2008. január 27. vasárnap

jan. 27
0:31
Jön a Moto TEKR? (cellanaplo.blog.hu)
Furcsa ötletet szabadalmazott a Motorola, olyan technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző és a gombok panele is feltekrhető legyen, mint valami leeresztett gumimatrac. Mondjuk a Nokia is kitett magáért a héten a rettenetesen hülyén elrendezett virtuális gombjaival, amit csak mutáns ujjú alienek tudnak majd használni. Ennél már csak az jobb, hogy valami nyomorék cég levédette az…
jan. 27
0:32
Hüvelykek le is, fel is (terminal)
Bővített méretek.
jan. 27
0:57
Alexander Povetkin hívhatja ki Vlagyimir Klicskót (Monokli)
Az oroszok olimpiai bajnoka, Alexander Povetkin (15 győzelem 0 vereség) hívhatja ki az IBF profi nehézsúlyú bajnokát, az amúgy szintén olimpiai bajnok ukrán Vlagyimir Klicskót, miután a szombat esti berlini profiboksz gálán egyhangú pontozással legyőzte Amerika reménységét, Eddie Chamberst (30 győzelem 1 vereség).
jan. 27
1:18
TAVASZ - Irodalmi pályázat (Pályázatfigyelő)
jan. 27
1:22
AGÓRA - multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása / TIOP-1. 2. 1/08/1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció alapvető célja az egyes régiók, illetve térségek közötti kulturális, infrastrukturális fejlettségbeli különbségek mérséklése a kulturális alapú városfejlesztés révén. A konstrukció átfogó célja olyan közművelődési intézményrendszer kialakítása, amely a közoktatási és közművelődési rendszerek összekapcsolása, az egész életen át tartó tanulás feltételeinek javítása és infrastrukturális…
jan. 27
1:26
A Holokauszt Emlékközpont felhívása: tanulmányút Dachauba (Pályázatfigyelő)
Célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a magyar állampolgárok történetével az SS táborokban a vészkorszak idején (Mauthausen, Dachau), valamint Németország történetével a náci birodalom idején (Nürnberg, München)
jan. 27
2:02
Indulamandula p2 (Gourmandula)
jan. 27
3:31
Kinek jár víz, áram és egészségügy? (hungary.indymedia.org)
Most van a harmadik szakasz, amikor már nem lehet a termelőjavakat privatizálni, nem lehet az állami állásokat szaporítani, hanem a közszolgáltatásokon van a sor. Nagyon fontos, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, mert ennek nagyon súlyos következményei lehetnek. A mondatok Szalai Erzsébettől származnak, aki nemrég mutatta be a Toldi Moziban a "Gazdálkodj okosan!" című, közszolgáltatások…
jan. 27
6:45
Megtalálták a lázadó császár aranypénzeit (Infostart)
Két, a szakemberek által rendkívül fontosnak nevezett arany pénzérme került elő Anglia földjéből, amely információval szolgálhat a 3. századi rebellis római hadvezérről, az önmagát császárrá kikiáltó Marcus Mausaeus Carausiusról.
jan. 27
7:14
Nem temethetik el a hamisított múmiát (Infostart)
Hét éve nem temethették azt a mumifikálódott holttestet, amely megtalálása idején szenzációt keltett, mert azt gondolták, hogy az ókori Perzsiából származik, kiderült azonban, hogy hamisítványról van szó.
jan. 27
7:14
Szent a béke (Blikk)
Várhidi Péter elkezdte a felkészülést a február 6-i, ciprusi, szlovákok elleni barátságos meccsre
jan. 27
7:16
Várja a híreket a csapat (Blikk)
Ez a bizonytalanság senkinek sem jó
jan. 27
7:18
Örülnek a Honvédnál, beválnak az újoncok (Blikk)
Jól megy a Honvéd labdarúgócsapatának
jan. 27
7:20
Szenzációs horvátok (Blikk)
Pokolian nehéz mérkőzés volt
jan. 27
7:22
Talmácsi újra száguld (Blikk)
JEREZ – Végre elkezdődött a várva várt szezon Talmácsi Gábor (26) számára. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának királya háromnapos tesztelésen vett részt, amelyen kipróbálhatta vadiúj RSA Aprilia versenygépét. Talma remek időeredményekkel és vb-győztesnek kijáró egyes rajtszámával riogatta az ellenfeleit.
jan. 27
7:26
Teltházas koncerttel ünnepelte Török Ádám saját 60. születésnapját (Népszava)
Nagy sikerű, teltházas koncerttel ünnepelte szombaton este a Petőfi Csarnokban Török Ádám saját 60. születésnapját és együttese, a Mini megalakulásának 40. évfordulóját. A bő háromórás koncerten az együttes jelenlegi tagjain kívül ott voltak korábbi zenésztársak és külföldi zenészbarátok.
jan. 27
7:31
Antonio Tarver Clinton Woods következik? (Monokli)
Habár hivatalos bejelentés nincs, és a küzdelem sem szerepel a közvetítő Showtime weblapján, már több helyen megjelent, hogy az április 12-i Tampa-i profiboksz gálán nem egy, hanem két félnehézsúlyú bajnoki küzdelmet rendeznek. A Dawson-Johnson mérkőzés már jó ideje hivatalosnak tekinthető, ám viszonylag friss, hogy a korábbi bajnok Antonio Tarver (26 győzelem 4 vereség) az IBF bajnokával,…
jan. 27
7:31
Február végén műhold csapódik be a Földön! (Népszava)
Működésképtelenné vált és letért pályájáról egy nagyobb amerikai kémműhold. A mesterséges égitest várhatóan február végén vagy márciusban csapódik be a Földön - közölték amerikai kormányzati tisztviselők szombaton. A nevük elhallgatását kérő tisztviselők elmondták, hogy nem tudják irányítani a műholdat, amely az emberi egészségre és környezetre nézve veszélyes anyagokat tartalmazhat. Egyelőre nem…
jan. 27
7:32
Kormányzati kommunikáció: 800 millió forint médiavásárlásra (Népszava)
A Mediaedge:cia Hungary Kft. végezheti el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által megrendelt kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokat. A Közbeszerzési Értesítő szerint a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretösszege bruttó 800 millió forint. Ezt az eljárás fajtát az indokolta, hogy a nyertes 2007. augusztus 8-án egy ugyanebben a tárgyban kiírt…
jan. 27
7:43
Szobrot állítanának a cigiző és söröző medvének (Infostart)
Mozgalmat indítottak Skóciában, hogy szobrot állítsanak egy medvének, amely élete nagy részét Edinburgh-ban töltötte - miután részt vett a második világháborúban.
jan. 27
7:43
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" (Népszava)
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" - hangoztatják parasztok dühödten Malawiban, miután megtapasztalták a kézipumpás öntözőberendezéseket, amelyeket segélyként kaptak az államtól. A gazdák a kormánynak felpanaszolták, hogy az egész napi pumpálásba annyira elfáradnak, hogy este teljesen elcsigázottak a szexhez.
jan. 27
7:43
Megkezdték a több mint 7,8 milliárd forint tejtermelési támogatások átutalását (Népszava)
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségei megkezdték a 2007. évi történelmi bázis alapú tejtermelési támogatási határozatok kiküldését - közölte az MVH. A közlemény szerint eddig összesen 7693 darab határozatot adtak postára, azonban néhány száz tejtermelő egyelőre nem szerepel a címzettek között, esetük többségében a függőben levő örökösödési ügyek miatt nem tudott…
jan. 27
7:49
NBA: tizenöt vereség után először nyert a Miami Heat (NSO)
Egy tizenöt vereségből álló szakaszt zárt le a Miami Heat hazai győzelme az Indiana Pacers ellen. Dwyane Wade remekelt, harmincöt pontot és nyolc lepattanót szerzett. Meglepetésre hazai pályán simán kikapott a bajnoki címvédő San Antonio Spurs, legyőzője csoporttársa, a délnyugati csoport éllovasa, a New Orleans Hornets volt. Hosszabbításban tudott nyerni a Memphis Grizzlies, idegenben nyert a…
jan. 27
7:49
Másfélszer több riasztás a viharkárok miatt (Klubrádió)
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 27
7:50
Harminckétezren választhatnak parlamenti képviselőt a fővárosban (Népszava)
Időközi parlamenti képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, a Gellérthegy és Szentimreváros térségében, időközi polgármester-választás lesz a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, a Pest megyei Áporkán, s időközi önkormányzati választásra kerül sor a baranyai Gilvánfán.
jan. 27
7:55
Busszal akart elmenekülni egy bankrabló a tett helyszínéről (Népszava)
Akciója után buszra váró bankrablónőt csípett el a rendőrség az Egyesült Államokban.
jan. 27
8:06
Kedden nyitják meg a filmes seregszemlét Budapesten (Népszava)
Kedden kezdődik a 39. Magyar Filmszemle, amelynek versenyprogramjában 103 alkotás - 18 játékfilm, 33 dokumentumfilm, 3 kreatív dokumentum játékfilm, 36 kísérleti és kisjátékfilm, valamint 13 tudományos és ismeretterjesztő film - szerepel. A filmszemle legfőbb elismerése - az idén először - az Arany Orsó díj, a legjobbnak ítélt közönségfilm pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján a Moziverzum…
jan. 27
8:07
A kórházban elhunyt az exdiktátor (Híradó)
Suharto 32 éven át vaskézzel irányította Indonéziát, állapota az utóbbi időben válságos volt
jan. 27
8:12
Sisakkal gyógyíthatják az Alzheimer-kórt (Infostart)
Brit tudósok olyan sisakot tesztelnek, amely infravörös fénnyel serkenti az agysejtek növekedését, így alkalmas lehet az Alzheimer-kórral járó elbutulás visszafordítására.
jan. 27
8:12
Ma van az ENSZ holokauszt-emléknapja (Népszava)
Ma van az ENSZ holokauszt-emléknapja, a világszervezet 2005. november 1-jei határozatának értelmében emlékeznek meg az összesen 6 millió zsidó és a 600 ezer magyar mártírról a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban is.
jan. 27
8:14
A matematika bizonyítja: a csigánál is lassúbb a lengyel posta (Népszava)
A csigánál is lassúbb a lengyel posta, amit pontosan kiszámított egy lengyel férfi.
jan. 27
8:16
Újabb nyílt nap a Műegyetemen (Népszava)
Újabb nyílt napon várja a műszaki és gazdasági felsőoktatás iránt érdeklődőket február 4-én a Műegyetem - tette közzé honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
jan. 27
8:18
Konfliktuskezelő-tanfolyam diszkósoknak (Népszava)
Velence önkormányzata az éjszakai szórakozóhelyek munkatársainak indít képzést, amelynek során a hallgatók többek között a konfliktusok elsimítását tanulják.
jan. 27
8:18
Százezret nyertek a zenekarok (Zene)
A PANKKK és az Előadóművészi Jogvédő Iroda együttműködésének köszönhetően 2008. február 1. és június 30. között 25 hazai és 25 külföldi zenekar ad közös koncerteket hazánkban és 11 további európai országban. [Dátum: 2008.01.27. 08:05]
jan. 27
8:19
Vihar Magyarországon! Fákat döntött ki és tetőket rongált meg a szél (Híradó)
A tűzoltók körülbelül nyolcvan helyre vonultak ki országszerte a vihar miatt
jan. 27
8:24
Bill Gates levele a huszonegyedik századi oktatásról (MaHu)
A Microsoft leköszönő elnöke, a világ egyik legvagyonosabb üzletembere, a legtöbbet használt operációs rendszer emblematikus atyja visszavonul a cég éléről, és a jótékonykodásnak szenteli idejét. A váltás fontos dokumentuma levele az oktatásról századunkban.
jan. 27
8:24
Az énekesnő a legjobb lábú hatvanas (MaHu)
Mary Zsuzsi betöltötte a hatvanat, de nem szégyelli a korát, és a fiatal férfiakat sem veti meg. Mint a legjobb lábú nagymama, nehéz ételeket eszik, mivel utána letáncolja a felesleget:szerinte ez a legjobb sport.
jan. 27
8:25
Megkezdődött a XI. kerületi időközi országgyűlésiképviselő-választás (Népszava)
Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója. Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési…
jan. 27
8:25
Meghalt a hollywoodi színészlegenda fia (Híradó)
Marlon Brando fiával tüdőgyulladás végzett
jan. 27
8:30
14 ezer e-mail címet töröltek véletlenül (prim)
Egy amerikai kábeltévé- és internetszolgáltatónál a közelmúltban egy eddig példátlan adatvesztésre került sor; tévedésből több ezer e-mail címet szüntettek meg.
jan. 27
8:30
Csak Isten segíti az egyházi kórházakat? (Népszava)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz - mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Mivel Budapesten mindössze négy, országosan alig tucatnyi egyházi kórház van, nem jelentene különösebb megterhelést az állami büdzsé számára ezeknek az összegeknek a megítélése, a…
jan. 27
8:32
Adrian Diaconu hazatér (Monokli)
A WBC szövetség elrendelt félnehézsúlyú kihívója, a román Adrian Diaconu (24 győzelem 0 vereség) nem tétlenkedik, míg végre megkapja a lehetőséget a bajnoki küzdelemre, március 29-én hazájában lép ringbe. A 29 esztendős klasszis első alkalommal bokszol profiként Romániában, merthogy 2001-ben a kanadai Interbox szerződtette, amely vállalkozás előszeretettel igazol keleti szomszédunktól. A…
jan. 27
8:34
A korallzátonyok nemzetközi éve (divecenter.hu)
Egész éves program keretében igyekeznek felhívni a figyelmet a korallzátonyok veszélyeztettségére.
jan. 27
8:35
Samsung-telefon, öt megapixellel és optikai zoommal (MaHu)
A mobiltelefonok és távközlési berendezések terén élenjáró Samsung Electronics hivatalosan bejelentette, hogy piacra dobja a Samsung G800-at, amely a világ első 5 megapixeles és 3x-os optikai zoommal rendelkező kamerás telefonja.
jan. 27
8:36
Pszichiátriára került a gondozónőt szemen lövő édesanya (MaHu)
Idegösszeroppanással kezelik azt az édesanyát, aki szombat délelőtt egy győri gyermekjóléti intézményben szemközt lőtt egy gázpisztollyal egy gondozónőt, utóbbit viszont a vizsgálat után már ki is engedték a kórházból.
jan. 27
8:36
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (MaHu)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a jakartai kórházban, amelyben az exdiktátort kezelték.
jan. 27
8:37
Gyilkosság Martfűn: leszúrta élettársát egy férfi (Híradó)
A tragikus kimenetelű bűncselekmény az élettársi viszonyban élő pár közös otthonában történt a szombaton
jan. 27
8:38
Közel nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt (MaHu)
Szombaton kora este narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert északról, viharos erősségű széllel, markáns hidegfront érte el Magyarországot éjfél körül - Eddig hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt.
jan. 27
8:40
Lomnici: Ha nincs bizalom az állami szervek iránt, előtörnek a szélsőségek (MaHu)
Az állami szervek iránti bizalom rendkívül fontos, mert annak hiánya a szélsőségek felerősödéséhez vezethet - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nem változott a lakosság körében a bíróságok megítélése.
jan. 27
8:41
Elszabadult egy amerikai kémműhold (prohardver)
Az önálló útra tért eszköz a becslések szerint február végén vagy március elején zuhan le a Föld felszínére.

Keresés