2007. október 1. hétfő

okt. 1
5:06
Górcső alatt Rudi Zoltán tevékenysége (Népszava)
A csillagokat lehozhatja az égről bármelyik politikai oldalnak a tévéelnök, vélhetően az sem lesz elég Rudi Zoltán mandátumának meghosszabbításához. Mérlegre tettük tevékenységét, bár a vállalások teljesítése vagy nem teljesítése, kevesebbet nyom majd a latban, mint a politikai érdekek. Novemberben vélhetően pályázatot írnak ki a posztra, és végeláthatatlan acsarkodásnak nézünk elébe, hiszen még a…
okt. 1
5:11
Bajnai szerint az ország sorsa hosszú távon az oktatásban dől el (Népszava)
A rendszer átláthatóvá tételével kell és lehet megakadályozni azoknak a próbálkozásait, akik azon törik a fejüket, hogyan fordítsák rossz célra az uniós pénzeket - véli az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Bajnai Gordon szerint szemléletváltozásra van szükség, s tudomásul kell venni: az uniós pénzek odaítélése voltaképpen egy szolgáltatás, s úgy kell végezni, ahogy egy bank is teszi:…
okt. 1
5:17
Nemzethalált vízionál Orbán (Népszava)
Magyarország ma szociális válságban vergődik - közölte az amúgy is nemzethalált vízionáló lakiteleki emlékülésen Orbán Viktor. A húsz évvel ezelőtti találkozóra emlékezők a Fidesz elnök előtt is arról beszéltek, ma rosszabb a helyzet, mint a rendszerváltás előtt volt. A nagy öregek nosztalgiáztak a konferencián, de úgy tűnt, mintha mindegyikük a Fidesz elnökének záróbeszédét igyekezett volna…
okt. 1
5:19
Nyilvánosságra hozhatja vallomását Gyurcsány (Népszava)
Nyilvánosságra hozhatja vallomását a Zuschlag-ügyben a múlt héten meghallgatott Gyurcsány Ferenc, ha akarja - közölte a bács-kiskun megyei főügyészhelyettes. Előzőleg a Fidesz a kormányfő vallomásának közzétételét követelte. Közben kiderült, meghallgatták Szilvásy György titokminisztert és az ifjúsági tárca korábbi miniszterét, Jánosi Györgyöt is.
okt. 1
5:38
A miniszterelnök 2010-re várja, hogy beérjenek az egészségügyi reform eredményei (Népszava)
A kormányfő szerint 2010-ig kell bebizonyítani, hogy az egészségügyi reform sikeres volt. Gyurcsány Ferenc egy szakmai konferencián beszélt erről, s ígéretet tett arra is, hogy a közeljövőben az átalakítás "összerendezési szakasza" következik. A Fidesz már az egészségügyben is a "zuschlagosodás" nyomait véli felfedezni. Pesti Imre képviselő azonban rossz számokkal érvelt álláspontja mellett.
okt. 1
5:44
A dacos és szókimondó politikus elvett illúziói (Infostart)
Dacosnak, igazságokért vérzőnek és szókimondónak vallotta magát Drozdy Győző, aki a két világháború között, illetve azt követően a szélsőjobb és a kommunista rezsim ellen egyaránt harcolt. A kisgazda politikus emlékirataiból a minap jelent meg könyv "Elvett illúziók" címmel a Kossuth Kiadó gondozásában.
okt. 1
6:32
A pályázatok sem biztosítanak valódi árversenyt - lapszemle (Infostart)
Minden induló azonos, bruttó 1,66 milliárd forintos ajánlatot adott be a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv reklámozására és médiavásárlási feladatokra kiírt pályázatra - írja a Magyar Nemzet a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. A két feladatra ekkora keretet különített el az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
okt. 1
6:43
Zöld utat ad a női képviselőknek a Fidesz (MaHu)
A Fidesz támogatja a szabad demokrata Sándor Klára és Magyar Bálint által jegyzett, a női parlamenti kvótára vonatkozó elképzelést.
okt. 1
6:43
"Bocsánat uraim, de azt hiszem, itt csalnak..." (Népszava)
"Bocsánat uraim, de azt hiszem, itt csalnak..." - ezzel a Rejtő Jenőtől származó idézettel kezdődött az a 2004-ben kelt körlevél, amelyet az egykori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) pályázatelbíráló bizottságának egyik tagja írt hozzá közel állóknak annak indoklásaként, miért hagyta ott az "ügyet".
okt. 1
6:45
Járatritkítás, több önállóság, új bérletfajták - BKV tervek januártól (MaHu)
Hajnali és hét végi járatritkítást - "ésszerűsítést" - javasol, új bérletfajtákat kínál, és több döntéshozási önállóságot kér januártól a BKV. Az elképzelésekről még az idén dönt a Fővárosi Közgyűlés.
okt. 1
7:00
Népszerűségi holtverseny - Orbán is az élbolyban (MaHu)
Nagyon szoros a politikusi rangsor élvonala, öt politikusnak majdhogynem azonos a megítélése. A házelnökön kívül még három kormánypárti politikus szerepel a felső harmadban.
okt. 1
7:02
Kétmillió forintra büntették Gyurcsány két cégét (MaHu)
Ismét pénzbüntetés róttak ki Gyurcsány Ferenc két cégére, a Motim Kádkő és a Motim Műkorund Kft.-re.
okt. 1
7:48
Az adófizetők pénzéből támogatja a Miniszterelnöki Hivatal a Professzorokat (Népszava)
Az adófizetők pénzéből támogatja a Miniszterelnöki Hivatal a Professzorok az Európai Magyarországért elnevezésű "kormány közeli szervezetet" - írta a hétfői Magyar Nemzet.
okt. 1
7:59
Százmilliók önreklámozásra (MaHu)
A Mindshare Médiaügynökség Kft. nyerte meg azt a nyílt közbeszerzési eljárást, amelyet a Bajnai Gordon önkormányzati miniszter által felügyelt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) írt ki a közelmúltban.
okt. 1
7:59
Szili, Dávid és Sólyom a legnépszerűbb (Népszava)
Szili Katalinnak, Dávid Ibolyának és Sólyom Lászlónak nem csupán a pontszámai azonosak a Szonda Ipsos legújabb kutatásai szerint, de a velük kapcsolatos vélemények szerkezete is - olvasható a hétfői Népszabadságban.
okt. 1
8:16
Bajnai: ahol zsáknyi pénz áll rendelkezésre, az mindenhol feléleszti az illegális szándékokat (MaHu)
A rendszer átláthatóvá tételével kell és lehet megakadályozni azoknak a próbálkozásait, akik azon törik a fejüket, hogyan fordítsák rossz célra az uniós pénzeket - nyilatkozta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Népszavának.
okt. 1
8:22
Szili, Dávid és Sólyom a népszerűségi lista élén (HVG)
Szili Katalinnak, Dávid Ibolyának és Sólyom Lászlónak a Szonda Ipsos legújabb kutatásai szerint azonosak a pontszámaik, sőt, ugyanúgy is gondolodank róluk a érdezettek- olvasható a hétfői Népszabadságban.
okt. 1
8:27
Moldova György otthagyta az Ormánságot (Népszava)
Érkezése után két nappal hazautazott az Ormánságból Moldova György, mert senki sem volt segítségére a dél-baranyai térségről szóló riportkönyve elkészítéséhez - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
okt. 1
8:44
"Azt hiszem, itt csalnak" - meghökkentő körlevél, következmények nélkül (MaHu)
Egy Rejtő Jenőtől kölcsönvett mondattal kezdődik az az email, ami a magyarországi pályáztatási rendszer visszásságaire hívja fel a figyelmet - különösebb eredmények nélkül. Pedig a függetlenség elveszéséről szól.
okt. 1
8:49
Őrizetbe vették Zuschlag egykori titkárát (Napi)
okt. 1
8:51
Gyurcsány rontott - Szili, Sólyom és Dávid az élen (Napi)
okt. 1
9:00
„Politikai tized” (Hetek)
A Zuschlag-ügy kirobbanása rendkívüli károkat okozhat a szocialistáknak, ugyanakkor egyben lehetőséget is jelent az MSZP számára, hogy a párton belül elinduljon egy megtisztulási folyamat. A kormánybuktatáshoz az eddig ismertté vált adatok alapján ez az ügy még nem kellő képpen fajsúlyos, de a baloldali vezetés nem odázhatja tovább a mutyizós politikai kultúra felszámolásának az elkezdését.
okt. 1
9:11
Belehalt sérüléseibe a motorbalesetet szenvedett kisfiú (orientpress)
Felborult apja quadmotorjával egy kilenc éves nagykanizsai fiú, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
okt. 1
9:13
Fodor Gábor: 'Jogunk van a környezeti információkhoz' (orientpress)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter az információszabadság világnapja alkalmából a környezetvédelmi információkhoz való jogokról tartott közös sajtótájékoztatót Majtényi Lászóval, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjével és Molnár Péterrel, a CEU Médiakutató Központjának kutatójával.
okt. 1
9:43
Az ÁNTSZ-nek fogalma nem volt arról, hogy az Alma utcában szüléseket is levezetnek (MaHu)
Nem tudott az ÁNTSZ arról, mi folyik az Alma utcai születésházban mindaddig, míg egy baba halálával végződő tragikus szülés miatt nem indult eljárás.
okt. 1
9:45
A volt VPOP-vezért fenyegetik, mert vallott olajügyben (MaHu)
Aggódó telefonokat kapott Arnold Mihály az olajbűnözés kapcsán tett legutóbbi nyilatkozatai miatt.
okt. 1
9:49
Gyűrű Orbán körül (168 Óra Online)
A foghíjasan működő polgári körök és a tagozatok mellé most igazgatóságokat illesztenek a párt polgári szövetébe. [Dátum: 2007. 10. 01. 20:07]
okt. 1
9:59
Szonda Ipsos: Szili-Sólyom-Dávid a legnépszerűbbek (orientpress)
Szili Katalin áll a szeptemberi nészerűségi lista élén - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A listán a második helyen Sólyom László és a dobogó alsó fokán álló Dávid Ibolya indexe azonban megegyezik.
okt. 1
10:22
A pécsi polgármester lánya nem kapott támogatást a várostól (Népszava)
Nem kapott anyagi támogatást a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programot irányító Pécs2010 Menedzsment Központtól az Üres Tér Társulat, mert annak producere Tasnádi Zsófia, Tasnádi Péter pécsi polgármester lánya - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
okt. 1
10:31
Kellemes késő nyári idő várható ma (MaHu)
Hétfőn folytatódik a szép idő. A párás, foltokban ködös reggelt követően többórás napsütésben lesz részünk, legfeljebb időnként bukkan fel kevés felhő az égen.
okt. 1
10:47
Osztrák vélemény: Gyurcsány Ferencnek elsősorban belpolitikai okok miatt kell hazafinak mutatkoznia (MaHu)
Az OMV-Mol ügy fejleményeiről, az egymással ütköző érvekről és ellentétes érdekekről, az osztrák-magyar kapcsolatokat megterhelő egyéb vitatémákról közölt - interjúkkal tarkított - többoldalas írást a Profil című osztrák magazin hétfőn megjelent számában.
okt. 1
11:04
Gerő András: Belefér a radikálisabb hang (168 Óra Online)
Természetes, hogy az egyetemisták körében teret nyer a szélsőjobb is, amitől nem félni kell, inkább megszokni azt - véli a történész. [Dátum: 2007. 10. 01. 00:05]
okt. 1
11:25
Bérlet- és fűtéstámogatást nyújt lakóinak a Belváros (Infostart)
Megvásárolja a kerületben lakó mintegy ezer diák bérletét a belvárosi önkormányzat, az idős lakosok pedig fűtéstámogatást kapnak - mondta az InfoRádiónak Rogán Antal. A polgármester kiemelte: az önkormányzat a szükséges összeget már elkülönítette.
okt. 1
11:42
Magyarország a Roma Évtized soros elnöke (Népszava)
Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter vette át a Roma Évtized program elnöki feladatait Baki Hyuseinovtól, a bolgár munkaügyi és szociális miniszterhelyettestől a Roma Integráció Évtized Program nemzetközi irányító bizottságának XI. ülésén hétfőn Budapesten.
okt. 1
11:45
Titokzatos pincerendszer a kőbányai sörgyár alatt (HVG)
Victor Hugo szerint a Párizs alatti csatornák sötét dolgokat rejtenek, ám erről valamilyen oknál fogva csak nagyon kevesek szeretnének a saját szemükkel is meggyőződni. Ugyanez a helyzet a magyar fővárossal is: vajon hányan merészkedtek le eddig a Kőbánya alatt végtelen hosszúságban tekergő alagútrendszerbe, hogy megfejtsék évtizedek, sőt évszázadok óta rejtegetett titkait? Persze a közönséges…
okt. 1
11:51
Bírságra számíthatnak a cégek, amelyek nem adták ki a tavalyi szabadságot (Infostart)
Mától ellenőrzi a munkaügyi felügyelet, hogy a munkáltatók kiadták-e a dolgozók tavalyról megmaradt szabadságát a szeptember végi határidőig. Ha az ellenőrök csak egy munkavállaló papírjait nem találják rendben, a bírság összege 30 ezer forinttól 3 millió forintig terjedhet. Ha több emberét, akkor 8 millió forint is lehet a büntetés.
okt. 1
12:45
Hatos karambol Budapesten: öten megsérültek (MaHu)
Hat jármű - két kisteherautó és négy személyautó - ütközött össze hétfőn nem sokkal dél előtt a főváros X. kerületben, a Sibrik Miklós úti felüljárónál - tájékoztatta a BRFK sajtóügyeletese az MTI-t.
okt. 1
13:13
Svéd felmérés szerint nem eléggé fogyasztóbarát a magyar egészségügy (Infostart)
A fogyasztók szempontjából az utolsó helyek egyikére tette Magyarországot a zömmel az európai uniós országok egészségügyi rendszereit vizsgáló, úgynevezett Európai Egészségügyi Index, amelyet egy egészségüggyel foglalkozó svéd szervezet, a Health Consumer Powerhouse készített számos tényező figyelembevételével.
okt. 1
13:17
John Emese: A női parlamenti kvóta bevezetése nem megoldás (orientpress)
Most már a Fidesz is támogatja azt a két SZDSZ-es politikus által jegyzett javaslatot, amely 50 százalékos női kvótát vezetne be a parlamentben. Sándor Klára és Magyar Bálint elképzelésével kapcsolatban a szintén szabad demokrata John Emesét kérdezte meg hírügynökségünk, aki ugyan az alpvető célokkal egyet ért, de a kvóta bevezetésével nem.
okt. 1
13:40
Pápai Lajos: az állam valótlant állít az egyházi iskolák finanszírozásáról (Népszava)
Az állam valótlan állít, amikor azt mondja, hogy nem csökkenti az egyházi iskolák finanszírozására szánt összeget - jelentette ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke hétfőn a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet (KPSZTI) 10 éves jubileumára szervezett ünnepségen.
okt. 1
13:45
A VEKE Demszky állásfoglalására vár a BKV-s járatritkítás kapcsán (orientpress)
A főpolgármester egyértelmű állásfoglalását várja a Városi és ELővárosi Közlekedési Egyesület a BKV nyilatkozatai kapcsán, azok ugyanis szöges ellentétben állnak Demszky Gábor legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzottakkal. A BKV vezérigazgató-helyettese ismét megerősítette, hogy a Társaság a 2008. évi menetrendeket tartalmazó Paraméterkönyv keretein belül 10 százalékos járatritkítást tervez.
okt. 1
13:46
Bajnai meghallgatása délután várható (Népszava)
Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter meghallgatása délután várható az Országgyűlés európai uniós források elosztását vizsgáló eseti bizottsága ülésén, miután a testület fideszes elnöke éles politikai vita után döntött erről. Pelczné Gáll Ildikó azt követően zárta le a délben kezdődött ülést, hogy éles vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között: a…
okt. 1
13:55
A VEKE szerint vagy a BKV, vagy Demszky ferdít (HVG)
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) arra szólítja fel Demszky Gábort, hogy fejezze ki egyértelmű állásfoglalását a BKV járatritkítás ügyében- tudta meg a HavariaPress. A főpolgármester szeptember 26-án azt nyilatkozta, hogy nem lesz járatritkítás.
okt. 1
13:56
Zéró tolerancia a zöldbűnözéssel szemben (Infostart)
Megerősítette és kibővítette együttműködési megállapodását a zöldbűnözés visszaszorításában a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.
okt. 1
14:01
Magyar egészségügy: 29 ország közül a 24-ik helyen vagyunk (MaHu)
A brüsszeli Health Consumer Powerhouse független egészségpiaci elemző és fogyasztótájékoztató cég hétfőn megjelent, idei évi Európai Egészségügyi Indexe (EHCI) szerint a magyar egészségügy a fogyasztóbarátság szempontjából a 24-ik helyre került az EU-ban.
okt. 1
14:02
Zéró tolerancia a zöldbűnözéssel szemben (Népszava)
Megerősítette és kibővítette együttműködési megállapodását a zöldbűnözés visszaszorításában a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn írta alá az együttműködési megállapodást, amely alapján - a várakozások szerint - jelentősen csökkenthető a környezetszennyezéssel…
okt. 1
14:03
Csak "lehetségesek" a visszaélések - Bajnai Gordont ma délután hallgatják meg (MaHu)
Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter meghallgatása délután várható az Országgyűlés európai uniós források elosztását vizsgáló eseti bizottsága ülésén, miután a testület fideszes elnöke éles politikai vita után döntött erről.
okt. 1
14:08
Egészségügyi államtitkár: az ágazat reformját nem lehetett tovább halogatni (Népszava)
Az egészségügyi ágazat reformját nem lehetett tovább halogatni - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján kérdés kapcsán az Egészségügyi Minisztérium hétfőn kinevezett államtitkára Budapesten. Kincses Gyula közölte: van olyan rendszer, amely egyben igazságos és hatékony.
okt. 1
14:17
Lamperth: jövőre nőnek a nyugdíjak, a családi pótlék pedig differenciált lesz (MaHu)
Jövőre differenciált lesz a családi pótlék, a nyugdíjak 4,9 százalékkal nőnek - jelentette be Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.
okt. 1
14:18
A magyar egészségügy a 24-ik az EU-ban (Népszava)
A brüsszeli Health Consumer Powerhouse független egészségpiaci elemző és fogyasztótájékoztató cég hétfőn megjelent, idei évi Európai Egészségügyi Indexe (EHCI) szerint a magyar egészségügy a fogyasztóbarátság szempontjából a 24-ik helyre került az EU-ban. Ez Magyarországot Nagy-Britanniával, Olaszországgal, Portugáliával, Máltával, Szlovákiával, Szlovéniával, Görögországgal és Romániával…

Keresés