2008. február 2. szombat

febr. 2
1:27
Független színházak működésének támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázati felhívás a független színházak működésének, elsősorban a színházterem használatával kapcsolatos kiadások, közüzemi, kommunikációs, adminisztrációs, karbantartási stb. díjak, valamint a rendszeresen foglalkoztatott munkatársak bére és közterhei költségének támogatására. A támogatás esetenként felhasználható produkciós költségekre is.
febr. 2
1:31
Felsőoktatási Minőségi Díj (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - a Kormány 221/2006.(XI.15.) rendelete alapján - a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és szervezeti egységeik elismerése.
febr. 2
1:35
Felhívás hivatásos szabadtéri színházak számára (Pályázatfigyelő)
Pályázat helyi önkormányzatok által fenntartott hivatásos szabadtéri színházak számára 2008. évi színházi programjuk, elsősorban új produkcióik támogatására
febr. 2
5:08
Akár már ma folytatódhat a rángatósztrájk (Népszava)
Megbénította az ország közlekedését a péntek hajnalban kezdődött újabb vasutassztrájk. A nyomásgyakorló akciót ugyan kilenc órával a kezdete után lefújta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), ám Gaskó István elnök szerint akár ma folytatódhat a munkabeszüntetés. Ez attól függ, sikerül-e megegyeznie a szakszervezetnek követelései teljesítéséről a MÁV-val. Erre egyelőre nincs sok esély.
febr. 2
5:51
Bevált Orbán egykori számítása (Népszava)
Nemhogy ítélet, még meghallgatás sem volt a bíróságon azóta, hogy éppen egy éve, tavaly, február 2-án fideszes képviselők elbontották a Kossuth téri kordont. Az akciót akkor sokan sokféleképpen magyarázták, Sólyom László államfő például jogellenes fellépésről beszélt. A lapunknak nyilatkozó politológus viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán sokat nyert a kordonüggyel, hiszen konszolidálta…
febr. 2
6:07
Ha hiszik, ha nem, bevallották... (Népszava)
Egyik parlamenti párt elnökének vagyona sem csökkent jelentősen 2007-ben. Van viszont, aki többet tudhat magáénak, mint egy évvel korábban. Mindez a csütörtök éjfélig kötelezően leadott képviselői vagyonnyilatkozatokból derül ki. Gyurcsány Ferenc kormányfő, MSZP-elnök jövedelme több mint 96 millió forint volt, Orbán Viktor, a Fidesz vezetője 12 millió forintot kapott könyvkiadásból.
febr. 2
6:12
Ma éjjel hajléktalan-népszámlálás lesz (Népszava)
A közterületeken és a hajléktalanmenhelyeken is összeszámolják a fedél nélkülieket, 2005 óta először. Az országos „akcióra” önkéntesek segítségét is várja a számlálást koordináló Menhely Alapítvány. Országosan 25-30 ezerre becsülik a hajléktalanok számát. Végleges megoldás nincs, vélik a szakemberek, de javítani lehet a helyzeten.
febr. 2
7:45
Zene, tánc és kiállítás a XII. Csángó Bálon (Infostart)
Szombaton tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a Petőfi Csarnokban. A rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok népművészetének és hagyományainak bemutatása.
febr. 2
8:06
Megkezdi népszavazási kampányát az SZDSZ (Népszava)
Ma délután a fővárosi WAM Design Centerben kezdi meg népszavazási kampányát az SZDSZ. A kampánynyitó rendezvényen a párt "egy múltidézést szeretne megvalósítani" - mondta az eseményről csütörtökön Horn Gábor kampányfőnök.
febr. 2
8:17
Vasutassztrájk - Folytatódnak az egyeztetések (Népszava)
Folytatódik szombaton délután 3 órakor az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, vasárnap 10 órakor pedig a MÁV Start Zrt.-vel ül tárgyalóasztalhoz a munkavállalói érdekképviselet.
febr. 2
8:54
Helikopterbaleset - megtalálták, de használhatatlan a fekete doboz (MaHu)
Teljesen összeégett a fekete doboza annak a katonai helikopternek, amely csütörtökön este szenvedett tragikus balesetet a Szolnok megyei Óballa külterületén - értesült a HavariaPress.
febr. 2
10:04
Az adóelkerülés trükkjeinek kék könyve (Infostart)
A ma reggeli újságok egyebek mellett az adóelkerülés magasiskolájáról, azaz az alkalmi munkavállalásról, valamint a kormányzathoz közel álló társadalom-, és gazdaságkutatók állami támogatásairól írnak. Lapszemle.
febr. 2
10:46
Fed Kupa: nem jött össze a bravúr a svájciak ellen (HVG)
A Szávay Ágnes, Arn Gréta kettős három játszmában kikapott az Emmanuelle Gagliardi, Patty Schnyder duótól ezzel a svájci alakulat jutott a szombati rájátszásba a tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában.
febr. 2
10:48
"Pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot" (Infostart)
A Fidesz a kormánypárti frakciók elutasítása ellenére fenntartja az egészségbiztosítási törvény megerősítő népszavazására vonatkozó javaslatát - jelentette ki a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 2
11:30
Tűz volt a Nyugatinál a McDonald's-ban (HVG)
Szombat délelőtt elektromos tűz volt Budapesten a Nyugati téri McDonald's-ban, a lángokat a dolgozók egy kézi poroltóval eloltották, senki sem sérült meg.
febr. 2
11:37
A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz (Infostart)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.
febr. 2
11:52
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (HVG)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát.
febr. 2
11:54
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Népszava)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében - mondta Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum politikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 2
12:26
Az MDF a civil szféra pártpolitikától való függetlenítését sürgeti (orientpress)
A Magyar Demokrata Fórum szerint nem lehet tovább halogatni a közpénzekből nyújtott állami támogatási rendszer átláthatóságának megteremtését. Pettkó András és Csapody Miklós az MDF „Amiről nem beszélnek…” kampánya keretében mutatott rá a problémára: szerintük ugyanis a kormánypártok által a tavalyi év végén megszavazott rendelkezés nem nyújt kellő garanciát erre.
febr. 2
12:31
Kiszűrné a "Zuschlag-szervezeteket" az MDF (Infostart)
Újabb javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Magyar Demokrata Fórum a civil szervezetek működését szabályozó törvény módosítására.
febr. 2
12:40
Vasutassztrájk: folytatódnak az egyeztetések (HVG)
Folytatódik szombaton délután 3 órakor az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, vasárnap 10 órakor pedig a MÁV Start Zrt.-vel ül tárgyalóasztalhoz a munkavállalói érdekképviselet.
febr. 2
12:58
Ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Reggel óta valamennyi vonat menetrend szerint közlekedik - mondta az InfoRádióban a MÁV sajtófőnöke.
febr. 2
13:10
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (MaHu)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati sajtótájékoztatóján. Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a kormány, mint eddig is, ezután is betartja a törvényeket.
febr. 2
13:26
Horn: Vissza kell szerezni a miniszterelnök elveszett hitelét (Infostart)
A reformok folytatása és az átalakítások melletti határozottabb kiállás fontosságát hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja budapesti tanácskozásán.
febr. 2
13:30
Autóvezetés közben meghalt Izsáki László (HVG)
Autóvezetés közben rosszul lett és szívelégtelenség miatt életét vesztette a 65 éves Izsáki László, a Győri ETO labdarúgócsapatának egykori hátvédje szombaton Győrött.
febr. 2
14:13
MSZP-s platform a reformok folytatásáról (HVG)
A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati tanácskozásának felszólalói. A Fidesz szerint az MSZP ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket.
febr. 2
14:36
Csak egy ajánlatot kapott a BKV (Infostart)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV használt autóbusz beszerzésére kiírt pályázatára. A közlekedési társaság az ajánlat értékelés után közöl részleteket.
febr. 2
14:54
A reformok folytatódnak (Népszava)
A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati budapesti tanácskozásának felszólalói.
febr. 2
15:16
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Népszava)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 2
15:24
Egy ajánlat érkezett a BKV használtautóbusz-tenderére (HVG)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV Zrt. által kiírt használt autóbusz közbeszerzési eljárásra - tudatta a közlekedési társaság szombaton.
febr. 2
15:41
Aláírásgyűjtés a szegedi fociért (HVG)
Szombaton délelőtt Szegeden sajtótájékoztatót tartott az "Együtt a Szegedi Labdarúgásért" elnevezésű társaság: az eseményen a főszervezők - akiknek a soraiban egykori NB I-es futballisták, utánpótlásedzők, és a város szurkolói csoportjának vezetői találhatók - a város futballjával kapcsolatos aggodalmaikról és terveikről fejtették ki véleményüket.
febr. 2
16:16
MSZP szociáldemokrata platform: társadalmi támogatást a reformokhoz (Népszava)
Meg kell szerezni a reformok folytatásához a társadalom támogatását - mondta Vitányi Iván, az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnöke a szocialista párti szerveződés tanácskozása után tartott szombati budapesti sajtótájékoztatón.
febr. 2
16:40
Fed Kupa: szerb győzelem és továbbjutás (HVG)
Ana Ivanovics három, Jelena Jankovics pedig két játszmában nyert Renee Reinhard, illetve Arantxa Rus ellen, és ezzel a szerb női teniszválogatott 2-0-ra győzött a holland együttes ellen a Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának rájátszásban, a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
febr. 2
16:51
Tíz fok közelébe kúszhat a hőmérő higanyszála vasárnap (HVG)
Eleinte túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd éjszaka észak felől felszakadozik, vékonyodik a felhőzet. Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett északon változóan, délen többször lesz erősen felhős az ég, és legfeljebb délnyugaton lehet kisebb eső.
febr. 2
17:19
Rejtélyes Rynart-ingatlanok (HVG)
A rendőrségnek kell kiderítenie, összefügg-e egymással, hogy a felszámolásra jutott Rynart-csoportnak nincs fedezete 20 milliárd forintos banki tartozására, miközben nagyjából ugyanennyit érő biatorbágyi raktárbázisa gazdát cserélt.
febr. 2
17:20
Kóka: Az SZDSZ háromszor mond nemet (Infostart)
Az SZDSZ március 9-én háromszor fog nemet mondani a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - mondta Kóka János, a párt elnöke, amikor szombaton megnyitotta a szabad demokraták népszavazási kampányát az egyik fővárosi kiállítóteremben.
febr. 2
17:28
Három nem az SZDSZ-től (Napi)
febr. 2
17:29
Egy ajánlat érkezett a BKV használtautóbusz-tenderére (Népszava)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV Zrt. által kiírt használt autóbusz közbeszerzési eljárásra - tudatta a közlekedési társaság szombaton az MTI-vel. A közlekedési társaság közleményében emlékeztetett rá: a használt autóbusz beszerzésére vonatkozó kiírás december 11-én jelent meg az európai uniós közbeszerzések hivatalos honlapján (www.ted.europa.eu).
febr. 2
17:40
Érdemes hozzákötni az MSZP sorsát Gyurcsányéhoz? (Napi)
febr. 2
17:40
Kóka megnyitotta az SZDSZ népszavazási kampányát (MaHu)
Az SZDSZ március 9-én háromszor fog nemet mondani a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - mondta Kóka János, a párt elnöke, amikor szombaton megnyitotta a szabad demokraták népszavazási kampányát a fővárosi WAM Design Center kiállítóteremben.
febr. 2
17:40
Kiss Péter: nagyon erős kormányzati szándék támogatja a 86-os főút korszerűsítését (Népszava)
Nagyon erős kormányzati szándék támogatja a 86-os számú főút mielőbbi korszerűsítését azért, hogy a térség gazdasági fejlődése szempontjából döntő fontosságú négysávos gyorsforgalmú út megépüljön, csillapítva azt a már elviselhetetlen mértékű kamionforgalmat is, amelyet az út menti falvak lakossága kénytelen elszenvedni - jelentette ki Kiss Péter kancelláriaminiszter Répcelakon a térség…
febr. 2
18:03
Kóka, a NEM-ek és a NEM-re nemet mondók (HVG)
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát. A liberálisok a szocialista közelmúlt felidézésével akarják meggyőzni az embereket arról, hogy március 9-én nemmel kell szavazni. Az SZDSZ kampánynyitójával egyidőben a Király utcában néhány fős tüntetés kezdődött.
febr. 2
18:24
Elfogták a Pozsonyban lövöldöző dagesztáni és csecsen gengszterek (MaHu)
Elfogta a szlovák rendőrség azokat a csecsen és dagesztáni alvilági banditákat, akik a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában nyitottak egymásra tüzet. Egy ember meghalt, kettő megsebesült.
febr. 2
18:30
Vasutassztrájk: nincs megállapodás, a tárgyalások folytatódnak (HVG)
Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.
febr. 2
18:30
Kóka János nyitotta meg az SZDSZ népszavazási kampányát (Népszava)
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg szombaton délután a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát. A liberálisok a szocialista közelmúlt felmutatásával akarják meggyőzni az embereket arról, hogy március 9-én nemmel kell szavazni.
febr. 2
18:32
Gaskó: Ha nem lesz megállapodás, hétfőn 0 órától folytatódik a sztrájk (Infostart)
Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.
febr. 2
18:52
Vasutassztrájk - ismét egyeztet a MÁV és a VDSZSZ (Népszava)
Megkezdődött az egyeztetés szombaton délután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről.
febr. 2
18:56
Kóka: az SZDSZ március 9-én háromszor mond nemet (MaHu)
Az SZDSZ március 9-én háromszor fog nemet mondani a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - mondta Kóka János, a párt elnöke, amikor szombaton megnyitotta a szabad demokraták népszavazási kampányát a fővárosi WAM Design Center kiállítóteremben. A Fidesz szerint a magyar emberek március 9-én világosan értésre fogják adni, hogy ők milyen országot szeretnének.
febr. 2
19:09
Tinédzser késelt Nagykanizsán (Hetek)
Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Nagykanizsán a 20 éves fiatalembert, akit hasba szúrt egy 15 éves fiú; az elkövetőt hajnalban egy somogyi faluban fogták el - tájékoztatta szombaton az MTI-t a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 2
19:29
Hova vezetnek Budaházy és Toroczkai "levadászási" tervei? (MaHu)
A szocialista országgyűlési képviselők szerint nem lehet szó nélkül hagyni Budaházy György és Toroczkai László "levadászást" és "országos razziát" hirdető akcióját akkor sem, ha elszigetelt, szélsőséges figurák a többség által nyilván nem támogatott ötletéről van szó - írja közleményében Lendvai Ildikó.

Keresés