2008. január 24. csütörtök

jan. 24
7:03
Lezuhant egy lengyel katonai szállítógép (MaHu)
Leszállás közben lezuhant egy katonai szállítógép az északnyugat-lengyelországi Miroslawiec katonai repülőterén, a fedélzeten tartózkodó 20 ember életét vesztette - közölte csütörtök hajnalban Donald Tusk kormányfő.
jan. 24
8:05
A világon tízből öt ember állása bizonytalan (Népszava)
A hitelpiaci válság és az emelkedő olajárak miatt kialakult gazdasági zűrzavar körülbelül 5 millióval növelheti a világon a munkanélküliek számát 2008-ban - áll a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) szerdán kiadott éves jelentésében.
jan. 24
8:31
Sarapova-Ivanovics döntő lesz Melbourne-ben (HVG)
Marija Sarapova és Ana Ivanovics mérkőzik egymással szombaton a női egyes döntőjében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 24
8:58
Albán heroincsempész bandát füleltek le Olaszországban (HVG)
Nagyszabású, az egész országra kiterjedő felgöngyölítő akciót indított hajnalban az olasz pénzügyőrség egy albán kábítószercsempész banda ellen.
jan. 24
9:09
Ötmilliárd eurót csalt el a bróker (HVG)
Franciaország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja leleplezte egyik brókere jelentős összegű csalását, emiatt a bank 4,9 milliárd eurós veszteséget szenvedett el.
jan. 24
9:12
Politikusok gyanús "üzleti" kapcsolatai (Infostart)
Védekezésre kényszerült az amerikai elnökválasztás egyik demokrata esélyese, Barack Obama, miután kiderült, hogy jó kapcsolatot ápol a kétes hírű Antoin "Tony" Rezkóval. A chicagói üzletember nemsokára bíróság elé áll csalás, zsarolás és pénzmosás vádjával. Hasonló vádak érték Barack Obama legfőbb vetélytársát, Hillary Clintont is.
jan. 24
9:15
Meg akarták ölni a Nobel-díjas írót? (Kitekintő)
Egy isztambuli razzia során letartóztatták az "Ergenekon" nevű nacionalista szervezet 33 tagját. "Halállistájukon" Orhan Pamuk Nobel-díjas török író neve is szerepelt.
jan. 24
9:41
Mesterházy: amerikai vízummentesség 2009-ben (HVG)
Magyarország számára az amerikai vízummentesség a jövő év folyamán valósulhat meg – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese Washingtonban, ahol a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának küldöttsége tárgyal.
jan. 24
9:45
Újabb négy halottja van a kenyai zavargásoknak (Infostart)
Kenyában legkevesebb négy ember halt meg szerda éjjel etnikai zavargásokban. Az erőszak a tavaly év végi, az ellenzék által vitatott végeredményű elnökválasztás után robbant ki.
jan. 24
9:51
Újabb orosz nukleáris szállítmány érkezett Iránba (Infostart)
Megérkezett Iránba a hatodik orosz nukleáris fűtőanyag-szállítmány. Az iráni atomenergia-hivatal helyettes vezetője szerint heteken belül megkezdődhet a busehri atomerőmű beindítása.
jan. 24
9:58
Isztambuli razzia: Meg akarták ölni a Nobel-díjas írót? (Kitekintő)
Egy isztambuli razzia során letartóztatták az "Ergenekon" nevű nacionalista szervezet 33 tagját. "Halállistájukon" Orhan Pamuk Nobel-díjas török író neve is szerepelt.
jan. 24
10:02
Kaszparov érzékeny búcsúja Fischertől (HVG)
Bobby Fischer halálával a sakkvilág óriása távozott el közülünk – ezt az orosz Garri Kaszparov mondta. Az egykori amerikai világbajnok egy hete, életének 64. évében hunyt el Izlandon.
jan. 24
10:16
Négy és félmilliós raktárbetörés Nyíregyházán (Népszava)
Négy és fél millió forint kárt okoztak a betörők az egyik nyíregyházi cégnek, amelynek raktárát fosztották ki - közölte a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A raktárba szerdán éjjel törtek be, s onnan öt mázsa kábelt és munkagépeket loptak el az ajtót felfeszítő, egyelőre ismeretlen elkövetők - mondta Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.
jan. 24
10:27
Carla Bruni most épp levetkőzött (Népszava)
Jóllehet, a franciák kezdenek torkig lenni Nicolas Sarkozy és a köztársasági elnök kedvese románcával - egy felmérés szerint 93 százalék vélekedett így -, a lapokat ez cseppet sem érdekli. A spanyol DT nevű újság kedvéért levetkőzött az énekesnő. Kezén ott virít az a gyémántgyűrű, amit Sarkozytól kapott.
jan. 24
10:45
Gyurcsány új frontot nyitott (Infostart)
Új frontot nyitott az európai gazdáknak juttatott uniós támogatásokért folytatott csatában a magyar kormányfő a davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében - írja az International Herald Tribune csütörtöki számában.
jan. 24
10:47
Kínai leleményesség a nethasználat ellen (Kitekintő)
Kína most az interneten terjedő pornográfia határát súroló bűncselekmények ellen lép fel. Vagy csak szimplán a nethasználat ellen?
jan. 24
11:01
A dalai láma tüntetne, Peking dühöng (HVG)
A pekingi kormányzat azzal vádolta meg a dalai lámát, hogy „kárt akar okozni Kína és más nemzetek kapcsolataiban”.
jan. 24
11:08
Szólásszabadságot a pápának! (168 Óra Online)
Az eltérő vélemény erőszakos elnyomása, vagy  fellépés egy reakciós pápával szemben XVI. Benedek elüldözése a legtekintélyesebb római egyetemről? [Dátum: 2008. 01. 24. 09:42]
jan. 24
11:12
Közel 20 ezer rendőr árasztotta el London utcáit (HVG)
Minden idők legnagyobb brit rendőrtüntetésével adtak nyomatékot szerdán Londonban az egész országból érkezett rendvédelmi alkalmazottak bérrendezési követeléseiknek.
jan. 24
11:25
Csalás és ámítás a francia nagybanknál (Napi)
jan. 24
11:28
Lőttek a Hedvig-bábura tüzelő rendőr karrierjének (Infostart)
Elbocsátják a szlovák rendőrségtől azt a férfit, aki feltöltötte az internetre a "Hedvig-bábura" lövöldözős videofelvételt, amelyen ő maga is tüzet nyit a célpontra, lerúgja a bábu fejét, majd meg is ünnepli tettét.
jan. 24
11:36
A vártnál jobban szerepelt a Siemens (Napi)
jan. 24
11:57
Európai klímacsomag: mi még szennyezhetünk kicsit (Kitekintő)
Az Európai Bizottság elfogadta azt a majd fél tucat jogszabály-tervezetből álló zöldcsomagot, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának radikális csökkentését célozza.
jan. 24
12:09
Megugrott a brókercég profitja (Napi)
jan. 24
12:18
Hatázottabb fellépést sürgetnek a gyermekkereskedelem ellen (Infostart)
Strasbourgban határozott hatósági fellépést sürget az egyre gyakoribb illegális örökbefogadás, illetve gyermekkereskedelem ellen az Európa Tanács.
jan. 24
12:31
Óriási siker a Wii, duplázott a Nintendo (Napi)
jan. 24
13:19
Kongói lázadók: egy véres konfliktus véget érhet? (Kitekintő)
Utolsó pillanatban még meghiúsulni látszott a békeszerződés aláírása, végül sikerült a kelet-kongói lázadóknak és a kormánynak megegyeznie.
jan. 24
14:09
A Nokia bedarálta versenytársát (Napi)
jan. 24
14:20
A tőketerebesieknek sem kell hőerőmű (Kitekintő)
A meghirdetett nagygyűlésre mintegy ötszáz lakos jött el, hogy kifejezze tiltakozását. A Környezetvédelmi Minisztérium pozitívan áll a felépülő hőerőmű projektjéhez.
jan. 24
14:51
Sötétben világító selymet hoztak létre (HVG)
Világító zöld szálakat fonó selyemhernyókat hoztak létre japán génsebészek a Kiotói Műszaki Egyetemen. A kutatást vezető Hajime Mori professzor elmondása szerint a fluoreszcens anyag kifejezetten nagy érdeklődést mutat Kiotó, amelyet a kimonóviselet otthonának tekintenek - derült ki a BBC Online híradásából.
jan. 24
14:53
Lázadóvezérek egyezsége (Kitekintő)
Utolsó pillanatban még meghiúsulni látszott a békeszerződés aláírása, végül sikerült a kelet-kongói lázadóknak és a kormánynak megegyeznie.
jan. 24
14:56
Több tucat elhunyt romániai az olasz hullaházakban (HVG)
Az olasz hatóságoknak nem csak az élő romániai állampolgárokkal, hanem már a halottakkal is meggyűlt a bajuk. Kiderült, hogy jelenleg több tucat, betegségben, erőszak által, munkabalesetben, gyilkosság nyomán vagy természetes módon elhunyt román állampolgár van több nagyváros hullaházaiban, ám senki nem akarja őket hazaszállítani és tisztességesen eltemetni.
jan. 24
15:17
Gázszállítás: magyar-román megállapodás (Infostart)
A MOL Földgázszállító Zrt. és a román Transgaz együttműködési megállapodást írt alá az Arad-Szeged gázvezeték megépítéséről - közölte a magyar vállalat közleményben.
jan. 24
15:17
Hollywoodi csillagok Koszovó függetlensége ellen (MaHu)
A Koszovó megtartásáért foggal-körömmel küzdő Szerbia onnan kapott váratlan, s igen értékes segítséget, ahonnan valószínűleg egy csöppet sem számított rá - Hollywoodból, a világ filmfővárosából.
jan. 24
15:23
Kárt tettek magukban orosz rabok, így tiltakoztak (HVG)
Borotvapengével megsebezte magát közel másfél száz rab egy börtönben az orosz Távol-Keleten, tiltakozásul a fogva tartás körülményei miatt - közölte csütörtökön az orosz ügyészség.
jan. 24
15:33
Stone, Cloone, Gere, Connery: ne legyen független Koszovó! (HVG)
A Koszovó megtartásáért foggal-körömmel küzdő Szerbia onnan kapott váratlan, s igen értékes segítséget, ahonnan valószínűleg egy csöppet sem számított rá - Hollywoodból, a világ filmfővárosából. Politikai döntések meghozatalára ugyan nem, de szimpátiakeltésre annál inkább képes sztárok fogtak össze, s karolták fel a dél-szerbiai tartomány függetlenségét elutasító belgrádi álláspontot.
jan. 24
15:33
Bill Clinton szerint a bőrszín és a nem dönt majd Dél-Karolinában (Infostart)
Hiába akarják az amerikai Demokrata Párt elnökségre pályázó jelöltjei elkerülni, hogy beskatulyázzák őket, a hétvégi dél-karolinai előválasztást a faji és nemi hovatartozás fogja eldönteni - mondja Bill Clinton volt elnök, aki szerint felesége elveszítheti a szavazást a jelentős részben feketék lakta államban. Közben a voksolás előtt tartott tévévitában a két vezető jelölt, Hillary Clinton és…
jan. 24
15:36
Jobban fut a Ford (Napi)
jan. 24
15:48
A verespataki bánya súlyos vereséget szenvedett (Kitekintő)
A gyulafehérvári fellebbviteli bíróság véglegesen megsemmisítette a verespataki önkormányzat által még 2002 júliusában elfogadott területrendezési tervet.
jan. 24
15:50
Fény derült a texasi UFO-rejtély titkára (HVG)
Bombaként robbant az amerikai hírcsatornákon, hogy a texasi Stephenville kisváros felett ufók jelentek meg január 8-án, miközben az amerikai légierő szerint semmilyen légigyakorlat nem zajlott azidőtájt.
jan. 24
15:53
Nem lesz probléma az Allianznál (Napi)
jan. 24
16:29
A munkahelyeket is védjük, ne csak az éghajlatot! (orientpress)
„Történelmi lehetőség és egyben felelősség Európa számára, hogy megerősítse globális vezető szerepét az éghajlatváltozás elleni harcban, de nekünk, törvényalkotóknak arra is vigyáznunk kell, nehogy a gyereket is kiöntsük a fürdővízzel, nehogy aránytalan terheket rójunk az európai iparra, amelynek amúgy is egyre keményebb konkurenciával kell szembenéznie a világpiacon” — jelentette ki Herczog Edit…
jan. 24
16:32
Drasztikusan megugrott az AT&T profitja (Napi)
jan. 24
16:33
Thaci: napok kérdése a függetlenség (Népszava)
A független Koszovó kikiáltása "napok kérdése" - jelentette ki az elszakadni kívánó dél-szerbiai tartomány miniszterelnöke Brüsszelben. Hashim Thaci a nyilatkozatot megelőzően Javier Solanával tárgyalt.
jan. 24
17:18
Meg akarták ölni a Nobel-díjas írót? (orientpress)
Egy isztambuli razzia során letartóztatták az 'Ergenekon' nevű nacionalista szervezet 33 tagját. 'Halállistájukon' Orhan Pamuk Nobel-díjas török író neve is szerepelt.
jan. 24
17:35
Szigorúbban őrzik a késelő kisfiút Csíkszeredában (MaHu)
A szokottnál szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be abban a csíkszeredai gyermekvédelmi intézményben, ahol a budapesti garázdálkodásáról ismertté vált romániai kiskorút elhelyezték - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Elekes Zoltán, a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi igazgatóság vezetője.
jan. 24
18:03
Clinton-McCain felállást jósol egy washingtoni elemző (HVG)
Hillary Clinton demokrata és John McCain republikánus szenátor közül kell majd az amerikaiaknak elnököt választaniuk novemberben - olvasható a neves washingtoni konzervatív politikai elemző, Robert Novak csütörtöki hírlevelében.
jan. 24
18:19
Érdekli a hatalmon lévőket a népszavazás? (MaHu)
Nemzetközi kitekintésben vegyes kép mutatkozik a tekintetben, vajon rábírja-e a hatalmon lévőket a távozásra egy-egy számukra sikertelennek bizonyuló népszavazás.
jan. 24
18:25
Őrizetbe vették a többfejű bűnszövetkezet 16 tagját (Infostart)
Csütörtök hajnalban őrizetbe vették a dél-olaszországi Camorra 16 tagját. Az érintett klán tagjai évek óta szedtek védelmi pénzeket a helyi vállalkozóktól. A szíciliaitól felépítésében sokban különböző dél-olasz bűnszövetkezet az egész régiót behálózza és több iparágat is a kezében tart. Ezért különösen nehéz fellépni vele szemben.
jan. 24
18:30
„Megtettük az első néhány lépést a választási konfliktus lezárására” (HVG)
A kenyai zavargások kitörése óta először találkozott csütörtökön a megválasztott elnök és fő vetélytársa, és mindketten ígéretet tettek, hogy a békén fognak munkálkodni.

Keresés