2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:49
Dráma és bizonytalanság Csádban (Infostart)
Csádban a hadsereg szerint két napos harc után visszaverték a lázadókat a fővárosból. New Yorkban a kialakult helyzetről tárgyalt az ENSZ Biztonsági Tanácsa, de az ügyben egyelőre nem történt előrelépés.
febr. 4
7:22
Robbanás történt az ausztráliai Sydney-ben (Infostart)
Erős robbanás történt helyi idő szerint hétfő hajnalban az ausztráliai Sydney-ben. A robbanásban ketten megsérültek, az anyagi kár jelentős - közölte a rendőrség.
febr. 4
9:11
Fogszuvasodás ellen: fluoridos víz folyhat minden csapból (Infostart)
Újabb otthonokban folyhat fluoriddal dúsított víz a csapokból - ezt tervezi bejelenteni a brit kormány. A szakértők szerint ezzel a módszerrel ugyanis hatékonyan és viszonylag egyszerűen lehet megvédeni a gyerekek fogainak egészségét.
febr. 4
9:13
Romney már a túlélésre játszik (Kitekintő)
„Nem hiszem, hogy már most bárkinek is meg kellene írnia Mitt Romney nekrológját. Ellenállhatatlan is tud lenni és egy rakás pénze van."
febr. 4
9:37
Mindenképpen létrejön a Gonosz új birodalma? (Napi)
febr. 4
10:15
A miniszterelnök is tudott a lehallgatásról: "súlyosak lehetnek a következmények" (Infostart)
Tovább dagad a brit parlamenti lehallgatási botrány, miután az ellenzéki konzervatívok árnyékkormányának belügyminiszter közölte: már korábban levélben figyelmeztette Gordon Brown miniszterelnököt arról, hogy a kormányzó Munkáspárt egyik képviselőjét lehallgatja a Scotland Yard. A miniszterelnök stábja tagad, az igazságügy-miniszter vizsgálatot rendelt el.
febr. 4
10:21
Nem védik meg a nőket, mert tartanak a rasszista vádaktól (Infostart)
Nem mer lépni a rendőrség, de a tanárok és a városvezetők is szemet hunynak a becsületbeli bűncselekmények fölött - attól tartanak, hogy rasszizmussal vádolják meg őket.
febr. 4
10:23
Szerbia: elhárult a visszarendeződés veszélye (Infostart)
Szerbia szerencsésen választott államfőt - mondta az InfoRádiónak Juhász József délszláv szakértő. Az egyetemi docens szerint Milosevic bukása óta most volt a legnagyobb veszélye annak, hogy tényleges visszarendeződés történjen az országban. A vasárnapi elnökválasztást Boris Tadic jelenlegi államfő nyerte a radikális pártvezér Tomislav Nikoliccsal szemben. A választásokról szólva a Vajdasági…
febr. 4
10:24
Az amerikai elnökválasztás boszorkánykonyhája (Kitekintő)
Vajon mi kell ahhoz, hogy valakiből az USA elnöke, azaz a világ talán legnagyobb hatalmú, ám sokak szerint a leggyűlöltebb és egyben legirigyeltebb embere legyen?
febr. 4
10:27
Profitzuhanást vár a Ryanair (Napi)
febr. 4
11:38
A cseh orvosok szeretik a vizitdíjat (Infostart)
A cseh orvosok egyelőre elégedettek a vizitdíj beszedésével, az első hónap tapasztalatai kedvezőek számukra. Úgy tűnik, a lakosság is elfogadta a változást.
febr. 4
11:49
A Yahoo inkább a Google-lal házasodna? (Napi)
febr. 4
12:05
Dübörög a kampány 1.: "Én sokkal konzervatívabb vagyok" (Infostart)
Egyre nő a feszültség az Egyesült Államokban a Szuper Kedd közeledtével, amely sok szempontból döntő nap lehet az amerikai elnökválasztáson. Ekkor ugyanis 24 államban tartanak előválasztásokat, azaz nagy valószínűséggel eldőlhet, hogy a kormányzó republikánusok és az ellenzéki demokraták kit indítanak az őszi választáson. Összeállításunk első részében a republikánus versengést vesszük górcső alá.
febr. 4
12:08
Öngyilkos merénylet Izraelben (Metropol)
Legkevesebb négyen haltak meg hétfőn egy öngyilkos merénylet során a dél-izraeli Dimónában – közölte az izraeli rendőrség. A város mellett van Izrael nukleáris központja.
febr. 4
12:14
A német nyelvterület irodalmi szemléje (Kitekintő)
Günter GRASS 80 éves. Az 1927. október 16-án született, talán legismertebb és elismertebb ma élő, német író előtt számos rendezvénnyel tisztelegtek.
febr. 4
12:27
Hibázott a bankvezetés - jön a szigorítás (Napi)
febr. 4
12:49
Másodpercenként 1300 dollár profit (Napi)
febr. 4
13:40
Musarraf: "Pakisztánban nincsenek politikai foglyok" (Kitekintő)
Február 18-án lesznek a választások, de a kampány csak most kezdődik. A legfőbb ügyész szabadságáért küzd, miközben Musarraf Európában bizonygatja: Csaudhri nem fogoly.
febr. 4
15:01
Franciaország beavatkozásra készül Csádban (Infostart)
Az ENSZ vagy az Afrikai Unió hozhat olyan határozatot, amely módosítja a Csádban állomásozó francia csapatok misszióját - jelentette ki hétfőn Bernard Kouchner francia külügyminiszter a párizsi Roissy repülőtéren, ahova megérkezett az első két, a csádi harcok elől menekülő külföldieket szállító repülőgép.
febr. 4
15:34
Interjú a volt 68-as diákvezérrel (Kitekintő)
Daniel Cohn-Bendit, legendás diákvezér, ma az Európai Parlament zöld pártjának vezetője beszél 1968-as múltjáról, jelenéről, a régi és mai lázadás lényegéről.
febr. 4
15:55
Dübörög a kampány 2.: egyre gyilkosabb a harc (Infostart)
Egyre nő a feszültség az Egyesült Államokban a Szuper Kedd közeledtével, amely sok szempontból döntő nap lehet az amerikai elnökválasztáson. Ekkor ugyanis 24 államban tartanak előválasztásokat, azaz nagy valószínűséggel eldőlhet, hogy a kormányzó republikánusok és az ellenzéki demokraták kit indítanak az őszi választáson. Összeállításunk második részében a demokrata jelöltek harcának fejleményeit…
febr. 4
16:44
Berlusconi ragaszkodik az előrehozott választáshoz (Infostart)
Az olasz jobboldal vezére, Silvio Berlusconi szerint a választások előre hozatal a legjobb megoldás a kormányválságra, ezért nem támogatja ideiglenes kabinet kinevezését.
febr. 4
16:45
Kétszáz fontért szennyezhetik a levegőt a teherautók Londonban (Metropol)
A rendkívül környezetszennyező teherautóknak 200 fontot (68 ezer forint) kell fizetniük, ha Londonba akarnak menni egy hétfő életbe lépett új rendelet szerint.
febr. 4
18:32
Koszovó még februárban kikiáltja függetlenségét (Infostart)
Koszovó még februárban kikiáltja függetlenségét - jelentették ki hétfőn a dél-szerbiai tartomány albán vezetői.
febr. 4
19:05
Medvegyev nem vitázik, hanem a köz érdekében dolgozik (Infostart)
Oroszországban már csak két hónap van hátra az elnökválasztásig, de nem lehet azt mondani, hogy túlzottan intenzív kampány folyna. Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin elnök kiszemelelt útódja jelezte: nincs ideje tévévitákra az ellenfeleivel. A potenciális kihívók egyikét, Kaszjanov volt miniszterelnököt pedig el is tiltották az indulástól. A Kreml-párti média most a Medvegyev-imázs erősítésével…
febr. 4
19:27
"Aggódnak a NATO-ban Laborc Sándor múltja miatt" (Infostart)
Aggodalmat kelt a NATO-ban, hogy a moszkvai KGB-kiképzést kapott Laborc Sándor, a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elnöke a NATO hírszerzési bizottságának vezetője lett - írta The New York Times.
febr. 4
19:48
Egy felmérés szerint csak Obama tudná legyőzni McCaint (Infostart)
Csak Barack Obama tudná legyőzni az amerikai Demokrata Párt részéről John McCaint, a Republikánus Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsát - derült ki a The Washington Post/ABC News legfrissebb felméréséből. Obama országosan átvette a vezetést Hillary Clintontól a demokrata szavazók körében - közölte a CNN hírtelevízió hétfőn több felmérés adatainak összesítése alapján.
febr. 4
20:27
"Kémiai gumibottal" kábítják az alzheimeres betegeket (Infostart)
Idő előtti halálhoz vezetnek azok a szerek, amelyeket a brit gondozóotthonokban élő Alzheimer-kóros betegeknek adnak, hogy könnyebben kezelhetők legyenek. Az úgynevezett "kémiai gumibotoknak" súlyos mellékhatásaik vannak.
febr. 4
21:17
Magyarics: A demokratáknál nem ér véget a párharc a Szuper Kedd után (Infostart)
Magyar idő szerint szerda hajnalban lesz az Egyesült Államokban az úgynevezett Szuper Kedd, amikor az 50 tagállam majdnem felében tartanak előválasztásokat. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint, míg korábban a demokratáknál lehetett biztosan tippelni a végeredményre, most úgy tűnik, a republikánusoknál egyértelműbb a helyzet.

Keresés