2008. február 3. vasárnap

febr. 3
10:44
Elmaradnak a szerdai Volán-sztrájkok (Metropol)
Miközben folyik az alágazati bértárgyalás a Volán társaságoknál működő szakszervezetek és a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között, több Volán társaság bejelentette, hogy területükön nem lesz sztrájk szerdán.
febr. 3
11:00
Tovább egyeztet a MÁV és a VDSZSZ (Metropol)
Ma folytatódnak az egyeztetések a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseiről a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. és a MÁV Zrt. között, miután tegnap nem született megállapodás a felek között.
febr. 3
11:16
Eredménytelenül zárult a MÁV és a VDSZSZ egyeztetése (Infostart)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. Az érdekképviselet délután a MÁV Zrt.-vel sem tudott megállapodni a bérkövetelésről, a tárgyalás a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról folytatódik.
febr. 3
12:20
A sztrájk a végső eszköz az egészségügyben (Infostart)
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint nem lehet az orvosok és a szakdolgozók megkérdezése nélkül reformot végrehajtani az egészségügyben. Balogh Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: álláspontjuk szerint minőségi romlás várható az ágazatban.
febr. 3
12:25
Fidesz: a gyermekellátás az egészségügy átalakításának vesztese (Infostart)
A gyermekek egészségügyi ellátásának megfelelő finanszírozását szorgalmazza a Fidesz.
febr. 3
14:08
A MÁV-val sincs megállapodás (Metropol)
A bérkövetelésről a MÁV Zrt.-vel sem sikerült megállapodnia a Vasúti Dolgozói Szabad Szakszervezeteének (VDSZSZ) a vasárnap kora délután kezdődött egyeztetésen, a tárgyalás a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról folytatódik.
febr. 3
14:51
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk (Infostart)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke vasárnap. Az érdekképviselet a MÁV, illetve a MÁV-Start Zrt. vezetésével sem tudott megállapodni a bérkövetelésekről. A VDSZSZ elnöke az InfoRádióban elmondta: határozatlan időre hirdették meg a munkabeszüntetést, és a további tárgyalások eredményétől függ, hogy…
febr. 3
15:29
Hétfőn ismét leállnak a vonatok (Metropol)
A MÁV teljes vonalán életbe lép hajnali háromkor a határozatlan idejű vasutassztrájk – jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke vasárnap. A Volánbusz és a BKV a vasutassztrájk idején a budapesti régióban járataikon elfogadják az érvényes dolgozói és tanuló vasúti bérletet.
febr. 3
16:13
Fodor a határmenti osztrák bőrgyárak működésének felfüggesztését kezdeményezi (Infostart)
A határmenti osztrák bőrgyárak működésének felfüggesztését kezdeményezi a magyar környezetvédelmi és vízügyi miniszter, ha nem javul a Rába vízminősége.
febr. 3
17:02
Megrongálták a sírokat a kaposvári zsidó temetőben (Infostart)
Tiltott jelképeket festettek huszonnégy sírra ismeretlen tettesek a kaposvári zsidó temetőben - közölte vasárnap a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 3
20:53
A MÁV-bérletek érvényesek a Volán és a BKV járatain - a nap hírei (Infostart)
Hétfőn hajnali 3 órától folytatódik a vasutas sztrájk, a Volán több járatot indít majd. Magyarázatot vár Ausztriától a Rába újbóli habzására a környezetvédelmi miniszter. Elhunyt Orszáczky Miklós, a legendás Syrius együttes vezéregyénisége. A nap hírei 2008. február 3-án, vasárnap.
febr. 3
21:17
Műszaki okok miatt visszafordult a Karpat Air gépe (Metropol)
A Malév egyik Boeing 737-600-as típusú gépével utazhatnak el azok az utasok Budapestről, akik eredetileg a Karpat Air Saab 2000-es típusú repülőjével tartottak Velencébe, de a gép műszaki okok miatt visszafordult Ferihegyre.
febr. 3
21:19
Nem kérnek az erőműből (Metropol)
Medgyesegyháza választópolgárainak többsége a vasárnapi helyi népszavazáson a község határába tervezett biomassza-erőmű létesítése ellen szavazott - közölte az MTI-vel a Békés megyei nagyközség jegyzője.

Keresés