2008. január 22. kedd

jan. 22
6:12
Peking a tét az EB-n (Blikk)
Svédek ellen játssza legfontosabb meccsét a kézicsapat
jan. 22
6:14
Kistelekinél a labda (Blikk)
Ma közli az elnök, ki lehet Várhidi utódja
jan. 22
6:16
Hatottak a Fradi-szurkolók McCabe-re (Blikk)
A zöld-fehér drukkerek nem nyugszanak bele a történtekbe
jan. 22
8:44
AHL: győzött Vas János csapata, az Iowa Stars (She)
Az AHL-ben, a második számú észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszában hazai pályán nyert az Iowa Stars, Vas János (képünkön) együttese. A magyar légiós két gólpasszal vette ki a részét a liga leggyengébb mutatóját magának mondó Rochester Americans elleni sikerből. Vas a gólpasszok számát tekintve már tizenhétnél jár a szezonban, tizenkét találta mellett.
jan. 22
9:33
Manchester United-vereség Rijádban (Metropol)
A Manchester United barátságos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a szaúdi al-Hilaltól, Rijádban.
jan. 22
10:00
Serenát legyőzte egy vízhólyag (Infostart)
Bár az első helyen kiemelt Justine Henin és az ötödiknek rangsorolt Marija Sarapova csatája minden bizonnyal (európai idő szerint) a délutánba nyúlik majd, a korai keddi mérkőzések is rengeteg izgalmat hoztak az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, Melbourne-ben. A szerb Jankovics két játszmában nyerve kiejtette a címvédő Serena Williamset. A férfiaknál Rafa Nadal továbbra is remekel: a második szett…
jan. 22
10:21
Hamilton hatalmas fizetése (Blikk)
Alonso még így is 10 millióval többet keres
jan. 22
10:23
Filkor elégedett Európa legjobb csapatában (Blikk)
Elégedett az őszi szezonnal az Inter focistája
jan. 22
10:32
NBA, All Star-gála: a bostoni Doc Rivers lesz a Kelet mestere (She)
Doc Rivers, a Boston vezetőedzője irányítja majd a Kelet csapatát a február 17-i, New Orleans-i NBA All Star-kosárgálán. A tréner irányításával a ligaelső Celtics jelenleg 33 győzelemnél és hat vereségnél tart az észak-amerikai profi bajnokságban.
jan. 22
10:48
Tatabánya: szerdán döntenek a mexikói és paraguayi légiósról (She)
Kriston Attilával december 31-én szerződést bontott az FC Tatabánya, azóta keveset hallani a 31 esztendős középpályásról. Noha eddigi pályafutása során megfordult többek között Siófokon, a Ferencvárosban, játékosa volt az FC Fehérvárnak és a skót Livingstonnak is, mostanság nem a futball foglalkoztatja.
jan. 22
10:50
Benfica: három fiatal magyar próbajátékos Lisszabonban (She)
Elképzelhető, hogy Fehér Miklós után újabb magyar labdarúgók kerülnek a Benficához. A Győri ETO és a harmincegyszeres portugál bajnok, illetve kétszeres BEK-győztes klub 25 esztendős korában elhunyt csatára óta egyetlen hazai játékos sem került ?testközelbe? a neves együttessel.
jan. 22
10:59
Pécs: a szezonnyitóra új és modernebb körülmények (She)
Csaknem öt esztendeje húzódik Pécsett a stadionrekonstrukciós program. A korábban felújításra megszavazott összegből csupán a pálya villanyvilágítása készült el, ám hétfő délelőtt végre megkezdődött a pécsi stadion részleges felújítása is.
jan. 22
11:01
Australian Open: kiestek párosban a Williams nővérek (She)
Párosban is kiesett Serena Williams nővérével, Venusszal az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, miután 3:6, 6:4, 6:2-rea korábbi melbourne-i bajnok Jan-zi, Zseng-dzsie kínai párostól.
jan. 22
11:05
Siófok: Csóka és Bonifert érkezett, Eugene Fomumbod távozhat (She)
Kuttor Attila után újabb alap emberét veszítheti el az újonc BFC Siófok, hiszen a kameruni légiós, Eugene Fomumbod is távozik a balatoniaktól. A csapattal Porecsben edzőtáborozó labdarúgó állítólag előszerződést kötött a győriekkel.
jan. 22
11:10
MLSZ-elnökségi: Nemes Ferenc fontos témái, hosszú ülés várható (She)
A tervezettnél 25 perccel később, 10:25-kor kezdődött a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) rendkívüli elnökségi ülése, melynek legfontosabb napirendi pontja a magyar válogatott szövetségi kapitányának kijelölése.
jan. 22
11:12
Újpest?Anglia: Sándor György a Plymouth játékosa lesz (She)
Újabb magyar labdarúgó igazol az angol második ligága, a Championshipbe. Az Újpest FC eladta a Plymouth Argyle együttesének Sándor György játékjogát. Az értesülést már az ujpestfc.hu, a klub hivatalos weboldala is megerősítette. A középpályás jelenleg is Angliában tartózkodik a menedzserével.
jan. 22
11:27
Andráshida: Lendvai Miklós szerződése felbontását kérte (She)
Gyakori szívritmus-zavarai miatt, valamint családi okokra hivatkozva szerződése felbontását kérte Lendvai Miklós (képünkön), az Andráshida LSC edzője, s egy időre elbúcsúzik a futballtól.
jan. 22
11:54
Féltik drága lábukat az afrikai sztárok (Infostart)
Négy mérkőzés után még elhamarkodott lenne következtetéseket levonni, de aligha minden idők legjobb Afrikai Nemzetek Kupája zajlik. Pedig a keretek erőssége alapján nyugodtan az lehetne: soha nem érkezett még ennyi játékos a tornára a legerősebb európai bajnokságokból. Az első négy meccs azonban nem volt meggyőző.
jan. 22
12:10
NFL: sokba kerülhet a San Diego irányítójának önfeláldozása (She)
Az előzetesen reméltnél lényegesen súlyosabb következményei lehetnek Phillip Rivers, a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi főcsoportdöntőjében szerepelt San Diego Chargers irányítója vasárnapi játékának.
jan. 22
12:26
Autósport: visszatér Nigel Stepney, fedélzeti kamerákért felel majd (She)
A versenyautókhoz fedélzeti kamerákat szállító Gigawave nevű társaság szerződtette a Formula?1-es Ferrari korábbi vezető mérnökét, Nigel Stepneyt, akit a tavalyi kémbotrány egyik kulcsfigurájának tartanak. Stepney a versenytechnológiákért felelős részleg igazgatója lesz a cégnél.
jan. 22
12:28
Gyeplabda, terem Eb: kiesett a magyar csapat a Trophy csoportból (She)
Öt mérkőzésből négyen jól játszott a csapat, de az ötödik, a legfontosabb meccsen semmi sem jött össze. A súlyos vereséggel a magyar csapat kiesett a Trophy csoportból és két év múlva a Challenge csoportban folytathatja.
jan. 22
13:05
IFFHS: Ancelotti 2007 legjobb edzője, megelőzve Alex Fergusont (She)
Az olasz Carlo Ancelotti (képünkön) lett az elmúlt esztendő legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) szavazásán.
jan. 22
13:10
Golf, Royal Trophy: idén elmarad az Ázsia-Európa bangkoki csata (She)
Idén biztosan nem tudják megrendezni a január elejéről elhalasztott Royal Trophyt, az Ázsia-Európa golfmérkőzést. A két kontinens legjobbjainak összecsapására - immár hagyományosan - Bangkokban került volna sor január 11. és 13. között, ám a thaiföldi hercegnő halála miatt a szervezők elhalasztották a mérkőzést.
jan. 22
13:15
Megvan a labdarúgó-válogatott kapitánya? (Infostart)
Várhatóan továbbra is Várhidi Péter marad a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - értesült a Nemzeti Sport.
jan. 22
13:15
Úszás: Michael Phelps már most bombaformában úszik (She)
A férfiúszás jelenlegi világelsője, Michael Phelps (képünkön) kedvező előjelekkel várhatja a pekingi olimpiát, edzője szerint az amerikai klasszis már most kirobbanó erőben és bombaformában van.
jan. 22
14:10
Spanyolország: egy hét után távozik a Zaragoza vezetőedzője (She)
Egy hét után távozott posztjáról a Real Zaragoza labdarúgócsapatának vezetőedzője, Ander Garitano. A korábbi játékos a spanyol sajtóban közöltek szerint személyes okokkal indokolta a döntését.
jan. 22
14:33
Australian Open: Tsonga lesz az elődöntőben Nadal ellenfele (She)
A Melbourne-ben zajló Australian Openen a francia Jo-Wilfried Tsonga (képünkön) lesz az alsó ágon az elődöntőben a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal ellenfele.
jan. 22
15:31
Távozik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (Infostart)
Lemondott posztjáról Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy a szövetség elnöksége január elején még egyhangúlag támogatásáról biztosította a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után.
jan. 22
15:31
Kézilabda: lemondott Németh András szövetségi kapitány (She)
Lemondott Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 22
15:36
Várhidi Péter marad a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Infostart)
Várhidi Péter marad a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az InfoRádió értesülései szerint a szakember nyárig biztosan marad a nemzeti csapat élén, az esetlegesen érkező külföldi szakember lehet szövetségi kapitány vagy fejlesztési igazgató is.
jan. 22
15:42
Magyar válogatott: hivatalos, Várhidi Péter a szövetségi kapitány (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy továbbra is Várhidi Péter lesz a szövetségi kapitány.
jan. 22
15:48
Várhidi folytathatja! (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén Várhidi Pétert kérte fel a nemzeti együttes irányítására. A szakember szerződése 2007. december 31-én lejárt, az új megbízatása visszamenőleg, 2008. január 1-től érvényes.
jan. 22
16:00
Lemondott Németh András (Blikk)
Lemondott posztjáról Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a kapitány a válogatott játékosai részéről nem érzi a bizalmat, amelyet munkája alapvető feltételének tekint.
jan. 22
16:02
Várhidi marad a szövetségi kapitány (Blikk)
A szakember nagyon örült az újabb felkérésnek és vállalta a folytatást
jan. 22
16:12
Diósgyőr: Dlusztus Imre lett az egyesület új ügyvezetője (She)
A DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. taggyűlésén elfogadták Sallói István lemondását, és a tulajdonosok öt évre Dlusztus Imrét választották meg a társaság ügyvezető igazgatójává - adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 22
16:17
Súlyemelés: Ádám Róbert 5. lett a pekingi előolimpiai versenyen (She)
A súlyemelők pekingi olimpiai tesztversenyén Ádám Róbert az ötödik helyet szerezte meg 217 kilogrammos összteljesítménnyel az 56 kg-os kategória A csoportjában.
jan. 22
16:29
Ádám Róbert 5. lett a pekingi előolimpiai tesztversenyen (Metropol)
A súlyemelők pekingi olimpiai tesztversenyén Ádám Róbert az ötödik helyet szerezte meg 217 kilogrammos összteljesítménnyel az 56 kg-os kategória A csoportjában.
jan. 22
16:35
Írország: a liverpooli Steve Finnan lemondta a válogattságot (She)
A Liverpool védője, Steve Finnan úgy döntött, nem akar többé szerepelni az ír nemzeti tizenegyben.
jan. 22
16:37
Sakk, Wijk aan Zee: Polgár Judit remije Tejmur Radzsabovval (She)
Polgár Judit remizett a 9. fordulóban az év első sakk szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló hagyományos tornán.
jan. 22
16:58
Premier League, Fulham: a 36 éves Litmanen a csapattal gyakorol (She)
Jari Litmanen, az Ajax Amsterdam, az FC Barcelona és a Liverpool FC korábbi sztárja visszatérhet az angol labdarúgó-bajnokságba, a Fulham edzéseit látogatja.
jan. 22
17:27
FTC-tender: felhatalmazták Rieb Györgyöt a szerződéskötésre (She)
Az FTC elnöksége keddi rendkívüli ülésén felhatalmazta Rieb György elnököt arra, hogy szerződést kössön a pályázat kiírására klub által használt hat plusz két hektáros telek kapcsán. Ismert, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács úgy tervezi, hogy szerdán dönt a hatodik tenderről.
jan. 22
17:33
Hertha: vetélytársat kapott Dárdai a szerb Kacsar személyében (She)
A brazil Raffael után újabb játékost igazolt a Hertha BSC csapata a szerb válogatott Gojko Kacsar személyében.
jan. 22
17:35
Gyorsaságimotoros-vb: Dani Pedrosa bukott, és a kezét törte (She)
Eltörte a kezét Dani Pedrosa, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának tavalyi ezüstérmese.
jan. 22
17:38
NHL: Sidney Crosbynak hat-nyolc hetet kell kihagynia (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-ligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins játékosa, Sidney Crosby előreláthatólag hat-nyolc hétig nem állhat csapata rendelkezésére. Crosby térdsérülését követően lesz kénytelen kihagyni a Pens mérkőzéseit a következő majdnem két hónapban.
jan. 22
17:38
Peking 2008: intézkedés a dohányzás visszaszorítására (Metropol)
Pekingi illetékesek szeretnék elérni, hogy a jelenleginél több szállodai szobában legyen tilos a dohányzás az augusztusi nyári olimpia idejére.
jan. 22
17:40
Hollandia: Marco van Basten kijelölte keretét Horvátország ellen (She)
Kijelölte keretét a Horvátország elleni barátságos mérkőzésre Marco van Basten, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 22
18:07
Műkorcsolya Eb: huszonkettedik helyen zárt a Barta, Tóth kettős (She)
A Barta Krisztina, Tóth Ádám jégtáncpáros a 22. helyen végzett a kötelezőben a zágrábi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A viadal honlapja szerint a felnőtt világversenyen újonc magyar duó 21,17 pontot kapott gyakorlatára.
jan. 22
18:19
Férfi kézilabda Eb: nyert a szlovén és a német válogatott (She)
Németország és Szlovénia is győzött a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.
jan. 22
18:31
Werder Bremen: Torsten Frings képtelen felépülni sérüléséből (She)
Torsten Frings, a német válogatott és a Werder Bremen középpályása ismételten sérülést szenvedett és újabb hat hetet kénytelen pályán kívül tölteni.
jan. 22
18:37
A szép Marija tönkreverte a világelsőt (Infostart)
Óriási meglepetés született az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság női egyes számának negyeddöntőjében: Marija Sarapova kiejtette a világelső Justine Henin-t. Az orosz szépség a belga bajnoknő 32 mérkőzésből álló győzelmi sorozatát szakította meg, a második játszmát tekintve hihetetlen fölénnyel.

Keresés