2008. január 29. kedd

jan. 29
1:20
Vakációs program - Pályázat szakiskolai tanulók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat szakiskolai tanulók részére
jan. 29
1:24
Szolidarítás - Pályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére
jan. 29
1:28
Közoktatás Minőségéért Díj (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - az oktatási miniszter 3/2002. (II.15.) OM rendelete alapján - a közoktatási minőségfejlesztés területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó közoktatási intézmények tevékenységének elismerése.
jan. 29
1:32
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz (Pályázatfigyelő)
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz. A kiírás alapján a települési önkormányzatok támogatást vehetnek igénybe bérlakásállományuk növelésére.
jan. 29
1:36
Felhívás az Észak-magyarországi régióban amatőr zenészek, előadóművészek részére (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: - a tömegkultúrától eltérő, szokatlan kifejezésmódú, hangvételű, amatőr zenei produkciók, és egyéb előadóművészi formációk felkutatása, támogatása, - a eredeti művészeti kezdeményezések, tehetséges fiatalok támogatása, lehetőségeik kiszélesítése, - az alulról szerveződő kulturális kapcsolatok erősítése.
jan. 29
1:40
Ezüst nyár - Pályázat nyugdíjasok részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat nyugdíjasok részére
jan. 29
1:44
Esély a pihenésre - pályázat fogyatékosággal élő személyek részsére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat fogyatékosággal élő személyek részére
jan. 29
1:48
Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése / TAMOP 2.5.1/07/1 (Pályázatfigyelő)
Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése, munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat létrehozása, érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése
jan. 29
4:36
Szükséges rossz a középfokú felvételi (Népszava)
Január 31-én írhatják meg a pótló írásbeli felvételi vizsgát azok a középiskolába készülő diákok, akik alapos ok miatt nem tudtak résztvenni a január 25-26-i központi vizsgán. Az évek óta tartó tendencia szerint a középiskolák harmada írja elő a részvételt a központi írásbelin, a következő tanévre a kilencedik évfolyamot indítók közül 353, a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indítók közül 33, a…
jan. 29
5:39
Veszélyes lehet a Fidesz-elnök népszavazási taktikája (Népszava)
A szocialista párton belüli elbizonytalanodásra épít az az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be. Bár a voksolásnak közjogi következményei nem lehetnek, de a Fidesz elnök arra számít, megismétlődik a múlt, amikor a 2004-es uniós választás kudarca földindulást idézett elő az MSZP-ben. Azonban a népszavazás jelentőségének túldimenzionálása, egy fideszes vereség, vagy…
jan. 29
5:42
Újra összeszámolják a hajléktalanokat (Infostart)
Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.
jan. 29
5:54
Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság (Infostart)
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.
jan. 29
6:06
Igenis rákérdezhetnek a szexuális beállítódásra (Infostart)
Jogszerű a homoszexuális kapcsolatra vagy prostitúcióra rákérdezni véradáskor - állapította meg az állampolgári jogok biztosa, de Szabó Máté szerint nem volna szabad tárolni a homoszexuálisok vagy melegek ilyen jellegű adatait.
jan. 29
6:12
A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni (Infostart)
Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.
jan. 29
6:14
Juhász: ha érvényes a referendum, a kormány megteszi a szükséges lépéseket (Népszava)
Nem pártkérdés a népszavazás - jelentette ki a Fidesz elnöke pártja képviselőcsoportja előtt. Orbán Viktor úgy vélte, a referendum a három konkrét kérdésen túl arról is szól, hogy az emberek eltörölhetnek egy rossz politikát, egy kudarcokkal teli korszakot. Bár a népszavazásnak közjogi következményei nem lesznek, az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be, az MSZP…
jan. 29
6:17
Kormánybiztos: a közigazgatás nem olyan, mint az üzleti világ (Infostart)
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa. Kondorosi Ferenc szerint a modern közigazgatásban is követni kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azért mégis más rendszerről van szó; és ezt Szetey Gábor hétfőn lemondott személyügyi államtitkár "talán kicsit későn…
jan. 29
6:25
Csak a népszavazási részvételre lehet következtetni az újbudai eredményből (Népszava)
Nem egyformán értékelik a jelöltek a vasárnapi, érvénytelen újbudai választást és saját szereplésüket. A Fidesz-KDNP-s Rétvári Bence azt mondta, hogy 67 százalékos támogatottsága azt jelzi, nem lehet az emberekkel szemben kormányozni. Az MSZP-SZDSZ közös jelöljte, Lakos Imre arra számít, ha a kormánypárti szavazók "felébrednek", a második fordulóban jobban szerepelhet. Politológusok szerint nincs…
jan. 29
6:35
Lehetetlen küldetés: nyomozás az eltűnt csomagok után (Infostart)
Az InfoRádió szerkesztőségébe érkező panaszok szerint a külföldi internetes áruházakból vagy árverési portálokon keresztül rendelt termékek rendre nem érkeznek meg a címzettekhez. Hallgatóink szerint az utánajárás kész tortúra. A Posta szerint az internetes áruházak spórolni akarnak a postaköltségen, ezért nem regisztrált csomagként, hanem levélként adják postára a küldeményt, így viszont annak…
jan. 29
6:46
Szili és barátai: palotaforradalom az MSZP-ben? (Infostart)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került. Az MSZP felsőbb köreiben néhányan furcsállották az összejövetelt, egyesek valamiféle belső ellenzéki tanácskozást véltek a háttérben - írja a Népszabadság.
jan. 29
7:17
Tarlós: a népszavazás sikerét szinte lehetetlen megakadályozni (Népszava)
Majdnem megoldhatatlan feladat előtt állnak azok, akik meg akarják hiúsítani a népszavazás sikerét - jelentette ki Tarlós István, Fidesz népszavazási kampányának irányítója, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampányban tudatosan alapoznak a vidéki sajtóra, a kampányfinisben pedig a Fidesz vezető politikusai is csatlakoznak az országjáráshoz.
jan. 29
7:20
Szili Katalin "szerepértékeléséről" esett szó (MaHu)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével Budapesten, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került - írta a keddi Népszabadság.
jan. 29
7:37
Tarlós: a népszavazás sikerét szinte lehetetlen megakadályozni (MaHu)
Majdnem megoldhatatlan feladat előtt állnak azok, akik meg akarják hiúsítani a népszavazás sikerét - jelentette ki Tarlós István, Fidesz népszavazási kampányának irányítója, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampányban tudatosan alapoznak a vidéki sajtóra, a kampányfinisben pedig a Fidesz vezető politikusai is csatlakoznak az országjáráshoz.
jan. 29
7:39
Kizárták a tiltakozókat a MIÉP szombati gyűléséről - bírósághoz fordulnak (MaHu)
Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke, mivel nyolcvannyolc százalékos többséggel bizalmat szavazott neki a párt 15. országos gyűlése a hét végén - írta a keddi Magyar Hírlap.
jan. 29
7:53
Ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök pere (MaHu)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere.
jan. 29
8:26
Bíróságra megy Csurka belső ellenzéke (HVG)
Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke, mivel nyolcvannyolc százalékos többséggel bizalmat szavazott neki a párt 15. országos gyűlése a hét végén - írta a keddi Magyar Hírlap. A párt ellenzéke szerint azonban huszonnyolc alapszervezet küldöttjeit szabálytalanul zárták ki.
jan. 29
8:42
Fedésre használták az alapítványt? - Lapszemle (orientpress)
Az Egymásért alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolatát vizsgáló bizottság jelentése új megvilágításba helyezheti az ügy eddigi megítélését – tudta meg a Magyar Nemzet. A készülő jelentésbe bekerülhet ugyanis, hogy az elhárítás bizonyos műveleti munkáját az Egymásért alapítványon keresztül próbálta leplezni.
jan. 29
9:09
Tavasszal Szetey után mehetnek mások is a kormányból (MaHu)
Január 31-ével távozik Szetey Gábor személyügyi államtitkár a kormányból - ezt maga az érintett jelentette be tegnap. Rövid távon más jelentősebb személyi változás nem történik a kabinetben, ám a népszavazás után markánsabb kormányátalakítást valószínűsítenek a Világgazdaság által megkérdezett vezető szocialista politikusok.
jan. 29
9:09
Pozicionálás Szili Katalinnal (HVG)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hétvégén Szili Katalin házelnök vezetésével Budapesten, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került - írta a keddi Népszabadság. Baja Ferenc, az MSZP szocialista platformjának elnöke szerint helyzet- és helyértékelésről szólt a tanácskozás, egyfajta felkészülésről, Szili Katalin "szerepértékeléséről" esett szó.
jan. 29
9:32
SZDSZ: ki irányítja a Fidesz kampányát, és mennyit költenek rá? (Népszava)
A szabad demokraták azt firtatják közleményükben, hogy ki irányítja a Fidesz kampányát, és igazak-e azok az információk, miszerint Kubatov Gábor és Várhegyi Attila lehet ez a két személy. A sajtóhírek arról szólnak, hogy a Fidesz népszavazási kampányának irányítása Kubatov Gábor, és a Fidesz által újra felfedezett Várhegyi Attila kezébe került. Ha a Fidesz valóban visszavonta politikusát a…
jan. 29
9:35
Vesztegetéssel vádolt bv-ezredesek - utasítás fegyelmi felelősségre vonásra (MaHu)
Az MTV hétfő esti Híradója számolt be arról, hogy vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádol több büntetés-végrehajtási ezredest a katonai ügyészség, mert pénzért előnyökhöz juttattak elítélteket.
jan. 29
9:46
Késeléses tömegverekedés egy pesti török étteremben (HVG)
A budapesti Star Kebab étteremben múlt hét csütörtökön kitört verekedéskor a török vendégmunkásokból álló személyzet állítólag késekkel esett neki egy hattagú, külföldiekből álló csoportnak, akik közül többet megsebesítettek - adta hírül az ír UTV internetes portál. A törökök másként emlékeznek a történtekre. Megkerestük a rendőrséget és a tulajdonost is. (Szóljon hozzá!)
jan. 29
9:47
Fegyelmi a vesztegetéssel vádolt bv-ezredesek ügyében (Népszava)
Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) államtitkára kedden reggel utasította Dömény Sándor dandártábornokot, a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnokát a bv-ezredesek ügyében vádemeléssel érintett, még aktív állományba tartozó tisztek fegyelmi felelősségre vonásának megindítására - mondta el Tímár Zoltán sajtófőnök. Az államtitkár figyelmeztetésben részesítette a…
jan. 29
9:49
Ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök pere (Népszava)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon ma kezdődik az emberrablással vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere. A vádirat szerint a három volt rendőr - akiknek a szolgálati jogviszonyát az ügy kiderülésekor megszüntették - és öt civil személy még tavaly május 19-én csempészcigaretta értékesítésével kapcsolatban követett el az emberrablást.
jan. 29
9:51
Mellészavazásért büntetett a fővárosi MSZP-frakció (MaHu)
Többségi szavazással hétfőn este, 17 év után először, pénzbüntetést rótt ki a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója több mint féltucatnyi képviselőre a kötelezően elrendelt, illetve az ajánlott szavazási módoktól eltérő decemberi voksolások miatt - tudta meg a távirati iroda a frakció tagjaitól.
jan. 29
10:07
Kádárhoz hasonlította Gyurcsányt a legnagyobb lengyel hetilap? (MaHu)
A hírTV információi szerint Gyurcsány Ferenc a héten nem hivatalos tárgyalásra Varsóba utazik, ahol Donald Tusk kormányfővel találkozik. A Medgyessy és Gyurcsány kormány alatt történelmi mélypontra süllyedt a Magyarország és Lengyelország közti kapcsolat - olvasható a hírTV honlapján.
jan. 29
10:25
Fotók szerint Felbachban is erősen habzik a Rába (Népszava)
A PRONAS természetvédő civil szervezet szerint bizonyítékok vannak arra, hogy Ausztriából érkezik az a szennyezés, amely a Rába habzását okozza. "Megdőlt az a sokat hangoztatott osztrák állítás, miszerint a Rába Ausztriában nem habzik" - közölte kedden Woki Zoltán, a PRONAS aktivistája. Elmondta, civil összefogásuk a napokban több fényképfelvételt is kapott Ausztriából, amely azt bizonyítja, hogy…
jan. 29
10:31
Pekingi kacsa (168 Óra Online)
Ha jön az olimpia, az örök kérdés az: hány érmet szerez Magyarország. Úgy tűnik, már egyre kevesebbet. A pénz fogyott el, vagy a tehetség? [Dátum: 2008. 01. 29. 00:33]
jan. 29
10:50
Nem lesz sztrájk (orientpress)
Hétfőn délután folytatódtak a tárgyalások a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Kapos Volán között. Sikerült megállapodni az idei béremelés mértékéről, ezért elmarad a szerdára meghirdetett sztrájk.
jan. 29
10:50
Megegyezés a Kapos Volánnál: elmarad a sztrájk (HVG)
Megállapodás született a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári tagszervezete és a Kapos Volán Zrt. vezetése között az idei béremelés mértékéről hétfő este, így elmarad a cég dolgozói által szerdára tervezett sztrájk -közölte Dobi István szakszervezeti vezető.
jan. 29
10:58
Benyújtották a vádiratot a Prikkel-ügyben (Népszava)
Előre kitervelten, nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség N. József és fia ellen, akik a vádirat szerint 2006 decemberében meggyilkolták a Prikkel házaspárt. A vádiratot az ügyészség a Fejér Megyei Bíróságnak nyújtotta be, s indítványozta a két vádlott - az 55 éves N. József és fia, a 26 éves ifjú N.…
jan. 29
11:06
Súlyos gyilkossággal vádolják az apát és fiát (Infostart)
Előre kitervelten, nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a Prikkel-ügyben N. József és fia ellen.
jan. 29
11:08
Fegyelmi eljárás a megvesztegetett bv-tisztek ellen (Infostart)
Fegyelmi eljárás lefolytatására utasította a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnokát a hivatali visszaéléssel gyanúsított ezredesek ügyében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.
jan. 29
11:11
Gyurcsány visszaadná Brüsszelnek a gazdák pénzét? (HVG)
Felelőtlenséggel, illetve „árulással” vádolják egymást a kormánypártiak és a fideszesek Gyurcsány Ferenc múlt heti davosi nyilatkozata kapcsán. Pedig feltehetően csak az történt, ami máskor is: a kormányfő elengedte magát és nagyokat mondott.
jan. 29
11:22
Tarlós vagy Kubatov irányítja a kampányt? (MaHu)
Az SZDSZ választ vár a Fidesztől arra a kérdésre, hogy ki irányítja a legnagyobb ellenzéki párt népszavazási kampányát. Sajtóhírek szerint a Fidesz népszavazási kampányának irányítása Kubatov Gábor és a Fidesz által újra felfedezett Várhegyi Attila kezébe került.
jan. 29
11:31
Padlón az MSZP (Hetek)
Az MSZP januárban újabb negatív támogatottsági rekordot könyvelhet el, a megkérdezettek háromnegyede szerint „rossz irányba mennek a dolgok" Magyarországon, eközben a Fidesz vezető helye minden korábbinál biztosabb - derül ki legfrissebb Medián-elemzésből.
jan. 29
11:41
Lesz-e visszavágó? (Hetek)
Bár ma még Tarlós István volt óbudai polgármester, Demszky Gábor megszorongatója a Fidesz első számú népszavazási „ütőembere", de az ellenzéki pártban többen tartanak attól, hogy kénytelen lesz Orbán Viktor is kőkeményen beszállni a kampányban. Ez pedig a 2006-os Orbán-Gyurcsány „meccs" visszavágóját jelentené - amitől egyébként nemcsak a Fideszben, hanem az MSZP-ben is félnek.
jan. 29
11:43
Pénzbűntetés a félreszavazó képviselőknek (orientpress)
Pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója a decemberi kötelezően elrendelt, illetve az ajánlott szavazási módoktól eltérő szavazások miatt. Bűntetést kapott például Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Steiner Pál frakcióvezető is.
jan. 29
11:44
Továbbra is stabil, de súlyos Grosics Gyula állapota (HVG)
Változatlanul stabil, de súlyos az állapota Grosics Gyulának, az Aranycsapat legendás kapusának. A világbajnoki ezüstérmes labdarúgó csütörtökön tüdőproblémákkal került kórházba, s azóta életmentő műtéten esett át.
jan. 29
11:51
Fidesz: álljon le a kormánykampány! (Népszava)
A Fidesz továbbra is a kormány népszavazási kampányának leállítását követeli Gyurcsány Ferenctől - mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője kedden Budapesten, annak kapcsán, hogy megjelent az Új Magyarország című kiadvány második száma.
jan. 29
11:55
Cser-Palkovics: "Gyurcsány a hazugságokat ne terjessze, főleg ne közpénzen" (MaHu)
A Fidesz továbbra is a kormány népszavazási kampányának leállítását követeli Gyurcsány Ferenctől - mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője, annak kapcsán, hogy megjelent az Új Magyarország című kiadvány második száma. A kormány szerint ismét a régi lemezt veszi elő a Fidesz: ha nincs szakmai mondanivalója, pártpolitikai alapon támadja a kormányzati kommunikációt.

Keresés