2008. január 27. vasárnap

jan. 27
7:26
Teltházas koncerttel ünnepelte Török Ádám saját 60. születésnapját (Spa Trend Online)
Nagy sikerű, teltházas koncerttel ünnepelte szombaton este a Petőfi Csarnokban Török Ádám saját 60. születésnapját és együttese, a Mini megalakulásának 40. évfordulóját. A bő háromórás koncerten az együttes jelenlegi tagjain kívül ott voltak korábbi zenésztársak és külföldi zenészbarátok.
jan. 27
8:06
Kedden nyitják meg a filmes seregszemlét Budapesten (Spa Trend Online)
Kedden kezdődik a 39. Magyar Filmszemle, amelynek versenyprogramjában 103 alkotás - 18 játékfilm, 33 dokumentumfilm, 3 kreatív dokumentum játékfilm, 36 kísérleti és kisjátékfilm, valamint 13 tudományos és ismeretterjesztő film - szerepel. A filmszemle legfőbb elismerése - az idén először - az Arany Orsó díj, a legjobbnak ítélt közönségfilm pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján a Moziverzum…
jan. 27
9:10
Félrelépés szünet nélkül - Pornográf darab a Szépművészetiben (Spa Trend Online)
Reneszánsz komédiát mutatnak be január 31-én, csütörtökön este a budapesti Szépművészeti Múzeumban; A Ruzante: A csábító pillangó a KOVÁTSMŰHELY előadása - tájékoztatta Fodor Krisztina, az alkotók sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. A produkció rendezője Kováts Kriszta, ő is választotta ki a darabot, amelynek alcíme: félrelépés szünet nélkül. A bemutató kapcsolódik a Reneszánsz Év…
jan. 27
11:22
"Tíz évig álmodtam, hogy romokban heverő házak között vonszolom magamat" (Spa Trend Online)
Számos film, regény szól az első világháborúról, de a képzőművészeket viszonylag keveset ihlette meg a téma. A kivételek közé tartoznak azok a német festők, akiknek műveiből kiállítás nyílt a párizsi Maillol-múzeumban.
jan. 27
11:34
Drog vs. Irodalom (Spa Trend Online)
Az a felismerés, hogy az irodalom érzelmi és fizikai erőt ad, Platóntól származik, Apollón, az orvostudomány görög istene pedig a költészet patrónusa is volt. A liverpooli egyetem Reader Centerének kutatói ezt nem egyszerű történelmi-mitológiai egybeesésnek tekintették, hanem belevágtak egy biblioterápiai kísérletbe.
jan. 27
13:25
Törőcsik Mari kapta a Páger Antal-díjat (Infostart)
Törőcsik Mari kapta idén a Páger Antal-díjat; a kétszeres Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a Nemzet Színésze vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
jan. 27
14:27
A Coen fivérek krimije nyerte a rendezők fődíját (Infostart)
Ethan és Joel Coen Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men) című karcos krimije nyerte az Amerikai Rendezők Céhének (ADG) fődíját.
jan. 27
16:24
Percenként két gyilkosság - csöpög a vér Rambo kezéről (Infostart)
Minden eddiginél véresebbre sikerült a Rambo sorozat legújabb filmje: több embert mészárolnak le benne, mint az előző három részben összesen.
jan. 27
19:25
Mégiscsak jó műsor a Fókusz (Spa Trend Online)
Bevallom, némi előítélettel hagytam nyitva a képernyőt az RTL Klub Fókusz Plussz című magazinja alatt. Nem kevés rossz tapasztalatot szereztem már a kereskedelmi adók közszolgálatinak becézett műsorairól. Ezért volt kellemes meglepetés ez a szombati adás, amelyben első sorban az orvosinak nevezett trükköket, becsapásokat állították pellengérre.

Keresés