2008. január 27. vasárnap

jan. 27
8:36
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (MaHu)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a jakartai kórházban, amelyben az exdiktátort kezelték.
jan. 27
8:53
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Népszava)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a jakartai kórházban, amelyben az exdiktátort kezelték. Suharto 32 éven át vaskézzel irányította az ázsiai országot. Állapota halálát megelőzően válságossá vált, kómába esett. 86 évesen hunyt el.
jan. 27
9:04
Rendőrkézen a csaló bróker (Napi)
jan. 27
9:21
Barack Obama nyert az előválasztáson Dél-Karolinában (MaHu)
Nagy előnnyel nyert Barack Obama a Dél-Karolinában szombaton tartott demokrata párti előválasztáson.
jan. 27
9:55
Obama győzött a dél-karolinai előválasztáson (Infostart)
Nagy előnnyel nyert Barack Obama a Dél-Karolinában szombaton tartott demokrata párti előválasztáson. Az afro-amerikai szenátor Hillary Clinton maga mögé utasításával fontos győzelmet szerzett: új lendülettel folytathatja az előválasztási küzdelmet.
jan. 27
10:01
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Infostart)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a dzsakartai kórházban, ahol az exdiktátort kezelték. 86 évesen hunyt el.
jan. 27
10:07
Puccskísérletet lepleztek le Törökországban (Infostart)
Államellenes összeesküvésért eljárást indítottak Törökországban 13 személy, köztük a hadsereg nyugalmazott tábornokai ellen.
jan. 27
10:41
Választások a diktátor országában (Kitekintő)
Zimbabwéban március 29-én parlamenti és elnökválasztást fognak tartani – jelentette be a dél-afrikai ország kormánya.
jan. 27
10:52
Kaszjanov nem indulhat az orosz elnökválasztáson (Infostart)
Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök nem indulhat a március 2-i orosz elnökválasztáson. Azért nem vette fel őt az elnökjelöltek listájára a Központi Választási Bizottság (CIK), mivel az általa összegyűjtött kétmillió támogató aláírás közül 13,36 százaléknyit nem megfelelőnek minősítettek - jelentették be vasárnap délelőtt Moszkvában.
jan. 27
11:10
Az adócsalás csak ürügy (HVG)
Szemjon Mogiljevics és Vlagyimir Nyekraszov, az Arbat-Presztizs üzletlánc tulajdonosa csütörtök esti őrizetbe vétele óta folynak a házkutatások a különösen nagy értékű adócsalással gyanúsított két őrizetes lakásán és irodáiban, s a hírek szerint Mogiljevicsnél megtalálták azt az adópapírt, amely bizonyítékul szolgálhat a felhozott vádra. Mogiljevics erre annyit mondott, hogy Nyekraszov egyszer…
jan. 27
11:15
Még nem tudják, hol csapódik be a kémműhold (Infostart)
Működésképtelenné vált és letért pályájáról egy nagyobb amerikai kémműhold, amely szakértők szerint február végén vagy márciusban csapódik be a Földön.
jan. 27
11:15
A cseheknél is fennakadásokat okozott az éjjeli vihar (Népszava)
Közlekedési problémákat okozott, fákat döntött ki és háztetőket szaggatott le a helyenként óránkénti több mint száz kilométer sebességű szélvihar a vasárnapra virradó éjjel Csehországban - közölte vasárnap reggel a CT24 közszolgálati hírtelevízió.
jan. 27
12:00
ENSZ-értekezlet a korrupció ellen (HVG)
Több mint száz ország részvételével értekezletet rendez a héten Bali szigetén az ENSZ, a korrupció elleni küzdelem tapasztalatairól. A tanácskozáson azok az országok vesznek részt, amelyek ratifikálták az ENSZ korrupció-ellenes konvencióját.
jan. 27
12:24
Újabb ingatlan Hargita megye tulajdonában (orientpress)
Hargita Megye Tanácsának tulajdonába kerül a hargitafürdői 23. számú villa. Az erről szóló határozatot szerdai ülésén fogadta el a román kormány.
jan. 27
12:51
Internetes vitafórum Európa jövőjéről (HVG)
Kedden délután 3 és 5 óra között internetes beszélgetésre várja az európai polgárokat az Európai Bizottság több tagja és munkatársa, köztük Margot Wallström, a Bizottság elnökhelyettese, valamint Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi és Andris Piebalgs energiaügyi biztos.
jan. 27
13:01
Halálos áldozata is van a szélviharnak (Infostart)
A környező országokban is súlyos károkat okozott a szélvihar: Lengyelországban egy halálos és több sérült áldozatot követelt a két napja tomboló vihar, amely Ausztriában és Csehországban is megnehezíti a közlekedést.
jan. 27
13:19
Ausztriában súlyos károkat okoz, a lengyeleknél halálos áldozata is van a szélnek (MaHu)
A Lengyelországot két napja sújtó szélvihar vasárnapra virradóra egy halálos és több sérült áldozatot követelt, fák dőltek ki, számos helyen megszakadt az áramszolgáltatás.
jan. 27
13:25
Az atombombánál is nagyobb veszélyről számolt be Bahrein (HVG)
A Perzsa- (Arab-) öböl menti államokban dolgozó közel 17 millió, többségében ázsiai vendégmunkás "az atombombánál, sőt egy izraeli támadásnál is nagyobb veszélyt" jelent - mondta a bahreini munkaügyi miniszter egy szokatlanul heves hangú interjúban, amely az as-Sark al-Auszat című napilap vasárnapi számában jelent meg.
jan. 27
13:25
Félig magyarok a Hedvig-videón lövöldöző rendőrök? (Kitekintő)
Nem kell elbocsátástól, sem más büntetéstől tartania annak a vasúti rendőrnek, aki a Hedvignek nevezett célpontra lőtt.
jan. 27
13:42
Titkos tárgyalások az al-Kaida elleni amerikai akciók érdekében (HVG)
Az amerikai hírszerzés két legmagasabb rangú tisztségviselője titkos látogatást tett január elején Pakisztánban, hogy kérje Pervez Musarraf elnök hozzájárulását az al-Kaida terrorszervezet és más szélsőséges csoportok elleni amerikai akciók ottani végrehajtásához - közölte egy neve elhallgatását kérő magas rangú amerikai tisztségviselő.
jan. 27
13:59
Melbourne: Novak Djokovic győzött (HVG)
A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovic nyerte a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét, miután négy játszmában, 3 óra 6 perc alatt diadalmaskodott a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen. Djokovic pályafutása első Grand Slam-tornáját nyerte meg.
jan. 27
14:55
Kipakol a szökött kém: segítettünk lopni a kormánynak (Infostart)
Kémek segítségével lopott el az orosz kormány 500 millió dollárt az ENSZ "olajat élelmiszerért" nevű iraki programjából - állítja Szergej Tretyakov, aki személyesen is részt vett Szaddám Huszein egykori diktátor ármanipuláló akciójában.
jan. 27
15:21
Bolgár biztonsági garanciák: orosz cső + amerikai támaszpont (Népszava)
Bulgária "aktív résztvevő akar lenni a Nabucco gázvezeték létrehozásában is" - mondta Georgi Parvanov bolgár államfő vasárnap sajtóértekezleten. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Dél Áramlat gázvezeték terve "nem kevésbé európai vállalkozás".
jan. 27
15:34
Nagykorúaknak jár az ingyenes értékpapír (HVG)
Ingyenes privatizáció kezdődik hétfőn Szerbiában - az állampolgárok 1319 postahivatalban nyújthatják be igényüket hat hagy állami vállalat ingyen kiosztandó részvényeire.
jan. 27
16:23
Elszabadult egy amerikai kémműhold (Kitekintő)
Az önálló útra tért eszköz a becslések szerint február végén vagy március elején zuhan le a Föld felszínére.
jan. 27
16:35
Nyolcan meghaltak, 21-en megsérültek - Kisiklott egy vonat Törökországban (MaHu)
Kisiklott egy személyszállító vonat vasárnap Törökország középső részén, 8-an meghaltak, további legkevesebb 21-en megsérültek - közölte az ankarai kormányfői hivatal.
jan. 27
16:37
Kaszjanov: Diktatúra felé sodródik Oroszország! (MaHu)
Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök nem indulhat az orosz elnökválasztáson: nem vette fel őt az elnökjelöltek listájára a Központi Választási Bizottság, mivel az általa összegyűjtött kétmillió támogató aláírás közül 13 százaléknyinál többet nem megfelelőnek minősítettek - jelentették be vasárnap délelőtt Moszkvában.
jan. 27
17:08
Pesszimista Davos: véget ért a látványos gazdasági növekedés? (MaHu)
Az idei davosi világgazdasági fórum elég pesszimistára sikeredett, eltérően az előzőektől, amelyekből sugárzott a bizakodás - A informális világtalálkozón részt vevő politikusok és gazdasági vezetők kénytelenek voltak megállapítani, hogy a sokéves, látványos gazdasági növekedés időszaka éppen mostanában véget ér.
jan. 27
17:13
Obama vitte Dél-Kaliforniát (HVG)
55%-os többséggel aratott győzelmet Barack Obama szenátor a Demokrata Párt szombati dél-kaliforniai előválasztásán, így továbbra is versenyben van Hillary Rodham Clintonnal az elnökjelöltségért vívott harcban.
jan. 27
17:35
Izrael biztonsági kerítést építene az egyiptomi határon (Infostart)
Izraelnek biztonsági kerítést kell majd építenie Egyiptommal közös, 240 kilométeres határának teljes hosszán - jelentette ki az izraeli közrádióban Matan Vilnai védelmiminiszter-helyettes vasárnap. A hétvégén az egyiptomi hadsereg megerősítette a biztonsági intézkedéseket Rafahnál, leállítják a Gázából érkező autókat.
jan. 27
17:45
Törökországban elfogták az al-Kaida hat feltételezett tagját (HVG)
A török rendőrség őrizetbe vette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet hat feltételezett tagját, aki a gyanú szerint robbantásos merényletek elkövetésére készült Törökországban - jelentette az Anatolia török hírügynökség vasárnap.
jan. 27
18:02
Zsarnok vagy államférfi - vitatott Suharto megítélése (Infostart)
Az ázsiai és csendes-óceáni térség vezető politikusai a vasárnap elhunyt Suharto volt elnököt méltatva Indonézia modernizálásában és a régió egységének előmozdításában játszott szerepét emelték ki, miközben ellenzéki csoportok sajnálatosnak nevezték, hogy az emberi jogok durva megsértésével vádolt "zsarnok" végérvényesen elkerülte a felelősségre vonást.
jan. 27
18:10
Egy diktátor halálának margójára: Szuharto (Kitekintő)
Vasárnap meghalt Szuharto, az Indonéziát 32 évig vezető diktátor. A sokak szerint gyilkos és korrupt ex-elnököt soha nem vonták felelősségre: időben meghalt.
jan. 27
18:13
14 embert elevenen elégettek Kenyában (Infostart)
A kenyai törzsi összecsapások vasárnap átterjedtek Naivasha városára, ahol tizennégy ember égett el elevenen felgyújtott házukban - közölte a rendőrség.
jan. 27
18:30
Elvesztették abszolút többségüket a kereszténydemokraták Hessenben (Infostart)
Az első előrejelzések szerint elvesztette eddigi abszolút többségét a vasárnapi hesseni tartományi parlamenti választásokon a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU).
jan. 27
18:35
Hamász: Egyiptom nem egyezett meg a Fatahhal a rafahi határról (MaHu)
A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó radikális Hamász saját közlése szerint biztosítékokat kapott Egyiptomtól, hogy Kairó nem jutott olyan egyezségre Mahmúd Abbász elnökkel, amely kizárná őt (a Hamászt) a gázai-egyiptomi határ őrzéséből.
jan. 27
19:13
Obama vitte Dél-Karolinát (HVG)
55 százalékos többséggel aratott győzelmet Barack Obama szenátor a Demokrata Párt szombati dél-karolinai előválasztásán, így továbbra is versenyben van Hillary Rodham Clintonnal az elnökjelöltségért vívott harcban.
jan. 27
19:18
Közlekedési káoszt okozott a szélvihar Szlovákiában (Infostart)
Közlekedési káoszt okoztak a heves szélviharok és a helyenkénti havazás vasárnap Szlovákiában. A kidöntött fák és a leszakadt faágak elsősorban a Magas- és az Alacsony-Tátra körüli térségekben torlaszoltak el számos autóutat.
jan. 27
19:20
Kinyomozta a Rába szennyezőjét a Greenpeace (Kitekintő)
A Greenpeace új bizonyítékokat talált az osztrák környezetvédelmi minisztérium weboldalán, amelyek talán magyarázatul szolgálnak az újabb habzásra a Rábán.
jan. 27
21:03
3000 kutyát lőnek ki Ungváron (Kitekintő)
Mérget tartalmazó injekciós lövedékekkel vadásznak Ungváron a kóborkutyára azt követően, hogy karantént rendeltek el a megyeszékhelyen.

Keresés