2008. február 24. vasárnap

febr. 24
6:14
A CIA rendezte a követség ostromát? (Kripto Akadémia)
Egy szerb internetes portál szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) rendezte meg a belgrádi amerikai nagykövetség csütörtök esti ostromát, hogy a szerbeket a nyugati médiában vandálokként jeleníthesse meg.
febr. 24
6:30
Hillary Clinton hazugsággal vádolta Obamát (Kripto Akadémia)
Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát, Barack Obamát egy szombati ohiói választási rendezvényen.
febr. 24
8:15
Elnökválasztás, második forduló Cipruson (Kripto Akadémia)
Megkezdődött vasárnap reggel helyi idő szerint 7 órakor Cipruson az elnökválasztás második fordulója, melyen a kommunista Démétrisz Krisztofiasz, parlamenti elnök és a konzervatív Joannisz Kaszulidisz, volt külügyminiszter mérkőzik meg egymással a megosztott szigetország nemzetközileg elismert görög fele államfői tisztségének elnyeréséért.
febr. 24
8:31
Negyven halott Sri Lankán a harcokban (Kripto Akadémia)
negyven fegyveres halt meg Srí Lankán a tamil szakadárok és a kormányhadsereg között dúló harcokban - közölte vasárnap a hadsereg.
febr. 24
8:59
Újabb "Mohamed-botrány" várható, most Hollandiában (Kripto Akadémia)
Nagy az aggodalom Hollandiában egy új iszlámellenes film miatt, amelyet ugyan még be sem mutattak, ám az iszlám világban máris hatalmas felháborodást keltett.
febr. 24
9:16
Toplistás egyetemek (168 Óra Online)
A globalizáció korában sem kiegyensúlyozott, inkább féloldalas a világ felsőoktatási intézményeinek kínálata. Áttekintettük az egyetemi rangsorokat. [Dátum: 2008. 02. 24. 18:49]
febr. 24
9:20
Irán miatt bukhat Koszovó (Kitekintő)
Koszovó függetlensége jelentős feszültség forrása, amely iráni alkut tehet lehetővé: Függetlenség vagy biztonság?
febr. 24
9:37
Az iraki kormány bírálta az észak-iraki török offenzívát (Metropol)
Az iraki kormány szombaton bírálta a török hadsereg észak-iraki szárazföldi hadműveletét, hangsúlyozva, hogy katonai erővel nem lehet megoldani a kurd problémát.
febr. 24
9:39
Megrendezett ostrom? (Metropol)
Egy szerb internetes portál szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) rendezte meg a belgrádi amerikai nagykövetség csütörtök esti ostromát, hogy a szerbeket a nyugati médiában vandálokként jeleníthesse meg.
febr. 24
9:57
Folyóba zuhant egy busz Indiában (Infostart)
Legkevesebb 18 ember meghalt, amikor folyóba zuhant egy autóbusz az északkelet-indiai Asszám tartományban.
febr. 24
10:02
Újabb áldozatok a Srí Lanka-i harcokban (Infostart)
Srí Lankán a hadsereg közlése szerint 40 fegyveres halt meg a tamil szakadárok és a kormányerők legutóbbi összecsapásaiban.
febr. 24
10:22
A kurdok lelőttek egy török helikoptert? (Kripto Akadémia)
A lázadó Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szóvivője azt közölte vasárnap, hogy erőik a török hadsereggel vívott észak-iraki összecsapásokban előző este lelőttek egy török Cobra harci helikoptert.
febr. 24
11:12
Egy lázadóvezér felkelésre szólította a török városokban élő kurdokat (Kripto Akadémia)
A török hatóságok elleni felkelésre és harcra szólította vasárnap a török városokban élő nemzettársait egy kurd lázadóvezért.
febr. 24
11:41
Bedöntheti a német kormányt a hamburgi választás (Infostart)
Választásokat tartanak Hamburgban, ahol az elmúlt négy évben a kereszténydemokraták kormányoztak, de most valószínűleg nem szerzik meg az abszolút többséget. A választás eredménye jelentősen befolyásolhatja az országos politikát is.
febr. 24
12:02
Máshol törleszt Moszkva Koszovó miatt (Infostart)
Oroszország berlini nagykövete szerint Koszovó elismerése miatt nehezebbé válhat az együttműködés a nyugati államok és Moszkva között a nemzetközi kérdésekben.
febr. 24
14:35
Áprilisban dől el, köztársaság lesz-e Nepál (Kripto Akadémia)
A Nepált kormányzó szövetség kizárta vasárnap annak lehetőségét, hogy a madhesi népcsoportok lakta déli Terai-síkság autonómiát kapjon az áprilisban esedékes választások előtt, dacára a halálos áldozatokkal is járó tiltakozó kampánynak, amely veszélyezteti a tartós béke esélyeit a himalájai országban.
febr. 24
14:45
Róma emberközeli arca (Kitekintő)
febr. 24
14:52
"Az Egyesült Államoknak meg kell semmisítenie döntését az ál-állam elismeréséről" (Kripto Akadémia)
Vojislav Kostunica szerb kormányfő felszólította vasárnap az Egyesült Államokat, hogy nyilvánítsa semmissé döntését Koszovó függetlenségének elismeréséről.
febr. 24
15:09
Az erő politikájával fenyeget a szerb kormányfő (Infostart)
A szerb kormányfő felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja vissza döntését Koszovó függetlenségének elismeréséről.
febr. 24
15:43
25 halott, 45 sebesült a merényletben (Kripto Akadémia)
Öngyilkos merénylő a levegőbe repítette magát s legalább 25 síita zarándokot ragadott magával a halálba Irakban, a Bagdadtól délre fekvő Iszkanderíjában vasárnap.
febr. 24
16:16
Rengeteg zarándokkal végzett a merénylő (Infostart)
Negyven síita zarándok meghalt Irakban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a Bagdadtól délre lévő Iszkanderíjában. A merényletben 60 ember megsebesült.
febr. 24
16:24
Őrizetbe vették az örmény főállamügyész helyettesét (Kripto Akadémia)
Állítólag államcsínyt tervezett több magas rangú örmény állami tisztségviselő az ellenzék elnökválasztási veresége után.
febr. 24
16:44
Egy finom pesti úr (168 Óra Online)
Szűkszavú levele a halálának napján érkezett. Rákos megbetegedésének hírére írtam neki vigasztaló sorokat. Túlélhető, biztattam a magam példáján. Elegánsan válaszolt. [Dátum: 2008. 02. 24. 16:11]
febr. 24
16:55
Sarkozy: "Húzz el innen, te szerencsétlen barom!" - videó (Infostart)
Néhány óra alatt közel 100 ezren töltötték le a Le Parisien című napilap internetes oldaláról azt a 45 másodperces felvételt, amely Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltását örökítette meg egy látogatóval a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon.
febr. 24
17:02
Újabb videó egy Sarkozy-szóváltásról (Kripto Akadémia)
Néhány óra alatt közel 100 ezren töltötték le a Le Parisien című napilap internetes oldaláról azt a 45 másodperces felvételt, amely Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltását örökítette meg egy látogatóval a párizsi 45. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon.
febr. 24
17:16
A demokraták újra aggódhatnak (Infostart)
Az Egyesült Államokban független jelöltként ismét elindul az elnökválasztáson Ralph Nader.
febr. 24
17:19
Tiltott lesz a YouTube Pakisztánban (Kripto Akadémia)
A pakisztáni hatóságok utasították a helyi internetszolgáltatókat, hogy zárják el a hozzáférést a népszerű YouTube weboldalhoz a muzulmánokat felháborító Mohamed-karikatúrák közlése miatt.
febr. 24
17:52
USA belgrádi nagykövete: Szerbia ítélje el az erőszakot (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete felszólította vasárnap Szerbia vezetőit, hogy vegyék elejét a diplomáciai képviseletek elleni újabb erőszakcselekményeknek.
febr. 24
18:48
Lengyelország: 2012-től euró? (Kripto Akadémia)
Nem kizárt, hogy Lengyelország már 2012-ben csatlakozzon az euróövezethez - jelentette ki a lengyel pénzügyminiszter vasárnap -, bár hivatalos céldátum továbbra sincs.
febr. 24
19:10
Az első kommunista államfő Cipruson (Kripto Akadémia)
A ciprusi görögök a kommunista Demetrisz Krisztofiaszt választották a földközi-tengeri szigetország új államfőjévé vasárnap, az elnökválasztás második fordulójában.
febr. 24
19:42
Elvesztette abszolút többségét a CDU Hamburgban (Kripto Akadémia)
Elvesztette eddigi abszolút többségét a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a hamburgi parlamentben. A helyi törvényhozásba ugyanakkor először jutott be a Baloldal pártja.
febr. 24
20:42
Raúl Castrót megválasztották Kuba államfőjének (Infostart)
A kubai nemzetgyűlés elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a 76 éves Raúl Castro Ruzt választották meg az államtanács elnökévé, azaz államfővé öt évre.
febr. 24
20:50
Castro fivére, Raul az egyetlen jelölt (Kripto Akadémia)
Fidel Castro fivérét, Raúlt javasolták a kubai parlamentben vasárnap egyetlen jelöltként az államfői posztra. A kubai nemzetgyűlés aznap ült össze, hogy megválassza Fidel Castro utódját erre a tisztségre.
febr. 24
21:34
Húsz év után tűzszünet Ugandában (Kripto Akadémia)
Több mint húszévi polgárháború után a hét végén végleges tűzszünetet kötött egymással az ugandai kormány és az Úr Ellenállási Hadserege (LRA) elnevezésű lázadó szervezet.
febr. 24
21:51
Hivatalosan is bejelentették Raúl Castro megválasztását államfővé (Kripto Akadémia)
A kubai nemzetgyűlés elnöke hivatalosan is bejelentette vasárnap, hogy a 76 éves Raúl Castro Ruzt választották meg az államtanács elnökévé, azaz államfővé öt évre.

Keresés