2008. január 29. kedd

jan. 29
5:42
Újra összeszámolják a hajléktalanokat (Infostart)
Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.
jan. 29
5:54
Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság (Infostart)
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.
jan. 29
6:06
Igenis rákérdezhetnek a szexuális beállítódásra (Infostart)
Jogszerű a homoszexuális kapcsolatra vagy prostitúcióra rákérdezni véradáskor - állapította meg az állampolgári jogok biztosa, de Szabó Máté szerint nem volna szabad tárolni a homoszexuálisok vagy melegek ilyen jellegű adatait.
jan. 29
6:12
A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni (Infostart)
Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.
jan. 29
6:17
Kormánybiztos: a közigazgatás nem olyan, mint az üzleti világ (Infostart)
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa. Kondorosi Ferenc szerint a modern közigazgatásban is követni kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azért mégis más rendszerről van szó; és ezt Szetey Gábor hétfőn lemondott személyügyi államtitkár "talán kicsit későn…
jan. 29
6:35
Lehetetlen küldetés: nyomozás az eltűnt csomagok után (Infostart)
Az InfoRádió szerkesztőségébe érkező panaszok szerint a külföldi internetes áruházakból vagy árverési portálokon keresztül rendelt termékek rendre nem érkeznek meg a címzettekhez. Hallgatóink szerint az utánajárás kész tortúra. A Posta szerint az internetes áruházak spórolni akarnak a postaköltségen, ezért nem regisztrált csomagként, hanem levélként adják postára a küldeményt, így viszont annak…
jan. 29
6:46
Szili és barátai: palotaforradalom az MSZP-ben? (Infostart)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került. Az MSZP felsőbb köreiben néhányan furcsállották az összejövetelt, egyesek valamiféle belső ellenzéki tanácskozást véltek a háttérben - írja a Népszabadság.
jan. 29
10:31
Pekingi kacsa (168 Óra Online)
Ha jön az olimpia, az örök kérdés az: hány érmet szerez Magyarország. Úgy tűnik, már egyre kevesebbet. A pénz fogyott el, vagy a tehetség? [Dátum: 2008. 01. 29. 00:33]
jan. 29
11:06
Súlyos gyilkossággal vádolják az apát és fiát (Infostart)
Előre kitervelten, nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a Prikkel-ügyben N. József és fia ellen.
jan. 29
11:08
Fegyelmi eljárás a megvesztegetett bv-tisztek ellen (Infostart)
Fegyelmi eljárás lefolytatására utasította a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnokát a hivatali visszaéléssel gyanúsított ezredesek ügyében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.
jan. 29
13:13
A tűzoltókat övezi a legnagyobb bizalom (Metropol)
A tűzoltókat tartják a legmegbízhatóbbnak, míg a legkevésbé a szakszervezetek képviselőiben bíznak az emberek – derül ki a GfK piackutató vállalat által készített felméréséből.
jan. 29
13:54
Volt kapcsolat az Egymásért-alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal között (Infostart)
Kilenc igen szavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta a zárójelentést az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány működésének nemzetbiztonsági kockázatát vizsgáló parlamenti bizottság. A testület megállapította, hogy az alapítvány nem volt fedőszervezete a Nemzetbiztonsági Hivatalnak.
jan. 29
14:23
Politikai recept (168 Óra Online)
Lezártak egy kormányzati szakaszt, új politikát indítanak - mondja az MSZP alelnöke, aki szerint a szavak- nak már kevés a hitelesítő erejük. [Dátum: 2008. 01. 29. 09:57]
jan. 29
14:27
Százötven milliót kóstál a galvániszap elszállítása (Infostart)
Bár a környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint kedden az összes galvániszapot elszállítják a csepeli telephelyekről, a helyi Fidesz szerint a föld alatti csatornában még maradhatott a környezetszennyező anyagból. Németh Szilárd, a csepeli Fidesz-frakció vezetője szerint a mentesítés eddigi költsége eléri a 150 millió forintot.
jan. 29
14:53
Több patikában is hiány van hétköznapi gyógyszerekből (Infostart)
Bár törvény kötelezi a patikákat, mégis az esetek mintegy negyedében fordul elő, hogy nem kapható az orvos által felírt készítmény - derül ki a Spatium Consulting kutató és tanácsadó cég elemzéséből. A próbavásárlások során mindössze az esetek egy százalékában fordult elő, hogy a patikus olcsóbb, azonos hatóanyag tartalmú készítményt ajánlott fel a receptre felírt drágább helyett - mondta Gergely…
jan. 29
15:09
A légszennyezettség szinte minden nap meghaladja a határértéket (Infostart)
Az idei évből eddig 29 nap telt el, ezek közül 23-ban a budapesti levegő szennyezettsége meghaladta az egészségügyi határértéket. Több civil szervezet, a Stop Szmog! kampány szervezői ezért demonstrációt tartottak a fővárosban, méghozzá nem is akárhol.
jan. 29
16:04
Megbírságolta renitens tagjait a szocialista frakció (Infostart)
Megbírságolta félreszavazó tagjait a fővárosi közgyűlés MSZP frakciója. Steiner Pál frakcióvezető elmondta, hogy a 4-13 ezer forintos büntetés befizetése önkéntes alapon történik.
jan. 29
16:16
130 milliós kárt okozott a hétvégi vihar (Infostart)
Az Allianz Hungária biztosítóhoz 1290 kárbejelentés érkezett a hétvégi vihar után. Lenkei Anikó kommunikációs igazgató az InfoRádiónak elmondta: az eddigi adatok szerint a biztosítóhoz bejelentett összes kár közel 130 millió forint.
jan. 29
16:18
Elhunyt Nagy Imre mártír miniszterelnök lánya (Infostart)
Hosszan tartó betegség után 80 éves korában kedden elhunyt Nagy Erzsébet, Nagy Imre mártír miniszterelnök leánya - közölte a néhai kormányfő nevét viselő alapítvány.
jan. 29
16:57
Kevés a szakápoló, ez pedig a betegek életébe is kerülhet (Infostart)
Országszerte kevesen vannak az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók a kórházakban - derült ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felméréséből. Eszerint Magyarországon nem ritka, hogy egy ápolóra 40-60 beteg jut, miközben az európai uniós átlag tizenöt.
jan. 29
17:31
Idén még nem jár kedvezmény a részecskeszűrőre (Infostart)
Az év vége előtt biztosan nem születik meg a szabályozás arról, hogy támogatást vagy adóvisszatérítést kapjanak a dízelműködtetésű autóbuszok és gépkocsik tulajdonosai, akik részecskeszűrőt szereltetnek fel járműveikre a levegőszennyezés csökkentésére - tájékoztatta az InfoRádiót a Környezetvédelmi Minisztérium levegő, zaj és közlekedési osztályvezetője. Bibók Zsuzsa hozzátette: jelenleg zajlik az…
jan. 29
17:48
Újabb visszásságok a Posta biciklitendere kapcsán (Infostart)
Újabb visszásságra mutatott rá a Magyar Posta által kiírt kerékpártender kapcsán korábbi beszállítója, a Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója. A magyar cég ugyanakkor a tendert már nem akarja megtámadni. Klimon Péter elmondta: ha bíróságra mennek a postával szemben, azt hitelrontás miatt teszik.
jan. 29
18:15
Február 1-jétől bármikor lehet vasutassztrájk (Infostart)
Február 1-jétől sztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Hogy pontosan melyik napon kezdik meg a munkabeszüntetést, még nem lehet tudni. Gaskó István elmondta: a dátumot előre tudatják majd az utazókkal. A MÁV vezérigazgatója szerint viszont jogtalanok a követelések.
jan. 29
18:39
Elmarad a Volán szerdai országos sztrájkja (Infostart)
Elmarad a január 30-ra üzemkezdettől 8 óráig meghirdetett országos Volán sztrájk - közölte Korcsolayné Kovács Krisztina, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) elnöke.
jan. 29
19:35
Fegyelmi eljárás a megvesztegetett bv-tisztek ellen - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A tököli és az egri büntetés-végrehajtási intézet korábbi parancsnokai is szerepelnek a hivatali visszaéléssel gyanúsított ezredesek között - mondta a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője. Hegedűs Antal hangsúlyozta: a vádlottak között hét főtiszt van, köztük több nyugállományú, de a bűncselekmények elkövetésekor valamennyien hivatalban voltak.
jan. 29
19:47
Fodor: Az osztrákoknak hozzá kell szokniuk a határozott fellépéshez (Infostart)
A magyar környezetvédelmi miniszter válaszokat vár osztrák partnerétől a Rába újbóli habzása ügyében. Fodor Gábor elmondta: az osztrák partnernek hozzá kell szoknia a Rába szennyezése ügyében megváltozott, határozott magyar fellépéshez.
jan. 29
21:35
A férfiak inkább ingyen dolgoznak, a nők pénzt adnak (Infostart)
A budapestiek és a nők leginkább pénzadományokat adnak a rászorulóknak, a vidékiek és a férfiak gyakrabban önkéntes munkával segítenek - derül ki a Nonprofit Információs és Oktatóközpont felméréséből a magyar adományozási kultúráról. A NIOK Alapítvány 10 ezer civil szervezetről gyűjtött információt, hogy segítse az adományozókat és az önkénteseket.
jan. 29
21:41
Ismét lecsúszott a műtőasztalról és meghalt egy beteg (Infostart)
Műtéti előkészítés közben csúszott le egy beteg a műtőasztalról a Borsod megyei Kazincbarcika kórházában, az idős nő a baleset után nem sokkal - eddig ismeretlen okból - meghalt.

Keresés