2007. május 6. vasárnap

máj. 6
6:39
Mérleg a vihar után: fél nap alatt 450 beavatkozás (Infostart)
Vasárnap reggelig mintegy 450 alkalommal volt szükség a tűzoltók beavatkozására csapadék szivattyúzása és viharkárok felszámolása miatt - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 6
7:14
Csapadékos időjárásra számíthatunk továbbra is (MaHu)
Vasárnap általában erősen felhős lesz az ég, délelőtt csak délkeleten szakadozhat fel a felhőzet. Ismétlődő esőre, záporra, helyenként zivatarra számíthatunk.
máj. 6
7:23
Nincs lényeges változás az idei magyar érettségiben: helyesírási szótár és golyóstoll használható (MaHu)
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az idei érettségik, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról. Magyarból középszinten 92.826-an, emelt szinten 4.302-en vizsgáznak.
máj. 6
7:32
Megkezdődött a lovasberényi egyeztetés: vajon miben dönt az MSZP és az SZDSZ? (MaHu)
Megkezdődött a koalíciós egyeztetés vasárnap a Fejér megyei Lovasberényben; az MSZP és az SZDSZ vezetői elsősorban az egészségügy és a biztosítási rendszer átalakításával foglalkoznak, de a következő fél év menetrendjéről is egyeztetnek.
máj. 6
8:23
Villámcsapás okozta tűz, kidőlt fák - 450 riasztás volt a tegnapi vihar miatt (MaHu)
Vasárnap reggelig mintegy 450 alkalommal volt szükség a tűzoltók beavatkozására csapadék szivattyúzása és viharkárok felszámolása miatt - tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 6
9:00
Új tagokat választ az MTA (HVG)
Új akadémikusokat választ hétfőn, zárt ülésen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közgyűlése; az elnökség 41 rendes, 28 levelező, 23 külső és 31 tiszteleti tag megválasztását javasolja .
máj. 6
9:01
Vihar tombolt az országban (Napi)
máj. 6
9:01
Sarkozy nyert (új) (Napi)
máj. 6
9:10
Három halott, négy súlyos sérült a 44-esen (HVG)
A 44-es főúton Békéscsaba és Kecskemét között ütközött össze frontálisan két személyautó. Hárman a helyszínen meghaltak, négyen súlyos sérüléseket szenvedtek egy szombat délutáni balesetben.
máj. 6
9:23
„Kádár János unokái mi vagyunk” - videó a szombati megemlékezésről (HVG)
Thürmer Gyula a kormányt teszi felelőssé Kádár sírjának meggyalázásáért és elítéli a visszahantolást. A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szombaton a Fumei úti sírkertben beszélt.
máj. 6
9:33
Fejleszteni kell a magyar űrkutatást (Infostart)
Magyarország 2010-re már teljes jogú tagja lehet az Európai Űrügynökségnek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója. Both Előd hozzátette: mivel ez jelentős kiadással is jár, a szakma feladata, hogy meggyőzze a politikai döntéshozókat ennek hasznosságáról.
máj. 6
9:55
Sikeres évet zárt a Rákóczi Szövetség (Infostart)
Magyarország és a környező államok uniós csatlakozása óta sokat javult a határon túl élő magyarok helyzete - véli Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke. A szervezet szombaton délelőtt tartotta szokásos évi közgyűlését. A szövetség - többek között - a határon túli magyar fiatalok oktatását segíti, célja a kapcsolatteremtés az anyaországban és a külföldön élő magyarok között.
máj. 6
10:05
Csoóri Sándor márciusi levele az értelmiség összefogásáról (Infostart)
Magyarországon a legnyilvánvalóbb igazság az, hogy aki értelmiség és nem vakítja el a félelem, önző érdek vagy valamiféle téveszme, az magában leszámol ezzel a kormánnyal - fogalmazta meg Csoóri Sándor abban a levélben, amelyben a Márciusi Charta nevű civil értelmiségi mozgalom megalakítását kezdeményezte. mozgalomhoz számos író, művész, tanár, közgazdász, tudós és egyházi személyiség…
máj. 6
10:20
Villám csapott egy házba Gyömrőn, eloltották a tüzet (HVG)
Hirtelen keletkezett vihar során villám csapott egy házba szombat este Gyömrőn - a tűzoltók rövid időn belül eloltották az így támadt tüzet. A szombat esti vihar elsősorban Pécsett, Vajszlón, Görcsönyben, Siklóson és térségében okozott komolyabb károkat.
máj. 6
10:50
Elhunyt Gábor Tamás olimpiai bajnok (HVG)
Vasárnap hajnalban, nem sokkal 75. születésnapja után elhunyt Gábor Tamás olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki egy időben szövetségi kapitány is volt.
máj. 6
10:58
Hétfőn magyar írásbelivel folytatódik az érettségi (Infostart)
A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak hétfőn az idei érettségi vizsgák; a diákok közép és emelt szinten adnak számot tudásukról.
máj. 6
11:00
Ingyenes nőgyógyászati rákszűrés anyák napján (HVG)
Anyák napja alkalmából vasárnap egész napos rendezvényre várja az érdeklődő családokat a Schöpf-Merei kórház épülete előtti Bakáts téri Gesztenyés-udvarba.
máj. 6
11:30
Takarítják a fővárost a vihar után (HVG)
A szombat éjjeli vihar során keletkezett hordalékok összetakarítását végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) - mondta Szegedi Péter, a társaság szóvivője.
máj. 6
11:31
Ötvenkét kilogramm marihuana-gyanús kábítószert foglalt le a rendőrség (Infostart)
Ötvenkét kilogramm, összesen 75 millió forint értékű marihuana-gyanús kábítószerre bukkant a rendőrség két kisbuszban az M1-es autópályán, Biatorbágy közelében - közölték az akcióban résztvevő rendőri egységek vezetői vasárnap Budapesten.
máj. 6
11:32
Megkezdődött a koalíciós egyeztetés az egészségügyi reformról (Infostart)
Megkezdődött a koalíciós egyeztetés vasárnap a Fejér megyei Lovasberényben; az MSZP és az SZDSZ vezetői elsősorban az egészségügy és a biztosítási rendszer átalakításával foglalkoznak, de a következő fél év menetrendjéről is egyeztetnek.
máj. 6
12:15
Ötvenkét kilogramm kábítószert foglaltak le az M1-sen (HVG)
Ötvenkét kilogramm, összesen hetvenötmillió forint értékű marihuana-gyanús kábítószerre bukkant a rendőrség két kisbuszban az M1-es autópályán, Biatorbágy közelében.
máj. 6
12:33
75 milliós kábítószerfogás az M1-esen - 52 kiló marihuana volt elrejtve (MaHu)
Ötvenkét kilogramm, összesen 75 millió forint értékű marihuana-gyanús kábítószerre bukkant a rendőrség két kisbuszban az M1-es autópályán, Biatorbágy közelében.
máj. 6
14:10
Gál J. és Pelczné vitája: nem győzték meg egymást (HVG)
A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánykoalíció lovasberényi egyeztetésének helyszíne előtt; Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke azt kérte az ellenzéki politikustól, hogy menjen be vele az egyeztetésre, ott mondja el pártja álláspontját, az alelnök nem élt a lehetőséggel.
máj. 6
14:13
Pelczné Gáll Ildikó nem ment be a koalíciós egyeztetésre - a vitának a parlamentben a helye (MaHu)
A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánykoalíció lovasberényi egyeztetésének helyszíne előtt.
máj. 6
14:20
Halálos közúti baleset a 84-es főuton, teljes útzár (HVG)
Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült vasárnap, amikor két személygépkocsi ütközött a 84-es számú főúton, Jánosháza közelében.
máj. 6
14:59
Tűzoltók mentették a kamionost - képgaléria (Infostart)
Tűzoltók mentették ki a sofőrt abból a kamionból, amelyik szombaton csapódott fának az M5 autópálya M0-ás felhajtójánál - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
máj. 6
15:05
Tűzoltók mentették ki a sofőrt a kamionból - képekkel (Infostart)
Tűzoltók mentették ki a sofőrt abból a kamionból, amelyik szombaton csapódott fának az M5 autópálya M0-ás felhajtójánál - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
máj. 6
16:10
Eső, felhőszakadás, jégeső várható (HVG)
Eleinte többnyire erősen felhős idő lesz, főként az ország középső és keleti részén várható sokfelé eső, zápor, zivatar - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.
máj. 6
16:30
Pártfinanszírozásról igen, az egészségügy átalakításáról még nem állapodtak meg Lovasberényben (MaHu)
Új pártfinanszírozási és új közpénzügyi törvény megalkotásáról állapodott meg az MSZP és az SZDSZ - jelentette be Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke vasárnap a lovasberényi koalíciós egyeztetés szünetében.
máj. 6
16:35
Koalíciós megállapodás a pártfinanszírozásról (Infostart)
Új pártfinanszírozási és új közpénzügyi törvény megalkotásáról állapodott meg az MSZP és az SZDSZ - jelentette be Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke vasárnap a lovasberényi koalíciós egyeztetés szünetében.
máj. 6
18:26
Elvitték a lottó 5-öst, a hatoson pedig három telitalálat is van! (MaHu)
Az ötös lottó szerencsés nyertese 429 millióval lett gazdagabb. A hatoson pedig hárman is eltalálták a számokat, így nem lett rekordnyeremény a 2 milliárd 50 millió forintos jackpotból.
máj. 6
20:12
"A reform folytatódik" (Infostart)
A biztosítási oldal megújítása mellett a háziorvosi és járóbeteg-, illetve sürgősségi betegellátás fejlesztésén túl a kórházi infrastruktúra fejlesztéséről, valamint a népegészségügyi programok bővítéséről állapodtak meg a koalíciós pártok vasárnap, a lovasberényi egyeztetésen - áll a két pártelnök közös közleményben.
máj. 6
20:27
Megrázó hintabaleset (Infostart)
Meghalt egy hétéves kislány, amikor családi házuk udvarán a mérleghinta meghibásodott fémszerkezete a fejéhez csapódott vasárnap Darnózseli községben - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
máj. 6
21:09
Sarkozy dédnagynénje büszke (Infostart)
A 92 éves Sárközy Mariann, Nicolas Sarkozy dédnagynénje lelkesedését fejezte ki unokaöccsének a vasárnapi franciaországi elnökválasztáson aratott győzelme miatt.
máj. 6
21:12
Horn: Vegyes biztosítási rendszer lesz (Infostart)
Horn Gábor szerint a lovasberényi koalíciós egyeztetés egyik legfontosabb eredménye, hogy megállapodtak a biztosítási rendszer átalakításának menetrendjéről. Az SZDSZ ügyvivője erről az egyeztetés után beszélt.

Keresés