2008. február 8. péntek

febr. 8
1:23
Rendészeti kommunikáció (Pályázatfigyelő)
Felhívás tanulmányok, értekezések, közép és hosszú távú stratégiák, témadokumentációk, teljes körűen kidolgozott innovációs javaslatok megírására
febr. 8
1:27
Rajtad is múlik - A Társadalmi Párbeszéd Éve - 2008 (Pályázatfigyelő)
A program segítségével szeretnénk elérni, hogy a budapesti felsőoktatási intézmények hallgatói innovatív, kreatív ötletek és programok kapcsán is kapcsolatba kerüljenek a társadalom hátrányos helyzetű, vagy a diszkrimináció szempontjából veszélyeztetett kisebbségeivel.
febr. 8
1:31
Pályázati felhívás a Civil Liciten való részvételre (Pályázatfigyelő)
A pályázaton résztvevő civil szervezetek benyújtott projektjei bárki számára hozzáférhetőek lesznek a http://www.civillicit.hu honlapon. A pályázaton nyertes civil szervezetek pedig jogot nyernek egy hagyományteremtő jelleggel szervezendő aukción való részvételre. A médiavisszhangot kiváltó, érdekes programokkal egybekötött alkalom során a nyertes civil szervezetek lehetőséget kapnak az Európai…
febr. 8
1:35
Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet műemléki és régészeti célok megvalósítására. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás.
febr. 8
1:39
Mit üzen Bibó István a mának? (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy méltó emléket állítson a szakkollégium névadójának, s bemutassa széleskörű munkásságát, illetve rávilágítson napjainkban is érvényes gondolataira.
febr. 8
1:43
Miniszteri ösztöndíj a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára (Pályázatfigyelő)
Miniszteri ösztöndíj ukrán állampolgárságú magyar nemzetiségű hallgatóknak
febr. 8
1:47
Miniszteri ösztöndíj a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára (Pályázatfigyelő)
Miniszteri ösztöndíj szerb állampolgárságú magyar nemzetiségű hallgatóknak
febr. 8
1:51
Miniszteri ösztöndíj a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára (Pályázatfigyelő)
Miniszteri ösztöndíj horvát állampolgárságú magyar nemzetiségű hallgatóknak
febr. 8
1:55
Közép-európai iskolai hálózatok létrehozása - "Tanuljunk együtt élni - interkulturális párbeszéd Európában" (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, ebben a pályázati fordulóban az interkulturális párbeszéd európai évéhez kapcsolódóan: "Tanuljunk együtt élni - interkulturális párbeszéd Európában" mottóval.
febr. 8
1:59
Kerepes 860 éves (Pályázatfigyelő)
Pályázat festőművészek részére: 860 ÉVES KEREPES címmel
febr. 8
2:03
Iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása (Panel-program) / LFP-2008-LA-2 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja az 1992. július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújítása, illetve ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek felújítása és korszerűsítése, valamint megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított…
febr. 8
2:07
Haikura, haibunra várva (Pályázatfigyelő)
A magyar nyelvű haikuirodalom bővítése
febr. 8
5:00
Sólyom: A demonstráció magától értetődő harci eszköz (Infostart)
Az egészségügyi rendszer rendkívül alacsony hatásfokkal működik, korrupt és a politika befolyásolja - ebben egyetért Sólyom László köztársasági elnök a kormánnyal, abban azonban nem, hogy miként lehet megoldást találni a problémára. Az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában a népszavazásról azt mondta a köztársasági elnök, hogy a kampány többről szól, mint a 300 forintos vizitdíjról. Bár az MSZP…
febr. 8
5:10
Holdingszerűen működtethetik a budapesti kórházakat (Népszava)
Az egészségbiztosítás várható reformja miatt átalakul a budapesti kórházi rendszer. A főváros fenntartása alatt álló intézmények - az egységes irányítású Semmelweis Egyetemmel - szorosabb együttműködését szeretné megteremteni az önkormányzat, amely a szakmai munka önállósságának biztosítása mellett központi beszerzésekkel és egységes fejlesztéssel próbálja meg hatékonyabb munkára sarkallni az…
febr. 8
5:37
Hamis illuziót kelteni tilos (Népszava)
A március 9-i referendum kapcsán a Fidesz vezetői immár nem beszélnek kormánybuktatásról. Óvatosan fogalmazott Navracsics Tibor is az MTI-nek adott interjújában. A frakcióvezető azt mondta, elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki. Kijelentette: "Akik elmennek szavazni (...) azok véleményt fognak mondani az idestova hatéves szocialista-szabad…
febr. 8
6:04
A MÁV továbbra sem enged a követeléseknek (Népszava)
Felfüggesztette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a csaknem egy hete tartó vasutas sztrájkot. Ha jövő péntekig sem tudnak egyezséget kötni, újra kezdhetik a munkabeszüntetést. Megegyezésre pedig nincs remény: a MÁV és a szaktárca hallani sem akar a szerintük jogtalan, több tízmilliárdos követelések treljesítéséről. A szakszervezet elhúzódó akciója viszont akkora káoszt okozhat, hogy…
febr. 8
6:27
Kell egy kevés bizalmatlanság (boon)
A lopás egyik legkifinomultabb módszere, amikor úgy jut pénzhez a tolvaj, hogy nem kell az áldozat zsebébe nyúlnia és erőszakot sem alkalmaz. Fullajtár András jegyzete
febr. 8
6:27
Mit mond a jog: A biztonsági őr nem hibázott (szon)
Nyíregyháza – Egy kereskedelmi egységben (hipermarketben) az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őr – aki nem az áruház dolgozója – kötelezheti-e a vásárlót az áru értékének kifizetésére?
febr. 8
6:29
Síbaleset Franciaországban, kómában van egy magyar fiatal (boon)
Kritikus állapotban van az a magyar fiatal, aki hódeszkázás közben sérült meg Franciaországban, még január végén.
febr. 8
6:29
Olvasóink írják: Saját maga alatt a fát (szon)
Nyíregyháza - Az ember saját maga alatt vágja a fát. A Föld felmelegedése felgyorsult, egyre több katasztrófát, óriási károkat okozva, sok ezer ember életét tönkretéve. Szerintem egy-két régi szokáson is változtatni kellene...
febr. 8
6:31
Kell egy kevés bizalmatlanság (szon)
A lopás egyik legkifinomultabb módszere, amikor úgy jut pénzhez a tolvaj, hogy nem kell az áldozat zsebébe nyúlnia és erőszakot sem alkalmaz. Fullajtár András jegyzete
febr. 8
6:33
Mészáros Árpád Zsolt bejutott a döntőbe! (szon)
Mészáros Árpád Zsolt és Vágó Zsuzsi bekerültek az Euróviziós dalverseny 15 részvevős magyar Nemzeti Döntőjébe. A február 8-án este rendezett műsorban a zsűri és a telefonos szavazás közös eredménye alapján hirdetnek győztest.
febr. 8
6:49
Újra kordon mögé kerül a Parlament (boon)
Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 8
6:59
Az államfő közölte: híve mindenfajta reformnak, de támogatottság nélkül nem megy (ma.hu)
A köztársasági elnök értékelése szerint a kormány érdemben is foglalkozott az egészségbiztosítási törvény kapcsán megfogalmazott kifogásaival, ugyanakkor továbbra is aggályosnak látja, működhet-e a gyakorlatban az a terápia, amit a kormány a jelenleg rendkívül alacsony hatásfokkal működő egészségügyi rendszer megváltoztatására javasol.
febr. 8
6:59
Nemzedékváltás vagy politikai prédaszerzés? (Népszava)
Április közepén foglalja el székét a Veszprém Megyei Levéltár új igazgatója, akinek édesapja a megye ismert fideszes politikusa, a fenntartó megyei önkormányzat kulturális bizottságának elnöke - írta pénteken a Népszabadság.
febr. 8
7:00
SZTRÁJK - péntek hajnalra helyreállt a közlekedés (boon)
Péntek hajnalra helyreállt a vasúti közlekedés az országban: a belföldi és a nemzetközi járatok is késés nélkül indulnak - közölte Both Ferenc, a MÁVinform ügyeletese.
febr. 8
7:01
Újra lesz kordon a Kossuth téren (ma.hu)
Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség - írta pénteken a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán a Parlamentet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják.
febr. 8
7:02
Gyurcsány új politikát hirdet, Orbán mozgósít (Hetek)
A Hetek információ szerint két hét múlva Gyurcsány Ferenc „új politikát" hirdet, bár az még nem dőlt el, hogy ez együtt jár-e személycserékkel a kormányban. Eközben Orbán Viktor - aki ugyancsak évértékelésre készül - kiadta a jelszót: „Három igennel nagyot spórolhatsz!".
febr. 8
7:04
Újra lesz kordon a Kossuth téren (Népszava)
Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség - írta pénteken a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán a Parlamentet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, és így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a…
febr. 8
7:06
Mit mond a jog: A biztonsági őr nem hibázott (boon)
Nyíregyháza – Egy kereskedelmi egységben (hipermarketben) az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őr – aki nem az áruház dolgozója – kötelezheti-e a vásárlót az áru értékének kifizetésére?
febr. 8
7:15
Végre menetrend szerint járnak a vonatok (ma.hu)
A MÁV Zrt. vonalain jelenleg nincsenek fennakadások a közlekedésben - tájékoztatta az MTI-t péntek reggel Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese. A vonatok a pénteki napra előírt rend szerint közlekednek.
febr. 8
7:18
Már megint a Gripenek (Hetek)
Az USA-val és a NATO-val szemben hozott stratégiai döntésként értelmezhető, hogy az Orbán-kormány annak idején a svéd Gripen vadászgépek mellett döntött az amerikai F-16-osokkal szemben – vélekedtek a Népszabadságnak nyilatkozva amerikai illetékesek. Korábban a CIA korrupciót is feltételezett az ügyben.
febr. 8
7:22
Gyurcsánnyal egyeztetnek a szabad demokraták Debrecenben (boon)
Várhatóan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vesz pénteken az SZDSZ kihelyezett frakcióülésén Debrecenben, akivel a koalíciós szerződésről egyeztetnek majd.
febr. 8
7:32
Sólyom László: "Én elmegyek szavazni" (ma.hu)
Sólyom László köztársasági elnök elmegy március 9-én szavazni. Erről az államfő az Inforádiónak adott csütörtöki interjúban beszélt. A köztársasági elnök január 23-án döntött arról, hogy március 9-ére tűzi ki a Fidesz és a KDNP által 2006 októberében kezdeményezett népszavazást.
febr. 8
7:48
Péntek reggel nincs fennakadás a vasúti közlekedésben (Népszava)
A MÁV Zrt. vonalain jelenleg nincsenek fennakadások a közlekedésben - tájékoztatta az MTI-t péntek reggel Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese. A vonatok a pénteki napra előírt rend szerint közlekednek. Pénteken az ország területén sehol sem végeznek forgalomkorlátozással járó karbantartási és felújítási munkát. A kora reggeli vonatok menetrend szerint elindultak, pontosan közlekednek - mondta el…
febr. 8
7:53
Szorongatja az állam az illegális autóbontókat (Infostart)
Két oldalról szorongatja az állam az illegális autóbontókat. A szakértők szerint ma több mint 60 ezer kocsit a környezetvédelmi előírások megsértésével bontanak szét. Ez több ezer tonnányi nem megfelelően kezelt fémhulladékot, műanyagot, gumit, valamint a földbe vagy a csatornába eresztett 300 tonnányi olajat jelent - írta a Népszabadság. Az illegális autóbontók léte erősíti a feketegazdaságot és…
febr. 8
7:53
Gyurcsány Ferenc is jelen lesz az SZDSZ frakcióülésé (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívott vendégként ma részt vesz az SZDSZ háromnapos, Debrecenbe kihelyezett frakcióülésén. A szabad demokraták a miniszterelnökkel elsősorban a reformokról, az év tennivalóiról és a közteherviselés átalakításának lehetőségeiről tárgyalnak majd. Az SZDSZ kihelyezett frakcióülése csütörtökön kezdődött és szombatig tart.
febr. 8
8:20
Új szereplő a Gyurcsány-darabban (168 Óra Online)
"Velem szemben a szervezés az elsődleges elvárás, nem a kommuni- káció"-mondja Ficsor Ádám, a Gyur- csány-kormány új kabinetfőnöke. [Dátum: 2008. 02. 08. 00:00]
febr. 8
8:27
Újra kordon mögé kerül a Parlament - Lapszemle (orientpress)
Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség – tudta meg a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán az épületet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, és így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a…
febr. 8
8:31
Holnap Becsület Nap - Ismét a Hősök terén (ma.hu)
A Vér és Becsület Kulturális Egyesület korábbi elnöke, Domokos Endre János jelentette be a Becsület Napja nevű rendezvényt a BRFK-n - tudta meg a Népszava.
febr. 8
8:45
Metró Mallorcán, olcsóbban mint Pesten (boon)
A Palma de Mallorca Metro amúgy 7,2 km hosszú és 9 állomásos.A 4-es metró 7,4 km hosszú és 10 állomásos, 400 milliárd forint és ment már a fúrópajzs vagy 1 kilométert ! 5 éve épül...
febr. 8
8:47
Fideszes vezető fia lett a levéltár igazgatója (HVG)
Április közepén foglalja el székét Hermann István, a Veszprém Megyei Levéltár új igazgatója, akinek édesapja a megye ismert fideszes politikusa, a fenntartó megyei önkormányzat kulturális bizottságának elnöke - írja a Népszabadság.
febr. 8
8:52
Megkéselte a légi kalóz a pilótákat (Infostart)
Egy női utas megkéselte mindkét pilótát egy új-zélandi belföldi légi járaton, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a kis repülőgépet, de végül a légi jármű elérte eredeti úti célját és sértetlenül szállt le.
febr. 8
9:01
Nem a diákok, az oktatási tárca hibázott (boon)
A matematikai feladatsorban felfedezett nyomtatási hiba miatt még mindig vizsgálódnak a szaktárcánál, egyelőre még nincs felelőse az ügynek.
febr. 8
9:04
Gyurcsány is részt vesz ma az SZDSZ frakcióülésén (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívott vendégként ma részt vesz az SZDSZ háromnapos, Debrecenbe kihelyezett frakcióülésén. A szabad demokraták a miniszterelnökkel elsősorban a reformokról, az év tennivalóiról és a közteherviselés átalakításának lehetőségeiről tárgyalnak majd. Az SZDSZ kihelyezett frakcióülése csütörtökön kezdődött és szombatig tart.
febr. 8
9:06
Az MSZP vezetése 6-8 hónapos konszolidációs időszakot hirdetett (ma.hu)
Hat-nyolc hónapot adott magának az MSZP vezetése arra, hogy a párt kitörjön a negatív spirálból, és ebben az időszakban nem nyitják meg a kormányfő esetleges leváltásának kérdését - írta meg nem nevezett szocialista forrásokra hivatkozva pénteki számában a Világgazdaság.
febr. 8
9:07
Sólyom László: a népszavazáson az emberek döntése túlmutat a kérdéseken (boon)
A köztársasági elnök szerint a márciusi népszavazás jóval többről szól majd, mint a 300 forintos vizitdíj sorsa - mondta Sólyom László az Inforádiónak adott csütörtöki interjújában.
febr. 8
9:47
Meggyanúsították az MSZP szabolcsi irodavezetőjét (HVG)
Hamis tanúzásra való felhívással gyanúsítják Gyarmati Mihályt, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét - erősítette meg a nyírségi főügyészség sajtószóvivője a Hír Tv információját.
febr. 8
9:52
Mondja el véleményét az épülő belvárosról (szon)
Nyíregyháza - A tervek szerint tavasz közepére megújul a megyeszékhely centruma. Kicsit eklektikusnak tűnik a kép: a monumentális üzletházzal, a fémes látványt nyújtó szökőkúttal, a régies polgári házakkal és a szemet gyönyörködtető katolikus templommal. A Korzó Üzletház látványtervei:
febr. 8
10:03
Halálfélelmükben sikoltoztak a tinik (szon)
Egy külföldi kamion tolt maga előtt egy személygépkocsit Nyíregyházán péntek reggel. A benne ülő hölgy két lánya tehetetlenül vergődött, és sikoltozott halálfélelmében.

Keresés