2008. január 22. kedd

jan. 22
0:10
Vírusveszély! (HáziPatika)
Az influenza vírusai cseppfertőzés útján terjednek. A szervezetbe jutott kórokozók az orrban, a középfülben, a torokban, a mandulákban és a tüdőben telepednek meg. Rövid időn belül gyors szaporodásnak indulnak.
jan. 22
0:13
Szeretem Mikit a társamnak tudni (NLC)
Ha sok pénze lenne, állatok életét könnyítené meg; ha sok ideje, akkor pedig megszervezné a tervezett esküvőjét Miklóssal. A TV2 időjósa sokáig szingli volt, most viszont csak idő kérdése, mikor alapít családot.
jan. 22
0:14
Második Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (HáziPatika)
Magyarországon mindennap meghal egy nő méhnyakrákban. A Méhnyakrák Megelőzési Hét azért kerül megrendezésre 2008. január 20-26. között, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra és tudatosítsa annak megelőzési lehetőségeit az...
jan. 22
0:47
Technikai ismertető: Renault R28 (Formula)
Valenciában debütált a 2008-as autó
jan. 22
5:13
Kiderül a nagy titok: mitől lesz valaki vonzó? (Infostart)
Mi tesz kívánatossá valakit - erre a kérdésre keresi a választ új könyvében két brit pszichológus. A könyvből kiderül, hogy egyáltalán nem az a vonzó, amit annak hiszünk.
jan. 22
5:22
Amire érdemes a síút előtt odafigyelni (Infostart)
Érdemes Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani külföldi síelés esetén, mert balesetkor az ellátás költsége lényegesen alacsonyabb lehet - mondta Lengyel Balázs, az OEP Európai Integrációs Osztályának vezetője.
jan. 22
5:32
Az etológusok megfejtették, mit jelent a kutyák ugatása (Infostart)
A kutyák ugatásában rengeteg árnyalat azonosítható, és ezzel párhuzamosan érzelmeket is kifejeznek - erre a következtetésre jutott az ELTE Etológiai tanszékének munkatársa. Molnár Csaba párizsi mérnökökkel együttműködve, hatezer kutyaugatás elemzése után olyan szoftvert fejlesztett ki, amely fel tudja ismerni: milyen helyzetben és érzelmek kifejezésére ugat egy adott kutya.
jan. 22
5:43
Ha ivott, számoljon, mielőtt autóba ülne! (Infostart)
Egy üveg sör körülbelül két és fél óra alatt ürül ki a szervezetből - mondta az InfoRádió által megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor hozzátette: az alkohol lebontásának pontos idejét sok dolog befolyásolja.
jan. 22
5:49
"Kitéptük a szívét, elosztottuk és megettük" (Infostart)
Húszezer ember haláláért vállalta a felelősséget az egyik leghírhedtebb libériai lázadóvezér, akinek a meghallgatása a múlt héten kezdődött meg Monroviában. "Pucér fenék tábornok" ghánai száműzetését önként feladva jelent meg az igazsági és megbékélési tanács előtt.
jan. 22
6:03
Kányádi: "Akár a vándorköszörűs" (Infostart)
Kiosztották a Magyar Kultúra Követe címeket. Az elismerésben azok a kimagasló tehetségű embereknek részesülnek, akik a magyar kultúrát képviselik külföldön. A második alkalommal odaítélt címeket idén Eötvös Péter zeneszerző-karmester, Esterházy Péter író, Kányádi Sándor költő, Julia Marton-Lefevre magyar származású környezetvédelmi és tudományos szakdiplomata, Palya Bea énekes és Schiff András…
jan. 22
6:10
Egy nap a magyar kultúra jegyében (Infostart)
Irodalmi estek, díjátadók, ingyen mozizás - így ünneplik ma a Magyar Kultúra napját országszerte. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúráé, Kölcsey Ferenc ezen a napon, január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
6:12
Holdhoroszkóp februárra (Blikk)
Ismerd meg a Hold fázisainak hatását!
jan. 22
6:12
Peking a tét az EB-n (Blikk)
Svédek ellen játssza legfontosabb meccsét a kézicsapat
jan. 22
6:13
Komolyan aggódhatnak a devizahitelesek (Napi)
jan. 22
6:13
Árpa megjósolta Csiszár bukását (Blikk)
Az Activityt februárban leveszik a képernyőről
jan. 22
6:13
Így ért véget III. Dezső! (Blikk)
Az MDF megmutatta, hogyan kell EU módra disznót ölni
jan. 22
6:14
Kistelekinél a labda (Blikk)
Ma közli az elnök, ki lehet Várhidi utódja
jan. 22
6:15
Leót elzárták a külvilágtól (Blikk)
Titokzatos májbetegség miatt újra kórházba került
jan. 22
6:15
Hurrá, itt a tavasz! (Blikk)
Sokan csak egy pulóverben sétáltak, a parkok dugig megteltek
jan. 22
6:15
Adótámogatás: vissza a feladónak? (Privátbankár)
Ha már nem vagyunk pénztártagok és se nyugdíjba vonulásról, se átlépésről, se elhalálozásról nincs szó, akkor az APEH-től érkezett összeget a kassza az adóhatóságnak utalja vissza
jan. 22
6:16
Hatottak a Fradi-szurkolók McCabe-re (Blikk)
A zöld-fehér drukkerek nem nyugszanak bele a történtekbe
jan. 22
6:17
Saját éttermében dolgozik NOX Szilvi (Blikk)
Vérbeli vendéglátósként tüsténkedett vendégei között az énekesnő
jan. 22
6:17
Volt rendőr állítja: ismeri Zsófi gyilkosát (Blikk)
Tánczos Gábor családja új tettest vár a magánnyomozótól
jan. 22
6:19
Kocsmai Rambo (Blikk)
Éttermében népszerűsíti új filmjét Stallone
jan. 22
6:21
Giró-Szász: "Mélyütés a szocialista szavazóbázisnak" (Infostart)
A Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint a miniszterelnök kabinetfőnökének távozása csak egyik tünete annak a bizalmi válságnak, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szemben érzékelhető az MSZP vezetésében. Giró-Szász András az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a szocialista párt két éve szakított azzal a több mint 10 éves hagyománnyal, amely szerint a nyugdíjasok…
jan. 22
6:21
Vallásháború és vérontás a láthatáron (Infostart)
Erőszakos tiltakozóakcióktól tart a holland kormány amiatt, hogy egy radikális politikus az iszlámot erősen bíráló dokumentumfilmet akar bemutatni. A helyzetet annyira komolynak tartják, hogy felszólították a külföldön tartózkodó hollandokat: jelentkezzenek be országuk követségén.
jan. 22
6:23
Továbbra is kaotikus állapotok uralkodnak az árampiacon (Napi)
jan. 22
6:33
Doktor House-nak sehol se jó (Infostart)
Amerikában valódi sztár lett az embergyűlölő orvos szerepében a Doktor House című sorozatban Hugh Laurie, aki, úgy tűnik, se a forgatás helyszínén, se otthon, Angliában nem érzi jól magát. A színészt meglehetősen pocsék hangulatban kapták lencsevégre a fotósok.
jan. 22
6:34
Ismét csődbe jutott a hódmezővásárhelyi majolikagyár (Napi)
jan. 22
6:37
Informálisan egyeztetnek a szocialisták (Infostart)
A következő három hónap tájékoztatási kampányának feladatairól tárgyalnak a képviselők az MSZP-frakció mai informális ülésén.
jan. 22
6:39
Indul a leggyorsabb mobilinternet (Piac és Profit)
A Pannon az Ericsson Magyarországgal együttműködésben megkezdte egy, a 900 Mhz-en 3G (UMTS) szolgáltatásokra is alkalmas mobiltelefon-rendszer gyakorlati tesztelését. Ezzel a lépéssel megoldhatóvá válhat, hogy Magyarországon igen vonzó áron, mindenki számára elérhető legyen a legnagyobb sebességű mobil internet.
jan. 22
6:41
Stone újabb célpontja: az elnök (Infostart)
George Bush amerikai elnökről készíti következő filmjét a neves filmrendező, Oliver Stone.
jan. 22
6:45
A magyar netezőkön múlik az ötven forintos érme sorsa (Infostart)
A magyar ötven forintosra is lehet szavazni "Az év érméje" című online választáson, amelyet egy amerikai szaklap hirdetett meg.
jan. 22
6:48
Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban (Infostart)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
6:50
Havas Szófia lehet a kórházholding vezetője (Napi)
jan. 22
6:50
Képgaléria: kemény zsaruk akcióban (Infostart)
Egy droghálózat vezető tagjait fogta el a rendőrség a múlt héten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a gyanúsítottaknál 7 kilogramm marihuánát találtak.
jan. 22
6:52
Újabb észlény a sztárok között: Törökország fővárosa Budapest (Infostart)
Charlize Theron hollywoodi sztár Törökországba helyezte egy nyilatkozatában a magyar fővárost.
jan. 22
6:53
Nem bírták a strapát az ázsiai tőzsdék (Privátbankár)
A szöuli értéktőzsdén kedden 6,23 százalékos zuhanás után felfüggesztették a kereskedést. A mumbai értéktőzsdén a nyitás után hatvan percen át szünetelt a kereskedés, miután a Sensex mutató 9,75 s...
jan. 22
6:59
Minden eddiginél komolyabb sztrájk a Volánnál (Privátbankár)
Ma hajnalban fél négykor megkezdődött a sztrájk a Kapos Volánnál - közölte Bázel Kornél, a kaposvári központi állomás forgalmi szolgálattevője. Az első járatnak 3 óra 30 perckor kellett volna indu...
jan. 22
7:04
Epilepsziás roham a zenétől (Infostart)
Agyműtéten esett át, így újra hallgathatja egyik kedvenc előadója dalait egy amerikai nő. Stacey Gayle különleges eset: epilepsziás volt, akinél a reggae és hip-hop zene váltotta ki a rohamot.
jan. 22
7:04
A dollár taszíthatja mélybe a forintot (Privátbankár)
Bár a forint tegnap is folytatta egy hete elkezdett vergődését az euróval szemben, a Concorde szerint legfeljebb átmeneti jelleggel lehet jelentősebb mértékű leértékelődésre számítani
jan. 22
7:06
A dollár taszíthatja mélybe a forintot (Privátbankár)
Bár a forint tegnap is folytatta egy hete elkezdett vergődését az euróval szemben, a Concorde szerint legfeljebb átmeneti jelleggel lehet jelentősebb mértékű leértékelődésre számítani
jan. 22
7:07
Hamilton újabb kitüntetést kapott (Formula)
Mike Hawthorn emlékdíjjal jutalmazták
jan. 22
7:09
A MINI a 2008-as detroiti autókiállításon (Formula)
Cél: Helytállni a ,,nagyok’’ között
jan. 22
7:11
Fülledt erotika a repülő fedélzetén (Infostart)
Egy televíziós szappanopera leállítását követelik a thaiföldi légi kísérők, mivel a sorozat valótlan színben tünteti fel őket.
jan. 22
7:16
Tőzsdék: Minden borul, mint a dominó (Privátbankár)
Folytatódott a gyengülés kedden nyitáskor az ázsiai tőzsdéken: a tokiói értéktőzsde vezető mutatója, a Nikkei-225 néhány perccel a nyitás után több mint 4 százalékot esett vissza
jan. 22
7:18
Kubica: néhány kérdésre Ausztráliában érkezik a válasz (Formula)
Minden rendben halad a BMW-nél
jan. 22
7:19
Több mint 6 millió forint közpénzből utazik Gyurcsány (HírTV)
Csaknem 6,3 millió forintnyi közpénzt emészt föl Gyurcsány Ferenc és kísérete kiutaztatása a davosi Világgazdasági Konferenciára, Svájcba – tudta meg a Hír Televízió. A miniszterelnöki delegációt ma egy bérelt különgép szállítja Strasbourgba, majd Zürichbe, onnan pedig autóval viszik Davosba.
jan. 22
7:28
Dönt a BT: csattan az ostor Iránon (Privátbankár)
Várhatóan megállapodnak az Irán elleni újabb BT-határozat tervezetében a nagyhatalmak (a Biztonsági Tanács öt állandó tagja) és Németország külügyminiszterei kedden Berlinben
jan. 22
7:28
Négyezer munkahelyért küzdünk a spanyolokkal (Infostart)
Negyven éven át évente négyezer szakembernek teremtene kutatási lehetőséget a tervezett európai neutronkutató központ, amely akár hazánkban is megépülhet - írja a Népszabadság. A két jelentkező, hazánk és Spanyolország, bár egymással vetélkedik, Brüsszelben közös koncepcióval áll elő.

Keresés