2007. október 1. hétfő

okt. 1
5:06
Górcső alatt Rudi Zoltán tevékenysége (Népszava)
A csillagokat lehozhatja az égről bármelyik politikai oldalnak a tévéelnök, vélhetően az sem lesz elég Rudi Zoltán mandátumának meghosszabbításához. Mérlegre tettük tevékenységét, bár a vállalások teljesítése vagy nem teljesítése, kevesebbet nyom majd a latban, mint a politikai érdekek. Novemberben vélhetően pályázatot írnak ki a posztra, és végeláthatatlan acsarkodásnak nézünk elébe, hiszen még a…
okt. 1
5:11
Bajnai szerint az ország sorsa hosszú távon az oktatásban dől el (Népszava)
A rendszer átláthatóvá tételével kell és lehet megakadályozni azoknak a próbálkozásait, akik azon törik a fejüket, hogyan fordítsák rossz célra az uniós pénzeket - véli az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Bajnai Gordon szerint szemléletváltozásra van szükség, s tudomásul kell venni: az uniós pénzek odaítélése voltaképpen egy szolgáltatás, s úgy kell végezni, ahogy egy bank is teszi:…
okt. 1
5:17
Nemzethalált vízionál Orbán (Népszava)
Magyarország ma szociális válságban vergődik - közölte az amúgy is nemzethalált vízionáló lakiteleki emlékülésen Orbán Viktor. A húsz évvel ezelőtti találkozóra emlékezők a Fidesz elnök előtt is arról beszéltek, ma rosszabb a helyzet, mint a rendszerváltás előtt volt. A nagy öregek nosztalgiáztak a konferencián, de úgy tűnt, mintha mindegyikük a Fidesz elnökének záróbeszédét igyekezett volna…
okt. 1
5:19
Nyilvánosságra hozhatja vallomását Gyurcsány (Népszava)
Nyilvánosságra hozhatja vallomását a Zuschlag-ügyben a múlt héten meghallgatott Gyurcsány Ferenc, ha akarja - közölte a bács-kiskun megyei főügyészhelyettes. Előzőleg a Fidesz a kormányfő vallomásának közzétételét követelte. Közben kiderült, meghallgatták Szilvásy György titokminisztert és az ifjúsági tárca korábbi miniszterét, Jánosi Györgyöt is.
okt. 1
5:38
A miniszterelnök 2010-re várja, hogy beérjenek az egészségügyi reform eredményei (Népszava)
A kormányfő szerint 2010-ig kell bebizonyítani, hogy az egészségügyi reform sikeres volt. Gyurcsány Ferenc egy szakmai konferencián beszélt erről, s ígéretet tett arra is, hogy a közeljövőben az átalakítás "összerendezési szakasza" következik. A Fidesz már az egészségügyben is a "zuschlagosodás" nyomait véli felfedezni. Pesti Imre képviselő azonban rossz számokkal érvelt álláspontja mellett.
okt. 1
5:44
A dacos és szókimondó politikus elvett illúziói (Infostart)
Dacosnak, igazságokért vérzőnek és szókimondónak vallotta magát Drozdy Győző, aki a két világháború között, illetve azt követően a szélsőjobb és a kommunista rezsim ellen egyaránt harcolt. A kisgazda politikus emlékirataiból a minap jelent meg könyv "Elvett illúziók" címmel a Kossuth Kiadó gondozásában.
okt. 1
6:32
A pályázatok sem biztosítanak valódi árversenyt - lapszemle (Infostart)
Minden induló azonos, bruttó 1,66 milliárd forintos ajánlatot adott be a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv reklámozására és médiavásárlási feladatokra kiírt pályázatra - írja a Magyar Nemzet a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. A két feladatra ekkora keretet különített el az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
okt. 1
6:43
"Bocsánat uraim, de azt hiszem, itt csalnak..." (Népszava)
"Bocsánat uraim, de azt hiszem, itt csalnak..." - ezzel a Rejtő Jenőtől származó idézettel kezdődött az a 2004-ben kelt körlevél, amelyet az egykori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) pályázatelbíráló bizottságának egyik tagja írt hozzá közel állóknak annak indoklásaként, miért hagyta ott az "ügyet".
okt. 1
7:48
Az adófizetők pénzéből támogatja a Miniszterelnöki Hivatal a Professzorokat (Népszava)
Az adófizetők pénzéből támogatja a Miniszterelnöki Hivatal a Professzorok az Európai Magyarországért elnevezésű "kormány közeli szervezetet" - írta a hétfői Magyar Nemzet.
okt. 1
7:59
Szili, Dávid és Sólyom a legnépszerűbb (Népszava)
Szili Katalinnak, Dávid Ibolyának és Sólyom Lászlónak nem csupán a pontszámai azonosak a Szonda Ipsos legújabb kutatásai szerint, de a velük kapcsolatos vélemények szerkezete is - olvasható a hétfői Népszabadságban.
okt. 1
8:22
Szili, Dávid és Sólyom a népszerűségi lista élén (HVG)
Szili Katalinnak, Dávid Ibolyának és Sólyom Lászlónak a Szonda Ipsos legújabb kutatásai szerint azonosak a pontszámaik, sőt, ugyanúgy is gondolodank róluk a érdezettek- olvasható a hétfői Népszabadságban.
okt. 1
8:27
Moldova György otthagyta az Ormánságot (Népszava)
Érkezése után két nappal hazautazott az Ormánságból Moldova György, mert senki sem volt segítségére a dél-baranyai térségről szóló riportkönyve elkészítéséhez - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
okt. 1
8:49
Őrizetbe vették Zuschlag egykori titkárát (Napi)
okt. 1
8:51
Gyurcsány rontott - Szili, Sólyom és Dávid az élen (Napi)
okt. 1
9:49
Gyűrű Orbán körül (168 Óra Online)
A foghíjasan működő polgári körök és a tagozatok mellé most igazgatóságokat illesztenek a párt polgári szövetébe. [Dátum: 2007. 10. 01. 20:07]
okt. 1
10:22
A pécsi polgármester lánya nem kapott támogatást a várostól (Népszava)
Nem kapott anyagi támogatást a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programot irányító Pécs2010 Menedzsment Központtól az Üres Tér Társulat, mert annak producere Tasnádi Zsófia, Tasnádi Péter pécsi polgármester lánya - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
okt. 1
11:04
Gerő András: Belefér a radikálisabb hang (168 Óra Online)
Természetes, hogy az egyetemisták körében teret nyer a szélsőjobb is, amitől nem félni kell, inkább megszokni azt - véli a történész. [Dátum: 2007. 10. 01. 00:05]
okt. 1
11:25
Bérlet- és fűtéstámogatást nyújt lakóinak a Belváros (Infostart)
Megvásárolja a kerületben lakó mintegy ezer diák bérletét a belvárosi önkormányzat, az idős lakosok pedig fűtéstámogatást kapnak - mondta az InfoRádiónak Rogán Antal. A polgármester kiemelte: az önkormányzat a szükséges összeget már elkülönítette.
okt. 1
11:42
Magyarország a Roma Évtized soros elnöke (Népszava)
Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter vette át a Roma Évtized program elnöki feladatait Baki Hyuseinovtól, a bolgár munkaügyi és szociális miniszterhelyettestől a Roma Integráció Évtized Program nemzetközi irányító bizottságának XI. ülésén hétfőn Budapesten.
okt. 1
11:45
Titokzatos pincerendszer a kőbányai sörgyár alatt (HVG)
Victor Hugo szerint a Párizs alatti csatornák sötét dolgokat rejtenek, ám erről valamilyen oknál fogva csak nagyon kevesek szeretnének a saját szemükkel is meggyőződni. Ugyanez a helyzet a magyar fővárossal is: vajon hányan merészkedtek le eddig a Kőbánya alatt végtelen hosszúságban tekergő alagútrendszerbe, hogy megfejtsék évtizedek, sőt évszázadok óta rejtegetett titkait? Persze a közönséges…
okt. 1
11:51
Bírságra számíthatnak a cégek, amelyek nem adták ki a tavalyi szabadságot (Infostart)
Mától ellenőrzi a munkaügyi felügyelet, hogy a munkáltatók kiadták-e a dolgozók tavalyról megmaradt szabadságát a szeptember végi határidőig. Ha az ellenőrök csak egy munkavállaló papírjait nem találják rendben, a bírság összege 30 ezer forinttól 3 millió forintig terjedhet. Ha több emberét, akkor 8 millió forint is lehet a büntetés.
okt. 1
13:13
Svéd felmérés szerint nem eléggé fogyasztóbarát a magyar egészségügy (Infostart)
A fogyasztók szempontjából az utolsó helyek egyikére tette Magyarországot a zömmel az európai uniós országok egészségügyi rendszereit vizsgáló, úgynevezett Európai Egészségügyi Index, amelyet egy egészségüggyel foglalkozó svéd szervezet, a Health Consumer Powerhouse készített számos tényező figyelembevételével.
okt. 1
13:40
Pápai Lajos: az állam valótlant állít az egyházi iskolák finanszírozásáról (Népszava)
Az állam valótlan állít, amikor azt mondja, hogy nem csökkenti az egyházi iskolák finanszírozására szánt összeget - jelentette ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke hétfőn a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet (KPSZTI) 10 éves jubileumára szervezett ünnepségen.
okt. 1
13:46
Bajnai meghallgatása délután várható (Népszava)
Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter meghallgatása délután várható az Országgyűlés európai uniós források elosztását vizsgáló eseti bizottsága ülésén, miután a testület fideszes elnöke éles politikai vita után döntött erről. Pelczné Gáll Ildikó azt követően zárta le a délben kezdődött ülést, hogy éles vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között: a…
okt. 1
13:55
A VEKE szerint vagy a BKV, vagy Demszky ferdít (HVG)
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) arra szólítja fel Demszky Gábort, hogy fejezze ki egyértelmű állásfoglalását a BKV járatritkítás ügyében- tudta meg a HavariaPress. A főpolgármester szeptember 26-án azt nyilatkozta, hogy nem lesz járatritkítás.
okt. 1
13:56
Zéró tolerancia a zöldbűnözéssel szemben (Infostart)
Megerősítette és kibővítette együttműködési megállapodását a zöldbűnözés visszaszorításában a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.
okt. 1
14:02
Zéró tolerancia a zöldbűnözéssel szemben (Népszava)
Megerősítette és kibővítette együttműködési megállapodását a zöldbűnözés visszaszorításában a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn írta alá az együttműködési megállapodást, amely alapján - a várakozások szerint - jelentősen csökkenthető a környezetszennyezéssel…
okt. 1
14:08
Egészségügyi államtitkár: az ágazat reformját nem lehetett tovább halogatni (Népszava)
Az egészségügyi ágazat reformját nem lehetett tovább halogatni - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján kérdés kapcsán az Egészségügyi Minisztérium hétfőn kinevezett államtitkára Budapesten. Kincses Gyula közölte: van olyan rendszer, amely egyben igazságos és hatékony.
okt. 1
14:18
A magyar egészségügy a 24-ik az EU-ban (Népszava)
A brüsszeli Health Consumer Powerhouse független egészségpiaci elemző és fogyasztótájékoztató cég hétfőn megjelent, idei évi Európai Egészségügyi Indexe (EHCI) szerint a magyar egészségügy a fogyasztóbarátság szempontjából a 24-ik helyre került az EU-ban. Ez Magyarországot Nagy-Britanniával, Olaszországgal, Portugáliával, Máltával, Szlovákiával, Szlovéniával, Görögországgal és Romániával…
okt. 1
14:20
Egy svéd felmérés szerint nem eléggé fogyasztóbarát a magyar egészségügyV (Népszava)
A fogyasztók szempontjából az utolsó helyek egyikére került Magyarország a főleg az EU-tagok egészségügyi rendszereinek helyzetét tükröző Európai Egészségügyi Indexben, amelyet egy egészségüggyel foglalkozó svéd szervezet, a Health Consumer Powerhouse készített számos tényező figyelembevételével.
okt. 1
14:29
Kósa: szakszerűtlen rendőri intézkedés okozott tömegverekedést Nyíregyházán (Népszava)
Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerint szakszerűtlen rendőri intézkedés okozott tömegverekedést a legutóbbi Nyíregyháza-Debrecen labdarúgó mérkőzésen a szabolcsi megyeszékhelyen, ezért a politikus a rendészeti miniszterhez fordul az Országgyűlés hétfői ülésén; ezt maga Kósa Lajos közölte sajtótájékoztatóján, Budapesten.
okt. 1
14:37
Igen a szolgálati nyugdíjról szóló javaslatra (HVG)
Általános vitára alkalmasnak találta a szolgálati nyugdíjra vonatkozó törvényjavaslatot az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága a testület hétfői ülésén.
okt. 1
15:12
Fidesz: Gyurcsány vállaljon felelősséget! (Infostart)
Gyurcsány Ferencnek pártelnökként felelősséget kell vállalnia azokért a párttagokért, akik az MSZP-n belüli pénzelosztási mechanizmust működtetik - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
okt. 1
15:17
Részben lebontják a Parlament körüli kordont (Népszava)
Lebontják a Parlament zöldterülete körül felállított kordont, melyet az Országház és a képviselők védelmében meghozott intézkedés miatt még szeptember 18-án emeltek - közölte a Köztársasági Őrezred parancsnokhelyettese hétfőn az MTI-vel.
okt. 1
15:17
Szonda Ipsos: továbbra is az egészségügyi miniszter a legnépszerűtlenebb (Infostart)
Öt politikus végzett közel holtversenyben a Szonda Ipsos népszerűségi felmérésének élén. Závecz Tibor véleménykutatási igazgató elmondta: a lista végén továbbra is az egészségügyi miniszter áll, őt a kormányzó pártok elnökei követik.
okt. 1
15:38
Szerencsi erőmű: munkahelyteremtés vs. aszú (Infostart)
Nem veszélyezteti a helyi borászatot a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű - mondta az InfoRádiónak Tokaj és Szerencs országgyűlési képviselője. Szabó György (MSZP) hozzátette: nem kíván beleszólni a helyi vitába.
okt. 1
15:43
Navracsics: Gyurcsány nem menekülhet! (Népszava)
Gyurcsány Ferencnek pártelnökként felelőséget kell vállalnia azokért a párttagokért, akik az MSZP-n belüli pénzelosztási mechanizmust működtetik - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Budapesten.
okt. 1
15:45
Vince folytathatja (Népszava)
A jelenlegi elnököt, Vince Mátyást javasolja a Magyar Távirati Iroda (MTI) elnökének a nemzeti hírügynökség Tulajdonosi Tanácsadó Testülete (TTT) - jelentették be a TTT hétfői ülése után.
okt. 1
16:47
Tíz százalékos BKV-s járatritkítástól tart a VEKE (Infostart)
A BKV 10 százalékos járatritkításra készül, mert nem tudja finanszírozni a működést és a béremelés hatásait - állítja a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület. A közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója közölte: a BKV most készít elő egy szakmai anyagot, amelyben az utasszámlálások eredményeként javaslatot tesz arra, hogy hol érdemes megváltoztatni a menetrendet.
okt. 1
16:57
Zuschlag-ügy: újabb visszaélés? (Infostart)
A kormányzat az összeférhetetlenségi törvénnyel és egy feljelentő honlappal, az ellenzék pedig a kistérségi hálózat és a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön rendszer megszüntetésével szabna gátat az uniós pénzügyi forrásokkal való visszaélésnek. Mindeközben újabb, Zuschlag Jánoshoz köthető visszaélésekre derült fény.
okt. 1
17:39
Egyhangú döntés az MTI kuratóriumában (Infostart)
A jelenlegi elnököt, Vince Mátyást javasolja a Magyar Távirati Iroda vezetőjének a nemzeti hírügynökség Tulajdonosi Tanácsadó Testülete (TTT).
okt. 1
17:42
Koalíciós feszültséghez vezetett a móri ügy (HVG)
A móri képviselő-testületben a Fidesszel többségi koalíciót alkotó, Mór Város Jövőjéért Egyesület szerint a két szervezet által kötött szóbeli megállapodás "a kezdetektől fogva nem működött megfelelően" - hangzott el az egyesület által összehívott sajtótájékoztatón.
okt. 1
17:47
Továbbra is Vince Mátyást javasolják az MTI elnökének (HVG)
A jelenlegi elnököt, Vince Mátyást javasolja a Magyar Távirati Iroda (MTI) elnökének a nemzeti hírügynökség Tulajdonosi Tanácsadó Testülete (TTT) - jelentették be a TTT hétfői ülése után.
okt. 1
18:11
Pénz és idő kell az M0-ás autóút biztonságosabbá tételéhez (Infostart)
A túl szűk sávok és a sok autó miatt történik egyre több baleset az M0-ás autóúton - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Pausz Ferenc hozzátette: gondot okoz az is, hogy nincsenek leállósávok, nincs terelőút, és a sofőrök korlátozás ellenére is sokszor túllépik a megengedett sebességet. A rendőrség szigorúbb fellépést ígér a helyzet rendezésére.
okt. 1
18:17
Gyurcsány: "Nem igaz, hogy a politikusok többsége gazember" (Infostart)
Hét pontból álló javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé két héten belül a kormány, az elmúlt hetekben nyilvánosságra került botrányokhoz hasonló ügyek megelőzése érdekében.
okt. 1
18:24
"Tisztasági csomagot" jelentett be Gyurcsány (HVG)
Hét pontból álló javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé két héten belül a kormány, az elmúlt hetekben nyilvánosságra került botrányokhoz hasonló ügyek megelőzése érdekében. A javaslat elemeit ismertetve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közölte: többek között főállású parlamenti képviselőséget javasolnak, a funkcióhalmozás elkerülésére.
okt. 1
18:29
Kiszabadította magát egy megkötözött nő Somogyban (HVG)
A lélekjelenlétének köszönhetően szabadult ki a kötél fogságából a Somogy megyei a Kálmáncsa-Lajosházán egy idős asszony, akit hétfőre virradóra három férfi megvert, megkötözött, majd kirabolt - erősítette meg a rendőrség az MTI értesülését.
okt. 1
19:11
Nem tudják, nyomozzanak-e a Weiszenberger-videó ügyében (HVG)
Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) feljelentését követően az úgynevezett Weiszenberger-videó ügyében hétfőn. Az ÖTM által nagy nyilvánosság előtt, nagy érdeksérelmet okozó rágalmazás vétsége tárgyában tett feljelentés ügyében rendeltünk el feljelentés-kiegészítést - közölte Morvai Attila.
okt. 1
19:52
Pokorni: Gyurcsány hozza nyilvánosságra vallomását (Infostart)
Két héten belül benyújtja a politikai életben átlátható viszonyokat teremtő javaslatait a kormány az Országgyűlésnek. A miniszterelnök bejelentette: elképzeléseiket hét pontban foglalták össze. A Fidesz felszólította a kormányfőt, hogy hozza nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben tett vallomását.
okt. 1
19:53
Gyurcsány blogjában a 7 pont (Népszava)
Gyurcsány Ferenc ma a blogjában is közzétette azt a hét pontot, melynek végrehajtásával meg kívánja tisztítani a közpénzkezelést. Igy ír:

Keresés