2008. február 8. péntek

febr. 8
5:00
Sólyom: A demonstráció magától értetődő harci eszköz (Infostart)
Az egészségügyi rendszer rendkívül alacsony hatásfokkal működik, korrupt és a politika befolyásolja - ebben egyetért Sólyom László köztársasági elnök a kormánnyal, abban azonban nem, hogy miként lehet megoldást találni a problémára. Az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában a népszavazásról azt mondta a köztársasági elnök, hogy a kampány többről szól, mint a 300 forintos vizitdíjról. Bár az MSZP…
febr. 8
5:10
Holdingszerűen működtethetik a budapesti kórházakat (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítás várható reformja miatt átalakul a budapesti kórházi rendszer. A főváros fenntartása alatt álló intézmények - az egységes irányítású Semmelweis Egyetemmel - szorosabb együttműködését szeretné megteremteni az önkormányzat, amely a szakmai munka önállósságának biztosítása mellett központi beszerzésekkel és egységes fejlesztéssel próbálja meg hatékonyabb munkára sarkallni az…
febr. 8
5:37
Hamis illuziót kelteni tilos (Alternatív Energia)
A március 9-i referendum kapcsán a Fidesz vezetői immár nem beszélnek kormánybuktatásról. Óvatosan fogalmazott Navracsics Tibor is az MTI-nek adott interjújában. A frakcióvezető azt mondta, elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki. Kijelentette: "Akik elmennek szavazni (...) azok véleményt fognak mondani az idestova hatéves szocialista-szabad…
febr. 8
6:04
A MÁV továbbra sem enged a követeléseknek (Alternatív Energia)
Felfüggesztette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a csaknem egy hete tartó vasutas sztrájkot. Ha jövő péntekig sem tudnak egyezséget kötni, újra kezdhetik a munkabeszüntetést. Megegyezésre pedig nincs remény: a MÁV és a szaktárca hallani sem akar a szerintük jogtalan, több tízmilliárdos követelések treljesítéséről. A szakszervezet elhúzódó akciója viszont akkora káoszt okozhat, hogy…
febr. 8
6:59
Nemzedékváltás vagy politikai prédaszerzés? (Alternatív Energia)
Április közepén foglalja el székét a Veszprém Megyei Levéltár új igazgatója, akinek édesapja a megye ismert fideszes politikusa, a fenntartó megyei önkormányzat kulturális bizottságának elnöke - írta pénteken a Népszabadság.
febr. 8
7:04
Újra lesz kordon a Kossuth téren (Alternatív Energia)
Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség - írta pénteken a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán a Parlamentet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják, és így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a…
febr. 8
7:48
Péntek reggel nincs fennakadás a vasúti közlekedésben (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt. vonalain jelenleg nincsenek fennakadások a közlekedésben - tájékoztatta az MTI-t péntek reggel Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese. A vonatok a pénteki napra előírt rend szerint közlekednek. Pénteken az ország területén sehol sem végeznek forgalomkorlátozással járó karbantartási és felújítási munkát. A kora reggeli vonatok menetrend szerint elindultak, pontosan közlekednek - mondta el…
febr. 8
7:53
Szorongatja az állam az illegális autóbontókat (Infostart)
Két oldalról szorongatja az állam az illegális autóbontókat. A szakértők szerint ma több mint 60 ezer kocsit a környezetvédelmi előírások megsértésével bontanak szét. Ez több ezer tonnányi nem megfelelően kezelt fémhulladékot, műanyagot, gumit, valamint a földbe vagy a csatornába eresztett 300 tonnányi olajat jelent - írta a Népszabadság. Az illegális autóbontók léte erősíti a feketegazdaságot és…
febr. 8
7:53
Gyurcsány Ferenc is jelen lesz az SZDSZ frakcióülésé (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívott vendégként ma részt vesz az SZDSZ háromnapos, Debrecenbe kihelyezett frakcióülésén. A szabad demokraták a miniszterelnökkel elsősorban a reformokról, az év tennivalóiról és a közteherviselés átalakításának lehetőségeiről tárgyalnak majd. Az SZDSZ kihelyezett frakcióülése csütörtökön kezdődött és szombatig tart.
febr. 8
8:20
Új szereplő a Gyurcsány-darabban (168 Óra Online)
"Velem szemben a szervezés az elsődleges elvárás, nem a kommuni- káció"-mondja Ficsor Ádám, a Gyur- csány-kormány új kabinetfőnöke. [Dátum: 2008. 02. 08. 00:00]
febr. 8
8:31
Helyreállt a vasúti közlekedés (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete csütörtökön felfüggesztette a sztrájkot, ezért a vonatok pénteken az előírt rend szerint közlekednek. A kora reggeli vonatok menetrend szerint elindultak, pontosan közlekednek.
febr. 8
8:52
Megkéselte a légi kalóz a pilótákat (Infostart)
Egy női utas megkéselte mindkét pilótát egy új-zélandi belföldi légi járaton, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a kis repülőgépet, de végül a légi jármű elérte eredeti úti célját és sértetlenül szállt le.
febr. 8
10:46
Navracsics: Mindenki eldöntheti, miről szól a népszavazás (Infostart)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint pártjának keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy a népszavazás ne meghiúsult várakozás, hanem számukra kedvező: érvényes és eredményes legyen. Navracsics Tibor az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: az MSZP és az SZDSZ vesztét az okozza majd, hogy nem az ország dolgaival, hanem Orbán Viktorral foglalkoznak.
febr. 8
11:29
Molotov-koktélokat dobtak szocialista politikusok házaira (Infostart)
Több szocialista országgyűlési képviselő házára, illetve lakására dobtak Molotov-koktélt az éjjel - erősítette meg az InfoRádió információját az MSZP sajtóosztálya. A támadásokban senki nem sérült meg.
febr. 8
12:38
Vasutassztrájk - A vasúti hivatal vizsgálata (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Antal Dánielt, a Magyar Vasúti Hivatal elnökét, hogy azonnal indítson vizsgálatot Gaskó Istvánnak, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének állításával kapcsolatban, miszerint a vasutasok munkabeszüntetésének idején a MÁV-nál megsértették az utas- és nemzetbiztonsági szabályokat - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő pénteken…
febr. 8
12:41
A magyarok többet dolgoznának (Infostart)
A magyarok 38 százaléka tartja csupán pénzkereseti lehetőségnek a munkát, 57 százalékuk viszont azt állítja: akkor is dolgozna, ha nem lenne szüksége a pénzre. A Tárki által 2005-ben végzett nemzetközi felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok több időt fordítanának pénzkereső tevékenységre, e tekintetben a harmadikak vagyunk az európai országok között.
febr. 8
12:43
Vasutassztrájk: ismét eredménytelen volt az egyeztetés (Infostart)
Ismét eredménytelenül zárult egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról péntek délelőtt.
febr. 8
12:57
Emberi jogi olimpia és a halálbüntetések országa (Infostart)
A jogsértéseket szimbolizáló "emberi jogi olimpiát" rendezett a kínai nagykövetség előtt az Amnesty International, fél évvel az olimpia kezdete előtt.
febr. 8
13:16
Molotov-koktélt dobtak négy szocialista képviselő házára hajnalban (Alternatív Energia)
Ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak molotov-koktélt péntekre virradóra; az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást - közölte Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére.
febr. 8
13:21
Még mindig nincs megállapodás (Metropol)
Eredménytelenül fejeződött be a pénteken 12 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV-START Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a kollektív munkaügyi vita keretében.
febr. 8
13:21
A Vasutas Települések Szövetsége nem ért egyet a VDSZSZ-szel (Alternatív Energia)
A Vasutas Települések Szövetségének (VTSZ) elnöksége nem ért egyet azzal, hogy a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a MÁV Cargo privatizálásából befolyó pénzből 250.000 forint dolgozói juttatást és további mintegy 10 százalékos béremelést harcoljon ki tagjai számára - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.
febr. 8
13:26
Már nem szerepelhet sokáig Szálasi álnéven (Alternatív Energia)
Tavaszra elkészül a rákoskeresztúri Új köztemető 298-as és 301-es parcelláját vizsgáló történészbizottság jelentése; ha bebizonyosodik, hogy a márványtáblán Szálasi álneve is szerepel, az is lekerül onnan - mondta Boross Péter egykori miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke pénteken az MTI-nek.
febr. 8
13:29
Lendvai Ildikó: terrortámadás történt a képviselőink ellen (Infostart)
Terrortámadásnak tartja az MSZP parlamenti frakcióvezetője, hogy öt képviselőtársa házára Molotov-koktélt dobtak. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak azt mondta: csütörtökön újabb fehérporos küldemények érkeztek, ezúttal már fenyegető levéllel.
febr. 8
13:32
"A szálak egészen Gyurcsányig vezetnek" (Alternatív Energia)
A Fidesz azt követeli, hogy ne zárják le kordonnal a Kossuth teret - jelentette ki Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, aki pénteken a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az ismételt kordonállítási akció szálai a miniszterelnökhöz vezethetnek.
febr. 8
13:37
Összehangolt bombás támadás MSZP-s politikusok ellen (Alternatív Energia)
Ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra; az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást - közölte Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére. Az MSZP sajtóosztálya megerősítette a hírt, és közölte: volt, akinek az otthonában milliós kár keletkezett.
febr. 8
13:47
Gyurcsány adócsökkentést ígért (Infostart)
A jövő évtől a GDP 0,8 százalékával, azaz körülbelül 200 milliárd forinttal egészen biztosan csökkenteni lehet az adóterhet - mondta a miniszterelnök a Kóka János szabad demokrata pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc az SZDSZ kihelyezett kampányülésén vett részt vendégként
febr. 8
13:52
Tokaj és a világörökség: átfogó hatástanulmány készül (Infostart)
Magyarország benyújtotta az UNESCO világörökségi központjához a tokaji világörökségi helyszín megőrzési állapotáról szóló jelentést, amely hangsúlyozottan foglalkozik a tervezett szerencsi szalmatüzelésű erőművel - tájékoztatott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) és a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság Titkársága.
febr. 8
14:03
Új támogatási forma a Prima Primissima Alapítványtól (Infostart)
A Prima Primissima Alapítvány a hátrányos helyzetű művészek, tudósok és sportolók támogatására fordítja az adók egy százalékából befolyt bevételt. Az alapítvány első évben gyűjt egy százalékokat a díjtól függetlenül létrehozott pénzügyi alapba, amelyből ösztöndíjakat szeretnének finanszírozni.
febr. 8
14:09
Lendvai: A kormány feladata a konszolidáció (Infostart)
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint, függetlenül a népszavazástól, a konszolidáció lesz a kormány legnagyobb feladata. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a kormányátalakítás egy kabinet esetében időről időre felmerül, azonban nincs szándékuk miniszterelnököt cserélni.
febr. 8
14:28
Eredménytelenül fejeződött be az egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Eredménytelenül fejeződött be a pénteken 12 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV-START Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a kollektív munkaügyi vita keretében.
febr. 8
14:30
Eltüntették Radnóti verssorát a veszprémi Brusznyai-emlékműről (Alternatív Energia)
Eltüntették Radnóti Miklós verssorát arról a veszprémi emlékműről, amelyet az '56-os mártír Brusznyai Árpád kivégzésének 50. évfordulójára állítottak fel január 9-én a város központjában, a Megyeház téren. Az "átköltött" Radnóti-idézet ("élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsemők, akikben megnő az értelem") eltüntetéséről az emlékműállítást és a közadakozást szervező Védegylet…
febr. 8
14:33
KDNP: nem az egészségbiztosítási törvényjavaslatra (Alternatív Energia)
A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselői a hétfői név szerinti szavazáson nemet mondanak az egészségbiztosítási törvényjavaslatra - mondta Semjén Zsolt frakcióvezető és Soltész Miklós képviselő pénteken sajtótájékoztatón Máriapócson, ahol a KDNP képviselőcsoportja háromnapos kihelyezett ülést tart.
febr. 8
14:49
Vörös porral teli borítékot kapott az MDF (Alternatív Energia)
Vörös porral teli borítékot kapott postán az MDF péntekre virradóan, ez az első eset, hogy a párthoz ilyen levél érkezik - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese pénteken az MTI-nek.
febr. 8
15:00
A MÁV megsértette az utasbiztonságot? (Alternatív Energia)
A Magyar Vasúti Hivatal (MVH) a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen pénteken reggel megkezdte a vizsgálatot a miniszterelnök felkérésére a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. sztrájkkal kapcsolatos működése ügyében - közölte a Magyar Vasúti Hivatal (MVH) pénteken.
febr. 8
15:12
Lendvai terrorról beszél (Alternatív Energia)
A terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte Lendvai Ildikó, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keresztül fenyegették meg őket.
febr. 8
15:34
A kapitalizmus rendszerspecifikus vonásai (168 Óra Online)
Nyolcvanadik születésnapján a magyar pénzügyi és közgazdasági világ jelesei ünnepelték Kornai János professzort. Riport. [Dátum: 2008. 02. 08. 00:03]
febr. 8
15:34
Kossuth tér: hetente felülvizsgálják a lezárás indokoltságát (Alternatív Energia)
Hetente felülvizsgáltatja a Kossuth tér lezárásának indokoltságát a Köztársasági Őrezred parancsnoka, és amennyiben már nem áll fenn a lezárás indoka, megszünteti a kordont - derül ki Dobozi József dandártábornok határozatából, amely a rendőrség internetes oldalán is elérhető.
febr. 8
15:36
Az MDF a haláladóról (Alternatív Energia)
Tavasszal az Országgyűlés elé viszi az MDF az egykulcsos adó és a haláladó kérdését - mondta Herényi Károly pénteken Budapesten, Csapody Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 8
15:39
Összehangolt támadás a feketegazdaság ellen (Metropol)
A Csillagszóró hadművelet sikere nyomán közös cselekvési programot dolgoz ki és összehangoltan lép fel a feketegazdaság ellen nyolc állami szervezet.
febr. 8
15:45
A kormány új vasöklének neve: objektív felelősség (Infostart)
Az objektív felelősség bevezetésével akarja a kormány elérni, hogy a közlekedési ügyekben kiszabott bírságokat az autósok megfizessék. Ennek következtében például az érintett autó korábbi tulajdonosnak kell a bírságokat kifizetnie, ha az adásvételt követően az új tulajdonos nem íratta át a járművet a saját nevére.
febr. 8
16:17
MSZP-s politikusok házai lángoltak (Alternatív Energia)
Öt Molotov-koktélt dobtak Sándor István volt gödi polgármester, szocialista országgyűlési képviselő gödi családi házára péntekre virradóra; Herbály Imre MSZP-s képviselő kunhegyesi házát szintén támadás érte. Erről a két politikus nyilatkozott.
febr. 8
16:18
Tervezzen bátran, remek idő lesz a hétvégén (Infostart)
Marad a hétvégére is a napos, tavaszias idő - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa. Bozóki István hozzátette: enyhébb lehűlés csak a jövő hét második felétől várható.
febr. 8
16:22
Aláírásgyűjtés nagyüzemben (Alternatív Energia)
Több mint százezer aláírást gyűjtöttek össze különböző civil szervezetek ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni az üzleti biztosítók részvételéről az egészségbiztosítási rendszerben. Az akció jelenlegi állásáról és a további lépésekről Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal elnevezésű szervezet vezetője számolt be pénteken Budapesten. Az aláírási kezdeményezéshez több mint 30…
febr. 8
16:28
Lesz-e név szerinti szavazás hétfőn? (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítási törvény és a törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezés lesz a fő témája a Fidesz hétfői frakcióülésének, amelyen az is eldől, hogy név szerinti szavazást kezdeményeznek-e mindkét javaslatról - mondta Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója pénteken.
febr. 8
16:38
Gyurcsány is rámozdult a Molotov-koktélokra (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólította Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a közéleti szereplők biztonsága érdekében - közölte lapunkkal a Kormányszóvivői Iroda. A miniszterelnök annak kapcsán adta ki az utasítást, hogy ma hajnalra virradóan több szocialista képviselő lakását is Molotov-koktél támadás ért.
febr. 8
16:39
Hétfőn új tulajdonosa lehet az OTP Garanciának (Infostart)
Várhatóan hétfőig végső megállapodásra jut az OTP Bank az OTP Garancia biztosító eladásáról.
febr. 8
16:50
Asztmája mentette meg az MSZP-s politikus életét (Infostart)
Dér Zsuzsanna szocialista képviselő lakásának ajtajára nem Molotov-koktélt dobtak péntek hajnalban, hanem a lábtörlőjét itatták át gázolajjal, és azt gyújtották meg. A politikus az InfoRádiónak elmondta, a tűz miatt deformálódott az ajtó acélkerete is.
febr. 8
16:55
Lengyel Zoltán ellen vádat emelnek? (Alternatív Energia)
Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt vádemelést javasol a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltán független (korábban fideszes) országgyűlési képviselő ellen - közölte a politikus ügyvédje, Futó Barnabás pénteken.
febr. 8
16:57
A Fidesz rémeket lát az egészségügyi fejlesztésben (Alternatív Energia)
Titkos paktumot sejtető egyeztetést lát Horváth Ágnes egészségügyi miniszter péntek estére Nyíracsádra tervezett látogatása mögött Tasó László, a szomszédos Nyíradony fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő. Az ellenzéki politikus erről pénteken Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Katona Gyula, Nyíracsád polgármestere cáfolta Tasó László kijelentéseit.
febr. 8
18:02
A fideszes képviselő szerint nincs mitől tartaniuk a szocialistáknak (Infostart)
Hetente felülvizsgáltatja a Kossuth tér lezárásának indokoltságát a Köztársasági Őrezred parancsnoka, és amennyiben már nem áll fenn a lezárás indoka, megszünteti a kordont - derül ki Dobozi József dandártábornok határozatából. Balsai István fideszes képviselő szerint nem fenyegeti veszély az országgyűlési képviselőket, ezért megalapozatlan a kordonok hétfőre tervezett felállítása. A BRFK közölte:…

Keresés