2008. január 31. csütörtök

jan. 31
0:04
Medal of Honor: Heroes 2 Extra cikk (Gamekapocs)
A tavalyi év egyik nagy meglepetése a Medal of Honor Heroes PSP-s megjelenése volt, hiszen igencsak hamar elterjedt róla a hír, hogy ellentétben a szokásos borzalmas FPS próbálkozásokkal, ez meglehetősen kellemesre sikerült. Nem csak grafikailag és hangulatban, hiszen ezt a MOH sorozat előző részeiben már megszokhattuk, hanem végre irányításban is kézreálló lett. Nem is csoda, hogy röpke egy év…
jan. 31
0:08
Nyerj vízhűtéses ATi videókártyát! (Gamekapocs)
Legújabb nyereményjátékunkban egy vízhűtéses, minden igényt kielégítő Sapphire TOXIC ATi Radeon X1900XTX videókártyát nyerhetsz!
jan. 31
0:10
A laptoptáskáknál is fontos lesz a divat (SG)
Néhány éve a laptoptáska még az ormótlan, fekete téglát jelentette mindannyiunk számára, ma már azonban egyre nagyobb az igény arra, hogy a funkció mellett az esztétikum is megjelenjen ezekben a kiegészítőkben.
jan. 31
0:10
Képek: Tűz az Ódry Színpad kellékraktárában a VIII. kerületben (Lánglovagok)
A Vas utcai színházban díszletek, főként szőnyegek égtek.
jan. 31
0:12
Az inkontinencia a pénztárcát sem kíméli (HáziPatika)
A vizelettartási zavar nemcsak egészségügyi, szociális, hanem komoly gazdasági következményekkel is járó gond, egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Az USA-ban például tízmillió embert érint, éves költsége tízmilliárd dollár.
jan. 31
0:14
Menyasszony vagyok, mégis hódítani akarok (NLCafé)
Fiatal lány vagyok, tele tervekkel. Komoly kapcsolatban élek, a párom nemrég kérte meg a kezem. De egy korábbi, érzelmileg bizonytalan időszakban megismertem valakit. Azóta is találkozgatunk. Vajon készen állok a házasságra?
jan. 31
0:16
Olvasnivaló: Főzelékfalók a láthatáron - A csecsemő táplálása 3. (Mindmegette)
A fél éves koron túl és a gyümölcsökkel való megbarátkozás után gyermeked számára eljött az ideje a zöldségek megismerésének. Csellel vagy csel nélkül, de kisbabád hamarosan a főzelékfalók klubjában lesz állandó tag. És ha te eddig nem is nagyon etted, a közös kis főzőcskézések után - amikor anyukaként újra felfedezed babáddal a zöldségek természetesen finom ízét - hidd el, te is egy jó adag…
jan. 31
0:31
Felvillanyozó Flextronics-eredmények (terminal)
A Magyarországon négy üzemet működtető Flextronics International Ltd.
jan. 31
0:35
Gyorsan nő az Acer (terminal)
Több mint kétszeres növekedéssel a notebookpiacon vezető pozíciót ért el az Acer Magyarország 2007-ben - jelentette be a társaság.
jan. 31
0:38
Tartalmatlan mobil (onlinemedia.blog.hu)
Ha valaki véletlenül úgy téved a mobiljának wap böngészőjébe, hogy nem pornót akar nézni és ráadásul nincs a telefonján Opera Mini, akkor szinte biztos, hogy a szolgáltatója címlapját fogja látni. Azok a wap felhasználók, akik jellemzően pénzt is költenek wap-os tartalomért (pl. a fent említett pornót néznek, mert ne legyenek illúzióink, az hoz bevételt), szinte mind a Pannon, T-Mobil vagy…
jan. 31
0:39
2009-re ígér javulást a Yahoo - ki fog várni erre? (terminal)
Sok befektetőnek komolyan az az érzése, hogy a Yahoo nem lesz képes újra tartósan és jelentősen növelni árbevételét és nyereségét - foglalta össze a piaci hangulatot egy szakértő azt követően, hogy a Google után a világ második legnagyobb internetes keresőcégének számító vállalat kiábrándító nyereségadatot tett közzé.
jan. 31
0:43
(Hírek) eXperience112 új néven hamarosan a boltokban (PC Guru)
Remélhetőleg már sok kalandjáték-rajongó kipróbálta közületek a demót, és ha tetszett is nektek, akkor örülni fogtok, mert nem kell sokat várni a teljes játékra.
jan. 31
0:48
Megregulázná az európai netszolgáltatókat a zeneipar (SG)
A Nemzetközi Zeneipari Szövetség az Európai Uniót hívná segítségül, hogy kényszerítse a zenei kalózkodás visszaszorítására az internetszolgáltatókat. A felhívás ellen várhatóan mind a felhasználók, mind a szolgáltatók tiltakozni fognak.
jan. 31
0:49
(Hírek) Halo Wars és a PC (PC Guru)
A Halo univerzum hamarosan új taggal fog bővülni, mely ráadásképp egy egészen más műfajt képvisel. Előtte azonban még érdekes információt szeretnék megosztani veletek.
jan. 31
0:52
Playyoo: közösségi lap mobiljátékoknak (SG)
A mobiltelefonok tulajdonosai a jövőben akár ingyen is hozzáférhetnek majd a mobil játékokhoz a Playyoo nevű cégnek köszönhetően.
jan. 31
1:00
(Hírek) Until I'm Gone bejelentés (PC Guru)
Szerencsére úgy tűnik, még mindig nem mondott le néhány csapat a kalandjáték műfajáról. Habár időnként nagy csend honol a típuson belül, de azért idővel mindig feltámad...
jan. 31
1:04
(Hírek) Az EA és a Marvel külön úton (PC Guru)
Két hatalmas vállalat vélte úgy, hogy külön utakon folytatják további tevékenykedésüket. Igen kérem szépen, a címből jól kivehető minden, ami igazán fontos...
jan. 31
1:10
Mindent megfigyelő állam lesz Németország (SG)
A légiutasok adatainak megfigyelése kapcsán alkotmányossági aggályok merültek fel. A német nagykoalíció pártjai éles szócsatát vívtak az emberi szabadságjogok és az adattárolás kérdésében.
jan. 31
1:17
Sportpiac Magazin - Cikkpályázat 2008 (Pályázatfigyelő)
jan. 31
1:21
Megyer a nemzetek faluja 2009 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja, hogy a nyertes pályázó a nemzetére jellemző nemzeti és vallási ünnepeiket (min. 8 db) egy nagyobb lélegzetű (min. 3 óra) rendezvény keretén belül bemutassa.
jan. 31
1:50
Teszt: Alfa 147 1.9 JTDm 16V Q2 (Autó-Motor)
Az Alfa 147-es már nem mai gyerek, de még mindig tud újat mutatni. A titokzatos Q2 megjelölésről elöljáróban csak annyit, hogy szórakoztatóbb vezetést ígér – a többi a tesztből kiderül.
jan. 31
2:00
Etnikai konfliktusok modellezése (Agent Portal)
Amerikai kutatók olyan multi-ágens modellt hoztak létre, mellyel nagy pontossággal meg lehet jósolni, hogy egy többnemzetiségű ország mely részein törhetnek ki etnikai zavargások és hol élnek majd békésen egymás mellett a különböző népcsoportok.
jan. 31
2:21
Megjelent a Joomla! 1.5 stabil verziója (SG)
Történelmi pillanathoz érkezett ma az egyik legkedveltebb nyílt forráskódú CMS, a Joomla! projekt közössége.
jan. 31
2:25
Az Acer vezeti a hazai notebookpiacot (SG)
Több mint kétszeres növekedéssel a notebook piacon vezető pozíciót ért el az Acer Magyarország 2007-ben - jelentette be a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 31
3:01
Külföldi magyar intézetek vezetői a filmszemlén (Népszava)
A 39. Magyar Filmszemléhez kapcsolódóan rendezik meg a külföldi magyar intézetek igazgatóinak éves értekezletét. A kulturális diplomácia 24 képviselője - a külföldi magyar intézetek igazgatói, továbbá az öt oktatási és kulturális szakdiplomata - szombaton filmszakmai kerekasztal-beszélgetésen vesz részt Budapesten.
jan. 31
3:15
Nyolc új Panasonic fényképezőgép (SG)
Több termékvonalát is frissítette a Panasonic a PMA alkalmából, bárki által használható apró, divatos kompaktok özönét zúdítva a piacra.
jan. 31
3:34
Új irodában az Iroda.hu (iroda.hu)
Az Iroda.hu január elején foglalta el új irodáját a patinás Millenáris irodaházban
jan. 31
3:42
Heavy Duty - robotokkal az idegenek ellen (SG)
Az orosz Primal Software 2006-ban szellőztette meg először, hogy egy izgalmas projekten dolgozik. A fejlesztők azóta néha-néha megdobtak minket egy-két képpel, de már egy ideje néma csönd honolt a játék körül.
jan. 31
4:22
Papoknak, borkóstolóknak, konyakosmeggy-evőknek nincs mitől tartaniuk (Népszava)
A szervezetben minimális szinten megtalálható alkoholt nem mutatják ki a szondák, így a papoknak, a borkóstolóknak és a sommelier-knek nincs mitől tartaniuk - mondta lapunknak az országos rendőrfőkapitány. A szabályozás legjelentősebb pontja nem változott: a vezető szervezetében nem lehet alkohol.
jan. 31
4:44
Téli kikapcsolódás a Magas-Tátrában (Népszava)
A magyarok körében régóta népszerű Magas-Tátra az 1200 kilóméternyi hosszú Kárpát-koszorú legmagasabb és legészakibb része. Leglátogatottabb a keleti része, amelyet két különálló geológiai egység alkot: a gránitból felépült Magas-Tátra és a mészkőből felépült, kevésbé elérhető Bélai-Tátra (Belianske Tatry).
jan. 31
4:50
Ötpárti tárgyaláson készítették elő az Országgyűlés tavaszi ülésszakát (Népszava)
A parlament feburár 11-ei ülésén dönt a Sólyom László köztársasági elnök által visszaküldött egészségbiztosítási törvényjavaslatról és a jogszabályt megerősítő fideszes népszavazásról. Csak a második ülésen határoznak az adatvédelmi ombudsmanról és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról. Egyéb személyi kérdések is az Országgyűlés elé kerülnek majd júniusig: többek között két alkotmánybírót és…
jan. 31
4:50
Jogsértő sztrájkba kényszeríti a vasutasokat Gaskó? (Népszava)
A sztrájkjoggal való visszaélésnek tekinti a MÁV Zrt., hogy a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nem közölte a péntektől kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetés pontos időtartamát. A szakszervezet vitatott eljárásáról korábban Bárány Balázs érdekvédelmi alelnök lapuknak azt mondta: azért nincs konkrét időpont, mert ha megállapodnak a még elégséges…
jan. 31
5:01
Egy gyöngyszem: Budaházy aranyköpése (Népszava)
"Többet ér egy diktatúra, ha az hazafias, mint egy demokrácia, amely elherdálja a jövőt". Ez Budaházy György bon mot-i közül való, akit előbb az alkotmányos rend megváltoztatásával vádolt meg az ügyész, majd a bíróság - igaz, még nem jogerősen - felmentett. Mert jóllehet akár erőszakos eszközökkel is el akarta kergetni a kormányt, s feloszlatni a parlamentet, viszont azt a vád képviselője is…
jan. 31
5:06
Álomutazás helyett rémutazás (Népszava)
Biztosak lehetünk-e abban, ha befizetünk egy utazásra, akkor az idegenforgalmi iroda visszahoz bennünket vagy egyáltalán elvisz-e bennünket a repülő? Az elmúlt esztendők keserű tapasztalatai alapján lapunk hasábjain is számos alkalommal számoltunk be csődökről, külföldön hagyott utasokról, teljesíthetetlen szerződésekről. Ki lehet-e ezeket kerülni, és ha igen, hogyan?
jan. 31
5:07
Ferge Zsuzsa A nagy kiárusítás című filmről (hungary.indymedia.org)
Először is a megdöbbenés. Tényleg lélegzetelállító az, ami a világban történik. Nagyon sok mindenről lehetne vitázni, de ami engem különösen megfogott, az egyik a civil társadalom hihetetlen fontossága. (...) Azt is láttuk, hogy ahhoz, hogy a civil társadalom valamit elérjen, mérhetetlen áldozatra, rengeteg emberre, állandó jelenlétre, állandó küzdelemre van szükség, és erre nagyon sok országban…
jan. 31
5:11
Jövő januártól csökkenhetnek a közterhek a kormány tervei szerint (Népszava)
Még az első félévben új, az emberek számára kedvező adótörvényt szeretne a parlamenttel elfogadtatnai a kormány. Erről Veres János pénzügyminiszter beszélt szocialista polgármesterek előtt Hatvanban. A jelenlévők megelégedéssel nyugtázták a bejelentést, Surányi György, a jegybank volt elnöke azonban a hatvani tanácskozással szinte egy időben arra figyelmeztetett, a magyar adószintet csak akkor…
jan. 31
5:16
Levetkőzhetnek a repülőn (Fotó) (Népszava)
Sajátos módon próbálja forgalmát növelni egy nudistákra szakosodott német utazási iroda. Az egykori NDK legendás meztelen fürdőzési szenvedélyére utaló OssiUrlaub.de elnevezésű cég már a Balti-tenger kijelölt németországi partjaira tartó légiúton lehetővé teszi, hogy a nudizmusnak hódoló ügyfeleik pőrére vetkőzhessenek. Csak a repülő személyzete kénytelen egyenruhájában feszengeni.
jan. 31
5:21
Újabb veszély leselkedik a tokaji szőlőre (Infostart)
Továbbra sincs előrelépés a szlovákiai Kisbáriban tervezett perlitbánya ügyében. A beruházáshoz a körzeti bányahatóság kiadta az engedélyt, de nem kérték ki a térség borászainak véleményét.
jan. 31
5:22
Országosan 160 ezer ember fordult eddig orvoshoz influenza miatt (Népszava)
Az ANTSZ legfrissebb jelentése szerint hazánk mind a hét közigazgatási régiójában átlépte a járványos küszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, azaz százezer lakosból minimum kétszázan fordultak influenzaszerű tünetekkel - láz, köhögés, fáradtság, izomfájdalom - orvoshoz. Mint az az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, az immáron ötödik hetébe lépett…
jan. 31
5:34
Sólyom, Gyurcsány, Szili - mi dolguk együtt? (Népszava)
Nem a napirendje volt érdekes a tegnap tartott öt párti frakcióvezetői értekezletnek, amely Szili Katalin házelnök kezdeményezésére ült össze. Ígéretében kell megvizsgálni mire mehetnek, hiszen napok óta látható, valami készül, ami netán enyhítheti a politikában, - és nem annyira a társadalomban - fölgyülemlett feszültségeket. Szili hosszabb ideje törekszik arra, hogy hangadó szerephez jusson mind…
jan. 31
5:35
Trójai lapul a tibeti álhírek mögött (Computerworld)
A Trend Micro olyan kártékony, vírusokat hordozó emailek terjedésére lett figyelmes, amelyek Tibettel kapcsolatos álhíreket tartalmaznak.
jan. 31
5:37
Ingyenes segédeszköz naplózáshoz (Computerworld)
A Packet Analytics egy ingyenesen letölthető, webalapú logelemző alkalmazást mutatott be a naplóállományok kezeléséhez.
jan. 31
5:38
Olcsóbb gázhoz juthanak a háztartások (Népszava)
Új földgázszolgáltatót választhanak magunak holnaptól a lakossági fogyasztók. Az újonnan a kisfogyasztók piacára lépő Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató (EMFESZ) Kft. a jelenlegi közüzemi áraknál nyolc százalékkal olcsóbban kínálja a légnemű energiát a családoknak. Az ügyfelek az ország bármelyik területén átjeletkezhetnek az EMFESZ-hez. A cég azonban egyelőre csak az…
jan. 31
5:43
Olcsóbb az oltás, mint a gyógyítás, mégsem fizeti az OEP (Infostart)
Meg kell találni a módját annak, hogy a 13-18 év közötti lányokat széles körben be lehessen oltani a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus ellen - erre a véleményre jutott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai csoportja. Ennek nem csak népegészségügyi haszna lenne. A megelőzés a szakemberek szerint olcsóbb, mint a méhnyakrák kezelése.
jan. 31
5:49
A londoni férfi mától a mozikban (Népszava)
Tényleg nincs elég időnk és türelmünk manapság végignézni egy lassan mozduló, végtelenül pontosan figyelő kamerával felvett filmet? Pedig boldogok azok, akik szakítanak rá időt, és elindulnak Tarr Bélával - megint csak a nagy ismeretlen felé. Minden Tarr film a néző útja - önmagába. Hogy ki meddig jut, szerencse kérdése, de hogy Tarr filmjei befelé vezető utak a nagy ismeretlenbe, aki én magam…
jan. 31
5:54
A tökéletes recept a fertőzések megelőzésére (Infostart)
A spanyolnátha 1918-ban, szinte egész Európában szedte áldozatát. Dániában azonban nem emelkedett a halálozások száma. Hogyan kerülték el a világjárványt? Erre a táplálkozáskutatók adták meg a választ.
jan. 31
5:55
Népszavazás: küzdelem a "bűvös" 35 százalékért (Népszava)
A Fideszben kizárólag a sikerre készülnek, de a közvélemény-kutatások nem adnak egyértelmű választ arra, hogy eredményes lesz-e a március 9-re kiírt népszavazás. A most többnyire 45 százalék körüli, illetve a Századvégnél 64 százalékra becsült részvétel elegendő ugyan a Fidesznek, de kérdés, hogy a tényleges szám mennyi lesz. A korábbi tapasztalatok óvatosságra intenek; a közvélemény-kutatók…
jan. 31
5:57
Megint sűrűsödik a szmog (Népszava)
Zöldszervezetek a Fővárosi Közgyűlés azonnali intézkedését követelik a fővárosi közgyűléstől szmogügyben. A levegő-szennyezettségi adatok ugyanis - a hétvégi viharos szél enyhítő hatása után - ismét romlanak.
jan. 31
6:02
A kaméleonok nem el-, feltűnni akarnak (Infostart)
A kaméleonok kezdetben arra használták színváltoztató képességüket, hogy társaiknak jelezzenek, nem pedig, hogy beolvadjanak a környezetükbe - derül ki egy új kutatásból.
jan. 31
6:06
Ki keveri a kulturális főváros kártyáit? (Népszava)
Jól érezhető, hogy negatív hírek tömege zúdult az elmúlt időszakban Pécsre az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt kapcsán. A szinte heti rendszerességgel kiszivárogtatott információkról Tasnádi Péter elmondta: a városnak sok az ellendrukkere, a hibát viszont mindenki Pécsett keresi. Ugyanakkor a kormány is adós még megállapodással, határozattal, garanciával, amelyek nélkülözhetetlenek a…

Keresés