2008. február 5. kedd

febr. 5
11:02
George Clooney szerint Hollywood halott (Infostart)
Az egyik legnagyobb amerikai filmsztár, George Clooney szerint a hollywoodi filmgyártás aranykora végleg leáldozott. Az Oscar-díjas színész úgy véli: a csúcskorszak a hatvanas-hetvenes évekre esett, amikor minden évben több klasszikussá vált alkotást is forgattak.
febr. 5
15:25
Filmszemle: Amikor az invenció és az intelligencia új szellemet szül (Infostart)
Különösen erősnek bizonyultak a Filmszemle dokumentumfilmes mezőnyében szereplő ismeretterjesztő filmek - mondta az InfoRádiónak Gulyás Gyula filmrendező, a dokumentumfilmes zsűri elnöke.
febr. 5
21:09
A Delta kapta a filmszemle fődíját (Infostart)
A Delta, Mundruczó Kornél filmje kapta a 39. Magyar Filmszemle fődíját, az első alkalommal odaítélt Arany Orsót, míg a legjobb rendezőnek járó elismerést Ragályi Elemér vehette át Nincs kegyelem című alkotásáért kedden este Budapesten, a Millenáris Teátrumban.
febr. 5
21:11
Tarr: "Ha megértik a filmemet, akkor minden rendben" (Infostart)
A filmkészítés nálam egyszerű folyamat: az egyikből születik a másik és a dolgok egyszer csak a helyükre kerülnek - mondta az InfoRádiónak Tarr Béla. A rendező szerint a Londoni férfiban kevesebb az illúzió, és drámaibb a Werckmeister harmóniáknál.
febr. 5
21:47
Picasso és Schiele rekordáron (Infostart)
Minden idők második legnagyobb bevételét hozó európai művészeti árverésével indult a londoni Christie's idei évének egyik legforgalmasabb hete.

Keresés