2008. február 2. szombat

febr. 2
5:08
Akár már ma folytatódhat a rángatósztrájk (Alternatív Energia)
Megbénította az ország közlekedését a péntek hajnalban kezdődött újabb vasutassztrájk. A nyomásgyakorló akciót ugyan kilenc órával a kezdete után lefújta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), ám Gaskó István elnök szerint akár ma folytatódhat a munkabeszüntetés. Ez attól függ, sikerül-e megegyeznie a szakszervezetnek követelései teljesítéséről a MÁV-val. Erre egyelőre nincs sok esély.
febr. 2
5:51
Bevált Orbán egykori számítása (Alternatív Energia)
Nemhogy ítélet, még meghallgatás sem volt a bíróságon azóta, hogy éppen egy éve, tavaly, február 2-án fideszes képviselők elbontották a Kossuth téri kordont. Az akciót akkor sokan sokféleképpen magyarázták, Sólyom László államfő például jogellenes fellépésről beszélt. A lapunknak nyilatkozó politológus viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán sokat nyert a kordonüggyel, hiszen konszolidálta…
febr. 2
6:07
Ha hiszik, ha nem, bevallották... (Alternatív Energia)
Egyik parlamenti párt elnökének vagyona sem csökkent jelentősen 2007-ben. Van viszont, aki többet tudhat magáénak, mint egy évvel korábban. Mindez a csütörtök éjfélig kötelezően leadott képviselői vagyonnyilatkozatokból derül ki. Gyurcsány Ferenc kormányfő, MSZP-elnök jövedelme több mint 96 millió forint volt, Orbán Viktor, a Fidesz vezetője 12 millió forintot kapott könyvkiadásból.
febr. 2
6:12
Ma éjjel hajléktalan-népszámlálás lesz (Alternatív Energia)
A közterületeken és a hajléktalanmenhelyeken is összeszámolják a fedél nélkülieket, 2005 óta először. Az országos „akcióra” önkéntesek segítségét is várja a számlálást koordináló Menhely Alapítvány. Országosan 25-30 ezerre becsülik a hajléktalanok számát. Végleges megoldás nincs, vélik a szakemberek, de javítani lehet a helyzeten.
febr. 2
7:45
Zene, tánc és kiállítás a XII. Csángó Bálon (Infostart)
Szombaton tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a Petőfi Csarnokban. A rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok népművészetének és hagyományainak bemutatása.
febr. 2
8:06
Megkezdi népszavazási kampányát az SZDSZ (Alternatív Energia)
Ma délután a fővárosi WAM Design Centerben kezdi meg népszavazási kampányát az SZDSZ. A kampánynyitó rendezvényen a párt "egy múltidézést szeretne megvalósítani" - mondta az eseményről csütörtökön Horn Gábor kampányfőnök.
febr. 2
8:17
Vasutassztrájk - Folytatódnak az egyeztetések (Alternatív Energia)
Folytatódik szombaton délután 3 órakor az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, vasárnap 10 órakor pedig a MÁV Start Zrt.-vel ül tárgyalóasztalhoz a munkavállalói érdekképviselet.
febr. 2
10:04
Az adóelkerülés trükkjeinek kék könyve (Infostart)
A ma reggeli újságok egyebek mellett az adóelkerülés magasiskolájáról, azaz az alkalmi munkavállalásról, valamint a kormányzathoz közel álló társadalom-, és gazdaságkutatók állami támogatásairól írnak. Lapszemle.
febr. 2
10:48
"Pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot" (Infostart)
A Fidesz a kormánypárti frakciók elutasítása ellenére fenntartja az egészségbiztosítási törvény megerősítő népszavazására vonatkozó javaslatát - jelentette ki a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 2
11:31
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Metropol)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében.
febr. 2
11:37
A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz (Infostart)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.
febr. 2
11:54
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Alternatív Energia)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében - mondta Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum politikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 2
12:20
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Metropol)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát.
febr. 2
12:31
Kiszűrné a "Zuschlag-szervezeteket" az MDF (Infostart)
Újabb javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Magyar Demokrata Fórum a civil szervezetek működését szabályozó törvény módosítására.
febr. 2
12:58
Ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Reggel óta valamennyi vonat menetrend szerint közlekedik - mondta az InfoRádióban a MÁV sajtófőnöke.
febr. 2
13:26
Horn: Vissza kell szerezni a miniszterelnök elveszett hitelét (Infostart)
A reformok folytatása és az átalakítások melletti határozottabb kiállás fontosságát hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja budapesti tanácskozásán.
febr. 2
14:36
Csak egy ajánlatot kapott a BKV (Infostart)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV használt autóbusz beszerzésére kiírt pályázatára. A közlekedési társaság az ajánlat értékelés után közöl részleteket.
febr. 2
14:54
A reformok folytatódnak (Alternatív Energia)
A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati budapesti tanácskozásának felszólalói.
febr. 2
15:16
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Alternatív Energia)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati sajtótájékoztatóján.
febr. 2
16:16
MSZP szociáldemokrata platform: társadalmi támogatást a reformokhoz (Alternatív Energia)
Meg kell szerezni a reformok folytatásához a társadalom támogatását - mondta Vitányi Iván, az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnöke a szocialista párti szerveződés tanácskozása után tartott szombati budapesti sajtótájékoztatón.
febr. 2
17:20
Kóka: Az SZDSZ háromszor mond nemet (Infostart)
Az SZDSZ március 9-én háromszor fog nemet mondani a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - mondta Kóka János, a párt elnöke, amikor szombaton megnyitotta a szabad demokraták népszavazási kampányát az egyik fővárosi kiállítóteremben.
febr. 2
17:29
Egy ajánlat érkezett a BKV használtautóbusz-tenderére (Alternatív Energia)
Egy ajánlat érkezett a január 31-i határidőig a BKV Zrt. által kiírt használt autóbusz közbeszerzési eljárásra - tudatta a közlekedési társaság szombaton az MTI-vel. A közlekedési társaság közleményében emlékeztetett rá: a használt autóbusz beszerzésére vonatkozó kiírás december 11-én jelent meg az európai uniós közbeszerzések hivatalos honlapján (www.ted.europa.eu).
febr. 2
17:40
Megkezdődött az SZDSZ népszavazási kampánya (Metropol)
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg szombaton délután a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát.
febr. 2
17:40
Kiss Péter: nagyon erős kormányzati szándék támogatja a 86-os főút korszerűsítését (Alternatív Energia)
Nagyon erős kormányzati szándék támogatja a 86-os számú főút mielőbbi korszerűsítését azért, hogy a térség gazdasági fejlődése szempontjából döntő fontosságú négysávos gyorsforgalmú út megépüljön, csillapítva azt a már elviselhetetlen mértékű kamionforgalmat is, amelyet az út menti falvak lakossága kénytelen elszenvedni - jelentette ki Kiss Péter kancelláriaminiszter Répcelakon a térség…
febr. 2
18:30
Kóka János nyitotta meg az SZDSZ népszavazási kampányát (Alternatív Energia)
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg szombaton délután a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát. A liberálisok a szocialista közelmúlt felmutatásával akarják meggyőzni az embereket arról, hogy március 9-én nemmel kell szavazni.
febr. 2
18:32
Gaskó: Ha nem lesz megállapodás, hétfőn 0 órától folytatódik a sztrájk (Infostart)
Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.
febr. 2
18:41
Nincs megállapodás - a tárgyalások folytatódnak (Metropol)
Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.
febr. 2
18:52
Vasutassztrájk - ismét egyeztet a MÁV és a VDSZSZ (Alternatív Energia)
Megkezdődött az egyeztetés szombaton délután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről.
febr. 2
19:36
Nem közeledtek az álláspontok a felfüggesztett vasutassztrájk után - a nap hírei (Infostart)
Hétfőn folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, ha holnap sem lesz megegyezés a bértárgyalásokon. Egy ajánlat érkezett a BKV használt autóbusz beszerzésére kiírt pályázatára. Kivonja munkatársait az ENSZ Csádból, miután a lázadók elfoglalták az ország fővárosát. A nap hírei 2008. február 2-án, szombaton.
febr. 2
19:59
ATTAC az Operabál ellen (168 Óra Online)
A szegénység, és a kiszolgálta- tottság ellen tüntetett szombaton száz fő, az ATTAC és a Dolgozói Akció Centrum demonstrációján. [Dátum: 2008. 02. 02. 18:42]
febr. 2
19:59
Kóka: az SZDSZ március 9-én háromszor mond nemet (Alternatív Energia)
Az SZDSZ március 9-én háromszor fog nemet mondani a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - mondta Kóka János, a párt elnöke, amikor szombaton megnyitotta a szabad demokraták népszavazási kampányát a fővárosi WAM Design Center kiállítóteremben. A politikus azzal érvelt, hogy a hazugságok konzerválása megfizethetetlenül drága, mélyen igazságtalan és gátja a…
febr. 2
22:04
Vasutassztrájk - nincs megállapodás (Alternatív Energia)
Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.
febr. 2
22:53
A MÁV autóbusz-szolgáltatást vásárolna (Alternatív Energia)
A MÁV felvette szombaton a kapcsolatot a Volán Egyesüléssel, és hétfőn megkezdődnek a tárgyalások arról, hogy egy elhúzódó vasutas sztrájk esetén hogyan lehetne autóbuszokkal pótolni a vasúti forgalmat a kimaradó szakaszokon - nyilatkozta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója szombaton az MTI-nek.

Keresés