2008. január 14. hétfő

jan. 14
6:36
Döntött az ORFK: indul az országos hajtóvadászat (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy a héten országos hajtóvadászat kezdődik a körözött személyek elfogására, az országos rendőrfőkapitány pedig a körözési rendszer gyökeres átalakítására készül. Bencze József nem reagált a lapnak arra a megjegyzésére, hogy "nincs semmi baj nálunk a közbiztonsággal, ha egy okirat-hamisításért körözött 16 éves győri lány is felkerülhet a száz leginkább körözött bűnöző…
jan. 14
8:16
Sólyom László a leghitelesebb (Metropol)
A Blikk megrendelésére készített felmérést a TNS Hungary a politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek, művészek és sportolók hitelességéről – a felmérés eredményeit a Blikk hétfőn kezdődő sorozata hat napon át ismerteti, a hétfői Népszabadság pedig összefoglaló áttekintést közöl az anyagról.
jan. 14
9:35
Akcióba lép Orbán mint az ország főpolgármestere (Napi)
jan. 14
9:48
Tizenkétezer találat Laborcra (168 Óra Online)
Cambridge-be nem hívták, a KGB-hez ment Laborc Sándor, az NBH főigazgatója. [Dátum: 2008. 01. 14. 08:04]
jan. 14
10:58
Háztetőn landolt egy autó Zebegényben (Metropol)
Egy hétvégi ház tetején landolt egy személyautó hétfő reggel a Pest megyei Zebegényben, miután kisodródott a települést jelző táblát követő kanyarban; az autó sofőrje könnyebben megsérült.
jan. 14
11:08
Nagy kárt okoznak a házmesterek (Infostart)
Nemcsak a fákat, hanem a talajt is hosszú időre tönkreteszik az utakról elkotort, sózott hókupacok. A Fővárosi Kertészeti Zrt. vezérigazgatója szerint ezt sok esetben már nem a közterület-fenntartók, hanem a házak tulajdonosai vagy az általuk megbízott takarítók okozzák.
jan. 14
12:17
Miért nem lehet semmit tenni egy 12 éves késelővel szemben? (Infostart)
Hiányzik a jogszabályi felhatalmazás, ezért tehetetlen a rendőrség és az ügyészség azzal a 12 éves fiúval szemben, aki még a múlt héten combon szúrt egy másik fiatalt - mondta az InfoRádiónak Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetője. Herczog Mária szociológus azonban arra mutatott rá: a gyermekek 15 százaléka sodródik a bűnözés felé, ezt a problémát pedig nem a büntetőjog…
jan. 14
12:44
Fidesz: mi közünk a bálnavadászathoz és az űrkutatáshoz? (Infostart)
Révész Máriusz fideszes képviselő írásbeli kérdésben kér választ a kancelláriaminisztertől arra, hogy miért vettek részt kormánytisztviselők számunkra felesleges konferenciákon.
jan. 14
13:22
Siralmasak a hazai menzák (Infostart)
A közétkeztetésre vonatkozó ajánlások kötelezővé tételét szorgalmazza az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságának két MSZP-s tagja. Dér Zsuzsanna és Alexa György szerint a gyerekek azért kapnak kevés, egészségtelen és rossz ízű ételt a menzák többségén, mert az oktatási intézményeket fenntartó önkormányzatok automatikusan a legolcsóbb árajánlatot adó céggel kötnek szerződést a…
jan. 14
14:43
"Tavaly nem volt külpolitikai kudarc" (Infostart)
Nem változtak érdemben a magyar-szlovák kapcsolatok 2007-ben - mondta az InfoRádió kérdésére a külügyminiszter a tavalyi évet értékelő tájékoztatóján. Göncz Kinga szerint idén az egyik legfontosabb külpolitikai cél a demokratikus átmenetben szerzett magyar tapasztalatok átadása.
jan. 14
14:59
Hazaviszik a Blaha Lujza téri késelőt (Infostart)
Órákon belül hazaviszik Romániába azt a 12 éves gyereket, aki a múlt héten megkéselt egy 15 éves fiút a fővárosban, a Blaha Lujza téren - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Takács Albert elmondta: a román állampolgárságú fiút az után küldik haza, hogy sikerült megállapítani személyazonosságát, a román családvédő szervezet pedig közölte: fogadja a gyermeket.
jan. 14
15:37
Nem a Fidesz legyőzése az MSZP célja (Infostart)
Az MSZP elnökhelyettesét nevezte ki a párt elnöksége a Fidesz által kezdeményezett népszavazást megelőző szocialista kampány vezetőjének. Elemzők szerint az MSZP belső harcait mutatja, hogy Juhász Ferencet egy szerintük lehetetlen feladattal bízták meg, az érintett szerint viszont nem erről van szó, ráadásul szerinte a feladat nem is lehetetlen.
jan. 14
15:48
„Nagyon rövid időn” belül hazakerülhet a Blaha Lujza téren késelő romániai gyerek (Metropol)
Akár néhány órán belül elindulhat Románia felé az a 12 éves gyermek, aki csütörtökön a budapesti Blaha Lujza téren megkéselt egy 15 éves éves fiút – mondta Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn Budapesten.
jan. 14
16:09
MDF: 650 ezer közalkalmazott járulék- és bérszámfejtése rendezetlen (Infostart)
Azonnali vizsgálatot követel a pénzügyminisztertől a központi bérszámfejtő program ügyében az MDF. Pettkó András, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban elmondta: a Magyar Államkincstár hibásan és késve készítette el a programot, emiatt legalább 650 ezer közalkalmazott járulék- és bérszámfejtése rendezetlen. Hozzátette: ezeknek az embereknek hibásan számíthatják ki a nyugdíját, vagy akár…
jan. 14
16:53
Három év alatt 25 milliárd forint beruházás Somogy megyében (Metropol)
Az elkövetkező három évben 25 milliárd forint értékű beruházás elindítását tervezi Somogy megye önkormányzata – jelentette be hétfőn a közgyűlés elnöke Kaposváron, sajtótájékoztatón.
jan. 14
16:57
A határőrökön múlik, visszatér-e a Blaha Lujza téri késelő (Infostart)
Hamarosan hazaviszik azt a 12 éves fiút, aki a múlt héten combon szúrt egy fiatalembert a Blaha Lujza téren - jelentette be az igazságügyi és rendészeti miniszter. Takács Albert arról is beszélt, hogy a fiatalkorúak új, önálló büntető igazságszolgáltatási rendszerén dolgoznak a tárca szakértői. Elképzelhető, hogy a büntethetőségi korhatárt is csökkentenék, de börtönbe továbbra sem csuknának…
jan. 14
17:13
Eladó a Mátyás-teplom teteje (Infostart)
Eladják a budavári Mátyás-templom tetejét: a felújítás során lebontott Zsolnay-cserepeket díszcsomagolásban, Varjú Imre kanonok, várplébános aláírásával darabonként 3.600 forintért értékesítik. A templom muzeális gyűjteményének vezetője az InfoRádiónak elmondta: a bevételt a Nagyboldogasszony-templom felújítására fordítják.
jan. 14
17:30
Szükség lenne a fiatalkorúak bíróságára (Infostart)
A Fővárosi Bíróság tanácselnök bírája szerint mindenképpen lejjebb kéne vinni a büntethetőségi korhatárokat. Vaskúti András hozzátette: a büntetés kiszabásánál mérlegelni kellene azt is, hogy a bűnelkövető képes-e felismerni tettének következményét. A bíró megjegyezte: fontos lenne visszaállítani a fiatalkorúak bíróságát, és gyorsítani kellene a büntetőperek lefolytatását is.
jan. 14
19:18
A vártnál sokkal jobb a hiány - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Tavaly a tervezett 6,8 százalék helyett a GDP 5,7 százaléka volt az államháztartás eredményszemléletű hiánya - jelentette be a pénzügyminiszter. Veres János a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a többletkiadások közül 75 milliárd forint kapcsolódik a nyugdíjakhoz, 70 milliárd a 13. havi bérhez, 60 milliárd a MÁV-hoz és 70 milliárd forintot tesz ki az intézményi többletkiadás.
jan. 14
20:40
Tűz miatt késéssel közlekednek a vonatok Nyugati pályaudvarról - képgaléria (Infostart)
Áramszünet van Budapesten, a Nyugati pályaudvar csarnokában, emiatt szünetel a jegykiadás, és 30-40 perces késéssel járnak a vonatok. Az InfoRádió értesülése szerint az áramszünet oka a kábelalagútban kitört tűz.
jan. 14
21:02
A koalíció készül a kampányra, az MDF kimarad belőle (Infostart)
Az MSZP és az SZDSZ már készül a Fidesz által kezdeményezett kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról szóló népszavazási kampányra. Az MDF szerint politizálni a parlamentben kell, nem az utcán, ezért nem vesznek részt a kampányban.

Keresés