2008. január 31. csütörtök

jan. 31
5:21
Újabb veszély leselkedik a tokaji szőlőre (Infostart)
Továbbra sincs előrelépés a szlovákiai Kisbáriban tervezett perlitbánya ügyében. A beruházáshoz a körzeti bányahatóság kiadta az engedélyt, de nem kérték ki a térség borászainak véleményét.
jan. 31
5:43
Olcsóbb az oltás, mint a gyógyítás, mégsem fizeti az OEP (Infostart)
Meg kell találni a módját annak, hogy a 13-18 év közötti lányokat széles körben be lehessen oltani a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus ellen - erre a véleményre jutott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai csoportja. Ennek nem csak népegészségügyi haszna lenne. A megelőzés a szakemberek szerint olcsóbb, mint a méhnyakrák kezelése.
jan. 31
5:54
A tökéletes recept a fertőzések megelőzésére (Infostart)
A spanyolnátha 1918-ban, szinte egész Európában szedte áldozatát. Dániában azonban nem emelkedett a halálozások száma. Hogyan kerülték el a világjárványt? Erre a táplálkozáskutatók adták meg a választ.
jan. 31
6:43
Drámai MSZP-s beismerés: a népszavazást nem lehet megnyerni (Infostart)
Az MSZP elnökhelyettese szerint pártja nem tudja megnyerni a március 9-ei népszavazást. Juhász Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörléséről szóló referendumon az igenek számát szeretnék mérsékelni és a nemek arányát növelni.
jan. 31
7:27
Gyurcsány történelemhamisítással vádolja a Fideszt (Infostart)
A miniszterelnök szerint a jobboldal hamisan értelmezi az 1956-os forradalmat. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójába írt, azzal kapcsolatban, hogy kedden elhunyt Nagy Imre mártír kormányfő lánya.
jan. 31
7:55
Index vs. főváros: kezdődik az első menet (Infostart)
A Népszabadság annak járt utána, mitől emelkedett tízezerrel az oktatásban dolgozók száma, mint ahogy az a statisztikai hivatal legutóbbi jelentéséből kiderült. Az utóbbi két évben a közigazgatásból 68 ezer, az egészségügyből 27 ezer munkavállaló távozott, miközben az oktatásban 239 ezerről 249 ezerre nőtt a létszám.
jan. 31
8:59
Nem volt téma a kormány átalakítása (Napi)
jan. 31
10:10
Havas a menekülttáborból szerezte az első milliót (168 Óra Online)
A Rádióban akkor érvényesülhet az ember, ha haverkodik. Ez nekem nem ment. De szakmailag jobb va- gyok a többségnél, ezért nem kellett jópofizni - mondja Havas Henrik. [Dátum: 2008. 01. 31. 19:42]
jan. 31
11:11
Változás a közhangulatban: "éledezik" a nemmel szavazók tábora (Infostart)
A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint aktivizálódni tűnik a népszavazási kérdésekre nemmel válaszolók tábora. Ennek ellenére az igennel voksolók továbbra is hatalmas fölényben vannak.
jan. 31
11:54
A hatóság sem tudja, mi okozza a habzást a Rábán (Infostart)
A vízügyi szakemberek speciális vizsgálattal próbálják kideríteni, hogy mi okozza a Rába ismételt habzását. A szennyeződés múlt hét csütörtök óta folyamatosan észlelhető a folyón.
jan. 31
12:22
Gyurcsány trükközik: mégis később értékel, mint Orbán (Infostart)
A miniszterelnök nem a tavaszi ülésszak első napján, hanem egy héttel később, február 18-án tart évindító beszédet a parlamentben.
jan. 31
12:50
Gyurcsány tavaly 96 millió forintot keresett (Infostart)
Kilencvenhat millió forint volt a miniszterelnök tavalyi nettó jövedelme. Ezt Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte azzal összefüggésben, hogy ma kell leadniuk a képviselőknek vagyonnyilatkozatukat. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc határidőre leadja a dokumentumot.
jan. 31
13:27
Félmilliárdot fizet vissza az államnak a főváros (Infostart)
Budapest visszafizeti azt az 553 millió forintot, amelyet a vizsgálatok szerint jogosulatlanul használt fel a 2006-os útfelújításokra kapott állami támogatásból. Erről a Fővárosi Közgyűlés döntött.
jan. 31
13:44
Szonda: a Fidesz támogatói kétszer annyian vannak, mint az MSZP-é (Infostart)
Bő kétszeres különbség mutatható ki a Fidesz és az MSZP támogatottsága között egy negyedéve, az ellenzéki párt javára. Erről a Szonda Ipsos kutatási igazgatója beszélt az InfoRádióban.
jan. 31
13:49
Hatalmas torlódás az M5-ösön (Infostart)
Letért az útról, majd árokba zuhant és a vadvédelmi hálónak ütközött egy személyautó az M5-ös autópálya 35-ös kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon - mondta el az InfoRádióban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 31
13:51
A kórházak nagy része nem tud eleget tenni a legújabb várólista-rendeletnek (Infostart)
A kórházak nagy része képtelen lesz eleget tenni a legújabb várólista rendeletnek, amely szerint betegfogadási listát kell vezetni minden olyan területen, amely nem tartozik az intézményi várólistához. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, az intézmények és az OEP sincs felkészülve arra, hogy február elsejével elindulhasson a rendszer. Az egészségügyi miniszter elfogadhatatlannak…
jan. 31
15:06
Nem is gondolná, milyen gazdag a magyar állam! (Infostart)
Felmérés készül az év végéig az állami vagyon nagyságáról, amelyet jelenleg mintegy 50 ezer milliárd forintra becsülnek.
jan. 31
15:08
Péntek hajnaltól vasutassztrájk (Infostart)
Nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV egyeztetésén, ezért péntek hajnali három órától határozatlan időre megszűnik a vasúti közlekedés a MÁV vonalain - jelentette be az érdekképviselet vezetője. A VDSZSZ azért hirdetett általános sztrájkot, mert nem jött létre megállapodás a bértárgyalásokon.
jan. 31
16:11
Medián: nem a kormánybuktatásra (Napi)
jan. 31
16:18
Vizsgálják a matekfelvételi hibáját (Infostart)
Azonnali vizsgálatot rendelt el az oktatási miniszter, miután a hét végén a nyolc évfolyamos gimnáziumba készülő diákok matematika írásbelijén hibás volt az egyik faladat.
jan. 31
16:45
Szennyezett levegő: a betegek maradjanak otthon! (Infostart)
Tovább romlott a levegő minősége a fővárosban. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet vezetője szerint a betegek és a gyerekek jobb, ha nem mennek az utcára. Páldy Anna az InfoRádiónak elmondta: a magyar szakemberek most dolgozzák ki, hogy milyen szállópor-koncentrációnál rendeljenek el riasztást.
jan. 31
17:01
Havas: Mindig hívtak, sosem kopogtattam (168 Óra Online)
Harminc éve kezdte a pályát a Magyar Rádiónál. A legkomolyabb újságírói műfajokban szerzett hírnevet. Az iskolaalapító riporter idővel átváltott a kereskedelmi médiára. Havas Henrik sajátos személyisége viszont maradt a régi. [Dátum: 2008. 01. 31. 05:30]
jan. 31
17:17
Egyelőre nem nyilvános, megtérül-e a 4-es metró beruházása (Infostart)
Eljárásjogi hiba miatt megszüntette a bíróság azt a pert, amelyet az Index.hu újságírója indított a Fővárosi Önkormányzat ellen. Az eljárás azért indult, mert az önkormányzat nem hozta nyilvánosságra a 4-es metró költség-haszon elemzését. Az újságíró jogi képviselője az InfoRádiónak elmondta: nem hagyják annyiban az ügyet.
jan. 31
17:23
Lejár a sztrádamatricák érvényessége (Infostart)
Éjfélkor jár le a tavaly vásárolt éves autópálya-matricák érvényességi ideje. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője az InfoRádióban emlékeztetett: a tavaly vásárolt éves matricák 2007. január elsejétől számítva 13 hónapig érvényesek.
jan. 31
18:12
Könnyebben juthatnak pénzhez a civilek (Infostart)
A civil szervezetek elektronikus ügyintézésnek könnyítéséről döntött a kormány.
jan. 31
18:28
Májustól lehet rendezetten otthon szülni (Infostart)
Május elején hatályba léphet az otthon szülés törvényi szabályozása - jelentette be az egészségügyi miniszter, miután a témában szülész-nőgyógyász szakemberekkel egyezetett.
jan. 31
18:46
Demján: Óvatosnak kell lennie a kormánynak (Infostart)
Támogatja a konvergencia programot és a kormány reformjait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - hangzott el a szervezet elnökségi ülésén, amelyen részt vett a pénzügyminiszter is.
jan. 31
19:15
Büntet a rendőr, ha nincs csekk vagy igazolás (Infostart)
Megbünteti a rendőr azokat az autósokat, akik közúti ellenőrzéskor nem tudják bemutatni a kötelező felelősségbiztosítás befizetését igazoló csekket vagy igazolást - közölte az ORFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője.
jan. 31
19:25
Lezuhant egy magyar katonai helikopter (Infostart)
Egy ember meghalt, három megsérült, amikor lezuhant és kiégett egy Mi-8-as katonai helikopter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Oballánál, Törökszentmiklós közelében.
jan. 31
19:53
MDF: Az ország díszlet Gyurcsány és Orbán számára (Infostart)
A következő hetekben olyan témákkal foglalkozik az MDF, amelyekről a két nagy párt hallgat. Az MDF elnöke az InfoRádiónak azt mondta: nem kívánnak bekapcsolódni a népszavazási kampányba. Dávid Ibolya hozzátette: rendkívül kicsi a korrupció elleni küzdelem hatásfoka.
jan. 31
20:21
Hogyan előzhető meg a válás? (Infostart)
Február 7-én kezdődik a Házasság Hete. A Nagy-Britanniából indult, nemzetközivé vált hagyomány már Magyarországon is gyökeret eresztett. Hazánkban az utóbbi néhány évben nem csökkent tovább lényegesen a házasságkötések száma, miközben minden második frigy válással végződik. De vajon hogyan csökkenthető ez a szám?
jan. 31
21:21
Vagyonokba kerülhetnek a vesztes perek (Infostart)
Február hatodikától változnak a perköltségek megfizetésével kapcsolatos szabályok. A jövőben pervesztés esetén, munkaügyi eljárásokban a munkavállalót terheli az összes költség. Ha a vesztes fél nem fizeti meg a perköltségeket, akkor az adóhivatal hajtja be az eljárás díját.
jan. 31
21:23
"Hamarosan egy új párt rendezi át a hazai politikát" (Infostart)
A HVG arról ír, hogy a 2004-es EU-csatlakozás óta több mint félezer uniós állampolgárt utasítottak ki Magyarországról. A lapból azt is megtudhatja, milyen indokkal lehet valakit kiutasítani.
jan. 31
21:37
Vasutassztrájk és helikopter-baleset - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Péntek hajnalban vasutassztrájk kezdődik, lezuhant egy magyar katonai helikopter, később értékel a miniszterelnök - a nap hírei.

Keresés