2008. február 2. szombat

febr. 2
8:50
Botrány a parlamentben: saját családtagjaikat alkalmazzák a képviselők (Infostart)
A konzervatív párt alsóházi frakciójának hetvennél is több tagja alkalmaz családtagokat a képviselői költségtérítési keretből - jelentette be az ellenzéki Konzervatív Párt vezére pénteken. David Cameron egyben közölte: április elsejétől árnyékkormánya tagjait kötelezi a családtagok alkalmazásának bejelentésére.
febr. 2
8:59
Kiszivárgott a márciustól esélyes Gazprom-vezér neve (Kitekintő)
Az orosz vezetéshez közeli források szerint ugyanis a közeledő elnökválasztások miatt a vállalat irányításában változások várhatóak.
febr. 2
9:26
Kiszivárgott a márciustól esélyes Gazprom-vezér neve (Kitekintő)
Az orosz vezetéshez közeli források szerint ugyanis a közeledő elnökválasztások miatt a vállalat irányításában változások várhatóak.
febr. 2
9:39
Könnyebb a franciaországi munkavállalás (Infostart)
Franciaország tovább könnyítette az új uniós tagországok állampolgárainak munkavállalását, így az eddigi 61 szakma helyett 150-nél a munkaerő-piaci helyzet vizsgálata nélkül adják ki a munkavállalási engedélyt.
febr. 2
9:50
Csapatokat követelnek az amerikaiak (Infostart)
Intenzív diplomáciai kampányt indított a NATO-országoknál az Egyesült Államok. Washington azt akarja elérni, hogy szövetségesei újabb csapatokat küldjenek Afganisztánba.
febr. 2
9:55
Újabb áldozatok Kenyában (Infostart)
Huszonheten haltak meg az újabb etnikai zavargásokban Kenyában.
febr. 2
11:16
Drákói intézkedésekkel készülnek a nagy eseményre (Infostart)
Az olimpia alatt mintegy hárommillió ingázó munkást tiltanak ki Pekingből, hogy így csökkentsék a kínai főváros zsúfoltságát - mondta el az InfoRádiónak a pekingi magyar nagykövetség oktatási és kulturális tanácsosa. Az olimpia miatt közlekedési megszorításokra is számíthatnak a pekingiek.
febr. 2
11:25
Újabb mérföldkő az OMV-Mol fúziós vitában (Kitekintő)
Az OMV csütörtökön hivatalosan is értesítette az Európai Bizottságot arról a szándékáról, hogy többségi tulajdont kíván szerezni a Mol-ban.
febr. 2
11:48
Megbolondult időjárás: szélsőségek világszerte (Infostart)
A zord téli időjárás továbbra is megnehezíti az életet Észak-Amerikában és Kínában, az indonéz fővárosban pedig áradás pusztít.
febr. 2
13:10
Elfoglalták a lázadók a csádi fővárost (Infostart)
A lázadók erők hatalmukba kerítették Csád fővárosát, miután három órán át tűzharcot vívtak a kormány csapataival - közölte egy katonai forrás.
febr. 2
14:26
"Leszek elnök, ha valódi hatalmat kapok" (Infostart)
Legbensőbb tanácsadóival vitatta meg az Európai Tanács elnöki posztja megszerzésének esélyeit Tony Blair. A korábbi brit miniszterelnök barátai szerint a politikus egyre inkább hajlik arra, hogy lépéseket tegyen a tisztség megszerzésére, ha ahhoz valódi jogosítványok tartoznak majd.
febr. 2
14:26
Globális vízkészleteink apadnak (Kitekintő)
Az egyre csökkenő ivóvízkészlet, valamint a tengervíz szintjének emelkedése csupán két következménye az elkövetkezendő években várható éghajlatváltozásnak.
febr. 2
14:28
Részben szabad az út a fejkendő előtt (Infostart)
Jóváhagyta a török parlament illetékes bizottsága az egyetemi fejkendőviselés tilalmának feloldását. Az intézkedéshez módosítani kell az alkotmányt is.
febr. 2
14:48
Olcsó benzin: az oroszok meghálálják a barátságot (Infostart)
Csökkenhet a benzin ára Szerbiában annak az államközi megállapodásnak köszönhetően, amely szerint a Gazprom orosz gázipari óriás leányvállalata, a Gazprom Nyeft megszerzi a NIS szerb állami kőolajipari vállalat többségi részesedését.
febr. 2
16:00
Összeházasodott a francia elnök és a szupermodell (Infostart)
Összeházasodott Nicolas Sarkozy francia államfő és Carla Bruni olasz származású énekesnő. Az elnöki palotában lezajlott eseményről a ceremóniát vezető párizsi kerületi polgármester számolt be. Az elnöki hivatal nem kívánta kommentálni a hírt.
febr. 2
16:22
Hedvig feljelentője: "Ez az ország a miénk,meg kell védenünk" (Kitekintő)
Több mint négy órán keresztül tartott pénteken a szlovák Főügyészségen Malina Hedvig egyik feljelentőjének, Peter Korčeknek a kihallgatása.
febr. 2
16:32
Nem foglal állást Koszovó ügyében a Vatikán (Infostart)
Nem változott a Szentszék Koszovó végleges státusával összefüggő álláspontja - hangsúlyozta a Vatikán, miután XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadta Fatmir Sejdiu koszovói elnököt.
febr. 2
17:16
Lezárják a felrobbantott határt (Infostart)
Hétfőtől ismét lezárják Egyiptom és a Gázai övezet határát - jelentette be a palesztin területet ellenőrző Hamász egyik vezető tisztségviselője az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban, miután megbeszéléseket folytatott Egyiptomban.
febr. 2
18:24
Basescu: Kollektív jogokról beszélni nevetséges (Kitekintő)
Sógor Csaba tisztázó kérdéseket tett fel Traian Băsescu román elnöknek, aki többek között a délkelet-európai helyzettel kapcsolatos román álláspontot is ismertette.

Keresés