2007. május 1. kedd

máj. 1
6:27
A háborúba bukhat bele a miniszterelnök (Infostart)
Egy felmérés szerint az izraeliek több mint kétharmada támogatná Ehud Olmert izraeli kormányfő lemondását.
máj. 1
7:01
Fellépett a melegek ellen - Pisztolylőszeres borítékban kapott fenyegetést a genovai érsek (MaHu)
Fenyegető küldeményként pisztolylőszert kapott a melegszervezetek elleni kemény fellépéseiről ismert genovai érsek - közölte a vatikáni rádió.
máj. 1
7:09
Gyászolókat robbantott fel - Harminckét halottja van az iraki öngyilkos merényletnek (MaHu)
Legalább 32 ember életét oltotta ki egy iraki öngyilkos merénylő, aki egy síita temetési szertartáson hozta működésbe pokolgépét hétfőn Dilája tartományban - közölte a rendőrség.
máj. 1
8:00
Az EP a közösségi jog alkalmazásáról tart tanácskozást (orientpress)
Az Európai Parlament Jogi bizottsága 2007. május 3-án csütörtökön Brüsszelben nyilvános meghallgatást szervez a közösségi jog alkalmazásáról. A tanácskozáson részt vesz a Magyar Országgyűlés részéről Legény Zsolt (MSZP) és Ékes József (Fidesz) az Európai Ügyek Bizottságának tagja.
máj. 1
8:00
Sürgős és világméretű intézkedésre van szükség! - Erősödő együttműködés a klímaváltozás ellen (MaHu)
Előrelépésekről számolt be a klímaváltozásról szóló kérdésekben az amerikai elnökkel a hétfői USA-EU csúcstalálkozó keretében folytatott tárgyalásokat követően az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso.
máj. 1
8:03
Izrael: kormányválság a Vinograd-jelentés miatt (HVG)
Ma bejelenti lemondását Eitan Cabel, az izraeli kormány tárca nélküli minisztere. A munkapárti politikus szóvivője szerint a tavalyi libanoni háborút vizsgáló jelentésben foglalt kemény kormánybírálat miatti tiltakozásul köszön le.
máj. 1
8:29
Nők és gyermekek haltak meg a támadásban (Infostart)
Irakban tizenegyen meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy minibusz utasaira kedden Irakban, a fővárostól délre.
máj. 1
8:33
Bush rábólintott - Hajlandó együttműködni a demokratákkal Irak ügyében (MaHu)
George Bush amerikai elnök hétfőn közölte, hogy együtt akar működni a demokratákkal, hogy kompromisszumra jussanak az iraki háborúval kapcsolatos törvényjavaslat kapcsán.
máj. 1
8:39
Megdöbbentő adat: több mint 20 ezer áldozat (Infostart)
Világszerte 30 százalékkal nőtt tavaly a terrorizmus polgári áldozatainak száma főként az iraki és afganisztáni erőszak súlyosbodása miatt - áll az amerikai külügyminisztérium jelentésében.
máj. 1
8:43
Kétmilliárd eurónyi kokaint foglaltak le (Infostart)
Kolumbiában rekordnagyságú, 25 tonnányi kokaint foglaltak le a hatóságok egy droglaboratóriumban. A mintegy ezer zsák kábítószer értéke 2 milliárd euró.
máj. 1
8:58
Zöldasztalnál dőlhet el a svájci bajnokság? (HVG)
Bírósági döntés alapján hirdethetnek győztest a svájci labdarúgó-bajnokságban.
máj. 1
9:00
Szili Katalin Varsóba látogat (orientpress)
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke 2007. május 2-án, szerdán részt vesz a lengyel Alkotmány 1791 évi, május 3-i elfogadásának évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi parlamenti ülésen Varsóban.
máj. 1
9:02
Castro elutasítja a szója-és kukoricaalapú bioüzemanyagok gyártását (MaHu)
Energetikai forradalmat sürgetett május elseje előestéjén megjelent írásában Fidel Castro kubai elnök - Arra nem tért ki, hogy megjelenik-e a nyilvánosság előtt kedden, a munka ünnepe alkalmából.
máj. 1
9:11
Isztambuli majális könnygázban (HVG)
Könnygázt vetett be az isztambuli rendőrség a május elsejei tüntetők ellen, akik egy korábbi, halálos áldozatokkal járó menetről akartak megemlékezni.
máj. 1
9:28
Idén már több, mint húszezer ártatlan áldozata van a terrorizmusnak világszerte (MaHu)
Világszerte 30 százalékkal - több mint húszezerre - nőtt a terrorizmus polgári áldozatainak száma tavaly, főként az iraki és afganisztáni erőszak súlyosbodása miatt.
máj. 1
9:40
Összecsapás és felvonulás május elsején (Infostart)
Berlinben és Isztambulban is összecsapások övezik a május elsejét. A német fővárosban a lassan már hagyományosnak mondható ütközetben több mint félszáz fiatalt vettek őrizetbe, mert megdobálták a rendőröket. A török városban egy ember súlyosan megsérült, amikor a rendőrök szétoszlatták azt a tömeget, amely egy 30 évvel ezelőtti, halálos áldozatokkal járó menetről akart megemlékezni.
máj. 1
9:51
Megölték az al-Kaida iraki főnökét (HVG)
Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának főnökét, Abu Ajjúb al-Maszrit - jelentette be az iraki belügyminisztérium.
máj. 1
9:52
Meggyilkolták az al-Kaida iraki vezetőjét? (Infostart)
Az iraki belügyminisztérium szerint lelőtték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetőjét, Abu Ajjúb al-Maszrit.
máj. 1
9:54
Nem maradt el idén sem a majálisi rendzavarás - Hatvan fiatalt vettek őrizetbe Berlinben (MaHu)
A sokéves hagyományoknak megfelelően ezúttal is rendzavarásokkal kezdődtek a május elsejei ünnepségek Németországban.
máj. 1
10:02
Könnygázzal oszlatták fel a május elsején emlékezőket Isztambulban (MaHu)
Könnygázt vetett be az isztambuli rendőrség a május elsejei tüntetők ellen, akik egy korábbi, halálos áldozatokkal járó menetről akartak megemlékezni.
máj. 1
10:05
Városi támogatás hamvasztásos temetkezőknek Sanghajban (HVG)
Sanghajban helyhiány van a temetőkben. Évente mintegy százezren halnak meg és tíz éven belül valószínűleg már egyáltalán nem lesz szabad hely bennük. A város vezetése ezért elhatározta, hogy 200 jüanról 400-ra emeli azoknak a családoknak a támogatását, akik hamvasztás után hajlandók a tengerbe szórni szeretteik porait.
máj. 1
10:11
Lelőtték az iraki Al-Kaida főnökét (MaHu)
Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának főnökét, Abu Ajjúb al-Maszrit - jelentette be kedden az iraki belügyminisztérium.
máj. 1
10:26
Minden idők legnagyobb szexbotránya lehet (Infostart)
Az egyik legnagyobb botrány látszik kibontakozni Washingtonban. A hírek szerint számos befolyásos személyiség, köztük politikai tanácsadók is igénybe vették annak a prostituált csoportnak a szolgáltatásait, amely kifejezetten a luxusigényeket elégítette ki.
máj. 1
10:32
Bush tárgyalna, de biztosan vétózni fog (HVG)
George Bush amerikai elnök hétfőn közölte, hogy együtt akar működni a demokratákkal, hogy kompromisszumra jussanak az iraki háborúval kapcsolatos törvényjavaslat kapcsán, még ha meg is vétózza az amerikai csapatok iraki kivonásának határidejét előíró törvénytervezetet.
máj. 1
10:52
Sértetlen a tallinni Bronzkatona (HVG)
A tallinni szovjet hősi emlékmű katonaalakjának sértetlenségéről győződtek meg orosz duma képviselői, akik ellátogattak a múlt héten a városközpontban lebontott "Bronzkatona" új helyére, az észt főváros katonai temetőjébe.
máj. 1
11:14
Kurt Cobain pizsamájában, ingeit elárverezve (HVG)
Courtney Love amerikai rockénekesnő árverésre bocsátja férje holmiját: Kurt Cobain a Nirvana együttes vezetője volt, és 13 éve hunyt el.
máj. 1
11:40
Itt az új divat: vissza a cekkerhez! (Infostart)
Úgy látszik, a britek visszatérhetnek a cekkerhez, bevásárló kosárhoz. Környezetvédelmi okokból Angliában megkezdődött a hadjárat az üzletek által ingyen adott nejlonzacskók ellen.
máj. 1
12:23
Le Pen elnökválasztási tippje: mindenki maradjon otthon (HVG)
Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke "masszív távolmaradásra" kérte választóit a francia elnökválasztás második fordulójában, amelyben Nicolas Sarkozy konzervatív és Ségolene Royal szocialista jelölt mérkőzhet meg az államfői posztért.
máj. 1
12:54
Koporsón huzakodtak a tüntetők és a rendőrök (HVG)
Kisebb munkástüntetés volt Teheránban május elseje alkalmából, a felvonulók több jogot és jobb életkörülményeket követeltek.
máj. 1
13:10
Közeledik Blair nagy bejelentése (orientpress)
Sajtóinformációk szerint az elkövetkező héten várható, Tony Blair brit kormányfő bejelenti, mikor távozik posztjáról.
máj. 1
13:11
Lemészárolták egy minibusz utasait Irakban - Két gyerek is meghalt (MaHu)
Fegyveresek tüzet zúdítottak egy minibusz utasaira kedden Irakban, a fővárostól délre - A támadásban három nő és két gyerek is életét vesztette.
máj. 1
13:12
Ausztriában lehetségesnek tartják, hogy mindenki dolgozzék (HVG)
A kormány első intézkedései oda fognak vezetni, hogy ismét lehetségessé válik a teljes foglalkoztatottság Ausztriában - mondta az osztrák kancellár az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) május elsejei bécsi ünnepi nagygyűlésén.
máj. 1
13:15
Tiltakozásul mond le Eitan Cabel izraeli miniszter? (MaHu)
Kedden bejelenti lemondását Eitan Cabel, az izraeli kormány tárca nélküli minisztere - A munkapárti politikus szóvivője szerint a tavalyi libanoni háborút vizsgáló jelentésben foglalt kemény kormánybírálat miatti tiltakozásul köszön le.
máj. 1
13:23
Már kétszer letartóztatták, mert hasonlít a terroristavezérre (Infostart)
A pakisztáni hírszerző ügynökség a hírek szerint letartóztatta Oszama bin Ladent, vagy legalábbis egy hozzá igen hasonlító embert.
máj. 1
13:37
Le Pen arra biztatja a választókat, ne menjenek el Sarkozy-re és Royal-ra szavazni! (MaHu)
Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke kedden "tömeges távolmaradásra" kérte választóit a francia elnökválasztás második fordulójában.
máj. 1
14:08
Vízágyúk és könnygáz a morva neonácik ellen (HVG)
Vízágyúkkal és könnygázzal oszlatta fel kedden délután a cseh rendőrség a neonácik eredetileg engedélyezett, majd betiltott május elsejei utcai felvonulását a dél-morvaországi Brünnben.
máj. 1
14:13
Ötszintes lakóház dőlt romba Spanyolországban - Hárman meghaltak (MaHu)
Robbanás következtében összeomlott egy ötszintes lakóház kedden kora reggel Spanyolország északi részén, Palenciában - A szerencsétlenségben legalább hárman életüket vesztették, a sérültek száma huszonöt.
máj. 1
14:31
NATO-offenzíva Dél-Afganisztánban (HVG)
A NATO vezette koalíciós erők újabb offenzívát indítottak az Afganisztán déli részében aktív tálibok ellen, és az akció első napján 75-öt megöltek közülük.
máj. 1
15:20
Freedom House: romlott a sajtószabadság helyzete a világon (Infostart)
A Freedom House szerint tavaly romlott a sajtószabadság helyzete a világban. A világ összlakosságának mindössze 18 százaléka él olyan országban, ahol teljesen szabad a sajtó.
máj. 1
15:49
Garantált minimálbérért tüntettek a németek (HVG)
A minimálbér törvényes bevezetésének követelése állt a május elsejei, németországi nagygyűlések középpontjában kedden. A megmozdulásokon jóval több mint félmillióan vettek részt.
máj. 1
16:28
Törökországban érvénytelenítették az elnökválasztást (Infostart)
A török alkotmánybíróság kedden érvénytelenítette az elnökválasztás eredménytelenül zárult első fordulóját.
máj. 1
16:57
Fidel Castro nem volt ott a tribünön (HVG)
Egészségi állapotának javulásra ellenére sem jelent a munka nemzetközi ünnepének hatalmas havannai nagygyűlésen Fidel Castro, Kuba kilenc hónapja betegeskedő elnöke, amire közel négy évtizede nem volt példa.
máj. 1
17:06
Castro nem majálisozott (Infostart)
Havannában javuló egészségi állapota ellenére sem jelent meg a május 1-jei ünnepségen a kubai elnök.
máj. 1
17:07
Észtellenes hisztéria Moszkvában (HVG)
Orosz rohamrendőrök őrizetbe vettek négy fiatalt, miután egyikük letépte a moszkvai észt nagykövetség nemzeti zászlaját.
máj. 1
17:31
Cáfolják az al-Kaida iraki vezérének halálhírét (MaHu)
Cáfolta egy iszlamista szervezet kedden azt a bagdadi bejelentést, miszerint megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának főnökét, Abu Ajjúb al-Maszrit.
máj. 1
18:24
A magyar, akinek 52 milliárdja van (Infostart)
A Sunday Times című brit hetilap minden évben közzéteszi az ország ezer leggazdagabb emberének névsorát. Ahhoz, hogy erre felkerüljön valaki, immár legalább 70 millió fontnyi vagyon kell, azaz magyar pénzben kifejezve mintegy 26 milliárd forint.
máj. 1
18:37
Nem akarják Sarkozy-t - Elnökké választása ellen tüntettek Párizsban (MaHu)
Öt nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a május elsejei felvonulás Nicolas Sarkozy konzervatív jelölt elleni megmozdulássá alakult át Párizsban.
máj. 1
19:03
Szenzációs felfedezés a Da Vinci-kód templomában! (Infostart)
Egy újabb titkos információt ismert meg két férfi abban a skóciai templomban, amely a Da Vinci-kód című regény zárójeleneteiben szerepelt. Egy egykori kódfejtő és zeneszerző fia a templom gazdagon díszített falán egy zeneművet fedezett fel.

2007. május 2. szerda

máj. 2
4:40
Európa legkelendőbb autói – exkluzív toplisták (HVG)
A Jato Dynamics adatai szerint a tavalyi évben kicsivel ugyan, de nőtt az európai autópiac. A 15 és fél millió eladott autóból a legjobban a VW-termékek fogytak, a legkelendőbb autó pedig az Opel Astra. (Szóljon hozzá!)
máj. 2
5:10
Az amerikai elnök megvétózta az iraki csapatkivonást (Infostart)
Megvétózta az iraki csapatkivonás határidejét rögzítő törvénytervezetet az amerikai elnök. George Bush szerint ugyanis a lépés egyenlő lenne a vereség beismerésével.

Keresés