2007. december 31. hétfő

dec. 31
8:40
Pakisztán: január 1-én döntenek (Kripto Akadémia)
A pakisztáni központi választási bizottság kedden dönt az eredetileg január 8-ára kitűzött parlamenti választások esetleges elhalasztásáról - közölte hétfőn a bizottság egyik tisztségviselője.
dec. 31
9:12
A szilveszterező turisták lettek az áldozatok (Infostart)
Thaiföldön öt pokolgépet robbantottak fel ismeretlenek egy üdülőhelyen; a merényletekben az eddigi hírek szerint 27-en - főleg szilveszterező turisták - sebesültek meg.
dec. 31
9:13
Pokolgéptámadás a szilveszterező turisták ellen (Kripto Akadémia)
Pokolgéprobbantások sorozatában megsebesültek 27-en helyi idő szerint hétfő reggel egy thaiföldi üdülőhelyen. Az áldozatok közül sokan szilveszterező turisták - közölte a thaiföldi hadsereg szóvivője.
dec. 31
9:47
Pakisztán a döntésre vár (Infostart)
Kedden dönt a pakisztáni központi választási bizottság a január 8-ára kitűzött parlamenti választások esetleges elhalasztásáról. A testület titkára elmondta: helyzetjelentést kértek a tartományi kormányoktól és választási bizottságoktól, és a helyi viszonyok ismeretében kedden hoznak határozatot az ügyben.
dec. 31
10:57
Megnyílhat Londonban az orosz képkiállítás (Infostart)
Az orosz hatóság kiadja az engedélyt a sokáig vitatott londoni orosz képzőművészeti kiállításhoz, így a tárlat megnyílhat.
dec. 31
11:30
A zavargásoknak már számos áldozata van (Infostart)
Kenyában szemtanúk szerint legalább 21 embert lőttek le az ország nyugati részén lévő egyik városban, míg más források 46 áldozatról számoltak be.
dec. 31
11:35
Izrael tart az al-Kaidától (Infostart)
Izrael komolyan veszi az al-Kaida vezetőjének fenyegetőzését - közölte Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szóvivője.
dec. 31
12:02
Prágában is trendi a kiegyensúlyozó politikus (Kripto Akadémia)
Václav Klaus, cseh államfő a 2007. év politikusa Csehországban - derült ki egy felmérésből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.
dec. 31
13:40
Mekkából hazatérő zarándokok gyújtották fel táborukat (Kripto Akadémia)
Az Egyiptomban veszteglő palesztin zarándokok felgyújtották hétfőn ideiglenes táborukat, amelyet a Sínai-félszigeten hoztak létre a számukra. Ezt követően a randalírozók összecsaptak egyiptomi rendőrökkel, a kaotikus helyzetben szívrohamban meghalt egy idős palesztin nő.
dec. 31
13:45
Felgyújtották táborukat a zarándokok (Infostart)
Felgyújtották ideiglenes táborukat az Egyiptomban veszteglő palesztin zarándokok. A randalírozók összecsaptak a rendőrökkel; egy idős palesztin nő szívrohamban meghalt.
dec. 31
15:08
Európa: újabb korlátozások a dohányosoknak (Kripto Akadémia)
Franciaország számára forradalommal ér fel az Újév napján a nyilvános épületekben és intézményekben életbe lépő átfogó dohányzási tilalom - jelentette ki hétfőn a párizsi kormány egészségügyi minisztere.
dec. 31
15:10
Szavazás után: számolják az áldozatokat (Kripto Akadémia)
Száz körülire emelkedett a választások után kirobbant erőszak halálos áldozatainak száma hétfőn Kenyában, ahol folytatódtak a vasárnap kitört zavargások.
dec. 31
15:17
Átfogó dohányzási tilalom (Infostart)
Nyugat-Európában egyre kevesebb nyilvános helyen lehet dohányozni. A jövő évtől további szigorításokra kell számítani Franciaországban és Németországban is.
dec. 31
15:18
Oroszország - Fűtés nélkül mínusz 36 Celsius fokban (Metropol)
Oroszország észak-ázsiai részén, a jakutföldi Artik településen és Jakutszkban mínusz 36-37 Celsius-fokos hőmérséklet mellett fűtés nélkül maradt több ház műszaki hibák miatt: a napokkal ezelőtti csőtörés után a házak mintegy 700 lakóját rokonoknál, barátoknál szállásolták el, de a helyreállítási munkálatok még folynak.
dec. 31
16:06
Csak saját felelősségükre utazhatnak a magyarok Kenyába (Infostart)
A Külügyminisztérium arra figyelmeztet: alaposan fontolja meg utazási szándékát az, aki Kenyába akar menni. Az afrikai országban fegyveres zavargások miatt teljesen kiszámíthatatlanná vált a helyzet.
dec. 31
16:07
Besokalltak a "mikiegér-diplomáktól" (Kripto Akadémia)
Gyenge minőségű diplomával rendelkezők egész nemzedékét termelte ki a brit kormány az egyetemi végzettségűek számának növelését erőltető politikájával, és a brit munkáltatók ma már sokszor előnyben részesítik a kelet-európai alkalmazottakat a hazai diplomások rovására, mondta a Brit Gyáriparos Szövetség (CBI) vezetője.
dec. 31
16:17
Egyház-kormány ütközet Spanyolországban (Kripto Akadémia)
Elutasította a spanyol főpapoknak a kormánnyal szembeni bírálatát, és szavaik "helyesbítésére" szólította fel a katolikus vezetőket hétfőn a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE).
dec. 31
17:06
Merénylet tervezésével gyanúsítják a három férfit (Infostart)
Hollandiában letartóztattak három férfit azzal a gyanúval, hogy merényletet terveztek.
dec. 31
18:05
Olajba fektet a Las Vegas-i milliárdos (Napi)
dec. 31
20:32
Gyereket lőttek le a palesztin belháborúban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb három palesztin vesztette életét hétfő este a Gázai övezetben a Fatah és a Hamász fegyveresei között kitört összecsapásokban - közölték helyi kórházi források.

Keresés