2007. május 1. kedd

máj. 1
5:20
Féláron vásárolhatnak sztrádamatricát a motorosok (Infostart)
Kísérleti jelleggel féláron vásárolhatják meg a négynapos autópálya-matricát a motorkerékpárosok május 1-je és szeptember 30-a között.
máj. 1
5:30
Vagyonosodási vizsgálat: kötelező minden kérdésre válaszolni? (HVG)
Mi a vagyonosodási vizsgálat menete? Köteles-e az adózó minden feltett kérdésre válaszolni? Mi a helyzet a külföldi rokontól kölcsönbe kapott pénzzel? Milyen jogai vannak a vizsgált személynek a végrehajtási eljárás során? Az Adózóna olvasói kérdéseire a dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda válaszolt.
máj. 1
6:15
Egész napos majális a Városligetben, uniós ünnepség a Hősök terén (orientpress)
A Városligetben a már megszokott egész napos ünnepséggel és programokkal várják az ünneplőket. Az MSZP délelőtt tartja itt ünnepségét, beszédet mond majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az Európai Unióhoz való csatlakozás harmadik évfordulójáról a Hősök terén emlékeznek meg. A 2004-es csatlakozási ünnepség helyszínén állítják fel az Ország Májusfáját, lesz táncház, este pedig élő koncert és…
máj. 1
6:27
Felhősödés, szél várható - Eső nem valószínű (MaHu)
A sok napsütés mellett főként keleten, északkeleten növekszik meg időnként erősebben a felhőzet, csapadék sehol sem valószínű.
máj. 1
6:30
Sármellékről is elindul a légimentés (Infostart)
Újabb mentőhelikopter áll szolgálatba Magyarországon május elsején.
máj. 1
6:59
Elhalasztanák az árvízvédelmi tervek megvalósítását (Infostart)
A kormány az elmúlt években 120 milliárd forintot költött a Tisza menti árvízi védekezésre, és kártalanításra. A Vásárhelyi-terv megvalósítása 170 milliárd forintba került volna. A védvonalaknak év végére el kellene készülnie, de sehol sem tartanak vele - mondta a Szövetség az Élő Tiszáért főtitkára.
máj. 1
7:34
Sólyom László kitüntette Charles Simonyit - Közelebb kerülünk az Európai Űrkutatási Ügynökséghez? (MaHu)
Sólyom László köztársasági elnök kitüntette, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hivatalában fogadta hétfőn a Budapesten tartózkodó Charles Simonyi amerikai-magyar űrturistát - Űrutazása felgyorsítja Magyarország csatlakozását az Európai Űrkutatási Ügynökséghez.
máj. 1
7:47
Lángolt egy fafeldolgozó üzem csarnoka Hajdú-Biharban (MaHu)
Tűz ütött ki kedden reggel egy Hajdú-Bihar megyei fafeldolgozó telepen - Jelenleg hat tűzoltókocsival húsz tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat.
máj. 1
8:11
Halálos motorbaleset Borsodban (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten meghaltak, amikor egy motoros járművével kisodródott a kanyarban, és összeütközött a vele szembejövő autóval.
máj. 1
8:14
Azt hitte, hogy gyermeke kiesett - Kiugrott a vonatból és meghalt (MaHu)
Kiugrott egy ember Vecsés és Üllő között a vonatból hétfőn késő este - A férfi belehalt sérüléseibe.
máj. 1
8:18
Motoroshalál Borsodban (HVG)
Egy motorkerékpár vezetője és utasa vesztette életét balesetben hétfőn késő este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
máj. 1
8:23
Habzik a Rába, rálépnek a cipőgyár lábára (HVG)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett volna szüntetniük a folyó szennyezését, de a Rába továbbra is habzik.
máj. 1
8:31
Kigyulladt egy fafeldolgozó Hajdú-Biharban (Infostart)
Hajdú-Bihar megyében kigyulladt egy fafeldolgozó telep, melyet húsz tűzoltó próbált meg eloltani.
máj. 1
8:32
Még mindig habzik a Rába (Infostart)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő a Rába szennyezésének megállítására, de a folyó továbbra is habzik - közölte Szentgotthárd környezetvédelmi kérdésekért felelős alpolgármestere.
máj. 1
8:34
A Fidesz Brüsszelben javítana a Magyarország-képen (Infostart)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz. A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az unió központjába.
máj. 1
8:46
Javítanának a Magyarországról kialakult képen - Brüsszelben ülésezik a Fidesz (MaHu)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz elnöksége keddtől csütörtökig - A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az EU központjába.
máj. 1
8:47
Szóvivő félmillió forintért (Napi)
máj. 1
8:50
Még mindig habzik a Rába - a környezetvédelmi tárca lépéseket ígért (Frissítve) (orientpress)
Ma lejárt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett volna szüntetniük a folyó szennyezését. A folyó vízfelületének 50-60 százalékán azonban továbbra is sűrű hab úszik, vagyis a fenyegetések ellenére nem történt semmi. A környezetvédelmi tárcánál lépéseket ígértek annak ellenére, hogy Persányi Miklós már nem aktív környezetvédelmi…
máj. 1
9:05
Késsel fenyegetőztek, elmarad a liberális majális (HVG)
Elmarad a keddre meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait - közölte az SZDSZ.
máj. 1
9:27
Uniós majális a Hősök terén - Idén három éve, hogy csatlakoztunk az EU-hoz (MaHu)
Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának harmadik évfordulója alkalmából egész napos ünnepséget rendez a Magyar Köztársaság kormánya ma a budapesti Hősök terén - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda az MTI-t.
máj. 1
9:38
Újabb fekete hétvége - Hatan meghaltak, ötvenkilencen sérültek meg balesetben (MaHu)
Hárman vízbe fulladtak, a többiek közlekedési baleset áldozatai lettek - A hosszú hétvégén hatan vesztették életüket és ötvenkilencen sérültek meg különböző szerencsétlenségekben.
máj. 1
10:00
Elmarad az SZDSZ majálisa (orientpress)
A liberális párt közleményében azt írja, hogy a JOBBIK miatt fújták le a május 1-ei rendezvényt. Az SZDSZ idén is a Hajógyári-szigetre szervezte volna május elsejei ünnepségét, de - azt állítják - már az előkészületek alatt a JOBBIK közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették munkatársaikat. Az SZDSZ szerint azt kifogásolták a fenyegetőzők, hogy náluk romák is dolgoznak.
máj. 1
10:00
Tovább szennyezik a Rábát? - Most is több centiméter vastag habréteg fedi a víz felületét (MaHu)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett volna szüntetniük a folyó szennyezését - A Rába azonban továbbra is habzik.
máj. 1
10:02
Kisfejsze, bozótvágó kés és az SZDSZ elmaradt majálisa (Infostart)
Elmarad a liberális majális a Hajógyári-szigeten. A Szabad Demokraták Szövetsége közölte: a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák, hétfő este késsel fenyegették meg a párt munkatársait, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják meg a majálist. A Jobbik pártigazgatója szerint viszont a liberális párt rendezvényén dolgozók fenyegetőztek kis fejszével és nagy bozótvágó…
máj. 1
10:06
Késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait - Elmarad a liberális majális (MaHu)
Elmarad a keddre meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait.
máj. 1
10:18
A Fidesz Brüsszelben gyógyítaná a "beteg országot" (HVG)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz elnöksége keddtől csütörtökig. A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az EU központjába.
máj. 1
10:22
Újraépül a leégett körmendi sajtüzem? (MaHu)
A holland tulajdonosok újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemüket, az önkormányzat pedig kész anyagilag is támogatást nyújtani a munkahelyek megtartásához.
máj. 1
10:55
Táncos, viszont beszédek nélküli ünnep május elsején (Infostart)
Nem kell az erdőbe, vagy a Városligetbe mennie májusfáért annak, aki a hagyományokat megőrizve akar ünnepelni május 1-jén. A Hősök terén ugyanis van belőlük bőven.
máj. 1
11:20
Amerikai vasparipák a Kincsem Parkban - videó (HVG)
Április utolsó napjaiban a Kincsem Parkban 48 órán át a V8-asoké volt a főszerep. Itt találkoztak Magyarország legádázabb amerikaiautó-tulajdonosai. Videósunk is ott volt.
máj. 1
11:27
Palkovics: diktatúra van; Gaskó: a kormány sarcot vet ki (HVG)
A romló életminőség és a megszorító intézkedések negatív hatásai ellen tiltakozott a Liga szakszervezeti szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége mintegy 500 tagja Budapesten a képviselői irodaház melletti Olimpiai Parkban.
máj. 1
11:29
Kések árnyékában indult, gyújtogatás hírével folytatódott az ünnep (Napi)
máj. 1
11:36
Kötetlen beszélgetés és zenés műsorok - Képek az MSZP majálisáról (MaHu)
Megkezdődött az MSZP majálisa kedden Budapesten a Városligetben.
máj. 1
11:40
Képekben: A Liga és a Munkástanácsok demonstráltak a romló életminőség ellen (MaHu)
A romló életminőség és a megszorító intézkedések negatív hatásai ellen tiltakozott a Liga szakszervezeti szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége mintegy 500 tagja kedden Budapesten, a képviselői irodaház melletti Olimpiai Parkban.
máj. 1
11:56
Gyurcsány: "Én sohasem féltettem saját magam" (Infostart)
Köszönetet mondott az ország baloldali szavazóinak a Magyar Szocialista Párt elnöke a Városligetben elmondott beszédében. Gyurcsány Ferenc felemelőnek nevezte, hogy sokan mentek el a párt rendezvényére és kifejtette: tisztességes és szolidáris politikát akar.
máj. 1
12:08
Dunába fulladt egy kenuzó (HVG)
Beborult a Dunába egy négyfős kenu kedden délelőtt. Három embert egy civil hajós még a tűzoltók megérkezése előtt kimentett, a negyedik kenus holttestét délben találták meg a vízben - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője
máj. 1
12:20
Újabb megszorításokra készül a kormány? (Infostart)
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke szerint a kormány újabb megszorításokra készül. Gaskó István egy május elseji demonstráción kijelentette: a kormány becsapta és megsarcolta a munkavállalókat.
máj. 1
12:27
Gyurcsány az övéivel majálisozott a napozóréten (HVG)
Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP majálisán a városligeti napozóréten.
máj. 1
12:46
A közmunkások túlnyomó többsége cigány (HVG)
A magyarországi munkaképes romák csupán tíz-húsz százalékának van lehetősége munkába állni - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) budapesti Tavaszköszöntő Fesztiválján.
máj. 1
12:50
A Jobbik szerint az SZDSZ büfései fenyegettek (orientpress)
A SZDSZ ma kiadott közleményében - szokásához hűen ismét - valótlanságot állít a tegnap a Hajógyári-szigeten történt botrányos eseményekről - állítja a Jobbik.
máj. 1
13:04
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtgyárat (Infostart)
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemet a holland tulajdonosok. Az önkormányzat kész anyagilag is támogatni a munkálatokat a munkahelyek megorzése érdekében.
máj. 1
13:16
Kiss Péter: A munkaképes romák mindössze tíz-húsz százalékának van lehetősége a munkábaállásra (MaHu)
A magyarországi munkaképes romák csupán tíz-húsz százalékának van lehetősége munkába állni - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Roma Polgárjogi Alapítvány budapesti Tavaszköszöntő Fesztiválján kedden.
máj. 1
13:20
Gyurcsány erős baloldalról beszélt, két szakszervezet a jobb megélhetésért tüntetett (Frissítve) (orientpress)
„Mi előre megyünk, és győzni fogunk” – ezzel a gondolattal vezette fel május 1-ei beszédét Gyurcsány Ferenc (MSZP) miniszterelnök a városligeti majálison. A kormányfő azt mondta, hogy erős baloldalt és erős Magyarországot akar teremteni, ami sikerre viszi az ország közös ügyét. Közben a Ligaszakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége a Képviselői Irodaház előtt tüntettek jobb…
máj. 1
13:22
Dunába borult a kenu - Egy utasa vízbe fulladt (MaHu)
Beborult a Dunába egy négyfős kenu kedden délelőtt - Három embert kimentettek a tűzoltók, de a negyediken már nem lehetett segíteni.
máj. 1
13:28
Gyurcsány: Mi előre megyünk, és győzni fogunk! (MaHu)
Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket - mondta Gyurcsány Ferenc kedden Budapesten, az MSZP majálisán a városligeti napozóréten.
máj. 1
13:35
A Dunába fulladt egy kenus a Római partnál (Infostart)
Négy ember borult a Dunába egy kenuból kedd délelőtt Budapesten, a Római partnál. Egyikük életét vesztette, a három másik turista kórházban van.
máj. 1
13:52
Pataky: Ma is aktuális a tisztességes jövedelem követelése! (MaHu)
Az MSZOSZ elnöke szerint ahogy a régi május elsejéken, úgy ma is aktuális, hogy tisztességes jövedelmet követeljenek - Pataky Péter a szakszervezeti majálison beszélt erről.
máj. 1
14:15
Életveszélyes sérülés a majálison (Infostart)
Egy gyermek életveszélyesen megsérült, amikor a XVIII. kerületi Malév pályán a szél felkapott egy ugrálóvárat. A súlyos sérült kisgyermek 20-25 métert repült - mondta el az InfoRádióban a kerület rendőrkapitánya.
máj. 1
14:41
Még a héten koalíciós tárgyalások kezdődnek a biztosítási rendszerről (Infostart)
AZ MSZP nem támogat olyan egészségbiztosítási modellt, amely aszerint különbözteti meg az állampolgárokat, mekkora összegű biztosítási díjat fizetnek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a Városligetben a párt majálisán.
máj. 1
14:50
Balczó szerint semmi ok nincs az ünneplésre május elsején (MaHu)
Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint a munkásosztálynak nincs mit ünnepelnie, és a három évvel ezelőtti európai uniós csatlakozás kapcsán sincs mit ünnepelni május elsején.
máj. 1
15:12
Felgyújtották az MSZP-székház cégtábláját a III. kerületben (MaHu)
Az MSZP III. kerületi elnökének bejelentése szerint ismeretlen tettesek keddre virradó éjjel felgyújtották az MSZP III. kerületi székházának cégtábláját.

Keresés