2008. január 15. kedd

jan. 15
6:38
Visszafogottan jutalmazták magukat a polgármesterek (Infostart)
A korábbi évekhez képest tavaly vélhetően kevesebb helyen és kisebb összegű jutalmat kaptak a polgármesterek és helyetteseik, mint korábban. A Világgazdaság szerint sem a szaktárcánál, sem az érdekszövetségeknél nem gyűjtenek ilyen adatokat, ám a nyilvánosságra került információkból ez derül ki.
jan. 15
7:32
Helyreállt a rend a Nyugati pályaudvaron (Infostart)
Ismét a menetrend szerint indulnak és érkeznek a vonatok Budapesten, a Nyugati pályaudvaron, ahol az este egy áramkimaradás okozott fennakadást a közlekedésben.
jan. 15
7:48
Fleck: Még problémás az igazságszolgáltatás átláthatósága (Infostart)
Magyarországon új gyakorlat a bírósági intézményi működés nyilvánossága - mondta Fleck Zoltán jogszociológus az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egyetemi tanár hozzátette: a hazai rendszernek még sok hiányossága van.
jan. 15
8:11
Önkéntes közmunkára hívnak a "négyes metró barátai" (Metropol)
Erősen viccgyanús plakátok lepték el a város több pontját, amelyeken "a négyes metró barátai" hívják csütörtök délelőttre önkéntes közmunkára a budapestieket; a Városháza tagadja, hogy köze lenne a dologhoz.
jan. 15
8:21
Légkondicionálók a Combinókban 1,6 milliárdért (Infostart)
Mintegy 1,6 milliárd forintért szerel légkondicionálót a Combino villamosokba a BKV. Kiricsi Karola, a társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a munka februárban kezdődik, júniusban pedig már az összes Combinón működni fog a berendezés.
jan. 15
8:31
Mentsük meg a 4-es metrót! (Napi)
jan. 15
8:53
300 ezer MSZP-s lett fideszes (Napi)
jan. 15
9:19
Elkábította, majd megfojtotta feleségét a tudós (Infostart)
Megmérgezte, majd megfojtotta válófélben lévő feleségét egy vezető brit kutató. A férfi neje halála után azt mondta barátainak: nem tudta volna kifizetni azt az összeget, amit az asszony a válásért kért.
jan. 15
9:30
Szimpátiatüntetés Gyurcsány mellett (Napi)
jan. 15
10:50
Félpályán már megindult a forgalom a 44-es főúton (Infostart)
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 44-es főúton. A helyszínelés miatt még mindig félpályás útzár van - mondta az InfoRádiónak Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 15
11:02
Castro visszaüt (168 Óra Online)
Tudósítóként felrúgta a protokollt, pingpongozott Fidel Castróval, ma Magyarország kubai nagykövete Horvát János. [Dátum: 2008. 01. 15. 15:50]
jan. 15
11:33
Április elején megtartható a népszavazás? (Infostart)
Az Alkotmánybíróság várhatóan két héten belül dönt a népszavazással összefüggésben érkezett kifogásokról, Sólyom László köztársasági elnök tehát már február közepén kihirdetheti a referendum napját - értesült az InfoRádió. Ez azt jelenti, hogy a népszavazást március végén, április elején meg lehet tartani. Az Országos Választási Iroda már decemberben megkezdte a felkészülést, az adminisztráció…
jan. 15
12:27
Tréfa vagy reklám - "önkéntesek" építenék a 4-es metrót (Infostart)
Titokzatos, a 4-es metró barátai néven megjelenő társaság szervez önkéntes munkát az épülő Rákóczi téri metróállomás munkaterületére. A csoport internetes címét a budapesti Városháza címére jegyezték be, ám a főpolgármesteri hivatal szerint hamisan. Egyesek nagyszabású tréfának, mások profi kampányeseménynek tartják a kezdeményezést.
jan. 15
12:43
Miért értik mindig félre Gyurcsány Ferencet? (Infostart)
Pontatlanul idézte a minap Gyurcsány Ferencet a Euromoney című londoni szaklap - állítja a Miniszterelnöki Kabinet. Nem ez az első eset, amikor a kormányfő és stábja azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc nem azt mondta, ami megjelent a lapokban.
jan. 15
13:38
Plusz pénz kell a háziorvosoknak - de miből? (Infostart)
Kertai Aurél háziorvos szerint az egészségügyi rendszer átalakítása többletterheket ró a háziorvosokra, nem biztosítja azonban az ehhez szükséges feltételeket. A szakember hozzátette: a háziorvosok finanszírozása hat éve nem változott, ráadásul - az infláció miatt - az akkori összeg mára jóval kevesebbet ér. Kertai Aurél szerint a vizitdíj némi plusz bevételt jelentett, ha esetleg megszűnne,…
jan. 15
14:16
Egy év címlapokban (168 Óra Online)
Az elmúlt év legfontosabb történéseit és legmeghatározóbb szereplőit kínáljuk fel Önöknek egy csokorban. [Dátum: 2008. 01. 14. 07:05]
jan. 15
14:32
A konzervativizmus reneszánsza (Infostart)
Reneszánszát éli a konzervativizmus a világban és Magyarországon is, ennek egyik oka, hogy egyre fontosabbá válik az egyéni felelősség - mondta Stumpf István politológus Budapesten, a Konzervativizmus a XXI. század elején című konferencián.
jan. 15
14:32
Elfogták a patikarablót (Metropol)
Elfogták azt a sorozatrablót, aki 2007. november 29-e és december 28-a között hat gyógyszertárból – feltehetően fegyverrel – szerezte meg, vagy próbálta megszerezni a bevételt – olvasható a BRFK közleményében.
jan. 15
14:38
KDNP-s javaslat a daganatos betegek érdekében (Infostart)
Módosító javaslatot nyújt be a Kereszténydemokrata Néppárt az egészbiztosítási törvényhez a daganatos betegek ellátásának biztosítása érdekében.
jan. 15
14:44
A Fidesz az egészségügyre költené a kormányzati negyed projektirodájára szánt pénzt (Metropol)
A Fidesz azt követeli a kormánytól, hogy a kormányzati negyed feleslegessé vált projektirodájának költségvetését az egészségügyre fordítsa – hangsúlyozta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 15
14:50
Mire jó a várólista, ha követhetetlen? (Infostart)
Több érdekképviselet is kifogásolja, hogy nincs civil kontroll a transzplantációs várólisták fölött. Mint mondták: korábban megtehették, de ma már nem kérhetik annak az indoklását, ha egy orvos például nem a lista első helyén, hanem sokkal hátrább szereplő beteg szervátültetését irányozza elő hamarabb. Véleményük szerint a tavaly életbe lépett rendelet sérti a civilek jogait.
jan. 15
15:12
Tűz egy Duna-parti csónakházban - képgaléria (Infostart)
Eloltották a főváros III. kerületében, a Római parton kigyulladt csónakházat. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: egy rezsón felejtett étel okozta a tüzet. Senki nem sérült meg.
jan. 15
15:29
Megkezdődött az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése (Infostart)
Megkezdődött az emelt összegű nyugdíjak és nyugdíjszerű járulékok postai kézbesítése, a bankszámlával rendelkezők azonban már a múlt héten hozzájutottak az ellátáshoz - közölte a kormányszóvivő.
jan. 15
15:35
Átmenetileg szünetelt a vasúti közlekedés Nagyszénásnál (Metropol)
Gázszivárgás miatt átmenetileg nem közlekedtek a vonatok a Békés megyei Nagyszénás és Csabacsűd közötti vonalon.
jan. 15
15:52
Megkezdődött az emelt szintű nyugdíjak kézbesítése (Metropol)
Hétfőn megkezdődött az emelt összegű nyugdíjak és nyugdíjszerű járulékok postai kézbesítése, az érintettek egyharmada azonban, aki bankszámlájára kapja járandóságát, ehhez már a múlt héten hozzájuthatott.
jan. 15
15:56
Széfet minden kórházi szobába! (Infostart)
A kórházaknak február 15-ig kell beszerezniük és felszerelniük a betegek szobáiban a kóddal és biztonsági kulccsal nyitható széfeket - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.
jan. 15
16:13
Szerdán délben adják át a Blaha Lujza téri késelőt a román határon (Infostart)
Szerdán viszik haza a rendőrök azt a román állampolgárságú kisfiút, aki a múlt héten combon szúrt egy fiatalembert a Blaha Lujza téren. A gyereket a Hargita Megyei gyermekvédelmi hatóság képviselője fogadja.
jan. 15
16:24
Terrorveszély miatt tagadta meg az átutalást egy magyar bank (Infostart)
Terrorveszély miatt nem volt hajlandó elutalni Szíriába egy hódmezővásárhelyi bankfiók azt a háromszáz eurót, amit egy évtizedek óta Magyarországon élő, palesztin származású férfi küldött volna Damaszkuszba, a hat gyermeket nevelő, beteg nővérének.
jan. 15
17:08
A régi ezresek kivonása mérsékelte a hamisítási kedvet (Metropol)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői 2007 negyedik negyedévében 722 darab forgalomból lefoglalt forintbankjegy hamisítványt vizsgáltak, 658 eset kapcsán – derül ki az MNB kedden publikált 2007. negyedik negyedévi jelentéséből.
jan. 15
17:25
Kifizették az elmaradt segélyeket Tiszaderzsen (Metropol)
A bíróság által kirendelt pénzügyi gondnok jóváhagyásával megtörtént a január 5-én elmaradt segélyek kifizetése a pénzügyi csődhelyzetben lévő Tiszaderzsen, az önkormányzati dolgozók viszont még mindig hiába várják tavaly decemberi bérüket – közölte a Tisza-menti település jegyzője kedden.
jan. 15
18:41
Egy-Másért alapítvány: titkos az NBH-kapcsolat (Metropol)
A vizsgálattal megbízott országgyűlési bizottság keddi ülésén továbbra sem sikerült tisztázni, jelentett-e nemzetbiztonsági kockázatot a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Együtt Egymásért, Egy-Másért Alapítvány közötti kapcsolat. A képviselők ezúttal a civil szervezet kuratóriumi elnökét hallgatták meg.
jan. 15
18:50
Fidesz: az inflációért a kormány hibás politikája a felelős (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány gazdaságpolitikája miatt emelkedett 8 százalékra tavaly az infláció. A Pénzügyminisztérium illetékese azonban úgy látja: a kormányzati intézkedések határozottan antiinflációs hatásúak, és a kormány a szigorú költségvetési politika révén határozott lépéseket tesz a pénzromlás csökkentésérért.
jan. 15
19:44
Sólyom csak holnapig titkolózik - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Holnap mutatja be új ombudsmanjelöltjeit a köztársasági elnök a parlamenti pártok frakcióvezetőinek a Sándor Palotában. Az államfőnek azért kell újra jelölteket állítania, mert tavaly decemberben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa posztjára jelölt Nagy Boldizsár és az újra adatvédelmi ombudsmannak jelölt Péterfalvi Attila nem kapta meg a szükséges támogatást az Országgyűlésben.
jan. 15
19:55
A minőségi turizmus lehet a Balaton jövője (Infostart)
A balatoni régió fejlesztésénél is a természetvédelmi értékek megőrzését tartja a legfontosabbnak a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
jan. 15
20:35
Elgázoltak egy ózdi gyereket (Metropol)
Elütött egy kisgyereket egy autós Ózdon, az apa elégtételt akart venni a gázolón, garázdaság miatt eljárás indul ellene.

Keresés