2008. január 29. kedd

jan. 29
1:20
Vakációs program - Pályázat szakiskolai tanulók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat szakiskolai tanulók részére
jan. 29
1:24
Szolidarítás - Pályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére
jan. 29
1:28
Közoktatás Minőségéért Díj (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - az oktatási miniszter 3/2002. (II.15.) OM rendelete alapján - a közoktatási minőségfejlesztés területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó közoktatási intézmények tevékenységének elismerése.
jan. 29
1:32
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz (Pályázatfigyelő)
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz. A kiírás alapján a települési önkormányzatok támogatást vehetnek igénybe bérlakásállományuk növelésére.
jan. 29
1:36
Felhívás az Észak-magyarországi régióban amatőr zenészek, előadóművészek részére (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: - a tömegkultúrától eltérő, szokatlan kifejezésmódú, hangvételű, amatőr zenei produkciók, és egyéb előadóművészi formációk felkutatása, támogatása, - a eredeti művészeti kezdeményezések, tehetséges fiatalok támogatása, lehetőségeik kiszélesítése, - az alulról szerveződő kulturális kapcsolatok erősítése.
jan. 29
1:40
Ezüst nyár - Pályázat nyugdíjasok részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat nyugdíjasok részére
jan. 29
1:44
Esély a pihenésre - pályázat fogyatékosággal élő személyek részsére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat fogyatékosággal élő személyek részére
jan. 29
1:48
Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése / TAMOP 2.5.1/07/1 (Pályázatfigyelő)
Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése, munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat létrehozása, érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése
jan. 29
4:36
Szükséges rossz a középfokú felvételi (Népszava)
Január 31-én írhatják meg a pótló írásbeli felvételi vizsgát azok a középiskolába készülő diákok, akik alapos ok miatt nem tudtak résztvenni a január 25-26-i központi vizsgán. Az évek óta tartó tendencia szerint a középiskolák harmada írja elő a részvételt a központi írásbelin, a következő tanévre a kilencedik évfolyamot indítók közül 353, a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indítók közül 33, a…
jan. 29
5:39
Veszélyes lehet a Fidesz-elnök népszavazási taktikája (Népszava)
A szocialista párton belüli elbizonytalanodásra épít az az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be. Bár a voksolásnak közjogi következményei nem lehetnek, de a Fidesz elnök arra számít, megismétlődik a múlt, amikor a 2004-es uniós választás kudarca földindulást idézett elő az MSZP-ben. Azonban a népszavazás jelentőségének túldimenzionálása, egy fideszes vereség, vagy…
jan. 29
5:42
Újra összeszámolják a hajléktalanokat (Infostart)
Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.
jan. 29
5:54
Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság (Infostart)
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.
jan. 29
6:06
Igenis rákérdezhetnek a szexuális beállítódásra (Infostart)
Jogszerű a homoszexuális kapcsolatra vagy prostitúcióra rákérdezni véradáskor - állapította meg az állampolgári jogok biztosa, de Szabó Máté szerint nem volna szabad tárolni a homoszexuálisok vagy melegek ilyen jellegű adatait.
jan. 29
6:12
A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni (Infostart)
Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.
jan. 29
6:14
Juhász: ha érvényes a referendum, a kormány megteszi a szükséges lépéseket (Népszava)
Nem pártkérdés a népszavazás - jelentette ki a Fidesz elnöke pártja képviselőcsoportja előtt. Orbán Viktor úgy vélte, a referendum a három konkrét kérdésen túl arról is szól, hogy az emberek eltörölhetnek egy rossz politikát, egy kudarcokkal teli korszakot. Bár a népszavazásnak közjogi következményei nem lesznek, az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be, az MSZP…
jan. 29
6:17
Kormánybiztos: a közigazgatás nem olyan, mint az üzleti világ (Infostart)
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa. Kondorosi Ferenc szerint a modern közigazgatásban is követni kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azért mégis más rendszerről van szó; és ezt Szetey Gábor hétfőn lemondott személyügyi államtitkár "talán kicsit későn…
jan. 29
6:21
Íme, a közönség díjazottjai (szon)
Új kezdeményezésünk folytán most először önállóan adjuk át az Év sportolója díjait. Korábban a megyei sportgála keretén belül jutalmaztuk meg a Kelet-Magyarországon és a Szabolcs Online-on keresztül megválasztott sportolókat.
jan. 29
6:25
Csak a népszavazási részvételre lehet következtetni az újbudai eredményből (Népszava)
Nem egyformán értékelik a jelöltek a vasárnapi, érvénytelen újbudai választást és saját szereplésüket. A Fidesz-KDNP-s Rétvári Bence azt mondta, hogy 67 százalékos támogatottsága azt jelzi, nem lehet az emberekkel szemben kormányozni. Az MSZP-SZDSZ közös jelöljte, Lakos Imre arra számít, ha a kormánypárti szavazók "felébrednek", a második fordulóban jobban szerepelhet. Politológusok szerint nincs…
jan. 29
6:26
Zsákutcába kerekezett a posta (boon)
Minden jel szerint megtévesztették a Magyar Postát a biciklitender kapcsán - ezt állítja a Schwinn-Csepel Kerékpárgyár elnök-vezérigazgatója.
jan. 29
6:34
Kicsinyes bosszú? (szon)
Az elmúlt év végén alig tudtam elhajolgatni a biztosítók, az alkuszok jobb csapottjai és balegyenesei elől, s végül én is elhittem: érdemes összehasonlítani a számokat.
jan. 29
6:35
Lehetetlen küldetés: nyomozás az eltűnt csomagok után (Infostart)
Az InfoRádió szerkesztőségébe érkező panaszok szerint a külföldi internetes áruházakból vagy árverési portálokon keresztül rendelt termékek rendre nem érkeznek meg a címzettekhez. Hallgatóink szerint az utánajárás kész tortúra. A Posta szerint az internetes áruházak spórolni akarnak a postaköltségen, ezért nem regisztrált csomagként, hanem levélként adják postára a küldeményt, így viszont annak…
jan. 29
6:37
Patikateszt, próbavásárlással (boon)
Országszerte egyre gyakrabban hiányoznak a patikákból bizonyos gyógyszerek - ez a tapasztalata a Spatium Consulting kutató- és tanácsadó cég próbavásárlásainak.
jan. 29
6:39
Kicsinyes bosszú? (boon)
Az elmúlt év végén alig tudtam elhajolgatni a biztosítók, az alkuszok jobb csapottjai és balegyenesei elől, s végül én is elhittem: érdemes összehasonlítani a számokat.
jan. 29
6:40
Postánkból: Én nem haragszom rá, csak sajnálom (szon)
Nyíregyházán a Tamási Áron úton lakom egy társasház fölszinti lakásában. Minden évben elkövetem azt az elítélendő cselekedetet, hogy a lakásom bejárata és a járda közötti földterületet beültetem virágokkal.
jan. 29
6:41
Postánkból: Én nem haragszom rá, csak sajnálom (boon)
Nyíregyházán a Tamási Áron úton lakom egy társasház fölszinti lakásában. Minden évben elkövetem azt az elítélendő cselekedetet, hogy a lakásom bejárata és a járda közötti földterületet beültetem virágokkal.
jan. 29
6:46
Szili és barátai: palotaforradalom az MSZP-ben? (Infostart)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került. Az MSZP felsőbb köreiben néhányan furcsállották az összejövetelt, egyesek valamiféle belső ellenzéki tanácskozást véltek a háttérben - írja a Népszabadság.
jan. 29
7:12
"E" osztály, hetente csak kétszer (boon)
Kerepes - Hetente kétszer kellett csak iskolába járnia szeptembertől több ötödikes cigány gyermeknek a kerepesi általános iskolában Pest megyében - írja a Népszabadság.
jan. 29
7:17
Tarlós: a népszavazás sikerét szinte lehetetlen megakadályozni (Népszava)
Majdnem megoldhatatlan feladat előtt állnak azok, akik meg akarják hiúsítani a népszavazás sikerét - jelentette ki Tarlós István, Fidesz népszavazási kampányának irányítója, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampányban tudatosan alapoznak a vidéki sajtóra, a kampányfinisben pedig a Fidesz vezető politikusai is csatlakoznak az országjáráshoz.
jan. 29
7:20
Szili Katalin "szerepértékeléséről" esett szó (ma.hu)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével Budapesten, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került - írta a keddi Népszabadság.
jan. 29
7:37
Tarlós: a népszavazás sikerét szinte lehetetlen megakadályozni (ma.hu)
Majdnem megoldhatatlan feladat előtt állnak azok, akik meg akarják hiúsítani a népszavazás sikerét - jelentette ki Tarlós István, Fidesz népszavazási kampányának irányítója, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampányban tudatosan alapoznak a vidéki sajtóra, a kampányfinisben pedig a Fidesz vezető politikusai is csatlakoznak az országjáráshoz.
jan. 29
7:39
Kizárták a tiltakozókat a MIÉP szombati gyűléséről - bírósághoz fordulnak (ma.hu)
Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke, mivel nyolcvannyolc százalékos többséggel bizalmat szavazott neki a párt 15. országos gyűlése a hét végén - írta a keddi Magyar Hírlap.
jan. 29
7:53
Ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök pere (ma.hu)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere.
jan. 29
8:11
Emberölés vagy sem - ez a kérdés (boon)
Szalonna - Egyelőre nyitott kérdés, hogy emberölés vagy lopás történt-e büntetőjogi szempontból tavaly novemberben Szalonnán. Az eset büntetőjogi megítélése függ ugyanis attól, hogy rögzített-e a bántalmazási nyomot a patológus... A Büntető törvénykönyv
jan. 29
8:26
Bíróságra megy Csurka belső ellenzéke (HVG)
Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke, mivel nyolcvannyolc százalékos többséggel bizalmat szavazott neki a párt 15. országos gyűlése a hét végén - írta a keddi Magyar Hírlap. A párt ellenzéke szerint azonban huszonnyolc alapszervezet küldöttjeit szabálytalanul zárták ki.
jan. 29
8:33
VW Golf 1,4 TSI: pofára ejt (boon)
Debrecen - A ránézésre "semmi különös autónk" úgy hagyta ott álló helyből a versenytársait, ahogy elő van írva. Mi a titok nyitja? Kiderül, ha elolvassa tesztcikkünket...
jan. 29
8:42
Fedésre használták az alapítványt? - Lapszemle (orientpress)
Az Egymásért alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolatát vizsgáló bizottság jelentése új megvilágításba helyezheti az ügy eddigi megítélését – tudta meg a Magyar Nemzet. A készülő jelentésbe bekerülhet ugyanis, hogy az elhárítás bizonyos műveleti munkáját az Egymásért alapítványon keresztül próbálta leplezni.
jan. 29
8:49
Tavasszal lehet kormányátalakítás (boon)
Markánsabb kormányátalakítás lehet a márciusi népszavazás után - legalább is ezt valószínűsítették a Világgazdaságnak nyilatkozó szocialista politikusok.
jan. 29
8:51
Pozicionálás Szili Katalinnal (boon)
Kétnapos zártkörű tanácskozást tartottak hétvégén az MSZP-nél Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a párt és a kormány politikája is szóba került - írja a Népszabadság.
jan. 29
9:09
Tavasszal Szetey után mehetnek mások is a kormányból (ma.hu)
Január 31-ével távozik Szetey Gábor személyügyi államtitkár a kormányból - ezt maga az érintett jelentette be tegnap. Rövid távon más jelentősebb személyi változás nem történik a kabinetben, ám a népszavazás után markánsabb kormányátalakítást valószínűsítenek a Világgazdaság által megkérdezett vezető szocialista politikusok.
jan. 29
9:09
Pozicionálás Szili Katalinnal (HVG)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hétvégén Szili Katalin házelnök vezetésével Budapesten, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került - írta a keddi Népszabadság. Baja Ferenc, az MSZP szocialista platformjának elnöke szerint helyzet- és helyértékelésről szólt a tanácskozás, egyfajta felkészülésről, Szili Katalin "szerepértékeléséről" esett szó.
jan. 29
9:17
Kondorosi Ferenc: Szetey Gábor "talán kicsit későn vette észre" (boon)
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - mondta hétfő este az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa.
jan. 29
9:26
Állás nélkül Szabolcsban (szon)
A régió átlagát is meghaladó mértékben, 14 százalékkal nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben tavaly, az előző évhez képest.
jan. 29
9:32
SZDSZ: ki irányítja a Fidesz kampányát, és mennyit költenek rá? (Népszava)
A szabad demokraták azt firtatják közleményükben, hogy ki irányítja a Fidesz kampányát, és igazak-e azok az információk, miszerint Kubatov Gábor és Várhegyi Attila lehet ez a két személy. A sajtóhírek arról szólnak, hogy a Fidesz népszavazási kampányának irányítása Kubatov Gábor, és a Fidesz által újra felfedezett Várhegyi Attila kezébe került. Ha a Fidesz valóban visszavonta politikusát a…
jan. 29
9:35
Vesztegetéssel vádolt bv-ezredesek - utasítás fegyelmi felelősségre vonásra (ma.hu)
Az MTV hétfő esti Híradója számolt be arról, hogy vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádol több büntetés-végrehajtási ezredest a katonai ügyészség, mert pénzért előnyökhöz juttattak elítélteket.
jan. 29
9:46
Késeléses tömegverekedés egy pesti török étteremben (HVG)
A budapesti Star Kebab étteremben múlt hét csütörtökön kitört verekedéskor a török vendégmunkásokból álló személyzet állítólag késekkel esett neki egy hattagú, külföldiekből álló csoportnak, akik közül többet megsebesítettek - adta hírül az ír UTV internetes portál. A törökök másként emlékeznek a történtekre. Megkerestük a rendőrséget és a tulajdonost is. (Szóljon hozzá!)
jan. 29
9:47
Fegyelmi a vesztegetéssel vádolt bv-ezredesek ügyében (Népszava)
Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) államtitkára kedden reggel utasította Dömény Sándor dandártábornokot, a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnokát a bv-ezredesek ügyében vádemeléssel érintett, még aktív állományba tartozó tisztek fegyelmi felelősségre vonásának megindítására - mondta el Tímár Zoltán sajtófőnök. Az államtitkár figyelmeztetésben részesítette a…
jan. 29
9:49
Ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök pere (Népszava)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere. A vádirat szerint a három volt rendőr - akiknek a szolgálati jogviszonyát az ügy kiderülésekor megszüntették - és öt civil személy még tavaly május 19-én csempészcigaretta értékesítésével kapcsolatban követett el az emberrablást.
jan. 29
9:51
Mellészavazásért büntetett a fővárosi MSZP-frakció (ma.hu)
Többségi szavazással hétfőn este, 17 év után először, pénzbüntetést rótt ki a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója több mint féltucatnyi képviselőre a kötelezően elrendelt, illetve az ajánlott szavazási módoktól eltérő decemberi voksolások miatt - tudta meg a távirati iroda a frakció tagjaitól.
jan. 29
9:54
Kielégítő Grosics Gyula állapota (boon)
Kielégítő az állapota Grosics Gyulának, az Aranycsapat kapusának már nincs légszomja, mondta el orvosa az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában.
jan. 29
10:07
Kádárhoz hasonlította Gyurcsányt a legnagyobb lengyel hetilap? (ma.hu)
A hírTV információi szerint Gyurcsány Ferenc a héten nem hivatalos tárgyalásra Varsóba utazik, ahol Donald Tusk kormányfővel találkozik. A Medgyessy és Gyurcsány kormány alatt történelmi mélypontra süllyedt a Magyarország és Lengyelország közti kapcsolat - olvasható a hírTV honlapján.

Keresés