2008. február 5. kedd

febr. 5
1:17
Magyar állampolgárok külföldi felsőoktatási intézményben folytatott teljes, illetve részképzését támogató ösztöndíjak a 2008/2009-es tanévre vonatkozóan (Pályázatfigyelő)
Magyar állampolgárok külföldi felsőoktatási intézményben folytatott teljes, illetve részképzését támogató ösztöndíjak a 2008/2009-es tanévre vonatkozóan
febr. 5
1:21
Felhívás budapesti fiatalok számára (Pályázatfigyelő)
Felhívás budapesti fiatalok számára állatábrázolásra
febr. 5
1:25
Emberekről az emberekkel - Díj a helyi demokráciáért és a példaértékű civil együttműködésért (Pályázatfigyelő)
Pályázat az önkormányzatok, önkormányzati többcélú társulások, kistérségi szövetségek számára, közösségi részvételen alapuló és nonprofit szervezetek bevonásával megvalósuló sikeres partnerségi projektek bemutatására
febr. 5
1:29
A Visegrádi Négyek kulturális együttműködése, small grant (Pályázatfigyelő)
Visegrádi Négyek kulturális együttműködése
febr. 5
1:33
A kultúraközi párbeszéd európai éve 2008 - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat Cultures on my street (Kultúra az utcámon) címmel A kultúrák közötti párbeszéd európai éve 2008 alkalmából
febr. 5
4:53
Menetrend szerint folytatódik a vasutassztrájk (Népszava)
Folytatja a vasutassztrájkot a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely a hétfő hajnal óta állandósult közlekedési káoszért a megegyezésre nem hajló MÁV-ot és a minisztériumot okolta. Kákosy Csaba, a közlekedési tárca vezetője politikai zavarkeltésnek nevezte a szakszervezet akcióját, amit a Fidesz is támogat. Gaskóék akár hónapokig hajlandóak fenntartani a…
febr. 5
4:57
A Fidesz attól tart: az emberek számára nem olyan fontos a népszavazás, mint nekik (Népszava)
Érvényes népszavazásra játszik a Fidesz. Ezért tegnap arra buzdították a párt választókerületi elnökeit, hogy minél több embert keressenek fel, az orvosokra pedig külön legyen gondjuk. Tarlós István állítólag azzal lelkesítette a helyi fideszes politikusokat, hogy a koalíció néhány hét alatt képtelen a választókat meggyőzni a vizitdíj fontosságáról, ezzel a kampánnyal az MSZP és az SZDSZ egy évet…
febr. 5
4:58
Gyurcsány: a Fidesz már most elbukta a referendumot (Népszava)
Új baloldali politikát hirdetett meg Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP-frakció tegnapi ülésén. A fordulat szolidaritáselvű baloldali politikát takar, mellyel a munkahely- és esélyteremtésre, valamint az oktatásfejlesztésére koncentrálnak majd. A kormányzat emellett jövő hétre leltárt készít az eddigi bejelentések teljesüléséről. A frakcióülésen megállapodtak abban, hogy nem adnak további…
febr. 5
5:46
Elkerülhető lenne évente több ezer ember halála (Infostart)
Szükség lenne a vastagbél- és végbélrák általános szűrésére Magyarországon, jelenleg ugyanis a daganatok között ez a harmadik leggyakoribb betegség - mondta az InfoRádióban Láng István, az Országos Onkológiai Intézet professzora.
febr. 5
6:06
Miniszterek, tanácsadók, papok - kék lámpás diktátorok (HVG)
Korábban sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy a jog nem szabályozta pontosan, kik juthatnak kék villogóhoz, s a megkülönböztető jelzés használatára engedélyt szerezvén, a közlekedési szabályokra fittyet hányva száguldoztak az utakon. Erre ma már nincs mód, mert miután fény derült a visszaélésekre, megszigorították a jogszabályokat. (7 hozzászólás)
febr. 5
6:20
Folytatódik a sztrájk, nincs megegyezés (boon)
A MÁV csak az elégséges szolgáltatásokról hajlandó tárgyalni a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetével, mert a követeléseiket továbbra is törvénytelennek tartják - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója
febr. 5
6:26
Farkast kiáltók (boon)
Szorgos népünk győzni fog! – s a korosztályombeliek azonnal rávágják: „Éretlenek!” Ez a címe annak a filmnek, amit épp a mi érettségink előtt vetített a mozi...Nyéki Zsolt jegyzete
febr. 5
6:28
Olvasónk írja: A profit és az ember (boon)
Hallgatom azt a megállapítást, hogy sok az önkormányzat ma Magyarországon. Más országokban kevesebb van – a népességéhez viszonyítva – és hatékonyabb. Nekünk is ezt kellene követni.
febr. 5
6:29
Farkast kiáltók (szon)
Szorgos népünk győzni fog! – s a korosztályombeliek azonnal rávágják: „Éretlenek!” Ez a címe annak a filmnek, amit épp a mi érettségink előtt vetített a mozi...Nyéki Zsolt jegyzete
febr. 5
6:34
Olvasónk írja: A profit és az ember (szon)
Hallgatom azt a megállapítást, hogy sok az önkormányzat ma Magyarországon. Más országokban kevesebb van – a népességéhez viszonyítva – és hatékonyabb. Nekünk is ezt kellene követni.
febr. 5
6:36
Nyíregyháziak írják: Tornyos kis városunk… (szon)
Nyíregyháza - A média által nyakunkba zúdított információ tengerében, sokszor a nagyon fontos dolgok is csak szimpla, átlag-hírnek tűnnek.
febr. 5
6:38
Koccanás miatt útszűkület (szon)
Nyíregyháza - Senki nem sérült meg abban a balesetben, ami hétfő este történt Nyíregyházán, amikor két autó ütközött egymással a Korányi Frigyes és a Garibaldi utcák kereszteződésében.
febr. 5
6:42
Merj egyedi lenni! (boon)
A nagymamám sokáig nem tudott elfogadni. „Zsuzsika, miért nem tudsz úgy öltözni mint a szomszéd néni unokái? Szép fodros szoknyácskában sétálgatnak egész nap, olyan rendes lánykák…Kopasz Zsuzsa jegyzete.
febr. 5
6:50
Kivilágítatlan kerékpárost került, kerítésnek ütközött (szon)
Kótaj - A mentők két személyt vittek kórházba egy Kótaj belterületén történt baleset miatt hétfő éjszaka.
febr. 5
6:58
Orbán: a népszavazási vitát a Fidesz már megnyerte (ma.hu)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:03
A Fidesz már nyert? (Népszava)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:14
Fának csapódott az autó hajnalban - ketten meghaltak (ma.hu)
Lesodródott az útról és fának csapódott egy személyautó Izsák és Kisizsák között kedden hajnalban, két férfi meghalt.
febr. 5
7:25
Stumpf: Gyurcsány helyzete tarthatatlanná válhat (Infostart)
Mindenki az igen válaszok elsöprő többségére számít ugyan a március 9-i népszavazáson, ha azonban a referendum érvénytelen lenne, vagy a vártnál kisebb arányú lenne a győzelem, annak a Fidesz számára is lennének következményei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Stumpf István politológus, a Századvég Alapítvány elnöke.
febr. 5
7:30
Vasutassztrájk: a helyzet változatlan (Infostart)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, azaz a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta a MÁV sajtófőnöke.
febr. 5
7:57
Néhány vonat kedden is elindul - a vonatforgalomban a tegnapi helyzet várható (ma.hu)
Kedden folytatódott az egyik vasúti szakszervezet által meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalán; a vasút szóvivője szerint a nap folyamán az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd.
febr. 5
8:04
Kátyúviadal (Hetek)
„A minap Kerecsendről hajtottam Eger felé, kátyúk tucatjait kerülgetve, és azt mormogtam: ha ezen az úton haladtak volna Szulejmán hadai, sose jutottak volna Dobó váráig" - meséli Nagy Bandó András író-humorista.
febr. 5
8:08
Vasutassztrájk: ki mit ígért? (Infostart)
Cáfolja Kóka János, hogy gazdasági és közlekedési miniszterként ígéretet tett a vasutasoknak a mostani követelések teljesítésére. A sztrájkot szervező szakszervezet elnöke, Gaskó István szerint viszont létezett egy szóbeli megállapodás, amit most nem akar betartani a Kákosy Csaba által vezetett tárca.
febr. 5
8:14
Újabb két súlyos tűzeset Németországban: egy halott, 21 sérült (ma.hu)
A hét végi, kilenc halálos áldozatot követelő társasháztűz után két újabb súlyos tűzeset okozott súlyos károkat Németországban, az egyik helyszínen egy ember életét vesztette.
febr. 5
8:24
Ma is sztrájk (orientpress)
Nem lehet javulásra, kiszámíthatóságra számítani a MÁV vonalain kedden sem, ugyanis folytatódik a VDSZSZ sztrájkja. A közlekedési társaság szóvivője azt közölte: a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz a továbbiakban is, kényszerű késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 5
8:26
Vasutassztrájk: néhány vonat kedden is elindul (HVG)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke kedden reggel.
febr. 5
8:32
Tovább tart a vasutassztrájk, csak néhány vonat közlekedik (HVG)
Kedden folytatódott az egyik vasúti szakszervezet által meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalán. A vasút szóvivője szerint a nap folyamán az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban: a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd. (18 hozzászólás)
febr. 5
8:36
Leszakadóban a magyar reálbérek (boon)
A kelet-közép európai régió uniós tagországai közül egyedül Magyarországon csökkentek tavaly a reálbérek - írja a Világgazdaság.
febr. 5
8:38
Gyilkosság Győrszentivánon (boon)
Az elsődleges vizsgálatok szerint agyonverték azt a győrszentiváni férfit, akit lakótársa vérbe fagyva talált a Zsellér-dülőbeli hétvégi házban. A lakótárs hétfő délután a városból hazatérve talált rá a 44 éves férfira.
febr. 5
8:46
Három és fél év letöltendőt kapott Dancs Mihály (orientpress)
Három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott első fokon Dancs Mihály, a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese és szövetségese, egyúttal Horváth Aladár helyettese a Roma Polgárjogi Mozgalom élén. Dancsot olaszliszkai szociális lakások építésével összefüggő csalások bűntette miatt ítélték el- írja a Magyar Nemzet.
febr. 5
8:47
Egymás után viszik az orvosokhoz a megmérgezett kutyákat (boon)
Január végén, február elején gyakoriak a kutyamérgezések, az átlagosnál sokkal több megmérgezett ebet visznek állatorvoshoz.
febr. 5
8:57
VDSZSZ: a sztrájk támogatottsága erősödik (Népszava)
Nincs kifulladóban a VDSZSZ által kezdeményezett határozatlan idejű sztrájk, sőt a munkabeszüntetés támogatottsága erősödik, a tagok egyre eltökéltebbek - fogalmazott a VDSZSZ ügyeletese kedden reggel az MTI-nek.
febr. 5
9:27
Nem engedélyezték a bőgőtemetést Babócsán (HVG)
A babócsai körjegyzőség nem adott engedélyt a február elején, csonkacsütörtökön esedékes bőgőtemetésre, amelynek a muzsikus cigányok körében százéves hagyománya van - írta kedden a Somogyi Hírlap.
febr. 5
9:38
Minden pofon mellé? (HVG)
Önkormányzati rendőrséggé alakítaná át a közterület-felügyeletet a XI. kerület szocialista polgármestere. Sokan próbálkoztak ilyesmivel az utóbbi két évtizedben - sikertelenül. (Szóljon hozzá!)
febr. 5
9:47
Eredménytelenül zárult az egyeztetés (Népszava)
Eredménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és MÁV Zrt. közötti a szakszervezet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról a kedden 11 órakor kezdődött egyeztetés, a munkabeszüntetés egyelőre folytatódik, a szakszervezet délután értékeli a kialakult helyzetet.
febr. 5
9:51
Civil szervezetekkel tanácskozik a református egyház (orientpress)
Szerda délután több civil szervezet képviselője találkozik református egyházi vezetőkkel. A tanácskozáson a társadalombiztosítás aktuális kérdéseit veszik napirendre.
febr. 5
10:04
Ha vonattal szeretne utazni, érdemes ránézni erre az írásunkra (Népszava)
A vasutassztrájk ellenére kedden is közlekedik néhány vonat az országban, ám az indulások időpontja bizonytalan, késésekkel számolni kell, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszokkal szállítják szakaszon az utasokat. A pályaudvarok a legtöbb városban még a hétfőinél is kihaltabbak.
febr. 5
10:12
Három kórházat megjárt, majd elhunyt (ma.hu)
A pomázi pszichiátriára vittek egy gyomorvérzéses férfit a mentők Budapestről. Miután eszméletét vesztette, átvitték a Margit Kóházba, majd onnan még a János Kórházba is átszállították egy vizsgálatra, majd vissza.
febr. 5
10:18
„Közvélemény-kutatás” 2008 (168 Óra Online)
Minden nagyobb politikai esemény kaptam olyan telefonhívást, hogy szeretnék kikérni a véleményemet. [Dátum: 2008. 02. 05. 05:54]
febr. 5
10:21
Régi trükkel ismét megloptak egy nyugdíjast (szon)
Levelek - Tévesen kifizetett nyugdíjra hivatkozva szólított meg valaki egy leveleki nénit az utcáról hétfőn délelőtt...
febr. 5
10:26
Rálőtt, hogy kipróbálja a légpuskát! (szon)
Kék - Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás egy 47 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint hétfőn délelőtt légpuskával lőtt rá egy fiatalemberre Kék községben.
febr. 5
10:28
Csempészcigaretta fogás Csengersimánál (szon)
Csengersima - Hétfőn délelőtt a csengersimai határátkelőn egy belépésre jelentkező román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú személygépkocsiban 1441 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak.
febr. 5
10:30
Gyereket gázolt egy autó Kemecsén (szon)
Kemecse - A buszmegállóból az úttestre szaladó gyereket gázolt el személygépkocsi hétfőn reggel Kemecsén.
febr. 5
10:35
Rasszizmus a Forma-1-en (C-Press)
Spanyol szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Lewis Hamiltont, a McLaren-Mercedes brit pilótáját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésén. A Marca címû lap...
febr. 5
10:37
Villás Lajos: Kaviár és lencse (C-Press)
Az Operaházban szól a zene. Folyik a bor, a pezsgő. Az utcán hajléktalan emberek várják az adomány levest, és a...
febr. 5
10:39
Gáspár Laci összeomlott (C-Press)
Gáspár Laci összetört. Az énekes magánéletével kapcsolatban számtalan pletyka kapott szárnyra az elmúlt napokban, Laci azonban mindeddig egyetlen szót sem...

Keresés