2008. február 5. kedd

febr. 5
5:46
Elkerülhető lenne évente több ezer ember halála (Infostart)
Szükség lenne a vastagbél- és végbélrák általános szűrésére Magyarországon, jelenleg ugyanis a daganatok között ez a harmadik leggyakoribb betegség - mondta az InfoRádióban Láng István, az Országos Onkológiai Intézet professzora.
febr. 5
7:25
Stumpf: Gyurcsány helyzete tarthatatlanná válhat (Infostart)
Mindenki az igen válaszok elsöprő többségére számít ugyan a március 9-i népszavazáson, ha azonban a referendum érvénytelen lenne, vagy a vártnál kisebb arányú lenne a győzelem, annak a Fidesz számára is lennének következményei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Stumpf István politológus, a Századvég Alapítvány elnöke.
febr. 5
7:30
Vasutassztrájk: a helyzet változatlan (Infostart)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, azaz a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta a MÁV sajtófőnöke.
febr. 5
7:59
Néhány vonat ma is elindul (Metropol)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd. A felek megegyezésére továbbra sincs sok esély, sem a MÁV, sem a VDSZSZ nem enged követeléseiből.
febr. 5
8:08
Vasutassztrájk: ki mit ígért? (Infostart)
Cáfolja Kóka János, hogy gazdasági és közlekedési miniszterként ígéretet tett a vasutasoknak a mostani követelések teljesítésére. A sztrájkot szervező szakszervezet elnöke, Gaskó István szerint viszont létezett egy szóbeli megállapodás, amit most nem akar betartani a Kákosy Csaba által vezetett tárca.
febr. 5
8:31
A vízummentességről tárgyal az amerikai delegáció (Metropol)
Március végén az amerikai belbiztonsági minisztérium küldöttsége Budapesten tárgyal a hazánk vízummentességének feltételeiről. April Foley szerint egy éven belül létrejöhet az egyezség.
febr. 5
10:18
„Közvélemény-kutatás” 2008 (168 Óra Online)
Minden nagyobb politikai esemény kaptam olyan telefonhívást, hogy szeretnék kikérni a véleményemet. [Dátum: 2008. 02. 05. 05:54]
febr. 5
11:29
Bírósághoz fordult a MÁV a sztrájk miatt (Infostart)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság. Közben a MÁV tájékoztatás szerint a nappali műszakban szolgálatra vezényelt forgalmi dolgozók csaknem 92 százaléka felvette a munkát.
febr. 5
11:46
A MÁV bírósághoz fordult (Metropol)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben. A VOSZ szerint jogalap nélküli a sztrájk. Napközben új mentesítő járatokat állítottak szolgálatba. Információk, hasznos honlapok, MÁV- és Volán-információk az útszervezéshez.
febr. 5
12:17
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának távozását követeli a Fidesz (Infostart)
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának felmentését kéri a Fidesz. A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke kijelentette: miután a nemzetközi sajtóban megjelent, hogy Laborc Sándor KGB Akadémián történt kiképzése aggasztó lehet, előfordulhat, hogy a NATO-tagországok kevésbé osztják majd meg egymással hírszerzési értesüléseiket.
febr. 5
12:33
Kóka: "Kádár büszke lenne" (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint nem változott a párt népszavazási stratégiájának lényege. Kóka János kijelentette, hogy a cél: nemet mondani a szocializmusra.
febr. 5
12:49
MDF: a kormány vonja vissza a traffipax-rendeletet! (Infostart)
Az MDF arra kéri a kormányt, hogy még a hatályba lépés előtt vonja vissza azt a rendeletét, amely magáncégek számára is lehetővé tenné a traffipax-ellenőrzést az utakon.
febr. 5
12:51
Vasutassztrájk: a MÁV-bérlet jó a buszokon, de a vonatjegy nem (Infostart)
Elfogadja a Volánbusz a MÁV bérleteit az elővárosi járatain - mondta Kadlec István, a Volánbusz Zrt. forgalomirányítási osztályvezetője. Hozzátette: arról még nem született konkrét megállapodás, hogy a Volán megnövekedett kiadásait a MÁV hogyan és mikor téríti meg. A MÁV vonalakon hétfő hajnal óta akadozik a közlekedés, az egyik vasutasszakszervezet sztrájkja miatt.
febr. 5
13:07
Megnőtt a BKV forgalma (Metropol)
Elsősorban az elővárosi vonalakon emelkedett a Budapesti Közlekedési Zrt. járatait igénybe vevők száma a vasutasok sztrájkja miatt - mondta az MTI-nek kedden a közlekedési vállalat fődiszpécsere.
febr. 5
13:11
A környezetvédelmi miniszter az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását kéri (Infostart)
Az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását sürgeti a környezetvédelmi miniszter a Rába habzásának megállítása érdekében. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú kárelhárítási készültséget rendelt el.
febr. 5
13:16
Gyurcsány és a rendőrség legfontosabb feladata (Infostart)
Rendészeti életpályamodell, több pénz a körzeti megbízottaknak, és új lakások a rendőröknek. Erre tett ígéretet a miniszterelnök az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőinek a főkapitány évértékelését követően.
febr. 5
13:39
Ami a Laborc-ügyből kimaradt: "a magyar eset nagyon, nagyon kellemetlen" (Infostart)
Nagy port kavart Magyarországon is a The New York Times hétfői cikke, melyben a mértékadó amerikai napilap Laborc Sándorról, a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal új vezetőjéről ír. Bár a magyar sajtó részletesen taglalta a cikket, egyes részletek kimaradtak.
febr. 5
13:45
Vádat emeltek a németszemét-importőrök ellen (Infostart)
Vádat emelt 17 ember ellen a 2006 végén Németországból érkezett 3.500 tonna illegális szemét ügyében a Kecskeméti Városi Ügyészség. A Duna-Tisza közi erdőirtások miatt 51 személlyel szemben indulhat a bírósági eljárás.
febr. 5
14:14
Gyurcsány: a rendőrségnek most alkalmazkodnia kell (Metropol)
A rendőrség feladata a következő két-három évben, hogy a korábbi évek változása nyomán kialakult új szervezetet „belakja”, megerősítse - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség elmúlt évét értékelő és az ez évi feladatokat megszabó értekezleten, kedden Budapesten.
febr. 5
14:41
Ilyen még nem volt: versenyhelyzetben a BKV (Infostart)
Történetének során először versenybe kell szállnia a BKV-nak egy budapesti buszvonal üzemeltetéséért. A XV. kerületi önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy nemzetközi pályázatot ír ki a Palota busz működtetésére, hátha más társaságok olcsóbban vállalják a BKV-nál.
febr. 5
14:52
Napi 600 millió forintos kárt okoz a vasutassztrájk (Infostart)
Nem közeledtek az álláspontok a MÁV és a szakszervezet között a keddi tárgyaláson sem - mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Hozzátette: a vasúttársaság bírósághoz fordult, mert szerintük törvénytelen az, hogy a sztrájkoló szakszervezet nem teljesíti a még elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos kötelezettségeit.
febr. 5
15:04
„Béna kacsák” társasága (168 Óra Online)
Budaörs liberális polgármestere álfüggetlenekkel megtámogatott jobbos többségű testületet vezet. Pontosabban: vezetne, ha tudna. [Dátum: 2008. 02. 05. 14:36]
febr. 5
15:47
Orbán: "hatályon kívül helyezzük" az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
2008 az egészségügyi rendszerünkért folytatott küzdelem éve lesz - jelentette ki Orbán Viktor, aki a saját internetes honlapján, kedden megjelent videó interjúban arról is beszélt, hogy szerinte kigazdálkodható a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső 30 milliárd forint.
febr. 5
15:52
A Feszty-körképet is károsította a beázás (Infostart)
A Szépművészeti Múzeum főrestaurátora hétfőn megvizsgálta a Feszty-körképet és a festmény épületét. Szentkirályi Miklós az InfoRádiónak azt mondta: a beázás már károsította a vásznat és a körülötte lévő terepasztalt. A Magyar Restaurátorok Egyesületének elnöke hozzátette: azonnal meg kell kezdeni a felújítást és a helyreállítást.
febr. 5
16:03
Szondáztatják a sztrájkolókat Miskolcon (Infostart)
Szondáztatják a sztrájkolókat Miskolcon, eddig mintegy húsz ember fújt a szondába és közülük senki sem fogyasztott alkoholt - mondta Kovács Ferenc, a VDSZSZ helyi vezetője.
febr. 5
16:25
VOSZ: a sztrájk "a legnagyobb bűn a magyar szakszervezeti mozgalom ellen" (Infostart)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elítéli a vasutasok sztrájkját. A szervezet főtitkára szerint a szakszervezetek és az érdekegyeztetés hitelét rontja Gaskó István azzal, hogy bár ő is aláírta az ez évi béremelésről szóló megállapodást, mégis ennél jóval többet követel.
febr. 5
16:47
Pénzbírság a kerepesi iskolának - a vizsgálat folytatódik (Infostart)
Az Oktatási Hivatal határozata alapján első lépcsőben 200 ezer forintos bírsággal sújtják a kerepesi iskola fenntartóját, ahol hat roma diáknak megtiltották, hogy bejárjanak az intézménybe és csak délutáni foglalkozásokon vehettek részt - közölte Borovszky Tímea, az oktatási tárca roma integrációs titkárságának vezetője a vizsgálat részeredményét ismertetve.
febr. 5
17:52
Fazekas Sándor lett az OIT elnökhelyettese (Infostart)
Fazekas Sándort, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökét választotta elnökhelyettessé a távozó Varga Zoltán helyett az Országos Igazságszolgáltatási Tanács - jelentette be Lomnici Zoltán, az OIT elnöke.
febr. 5
18:03
Orbán a Syma csarnokban értékel (Infostart)
Orbán Viktor a Syma csarnokban tartja február 13-án országértékelő beszédét. Az orbanviktor.hu szerint az egy hét múlva, szerdán tartandó esemény 17 órakor kezdődik a SYMA Sport és Rendezvényközpont C csarnokában.
febr. 5
18:08
Vasutassztrájk: még szerda reggel sem hagyják abba (Infostart)
Folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk kedden, a MÁV a szakszervezeti követeléseket továbbra sem tartja megalapozottnak sem jogilag, sem gazdaságilag.
febr. 5
22:25
Vasutassztrájk: még szerda reggel sem hagyják abba - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Szerda reggel is folytatódhat a munkabeszüntetés - mondta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István azután beszélt erről, hogy a mai egyeztetésen sem sikerült megállapodni a munkáltatóval a bérkövetelésekről, illetve az elégséges szolgáltatásról. Hozzátette: a sztrájkbizottság holnap ül össze legközelebb, akkor dönt a további lépésekről.

Keresés