2008. február 5. kedd

febr. 5
1:17
Magyar állampolgárok külföldi felsőoktatási intézményben folytatott teljes, illetve részképzését támogató ösztöndíjak a 2008/2009-es tanévre vonatkozóan (Pályázatfigyelő)
Magyar állampolgárok külföldi felsőoktatási intézményben folytatott teljes, illetve részképzését támogató ösztöndíjak a 2008/2009-es tanévre vonatkozóan
febr. 5
1:21
Felhívás budapesti fiatalok számára (Pályázatfigyelő)
Felhívás budapesti fiatalok számára állatábrázolásra
febr. 5
1:25
Emberekről az emberekkel - Díj a helyi demokráciáért és a példaértékű civil együttműködésért (Pályázatfigyelő)
Pályázat az önkormányzatok, önkormányzati többcélú társulások, kistérségi szövetségek számára, közösségi részvételen alapuló és nonprofit szervezetek bevonásával megvalósuló sikeres partnerségi projektek bemutatására
febr. 5
1:29
A Visegrádi Négyek kulturális együttműködése, small grant (Pályázatfigyelő)
Visegrádi Négyek kulturális együttműködése
febr. 5
1:33
A kultúraközi párbeszéd európai éve 2008 - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat Cultures on my street (Kultúra az utcámon) címmel A kultúrák közötti párbeszéd európai éve 2008 alkalmából
febr. 5
4:53
Menetrend szerint folytatódik a vasutassztrájk (Népszava)
Folytatja a vasutassztrájkot a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely a hétfő hajnal óta állandósult közlekedési káoszért a megegyezésre nem hajló MÁV-ot és a minisztériumot okolta. Kákosy Csaba, a közlekedési tárca vezetője politikai zavarkeltésnek nevezte a szakszervezet akcióját, amit a Fidesz is támogat. Gaskóék akár hónapokig hajlandóak fenntartani a…
febr. 5
4:57
A Fidesz attól tart: az emberek számára nem olyan fontos a népszavazás, mint nekik (Népszava)
Érvényes népszavazásra játszik a Fidesz. Ezért tegnap arra buzdították a párt választókerületi elnökeit, hogy minél több embert keressenek fel, az orvosokra pedig külön legyen gondjuk. Tarlós István állítólag azzal lelkesítette a helyi fideszes politikusokat, hogy a koalíció néhány hét alatt képtelen a választókat meggyőzni a vizitdíj fontosságáról, ezzel a kampánnyal az MSZP és az SZDSZ egy évet…
febr. 5
4:58
Gyurcsány: a Fidesz már most elbukta a referendumot (Népszava)
Új baloldali politikát hirdetett meg Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP-frakció tegnapi ülésén. A fordulat szolidaritáselvű baloldali politikát takar, mellyel a munkahely- és esélyteremtésre, valamint az oktatásfejlesztésére koncentrálnak majd. A kormányzat emellett jövő hétre leltárt készít az eddigi bejelentések teljesüléséről. A frakcióülésen megállapodtak abban, hogy nem adnak további…
febr. 5
5:46
Elkerülhető lenne évente több ezer ember halála (Infostart)
Szükség lenne a vastagbél- és végbélrák általános szűrésére Magyarországon, jelenleg ugyanis a daganatok között ez a harmadik leggyakoribb betegség - mondta az InfoRádióban Láng István, az Országos Onkológiai Intézet professzora.
febr. 5
6:06
Miniszterek, tanácsadók, papok - kék lámpás diktátorok (HVG)
Korábban sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy a jog nem szabályozta pontosan, kik juthatnak kék villogóhoz, s a megkülönböztető jelzés használatára engedélyt szerezvén, a közlekedési szabályokra fittyet hányva száguldoztak az utakon. Erre ma már nincs mód, mert miután fény derült a visszaélésekre, megszigorították a jogszabályokat. (7 hozzászólás)
febr. 5
6:58
Orbán: a népszavazási vitát a Fidesz már megnyerte (MaHu)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:03
A Fidesz már nyert? (Népszava)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:14
Fának csapódott az autó hajnalban - ketten meghaltak (MaHu)
Lesodródott az útról és fának csapódott egy személyautó Izsák és Kisizsák között kedden hajnalban, két férfi meghalt.
febr. 5
7:25
Stumpf: Gyurcsány helyzete tarthatatlanná válhat (Infostart)
Mindenki az igen válaszok elsöprő többségére számít ugyan a március 9-i népszavazáson, ha azonban a referendum érvénytelen lenne, vagy a vártnál kisebb arányú lenne a győzelem, annak a Fidesz számára is lennének következményei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Stumpf István politológus, a Századvég Alapítvány elnöke.
febr. 5
7:30
Vasutassztrájk: a helyzet változatlan (Infostart)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, azaz a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta a MÁV sajtófőnöke.
febr. 5
7:57
Néhány vonat kedden is elindul - a vonatforgalomban a tegnapi helyzet várható (MaHu)
Kedden folytatódott az egyik vasúti szakszervezet által meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalán; a vasút szóvivője szerint a nap folyamán az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd.
febr. 5
8:04
Kátyúviadal (Hetek)
„A minap Kerecsendről hajtottam Eger felé, kátyúk tucatjait kerülgetve, és azt mormogtam: ha ezen az úton haladtak volna Szulejmán hadai, sose jutottak volna Dobó váráig" - meséli Nagy Bandó András író-humorista.
febr. 5
8:08
Vasutassztrájk: ki mit ígért? (Infostart)
Cáfolja Kóka János, hogy gazdasági és közlekedési miniszterként ígéretet tett a vasutasoknak a mostani követelések teljesítésére. A sztrájkot szervező szakszervezet elnöke, Gaskó István szerint viszont létezett egy szóbeli megállapodás, amit most nem akar betartani a Kákosy Csaba által vezetett tárca.
febr. 5
8:14
Újabb két súlyos tűzeset Németországban: egy halott, 21 sérült (MaHu)
A hét végi, kilenc halálos áldozatot követelő társasháztűz után két újabb súlyos tűzeset okozott súlyos károkat Németországban, az egyik helyszínen egy ember életét vesztette.
febr. 5
8:24
Ma is sztrájk (orientpress)
Nem lehet javulásra, kiszámíthatóságra számítani a MÁV vonalain kedden sem, ugyanis folytatódik a VDSZSZ sztrájkja. A közlekedési társaság szóvivője azt közölte: a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz a továbbiakban is, kényszerű késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 5
8:26
Vasutassztrájk: néhány vonat kedden is elindul (HVG)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke kedden reggel.
febr. 5
8:32
Tovább tart a vasutassztrájk, csak néhány vonat közlekedik (HVG)
Kedden folytatódott az egyik vasúti szakszervezet által meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalán. A vasút szóvivője szerint a nap folyamán az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban: a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd. (18 hozzászólás)
febr. 5
8:46
Három és fél év letöltendőt kapott Dancs Mihály (orientpress)
Három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott első fokon Dancs Mihály, a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese és szövetségese, egyúttal Horváth Aladár helyettese a Roma Polgárjogi Mozgalom élén. Dancsot olaszliszkai szociális lakások építésével összefüggő csalások bűntette miatt ítélték el- írja a Magyar Nemzet.
febr. 5
8:57
VDSZSZ: a sztrájk támogatottsága erősödik (Népszava)
Nincs kifulladóban a VDSZSZ által kezdeményezett határozatlan idejű sztrájk, sőt a munkabeszüntetés támogatottsága erősödik, a tagok egyre eltökéltebbek - fogalmazott a VDSZSZ ügyeletese kedden reggel az MTI-nek.
febr. 5
9:27
Nem engedélyezték a bőgőtemetést Babócsán (HVG)
A babócsai körjegyzőség nem adott engedélyt a február elején, csonkacsütörtökön esedékes bőgőtemetésre, amelynek a muzsikus cigányok körében százéves hagyománya van - írta kedden a Somogyi Hírlap.
febr. 5
9:38
Minden pofon mellé? (HVG)
Önkormányzati rendőrséggé alakítaná át a közterület-felügyeletet a XI. kerület szocialista polgármestere. Sokan próbálkoztak ilyesmivel az utóbbi két évtizedben - sikertelenül. (Szóljon hozzá!)
febr. 5
9:47
Eredménytelenül zárult az egyeztetés (Népszava)
Eredménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és MÁV Zrt. közötti a szakszervezet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról a kedden 11 órakor kezdődött egyeztetés, a munkabeszüntetés egyelőre folytatódik, a szakszervezet délután értékeli a kialakult helyzetet.
febr. 5
9:51
Civil szervezetekkel tanácskozik a református egyház (orientpress)
Szerda délután több civil szervezet képviselője találkozik református egyházi vezetőkkel. A tanácskozáson a társadalombiztosítás aktuális kérdéseit veszik napirendre.
febr. 5
10:04
Ha vonattal szeretne utazni, érdemes ránézni erre az írásunkra (Népszava)
A vasutassztrájk ellenére kedden is közlekedik néhány vonat az országban, ám az indulások időpontja bizonytalan, késésekkel számolni kell, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszokkal szállítják szakaszon az utasokat. A pályaudvarok a legtöbb városban még a hétfőinél is kihaltabbak.
febr. 5
10:12
Három kórházat megjárt, majd elhunyt (MaHu)
A pomázi pszichiátriára vittek egy gyomorvérzéses férfit a mentők Budapestről. Miután eszméletét vesztette, átvitték a Margit Kóházba, majd onnan még a János Kórházba is átszállították egy vizsgálatra, majd vissza.
febr. 5
10:18
„Közvélemény-kutatás” 2008 (168 Óra Online)
Minden nagyobb politikai esemény kaptam olyan telefonhívást, hogy szeretnék kikérni a véleményemet. [Dátum: 2008. 02. 05. 05:54]
febr. 5
10:35
Rasszizmus a Forma-1-en (C-Press)
Spanyol szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Lewis Hamiltont, a McLaren-Mercedes brit pilótáját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésén. A Marca címû lap...
febr. 5
10:37
Villás Lajos: Kaviár és lencse (C-Press)
Az Operaházban szól a zene. Folyik a bor, a pezsgő. Az utcán hajléktalan emberek várják az adomány levest, és a...
febr. 5
10:39
Gáspár Laci összeomlott (C-Press)
Gáspár Laci összetört. Az énekes magánéletével kapcsolatban számtalan pletyka kapott szárnyra az elmúlt napokban, Laci azonban mindeddig egyetlen szót sem...
febr. 5
10:46
Gyurcsány mégsem utazik Washingtonba? (MaHu)
Tom Lantos egészségi állapotától függ, elutazik-e Washingtonba csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - értesült kormányközeli forrásból kedden az MTI.
febr. 5
10:54
Amerikai delegáció jön Budapestre a vízummentesség ügyében (HVG)
Az amerikai belbiztonsági minisztérium küldöttsége március végén jön Budapestre, hogy egyeztessen a jövőbeni vízummentességi szerződés tervezetéről - erről tájékoztatott Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet hétfőn magyar újságírókat.
febr. 5
10:57
Szándékosan tettek mérget ismeretlenek a mirelit élelmiszerbe (MaHu)
Nagyon valószínű, hogy szándékosan juttattak mérget ismeretlenek abba a Kínából importált mirelit élelmiszerbe, amely számos ember megbetegedését okozta Japánban.
febr. 5
11:09
Tom Lantos állapotától függ, utazik-e Gyurcsány Washingtonba (Népszava)
Tom Lantos egészségi állapotától függ, elutazik-e Washingtonba csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - értesült kormányközeli forrásból kedden az MTI. A miniszterelnökhöz közeli források a távirati irodának úgy fogalmaztak, hogy kedden délután, a Lantos-családdal konzultálva döntenek az utazásról. A magyar származású demokrata párti politikus, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának…
febr. 5
11:18
Fordulat: a MÁV a bíróságon folytatja (frissítve) (orientpress)
Bírósághoz fordult a MÁV a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett sztrájk miatt - tudtuk meg a közlekedési társaság szóvivőjétől. Közlésük szerint továbbra is kiszámíthatatlan a közlekedés, ám egyre csökken a sztrájkolók aránya. Megpróbáltuk megkérdezni erről a VDSZSZ illetékesét, ám Bárány Balázs alelnök csak annyit tudott mondani, hogy jelenleg is tárgyalnak.
febr. 5
11:27
A MÁV bírósághoz fordult (HVG)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság kedden.
febr. 5
11:29
Bírósághoz fordult a MÁV a sztrájk miatt (Infostart)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság. Közben a MÁV tájékoztatás szerint a nappali műszakban szolgálatra vezényelt forgalmi dolgozók csaknem 92 százaléka felvette a munkát.
febr. 5
11:45
Tart a sztrájk - a MÁV bírósághoz fordult (MaHu)
Megkezdődött az egyeztetés a szakszervezet követeléséről. Zavartalan a vasúti közlekedés a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vonalain, de a VDSZSZ által határozatlan időre meghirdetett országos sztrájk miatt továbbra is módosított menetrend érvényes egyes vonalakon. Mindeközben a MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a VDSZSZ által szervezett sztrájkkal összefüggésben.
febr. 5
12:17
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának távozását követeli a Fidesz (Infostart)
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának felmentését kéri a Fidesz. A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke kijelentette: miután a nemzetközi sajtóban megjelent, hogy Laborc Sándor KGB Akadémián történt kiképzése aggasztó lehet, előfordulhat, hogy a NATO-tagországok kevésbé osztják majd meg egymással hírszerzési értesüléseiket.
febr. 5
12:19
Módosított menetrendek (Népszava)
Zavartalan a vasúti közlekedés a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalain, de a VDSZSZ által határozatlan időre meghirdetett országos sztrájk miatt továbbra is módosított menetrend érvényes a Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szombathely-Szentgotthárd vonalakon - közölte a társaság az MTI-vel kedden
febr. 5
12:21
A MÁV bírósághoz fordult (Népszava)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság az MTI-vel kedden. A közlemény szerint a vasúttársaság a szakszervezet Munka Törvénykönyvében meghatározott együttműködési kötelezettségének, továbbá rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének megsértése, valamint a sztrájkjoggal való…
febr. 5
12:33
Kóka: "Kádár büszke lenne" (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint nem változott a párt népszavazási stratégiájának lényege. Kóka János kijelentette, hogy a cél: nemet mondani a szocializmusra.
febr. 5
12:41
Tart a sztrájk a vasútnál, napi 600 milliós veszteség (HVG)
Kedden folytatódott a VDSZSZ által meghirdetett sztrájk, a MÁV vonalain a hétfőihez hasonlóan alig volt forgalom. A MÁV a sztrájk miatt bírósághoz fordult, a szakminiszter politikai zavarkeltésnek nevezte a munkabeszüntetést.
febr. 5
12:44
Az MDF szerint nem kell maszek közlekedésrendészet (MaHu)
A Magyar Demokrata Fórum megütközéssel fogadta azt a tavaly decemberi kormányrendeletet, amely 2008 májusától lehetővé tenné, hogy magáncégek is traffipax-ellenőrzést végezzenek a közutakon.
febr. 5
12:49
MDF: a kormány vonja vissza a traffipax-rendeletet! (Infostart)
Az MDF arra kéri a kormányt, hogy még a hatályba lépés előtt vonja vissza azt a rendeletét, amely magáncégek számára is lehetővé tenné a traffipax-ellenőrzést az utakon.
febr. 5
12:49
MDF: Nem a maszek közlekedésrendészetre (orientpress)
Az MDF nem támogatja a sebességmérés magánosítását. Erről Hock Zoltán beszélt keddi sajtótájékoztatóján. A képviselő elmondta: elfogadhatatlannak és károsnak tartják, hogy egyes közlekedésrendészeti feladatokat kiszervezve, magáncégek végezhessenek sebességmérést az utakon.

Keresés