2008. január 21. hétfő

jan. 21
0:43
Keller elbukott Törökbálinton (orientpress)
A Fidesz-KDNP jelöltje, Turai István legyőzte a szocialista Keller Lászlót a törökbálinti időközi választáson. Az 51,63 százalékos részvétel mellett zárult voksoláson Turai 2953 szavazatot kapott, Keller Lászlóra csak 2226-an szavaztak.
jan. 21
4:28
A korábban "baráti" katolikus egyház mára kivívta a szélsőjobb haragját (Népszava)
A XXI. század csendőrsége lesz a Magyar Gárda - mondta a szervezetet alapító Jobbik alelnöke keszthelyi irodaavatójukon. Szegedi Csanád cigánybűnözésről és a "közel-keletiek" gazdasági térnyeréséről beszélt, miközben a helyi gárdakapitány arról: szervezetük nem antiszemita és nem rasszista. Kapott a Jobbiktól a katolikus egyház is, amely tavaly még megáldotta a gárda zászlaját, ezúttal viszont…
jan. 21
4:32
Bizonytalan az új SZDSZ-székház sorsa (Népszava)
Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, mikor, és egyáltalán elköltözik-e egyáltalán Gizella utcai székházából az SZDSZ - tudta meg lapunk. Párton belül ellentétes információk látnak napvilágot: van aki szerint lemondtak a beruházásról, mások úgy tudják, már nyárra beköltözhetnek az új helyre. Kóka János pártelnök az EP-választásokra ígért új központot a szabad demokratáknak. Az MSZP ezzel szemben…
jan. 21
4:39
Nem államtitok, ki lövethet le utasszállító gépet, de csak a Népszava olvasói tudhatják meg (Népszava)
Államtitok, ki lövethet le repülőgépet Magyarországon – írtuk meg augusztusban. Lapunk az adatvédelmi biztoshoz fordult, hogy kiderülhessen, ki az, aki emberéletek százai, ezrei fölött is dönthet egy kritikus pillanatban. A válasz több, mint négy hónap után érkezett meg, de túlzás lenne azt állítani, hogy sokkal tisztábban látunk. A nyilvánosság továbbra is korlátozott maradt.
jan. 21
4:55
Nem vész el, csak "jön-megy" a 30 millliárd (Népszava)
Uniós forrásokból mintegy 45 milliárd forint jut a következő három évben az iskolák informatikai fejlesztésére. Többek között a tantermek számítógépes felszerelésére és a tanárok kedvezményes laptopvásárlására jut az összegből. Eközben a Fidesz alelnöke, egykori oktatási minisztere azért aggódik, hogy elveszi a pénzt és a lehetőséget a tanulni vágyó fiataloktól a kormány. Pokorni Zoltán szerint a…
jan. 21
5:01
Önkormányzati rendőrség alakul Budapesten? (Népszava)
Ismét a városőrség létrehozásáért lobbiznak a kormánynál szocialista politikusok, polgármesterek. A szervezet ugyan a jelenlegi közterület-felügyelet bázisán jönne létre, s több jogosítványa is lenne, az önkormányzati rendőrök mégse lennének seriffek, fegyvert sem viselnének. Viszont idejük nagy részét a közrend védelmében közterületen töltenék, amire a rendőrségnek alig van embere.
jan. 21
6:03
Aki későn ébredt, az adóhivatallal nézhet szembe (Infostart)
Elfogytak az új típusú számlatömbök a nyomtatványboltokban - értesült az InfoRádió. A tömböket gyártó Pátria Nyomda Zrt. szerint négyhavi készlettel vágtak neki 2008-nak, ám az másfél hét alatt elfogytak. Adószakértők szerint egy éve lehet tudni, hogy új szabályozás lesz idén januártól, így több számlatömböt kell lecserélni.
jan. 21
6:51
Megzavarta a BKV-jegypénztárosokat a 31 napos hónap (Infostart)
Egyelőre maguk a BKV-jegypénztárosok sincsenek teljesen tisztában az új havibérlet érvényességével, ahány ablak, annyiféle információt adnak az utasoknak. A zavart a 31 napos hónapok okozzák.
jan. 21
6:53
Az év üzlete lehet a szabálytalankodók utáni hajsza (Infostart)
A sebességmérés, a piroson, a záróvonalon áthajtók és a tiltott helyen várakozók fotózása lehet az év üzlete.
jan. 21
6:56
Tarlós: "Ez végképp elfogadhatatlan" (Infostart)
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint mielőbb vissza kell állítani a demokráciát Budapesten, ahol a Fővárosi Közgyűlés tagjai elől a legalapvetőbb önkormányzati információkat is elzárják.
jan. 21
7:11
Multiszéfeket vásárol a Magyar Posta (Népszava)
A Magyar Posta Zrt. nettó 151,2 millió forintért 175 darab multiszéfet vásárol a kiskőrösi székhelyű Protocon Kft.-től, a megbízás további 700 darab vásárlására opciót is magába foglal. A Közbeszerzési Értesítő szerint a társaság által kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson részt vett a nyertes mellett a péceli székhelyű H-Safes Zrt. is, nettó 217,9 millió forintos ajánlatával.
jan. 21
7:17
Magasvasút kellene Budapestre (Népszava)
A Magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat - megfelelő korszerűsítés után kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közösségi közlekedési hálózat kialakítására - írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 21
7:29
Gyurcsány Ferenc elsőként az üzleti élet képviselőivel tárgyal (MaHu)
Egyeztetéseket kezd Gyurcsány Ferenc, elsőként az üzleti élet képviselőivel találkozik - írta a hétfői Világgazdaság. A kormányfő ma a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent kiáltványt aláíró szervezetek vezetőivel találkozik.
jan. 21
7:45
Nőtt az éjszakai járatokat használók biztonságérzete (MaHu)
A BKV sajnálattal értesült arról, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a sajtón keresztül, ismét szándékosan megtéveszti a közvéleményt, ezúttal a BKV Zrt. éjszakai járataira érvényes jegyek vásárlási lehetőségeivel kapcsolatosan.
jan. 21
8:13
Tizenhárommilliárdból megdobbanna Budapest szíve (MaHu)
Új főutca, alagútban vezetett autóforgalom a Kossuth Lajos utcában, a Ferenciek tere rehabilitálása, a Dunával való kapcsolat élőbbé tétele szerepel a Budapest Szíve programban, melynek első ütemére EU-pályázatot nyújtott be a főváros. Miközben hamarosan maga is pályázatot ír ki a Károly körúti Városháza tér beépítésére.
jan. 21
8:19
Gyurcsány üzletemberekkel egyeztet (HVG)
Egyeztetéseket kezd Gyurcsány Ferenc, elsőként az üzleti élet képviselőivel találkozik - írta a hétfői Világgazdaság.
jan. 21
8:46
Végre feltárják a Malina Hedvig-ügy hátterét? (HVG)
Mielőbb ajánlatos lenne feltárni a Malina Hedvig-ügy hátterét, mert az igencsak leterheli a kétoldalú szlovák-magyar kapcsolatokat - jelentette ki a szlovák külügyminiszter.
jan. 21
9:19
KSH: többen haltak meg, mint ahányan születtek (HVG)
Tavaly az év első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született, és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint 2006 januárja és novembere között - derül ki Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójából.
jan. 21
9:21
Eltörölné az MDF a parkolódíjat Hatvanban (Népszava)
A hatvani parkolódíj eltörléséért kezdeményez népszavazást az MDF helyi szervezete; a 2900 támogató aláírást tartalmazó íveket már át is adták a település jegyzőjének - olvasható a Heves Megyei Hírlap hétfői számában. A helyi rendelet szerint a választópolgárok 10 százaléka kezdeményezhet referendumot: ha 1760 aláírást hitelesítenek az önkormányzatnak napirendre kell tűznie a kérdést.
jan. 21
9:28
Tárgyalássorozatot kezd Gyurcsány Ferenc (Infostart)
A többi között a fenntartható gazdaságpolitikáról, az államháztartási és az adóreformról egyeztet a kormányfő a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent kiáltványt aláíró szervezetek vezetőivel.
jan. 21
9:28
Jó üzlet a a privát sebességmérés (MaHu)
Megrohamozták az Országos Rendőr-főkapitányságot azok a potenciális befektetők, akik az eddig a kizárólag a rendőrség végezte közúti sebességmérés "kiszervezésétől" jöttek lázba - írja a Népszabadság.
jan. 21
9:30
A fideszes jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Törökbálinton (MaHu)
Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller Lászlóval szemben - közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője az MTI-vel.
jan. 21
9:44
Gyöngyösön épülhet fel az új gumigyár (MaHu)
Olyan mértékű szennyezés került volna a levegőbe, ami miatt a lakosság komolyan bírált volna minket - indokolja a szlovákiai Kenyhec község polgármestere, miért utasították el az indiai gumigyár jelenleg már Gyöngyösre tervezett beruházását. A Gyurcsány Ferenc által ide csábított cég által kért ár északi szomszédaink szerint vállalhatatlanul nagy volt.
jan. 21
9:46
A természetes fogyás tavaly nagyobb mértékű volt (MaHu)
Tavaly az év első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született, és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint 2006 januárja és novembere között - derül ki Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) gyorstájékoztatójából.
jan. 21
10:01
Ma tetőzik a januári tavasz - 16 fok is lehet! (MaHu)
Délután a 15, 16 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az erre a napra vonatkozó országos melegrekord valószínüleg megdől. Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésben bízhatunk, megélénkül a délnyugati szél.
jan. 21
10:17
Szocialista befutó is lett a hétvégi választásokon (orientpress)
A Bács-Kiskun megyei Érsekhalmán Horváth Roland, az MSZP jelöltje nyerte az időközi polgármester választást.A Bács-Kiskun megyei Érsekhalmán Horváth Roland, az MSZP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást, a szavazatok 80 százalékával.
jan. 21
10:17
Apát és fiát gázolták el a zebrán Budapesten (MaHu)
Egy 57 éves férfit és 11 éves fiát gázolta el egy személyautó Budapesten, a XXII. kerületben hétfőn - közölte az MTI-vel a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 21
10:18
Kiütötték Kellert Törökbálinton (HVG)
Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller Lászlóval szemben - közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője. Dorka Ágnes elmondta, hogy a részvételi arány 51,63 százalékos volt.
jan. 21
10:22
Kinek kellene segíteni az agresszív diákokon? (Hetek)
Miután a Vas utcai iskolából hazafelé tartó fiú belehalt a diáktársa által okozott sérülésekbe, valamint kitoloncoltuk hazánkból a Blaha Lujza téri 12 éves késelőt, az érintett szervek újra aktuálisnak érzik, hogy végre lépések szülessenek a fiatalkori agresszió kezelésére.
jan. 21
10:23
Még az intenzíven van a túszejtő által meglőtt rendőr (HVG)
Bár már kielégítő az állapota, még mindig a győri kórház intenzív osztályán kezelik azt a rendőrt, akit múlt pénteken lőtt hasba Téten egy dühöngő férfi, aki késõbb önmagával is végzett - értesült a HavariaPress.
jan. 21
10:28
Ma kezdődik az olaszliszkai tragédia tárgyalása (MaHu)
Hétfőn kezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon a 2006. október közepén történt olaszliszkai tragédia tárgyalása. Az ügyben nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.
jan. 21
10:29
Ma kezdődik az olaszliszkai per (HVG)
Erős rendőri biztosítás mellett kezdődik meg ma reggel az olaszliszkai lincseléses ügy büntetőpere a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon - jelenti a HavariaPress.
jan. 21
10:33
Most mindent megtudhat Hunyadi Mátyásról és koráról (Infostart)
Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulójára hirdette meg a Reneszánsz Évet 2008-ra az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A programsorozat megnyitója hétfő este lesz a Néprajzi Múzeumban, a Reneszánsz Év 2009 január 22-én zárul majd.
jan. 21
10:44
Ma tetőzik a januári tavasz, akár 16 fok is lehet! (MaHu)
Délután a 15, 16 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az erre a napra vonatkozó országos melegrekord valószínüleg megdől. Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésben bízhatunk, megélénkül a délnyugati szél.
jan. 21
11:10
Fideszes kérdés a miniszterekhez a kormányzati tanulmányok kapcsán (Népszava)
A Fidesz tudni szeretné, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok az elmúlt öt évben külső személyektől, szervezetektől megrendelt tanulmányokra. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője - hétvégi bejelentésének megfelelően - hétfőn írásbeli kérdéssel fordult a miniszterekhez.
jan. 21
11:12
Gyurcsányt elhagyja kabinetfőnöke (HVG)
Családi okból január 31-ei hatállyal felmentését kérte Gál J. Zoltán államtitkár, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.
jan. 21
11:16
Felmentését kérte Gál J. Zoltán (orientpress)
Családi okból január 31-ei hatállyal felmentését kérte Gál J. Zoltán államtitkár, a miniszterelnök kabinetfőnöke. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.
jan. 21
11:16
Távozik Gyurcsány kabinetfőnöke (Napi)
jan. 21
11:16
Felmentését kérte Gyurcsány kabinetfőnöke (Infostart)
Családi okok miatt felmentését kérte a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.
jan. 21
11:17
A veszprémi érseket megdicsérte az SZDSZ (HVG)
Az SZDSZ közleményben üdvözli Márfi Gyula veszprémi érsek döntését, amelynek értelmében nem engedélyezte a Magyar Gárda zászlójának megszentelését.
jan. 21
11:33
Családi okok miatt felmentését kérte a miniszterelnök kabinetfőnöke (MaHu)
Felmentését kérte Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a miniszterelnök kabinetfőnöke, január 31-ei hatállyal, családi okból. A miniszterelnök a kérést elfogadta. Ezt a Kormányszóvivői Iroda közölte hétfőn az MTI-vel.
jan. 21
11:35
Halálra gázolt egy nőt a vonat Monorierdőnél (MaHu)
Halálra gázolt egy nőt Monorierdőnél egy Budapest felé tartó vonat hétfőn délelőtt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
jan. 21
11:49
Vége a téli tavasznak, jön a hó (Infostart)
Vége a tavaszias, enyhe időnek, keddtől újra jön a hideg - mondta el az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos szerint szerdán havazás is lehet, a hétvégén viszont ismét melegebb lesz.
jan. 21
11:50
Mégis megtarthatja lottónyereményét a bankrabló (HVG)
Mégis megtarthatja egymillió dolláros (170 millió forintos) lottónyereményét az a bankrabló, akinek bűnügye okán nem is volt joga lottózni, így aztán nyerni sem.
jan. 21
12:05
Bliccelésre kényszerít a BKV? (Infostart)
Megbukott a drágább éjszakai BKV-jegy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint. A jegyet ugyanis sehol sem lehet kapni. Vitézy Dávid, a szervezet szóvivője elmondta, hogy bár eddig még senkit sem bírságoltak meg ezért, de az utasok bliccelésre kényszerülnek.
jan. 21
12:16
Zavarják a 4-es metró építését a Baross téri aluljáró pavilonjai (MaHu)
Demszky Gábor főpolgármester az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek tartva felfüggesztette a végrehajtását annak a szakbizottsági döntésnek, amellyel a MAHÍR Zrt. 15, Baross téri aluljáróban lévő pavilonjának működési engedélyét 2010 végéig meghosszabbították - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból.
jan. 21
12:32
Ők viselik idén a címet - Megvannak a Magyar Kultúra követei (MaHu)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Esterházy Pétert, Eötvös Pétert, Kányádi Sándort, Julia Marton-Lefevre-t, Palya Beát valamint Schiff Andrást kérte fel a Magyar Kultúra Követe 2008 cím viselésére.
jan. 21
12:33
Már a középiskolában munkára nevelnek? (HVG)
A középfokú oktatási intézményekből évente kikerülő körülbelül százezer fiatal nem ismeri a munkaszerződésre, a munkaidőre, a pihenőidőre, a munkakörülményekre és más munkaügyi kérdésekre vonatkozó alapvető jogokat és kötelezettségeket, ezért - szakszervezeti kezdeményezésre - felkészítő tanfolyam indult középiskolai tanároknak.
jan. 21
12:43
Megkezdődött az olaszliszkai tragédia vádlottainak tárgyalása (orientpress)
Hétfőn állt bíróság elé az a nyolc ember, akiket Szögi Lajos tiszavasvári tanár agyonverésével vádolnak. Akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak.
jan. 21
12:45
Rétvári: A legsúlyosabb probléma a fiatalok elvándorlása (orientpress)
Rétvári Bencével (KDNP) közöl interjút a gondola.hu, annak apropóján, hogy január 27-én időközi országgyűlési választást tartanak a főváros XI. kerületben.

Keresés