézménnyé vált kórház élére. Helyzete az utóbbi időben bizonytalanná vált. Ebben szerepe volt annak, hogy a szocialisták, az MSZP-s Havas Szófia orvos-igazgató menesztése miatt már korábban szerették volna elmozdítani.
febr. 14
15:55
Már csak egy nap az első bevallási határidőig (Infostart)
Február 15-ig kell benyújtaniuk az adóbevallást az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezettek magánszemélyeknek, valamint ez a határideje az egyszerűsített vállalkozói adó bevallásának is. Az APEH bevallási főosztályának vezetője a bevallási nyomtatvány változásairól beszélt az InfoRádiónak.
febr. 14
15:55
Minden "utcai" rendőrnek van mellénye (Alternatív Energia)
Jelenleg a rendőrség 10.710 darab lövedékálló mellénnyel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy valamennyi, közterületen szolgálatban lévő rendőrnek van ilyen védőfelszerelése - közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.
febr. 14
16:03
Minden közterületen szolgálatban lévő rendőrnek van golyóálló mellénye (Metropol)
Jelenleg a rendőrség 10.710 darab lövedékálló mellénnyel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy valamennyi, közterületen szolgálatban lévő rendőrnek van ilyen védőfelszerelése - közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.
febr. 14
16:06
Sokmilliárdos állami tőkeinjekció jár a szívességi szocdemesítésért (Infostart)
Az MSZP elnökének és helyettesének jóváhagyásával szakadt ketté a szocialisták több helyi szervezete - ismerte el a Heti Válasznak Kapolyi László üzletember, az MSZP országgyűlési képviselője, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke. A hetilap szerint tehát az MSZDP lehet az az alakulat, amely felfogja az MSZP-ről "leeső" baloldali szavazókat.
febr. 14
16:07
Gripen-szerződések: ki kell adni a teljesítések listáját (Alternatív Energia)
A gazdasági tárca köteles kiadni a Gripen-beszerzés ellentételezési bizottsága által tavaly november 9-ig elfogadott teljesítések listáját - döntött a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet tájékoztatása szerint csütörtökön első fokon a Fővárosi bíróság.
febr. 14
16:13
Eltemették Nagy Erzsébetet (Alternatív Energia)
Nagy Erzsébetet, Nagy Imre mártír miniszterelnök lányát csütörtökön eltemették Budapesten a Farkasréti temetőben.
febr. 14
16:14
Közvetítőt kérnek fel a MÁV-START és a VDSZSZ közötti tárgyaláson is (Metropol)
Herczog Lászlót kérik fel közvetítőnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START között folyó egyeztetésen is a MÁV Zrt.-hez hasonlóan.
febr. 14
16:30
Gaskó bizakodó (Alternatív Energia)
A vasúti munkaügyi vitában felkért közvetítő, Herczog László miután megismerte a felek álláspontját, javaslatokat fog tenni a megoldásra, ezt a felek azonban nem kötelesek elfogadni - mondta Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A VDSZSZ elnöke reményét fejezte ki, hogy a közvetítő által irányított egyeztetésen előrelépés lesz…
febr. 14
16:35
Kitiltják a budapesti belvárosból a legszennyezőbb járműveket (Infostart)
Kitiltják a legszennyezőbb gépjárműveket Budapest központjából - jelentette be a főpolgármester. A környezetvédelmi miniszter azt ígéri, hogy új légszennyezési határértéket vezetnek be az év végéig.
febr. 14
16:47
Előzetesben az esztergomi rendőrgyilkos (Infostart)
Elrendelte az Esztergomi Városi Bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki hétfőn este halálos lövést adott le az őt igazoltató rendőrre. Széplaki László, a bíróság sajtóreferense elmondta: a bírósági ülést a kórházban kellett megtartani, mert a lelőtt rendőr társa három, lábra leadott lövéssel tette ártalmatlanná a támadót, aki ezért nem volt szállítható állapotban.
febr. 14
16:49
Keddig nem lesz vasutassztrájk (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szakszervezete péntektől további öt napra meghosszabbítja a sztrájk felfüggesztését, hogy időt adjon a munkaügyi vitában felkért közvetítőnek.
febr. 14
16:58
Belső vizsgálat az SZDSZ-ben (Alternatív Energia)
Az SZDSZ belső vizsgálatot kezdeményezett a párt legutóbbi elnökválasztása kapcsán a sajtóban felvetett esetleges szabálytalanságok tisztázására - erről Fodor Gábor beszélt egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva. A párt országos ügyvivője elmondta, hogy ezt a belső vizsgálatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmányuk fogja lefolytatni. "Ez teljesen helyénvaló dolog egy…
febr. 14
17:09
Miért nincs a rendőröknek golyóálló mellényük? (Infostart)
Használhatatlan golyóálló mellényeket kaptak a rendőrök - állítja a testületnél működő egyik szakszervezet. A Tettrekész Magyar Rendőrség nevű érdekképviselet főtitkára az InfoRádiónak elmondta: az Országos Rendőr-főkapitányság illetékesétől levélben kértek magyarázatot az egyéni védőfelszerelés hiányosságára, választ azonban azóta sem kaptak.
febr. 14
17:20
Takács Albert: nem konkrét ügyek miatt kell távoznom (Infostart)
Nem konkrét ügyek miatt kell távoznia a rendészeti és igazságügyi miniszternek; a magánszférába készülő Takács Albert a távirati irodának csütörtökön adott interjújában azt hangsúlyozta, hogy felmentésének hivatalos indoklása szerint hatékonyabb, céltudatosabb, keményebb minisztériumi vezetésre van szükség.
febr. 14
17:21
Gyurcsány országjárásba kezd (Alternatív Energia)
Új szakaszába lép az MSZP népszavazási kampánya: a következő három hétben a párt azért kampányol, hogy minél több embert gondolkodásra késztessen; Gyurcsány Ferenc pártelnök országjárásba kezd. Erről Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese beszélt csütörtökön.
febr. 14
17:27
Horváth Ágnes a rohamrendőrök sorfala között - "Gyilkos Ágnes" (Alternatív Energia)
A március 9-i népszavazás nem a kormány jövőjéről, hanem a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szól - mondta az egészségügyi miniszter csütörtökön Salgótarjánban; Horváth Ágnes rohamrendőrök sorfala között, esernyőkkel védve hagyta el a belvárosban felállított SZDSZ-sátrat, ami körül mintegy 200 ember gyűlt össze.
febr. 14
17:32
Takács Albert egyetemi oktató lesz (Alternatív Energia)
Nem konkrét ügyek miatt kell távoznia a rendészeti és igazságügyi miniszternek; a magánszférába készülő Takács Albert azt hangsúlyozta, hogy felmentésének hivatalos indoklása szerint hatékonyabb, céltudatosabb, keményebb minisztériumi vezetésre van szükség. "Nem voltam elég aktív a jogalkotási folyamatok irányításában" - tette hozzá a további indokokat sorolva.
febr. 14
17:37
Elégedettek a miniszterek a szociális és az agrárszféra teljesítményével (Infostart)
Sikeresnek értékelték a szociális és az agrárszféra másfél éves teljesítményét az ágazatot felügyelő tárcavezetők. Gráf József agrárminiszter szerint Magyarország nehezen tudja majd növelni a megújuló energiák arányát. Lamperth Mónika pedig azt mondta, a közszférából elbocsátottakat felszívta a munkaerőpiac.
febr. 14
17:42
Felfüggesztett büntetést kapott a Dunába csúszott autó vezetője (Infostart)
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, akinek az autója, két gyermekével a Dunába csúszott tavaly januárban - mondta el az InfoRádióban Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke. A balesetben a két gyermek életét vesztette. A vizsgálat megállapította, hogy az autó kéziféke nem volt üzemképes.
febr. 14
18:10
Két, büntetőeljárásban érintett bv-vezetőt felmentettek (Infostart)
Két, büntetőeljárásban érintett büntetés-végrehajtási vezető felmentéséről döntött csütörtökön a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnoka.
febr. 14
18:25
Péntek éjfél az eva bevallás határideje (Metropol)
Pénteken éjfélig kell bevallaniuk a 2007. évi adójukat az egyszerűsített vállalkozói körbe tartozóknak. Tavaly a tervezett bevétel 91 százaléka, 152,8 milliárd forint eva folyt be a költségvetésbe.
febr. 14
19:34
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 14
19:50
Orbán: az alapellátásban nincs helye profitnak (Infostart)
Nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban - mondta Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz elnöke hozzátette: "jobb, ha ezt a befektetők most értik meg, mintha később szívnák a fogukat".
febr. 14
19:51
Összezárt az MSZP és az SZDSZ (Alternatív Energia)
Nincs koalíciós feszültség a fővárosi MSZP és SZDSZ között a BKV használtbusz-beszerzési tender kapcsán - cáfolta a két frakció vezetője az erről szóló lapinformációkat.

Keresés