2007. május 1. kedd

máj. 1
6:27
A háborúba bukhat bele a miniszterelnök (Infostart)
Egy felmérés szerint az izraeliek több mint kétharmada támogatná Ehud Olmert izraeli kormányfő lemondását.
máj. 1
8:29
Nők és gyermekek haltak meg a támadásban (Infostart)
Irakban tizenegyen meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy minibusz utasaira kedden Irakban, a fővárostól délre.
máj. 1
8:39
Megdöbbentő adat: több mint 20 ezer áldozat (Infostart)
Világszerte 30 százalékkal nőtt tavaly a terrorizmus polgári áldozatainak száma főként az iraki és afganisztáni erőszak súlyosbodása miatt - áll az amerikai külügyminisztérium jelentésében.
máj. 1
8:43
Kétmilliárd eurónyi kokaint foglaltak le (Infostart)
Kolumbiában rekordnagyságú, 25 tonnányi kokaint foglaltak le a hatóságok egy droglaboratóriumban. A mintegy ezer zsák kábítószer értéke 2 milliárd euró.
máj. 1
9:40
Összecsapás és felvonulás május elsején (Infostart)
Berlinben és Isztambulban is összecsapások övezik a május elsejét. A német fővárosban a lassan már hagyományosnak mondható ütközetben több mint félszáz fiatalt vettek őrizetbe, mert megdobálták a rendőröket. A török városban egy ember súlyosan megsérült, amikor a rendőrök szétoszlatták azt a tömeget, amely egy 30 évvel ezelőtti, halálos áldozatokkal járó menetről akart megemlékezni.
máj. 1
9:52
Meggyilkolták az al-Kaida iraki vezetőjét? (Infostart)
Az iraki belügyminisztérium szerint lelőtték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetőjét, Abu Ajjúb al-Maszrit.
máj. 1
10:26
Minden idők legnagyobb szexbotránya lehet (Infostart)
Az egyik legnagyobb botrány látszik kibontakozni Washingtonban. A hírek szerint számos befolyásos személyiség, köztük politikai tanácsadók is igénybe vették annak a prostituált csoportnak a szolgáltatásait, amely kifejezetten a luxusigényeket elégítette ki.
máj. 1
11:40
Itt az új divat: vissza a cekkerhez! (Infostart)
Úgy látszik, a britek visszatérhetnek a cekkerhez, bevásárló kosárhoz. Környezetvédelmi okokból Angliában megkezdődött a hadjárat az üzletek által ingyen adott nejlonzacskók ellen.
máj. 1
13:23
Már kétszer letartóztatták, mert hasonlít a terroristavezérre (Infostart)
A pakisztáni hírszerző ügynökség a hírek szerint letartóztatta Oszama bin Ladent, vagy legalábbis egy hozzá igen hasonlító embert.
máj. 1
15:20
Freedom House: romlott a sajtószabadság helyzete a világon (Infostart)
A Freedom House szerint tavaly romlott a sajtószabadság helyzete a világban. A világ összlakosságának mindössze 18 százaléka él olyan országban, ahol teljesen szabad a sajtó.
máj. 1
16:28
Törökországban érvénytelenítették az elnökválasztást (Infostart)
A török alkotmánybíróság kedden érvénytelenítette az elnökválasztás eredménytelenül zárult első fordulóját.
máj. 1
17:06
Castro nem majálisozott (Infostart)
Havannában javuló egészségi állapota ellenére sem jelent meg a május 1-jei ünnepségen a kubai elnök.
máj. 1
18:24
A magyar, akinek 52 milliárdja van (Infostart)
A Sunday Times című brit hetilap minden évben közzéteszi az ország ezer leggazdagabb emberének névsorát. Ahhoz, hogy erre felkerüljön valaki, immár legalább 70 millió fontnyi vagyon kell, azaz magyar pénzben kifejezve mintegy 26 milliárd forint.
máj. 1
19:03
Szenzációs felfedezés a Da Vinci-kód templomában! (Infostart)
Egy újabb titkos információt ismert meg két férfi abban a skóciai templomban, amely a Da Vinci-kód című regény zárójeleneteiben szerepelt. Egy egykori kódfejtő és zeneszerző fia a templom gazdagon díszített falán egy zeneművet fedezett fel.

2007. május 2. szerda

máj. 2
5:10
Az amerikai elnök megvétózta az iraki csapatkivonást (Infostart)
Megvétózta az iraki csapatkivonás határidejét rögzítő törvénytervezetet az amerikai elnök. George Bush szerint ugyanis a lépés egyenlő lenne a vereség beismerésével.
máj. 2
5:50
Mégsem halt meg az iraki al-Kaida vezér (Infostart)
Az Iraki Iszlám Állam nevű iszlamista szervezet cáfolta, hogy lelőtték volna az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetőjét.
máj. 2
6:48
Gyanús por okozott drámai helyzetet a Manchester Unitednél (Infostart)
Egy nappal a labdarúgó Bajnokok Ligájában megrendezendő Milan - Manchester United elődöntő visszavágó előtt hatalmas felfordulást okozott az angol együttes edzőtáborában egy gyanús port tartalmazó levél, melynek címzettje a gárda menedzsere, Sir Alex Ferguson volt.
máj. 2
7:29
A kormányfő távozását sürgeti a kormánypárt frakcióvezetője (Infostart)
Izraelben lemondásra szólította fel a miniszterelnököt a kormányzó Kadima párt parlamenti csoportjának vezetője.
máj. 2
7:56
Belebukott meleg kapcsolatába az óriásvállalat vezetője (Infostart)
Lemondott Lord Browne of Madingley, a BP olajipari óriásvállalat vezérigazgatója, miután egy bíróság megállapította, hogy hazudott egy 27 éves férfival folytatott kapcsolatával összefüggésben.
máj. 2
8:22
Vádat emelnek a nyitrai magyar lány ellen (Infostart)
Hamis tanúzás miatt napokon belül vádat emelnek Malina Hedvig ellen - jelezte Dobroslav Trnka, Szlovákia legfőbb ügyésze.
máj. 2
9:35
Megvennék a Dow Jones-t (Napi)
máj. 2
10:08
Ugrott az Allianz-profit (Napi)
máj. 2
10:31
"Aztán elkezdtem vért köhögni" - nyilvánosak a legendás naplók (Infostart)
Két évtizeddel hivatali idejének lejárta után nyilvánosságra hozzák Ronald Reagan naplóit, amelyeket elnöksége idején vezetett. A már közölt kivonatokban olvashatunk az ellene elkövetett merényletről, a közel-keleti válságról és a Margaret Thatcher brit miniszterelnökkel való kapcsolatáról.
máj. 2
10:35
Álomgyártás DVD-vel (Napi)
máj. 2
11:35
Félig magyar a meleg-botrányba keveredett angliai cégvezér (Infostart)
Kedden lemondott állásáról a British Petrol mamutvállalat vezérigazgatója Lord Browne, miután egy vasárnapi újság kiteregette magánélete titkát: azt, hogy négy éven át férfi szeretőt tartott. A lord szerette volna letiltani a tényfeltáró riportot, de a bíróság a sajtószabadság védelme érdekében elvetette a kérelmét.
máj. 2
11:43
Tragédia a Chelsea-nél: lezuhant az alelnök gépe (Infostart)
A Chelsea tiszteletbeli alelnökét szállította az a magánhelikopter, amelynek roncsait szerda délben találták meg az angliai Cambridgeshire-ben. Phillip Carter a Liverpool elleni Bajnokok Ligája elődöntő után tartott hazafelé a gépén, amikor az lezuhant.
máj. 2
12:06
Az orosz állam markába került a Malév tulajdonosa (Napi)
máj. 2
12:36
Újjászületik a berlini Collegium Hungaricum (Infostart)
A falak már állnak és a bokrétaünnepség előkészületei is folyamatban vannak a berlini Dorothea utcában, ahol várhatóan rövidesen megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Collegium Hungaricum új épülete. Eredetileg is a Berlin központjában lévő Dorothea utcában működött a Collegium Hungaricum, azonban az épületet a világháborúban bombatalálat érte, és később - a Magyar Kultúra Háza elnevezéssel - az…
máj. 2
12:43
Hiába kandikáltak ki lábujjai, nem akar lemondani (Infostart)
Továbbra sem csitul a Világbank elnöke körüli botrány, és bár a bankon belül és kívül egyre többen követelik lemondását, Paul Wolfowitz úgy látszik, nem akar távozni.
máj. 2
15:17
Több pénz a Pepsiben (Napi)
máj. 2
17:53
Vőlegényt cserélt az esküvőn (Infostart)
Túl részegnek ítélték a nősüléshez a vőlegényt a menyasszony rokonai egy kelet-indiai faluban. Ezért megkérték a vőlegény sokkal józanabbnak tűnő fivérét: venné el inkább ő a leányt.
máj. 2
18:39
Ghánában is megjelent a madárinfluenza H5N1 vírusa (Metropol)
Ghánában is felütötte a fejét a madárinfluenza H5N1 vírusa - jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik munkatársa.

2007. május 3. csütörtök

máj. 3
4:04
Kengurukra vadászó kövér tinédzserek a tévében (Infostart)
Kövér fiatalokkal forgat valóságshow-t a BBC televízió. A tinédzsereknek kengurubébikre és gyíkokra kell majd vadászniuk. A szokatlan feladat teljesítéséhez segítséget is kapnak, benszülöttekét.
máj. 3
5:42
Így kell bánni a betegekkel! (Infostart)
A betegek biztonságával kapcsolatos ajánlásokat fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet egyik bizottsága az orvosok és az egészségügyi dolgozók számára.
máj. 3
5:45
Kisiklott a NASA egyik vonata (Infostart)
Az Egyesült Államokban kisiklott egy űrsiklók segédrakétáihoz való alkatrészeket szállító vonat, hat ember megsérült.
máj. 3
8:17
Ingyen iskolák 36 milliárdért a hivatalnokoknak (Infostart)
Az Európai Bizottság tizenegy százalékkal növelte a brüsszeli hivatalnokok gyerekeinek iskoláztatására szánt összeget, miután az újonnan csatlakozott államok polgárai közül is egyre többen vállalnak munkát az EU hivatalaiban.
máj. 3
9:14
Drámai bejelentésre készül a miniszterelnök (Infostart)
Kiszivárgott hírek szerint Tony Blair brit miniszterelnök parlamenti képviselőségéről is lemond, amikor távozik a kormányfői posztról. A miniszterelnök május 11-én, a választókerületében jelentheti be döntését. Amennyiben így történik, akkor a kerületben előrehozott választásokat kell tartani.
máj. 3
9:48
Támadóan lépett fel a szocialista jelölt (Infostart)
Szociális kérdések, 35 órás munkahét, török EU-csatlakozás - a többi között ezekről a témákról vitatkozott a televízió nyilvánossága előtt Franciaországban a két elnökjelölt. Elemzők szerint sem a konzervatív Nicolas Sarkozy, sem pedig baloldali kihívója, Segolene Royal nem nyerte meg a vitát. Franciaországban vasárnap tartják az elnökválasztás második fordulóját.
máj. 3
9:58
Mélyben a Metro, de... (Napi)
máj. 3
9:58
Meglepetés az Unilevertől (Napi)
máj. 3
10:29
Hiány az oroszul beszélő traktorvezetőkből (Infostart)
Az Európai Unió régi tagállamai közül kilencben vállalhatnak a magyarok szabadon munkát. Németország, Ausztria, Dánia, Franciaország, Belgium és Luxemburg továbbra is korlátozásokat tart életben. Az új tagállamokban pedig szintén szabad a munkavállalás.
máj. 3
10:56
Nyert a Shell (Napi)
máj. 3
11:38
First lady lehet, pedig semmit nem tudni róla (Infostart)
A végéhez közeledik a francia elnökválasztási kampány, mindössze négy nap van a voksolásig. Egy momentum azonban háttérben maradt: a választók alig tudnak valamit Madame Sarkozy-ról, annak ellenére, hogy minden jel szerint hamarosan az ország first ladyje, premiere dame-ja lesz.
máj. 3
11:54
Nokia-mobil bagóért (Napi)
máj. 3
12:15
BAT: nemcsak a füstje nagy (Napi)
máj. 3
12:30
Tilos lesz a dohányzás a német vonatokon (Infostart)
A dohányzás elleni küzdelemből a német vasút is kiveszi részét. A vasúttársaság elnöke ugyanis bejelentette, hogy szeptember 1-jétől tilos lesz cigarettára gyújtani a vonaton és a pályaudvarokon.
máj. 3
12:34
Júliusban lesznek az előrehozott választások Törökországban (Infostart)
Törökországban július 22-én tartják a rendkívüli parlamenti választásokat - döntött egyhangúlag a törvényhozás. Korábban a török választási bizottság arra hivatkozva utasította el a június 24-ei időpontot, hogy a választások előkészítéséhez legalább 80 napra van szüksége.
máj. 3
12:39
Sólyom: Magyarország támogatja Horvátország integrációját (Infostart)
Magyarország támogatja Horvátország mielőbbi euroatlanti integrációját - mondta Zágrábban a köztársasági elnök.
máj. 3
14:39
Brutális profitcsökkenés a GM-nél (Napi)
máj. 3
16:23
Majdnem 89 millió forintot veszítettek el az ügyetlen minisztériumi alkalmazottak (Infostart)
A brit védelmi minisztérium alkalmazottai három év alatt 88,6 millió forintnyi készpénzt veszítettek el. A pénz egy részét ellopták, a többivel egyszerűen nem tudnak elszámolni.

Keresés