2008. január 8. kedd

jan. 8
5:53
Tiltakoznak a fuvarozók a tízszeresére emelt behajtási díj ellen (Infostart)
Tiltakozik hét fuvarozó szövetség a fővárosi behajtási díj emelése ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak elmondta: várhatóan több jogi fórumon támadják meg a rendeletet, azaz a bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, de útlezárásokat egyelőre nem terveznek.
jan. 8
6:04
Egyes megyékben kritikus a betegszállítás helyzete (Infostart)
Kaotikusnak tartja a betegszállítás helyzetét a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke. Bíró Ferenc szerint csaknem 50 százalékkal nőtt meg a betegszállítók munkája a mentés és a betegszállítás januári szétválasztása óta. Az egyesületi elnök hozzátette: az Egészségügyi Minisztériumtól a szabályozás háromhónapos felfüggesztését kérték a helyzet rendezésére.
jan. 8
6:20
Influenza: idén senki nincs biztonságban (Infostart)
Az eddigi megbetegedések máris mutatják, hogy az idei influenzát okozó vírus nemcsak az időseket és a gyermekeket, hanem az összes korosztályt fenyegeti - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoky István figyelmeztetett: az idén várhatóan többen lesznek influenzások, bár ez az úgynevezett Salamon-szigeteki vírusfertőzés ugyanolyan…
jan. 8
6:30
Bővülő eBEV és elektronikus árverés az APEH szolgáltatásai között (Infostart)
Bővülnek az adóhivatal elektronikus szolgáltatásai. Az APEH elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: többek között megújul az eBEV portál, illetve lehetőség lesz adóigazolások elektronikus úton történő igénylésére. Az idei adótörvények lehetővé teszik, hogy elektronikus úton az interneten keresztül kerüljön sor az adóhivatali árverésekre.
jan. 8
6:57
Bajnai kemény ítélete: "A csillogás vonzza a döglegyeket" (Infostart)
Az uniós fejlesztésekért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint lebuknak és börtönbe kerülnek a brüsszeli pénzügyi forrásokkal visszaélők. Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel összefüggésben már jelenleg is szigorúbb szabályok érvényesülnek Magyarországon, mint más EU-tagállamokban.
jan. 8
6:59
Tervezze meg ön a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját! (Infostart)
Nyílt és nyilvános ötletpályázat indult, amelyen bárki megmutathatja, hogyan tervezné meg a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonját. A szervezők új ötleteket várnak Magyarország bemutatására, tehát nem a hagyományos matyó hímzést és gulyást szeretnék hirdetni. Fontos szempont a kivitelezhetőség is - mondta Gerhard Ákos, a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.
jan. 8
7:07
Alig csökken a hálapénzadási hajlandóság (Infostart)
A háziorvosoknál egyáltalán nem, a kórházi orvosoknál is csak kis mértékben csökken a magyarok hálapénzadási hajlandósága - számolt be az InfoRádiónak kutatási tapasztalatairól a TÁRKI szociológusa. Sík Endre úgy véli: a hálapénz a közeljövőben nem tűnik el, a háziorvosoknál pedig valószínűleg mindig megmarad.
jan. 8
7:13
Miből lesz hiánycikk a hideg időben? (Infostart)
Hiánycikké vált az útszóró só. Az elmúlt napok hideg időjárása és az ónos eső miatt szinte mindenütt elfogyott a készlet. Az újabb szállítmányokat a legtöbb forgalmazó a hét közepére várja.
jan. 8
7:50
Gyurcsány tucatszorra is megcsinálta - vajon miért? (Infostart)
A miniszterelnök szerint az idei esztendő kevésbé lesz viharos és feszült, mint a 2007-es. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában írt.
jan. 8
8:25
Vezéráldozatra készül Demszky? (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy az előnytelen metrószerződések miatt a főpolgármester beáldozná bizalmasát, a metró-projektigazgatóság második emberét, Gulyás Lászlót. Gulyást tavaly tavasszal váltották le vezetői állásából, amikor tudatta a nyilvánossággal, hogy a 2009-es - azóta egyébként 2011-re módosított - átadási határidőt nem tudják tartani. A Népszabadság információi szerint ha Gulyás László…
jan. 8
8:32
Köd nehezíti a közlekedést országszerte (Metropol)
Országszerte köd nehezíti a közlekedést kedd reggel, de jelentősebb balesetekről nem érkezett jelentés - mondta el az MTI-nek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 8
8:43
Elmarad Gyurcsány értékelése (Napi)
jan. 8
8:49
A metrófiaskón bukhat Demszky bizalmasa (Napi)
jan. 8
9:29
Gyurcsány a belenyugvás évének látja 2008-at (Napi)
jan. 8
11:17
Megadugó: két baleset miatt több kilométeres a sor az M0-áson - képek (Infostart)
Két baleset történt egymástól háromszáz méterre kedden délelőtt az M0-ás körgyűrűn - mondta az InfoRádiónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 8
11:43
A kormánynak 56 hétből állt az év (Napi)
jan. 8
11:49
MSZP: indul a birkózás (Infostart)
Várhatóan a vizitdíj eltörlését célzó szocialista javaslat is terítéken lesz délután az MSZP-frakció idei első ülésén. A képviselőcsoport vezetője szerint a fő téma a januári kormányülések menete és a reformok kommunikációja lesz.
jan. 8
12:21
A Volkswagen vezeti a lopott autók listáját (Infostart)
Még mindig a Volkswagen, az Opel és a Renault a legkedveltebb márka. Ezek azok az autók, amelyekből a legtöbbet lopták el az országban. Még mindig kedvelt márka a tolvajok között a Lada és a Trabant is.
jan. 8
12:26
Rádiós interjú után szigorítja gyakorlatát a vöröskereszt (Infostart)
Az InfoRádió többször beszámolt arról, hogy a Magyar Vöröskereszt bizalmai alapon ad adománygyűjtő perselyeket, és nem ellenőrzi azokat, akik gyűjtésbe kezdenek bizonyos nemes célok érdekében. Az interjúk hatására a Vöröskereszt átgondolta a perselykölcsönzési gyakorlatát, és új, szigorúbb szabályokat hozott.
jan. 8
12:43
Egyre inkább szorítja Pécset a határidő (Infostart)
Másfél hónapja nincs művészeti igazgatója a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programnak. Méhes Márton november végén mondott le posztjáról, és nem ő volt az első meghatározó vezető, aki távozott a programból. A helyiek azt rebesgetik: senki nem vállalja a megbízatást, mivel a program főigazgatója szerint is csak "feszített tempóban" lehetne megvalósítani az eltervezett projektek egy részét.
jan. 8
13:11
Inkább esznek, mint öltözködnek a rendőrök: az ORFK szigorít (Infostart)
Megélhetésre költik a rendőrök a munkaruhára kapott évi mintegy nettó százezer forintot, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság szigorítja a szabályokat.
jan. 8
13:16
4-es metró: ez már több mint gyengélkedés (Infostart)
Nem cáfolta, de nem is erősítette meg Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság korábbi igazgatója, most helyettes vezetője, hogy távoznia kell a 4-es metró építését felügyelő cégtől. Lapinformációk szerint a távozás oka az, hogy rossz kivitelezői szerződéseket kötöttek a metróállomások, főként a Fővám téri megálló építésére.
jan. 8
13:43
Mit tehetünk a jeges úton történt balesetek után? (Infostart)
Tömegesen érkeznek a kárigények a biztosítókhoz azoktól, akik elestek a jégen és megsérültek. Hantos Ádám ügyvéd szerint az ilyen jellegű perek száma is több tucatra tehető. Fontos, hogy a károsultnak kell bizonyítania, valóban az eltakarítatlan hó, illetve jég miatt esett el, érdemes tehát az esetet azonnal dokumentálni - tette hozzá a biztosítási és kártérítési szakértő. Súlyos sérülés esetén a…
jan. 8
14:37
Bedőlt a kormányzati negyed terve (Infostart)
Kihátrál a kormány a kormányzati negyed megépítésének terve mögül - értesült az index. Az internetes hírportál úgy tudja: a kabinet keddi ülésén született döntést délután jelentik be hivatalosan.
jan. 8
15:16
Nem lesz több gyanúsított Zuschlag ügyben (Infostart)
Újabb három embert gyanúsított meg az ügyészség a Zuschlag János és társai ellen folyó büntetőeljárásban, így már 14-re emelkedett a gyanúsítottak száma. A Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes vezetője egyelőre nem nevezhette meg a gyanúsítottakat, annyit viszont elárult, hogy bűnsegédlettel gyanúsítják őket.
jan. 8
15:32
Rátámadott a bíróra az elítélt (Infostart)
Bírókra és ügyvédekre támadt egy 51 éves férfi a Pest megyei bíróságon; a bírónő és az ügyvédnő súlyosan megsérült, rohamkocsi vitte őket kórházba. Lomniczi Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke azonnal tárgyalásokat kezdeményezett az igazságügyi és rendészeti miniszterrel a bírósági tárgyalások védelméről.
jan. 8
15:59
Kormányzati negyed: a beruházás megáll, a tervezés folytatódik (Infostart)
A kormányzati negyed beruházást szünetelteti a kormány, de a tervezés folytatódik - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő kedden Budapesten.
jan. 8
16:21
Miért nem az önkormányzat takarítja a járdákat? (Infostart)
Bánáti János ügyvéd szerint nem etikátlan, hogy az önkormányzat az ingatlanok tulajdonosait kötelezi a házuk előtti járda síkosságmentesítésére. Több hallgatónk ugyanis nem értette, hogy miért csak akkor tartozik hozzá az adott járdaszakasz, amikor azt takarítani kell, máskor viszont közterület, amelynek használatáért az önkormányzat díjat szed.
jan. 8
16:37
12 milliós végkielégítéssel távozik a 4-es metró volt projektigazgatója (Infostart)
Közös megegyezéssel távozik Gulyás László a DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatóhelyettesi posztjáról - jelentette be a Budapesti Közlekedési Zrt. sajtóirodája kedden. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője érthetetlennek tartja a végkielégítést.
jan. 8
16:43
"A kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől" (Infostart)
A Fidesz szerint 2008 a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára. Iván László, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe belépők számára 8 százalékkal kevesebb lesz a járandóság összege, mivel változik a számítás módszere.
jan. 8
16:59
"A kilógó kábelek és beázó tető nem zavarja az utasokat" (Infostart)
A 2-es metró három utolsó megállójának felújítása befejeződött, a hiánypótlási időszak lejárt, a fennmaradó néhány hibát viszont akár márciusig is javítgathatják a kivitelezők. A kilógó kábel, beázó tető olyan kis hiányosság, ami nem zavarja az utasokat - vélekedett az InfoRádióban Molnár Gábor, a BKV felújítást felügyelő főmérnöke.
jan. 8
17:15
"A kormány elveszi a lehetőséget a tanulni vágyó fiataloktól" (Infostart)
A kormány oktatáspolitikájával a tanulni vágyó fiataloktól veszi el a pénzt és a lehetőségeket - állítja Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára szerint azonban nem vonnak ki több pénzt az oktatásból.
jan. 8
17:49
Új városrész épül a kormányzati negyed tervezett helyén (Metropol)
A kormányzati negyed projekt irányítói tudomásul veszik a kormánykabinet döntését, amely megállítja az épületegyüttes beruházását, és a megváltozott feladatokat végzik a továbbiakban – mondta az MTI-nek Láng Balázs a projekt-team kommunikációs vezetője.
jan. 8
18:53
Kormányőrökkel üríttették ki az OVB ülését (Infostart)
Kormányőrökkel üríttette ki az Országos Választási Bizottság (OVB) ülését a testület elnöke kedden este, miután a megjelent hallgatók szóváltásba keveredtek a tagokkal.
jan. 8
19:14
Kormányzati negyed: a beruházás szünetel - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Megállítja a kabinet a kormányzati negyed beruházást - jelentette be a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: a tervezőmunka folytatódik, mert a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.
jan. 8
19:46
Kormányzati negyed: 632 millióba került a talonba tett ötlet (Infostart)
Egyelőre nem lesz kormányzati negyed - döntött a kormánykabinet döntött. A költségek összességében majdnem elérik a 9 milliárd forintot, Budai Bernadett kormányszóvivő szerint azonban csak 632 millió forintba került a talonba került ötlet.
jan. 8
20:13
Ördögi tervvel és mérgező mini vodkásüveggel fenyegetőztek (Infostart)
Egy skót nacionalista csoport nevében azzal fenyegetőztek, hogy megmérgezik egy angol város vízhálózatát, így emberek ezreit ölve meg - hangzott el a hétfői manchesteri tárgyaláson.
jan. 8
20:40
Kormányzati negyed: "Sokat akart a szarka" (Infostart)
Az ellenzék mellett a kormánypártok is helyeselték a kormányzati negyed beruházásának megállításáról szóló döntést.
jan. 8
20:56
Mi lesz a sorozatfüggőkkel, ha elhúzódik az írók sztrájkja? (Infostart)
A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt marad el a Golden Globe-gála, de a filmstúdiók ennél jobban fájlalják a bevételkiesést. A hazai tévézőket nagy valószínűséggel még nem érintik a sorozatok csúszásai, bár, ha a sztrájk elhúzódik, ősszel már nekik is szembesülniük kell annak hatásaival.
jan. 8
21:01
Óvatosan a közlekedéssel - ismét lefagynak az utak (Infostart)
Jegesedni és csúszni kezdtek a hideg idő miatt a budapesti főutak, ezért a mellékvonalakról odaindultak a Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei - tudta meg az InfoRádió a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivőjétől.
jan. 8
21:17
Birtokháborítást követ el, aki szórólapot rak az autókra (Infostart)
Valószínűleg kilókra rúg a hetente egy-egy postaládába bedobott reklámanyagok, szórólapok és egyéb kiadványok mennyisége. A parkoló autók ablaktörlői alá is kerül jócskán szórólap, és már elektronikus levélládánkba is sorra érkezhet a szemétposta. Védekezni ellenük alig lehet.
jan. 8
21:32
Meghalt egy előállított férfi a mátészalkai rendőrkapitányságon (Metropol)
Meghalt egy előállított férfi a mátészalkai rendőrkapitányságon. A halál okának megállapítására orvos szakértő bevonásával vizsgálat indult.
jan. 8
22:27
"Egyetért-e azzal, hogy a tojás volt előbb" - komolytalan népszavazási kezdeményezések (Infostart)
Több tucat népszavazási kezdeményezést utasított el kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB), miután legtöbbjüket komolytalannak minősítette; az érdemben elutasított kérések közt volt Morvai Krisztina öt kezdeményezése, hitelesítethető népi kezdeményezésnek bizonyult azonban az, hogy az olasz kisebbség hivatalos nemzeti kisebbséggé alakulhasson.

Keresés