2008. január 21. hétfő

jan. 21
6:03
Aki későn ébredt, az adóhivatallal nézhet szembe (Infostart)
Elfogytak az új típusú számlatömbök a nyomtatványboltokban - értesült az InfoRádió. A tömböket gyártó Pátria Nyomda Zrt. szerint négyhavi készlettel vágtak neki 2008-nak, ám az másfél hét alatt elfogytak. Adószakértők szerint egy éve lehet tudni, hogy új szabályozás lesz idén januártól, így több számlatömböt kell lecserélni.
jan. 21
6:51
Megzavarta a BKV-jegypénztárosokat a 31 napos hónap (Infostart)
Egyelőre maguk a BKV-jegypénztárosok sincsenek teljesen tisztában az új havibérlet érvényességével, ahány ablak, annyiféle információt adnak az utasoknak. A zavart a 31 napos hónapok okozzák.
jan. 21
6:53
Az év üzlete lehet a szabálytalankodók utáni hajsza (Infostart)
A sebességmérés, a piroson, a záróvonalon áthajtók és a tiltott helyen várakozók fotózása lehet az év üzlete.
jan. 21
6:56
Tarlós: "Ez végképp elfogadhatatlan" (Infostart)
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint mielőbb vissza kell állítani a demokráciát Budapesten, ahol a Fővárosi Közgyűlés tagjai elől a legalapvetőbb önkormányzati információkat is elzárják.
jan. 21
8:16
Magasvasút kellene Budapestre (Metropol)
A Magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat – megfelelő korszerűsítés után kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közösségi közlekedési hálózat kialakítására – írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 21
9:28
Tárgyalássorozatot kezd Gyurcsány Ferenc (Infostart)
A többi között a fenntartható gazdaságpolitikáról, az államháztartási és az adóreformról egyeztet a kormányfő a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent kiáltványt aláíró szervezetek vezetőivel.
jan. 21
9:54
Apát és fiát gázolták el a zebrán Budapesten (Metropol)
Egy 57 éves férfit és 11 éves fiát gázolta el egy személyautó Budapesten, a XXII. kerületben hétfőn – közölte a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 21
10:33
Most mindent megtudhat Hunyadi Mátyásról és koráról (Infostart)
Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulójára hirdette meg a Reneszánsz Évet 2008-ra az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A programsorozat megnyitója hétfő este lesz a Néprajzi Múzeumban, a Reneszánsz Év 2009 január 22-én zárul majd.
jan. 21
11:16
Távozik Gyurcsány kabinetfőnöke (Napi)
jan. 21
11:16
Felmentését kérte Gyurcsány kabinetfőnöke (Infostart)
Családi okok miatt felmentését kérte a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.
jan. 21
11:49
Vége a téli tavasznak, jön a hó (Infostart)
Vége a tavaszias, enyhe időnek, keddtől újra jön a hideg - mondta el az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos szerint szerdán havazás is lehet, a hétvégén viszont ismét melegebb lesz.
jan. 21
12:05
Bliccelésre kényszerít a BKV? (Infostart)
Megbukott a drágább éjszakai BKV-jegy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint. A jegyet ugyanis sehol sem lehet kapni. Vitézy Dávid, a szervezet szóvivője elmondta, hogy bár eddig még senkit sem bírságoltak meg ezért, de az utasok bliccelésre kényszerülnek.
jan. 21
13:48
Fidesz: "ez tragédiához vezet" (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordul a földbérleti jogról rendelkező minisztériumi rendelet egyik passzusa miatt a Fidesz, mert álláspontja szerint az sérti a tulajdonjogot és a verseny szabadságát.
jan. 21
13:53
Olaszliszka: három vádlott közül kettő semmiről nem tud (Infostart)
Az olaszliszkai per eddig meghallgatott három vádlottja közül mindössze egy ismerte el, hogy részt vett az áldozat meggyilkolásában. Az ügyben nyolc embert, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit vádolnak különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel.
jan. 21
14:46
Vonat ütközött személygépkocsival Csikóstöttösnél (Metropol)
Egy ember meghalt, amikor vonat ütközött személygépkocsival a Tolna megyei Csikóstöttös vasúti átkelőjében hétfő délelőtt. A vonatközlekedés egyelőre szünetel az érintett szakaszon.
jan. 21
14:47
MDF: Tarlóst meneszteni kell, mert a kádári értékek mellett kampányol (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a Fideszt, hogy hívja vissza Tarlós Istvánt népszavazási kampányának éléről, mert a politikus a valódi konzervatív értékek ellen kampányol - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője.
jan. 21
14:58
Betegszállítás: három hónap múlva minden jobb lesz (Infostart)
Megszületett a döntés a betegszállítói kapacitásnövelésről, ez azonban nem jelenti azt, hogy azonnal több jármű viszi majd a pácienseket azokban a megyékben, ahol feszítetten dolgoznak a szállítók. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete korábban főként Békés és Vas megyében kért sürgős intézkedést. Az egészségügyi tárca a két megyében 17 új járműre köt szerződést, de több betegszállító a…
jan. 21
15:02
Kikerült az intenzív osztályról a pénteken meglőtt rendőr (Metropol)
Kikerült az intenzív osztályról hétfőn a múlt hét péntekén a Győr megyei Téten hasba lőtt rendőr; a körzeti megbízottat az általános sebészetre szállították át a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A rendőr állapota kielégítő.
jan. 21
15:03
Használt buszokat vásárolhat a BKV (Infostart)
Támogatja a főpolgármesteri kabinet, hogy 70-75 darab használt autóbuszt vásároljon a BKV.
jan. 21
15:05
Másfél-két hét alatt hat az influenza elleni oltás (Infostart)
A járvány ellenére még érdemes influenza elleni oltást kérni, bár az csak 10-14 nap elmúltával hat. Az egészséges embereknek általában - lázcsillapítón kívül - nincs szükségük gyógyszerre vagy antibiotikumokra, a legtöbben maguktól is meggyógyulnak - mondta az InfoRádió által megkérdezett infektológus. Szalka András kiemelte: a lakosság 15-20 százalékának komolyan oda kell figyelnie, hogy kivédje…
jan. 21
15:18
Új városközpont a Nyugati mögött? (168 Óra Online)
Szakértőket kérdeztünk arról, mennyire életképes a kabinet ötlete egy új városrész kialakításáról a kormányzati negyed helyén. [Dátum: 2008. 01. 21. 00:00]
jan. 21
16:25
Lakner: Gál J. Zoltántól Gyurcsány vált meg (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett politológus szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő kezdeményezte Gál J. Zoltán kabinetfőnök távozását. Lakner Zoltán úgy véli: a miniszterelnök azért dönthetett így, mert az utóbbi években sok kritika érte őt és a kormányzati kommunikációt.
jan. 21
16:41
Gyurcsány: "Zoli vissza fog jönni" (Infostart)
"Kabinetfőnököm február 1-jétől távozik posztjáról. Zolihoz nagyon régi, mély barátság és hozzáteszem politikai szövetség fűz. Egyik sem változik" - írta blogjában a miniszterelnök Gál J. Zoltán távozásával összefüggésben.
jan. 21
17:18
Megfelelő jelölteket keres az SZDSZ (Infostart)
Az SZDSZ új képviseleti rendszert vezet be, annak érdekében, hogy a 2009-es európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési, valamint önkormányzati választásokig sikerüljön megtalálni a megfelelő jelöltjeit - jelentette be a párt elnöke Szekszárdon.
jan. 21
17:29
Képriport: kommandósok csaptak le az emberrabló kínaiakra (Infostart)
Mintegy ötven órát tartották fogva azt a kínai állampolgárságú férfit, akit még a múlt héten raboltak el a XVI. kerületben. Az elkövetők 300 ezer euró váltásdíjat követeltek a férfi családjától. A rendőrség egy szervezett bűnözői csoport tagjait fogta el, öt férfit és egy nőt. A csoport vezetőjét is letartóztatták. Azt még vizsgálják a nyomozók, hogy milyen más bűncselekményt követtek el a…
jan. 21
17:35
"Bence György pótolhatatlan " (Infostart)
Emléktáblát avatnak a 2006. október végén elhunyt Bence György filozófus tiszteletére a XIII. kerületben. A filozófus, aki a rendszerváltás előtt a rendszerkritikus ellenzék meghatározó alakja volt, politikai kommentátorként végig megőrizte függetlenségét. Ezt hiányolnunk kell - közölte Betlen János, a Bence György alapította Metazin magazin szerkesztője, a Magyar Televízió munkatársa, aki az…
jan. 21
17:51
Pótkészletből biztosítják az influenza elleni védőoltást (Infostart)
A központi raktárban lévő összes, 1,3 millió influenza elleni ingyenes védőoltást kiszállították a háziorvosoknak - értesült az InfoRádió. A dunántúli rendelőkben elfogyott az oltóanyag, ezért az Országos Tisztiorvosi Hivatal a pótkészletekből biztosítja az igény szerinti mennyiséget.
jan. 21
18:13
Megkezdődött az Olaszliszkán agyonvert tanár ügyének pere (Infostart)
Megkezdődött az olaszliszkai emberölés büntetőpere a Borsod megyei bíróságon hétfőn. Az elsőrendű vádlott beismerte bűnösségét és megbánta tettét, a másodrendű pedig elsírta magát a tárgyaláson.
jan. 21
18:41
Ombudsman: Megtéveszthette az embereket a Nemzetbiztonsági Hivatal (Infostart)
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal megtéveszthette a lakosságot azzal, hogy 2006 őszén előre felhívta a figyelmet: a tömegzavargásokban való passzív részvétel is minősülhet bűncselekménynek. Szabó Máté az InfoRádiónak azt mondta: sehol nem gyakorlat, hogy a titkosszolgálat nagy nyilvánosság előtt jogértelmező nyilatkozatot tesz.
jan. 21
19:13
Felfüggesztés és fegyelmi eljárás az index.hu magnófelvétele miatt (Infostart)
Fegyelmi eljárás indult a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen, akit egyben szóvivői beosztásából is felfüggesztettek hétfőn; Varga Gergely az Index internetes portál által a napokban nyilvánosságra hozott hangfelvétel tanúsága szerint egy tavaly szeptemberi, a rendőrök ellen folyó büntetőügy tárgyalása kapcsán azt állította: tudja, kik a valódi elkövetők, de nem ők ülnek a vádlottak padján.
jan. 21
19:24
Hétfőn megdőlt a hajnali melegrekord (Metropol)
Hétfőn megdőlt az országos hajnali melegrekord, miután Miskolcon 9 Celsius-fokot mértek - tájékoztatta az MTI-t az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
jan. 21
22:01
Új eljárás az áfa-ügyben - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Tizennyolc éve nem tapasztalt mértékben estek az európai tőzsdeindexek. A mértékadónak tartott német, francia és londoni börze mutatója 5-7 százalékkal csökkent a nap végére, és a régió piacain is átlagosan 5 százalékkal gyengültek az indexek. A Budapesti Értéktőzsde ennél jobban teljesített; a BUX 3,1 százalékkal gyengült, és 23.369 ponton zárt.

Keresés