2008. január 22. kedd

jan. 22
0:10
Vírusveszély! (HáziPatika)
Az influenza vírusai cseppfertőzés útján terjednek. A szervezetbe jutott kórokozók az orrban, a középfülben, a torokban, a mandulákban és a tüdőben telepednek meg. Rövid időn belül gyors szaporodásnak indulnak.
jan. 22
0:13
Szeretem Mikit a társamnak tudni (NLCafé)
Ha sok pénze lenne, állatok életét könnyítené meg; ha sok ideje, akkor pedig megszervezné a tervezett esküvőjét Miklóssal. A TV2 időjósa sokáig szingli volt, most viszont csak idő kérdése, mikor alapít családot.
jan. 22
0:14
Olvasnivaló: Vitaminbombák (Mindmegette)
A tél közepén már kezdjük felélni utolsó vitamintartalékainkat. Fáradtak vagyunk, talán betegeskedünk is, pedig a természet ellát bennünket ízletes, színes zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyekből remek italokat készíthetünk. Jöhet egy vitaminbomba?
jan. 22
0:14
Második Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (HáziPatika)
Magyarországon mindennap meghal egy nő méhnyakrákban. A Méhnyakrák Megelőzési Hét azért kerül megrendezésre 2008. január 20-26. között, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra és tudatosítsa annak megelőzési lehetőségeit az...
jan. 22
0:18
Olvasnivaló: Tökéletes párok (Mindmegette)
A franciák az 1800-as években Sauternes-t ittak szinte minden ételhez, hiszen abban az időben többnyire csak édes borokat készítettek. A kor embere valószínűleg sokkot kapna a mai hatalmas borválasztéktól - nem is beszélve a sokezer egyéb különleges italról, amelyek növekvő választéka csak fokozza a problémát: melyiket milyen ételhez is kínáljuk?
jan. 22
0:22
(Hírek) Battlefield Heroes - Az EA DICE aduásza (PC Guru)
A Battlefield franchise, úgy látszik, gazdái szerint kifogyhatatlan, így a Team Fortress 2 hatalmas sikerén felbuzdulva a Battlefieldek világát is elrajzfilmesítik, ráadásul teljesen ingyen!
jan. 22
0:30
Nincs veszélyben a Telekom-osztalék (terminal)
A szlovén akvizíció sikertelensége után valószínűleg semmi sem veszélyezteti a 70 forintos osztalék kifizetését a tavalyi év után - nyilatkozta Thilo Kusch, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a portfolio.
jan. 22
0:34
Kivilágított úton halad a Philips (terminal)
A világ legnagyobb világítótest-gyártója, Európa vezető fogyasztói elektronikai cége, a Royal Philips Electronics NV 1,39 milliárd euró nettó nyereséget ért el 2007 utolsó negyedévében az egy ével korábbi 680 millió után.
jan. 22
0:36
Repülni? Autóval? De minek? És hogyan? (Totalcar)
A Boeingnál fejlesztették hatmillió dollárért, három darab volt belőle, kettőt bezúztak, ez az egy maradt. Január 14-én lehetett utoljára licitálni a repülő autóra, és milyen jó, hogy más vette meg.
jan. 22
0:38
Kiszáll a Sanyo a mobilgyártásból (terminal)
A Sanyo Electric Co.
jan. 22
0:42
A Pannon az Ericssonnal teszteli a 3G mobiltelefon-rendszert (terminal)
A nagyobb lefedettség és átviteli sebesség érdekében 900 megaherzes frekvencián kezdte meg egy, a 3G (UMTS)-szolgáltatásokra is alkalmas mobiltelefon-rendszer gyakorlati tesztelését a Pannon GSM Zrt.
jan. 22
1:21
Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a fotóművészek alkotómunkájának támogatására, a fotográfiai kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését célzó programok segítésére.
jan. 22
1:25
Csepel-sziget Ifjú Tehetségei (Pályázatfigyelő)
Regionális Képző- és Iparművészeti pályázat
jan. 22
2:07
Ingyenes lesz a Battlefield Heroes (SG)
A Digital, Life, Design Konferencián Münchenben az Electronic Arts bejelentette a Battlefield Heroes-t.
jan. 22
2:11
Kiszáll a Sanyo a mobilgyártásból (SG)
A Sanyo eladja veszteséges mobilkészülék-gyártó ágazatát a Kyocera-nak, amely ezzel a világ hatodik legnagyobb mobilgyártója lesz.
jan. 22
2:48
Budapest - 200. Siráj (szinhaz.hu)
A független színházi világban ritka jubileumhoz érkezett a Schilling Árpád rendezte előadás. A Fészek Klubban tartott bemutatót követően ötvenegy hónappal, 2008. január 23-án immár 200. alkalommal kerül a nézők elé Csehov klasszikusának krétakörös feldolgozása.
jan. 22
2:50
Beépült az eTarget az origoba (SG)
Az origo is belépett a kattintás-alapú (PPC - Pay Per Click) piaci szegmensbe, miután a vállalat portfoliójába tartozó origo, freemail, iWiW és videa.hu felületeire beépítette az eTarget kattintás alapú hirdetési rendszerét.
jan. 22
2:52
Ellenfény online (szinhaz.hu)
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy decemberben elindult az Ellenfény online: www.ellenfeny.hu. Az Ellenfény több mint 11 éves története alatt arra törekedett, hogy a magyar tánc- és színházművészet minden számottevő eseményéről beszámoljon, de a folyóirat terjedelmi korlátai határt szabtak ennek.
jan. 22
2:54
Panasonic DMC-LS80 bejelentés (SG)
A PMA közeledtével a Panasonic fellebbentette a fátylat az LS sorozat új gépéről, benne számtalan új fejlesztésű szolgáltatással.
jan. 22
4:15
A Kanadai Kölyök megvédte övét (Monokli)
A szombat esti kanadai profiboksz gálán, az IBF szövetség nagyharmatsúlyú bajnoka, Steve Molitor (26 győzelem 0 vereség) a mexikói Ricardo Castillo (33 győzelem 5 vereség) kihívásának próbált megfelelni. A 12 menetes küzdelmet végül a címvédő nyerte, éspedig komoly pontkülönbséggel, egyhangú (118-109, 118-109, 118-109) döntéssel. Ekképpen Molitor harmadik címvédő mérkőzését is sikerrel…
jan. 22
4:35
Sokk még nincs, de veszély már van (Népszava)
Az amerikai városok elleni terrortámadás, vagyis 2001. szeptember 11. óta nem estek akkorát a világtőzsdéin a részvény-árfolyamok, mint tegnap. Az elemzők úgy érezték, hogy a ,,fekete" jelző is kevésnek bizonyulhat a mostani negatív folyamat minősítésére. A hatalmas árfolyamzuhanást csak a New York-i tőzsde úszta meg, ugyanis - szerencséjére - a Martin Luther King emléknapra telintettel a Wall…
jan. 22
4:45
Hatton májusban vagy júniusban tér vissza (Monokli)
A korábbi kétszeres váltó, és egyszeres váltósúlyú bajnok Ricky Hatton (43 győzelem 1 vereség) látható súlyfelesleggel Dél-Afrikában vakációzik, ám lassan körvonalazódik a visszatérő küzdelme, amely május végén (a megjelentek szerint 24-én) vagy június elején lenne, Manchesterben. Hatton újra kijelentette, hogy nem fog a WBC kisváltósúlyú bajnoka, a szintén brit Junior Witter (36 győzelem 1…
jan. 22
4:45
Zuroff ismét Képírót támadja (Népszava)
Háborús bűnök elkövetése miatt ismét bíróság elé állítaná Képíró Sándort a Simon Wiesenthal Központ. Dr. Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának igazgatója azzal gyanúsítja Képírót, hogy 1942 januárjában csendőrként részt vett az újvidéki mészárlásban, valamint hogy ezért 1946-ban a Népbíróság el is ítélte. Utóbbira nincs írásos bizonyíték, az újvidéki mészárlással…
jan. 22
5:03
Olcsóbb lesz az üzemanyag (Népszava)
Bruttó három forinttal csökkenti holnaptól a 95-ös benzin, és négy forinttal a dízel üzemanyag literenkénti nagykereskedelmi listaárát a Mol Nyrt. - tudta meg lapunk. Így a motorbenzinért - hasonlóan a gázoljahoz - hozzávetőleg literenként 290-300 forint körüli összeget kell fizetni a kutaknál. (A kiskereskedelmi árak töltőállomásonként akár 15-20 forinntal is eltérhetnek egymástól.) Legutóbb…
jan. 22
5:06
"Hát nem könnyű így segíteni!" (Népszava)
Világos beszéd. Sem a politikai nyomásgyakorlás, sem a képviselők megfenyegetése nem tántorítja el a szocialista frakció tagjait attól, hogy februárban ismét megszavazzák az egészségbiztosítási törvényt - olvasom egy szocialista képviselő nyilatkozatát, aki sokadmagával kapott fehér poros borítékot. És kilátásba helyezi, hogy képviselőtársaival fórumokon ismertetik majd a törvény legfontosabb…
jan. 22
5:13
Kiderül a nagy titok: mitől lesz valaki vonzó? (Infostart)
Mi tesz kívánatossá valakit - erre a kérdésre keresi a választ új könyvében két brit pszichológus. A könyvből kiderül, hogy egyáltalán nem az a vonzó, amit annak hiszünk.
jan. 22
5:14
Áfaemelés nem lesz, mérsékelt járulékcsökkentés lehetséges (Népszava)
A tervek szerint február elejére megegyeznek a koalíciós pártok arról, milyen mozgásteret látnak a költségvetésben az adócsökkentésre, s egy hónapra rá megállapodnak abban, milyen szerkezeti változást tartanak helyesnek. Majd a kiérlelt adócsomag a parlament elé kerülhet. Egyelőre még húsz változat létezik, amelyekről valós információ nem sok szivárgott ki.
jan. 22
5:15
Ki bokszolhat Vlagyimir Klicsko ellen? Szombaton kiderül! (Monokli)
Szombaton nehézsúlyú kvalifikációs küzdelmet rendeznek az IBF szövetség égisze alatt Berlinben, ahol eldől, melyik veretlen ökölvívó lesz a bajnok Vlagyimir Klicsko (49 győzelem 3 vereség) elrendelt kihívója.
jan. 22
5:22
Amire érdemes a síút előtt odafigyelni (Infostart)
Érdemes Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani külföldi síelés esetén, mert balesetkor az ellátás költsége lényegesen alacsonyabb lehet - mondta Lengyel Balázs, az OEP Európai Integrációs Osztályának vezetője.
jan. 22
5:23
Fejcserék a MÁV-nál (Népszava)
Jelentős átrendeződés készül a magyar vasút vezetésében - a személycseréket ma jelenti be Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter, miután részt vesz a MÁV Zrt. személyszállítást végző leánycége, a MÁV Start Zrt. vezetői értekezletén. Lecserélik a Start vezérigazgatóját, Mosóczi Lászlót, aki az anyacég vezérigazgató-helyettesi posztjáról került tavaly július elején jelenlegi beosztásába.…
jan. 22
5:32
Az etológusok megfejtették, mit jelent a kutyák ugatása (Infostart)
A kutyák ugatásában rengeteg árnyalat azonosítható, és ezzel párhuzamosan érzelmeket is kifejeznek - erre a következtetésre jutott az ELTE Etológiai tanszékének munkatársa. Molnár Csaba párizsi mérnökökkel együttműködve, hatezer kutyaugatás elemzése után olyan szoftvert fejlesztett ki, amely fel tudja ismerni: milyen helyzetben és érzelmek kifejezésére ugat egy adott kutya.
jan. 22
5:34
Beindult a társadalmi párbeszéd (Népszava)
Februárban ismét asztalhoz ülnek Gyurcsány Ferenccel azok az üzletemberek, akik tegnap a versenyképesség növeléséről, illetve az adócsökkentéssel kapcsolatos tervekről egyeztettek a miniszterelnökkel. A kormányfő Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter társaságában a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent Megállapodást a jövőnkért felhívást aláíró szervezetek vezetőivel találkozott.
jan. 22
5:43
Ha ivott, számoljon, mielőtt autóba ülne! (Infostart)
Egy üveg sör körülbelül két és fél óra alatt ürül ki a szervezetből - mondta az InfoRádió által megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor hozzátette: az alkohol lebontásának pontos idejét sok dolog befolyásolja.
jan. 22
5:44
"Az MSZP-nek a legnagyobb problémája az értelmiséggel van" (Népszava)
Mostanában több szó esik személyi, mint tartalmi kérdésekről. Tán próbáljuk meg fordítva.
jan. 22
5:49
"Kitéptük a szívét, elosztottuk és megettük" (Infostart)
Húszezer ember haláláért vállalta a felelősséget az egyik leghírhedtebb libériai lázadóvezér, akinek a meghallgatása a múlt héten kezdődött meg Monroviában. "Pucér fenék tábornok" ghánai száműzetését önként feladva jelent meg az igazsági és megbékélési tanács előtt.
jan. 22
5:50
Startol a Reneszánsz év (Népszava)
A reneszánsz év nem pusztán a múlt feltárása és újrafelfedezése, ezért a kiállítások, konferenciák, kiadványok mellett a kortárs produkciók támogatása és a kulturális fejlesztések állnak a tegnap megnyílt évad fókuszában - mondta Hiller István az eseményen. Hat neves alkotó és diplomata kapta meg a Magyar Kultúra Követe elismerést: Eötvös Péter zeneszerző, Esterházy Péter író, Kányádi Sándor…
jan. 22
6:03
Kányádi: "Akár a vándorköszörűs" (Infostart)
Kiosztották a Magyar Kultúra Követe címeket. Az elismerésben azok a kimagasló tehetségű embereknek részesülnek, akik a magyar kultúrát képviselik külföldön. A második alkalommal odaítélt címeket idén Eötvös Péter zeneszerző-karmester, Esterházy Péter író, Kányádi Sándor költő, Julia Marton-Lefevre magyar származású környezetvédelmi és tudományos szakdiplomata, Palya Bea énekes és Schiff András…
jan. 22
6:10
Egy nap a magyar kultúra jegyében (Infostart)
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
6:12
Holdhoroszkóp februárra (Blikk)
Ismerd meg a Hold fázisainak hatását!
jan. 22
6:12
Peking a tét az EB-n (Blikk)
Svédek ellen játssza legfontosabb meccsét a kézicsapat
jan. 22
6:13
Komolyan aggódhatnak a devizahitelesek (Napi)
jan. 22
6:13
Árpa megjósolta Csiszár bukását (Blikk)
Az Activityt februárban leveszik a képernyőről
jan. 22
6:13
Clinton és Obama éles összeütközése egy demokrata vitán (HVG)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
6:13
Így ért véget III. Dezső! (Blikk)
Az MDF megmutatta, hogyan kell EU módra disznót ölni
jan. 22
6:14
Harry Potter nem tetszik a Pápának (MaHu)
XIV.Benedek Pápa nem túl nagy barátja Harry Potternek és történeteinek, ugyanis egyetért azzal az állítással, miszerint egészségtelen érdeklődést kelthet a gyerekekben. II.János Pál viszont kedvelte a kis varázslót.
jan. 22
6:14
Kistelekinél a labda (Blikk)
Ma közli az elnök, ki lehet Várhidi utódja
jan. 22
6:15
Leót elzárták a külvilágtól (Blikk)
Titokzatos májbetegség miatt újra kórházba került
jan. 22
6:15
Elbocsátották a Pátria Rádió igazgatóját (HVG)
Menesztette a szlovák közszolgálati rádió vezérigazgatója Nagy Ildikót, a nemzetiségi - döntően magyar nyelven sugárzó - Pátria Rádió igazgatóját hétfőn este.
jan. 22
6:15
Hurrá, itt a tavasz! (Blikk)
Sokan csak egy pulóverben sétáltak, a parkok dugig megteltek
jan. 22
6:15
Adótámogatás: vissza a feladónak? (Privátbankár)
Ha már nem vagyunk pénztártagok és se nyugdíjba vonulásról, se átlépésről, se elhalálozásról nincs szó, akkor az APEH-től érkezett összeget a kassza az adóhatóságnak utalja vissza

Keresés