2008. január 28. hétfő

jan. 28
10:59
Színészharc: Csányi Sándor Fenyő Iván ellen (Infostart)
Kedd este 10 órától a Thália Színházban rendezik meg a TÁP Színház Nagy Színészversenyét. A versenyben indul többek között Jordán Adél, Kamarás Iván, Csányi Sándor, Fenyő Iván és Rezes Judit is - mondta el az InfoRádióban Kocsis Gergő színművész, az est házigazdája.
jan. 28
13:03
"A kultúrpolitikának 80 éves lemaradást kell behoznia" (Infostart)
A Szépművészeti Múzeum igazgatója szerint a kultúrpolitika legfőbb feladata, hogy behozza a művészeti élet mintegy 80 éves lemaradását. Ez nem azt jelenti, hogy minden közbenső állomást végig kell járni, sokkal inkább a mai nemzetközi mintákhoz kellene alkalmazkodni, és mintegy "átugrani" az évtizedeket - véli Baán László.
jan. 28
15:48
Mahasz: bombahír a Qtrax megjelenése (Infostart)
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége üdvözli a Qtrax zeneletöltő oldal megjelenését. A Mahasz elnöke az InfoRádiónak elmondta: örülnek minden olyan megoldásnak, amikor a művészek és a felhasználók is jól járnak. Jeszenszky Zsolt szerint a Qtrax megjelenése ellenére a cd-kiadás megszűnésére még várni kell.
jan. 28
16:09
Újabb három nemzetközi díj a Türelemnek (Infostart)
Díjesőt hozott a Türelem című magyar rövidfilm alkotóinak az angers-i fesztivál hétvégi díjkiosztó ünnepsége. A rendező, Nemes Jeles László az InfoRádiónak elmondta: nem számított arra, hogy ennyire elkényezteti őket a szemle.
jan. 28
20:14
A világ legdrágább egyetemén 9 millió forint a tandíj (Infostart)
Az Egyesült Államokban működnek a világ legdrágább egyetemei, az éves tandíj meghaladja a 6 millió forintot - derült ki a Forbes felméréséből. A legtöbbet - 9 millió forintot meghaladó összeget - azonban egy brit egyetemen kell fizetniük a külföldi diákoknak.
jan. 28
21:15
A kiadók tagadják, hogy szerződtek volna az ingyenes fáljmegosztóval (Infostart)
Tagadja a három nagy lemezcég, hogy engedélyezte volna dalai szerepeltetését a Qtrax online zeneportálon. Az oldal tulajdonosai azt állítják: a legnagyobb kiadók 25 millió zeneszámát teszik ingyenesen letölthetővé.
jan. 28
21:17
Szenzációs leletet rejtett a borító (Infostart)
Rodrigo Borgia bíboros, a későbbi VI. Sándor pápa elveszett bullájának öt példányát találták meg a spanyolországi Segovia katedrálisában. Két középkori ősnyomtatvány fedőlapját erősítették meg velük.

Keresés