2008. február 12. kedd

febr. 12
5:17
Obama tovább növelheti az előnyét (Infostart)
A keddi újabb forduló előtt a republikánusoknál egyértelmű a kép: John McCain országosan is megerősítette vezető helyét a Newsweek legújabb felmérése szerint. A demokratáknál ugyan Hillary Clinton és Barack Obama fej-fej mellett halad, az illinoisi szenátor azonban Virginiában és Marylandben is messze vezet fő riválisa előtt.
febr. 12
5:55
Több mint kétmillió bevándorló Nagy-Britanniában (Infostart)
Meghaladta a kétmilliót Nagy-Britanniában a külföldről érkezett munkavállalók száma. Közöttük egyre többen vannak az elégedetlenkedők.
febr. 12
6:12
Éves csúcson az Egis (Napi)
febr. 12
6:44
Megkezdődik a luxusmárkák rohama (Napi)
febr. 12
8:45
A gázvezeték-háború új frontjai (Kitekintő)
Európa után Ázsiában terjeszkedik a Gazprom, melynek fő célja, hogy a térség teljes energiaexportját ellenőrzése alá vonja. A versenybe azonban egyre többen szállnak be, és korántsem mindenki Oroszországot választja szövetségesének.
febr. 12
9:10
Kocsmában felejtette titkos információkkal teli laptopját a katonatiszt (Infostart)
Titkos információkat - katonák és családtagjaik nevét, fegyverraktárak helyét - tartalmazó hordozható számítógépre bukkant az egyik brit bulvárlap, a Sun olvasója egy sörözőben.
febr. 12
9:34
Többmilliárdos képlopás Svájcban (Kitekintő)
Európa leghíresebb festőinek képeit lopták el egy svájci galériából.
febr. 12
9:54
Könnyítés a lakáshiteleseknek (Napi)
febr. 12
10:45
Ukrajna csatlakozott a WTO-hoz (Kitekintő)
A Chilei Köztársaság nagykövete, Mario Matus, aki az ukrán kérdéssel foglalkozik a WTO-ban, gratulált a jelenlévő Viktor Juscsenkónak az elért eredményhez.
febr. 12
10:48
Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök (Infostart)
Március elején Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök - jelentette be Hosjar Zebari iraki külügyminiszter Moszkvában.
febr. 12
10:54
A Sony a király az LCD-piacon (Napi)
febr. 12
11:21
Malária, hőhullámok - itt az ideje a felkészülésnek (Infostart)
Maláriajárványok, halálos hőhullámok, fertőzött ivóvíz - öt év múlva már ezekkel kell megküzdenie a brit egészségügyi ellátórendszernek egy új kutatás szerint. A kormány arra utasítja az intézményeket: dolgozzanak ki átfogó tervet a klímaváltozás miatt kialakuló problémák kezelésére.
febr. 12
11:32
Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét (Infostart)
Egyeztetett a szerb államfő, a miniszterelnök és a parlament elnöke, kedden pedig összeül a szerb Nemzetbiztonsági Tanács. Az egységes álláspont szerint Koszovó Szerbia része kell, hogy maradjon. Hétfőn Belgrádban több mint ezer egyetemista tüntetett, "Európa a legfontosabb" jelszóval.
febr. 12
11:45
Meg akarták gyilkolni a dán Mohamed-karikatúrák egyik rajzolóját (Metropol)
Őrizetbe vett a dán rendőrség kedden négy személyt, akit azzal gyanúsít, hogy tervet szőtt a nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik rajzolójának a meggyilkolására.
febr. 12
11:48
Elbocsátás a Yahoonál (Napi)
febr. 12
11:53
Olcsóvá válnak a szupermobilok (Napi)
febr. 12
11:54
Bumeránggal érkeztek a parlamentbe (Infostart)
Több évszázados brit hagyomány ért véget Ausztráliában. amikor a didgeridoo nevű ősi fúvós hangszeren játszó, bőrüket fehér festékkel díszítő ausztrál őslakosok részt vettek az új canberrai törvényhozás első ülésszakának megnyitó ülésén.
febr. 12
12:01
"Túl sok a kétnyelvű tábla Szlovákiában" (Kitekintő)
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) már elkészítette annak a törvénynek a tervezetét, amely szerint az aktuális nemzetiségi arányoknak megfelelően módosítanák azoknak a településeknek a listáját, ahol kétnyelvű helységnévtáblákat használhatnának.
febr. 12
12:30
A nők döntenek az autóvásárlásról (Napi)
febr. 12
12:49
Gyerekeket vetnek be az iraki terroristák (Kitekintő)
Az USA és a bagdadi kormány a terroroizmus felszámolására indított akcióira válaszként a radikális szunnita csoportok alig 10-11 éves gyerekeket toboroznak.
febr. 12
14:28
Tovább dőzsölnek a brókerek (Napi)
febr. 12
14:31
Meg akarták gyilkolni a karikaturistát (Infostart)
A dán rendőrség azt állítja, hogy megakadályozta a nagy felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik szerzője ellen tervezett gyilkosságot. Két évvel ezelőtt az egyik dán lapban publikált rajzok tömegtüntetéseket váltottak ki az iszlám világban, a lázongásokban néhányan meg is haltak. Több muzulmán ország pedig bojkottot hirdetett a dán termékekre.
febr. 12
14:37
Orosz bombázók a Csendes-óceán felett (Kitekintő)
Két orosz bombázógép „portyázott” szombaton, a Csendes-óceán nyugati térségben.
febr. 12
15:10
Izraelben nem ismerik a népszavazást (168 Óra Online)
Vannak népek, amelyek mániákusan népszavaznak, s vannak országok, ahol a referendum nincs is intézményesítve. [Dátum: 2008. 02. 12. 12:02]
febr. 12
15:26
Obama tovább menetelhet az elnökjelöltség felé (Infostart)
Úgy tűnik, republikánus oldalon eldőlt, hogy John McCain esélyes az elnökjelöltségre, Mike Huckabee pedig az alelnökjelölti posztra pályázik - véli Orbán Anita Amerika-szakértő. Kedden Maryland és Virginia államokban és a fővárosban tartanak előválasztást, a közvélemény-kutatások demokrata oldalon egyértelműen Barack Obama győzelmét jelzik. A Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatóhelyettese…
febr. 12
15:32
Elhunyt Tom Lantos (Kitekintő)
80 éves korában elhunyt Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke.
febr. 12
16:21
Clinton bajban van? (Kitekintő)
Obama nyert mind a négy államban a hétvégén, és ma is neki áll a zászló DC-ben, Marylandben és Virginiában. Clinton elveszíti a februárt.
febr. 12
17:20
Megérkeztek Csádba az európai békefenntartók (Infostart)
Ténylegesen megkezdődött az Európai Unió békefenntartó alakulatainak telepítése Csádban; az első katonai szállítógép kedden délután szállt le Abeche repülőterén.
febr. 12
17:39
Rekordveszteség a GM-nél (Napi)
febr. 12
18:10
Lekapcsolják a hálózatról azt, aki kalóztartalmat tölt le (Infostart)
Az internet szolgáltatás kikapcsolásával számolhatnak a jövőben azok a britek, akik kalóztartalmakat töltenek le a világhálóról.
febr. 12
18:17
Allah győzelemhez segítette Egyiptomot (Kitekintő)
A címvédő Egyiptom nyerte a vasárnap befejeződött Afrikai Nemzetek Kupáját. A torna a rendezői bakik miatt is emlékezetes marad.
febr. 12
18:44
Még a repülő is zöld lesz (Napi)
febr. 12
19:53
Néhány évtized, és kisebbségben lesznek a fehérek Amerikában (Infostart)
Egy friss előrejelzés szerint az Egyesült Államokban 2050-re kisebbségbe kerülhetnek a nem spanyolajkú fehérek. A tengerentúlon azonban nemcsak a bevándorlók áradatával kell szembenézni, hanem a társadalom elöregedésével is.
febr. 12
19:58
Hiába az olajkincs, négymillió iraki éhezik (Infostart)
Négymillió iraki éhezik és a 27 millió lakos 40 százalékának nincs egészséges ivóvize az olajból eredő gazdagság és az erőteljesen fejlődő gazdaság ellenére - közölte az ENSZ kedden.
febr. 12
21:47
Az elnök fia hátba szúrta barátját (Infostart)
Mégsem indul az egyik párizsi kerület polgármesteri posztjáért Nicolas Sarkozy francia elnök szóvivője, miután az államfő fia ellene fordult. Egyes találgatások szerint a pálfordulás oka nem más, mint hogy a 21 éves Jean Sarkozy magának akarja a posztot. Nem ez lenne az első eset a történelemben, 1983-ban például egy bizonyos Nicolas Sarkozy hasonló előzmények után lett ugyanezen párizsi városrész…
febr. 12
22:14
Elfogadhatatlan kegyetlenség az állatokkal szemben (Infostart)
Újra egyesítik erőiket az állatvédő szervezetek annak érdekében, hogy megértessék a tenyésztőkkel és kereskedőkkel: felesleges a levágásra ítélt lovakat, birkákat vagy csirkéket hosszú utazásnak kitenni, érdemesebb lenne inkább a már feldolgozott húsukat szállítani.

Keresés