2007. május 1. kedd

máj. 1
5:20
Féláron vásárolhatnak sztrádamatricát a motorosok (Infostart)
Kísérleti jelleggel féláron vásárolhatják meg a négynapos autópálya-matricát a motorkerékpárosok május 1-je és szeptember 30-a között.
máj. 1
6:30
Sármellékről is elindul a légimentés (Infostart)
Újabb mentőhelikopter áll szolgálatba Magyarországon május elsején.
máj. 1
6:59
Elhalasztanák az árvízvédelmi tervek megvalósítását (Infostart)
A kormány az elmúlt években 120 milliárd forintot költött a Tisza menti árvízi védekezésre, és kártalanításra. A Vásárhelyi-terv megvalósítása 170 milliárd forintba került volna. A védvonalaknak év végére el kellene készülnie, de sehol sem tartanak vele - mondta a Szövetség az Élő Tiszáért főtitkára.
máj. 1
8:11
Halálos motorbaleset Borsodban (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten meghaltak, amikor egy motoros járművével kisodródott a kanyarban, és összeütközött a vele szembejövő autóval.
máj. 1
8:31
Kigyulladt egy fafeldolgozó Hajdú-Biharban (Infostart)
Hajdú-Bihar megyében kigyulladt egy fafeldolgozó telep, melyet húsz tűzoltó próbált meg eloltani.
máj. 1
8:32
Még mindig habzik a Rába (Infostart)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő a Rába szennyezésének megállítására, de a folyó továbbra is habzik - közölte Szentgotthárd környezetvédelmi kérdésekért felelős alpolgármestere.
máj. 1
8:34
A Fidesz Brüsszelben javítana a Magyarország-képen (Infostart)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz. A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az unió központjába.
máj. 1
8:47
Szóvivő félmillió forintért (Napi)
máj. 1
10:02
Kisfejsze, bozótvágó kés és az SZDSZ elmaradt majálisa (Infostart)
Elmarad a liberális majális a Hajógyári-szigeten. A Szabad Demokraták Szövetsége közölte: a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák, hétfő este késsel fenyegették meg a párt munkatársait, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják meg a majálist. A Jobbik pártigazgatója szerint viszont a liberális párt rendezvényén dolgozók fenyegetőztek kis fejszével és nagy bozótvágó…
máj. 1
10:55
Táncos, viszont beszédek nélküli ünnep május elsején (Infostart)
Nem kell az erdőbe, vagy a Városligetbe mennie májusfáért annak, aki a hagyományokat megőrizve akar ünnepelni május 1-jén. A Hősök terén ugyanis van belőlük bőven.
máj. 1
11:29
Kések árnyékában indult, gyújtogatás hírével folytatódott az ünnep (Napi)
máj. 1
11:56
Gyurcsány: "Én sohasem féltettem saját magam" (Infostart)
Köszönetet mondott az ország baloldali szavazóinak a Magyar Szocialista Párt elnöke a Városligetben elmondott beszédében. Gyurcsány Ferenc felemelőnek nevezte, hogy sokan mentek el a párt rendezvényére és kifejtette: tisztességes és szolidáris politikát akar.
máj. 1
12:20
Újabb megszorításokra készül a kormány? (Infostart)
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke szerint a kormány újabb megszorításokra készül. Gaskó István egy május elseji demonstráción kijelentette: a kormány becsapta és megsarcolta a munkavállalókat.
máj. 1
13:04
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtgyárat (Infostart)
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemet a holland tulajdonosok. Az önkormányzat kész anyagilag is támogatni a munkálatokat a munkahelyek megorzése érdekében.
máj. 1
13:35
A Dunába fulladt egy kenus a Római partnál (Infostart)
Négy ember borult a Dunába egy kenuból kedd délelőtt Budapesten, a Római partnál. Egyikük életét vesztette, a három másik turista kórházban van.
máj. 1
14:15
Életveszélyes sérülés a majálison (Infostart)
Egy gyermek életveszélyesen megsérült, amikor a XVIII. kerületi Malév pályán a szél felkapott egy ugrálóvárat. A súlyos sérült kisgyermek 20-25 métert repült - mondta el az InfoRádióban a kerület rendőrkapitánya.
máj. 1
14:41
Még a héten koalíciós tárgyalások kezdődnek a biztosítási rendszerről (Infostart)
AZ MSZP nem támogat olyan egészségbiztosítási modellt, amely aszerint különbözteti meg az állampolgárokat, mekkora összegű biztosítási díjat fizetnek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a Városligetben a párt majálisán.
máj. 1
17:04
Freedom House: a magyar sajtó független (Infostart)
A Freedom House szerint Magyarországon szabadon működnek a független sajtóorgánumok.
máj. 1
18:39
A fák közé zuhant leszálláskor (Infostart)
A fák közé zuhant leszállás közben egy kisrepülő a gyöngyös-pipishegyi repülőtéren kedden este hat óra körül, a pilóta és utasa kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet - közölte a rendőrség.
máj. 1
19:15
Magyarország is fizet a lobbizásért vízumügyben (Infostart)
Magyarország is igénybe veszi havi 5000 dollárért a washingtoni Dutko Worldwide tanácsadó cég szolgálatait a vízummentesség ügyében történő lobbizás érdekében - közölte Simonyi András nagykövet.
máj. 1
21:09
A kormány szerint jövőre nem lesznek megszorítások (Infostart)
Egyeztettek a szakszervezetek és a miniszterelnök május elsején. A megbeszélésen a kormány azt ígérte: jövőre nem lesznek a munkavállalókat érintő megszorítások.

2007. május 2. szerda

máj. 2
4:47
Dolgozni csak nyugodtan, szépen... (Infostart)
A munkahelyi stressz számos betegség forrása lehet. Megelőzése ezért nemcsak a dolgozók, hanem a munkaadók érdeke is - mondta az InfoRádióban a Munkástanácsok Országos Szövetségének vezető jogi szakértője. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban épp ezért most arról tárgyalnak a felek, hogy hogyan előzhető ez meg.
máj. 2
5:25
Jön a virtuális mobil (Infostart)
Hamarosan Magyarországon is megjelenhetnek az első virtuális mobilszolgáltatók - vélik szakemberek. Piaci résztvevők szerint ennek eddig elsődleges akadálya a hagyományos szolgáltatók ellenkezése volt.
máj. 2
5:35
Tragikus hétvége: 12 halál és 70 sérülés (Infostart)
Országszerte tizenketten vesztették életüket és több mint hetvenen sérültek meg különböző balesetekben a hosszú hétvégén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 2
5:43
"A hatalom tudatosan rombol" (Infostart)
A hatalom tudatosan tette tönkre a kórházi rendszert, hogy azután megmentőként bevonhassa az üzleti biztosítókat - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke.
máj. 2
6:18
Felmérhetetlen a kár: veszélyben a nyári gyümölcsök (Infostart)
A tartós csapadékhiány miatt mielőbbi állami támogatást vár a mezőgazdasági termények megmentése érdekében az Agrárkamara elnöke.
máj. 2
9:59
A BKV a hajózásban látja a jövőt? (Infostart)
A BKV Zrt. átvilágíttatja hajózási szolgáltatását, és ennek eredményeként dönt menetrend szerinti járatainak esetleges sűrítéséről.
máj. 2
10:09
Drámai videó az ugrálóvár-balesetről - még életveszélyben a kisgyerek (Infostart)
Még mindig életveszélyes állapotban van az a kisgyerek, aki kedden sérült meg Budapesten, a XVIII. kerületben, amikor a szél felkapott egy felfújható várat, és azt hozzácsapta egy korláthoz.
máj. 2
10:17
A Legfőbb Ügyészségnél támadja a kormányzati negyedet a Fidesz (Infostart)
A Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében a Fidesz. Az MSZP szóvivője szerint jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést: legyen új kormányzati negyed.
máj. 2
10:28
Indul a nyomozás az Il Ferro-ügyben (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében.
máj. 2
11:18
Megdőlt a hidegrekord, tavaszi forgószelek borzolják az idegeket (Infostart)
Sarkvidéki eredetű levegő van az ország felett, számos helyen mértek fagypont alatti hőmérsékletet, megdőlt a napi hidegrekord is. A hétfői és keddi portölcsérek, forgószelek nem lennének rendkívüliek - ha nyár végén, nem pedig tavasszal alakulnának ki.
máj. 2
11:22
Kár volt behajtani a Margitszigetre (Infostart)
Mintegy száz autóst bírságoltak meg a hétvégi ellenőrzések során a Margitszigeten - mondta Janocsek Ferenc, a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője. Hozzátette: sokan engedély nélkül hajtottak be a szigetre a lezárt sorompót megpiszkálva, vagy a BKV-busz után besurranva.
máj. 2
11:59
Ügyészséghez fordult a Fidesz (Napi)
máj. 2
13:07
Fidesz: "Szankció Gyurcsány"-t dolgoznak ki Brüsszelben (Infostart)
Magyarország szavahihetőségének a helyreállítása lesz a dolga a legnagyobb ellenzéki párt elnökségének kétnapos brüsszeli tanácskozásán - mondta a Fidesz szóvivője az InfoRádiónak. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc, a kormány és az MSZP folyamatos hazugságai miatt Magyarország elveszítette szavahihetőségét.
máj. 2
13:28
Ugrálóvár-ügy: elrendelték a nyomozást (Infostart)
Még mindig kritikus az állapota annak a kisfiúnak, aki kedden sérült meg a XVIII. kerületi Malév-pályán rendezett majálison, amikor lezuhant egy felboruló ugrálóvárról.
máj. 2
14:34
Tizenhét éves az első szabadon választott Országgyűlés (Infostart)
Ma tizenhét éve, hogy megalakult az első szabadon választott Országgyűlés. A parlament alakuló ülésén lemondott Németh Miklós miniszterelnök, az Országgyűlés elnökének választották Göncz Árpádot, aki egy megállapodás értelmében rögtön át is adta a tisztséget Szabad Györgynek.
máj. 2
14:51
Milliárdok vesztek el a kórház-átalakítás során? (Infostart)
Több száz millió forintot költött az elmúlt években több önkormányzat, valamint az állam és az Európai Unió olyan magyarországi kórházak fejlesztésére, amelyeket most bezárnak, vagy jelentős mértékben leépítenek. Közpénzből modernizált műtők, drágán megvásárolt műszerek, sőt, egész épületszárnyak állnak kihasználatlanul április 1-je óta - panaszolták az InfoRádió által megkérdezett…
máj. 2
16:03
Sokan lemaradtak a támogatásról (Infostart)
Ózdon nem kap támogatást minden martinsalakból készült ház tulajdonosa. Csak azok, akik 2002. január 15-ig bejelentették a kárukat. Jelenleg mintegy 100 család vár kárenyhítésre.
máj. 2
16:05
Napirenden tarthatja a vízummentesség ügyét a lobbi (Infostart)
Nem sok az a havi ötezer dollár, amit más országok mellett Magyarország is fizet egy tanácsadó cégnek, hogy lobbizzon az amerikai kongresszusban a vízum eltörléséért - véli az Első Magyar Lobbiszövetség elnöke. Vass László az InfoRádiónak elmondta: Magyarország - az ügy jellege miatt is - csak annyit érhet el ezzel, hogy napirenden tartja a kérdést a képviselőknél.
máj. 2
16:13
Halálos áldozatot követelt a tűz a fővárosban (Infostart)
A fővárosban egy ember meghalt abban az óbudai lakásban, ahol tűz ütött ki délután.
máj. 2
16:15
Zavar, kétségbeesés és bizonytalanság a szülészeteken (Infostart)
Zavar, kétségbeesés, bizonytalanság- mondták az InfoRádiónak név nélkül nyilatkozó főorvosok a szülésekkel kapcsolatos általános állapotot ecsetelve. Belefulladnak az adminisztrációba, szabályozatlannak tartják a külsős orvosok felelősségét, miközben a területi ellátási kötelezettség miatt az egyetemi klinikák alig tudják ellátni a szövődményes betegeket, akik után állami finanszírozás sem jár.
máj. 2
16:44
Hatalmas érdeklődés a patikaalapítás iránt (Infostart)
Év eleje óta 21 új gyógyszertár nyitatta meg kapuit, főleg bevásárlóközpontokban és piacokon. Patikán kívül pedig már 86 helyen lehet gyógyszereket beszerezni.
máj. 2
17:13
Freedom House: szabad a magyar sajtó, de átpolitizált (Infostart)
Magyarországon szabadon működik a sajtóorgánumok többsége, de egyértelműen tükröződik a politikai élet megosztottsága - állapította meg a washingtoni Freedom House legutóbbi tanulmánya. A demokratikus jogokért küzdő amerikai civil szervezet évente teszi közzé jelentéseit a sajtószabadságról.
máj. 2
17:33
Interneten árulják a roncsautót a biztosítók (Infostart)
Az egyik hazai biztosító ügyfelei totálkáros autóit internetes aukción értékesíti, úgy, hogy a lehetséges vevőket, autókerekedőket, bontókat értesíti is a beérkező roncsokról. A vevő nemcsak fizet, de szállít is, azaz, az ő teendője a megvásárolt roncsautó elszállítása - ami a biztos és gyors eladás mellett újabb könnyebbség a károsult ügyfélnek.
máj. 2
19:31
Horváth Ágnes: megmarad a 18 éven aluliak vizítdíj-mentessége (Infostart)
Megmarad a 18 éven aluliak vizitdíj-mentessége, de azoknak a szülőknek, akik a háziorvos helyett azonnal a szakorvoshoz fordulnak, 600 forint helyett ezer forintot kell fizetniük. A kormány erről szóló döntéséről az egészségügyi miniszter számolt be az InfoRádió Aréna című műsorában.

2007. május 3. csütörtök

máj. 3
5:29
Szonda: az MSZP vesztesége széles körű és egyenletes (Infostart)
A Szonda Ipsos legfrissebb fölmérése szerint markáns változások történtek a pártpreferenciákban. A pártoktól távolságot tartó tömb erőteljes bővülése és az MSZP támogatóinak jelentős megfogyatkozása jellemezte az elmúlt hetek választói viselkedését.
máj. 3
5:40
Több csont hiányzik Kádár János koporsójából (Infostart)
Több csont is hiányzik a Kádár János koporsójában lévő maradványokból - állapította meg az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat. Közben a kormányfő és a parlamenti pártok egyaránt elítélték a néhai állampárti vezető sírjának megrongálását.
máj. 3
5:53
Horváth Ágnes: a kórházaknak át kell dolgozni terveiket (Infostart)
Létszámcsökkentést ajánlott Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azoknak az egyetemeknek, amelyek klinikát tartanak fenn. Ezekben ugyanis - az érintett intézmények vezetői szerint - augusztusban összeomolhat az ellátás.
máj. 3
6:51
Nem tudják megvédeni a sírokat a Fiumei úti temetőben (Infostart)
Jelenleg képtelenség megvédeni a Fiumei úti sírkert síremlékeit - mondta a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a megoldás egy kamerarendszer kiépítése lenne, ezt azonban az adatvédelmi biztos aggályosnak tartja.
máj. 3
7:44
Kádár János koponyáját is ellopták (Infostart)
Több csont, köztük Kádár János koponyája is hiányzik az állampárt egykori vezetőjének koporsójából - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jármy Tibor közölte: tízfős nyomozócsoport vizsgálja a Kádár-síremlék meggyalázását, miután szerdára virradóra ismeretlen tettesek föltörték a politikus és felesége nyughelyét.

Keresés