2008. február 3. vasárnap

febr. 3
6:33
Ma tovább alkudoznak a vasútnál (Népszava)
Ma folytatódnak az egyeztetések a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseiről a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. és a MÁV Zrt. között, miután tegnap nem született megállapodás a felek között.
febr. 3
7:00
Változás a diákhitelnél (Népszava)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 3
7:06
Már folyik a vokscsata a medgyesegyházi szalmaerőműről (Népszava)
Helyi népszavazást tartanak ma Medgyesegyházán, a nagyközség határába tervezett biomassza-erőműről. A közel 3.600 választásra jogosult helyi lakosnak arról kell döntenie, hogy egyetért-e azzal, hogy Medgyesegyháza közigazgatási területén hőerőmű épüljön.
febr. 3
7:28
Élő tévés vita az egészségügyi pénztártörvény újraszavazásáról (Népszava)
Ma este a Szólás Szabadságában az egészségügyi pénztártörvényről vitatkoznak támogató és ellenző civilek.
febr. 3
7:34
Az Alkotmánybíróság dönthet a gépkocsitulajdonosok felelősségéről (Népszava)
Alkotmánybírósághoz fordult egy győri ügyvéd, mert szerinte alkotmányos alapelveket sért a közúti közlekedés szabályait módosító törvény. Vajda Attila azt kéri a testülettől, semmisítse meg a gépjármű üzembentartójának objektív felelősségét kimondó, januártól hatályos jogszabályt, mert az új előírások ellentétesek a jogállamiság, a jogbiztonság, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalma és az…
febr. 3
7:56
Ma voksolnak Ligeten (Népszava)
Időközi önkormányzati választást tartanak ma a baranyai Ligeten, mert a település képviselő-testülete feloszlatta önmagát.
febr. 3
8:07
Polgármestert választanak Etyeken (Népszava)
Polgármestert választanak ma a Fejér megyei Etyeken; a község szavazásra jogosult polgárai három független jelölt közül választhatják meg a község első emberét - közölte a falu jegyzője az MTI-vel.
febr. 3
8:25
Semjénről döntenek ma (Népszava)
Polgármestert és önkormányzati képviselőket választ ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjén településen, a voksolást azért írták ki, mert a település képviselő-testülete 2007. november közepén feloszlatta magát.
febr. 3
8:56
Felhős idő, melegfront (MaHu)
Az ország területén vasárnap estig északon változóan, másutt általában erősen felhős lesz az ég. Délen, délnyugaton néhol lehet kisebb eső. A délire, délkeletire forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén helyenként megerősödik.
febr. 3
10:24
Alkotmánybírósághoz fordultak az objektív felelősség bevezetése miatt (HVG)
Alkotmánybírósághoz fordult egy győri ügyvéd, mert szerinte alkotmányos alapelveket sért a közúti közlekedés szabályait módosító törvény.
febr. 3
10:34
MSZP-hétfő: február 11-re edzenek (Népszava)
Hétfőn tartja idei első hivatalos frakcióülését az MSZP országgyűlési képviselő-csoportja: a frakció ezen az ülésen dönt az egészségbiztosítási törvényhez benyújtandó módosító javaslatokról, illetve a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezéséről.
febr. 3
11:06
Vasutasalku: csúszott a menetrend (Népszava)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között vasárnap délelőtt a szakszervezet követeléséről.
febr. 3
11:16
Eredménytelenül zárult a MÁV és a VDSZSZ egyeztetése (Infostart)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. Az érdekképviselet délután a MÁV Zrt.-vel sem tudott megállapodni a bérkövetelésről, a tárgyalás a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról folytatódik.
febr. 3
11:35
ECHO TV - Napi aktuális - Cigányvezér a cigányok ellen? (C-Press)
ECHO TV - Cigányvezér a cigányok ellen?
febr. 3
11:37
Deák Klub - Tallózás a politika álmoskönyvében (C-Press)
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt Tallózás a politika álmoskönyvében - Ki mit nyer, ki mit veszít a...
febr. 3
11:39
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (HVG)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között vasárnap délelőtt a szakszervezet követeléséről.
febr. 3
11:39
Meghívó - Valentin Napi batyus Teadélutánra (C-Press)
MeghívóSzeretettel meghívom Önt és barátait, 2008-02-14 -én csütörtökön17htól- 22hig tartandó Valentin Napi „batyus” Teadélutánra.
febr. 3
11:41
2010-re várható az európai roma stratégia - Járóka Lívia sajtóközleménye (C-Press)
Az Európai Parlament mai plenáris ülésén el fogadta a romák befogadását célzó közösségi akciótervrõl szóló ötpárti határozatot.
febr. 3
11:43
Uniós források nyílnak meg roma integrációra (C-Press)
Az Európai Parlament mai ülésnapján nagy többséggel elfogadta az Európai Roma Stratégiáról szóló parlamenti állásfoglalást. A startégia kapcsán lehetõség nyílik,...
febr. 3
11:48
"A jelenlegi szabályok alapján megtartott népszavazást hatalmi játéknak tartjuk" (Népszava)
A Magyarországi Munkáspárt 2006 az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben foglalta össze álláspontját az egészségügyi reformról és a népszavazásról. Igy írnak:
febr. 3
11:55
Egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak lehet majd utalni a diákhitelt (HVG)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 3
12:20
A sztrájk a végső eszköz az egészségügyben (Infostart)
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint nem lehet az orvosok és a szakdolgozók megkérdezése nélkül reformot végrehajtani az egészségügyben. Balogh Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: álláspontjuk szerint minőségi romlás várható az ágazatban.
febr. 3
12:25
Fidesz: a gyermekellátás az egészségügy átalakításának vesztese (Infostart)
A gyermekek egészségügyi ellátásának megfelelő finanszírozását szorgalmazza a Fidesz.
febr. 3
12:37
Az OCÖ elfogadta az évi költségvetést (C-Press)
Elfogadta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyûlése ez évi költségvetését és munkatervét szerdai budapesti ülésén. Az érdekképviseleti szervezet idén hétmillió...
febr. 3
12:37
Érik a holnapi vasutassztrájk (Népszava)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. A MÁV-START és a VDSZSZ hétfőn 16 órakor folytatja a tárgyalást.
febr. 3
12:39
Dr. Bársony János: Ideje van a változásnak! (C-Press)
Talán kicsit távolról kezdem a hozzászólásomat a Debreczeni József által fölemlített problémákhoz és fölállított tézisekhez (Fejek a homokban, január 12....
febr. 3
12:41
Nemkívánatos szervezet lett Budapesten a Magyar Gárda + Képriport (C-Press)
Nemkívánatos szervezetnek minõsítette a Magyar Gárdát – a kormánypártok és az MDF szavazatainak köszönhetõen – a Fõvárosi Közgyûlés az idei...
febr. 3
12:43
Új államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban (C-Press)
Kinevezték Ficsor ÁdámotSólyom László köztársasági elnök a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárává nevezte ki Ficsor Ádámot csütörtökön a Sándor-palotában. A miniszterelnök...
febr. 3
12:45
Száva Vince és Vona Gábor egy asztalnál (C-Press)
A Mokka stúdiójában egy asztalhoz ült Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és Vona Gábor, a...
febr. 3
12:59
Hétfőn hajnali 3 órától folytatódik a vasutassztrájk (HVG)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke vasárnap, miután eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), a MÁV-START Zrt., valamint a MÁV Zrt. között.
febr. 3
13:31
Rádió C mûsora - Visszapillantó - 2008. január 17. (C-Press)
Vendégek: Mészáros Imre, Goj motorosok elnökeDr. Hargitai András, európa és világbajnok úszó Mûsorvezetõ: Báder Csaba
febr. 3
13:33
Kozák kommunikációs hadat üzent a gárdának - vita vagy nem vita? (C-Press)
Nyilvános vitára invitálja a Magyar Gárda tagjait Kozák János, az OCÖ általános elnökhelyettese. – A politikus úgy véli: nonszensze az...
febr. 3
13:35
Cigány fiataloknak hirdet pályázatot a rendõrség (C-Press)
Évente három cigány középiskolást segítene a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság a rendõri pályára. A fiatalok pályázaton nyerhetik el a lehetõséget -...
febr. 3
13:37
Roma napló 30. (C-Press)
Ahhoz, hogy fontos kérdésekben legyen némi világtapasztalatunk, nem kell feltétlenül a világban utazgatnunk, hiszen ha ez volna a döntõ, akkor...
febr. 3
13:39
"Az unió döntésével véget érhet a nyomor konzerválása" (C-Press)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) üdvözli az Európai Parlament (EP) által elfogadott európai romastratégiáról szóló állásfoglalást - közölte ifj. Bogdán...
febr. 3
13:42
Eltérő állásponton a többi vasutasszakszervezet (Népszava)
A többi vasutas szakszervezet nem vállalt közösséget a VDSZSZ sztrájkjával, aminek okát a munkahelyi konfliktusok súlyának eltérő értékelése, valamint a kezelésükhöz alkalmazandó módszer kiválasztása egyaránt szerepet játszik.
febr. 3
13:59
Vasutassztrájk - délután sem sikerült megállapodni (Népszava)
A bérkövetelésről a MÁV Zrt.-vel sem sikerült megállapodnia a Vasúti Dolgozói Szabad Szakszervezeteének (VDSZSZ) a vasárnap kora délután kezdődött egyeztetésen, a tárgyalás a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról folytatódik.
febr. 3
14:33
Szegre akasztott szegregáció - romák a közoktatás útvesztõiben (C-Press)
Diszkrimináció vagy érdekvédelem? - A tanulás szabadságának két oldalaA romák oktatásával kapcsolatos nehézségek már a rendszerváltás óta napirenden vannak hazánkban....
febr. 3
14:35
Plakátpályázatot hirdet a Fidesz (C-Press)
Így kormányoztok ti... címmel plakátpályázatot indít a Fidesz a kormányzati bénázásokról. A témaválaszték bõséges, ahogy a megnyerhetõ díjak...
febr. 3
14:37
Roby Lakatos - Monti csárdás (C-Press)
Szerkesztõség heti zenei ajánlójaRoby Lakatos - Monti csárdás
febr. 3
14:39
''Szomorú, hogy a megyében megalakult a Gárda'' (C-Press)
A Baranya Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt várja a megye minden polgármesterétõl és józan gondolkodású polgárától , hogy...
febr. 3
14:43
Folytatódik a rángatósztrájk (Népszava)
Eredménytelenül zárult a tárgyalás a bérkövetelésről és a sztrájk ideje alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásról vasárnap a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között, a sztrájk folytatódik - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a megbeszélést követően. A MÁV Zrt. és a VDSZSZ hétfőn 11 órakor folytatja a megbeszélést.
febr. 3
14:51
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk (Infostart)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke vasárnap. Az érdekképviselet a MÁV, illetve a MÁV-Start Zrt. vezetésével sem tudott megállapodni a bérkövetelésekről. A VDSZSZ elnöke az InfoRádióban elmondta: határozatlan időre hirdették meg a munkabeszüntetést, és a további tárgyalások eredményétől függ, hogy…
febr. 3
14:56
Fidesz: a kormánynak fontosabb a profit, mint a gyerekek (MaHu)
A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy az egészségügyi kormányzat számára a profitérdek fontosabb, mint a gyermekek megfelelő kórházi ellátása - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten.
febr. 3
15:12
Eredménytelen egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (MaHu)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. A MÁV-START és a VDSZSZ hétfőn 16 órakor folytatja a tárgyalást.
febr. 3
15:15
Hétfőn hajnali háromkor csap le a Gaskó-brigád (Népszava)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a határozatlan idejű vasutassztrájk a MÁV teljes vonalán - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke vasárnap Budapesten.
febr. 3
15:54
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk (Népszava)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a határozatlan idejű vasutassztrájk a MÁV teljes vonalán - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke vasárnap Budapesten.
febr. 3
15:56
Hajnali háromtól megint leáll a vasút (MaHu)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a határozatlan idejű vasutassztrájk a MÁV teljes vonalán - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke vasárnap Budapesten.
febr. 3
16:13
Fodor a határmenti osztrák bőrgyárak működésének felfüggesztését kezdeményezi (Infostart)
A határmenti osztrák bőrgyárak működésének felfüggesztését kezdeményezi a magyar környezetvédelmi és vízügyi miniszter, ha nem javul a Rába vízminősége.
febr. 3
16:32
A környezetvédelmi miniszternél lassan betelik a pohár (Népszava)
A Rába újbóli habzása miatt Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter a folyó menti osztrák bőrgyárak termelésének csökkentését kezdeményezi osztrák kollégájánál, ha a jövő hét elejére elkészülő vízminőségi eredmények nem mutatnak javulást - közölte a szaktárca vasárnap az MTI-vel.

Keresés