2008. február 24. vasárnap

febr. 24
0:20
Cékla: a zöldségek vörös démonja (HáziPatika)
A monda szerint Nagy Károly annyira bízott a cékla gyógyító erejében, hogy rendeletben tette közzé kötelező termesztését. E rendelet már rég hatályát vesztette, de nem lenne ildomos megfeledkezni a gyógynövénynek is méltán...
febr. 24
7:18
Börtönbe vonult a Darth Vader bőrébe vágyó polgármester (Infostart)
Börtönbe vonult az észak-ausztráliai Darwin volt polgármestere. Peter Adamsonnak azért kell rács mögött töltenie hét hónapot, mert megfújt egy hűtőszekrényt, néhány női alsóneműt, meg egy olyan hangtorzító berendezést, amellyel a Csillagok Háborújának gonosz nagyura, Darth Vader hangját lehet utánozni.
febr. 24
8:18
Méhnyakrák elleni oltás: mikor menthet életet? (HVG)
A méhnyakrákot okozó vírus elleni védőoltás társadalombiztosítási támogatás híján túl drága ahhoz, hogy tömegesen elterjedjen. Márpedig a vakcina még sokáig nem lesz ingyenes.
febr. 24
8:18
A sztár is tudja, hogy óriásiak lettek a mellei - képpel (Infostart)
Christina Aguilera is elismerte, hogy óriásiak lettek mellei terhessége alatt, és azok is maradtak a szülés után.
febr. 24
9:13
Amivel biztos nem maradsz észrevétlen... (MaHu)
Tetoválásnak nevezik, de valójában nem az - Nem véletlen, hogy az igazi tetoválás professzionistái erélyesen tiltakoznak a fogalom kisajátítása ellen, hiszen a testsmink egyetlen estére szól.
febr. 24
9:30
Szembeszáll a pedagógus a fegyveres diákkal? (MaHu)
Négyszáz német pedagógus vesz majd részt márciustól decemberig egy európai program keretében rendezendő továbbképzésen, amelyen arra oktatják őket, miként reagáljanak az iskolákban mind gyakoribb veszélyes helyzetekre, amikor a diákok erőszakosan viselkednek vagy fenyegetőznek, esetleg fegyvert is bevisznek az osztályba.
febr. 24
10:18
Perceken múlt a betemetett síelő élete (Infostart)
Csodával határos módon maradt életben egy síelő, akit hatalmas lavina temetett maga alá szombaton Alaszkában. A férfi negyven percig volt a hó fogságában.
febr. 24
10:33
Nicole Kidman unatkozik (Borsa)
Miközben Nicole Kidman első gyermekét várja, úgy döntött, a többi, saját kollekcióval bíró hírességhez hasonlóan, egyefene, ő is tervez egy-két ruhát. A sztorihoz kreáltak egy igen lapos háttértörténetet is.
febr. 24
10:51
Képriport az M1-esen kiégett buszról (Infostart)
Kigyulladt a Budapestről Kisbérre közlekedő távolsági busz reggel az M1-es autópálya 34-es kilométerénél, Bicske közelében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
febr. 24
12:34
"Kegyetlen terrorista, keresztapa, gyilkos volt" (Infostart)
A sztálinista diktatúra nem a történelem terméke volt, hanem Sztálin személyiségéből következett - állapította meg Sebag Montefiore brit történész A fiatal Sztálin című művében.
febr. 24
12:36
Hígítóval bombáztak egy autót az M1-esen (Infostart)
Elfogott a rendőrség három mosonszentmiklósi gyereket, akik az M1-es autópálya lébényi felüljárójáról hígítós zacskót dobtak az egyik autóra - közölte a rendőrség.
febr. 24
12:40
Trágárság és szex (Blikk)
A csúnya beszéd, mint pszichedelikus gerjesztőeszköz
febr. 24
12:45
Az út közepén feküdt, halálra gázolták (Infostart)
Keresztülhajtott egy autó az úttesten fekvő fiatalemberen hajnalban Kapuváron. A 19 éves fiú a helyszínen életét vesztette.
febr. 24
12:56
Buszmegállóba rohant egy autós a fővárosban (Infostart)
Valószínűleg elaludt a volánnál az a férfi, aki autójával hajnalban egy buszmegállóba hajtott, és két nőt elgázolt a fővárosban, a Nagytétényi úton.
febr. 24
13:29
Ne tévesszük szem elől a csiklót! (MaHu)
A klitorisz - vagy csikló - a női test egyetlen olyan része, amelynek kizárólagos szerepe az örömszerzés, ez teszi olyan különlegessé - Ezért is meglepő, hogy a nők úgy vélik, az ő szexualitásuk jóval visszafogottabb, mint a férfiaké.
febr. 24
13:31
Kivédhető a kapuzárási pánik? (MaHu)
Hívhatjuk "midlife crisis"nek (középkorúakat érintő válság) vagy kapuzárási pániknak - A probléma ugyanaz, az öregségtől, a testi-szellemi teljesítőképesség csökkenésétől való félelem. Pedig ma már lehetséges, hogy az idősödő ember is teljes életet éljen.
febr. 24
14:01
Életét vesztette egy motorozó rendőr (Infostart)
Egy kifeszített drótkötélnek ütközött egy motorozó rendőr szombat délután Pécel külterületén, járművével felborult, és a helyszínen életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 24
14:24
Súlyos baleset a 4-es főúton (Infostart)
Frontálisan ütközött két autó a 4-es főút Ceglédet elkerülő szakaszán, a rendőrök teljes útzár mellett helyszínelnek.
febr. 24
16:02
Pálmaolajjal repült a Jumbo (Infostart)
Sikeres próbarepülést hajtott végre a brit Virgin Atlantic légitársaság egyik Boeing 747-400-as (Jumbo Jet) típusú óriásgépe, amelynek egyik hajtóművét hagyományos kerozin, valamint bioüzemanyag keverékével töltötték fel.
febr. 24
16:19
Orvosi feladatokat is elláthatnak a német ápolók? (orientpress)
A német „ápolás továbbfejlesztéséről szóló törvény” tervezete szerint az ápolók kompetenciája jelentősen bővül: kötszert, segédeszközöket írhatnak fel, otthoni ápolást rendelhetnek és bizonyos orvosi tevékenységeket végezhetnek. A német Szövetségi Egészségügyi Minisztérium megerősítette a hírt, de az orvosok tiltakoznak.
febr. 24
17:10
A hadsereg miatt jegeli kapcsolatát a herceg (Infostart)
Egy évre takaréklángra tette kapcsolatát Vilmos angol herceg és polgári származású kedvese, Kate Middleton.
febr. 24
17:12
A hatos lottó 8. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A hatos lottó 8. héten megtartott sorolásán a következő számokat húzták: 6, 8, 28, 37, 38, 40.
febr. 24
18:21
Verekedtek egy zalai bálban (Infostart)
Ketten megsérültek hajnalban Baktüttösön, ahol egy bálban verekedés tört ki - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 24
20:11
Csokoládé: a szívnek jó, a csontnak káros? (MaHu)
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a csokoládé jót tesz a szívnek, ugyanakkor nemrég egy kísérlet arra is rávilágított, hogy a csontok számára káros lehet.
febr. 24
20:21
Falnak csapódott egy autó a X. kerületben - képekkel (Infostart)
Falnak csapódott egy gépkocsi a X. kerületben. A balesetben ketten megsérültek.

Keresés