2008. február 2. szombat

febr. 2
1:27
Független színházak működésének támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázati felhívás a független színházak működésének, elsősorban a színházterem használatával kapcsolatos kiadások, közüzemi, kommunikációs, adminisztrációs, karbantartási stb. díjak, valamint a rendszeresen foglalkoztatott munkatársak bére és közterhei költségének támogatására. A támogatás esetenként felhasználható produkciós költségekre is.
febr. 2
1:31
Felsőoktatási Minőségi Díj (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - a Kormány 221/2006.(XI.15.) rendelete alapján - a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és szervezeti egységeik elismerése.
febr. 2
1:35
Felhívás hivatásos szabadtéri színházak számára (Pályázatfigyelő)
Pályázat helyi önkormányzatok által fenntartott hivatásos szabadtéri színházak számára 2008. évi színházi programjuk, elsősorban új produkcióik támogatására
febr. 2
5:08
Akár már ma folytatódhat a rángatósztrájk (Népszava)
Megbénította az ország közlekedését a péntek hajnalban kezdődött újabb vasutassztrájk. A nyomásgyakorló akciót ugyan kilenc órával a kezdete után lefújta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), ám Gaskó István elnök szerint akár ma folytatódhat a munkabeszüntetés. Ez attól függ, sikerül-e megegyeznie a szakszervezetnek követelései teljesítéséről a MÁV-val. Erre egyelőre nincs sok esély.
febr. 2
5:51
Bevált Orbán egykori számítása (Népszava)
Nemhogy ítélet, még meghallgatás sem volt a bíróságon azóta, hogy éppen egy éve, tavaly, február 2-án fideszes képviselők elbontották a Kossuth téri kordont. Az akciót akkor sokan sokféleképpen magyarázták, Sólyom László államfő például jogellenes fellépésről beszélt. A lapunknak nyilatkozó politológus viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán sokat nyert a kordonüggyel, hiszen konszolidálta…
febr. 2
6:07
Ha hiszik, ha nem, bevallották... (Népszava)
Egyik parlamenti párt elnökének vagyona sem csökkent jelentősen 2007-ben. Van viszont, aki többet tudhat magáénak, mint egy évvel korábban. Mindez a csütörtök éjfélig kötelezően leadott képviselői vagyonnyilatkozatokból derül ki. Gyurcsány Ferenc kormányfő, MSZP-elnök jövedelme több mint 96 millió forint volt, Orbán Viktor, a Fidesz vezetője 12 millió forintot kapott könyvkiadásból.
febr. 2
6:12
Ma éjjel hajléktalan-népszámlálás lesz (Népszava)
A közterületeken és a hajléktalanmenhelyeken is összeszámolják a fedél nélkülieket, 2005 óta először. Az országos „akcióra” önkéntesek segítségét is várja a számlálást koordináló Menhely Alapítvány. Országosan 25-30 ezerre becsülik a hajléktalanok számát. Végleges megoldás nincs, vélik a szakemberek, de javítani lehet a helyzeten.
febr. 2
7:45
Zene, tánc és kiállítás a XII. Csángó Bálon (Infostart)
Szombaton tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a Petőfi Csarnokban. A rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok népművészetének és hagyományainak bemutatása.
febr. 2
8:06
Megkezdi népszavazási kampányát az SZDSZ (Népszava)
Ma délután a fővárosi WAM Design Centerben kezdi meg népszavazási kampányát az SZDSZ. A kampánynyitó rendezvényen a párt "egy múltidézést szeretne megvalósítani" - mondta az eseményről csütörtökön Horn Gábor kampányfőnök.
febr. 2
8:17
Vasutassztrájk - Folytatódnak az egyeztetések (Népszava)
Folytatódik szombaton délután 3 órakor az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, vasárnap 10 órakor pedig a MÁV Start Zrt.-vel ül tárgyalóasztalhoz a munkavállalói érdekképviselet.
febr. 2
8:17
Postánkból: A dohányzás káros következményei (szon)
A Rákbetegek Országos Szövetsége és a Nyíregyházi Napforduló Szolgálat február 5-én, 16 órakor a Bencs Villában (Nyíregyháza, Sóstói u. 54.) szeretettel vár minden kedves sorstársat és érdeklődőt.
febr. 2
8:34
Fókuszban az onkológia Nyíregyházán is (szon)
A program azért szervezték, hogy még több információt, hasznos tanácsot megosszanak a hallgatósággal a szakemberek a daganatos betegségek megelőzésével, szűrésével és kezelésével kapcsolatban. Háttér:
febr. 2
8:44
Én a Budapest Airportból befolyt pénzből kérek! (boon)
A MÁV évek óta feneketlen hordóként nyeli a pénzt, és bár a kilenc-tíz számjegyű veszteséget elérő vezetők gyorsan váltották egymást, arra azért volt idő, hogy a szintén nem kevés nullát tartalmazó végkielégítésüket felvegyék.
febr. 2
8:50
Ízélmények a felkelő nap országából (szon)
Nagy élmény volt a látogatás a tradicionális elveket valló családnál, ahol részese lehetett egy igazi teaceremóniának is.
febr. 2
8:54
Helikopterbaleset - megtalálták, de használhatatlan a fekete doboz (ma.hu)
Teljesen összeégett a fekete doboza annak a katonai helikopternek, amely csütörtökön este szenvedett tragikus balesetet a Szolnok megyei Óballa külterületén - értesült a HavariaPress.
febr. 2
9:28
Szili: március 9-én nem lehet a törvénymegerősítő népszavazás (boon)
Szili Katalin szerint nem lehet március 9-én megrendezni a törvénymegerősítő népszavazást az egészségbiztosítás reformjáról, akkor sem, ha megkapná az előterjesztés a szükséges többséget a parlamentben február 11-én.
febr. 2
10:04
Az adóelkerülés trükkjeinek kék könyve (Infostart)
A ma reggeli újságok egyebek mellett az adóelkerülés magasiskolájáról, azaz az alkalmi munkavállalásról, valamint a kormányzathoz közel álló társadalom-, és gazdaságkutatók állami támogatásairól írnak. Lapszemle.
febr. 2
10:46
Fed Kupa: nem jött össze a bravúr a svájciak ellen (HVG)
A Szávay Ágnes, Arn Gréta kettős három játszmában kikapott az Emmanuelle Gagliardi, Patty Schnyder duótól ezzel a svájci alakulat jutott a szombati rájátszásba a tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában.
febr. 2
10:48
"Pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot" (Infostart)
A Fidesz a kormánypárti frakciók elutasítása ellenére fenntartja az egészségbiztosítási törvény megerősítő népszavazására vonatkozó javaslatát - jelentette ki a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 2
11:00
Agrárbál 2008 (szon)
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg péntek este az Agrárbált a nyíregyházi Korona Hotelben.
febr. 2
11:01
Halállal fenyegetik Tánczost (boon)
Halálosan megfenyegették ismeretlenek egy névtelen levélben Tánczos Gábort - olvasható a Borsban.
febr. 2
11:11
Gyertyaszentelés a római katólikus templomban (szon)
Gáspár Mátyás plébános mutatott be Szentmisét szombaton, Gyernyaszentelő Boldogasszony ünnepén a római katólikus társszékesegyházban.
febr. 2
11:18
Vasutassztrájk - szombat délután folytatódnak a tárgyalások (boon)
Szombat délután három órakor újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. képviselői.
febr. 2
11:30
Tűz volt a Nyugatinál a McDonald's-ban (HVG)
Szombat délelőtt elektromos tűz volt Budapesten a Nyugati téri McDonald's-ban, a lángokat a dolgozók egy kézi poroltóval eloltották, senki sem sérült meg.
febr. 2
11:34
Vasutassztrájk - ma délután folytatódnak a tárgyalások (boon)
Szombat délután három órakor újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. képviselői.
febr. 2
11:37
A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz (Infostart)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.
febr. 2
11:52
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (HVG)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát.
febr. 2
11:54
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Népszava)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében - mondta Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum politikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 2
12:02
Egy kis „könnyed” esti séta (boon)
Nem mondom, hogy nincs bennem félsz, mikor sötétedés után végigsétálok egy üres utcán (többnyire csak látszólag üres az). Szabó Judit jegyzete
febr. 2
12:18
Vasutassztrájk - menetrend szerint közlekednek a vonatok (boon)
A szombat hajnali üzemkezdéskor az összes vonat menetrend szerint elindult, semmilyen fennakadás nincs a vasúti közlekedésben.
febr. 2
12:26
Az MDF a civil szféra pártpolitikától való függetlenítését sürgeti (orientpress)
A Magyar Demokrata Fórum szerint nem lehet tovább halogatni a közpénzekből nyújtott állami támogatási rendszer átláthatóságának megteremtését. Pettkó András és Csapody Miklós az MDF „Amiről nem beszélnek…” kampánya keretében mutatott rá a problémára: szerintük ugyanis a kormánypártok által a tavalyi év végén megszavazott rendelkezés nem nyújt kellő garanciát erre.
febr. 2
12:31
Kiszűrné a "Zuschlag-szervezeteket" az MDF (Infostart)
Újabb javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Magyar Demokrata Fórum a civil szervezetek működését szabályozó törvény módosítására.
febr. 2
12:34
A lázadók elfoglalták Csád fővárosát (boon)
A lázadó erők elfoglalták Csád Köztársaság fővárosát, N'Djamenát - adta hírül az AFP helyi katonai forrásokra hivatkozva. A francia hadsereg szerint mintegy 2000 fegyveres özönlötte el a várost. Idriss Deby államfő sorsáról továbbra sincs hír, a csádi külügyminiszter szerint ugyanakkor továbbra is ő az elnök.
febr. 2
12:40
Vasutassztrájk: folytatódnak az egyeztetések (HVG)
Folytatódik szombaton délután 3 órakor az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, vasárnap 10 órakor pedig a MÁV Start Zrt.-vel ül tárgyalóasztalhoz a munkavállalói érdekképviselet.
febr. 2
12:58
Ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Reggel óta valamennyi vonat menetrend szerint közlekedik - mondta az InfoRádióban a MÁV sajtófőnöke.
febr. 2
13:10
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (ma.hu)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati sajtótájékoztatóján. Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a kormány, mint eddig is, ezután is betartja a törvényeket.
febr. 2
13:26
Horn: Vissza kell szerezni a miniszterelnök elveszett hitelét (Infostart)
A reformok folytatása és az átalakítások melletti határozottabb kiállás fontosságát hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja budapesti tanácskozásán.
febr. 2
13:30
Autóvezetés közben meghalt Izsáki László (HVG)
Autóvezetés közben rosszul lett és szívelégtelenség miatt életét vesztette a 65 éves Izsáki László, a Győri ETO labdarúgócsapatának egykori hátvédje szombaton Győrött.
febr. 2
14:13
MSZP-s platform a reformok folytatásáról (HVG)
A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati tanácskozásának felszólalói. A Fidesz szerint az MSZP ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket.
febr. 2
14:36
Csak egy ajánlatot kapott a BKV (Infostart)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV használt autóbusz beszerzésére kiírt pályázatára. A közlekedési társaság az ajánlat értékelés után közöl részleteket.
febr. 2
14:54
A reformok folytatódnak (Népszava)
A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati budapesti tanácskozásának felszólalói.
febr. 2
15:16
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Népszava)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 2
15:24
Egy ajánlat érkezett a BKV használtautóbusz-tenderére (HVG)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV Zrt. által kiírt használt autóbusz közbeszerzési eljárásra - tudatta a közlekedési társaság szombaton.
febr. 2
15:41
Aláírásgyűjtés a szegedi fociért (HVG)
Szombaton délelőtt Szegeden sajtótájékoztatót tartott az "Együtt a Szegedi Labdarúgásért" elnevezésű társaság: az eseményen a főszervezők - akiknek a soraiban egykori NB I-es futballisták, utánpótlásedzők, és a város szurkolói csoportjának vezetői találhatók - a város futballjával kapcsolatos aggodalmaikról és terveikről fejtették ki véleményüket.
febr. 2
16:06
A hét végén is tárgyalnak a vasutasok (boon)
Miként az országban, úgy megyénkben is helyre állt a vasúti menetrend szombat hajnalra. A hajnali üzemkezdéskor az összes vonat menetrend szerint elindult, fennakadás nincs.
febr. 2
16:07
A hét végén is tárgyalnak a vasutasok (szon)
Miként az országban, úgy megyénkben is helyre állt a vasúti menetrend szombat hajnalra. A hajnali üzemkezdéskor az összes vonat menetrend szerint elindult, fennakadás nincs.
febr. 2
16:16
MSZP szociáldemokrata platform: társadalmi támogatást a reformokhoz (Népszava)
Meg kell szerezni a reformok folytatásához a társadalom támogatását - mondta Vitányi Iván, az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnöke a szocialista párti szerveződés tanácskozása után tartott szombati budapesti sajtótájékoztatón.
febr. 2
16:29
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén (szon)
Február másodika a népi regulában a medvére fókuszál, a liturgiában viszont ünnepet jelent. A nyugati liturgiában Szűz Mária tisztulásának és a fénynek ünnepe lett.
febr. 2
16:40
Fed Kupa: szerb győzelem és továbbjutás (HVG)
Ana Ivanovics három, Jelena Jankovics pedig két játszmában nyert Renee Reinhard, illetve Arantxa Rus ellen, és ezzel a szerb női teniszválogatott 2-0-ra győzött a holland együttes ellen a Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának rájátszásban, a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
febr. 2
16:45
A 39. Filmszemle szombaton Nyírbátorban is (szon)
Nyírbátor - Nap jön a menny hajlatán címmel mutatják be a Nyírbátori Kulturális Központban a gyöngyösi Biomassza Klaszter, s a nyírbátori biogázüzem tevékenységét bemutató filmet február 2-án,18-tól

Keresés