2008. január 31. csütörtök

jan. 31
0:12
Az inkontinencia a pénztárcát sem kíméli (HáziPatika)
A vizelettartási zavar nemcsak egészségügyi, szociális, hanem komoly gazdasági következményekkel is járó gond, egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Az USA-ban például tízmillió embert érint, éves költsége tízmilliárd dollár.
jan. 31
0:14
Menyasszony vagyok, mégis hódítani akarok (NLC)
Fiatal lány vagyok, tele tervekkel. Komoly kapcsolatban élek, a párom nemrég kérte meg a kezem. De egy korábbi, érzelmileg bizonytalan időszakban megismertem valakit. Azóta is találkozgatunk. Vajon készen állok a házasságra?
jan. 31
5:07
Ferge Zsuzsa A nagy kiárusítás című filmről (hungary.indymedia.org)
Először is a megdöbbenés. Tényleg lélegzetelállító az, ami a világban történik. Nagyon sok mindenről lehetne vitázni, de ami engem különösen megfogott, az egyik a civil társadalom hihetetlen fontossága. (...) Azt is láttuk, hogy ahhoz, hogy a civil társadalom valamit elérjen, mérhetetlen áldozatra, rengeteg emberre, állandó jelenlétre, állandó küzdelemre van szükség, és erre nagyon sok országban…
jan. 31
5:21
Újabb veszély leselkedik a tokaji szőlőre (Infostart)
Továbbra sincs előrelépés a szlovákiai Kisbáriban tervezett perlitbánya ügyében. A beruházáshoz a körzeti bányahatóság kiadta az engedélyt, de nem kérték ki a térség borászainak véleményét.
jan. 31
5:43
Olcsóbb az oltás, mint a gyógyítás, mégsem fizeti az OEP (Infostart)
Meg kell találni a módját annak, hogy a 13-18 év közötti lányokat széles körben be lehessen oltani a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus ellen - erre a véleményre jutott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai csoportja. Ennek nem csak népegészségügyi haszna lenne. A megelőzés a szakemberek szerint olcsóbb, mint a méhnyakrák kezelése.
jan. 31
5:54
A tökéletes recept a fertőzések megelőzésére (Infostart)
A spanyolnátha 1918-ban, szinte egész Európában szedte áldozatát. Dániában azonban nem emelkedett a halálozások száma. Hogyan kerülték el a világjárványt? Erre a táplálkozáskutatók adták meg a választ.
jan. 31
6:02
A kaméleonok nem el-, feltűnni akarnak (Infostart)
A kaméleonok kezdetben arra használták színváltoztató képességüket, hogy társaiknak jelezzenek, nem pedig, hogy beolvadjanak a környezetükbe - derül ki egy új kutatásból.
jan. 31
6:11
Londonban forgalomszabályozással lépnek fel a szmog ellen (Infostart)
Londonban a szmog elleni harcot összekapcsolják az energiahatékonysággal és a globális felmelegedés elleni fellépéssel. A városvezetés főleg környezetbarátabb buszok bevezetésével és a személyautóforgalom korlátozásával próbál tenni a jobb levegőminőségért. A közelmúltban például bevezették az "alacsony emissziós zónát", ami azt jelenti, hogy korlátozzák a teherautók és kamionok forgalmát.
jan. 31
6:14
Clayderman meglepő kérése (Blikk)
A virtuóz ugyanis egyetlenegy kéréssel fordult a vendéglátóihoz
jan. 31
6:15
Furcsán csengő, keleti nevek az adóslistán (Privátbankár)
Az APEH 2007 negyedik negyedévében 151 adózónál összesen 22,748 milliárd forint összegű adóhiányt állapított meg, amihez 19,179 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság ...
jan. 31
6:15
Hogyan kösd össze a számítógépet a mobillal? (Blikk)
Megtudhatod, melyiknek mi az előnye és a hátránya
jan. 31
6:15
Elkérték a rabok karóráját is (Blikk)
BUDAPEST – Volt, hogy márkás karórájával fizetett egy rab a hamis orvosi igazolásért az évtized börtönbotrányában. Öt parancsnok, egy főorvos és egy ügyvéd is van a vádlottak között. Íme a részletek: a büntetésére bevonuló Á. János csak baráti szívességet kért egy osztályvezetőtől. Később már pénzért árulta a kedvezményeket elítélttársainak.
jan. 31
6:17
Képriport: hárman fulladtak a jéghideg Dunába (Infostart)
Három fiatalember meghalt, amikor négy társukkal a Kis-Dunán egy csónakkal felborultak a Pest megyei Ráckevénél. Hármukat kimentették, egy másik férfit még búvárok keresnek.
jan. 31
6:17
Gera Zoltán apa lesz (Blikk)
A babaáldás a magyarázata, hogy újra bomba formában játszik?
jan. 31
6:17
Mi ebben farsangolunk (Blikk)
Alkudozás a szülőkkel, hogy milyen jelmezbe is szeretnénk öltözni
jan. 31
6:19
A horvátokkal játszunk az olasz együttes helyett (Blikk)
A horvátokkal és az argentinokkal játszik a magyar válogatott
jan. 31
6:19
Haldoklóé a 7,5 milliárd (Blikk)
Lehet, hogy a szerencsés nyertes pénzét már csak gyermekei költhetik el?
jan. 31
6:21
Bosszút áll Lőw a Hansán (Blikk)
Nemes bosszút állt egykori csapatán Lőw Zsolt
jan. 31
6:21
Segítség, ez egy tapír! (Blikk)
Víziterápiával gyógyítják a depressziós állatokat
jan. 31
6:22
Dráma a levegőben: "Engedjetek, Istennel akarok beszélni!" (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre Írországban az Air Canada légitársaság Torontóból Londonba tartó repülőgépe, miután az első tisztnek - az utasok beszámolói szerint - "mentális problémái" támadtak; egyebek mellett azt ordibálta, hogy Istennel van beszélnivalója.
jan. 31
6:23
Szobrot emelnek Fehérnek (Blikk)
Szobrot állítanak Győrött Fehér Miklósnak, a négy éve elhunyt labdarúgónak
jan. 31
6:23
Túszdráma a bankban (Blikk)
Huszonnyolc órán keresztül tartottak fogva 52 túszt
jan. 31
6:25
Stadler: Árulják a stadionomat (Blikk)
Apróhirdetésben kínálják eladásra a Stadler-stadiont
jan. 31
6:25
Miért káros a korai szex? (Blikk)
Hamar elbúcsúzhat a szex örömeitől, aki túl korán kezdte
jan. 31
6:27
Nem szíjazták a műtőszékhez a beteget (Blikk)
Az asszonyt oldalra fordították de nem szíjazták az ágyhoz
jan. 31
6:29
Hazaindultak a „bamakósok” (Blikk)
Talán Bóna Ildikó (21) szépségkirálynőt viselte meg leginkább
jan. 31
6:31
Mehmet Karcsi a pszichiátrián! (Blikk)
Összeomlott, mert visszakerülhet édesanyjához?
jan. 31
6:32
Visszalépett a "nemzet polgármestere" (Infostart)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
6:34
Tarolt az ingatlanos szakma (Napi)
jan. 31
6:36
Veszélyezteti a válság a nyugdíjunkat (Napi)
jan. 31
6:38
Az orvosok támogatják a vizitdíjat (Napi)
jan. 31
6:38
Hat hónap után szóltak az anyukáknak, hogy más csecsemőjét kapták (Infostart)
Szerencsés véget ért egy tragikus eset a németországi Saarbrückenben: egy többhónapos viszontagság után immár valódi otthonára talált az a két csecsemő, akiket az elmúlt év nyarán cseréltek el egy saar-vidéki klinikán.
jan. 31
6:41
Fél százalékpont, ahogy várták (Piac és Profit)
Megfelelt az előzetes londoni konszenzusnak a Federal Reserve monetáris testületének (FOMC) szerda este bejelentett fél százalékpontos kamatcsökkentése, amelyet a City gyakorlatilag szintén egyöntetű várakozása szerint - jóllehet az amerikai recesszió tényének, illetve esélyének megítélése nem egyértelmű - még ebben a negyedévben újabb agresszív pénzügypolitikai enyhítés követ.
jan. 31
6:43
Drámai MSZP-s beismerés: a népszavazást nem lehet megnyerni (Infostart)
Az MSZP elnökhelyettese szerint pártja nem tudja megnyerni a március 9-ei népszavazást. Juhász Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörléséről szóló referendumon az igenek számát szeretnék mérsékelni és a nemek arányát növelni.
jan. 31
6:55
Hétezer éves város romjaira bukkantak Egyiptomban (Infostart)
Hétezer éves város romjaira bukkantak Egyiptomban, a Fajjúm-oázisban amerikai régészek.
jan. 31
7:09
Az esti feles csak alkalmi nyugtató (Privátbankár)
Szerdán 50 bázisponttal 3,00 százalékra mérsékelte az irányadó kamatot a Fed, ugyanakkor jelezte: további kamatcsökkentésekre kerülhet sor. Elemzők szerint még ebben a negyedévben újabb agresszív pénzügypolitikai enyhítés jön.
jan. 31
7:16
Bevándorlók áradatára számítanak Nagy-Britanniában (Infostart)
Alig több mint két évtizeden belül a Nagy-Britanniában élő bevándorlók száma elérheti a 9,1 milliót, derül ki egy friss felmérésből.
jan. 31
7:16
Felborult csónak: három holttestet már találtak a búvárok (HírTV)
Három holttestet már megtaláltak a búvárok a ráckevei Duna-ágon, ahol szerdán délután borult fel egy csónak. Egy ember azonban egyelőre nincs meg, őt reggeltől újra keresni fogják.
jan. 31
7:18
Átvette kitüntetését az asszony, aki szerint az elnökkel mindenki torkig van (Infostart)
Londonban vehette át a Nobel-díjat Doris Lessing brit írónő, aki egészségi állapota miatt nem lehetett jelen december 10-én a stockholmi hivatalos ünnepségen.
jan. 31
7:18
Giuliani és Edwards is föladta a választási küzdelmet (HírTV)
Hivatalosan is bejelentette Rudy Giuliani, hogy kiszállt a republikánus párt elnökjelöltségéért vívott harcból. Nem sokkal korábban a demokrata John Edwards is azt közölte, hogy feladta a választási küzdelmet.
jan. 31
7:20
Vita volt, veszekedés nem a kormányülésen (Privátbankár)
Az elmúlt másfél év kormányzását és a következő időszak feladatait beszélte át a kormány és a két koalíciós párt frakcióvezetője a gödi kihelyezett kormányülésen.
jan. 31
7:22
Az elbocsátások ideje volt a tavaly év vége (HírTV)
Két százalékponttal nőtt a munkanélküliségi arány tavaly az utolsó negyedévben az előző negyedévhez képest, miközben a foglalkoztatottak száma 13 ezerrel csökkent – közölte tegnap a Központi Statisztikai Hivatal. Éves összehasonlításban 44 ezer fővel kevesebben álltak alkalmazásban 2007 végén.
jan. 31
7:25
"A kormány csak barkácsol" (Privátbankár)
Óriási a reformkényszer az országban, de jelenleg csak közmegegyezés nélküli reformbarkácsolás folyik - vélekedett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
jan. 31
7:26
Veszélyes a menstruáció alatti szex? (Életforma)
Mit gondolnak, vajon még manapság is tabunak számít a szexuális aktus menstruáció idején? Pár száz évvel ezelőtt - de talán nem is kell annyira régre visszamennünk - a menstruáló nőt tisztátalannak tartották, s ennek szellemében tabu volt a szexuális kapcsolat is. És még ma is sokan így gondolják, mondván: nagyobb a fertőzés lehetősége, veszélyes az egészségre. Vajon mi igaz ezekből?
jan. 31
7:27
A gyorséttermi ételek valóban erőszakossá tesznek? (Infostart)
Az Oxfordi Egyetem kutatói szerinte az emberiség alábecsüli az elfogyasztott ételek tápanyagtartalma, és az emberek viselkedése közötti kapcsolat szorosságát. Szerintük a bűnözők számának növekedéséhez hozzájárult az is, hogy az elmúlt ötven évben egyre több tápanyagszegény gyorséttermi ételt ettek az emberek.
jan. 31
7:27
Gyurcsány történelemhamisítással vádolja a Fideszt (Infostart)
A miniszterelnök szerint a jobboldal hamisan értelmezi az 1956-os forradalmat. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójába írt, azzal kapcsolatban, hogy kedden elhunyt Nagy Imre mártír kormányfő lánya.
jan. 31
7:33
Szonda: hétszázezer szavazó pártolt el a szocialisták mellől (HírTV)
Kétszeres ellenzéki előnyt mutatnak a Szonda Ipsos januári adatai mind a választókorú népesség, mind az aktív szavazók körében. A felmérés szerint körülbelül 700 ezer exszocialista szavazó szemléli háttérbe vonultan a politikát.
jan. 31
7:36
Hiller markában: Pécs még remél (Privátbankár)
A kormány halogató taktikát folytat a 2010-es pécsi EKF program tekintetében, és ennek az lehet az eredménye, hogy a magára maradt város képtelen lesz meghitelezni Budapestnek és Brüsszelnek a beruházások elindítását.
jan. 31
7:36
Eltűnt egy Alzheimer-kóros nő Budán (Blikk)
jan. 31
7:38
Megint duplázott az Amazon (Privátbankár)
A világ egyik vezető internetes kiskereskedése, az amerikai Amazon.com tavalyi utolsó negyedévi adózott eredménye több mint a kétszeresére, 207 millió dollárra - egy részvényre 48 centre - nőtt az egy...

Keresés