2008. február 3. vasárnap

febr. 3
0:00
Kemecsei csetepaté (szon)
Kemecse - Szombat éjszaka közel ötven kemecsei lakos őrködött a Toldi utcában, miután állításuk szerint több tucatnyi személy megtámadta őket. Úgy tudjuk, bár több mentő is a helyszínen volt, senkit nem vittek kórházba.
febr. 3
6:33
Ma tovább alkudoznak a vasútnál (Népszava)
Ma folytatódnak az egyeztetések a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseiről a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. és a MÁV Zrt. között, miután tegnap nem született megállapodás a felek között.
febr. 3
7:00
Változás a diákhitelnél (Népszava)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 3
7:06
Már folyik a vokscsata a medgyesegyházi szalmaerőműről (Népszava)
Helyi népszavazást tartanak ma Medgyesegyházán, a nagyközség határába tervezett biomassza-erőműről. A közel 3.600 választásra jogosult helyi lakosnak arról kell döntenie, hogy egyetért-e azzal, hogy Medgyesegyháza közigazgatási területén hőerőmű épüljön.
febr. 3
7:28
Élő tévés vita az egészségügyi pénztártörvény újraszavazásáról (Népszava)
Ma este a Szólás Szabadságában az egészségügyi pénztártörvényről vitatkoznak támogató és ellenző civilek.
febr. 3
7:34
Az Alkotmánybíróság dönthet a gépkocsitulajdonosok felelősségéről (Népszava)
Alkotmánybírósághoz fordult egy győri ügyvéd, mert szerinte alkotmányos alapelveket sért a közúti közlekedés szabályait módosító törvény. Vajda Attila azt kéri a testülettől, semmisítse meg a gépjármű üzembentartójának objektív felelősségét kimondó, januártól hatályos jogszabályt, mert az új előírások ellentétesek a jogállamiság, a jogbiztonság, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalma és az…
febr. 3
7:56
Ma voksolnak Ligeten (Népszava)
Időközi önkormányzati választást tartanak ma a baranyai Ligeten, mert a település képviselő-testülete feloszlatta önmagát.
febr. 3
7:56
Csöndes volt a kemecsei éjszaka (szon)
Kemecse - Nem kaptunk jelzést újabb összecsapásról. Amint arról már beszámoltunk szombat este Kemecsén a Toldi utcában két tömeg hangoskodása miatt kaptak hívást a mentők majd a helyszínen voltak több autóval a rendőrök is.
febr. 3
8:07
Polgármestert választanak Etyeken (Népszava)
Polgármestert választanak ma a Fejér megyei Etyeken; a község szavazásra jogosult polgárai három független jelölt közül választhatják meg a község első emberét - közölte a falu jegyzője az MTI-vel.
febr. 3
8:25
Semjénről döntenek ma (Népszava)
Polgármestert és önkormányzati képviselőket választ ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjén településen, a voksolást azért írták ki, mert a település képviselő-testülete 2007. november közepén feloszlatta magát.
febr. 3
8:25
Ki fékezheti meg a brutális diákokat? (boon)
Budapest - Nem a valóságot mutatják az egyre gyakoribb, gyermekagresszivitásról szóló hírek, John Emese, a Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának vezetője szerint.
febr. 3
8:27
Népszavazással dől el az erőmű sorsa (boon)
Medgyesegyháza - Február 3-án tartanak ügydöntő népszavazást a Békés megyei Medgyesegyházán arról, hogy épüljön-e a falu határában szalmatüzelésű erőmű.
febr. 3
8:30
Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választásokat (boon)
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. A Veszprém megyei Berhidán haláleset, míg a Fejér megyei Etyeken lemondás miatt választanak polgármestert.
febr. 3
8:30
Csöndes volt a kemecsei éjszaka (szon)
Kemecse - Nem kaptunk jelzést újabb összecsapásról. Amint arról már beszámoltunk szombat este Kemecsén a Toldi utcában két tömeg hangoskodása miatt kaptak hívást a mentők majd a helyszínen voltak több autóval a rendőrök is.
febr. 3
8:32
Cipők és könyvek a virtuális kosárban (boon)
Leggyakrabban könyvet és cipőt vásárolnak a magyar internet használók, de az elektronikus vásárlás után még mindig inkább készpénzzel fizetnek - írja a Vasárnapi Hírek.
febr. 3
8:56
Felhős idő, melegfront (ma.hu)
Az ország területén vasárnap estig északon változóan, másutt általában erősen felhős lesz az ég. Délen, délnyugaton néhol lehet kisebb eső. A délire, délkeletire forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén helyenként megerősödik.
febr. 3
9:08
Április közepéig lehet pályázni üdülési csekkekre (boon)
Budapest - Négy rászoruló csoport pályázhat február elsejétől üdülési csekkre. Az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők és a szakiskolások. Idén 2,7 millió forintot fordít erre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA), amely csaknem a duplája a tavalyi keretnek.
febr. 3
9:08
Olvasói levél: A gördülékenységről (szon)
Nyíregyháza - Mostanában gyakran utazom vonattal. Noha nem kedvtelesből. A kényszer nagy úr. Ha az ember a párját hosszú kilométerekkel arrébb találja meg, akkor ez azzal jár, hogy valahogyan le kell küzdeni a távolságot...
febr. 3
9:10
Postánkból: Emlékek őrzője lettem (szon)
Nyíregyháza - A tüzet őrizni kell, mint az ősközösségben, mindig valaki táplálta, hogy égjen, és melege összetartsa a családot. Ilyen emlékek, tüzek őrzője lettem én is. Remélem, hogy valaki majd átveszi tőlem a stafétabotot!
febr. 3
9:19
Komplikáció a szülőotthonban (boon)
Budapest - Jól van az anya és újszülött csecsemője is, akiket szombaton délután szállítottak mentővel a a budapesti János Kórházba a Geréb Ágnes által alapított fővárosi Napvilág Születésházból.
febr. 3
9:25
Szabad a taxi (szon)
Nyíregyháza - A Szabolcs taxi dolgozói ezúttal utas nélkül indultak Bihari tanyára, ugyanis a vasárnapot kötetlenül, egy disznóöléssel egybekötve töltik el.
febr. 3
10:24
Alkotmánybírósághoz fordultak az objektív felelősség bevezetése miatt (HVG)
Alkotmánybírósághoz fordult egy győri ügyvéd, mert szerinte alkotmányos alapelveket sért a közúti közlekedés szabályait módosító törvény.
febr. 3
10:34
MSZP-hétfő: február 11-re edzenek (Népszava)
Hétfőn tartja idei első hivatalos frakcióülését az MSZP országgyűlési képviselő-csoportja: a frakció ezen az ülésen dönt az egészségbiztosítási törvényhez benyújtandó módosító javaslatokról, illetve a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezéséről.
febr. 3
11:06
Vasutasalku: csúszott a menetrend (Népszava)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között vasárnap délelőtt a szakszervezet követeléséről.
febr. 3
11:16
Eredménytelenül zárult a MÁV és a VDSZSZ egyeztetése (Infostart)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. Az érdekképviselet délután a MÁV Zrt.-vel sem tudott megállapodni a bérkövetelésről, a tárgyalás a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról folytatódik.
febr. 3
11:18
Járulékcsökkentés és új beruházások segíthetnének a hazai édesiparon (boon)
A minőségi, márkázott termékek forgalmának további növekedése és az összefogás lendíthetné tovább a hazai édesipart - véli az ágazatban működő cégek szövetségének új elnöke. Sánta Sándor szerint a járulékok, a munkabérek terheinek csökkentésével, illetve a beruházások támogatásával, tőkebevonással újra versenyképesek lehetnének a régióban.
febr. 3
11:35
ECHO TV - Napi aktuális - Cigányvezér a cigányok ellen? (C-Press)
ECHO TV - Cigányvezér a cigányok ellen?
febr. 3
11:37
Deák Klub - Tallózás a politika álmoskönyvében (C-Press)
A Deák Ferenc Közéleti Klub tisztelettel meghívja Önt Tallózás a politika álmoskönyvében - Ki mit nyer, ki mit veszít a...
febr. 3
11:39
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (HVG)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között vasárnap délelőtt a szakszervezet követeléséről.
febr. 3
11:39
Meghívó - Valentin Napi batyus Teadélutánra (C-Press)
MeghívóSzeretettel meghívom Önt és barátait, 2008-02-14 -én csütörtökön17htól- 22hig tartandó Valentin Napi „batyus” Teadélutánra.
febr. 3
11:41
2010-re várható az európai roma stratégia - Járóka Lívia sajtóközleménye (C-Press)
Az Európai Parlament mai plenáris ülésén el fogadta a romák befogadását célzó közösségi akciótervrõl szóló ötpárti határozatot.
febr. 3
11:43
Uniós források nyílnak meg roma integrációra (C-Press)
Az Európai Parlament mai ülésnapján nagy többséggel elfogadta az Európai Roma Stratégiáról szóló parlamenti állásfoglalást. A startégia kapcsán lehetõség nyílik,...
febr. 3
11:48
"A jelenlegi szabályok alapján megtartott népszavazást hatalmi játéknak tartjuk" (Népszava)
A Magyarországi Munkáspárt 2006 az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben foglalta össze álláspontját az egészségügyi reformról és a népszavazásról. Igy írnak:
febr. 3
11:55
Egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak lehet majd utalni a diákhitelt (HVG)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 3
12:07
Napkollektorokkal melegítik a vizet a hortobágyi pásztorszállásokon (boon)
Hortobágy - Napkollektorokkal szerelték fel a telelőket a Hortobágyon, és most először már ezek biztosítják a melegvizet a pásztoroknak.
febr. 3
12:18
Üres Utasi Árpiék zsebe (boon)
Még nem kapta meg nyereményét Utasi Árpi, de a családtámogatást már megvonták a szűkös körülmények között élő családtól - írja a Bors.
febr. 3
12:20
A sztrájk a végső eszköz az egészségügyben (Infostart)
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint nem lehet az orvosok és a szakdolgozók megkérdezése nélkül reformot végrehajtani az egészségügyben. Balogh Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: álláspontjuk szerint minőségi romlás várható az ágazatban.
febr. 3
12:24
Kiürítették a nyíregyházi Tescot (szon)
Nyíregyháza - Vasárnap nem sokkal dél előtt sziréna szólalt meg a nyíregyházi Tesco áruházban. Hangosbemondóval terelték ki a vásárlókat, akik nem tudtak fizetni sem, mivel nem működtek a kasszák, ezért üres kézzel kellett távozniuk.
febr. 3
12:25
Fidesz: a gyermekellátás az egészségügy átalakításának vesztese (Infostart)
A gyermekek egészségügyi ellátásának megfelelő finanszírozását szorgalmazza a Fidesz.
febr. 3
12:34
Rosszul lett az elnök, fél órát csúszott a vasutas egyeztetés (boon)
Rosszul lett a levezető elnök, ezért félórás késéssel kezdődött meg a vasárnapi egyeztetés a VDSZSZ és a MÁV-Start Zrt. között - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Fazekas Anita, a MÁV-Start szóvivője.
febr. 3
12:37
Az OCÖ elfogadta az évi költségvetést (C-Press)
Elfogadta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyûlése ez évi költségvetését és munkatervét szerdai budapesti ülésén. Az érdekképviseleti szervezet idén hétmillió...
febr. 3
12:37
Érik a holnapi vasutassztrájk (Népszava)
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között. A MÁV-START és a VDSZSZ hétfőn 16 órakor folytatja a tárgyalást.
febr. 3
12:39
Dr. Bársony János: Ideje van a változásnak! (C-Press)
Talán kicsit távolról kezdem a hozzászólásomat a Debreczeni József által fölemlített problémákhoz és fölállított tézisekhez (Fejek a homokban, január 12....
febr. 3
12:41
Nemkívánatos szervezet lett Budapesten a Magyar Gárda + Képriport (C-Press)
Nemkívánatos szervezetnek minõsítette a Magyar Gárdát – a kormánypártok és az MDF szavazatainak köszönhetõen – a Fõvárosi Közgyûlés az idei...
febr. 3
12:43
Új államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban (C-Press)
Kinevezték Ficsor ÁdámotSólyom László köztársasági elnök a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárává nevezte ki Ficsor Ádámot csütörtökön a Sándor-palotában. A miniszterelnök...
febr. 3
12:45
Száva Vince és Vona Gábor egy asztalnál (C-Press)
A Mokka stúdiójában egy asztalhoz ült Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és Vona Gábor, a...
febr. 3
12:59
Hétfőn hajnali 3 órától folytatódik a vasutassztrájk (HVG)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke vasárnap, miután eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), a MÁV-START Zrt., valamint a MÁV Zrt. között.
febr. 3
13:12
Nincs megegyezés a MÁV-nál (boon)
Vasárnap sem sikerült megállapodniuk a MÁV-Start Zrt. és a VDSZSZ képviselőinek a kollektív szerződés módosításáról - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Fazekas Anita a MÁV-Start szóvivője. Az egyeztetést hétfőn délután folytatják.
febr. 3
13:31
Rádió C mûsora - Visszapillantó - 2008. január 17. (C-Press)
Vendégek: Mészáros Imre, Goj motorosok elnökeDr. Hargitai András, európa és világbajnok úszó Mûsorvezetõ: Báder Csaba
febr. 3
13:33
Kozák kommunikációs hadat üzent a gárdának - vita vagy nem vita? (C-Press)
Nyilvános vitára invitálja a Magyar Gárda tagjait Kozák János, az OCÖ általános elnökhelyettese. – A politikus úgy véli: nonszensze az...

Keresés