2007. augusztus 1. szerda

aug. 1
1:03
OVB: hatvanból csak egy népszavazási kérdést hitelesítettek (HVG)
Az Országos Választási Bizottság (OVB) elé terjesztett hatvan kérdésből egyet hitelesített a testület keddi budapesti ülésén.
aug. 1
7:02
Az MSZP és a Fidesz is a településeken akarja megnyerni a referendumot (Népszava)
A jelek szerint az MSZP és a Fidesz is mindent feltesz arra, hogy sikerre vigye a saját politikájának megfelelő népszavazási kérdéseket. Mindkét párt "ajtótól ajtóig" szervezi kampányát, és helyben igyekszik meggyőzni az embereket a maga igazáról. Az már most sejthető, hogy óriási munkát jelent majd a választási szerveknek a kérdések hitelesítése, ha a Fidesz kérdésenként valóban egymillió…
aug. 1
7:04
Tiltakoztak az OEP-finanszírozás megszűnése miatt (Népszava)
Gyászruhás szülők tiltakoztak tegnap amiatt, hogy mától megszűnt a gyermekbetegeket szállító Szemem Fénye Alapítvány tb-finanszírozása. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerint kötelességük volt szerződést bontani, mivel az alapítványnak 90 napon túli köztartozása van. A szervezet abban bízik, hogy az 1 százalékos adótámogatásokból szeptemberben befizethetik az Apehnak a több mint 10…
aug. 1
8:42
Horváth: "Ellenőrizhetetlen lehet a gyógyszerbiztonság" (Infostart)
Ellenőrizhetetlen lesz a gyógyszerbiztonság, ha nagyon sok helyen árulnak orvosságot a patikákon kívül - mondta az InfoRádióban a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Horváth Tamás szerint egyelőre kevés áruház és benzinkút jelentkezett, hogy gyógyszer árusítana, vélhetően azért, mert ez az üzlet csak kis haszonnal és lassú megterüléssel kecsegtet.
aug. 1
8:44
Minden negyedik ember feketén dolgozik - lapszemle (Infostart)
Szakértők a gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára - írja a Népszabadság. Egy friss felmérés szerint a külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik.
aug. 1
8:51
Tartozik az APEH-nek, ezért nem kap támogatást az alapítvány (Infostart)
Állami támogatás nélkül maradt a rákos gyerekeket szállító Szemem Fénye Alapítvány. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azért bontott szerződést a pécsi székhelyű szervezettel, mert az tartozik az APEH-nek.
aug. 1
8:59
Egyre távolabb a Fidesz és az MDF (Népszava)
A jobboldaliság nem egyenlő a populizmussal. Egy jobboldali párt nem lehet verseny ellenes, kapitalizmus ellenes. A Fidesz és az MDF egyre távolabb kerül egymástól Ma már az is nagy dolog, hogy a két párt viszonya nem a beolvasztásról szól - mondta el Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Dávid Ibolya az MDF elnöke.
aug. 1
9:15
Egymilliárdot kap Csehák Judit betegjogi alapítványa (Infostart)
Egymilliárd forintot költ el a kormány olyan regionális irodák létrehozására, amelyekben szakemberek segítenek majd a panaszos betegeknek, illetve más szociális ellátottaknak - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A pénzt a volt egészségügyi miniszter, Csehák Judit vezette alapítvány kapja, a bírálatok szerint azonban a rendszer nem a betegek érdekeit szolgálja.
aug. 1
9:31
Több, mint 100 ezer külföldi feketemunkás dolgozik Magyarországon (HVG)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára; egy felmérés szerint az illegálisan foglalkoztatott külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik - írta a Népszabadság.
aug. 1
9:32
Több, mint 100 ezer külföldi feketemunkás Magyarországon (HVG)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára; egy felmérés szerint az illegálisan foglalkoztatott külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik - írta a Népszabadság.
aug. 1
9:36
Berend T. Iván: Magyarország a legsikeresebb országok egyike (168 Óra Online)
Eltúlzott és végletes a közéletben eluralkodó depresszió - mondja az MTA volt elnöke. [Dátum: 2007. 08. 01. 00:48]
aug. 1
10:40
Hol nyaralnak a miniszterek? - Gyurcsány Hollandiában (Napi)
aug. 1
10:40
Szentest javasolják az új légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek (Infostart)
Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek, döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca - írta szerda számában a Délmagyarország.
aug. 1
10:40
Családi háznak rohant egy kamion a 86-os úton, két sérült (HVG)
Családi háznak ütközött egy kamion szerdán reggel a 86-os számú főúton a Vas megyei Balogunyomban - közölte a rendőrség.
aug. 1
11:27
Radont használnának gyógyításra Baranyában (Infostart)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radon gázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
aug. 1
11:30
Gáz használnának gyógyításra (Népszava)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radongázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló. A gáz tulajdonképpen ingyen van, csak ki kellene termelni a járatokból. Ennek érdekében a bezárt bányatérségekben a közeljövőben megkezdik a gázmezők feltérképezését - olvasható a lapban.
aug. 1
12:38
Hamarosan kiderül, mennyit kapnak a Széna téri túszszabadító akció sérültjei (Infostart)
Elképzelhető, hogy peren kívül köt egyezséget a rendőrség a Széna téri áldozatokkal. A sérülteket védő ügyvéd nem árulhatta el, hogy összesen mennyi pénzt követelnek a rendőrségtől, de úgy tudjuk, több millió forintról van szó. Magyar György szerint néhány nap múlva lezárulhatnak a tárgyalások. Mint ismeretes, még májusban a kommandósok lelőttek egy rablót a Széna téri bankfiókban, az akció során…
aug. 1
12:40
Délután teljes útzár a 6-os számú főúton (Infostart)
Szerda délután kezdik meg a 6-os számú főúton a Paks és Dunaföldvár között kedden árokba borult tartálykocsi, és az abból kiömlött 15 tonna bitumen kiemelését, ettől kezdve legalább négy órán át teljes útzárat léptetnek érvénybe. Az éjszaka Vas megyében is felborult egy külföldi rendszámú, nyolc autót szállító tréler.
aug. 1
12:48
Újabb magyar haláleset Horvátországban (HVG)
Átlagosan 15 magyar állampolgár veszti életét Horvátországban - közölte Dunai Péter zágrábi magyar konzul annak kapcsán, hogy ismét magyar haláleset történt az Adrián.
aug. 1
13:07
Mégsem vegyszeres a magyar banán (HVG)
Nem talált még banánban határértéken felüli szermaradványokat a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) az elmúlt években végzett rendszeres vizsgálatai során.
aug. 1
13:10
OVB: valamin változtatni kell (Népszava)
Valószínűleg a népszavazási törvény vagy a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezi az Országos Választási Bizottság (OVB) annak érdekében, hogy a testületnek ne kelljen komolytalan, nyelvileg értelmetlen kérdéseket tárgyalnia - mondta Szoboszlai György, az OVB MSZP által delegált tagja szerdán az MTI-nek.
aug. 1
14:20
Az ásatás helyszíne is bejárható Szegeden (Infostart)
Az országban először Szegeden járhatják be egy ásatás helyszínét az érdeklődők. A megyeszékhely Móra Ferenc Múzeumának munkatársai egy középkori vártemplom maradványait tárják fel, eddig ötszáz sírt és több száz gótikus faragványt találtak - mondta az InfoRádiónak a mától szakértő idegenvezetővel megtekinthető ásatás egyik vezetője.
aug. 1
14:20
Embercsempészt buktattak le Ferihegyen (HVG)
A Budapesti Határőr Igazgatóság útlevélkezelői Ferihegyen elfogtak egy bolíviai állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két kínai fiatalkorúnak szerzett hamisított útlevelet.
aug. 1
14:22
Elhordatták az illegálisan lerakott szemetet a Sziget fesztivál szervezői (Infostart)
Nagy mennyiségű illegális hulladékot találtak a Hajógyári-szigeten - mondta az InfoRádiónak Óbuda alpolgármestere. Szepesi Tamás hozzátette: felszólították a tulajdonos fővárosi önkormányzatot, hogy szállítsa el a szemetet, amelyet végül a Sziget fesztivált rendező kft. kezdett el elhordani.
aug. 1
14:24
Mindennapos kérdés: miért késnek az orvosok a szakrendelésről? (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet felmérése szerint minden negyedik fővárosi szakrendelésre több mint tízperces késéssel érkeznek az orvosok. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint - amennyiben kórházon belül látják el a szakrendelést - indokolt lehet a késés, hiszen az orvos előtte is betegeket lát el. Gyenes Géza hozzátette: a késést általában bőséges túlórával kompenzálják az orvosok.
aug. 1
14:35
MDF: szeptembertől feketelistán a fogyasztókat károsító cégek (Népszava)
Szeptembertől nyilvánosságra kerül azoknak a cégeknek a neve, amelyek megkárosították a fogyasztókat, és a felügyelet ezért egymillió forintnál nagyobb büntetést szabott ki - jelentette be Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, miután tárgyalt a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet főigazgatójával.
aug. 1
14:37
A Fidesz rendkívüli mezőgazdasági bizottsági ülést kezdeményezett (Népszava)
A rendkívüli mezőgazdasági helyzetre való tekintettel Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke kezdeményezte, hogy a parlamenti testület jövő hétfőn, augusztus 6-án rendkívüli ülést tartson. Ezt Font Sándor szerdán Budapesten jelentette be, sajtótájékoztatón. Az MSZP ott lesz a rendkívüli ülésen - közölte Herbály Imre, a bizottság szocialista alelnöke.
aug. 1
14:38
Ismét az ügyészséghez fordult egy egy kurátor (HVG)
Noha eddigbeadványaival nem ért el eredményt, ismét az ügyészséghez fordult Such György közmédium-elnökké választásának törvényességével kapcsolatban a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának egyik volt tagja.
aug. 1
14:54
Munkajogi stratégia készül Brüsszelben (Népszava)
Nem biztos, hogy csak azzal védhetők a munkavállalók érdekei, ha a munkajog magas végkielégítésre kötelezi elbocsátáskor a munkáltatókat - közölte a Brüsszelben készülő európai munkajogi stratégia kapcsán Kósáné Kovács Magda szocialista európai parlamenti képviselő egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
aug. 1
14:55
Mi történik a Magyar Rádiónál létszámleépítés okán? (Népszava)
A Magyar Rádió Közalapítvány rendkívüli kuratóriumi ülésének összehívását kezdeményezte a napokban a testület egyik civil delegáltja. K. Csiky Ildikó szerdán juttatta el erről szóló levelét az MTI-hez..
aug. 1
15:19
Új parancsnok a terrorelhárítás élén (Népszava)
Simon Sándor őrnagyot bízta meg a Terrorelhárító Szolgálat szolgálatvezetői feladatainak ellátásával Papp Károly dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnoka - közölte szerdán Gálik Viktória, a Rebisz szóvivője. Az új parancsnok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1996-ban került a Rendőri Ezred állományába alosztályvezetőnek, a Terrorelhárító Szolgálatnál 1999 óta…
aug. 1
16:05
Nyomoz az ügyészség a roma fiatalok megverése ügyében (HVG)
Elrendelte a nyomozást a Pécsi Nyomozó Ügyészség szerdán azon mohácsi roma fiatalok ügyében, akiket a gyanú szerint rendőrök bántalmaztak múlt hét pénteken, a Duna-parti városban - mondta a baranyai főügyészség helyettes főügyésze.
aug. 1
16:07
Biciklisfutár-ügy: parancsnoki vizsgálat egy rendőr ellen (HVG)
Parancsnoki vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi rendőr ellen, aki nem vette fel a Kodály köröndi biciklis incidens után a rendőrségen jelentkező futárral a jegyzőkönyvet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán a távirati irodával.
aug. 1
16:14
Keleti-főcsatorna: bontják az illegális stégeket (HVG)
Bontja a Keleti-főcsatornán engedély nélkül létesített stégeket a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor, a Tikövizig megbízott igazgatója szerdán Balmazújváros térségében a Keleti-főcsatorna partján egy elbontásra ítélt stég mellett tartott sajtótájékoztatóján.
aug. 1
16:18
Fidesz-petíció Szlovákiához a tőketerebesi erőmű miatt (Infostart)
Petícióval fordul a szlovák kormányhoz a Tőketerebesre tervezett hőerőmű ügyében a Fidesz - közölte az ellenzéki párt alelnöke. Pelczné Gáll Ildikó a budapesti szlovák nagykövetség egyik munkatársának nyújtotta át a dokumentumot.
aug. 1
16:18
Ismét ügyeleti munkarend a szolnoki kórház központi műtőjében (Népszava)
Augusztustól ismét ügyeleti munkarendet vezettek be a szolnoki Hetényi kórház központi műtőjében dolgozó műtősnők számára, az átmeneti intézkedésre azért került sor, mert létszámuk ebben az évben már másodszor kritikus módon lecsökkent - közölte az intézmény megbízott vezetője szerdán az MTI-vel. A műtősnők közül többen beteget jelentettek, és pótlásukat most nem tudjuk megoldani, mert a…
aug. 1
16:20
Parancsnoki vizsgálat a megfenyegetett biciklis ügyében (Népszava)
Parancsnoki vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi rendőr ellen, aki nem vette fel a Kodály köröndi biciklis incidens után a rendőrségen jelentkező futárral a jegyzőkönyvet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán a távirati irodával. Bálint Gabriella hozzátette: a parancsnoki vizsgálat célja a felelősség tisztázása, ez alapján dől el, hogy indítanak-e fegyelmit a…
aug. 1
16:22
Drog került elő egy balesetes autóból (Népszava)
Két svájci állampolgár ellen indult eljárás, miután autójukkal balesetet szenvedtek, a kocsiban pedig kábítószert találtak a rendőrök - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A 18 éves férfi és a 37 éves nő a 75-ös főúton, Pacsa és Zalaapáti között szenvedett balesetet kedden este - közölte Csizmazia Péter. Az autót a nő vezette, aki egy kanyarban a kocsival letért az…
aug. 1
16:24
Újszülött kislányt hagytak a fehérvári kórház babamentő inkubátorában (Népszava)
Újszülött csecsemőt találtak a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház babamentő inkubátorában - közölte az MTI-vel a kórház szerdán. "A 3280 gramm súlyú kislányt kedden este 22 óra 25 perckor találták meg kollégáim" - mondta a megyei kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. Simon Gábor elmondta: "a kislány nem sokkal megtalálása előtt születhetett,…
aug. 1
16:26
Bontják a stégeket a Keleti-főcsatornán (Népszava)
Bontja a Keleti-főcsatornán engedély nélkül létesített stégeket a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor, a Tikövizig megbízott igazgatója szerdán Balmazújváros térségében a Keleti-főcsatorna partján egy elbontásra ítélt stég mellett tartott sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett rá, hogy 2002-ben a készítettek egy felmérést, ami szerint akkor 1.378 stéget…
aug. 1
16:30
Folytatódik a tárgyalás a gazdák és a minisztérium közt (Infostart)
Tovább tárgyal a fagykárenyhítésről a tiltakozó gazdákkal a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium; a meghatalmazásról a kormány ülésén döntöttek, miután megvitatták a tárca előterjesztését.
aug. 1
16:32
Víz jutott egy holland teherhajó rakterébe a Dunán (Népszava)
Víz szivárgott egy, a Dunán felfelé közlekedő holland felségjelű teherhajó rakterébe, a hajó Szobnál kikötött, a vizet tűzoltók szivattyúzzák a raktérből - közölte az MTI-vel szerdán a katasztrófavédelem. A repcét szállító teherhajó kapitánya azt észlelte, hogy víz került a raktérbe, és a hajó tíz percenként mintegy három centimétert süllyedt - mondta el Dobson Tibor, az Országos…
aug. 1
16:40
Lélegzetelállító - üzenet 10 millió évvel ez előttről (Népszava)
Ha vannak tanúhegyek, akkor most megismerhettük a tanúfákat. A Mátrai Erőmű bükkábrányi bányájában 60 méterrel a felszín alatt bukkantak a körülbelül 10 millió éves erdőre. A 16 mocsárciprus a világon egyedülálló, ilyet, ilyen ép állapotban még sehol a Földön nem találtak. Ráadásul a két-három méter széles, egykor 70 méter magas fák nem szenesedtek el, és nem is kovásodtak meg. Eddigi feltárásukra…
aug. 1
16:46
Ismét lehet készülni a strandra (Népszava)
A jelentősebb időjárás-változást okozó frontrendszerek Észak-Európa felett vonulnak. A Brit-szigetek térségében, a Skandináv-félszigeten egy-egy ciklon okoz változékony, kissé hűvös időt. A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a területeken többnyire 20 fok alatt marad. A kontinens déli részén továbbra is kánikula van, délutánra sokfelé 30, a Pireneusi-félszigeten 40 fok közelébe melegszik fel a levegő.
aug. 1
17:02
"Vicces" utcanévtáblákat loptak (Népszava)
Kilenc utcanévtáblát zsákmányolt négy fiatal Budapesten, mert viccesnek találták a neveket. A rendőrök elfogták őket, és lopás miatt indítottak eljárást. A XVI. kerületi járőröknek gyanús lett, hogy a 15-17 éves fiatalok hajnali öt órakor egy nagyméretű kartondobozt cipeltek. Amikor a fiatalok észrevették a járőröket, megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök valamennyiüket őrizetbe vették. A…
aug. 1
17:50
Rendkívüli bizottsági ülés a gabonahiányról (Infostart)
Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi hétfőre az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságában a testület fideszes elnöke. Font Sándor közölte: a tanácskozás fő témája az idei gabonahiány és annak lehetséges következményei lennének. Az MSZP közölte: képviselői elmennek a rendkívüli ülésre.
aug. 1
17:52
Nyomozás indult a megvert mohácsi romák ügyében (Infostart)
Garázdaság miatt elrendelte a nyomozást a Pécsi Nyomozó Ügyészség azoknak a mohácsi roma fiataloknak az ügyében, akiket a gyanú szerint rendőrök bántalmaztak múlt pénteken.
aug. 1
17:58
Tárki: most kevésbé vezet a Fidesz az MSZP előtt (HVG)
A Fidesz júliusban is meggyőzően vezetett az MSZP-vel szemben, azonban kis mértékben csökkent a nagyobbik kormánypárt hátránya a támogatottságban - olvasható a TÁRKI legfrissebb felmérésében.
aug. 1
18:06
Jelszó: le a korrupcióval! (Népszava)
Utasítást adott ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a rendőri korrupciós cselekmények és jelenségek elleni eredményesebb fellépés, a korrupció visszaszorítása és az állomány fegyelmének javítására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán. Juhász István, az ORFK Ellenőrzési Főosztályának vezetője az MTI megkeresésére azt mondta: az utasítás új elemeket is tartalmaz a…
aug. 1
18:08
Dugó várható a határokon a hétvégén (Népszava)
Jelentős határforgalomra számít a hétvégén a Határőrség, a megnövekedett forgalom a Forma-1-es futam, valamint a szerb és az ukrán vendégmunkások szabadságról történő visszautazása miatt várható - közölte szerdán Szekeres Tibor határőr alezredes. A belépő forgalomban a forgalomnövekedés a hegyeshalmi közúti határátkelőhelyen várhatóan csütörtök este kezdődik, és szombat estéig tart. Ebben az…

Keresés