2007. május 1. kedd

máj. 1
5:20
Féláron vásárolhatnak sztrádamatricát a motorosok (Infostart)
Kísérleti jelleggel féláron vásárolhatják meg a négynapos autópálya-matricát a motorkerékpárosok május 1-je és szeptember 30-a között.
máj. 1
5:30
Vagyonosodási vizsgálat: kötelező minden kérdésre válaszolni? (HVG)
Mi a vagyonosodási vizsgálat menete? Köteles-e az adózó minden feltett kérdésre válaszolni? Mi a helyzet a külföldi rokontól kölcsönbe kapott pénzzel? Milyen jogai vannak a vizsgált személynek a végrehajtási eljárás során? Az Adózóna olvasói kérdéseire a dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda válaszolt.
máj. 1
6:30
Sármellékről is elindul a légimentés (Infostart)
Újabb mentőhelikopter áll szolgálatba Magyarországon május elsején.
máj. 1
6:59
Elhalasztanák az árvízvédelmi tervek megvalósítását (Infostart)
A kormány az elmúlt években 120 milliárd forintot költött a Tisza menti árvízi védekezésre, és kártalanításra. A Vásárhelyi-terv megvalósítása 170 milliárd forintba került volna. A védvonalaknak év végére el kellene készülnie, de sehol sem tartanak vele - mondta a Szövetség az Élő Tiszáért főtitkára.
máj. 1
8:11
Halálos motorbaleset Borsodban (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten meghaltak, amikor egy motoros járművével kisodródott a kanyarban, és összeütközött a vele szembejövő autóval.
máj. 1
8:18
Motoroshalál Borsodban (HVG)
Egy motorkerékpár vezetője és utasa vesztette életét balesetben hétfőn késő este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
máj. 1
8:23
Habzik a Rába, rálépnek a cipőgyár lábára (HVG)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett volna szüntetniük a folyó szennyezését, de a Rába továbbra is habzik.
máj. 1
8:31
Kigyulladt egy fafeldolgozó Hajdú-Biharban (Infostart)
Hajdú-Bihar megyében kigyulladt egy fafeldolgozó telep, melyet húsz tűzoltó próbált meg eloltani.
máj. 1
8:32
Még mindig habzik a Rába (Infostart)
Letelt a magyar környezetvédelmi miniszter által megszabott határidő a Rába szennyezésének megállítására, de a folyó továbbra is habzik - közölte Szentgotthárd környezetvédelmi kérdésekért felelős alpolgármestere.
máj. 1
8:34
A Fidesz Brüsszelben javítana a Magyarország-képen (Infostart)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz. A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az unió központjába.
máj. 1
8:47
Szóvivő félmillió forintért (Napi)
máj. 1
9:05
Késsel fenyegetőztek, elmarad a liberális majális (HVG)
Elmarad a keddre meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait - közölte az SZDSZ.
máj. 1
10:02
Kisfejsze, bozótvágó kés és az SZDSZ elmaradt majálisa (Infostart)
Elmarad a liberális majális a Hajógyári-szigeten. A Szabad Demokraták Szövetsége közölte: a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák, hétfő este késsel fenyegették meg a párt munkatársait, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják meg a majálist. A Jobbik pártigazgatója szerint viszont a liberális párt rendezvényén dolgozók fenyegetőztek kis fejszével és nagy bozótvágó…
máj. 1
10:18
A Fidesz Brüsszelben gyógyítaná a "beteg országot" (HVG)
Brüsszelben tartja kihelyezett elnökségi ülését a Fidesz elnöksége keddtől csütörtökig. A párt vezető testülete az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat az EU központjába.
máj. 1
10:55
Táncos, viszont beszédek nélküli ünnep május elsején (Infostart)
Nem kell az erdőbe, vagy a Városligetbe mennie májusfáért annak, aki a hagyományokat megőrizve akar ünnepelni május 1-jén. A Hősök terén ugyanis van belőlük bőven.
máj. 1
11:20
Amerikai vasparipák a Kincsem Parkban - videó (HVG)
Április utolsó napjaiban a Kincsem Parkban 48 órán át a V8-asoké volt a főszerep. Itt találkoztak Magyarország legádázabb amerikaiautó-tulajdonosai. Videósunk is ott volt.
máj. 1
11:27
Palkovics: diktatúra van; Gaskó: a kormány sarcot vet ki (HVG)
A romló életminőség és a megszorító intézkedések negatív hatásai ellen tiltakozott a Liga szakszervezeti szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége mintegy 500 tagja Budapesten a képviselői irodaház melletti Olimpiai Parkban.
máj. 1
11:29
Kések árnyékában indult, gyújtogatás hírével folytatódott az ünnep (Napi)
máj. 1
11:56
Gyurcsány: "Én sohasem féltettem saját magam" (Infostart)
Köszönetet mondott az ország baloldali szavazóinak a Magyar Szocialista Párt elnöke a Városligetben elmondott beszédében. Gyurcsány Ferenc felemelőnek nevezte, hogy sokan mentek el a párt rendezvényére és kifejtette: tisztességes és szolidáris politikát akar.
máj. 1
12:08
Dunába fulladt egy kenuzó (HVG)
Beborult a Dunába egy négyfős kenu kedden délelőtt. Három embert egy civil hajós még a tűzoltók megérkezése előtt kimentett, a negyedik kenus holttestét délben találták meg a vízben - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője
máj. 1
12:20
Újabb megszorításokra készül a kormány? (Infostart)
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke szerint a kormány újabb megszorításokra készül. Gaskó István egy május elseji demonstráción kijelentette: a kormány becsapta és megsarcolta a munkavállalókat.
máj. 1
12:27
Gyurcsány az övéivel majálisozott a napozóréten (HVG)
Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP majálisán a városligeti napozóréten.
máj. 1
12:46
A közmunkások túlnyomó többsége cigány (HVG)
A magyarországi munkaképes romák csupán tíz-húsz százalékának van lehetősége munkába állni - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) budapesti Tavaszköszöntő Fesztiválján.
máj. 1
13:04
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtgyárat (Infostart)
Újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemet a holland tulajdonosok. Az önkormányzat kész anyagilag is támogatni a munkálatokat a munkahelyek megorzése érdekében.
máj. 1
13:35
A Dunába fulladt egy kenus a Római partnál (Infostart)
Négy ember borult a Dunába egy kenuból kedd délelőtt Budapesten, a Római partnál. Egyikük életét vesztette, a három másik turista kórházban van.
máj. 1
14:15
Életveszélyes sérülés a majálison (Infostart)
Egy gyermek életveszélyesen megsérült, amikor a XVIII. kerületi Malév pályán a szél felkapott egy ugrálóvárat. A súlyos sérült kisgyermek 20-25 métert repült - mondta el az InfoRádióban a kerület rendőrkapitánya.
máj. 1
14:41
Még a héten koalíciós tárgyalások kezdődnek a biztosítási rendszerről (Infostart)
AZ MSZP nem támogat olyan egészségbiztosítási modellt, amely aszerint különbözteti meg az állampolgárokat, mekkora összegű biztosítási díjat fizetnek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a Városligetben a párt majálisán.
máj. 1
15:36
Jó kis tavaszi idő szerdán is (HVG)
Várható időjárás szerda estig: A hajnal helyenként csípős lesz, ám a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között valószínű.
máj. 1
15:43
Elszabadult a felfújható vár, egy gyerek élete veszélyben (HVG)
Egy gyermek életveszélyesen megsérült, további hat személy súlyos, illetve könnyebb sérülést szenvedett, amikor délután Budapesten, a XVIII. kerületi Nagybecskerek utcai sporttelepen a szél felkapott egy felfújható várat és azt egy rácsos korlátnak csapta.
máj. 1
16:03
Gyurcsány zártajtós találkozása szakszervezeti fejesekkel (HVG)
Az MSZOSZ elnöke szerint ahogy a régi május elsejéken, úgy ma is aktuális, hogy tisztességes jövedelmet követeljenek. Pataky Péter erről a Városligeti fasornál beszélt, ahonnan a négy szakszervezeti konföderáció vezetői és az összegyűlt ünneplők zászlókkal a Városligetbe vonultak. Eddig és ne tovább! - hangzott az érdekképviseletek közös üzenete.
máj. 1
16:18
MSZP: antirasszista felvonulás jövő szerdán (HVG)
AZ MSZP nem támogat olyan egészségbiztosítási modellt, amely aszerint különbözteti meg az állampolgárokat, mennyit fizetnek - mondta Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője a Városligetben.
máj. 1
16:44
Holttest a Rám-szakadékban (HVG)
Egy idős férfi vesztette életét a Dömös melletti Rám-szakadék 20 méter mély részében.
máj. 1
16:49
Magyarországon szabad a sajtó, de (HVG)
Magyarországon szabadon működnek a független sajtóorgánumok, jóllehet egyértelműen tükrözik a politikai élet megosztottságát - állapította meg a sajtószabadság nemzetközi helyzetéről kedden közzétett éves jelentésében a Freedom House nevű washingtoni civil szervezet.
máj. 1
17:04
Freedom House: a magyar sajtó független (Infostart)
A Freedom House szerint Magyarországon szabadon működnek a független sajtóorgánumok.
máj. 1
18:39
A fák közé zuhant leszálláskor (Infostart)
A fák közé zuhant leszállás közben egy kisrepülő a gyöngyös-pipishegyi repülőtéren kedden este hat óra körül, a pilóta és utasa kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet - közölte a rendőrség.
máj. 1
19:15
Magyarország is fizet a lobbizásért vízumügyben (Infostart)
Magyarország is igénybe veszi havi 5000 dollárért a washingtoni Dutko Worldwide tanácsadó cég szolgálatait a vízummentesség ügyében történő lobbizás érdekében - közölte Simonyi András nagykövet.
máj. 1
21:09
A kormány szerint jövőre nem lesznek megszorítások (Infostart)
Egyeztettek a szakszervezetek és a miniszterelnök május elsején. A megbeszélésen a kormány azt ígérte: jövőre nem lesznek a munkavállalókat érintő megszorítások.

2007. május 2. szerda

máj. 2
4:47
Dolgozni csak nyugodtan, szépen... (Infostart)
A munkahelyi stressz számos betegség forrása lehet. Megelőzése ezért nemcsak a dolgozók, hanem a munkaadók érdeke is - mondta az InfoRádióban a Munkástanácsok Országos Szövetségének vezető jogi szakértője. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban épp ezért most arról tárgyalnak a felek, hogy hogyan előzhető ez meg.
máj. 2
5:25
Jön a virtuális mobil (Infostart)
Hamarosan Magyarországon is megjelenhetnek az első virtuális mobilszolgáltatók - vélik szakemberek. Piaci résztvevők szerint ennek eddig elsődleges akadálya a hagyományos szolgáltatók ellenkezése volt.
máj. 2
5:35
Tragikus hétvége: 12 halál és 70 sérülés (Infostart)
Országszerte tizenketten vesztették életüket és több mint hetvenen sérültek meg különböző balesetekben a hosszú hétvégén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 2
5:43
"A hatalom tudatosan rombol" (Infostart)
A hatalom tudatosan tette tönkre a kórházi rendszert, hogy azután megmentőként bevonhassa az üzleti biztosítókat - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke.
máj. 2
6:18
Felmérhetetlen a kár: veszélyben a nyári gyümölcsök (Infostart)
A tartós csapadékhiány miatt mielőbbi állami támogatást vár a mezőgazdasági termények megmentése érdekében az Agrárkamara elnöke.
máj. 2
8:35
Mentő ütközött személykocsival – súlyos sérültek (HVG)
Mentőautó ütközött egy személyautóval a Tolna megyei Nagymányokon szerdán reggel; a balesetnek három súlyos sérültje van – tájékoztatta a Bonyhádi Rendőrkapitányság ügyelete.
máj. 2
9:48
Nyolcszáz akácfát vágnak ki, a civileknek nem tetszik (HVG)
Aláírásgyűjtési akció indult a Pest megyei Pilisborosjenőn az ellen tiltakozva, hogy az önkormányzat döntése nyomán a falu határában megkezdődött egy hozzávetőleg 800 akácfából álló fasor kivágása – közölte a civil kezdeményezés szervezője.
máj. 2
9:57
Letöltendő börtönt kapott a pécsi főnyomozó (HVG)
Jogerősen egy év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla szerdán hozott jogerős határozatában azt a férfit, aki még rendőrként, hivatalával visszaélve követett el bűncselekményeket 2003 és 2005 között Pécsett.
máj. 2
9:59
A BKV a hajózásban látja a jövőt? (Infostart)
A BKV Zrt. átvilágíttatja hajózási szolgáltatását, és ennek eredményeként dönt menetrend szerinti járatainak esetleges sűrítéséről.
máj. 2
10:09
Drámai videó az ugrálóvár-balesetről - még életveszélyben a kisgyerek (Infostart)
Még mindig életveszélyes állapotban van az a kisgyerek, aki kedden sérült meg Budapesten, a XVIII. kerületben, amikor a szél felkapott egy felfújható várat, és azt hozzácsapta egy korláthoz.
máj. 2
10:10
Életveszélyben a légvárbalesetben megsérült kisfiú (HVG)
Továbbra is életveszélyes állapotban van az a kisgyerek, akit újra kellett éleszteni, miután megsérült a főváros XVIII. kerületében történt légvárbalesetben – közölte Szita János, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet megbízott főigazgatója.
máj. 2
10:17
A Legfőbb Ügyészségnél támadja a kormányzati negyedet a Fidesz (Infostart)
A Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében a Fidesz. Az MSZP szóvivője szerint jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést: legyen új kormányzati negyed.
máj. 2
10:28
Indul a nyomozás az Il Ferro-ügyben (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében.

Keresés