2007. augusztus 1. szerda

aug. 1
7:02
Az MSZP és a Fidesz is a településeken akarja megnyerni a referendumot (Alternatív Energia)
A jelek szerint az MSZP és a Fidesz is mindent feltesz arra, hogy sikerre vigye a saját politikájának megfelelő népszavazási kérdéseket. Mindkét párt "ajtótól ajtóig" szervezi kampányát, és helyben igyekszik meggyőzni az embereket a maga igazáról. Az már most sejthető, hogy óriási munkát jelent majd a választási szerveknek a kérdések hitelesítése, ha a Fidesz kérdésenként valóban egymillió…
aug. 1
7:04
Tiltakoztak az OEP-finanszírozás megszűnése miatt (Alternatív Energia)
Gyászruhás szülők tiltakoztak tegnap amiatt, hogy mától megszűnt a gyermekbetegeket szállító Szemem Fénye Alapítvány tb-finanszírozása. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerint kötelességük volt szerződést bontani, mivel az alapítványnak 90 napon túli köztartozása van. A szervezet abban bízik, hogy az 1 százalékos adótámogatásokból szeptemberben befizethetik az Apehnak a több mint 10…
aug. 1
8:42
Horváth: "Ellenőrizhetetlen lehet a gyógyszerbiztonság" (Infostart)
Ellenőrizhetetlen lesz a gyógyszerbiztonság, ha nagyon sok helyen árulnak orvosságot a patikákon kívül - mondta az InfoRádióban a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Horváth Tamás szerint egyelőre kevés áruház és benzinkút jelentkezett, hogy gyógyszer árusítana, vélhetően azért, mert ez az üzlet csak kis haszonnal és lassú megterüléssel kecsegtet.
aug. 1
8:44
Minden negyedik ember feketén dolgozik - lapszemle (Infostart)
Szakértők a gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára - írja a Népszabadság. Egy friss felmérés szerint a külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik.
aug. 1
8:51
Tartozik az APEH-nek, ezért nem kap támogatást az alapítvány (Infostart)
Állami támogatás nélkül maradt a rákos gyerekeket szállító Szemem Fénye Alapítvány. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azért bontott szerződést a pécsi székhelyű szervezettel, mert az tartozik az APEH-nek.
aug. 1
8:59
Egyre távolabb a Fidesz és az MDF (Alternatív Energia)
A jobboldaliság nem egyenlő a populizmussal. Egy jobboldali párt nem lehet verseny ellenes, kapitalizmus ellenes. A Fidesz és az MDF egyre távolabb kerül egymástól Ma már az is nagy dolog, hogy a két párt viszonya nem a beolvasztásról szól - mondta el Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Dávid Ibolya az MDF elnöke.
aug. 1
9:15
Egymilliárdot kap Csehák Judit betegjogi alapítványa (Infostart)
Egymilliárd forintot költ el a kormány olyan regionális irodák létrehozására, amelyekben szakemberek segítenek majd a panaszos betegeknek, illetve más szociális ellátottaknak - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A pénzt a volt egészségügyi miniszter, Csehák Judit vezette alapítvány kapja, a bírálatok szerint azonban a rendszer nem a betegek érdekeit szolgálja.
aug. 1
9:36
Berend T. Iván: Magyarország a legsikeresebb országok egyike (168 Óra Online)
Eltúlzott és végletes a közéletben eluralkodó depresszió - mondja az MTA volt elnöke. [Dátum: 2007. 08. 01. 00:48]
aug. 1
10:40
Szentest javasolják az új légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek (Infostart)
Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek, döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca - írta szerda számában a Délmagyarország.
aug. 1
11:27
Radont használnának gyógyításra Baranyában (Infostart)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radon gázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
aug. 1
11:30
Gáz használnának gyógyításra (Alternatív Energia)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radongázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló. A gáz tulajdonképpen ingyen van, csak ki kellene termelni a járatokból. Ennek érdekében a bezárt bányatérségekben a közeljövőben megkezdik a gázmezők feltérképezését - olvasható a lapban.
aug. 1
12:38
Hamarosan kiderül, mennyit kapnak a Széna téri túszszabadító akció sérültjei (Infostart)
Elképzelhető, hogy peren kívül köt egyezséget a rendőrség a Széna téri áldozatokkal. A sérülteket védő ügyvéd nem árulhatta el, hogy összesen mennyi pénzt követelnek a rendőrségtől, de úgy tudjuk, több millió forintról van szó. Magyar György szerint néhány nap múlva lezárulhatnak a tárgyalások. Mint ismeretes, még májusban a kommandósok lelőttek egy rablót a Széna téri bankfiókban, az akció során…
aug. 1
12:40
Délután teljes útzár a 6-os számú főúton (Infostart)
Szerda délután kezdik meg a 6-os számú főúton a Paks és Dunaföldvár között kedden árokba borult tartálykocsi, és az abból kiömlött 15 tonna bitumen kiemelését, ettől kezdve legalább négy órán át teljes útzárat léptetnek érvénybe. Az éjszaka Vas megyében is felborult egy külföldi rendszámú, nyolc autót szállító tréler.
aug. 1
13:10
OVB: valamin változtatni kell (Alternatív Energia)
Valószínűleg a népszavazási törvény vagy a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezi az Országos Választási Bizottság (OVB) annak érdekében, hogy a testületnek ne kelljen komolytalan, nyelvileg értelmetlen kérdéseket tárgyalnia - mondta Szoboszlai György, az OVB MSZP által delegált tagja szerdán az MTI-nek.
aug. 1
14:20
Az ásatás helyszíne is bejárható Szegeden (Infostart)
Az országban először Szegeden járhatják be egy ásatás helyszínét az érdeklődők. A megyeszékhely Móra Ferenc Múzeumának munkatársai egy középkori vártemplom maradványait tárják fel, eddig ötszáz sírt és több száz gótikus faragványt találtak - mondta az InfoRádiónak a mától szakértő idegenvezetővel megtekinthető ásatás egyik vezetője.
aug. 1
14:22
Elhordatták az illegálisan lerakott szemetet a Sziget fesztivál szervezői (Infostart)
Nagy mennyiségű illegális hulladékot találtak a Hajógyári-szigeten - mondta az InfoRádiónak Óbuda alpolgármestere. Szepesi Tamás hozzátette: felszólították a tulajdonos fővárosi önkormányzatot, hogy szállítsa el a szemetet, amelyet végül a Sziget fesztivált rendező kft. kezdett el elhordani.
aug. 1
14:24
Mindennapos kérdés: miért késnek az orvosok a szakrendelésről? (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet felmérése szerint minden negyedik fővárosi szakrendelésre több mint tízperces késéssel érkeznek az orvosok. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint - amennyiben kórházon belül látják el a szakrendelést - indokolt lehet a késés, hiszen az orvos előtte is betegeket lát el. Gyenes Géza hozzátette: a késést általában bőséges túlórával kompenzálják az orvosok.
aug. 1
14:35
MDF: szeptembertől feketelistán a fogyasztókat károsító cégek (Alternatív Energia)
Szeptembertől nyilvánosságra kerül azoknak a cégeknek a neve, amelyek megkárosították a fogyasztókat, és a felügyelet ezért egymillió forintnál nagyobb büntetést szabott ki - jelentette be Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, miután tárgyalt a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet főigazgatójával.
aug. 1
14:37
A Fidesz rendkívüli mezőgazdasági bizottsági ülést kezdeményezett (Alternatív Energia)
A rendkívüli mezőgazdasági helyzetre való tekintettel Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke kezdeményezte, hogy a parlamenti testület jövő hétfőn, augusztus 6-án rendkívüli ülést tartson. Ezt Font Sándor szerdán Budapesten jelentette be, sajtótájékoztatón. Az MSZP ott lesz a rendkívüli ülésen - közölte Herbály Imre, a bizottság szocialista alelnöke.
aug. 1
14:54
Munkajogi stratégia készül Brüsszelben (Alternatív Energia)
Nem biztos, hogy csak azzal védhetők a munkavállalók érdekei, ha a munkajog magas végkielégítésre kötelezi elbocsátáskor a munkáltatókat - közölte a Brüsszelben készülő európai munkajogi stratégia kapcsán Kósáné Kovács Magda szocialista európai parlamenti képviselő egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
aug. 1
14:55
Mi történik a Magyar Rádiónál létszámleépítés okán? (Alternatív Energia)
A Magyar Rádió Közalapítvány rendkívüli kuratóriumi ülésének összehívását kezdeményezte a napokban a testület egyik civil delegáltja. K. Csiky Ildikó szerdán juttatta el erről szóló levelét az MTI-hez..
aug. 1
15:19
Új parancsnok a terrorelhárítás élén (Alternatív Energia)
Simon Sándor őrnagyot bízta meg a Terrorelhárító Szolgálat szolgálatvezetői feladatainak ellátásával Papp Károly dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnoka - közölte szerdán Gálik Viktória, a Rebisz szóvivője. Az új parancsnok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1996-ban került a Rendőri Ezred állományába alosztályvezetőnek, a Terrorelhárító Szolgálatnál 1999 óta…
aug. 1
16:18
Fidesz-petíció Szlovákiához a tőketerebesi erőmű miatt (Infostart)
Petícióval fordul a szlovák kormányhoz a Tőketerebesre tervezett hőerőmű ügyében a Fidesz - közölte az ellenzéki párt alelnöke. Pelczné Gáll Ildikó a budapesti szlovák nagykövetség egyik munkatársának nyújtotta át a dokumentumot.
aug. 1
16:18
Ismét ügyeleti munkarend a szolnoki kórház központi műtőjében (Alternatív Energia)
Augusztustól ismét ügyeleti munkarendet vezettek be a szolnoki Hetényi kórház központi műtőjében dolgozó műtősnők számára, az átmeneti intézkedésre azért került sor, mert létszámuk ebben az évben már másodszor kritikus módon lecsökkent - közölte az intézmény megbízott vezetője szerdán az MTI-vel. A műtősnők közül többen beteget jelentettek, és pótlásukat most nem tudjuk megoldani, mert a…
aug. 1
16:20
Parancsnoki vizsgálat a megfenyegetett biciklis ügyében (Alternatív Energia)
Parancsnoki vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi rendőr ellen, aki nem vette fel a Kodály köröndi biciklis incidens után a rendőrségen jelentkező futárral a jegyzőkönyvet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán a távirati irodával. Bálint Gabriella hozzátette: a parancsnoki vizsgálat célja a felelősség tisztázása, ez alapján dől el, hogy indítanak-e fegyelmit a…
aug. 1
16:22
Bontják a stégeket a Keleti-főcsatornán (Metropol)
Bontja a Keleti-főcsatornán engedély nélkül létesített stégeket a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor, a Tikövizig megbízott igazgatója szerdán Balmazújváros térségében a Keleti-főcsatorna partján egy elbontásra ítélt stég mellett tartott sajtótájékoztatóján.
aug. 1
16:22
Drog került elő egy balesetes autóból (Alternatív Energia)
Két svájci állampolgár ellen indult eljárás, miután autójukkal balesetet szenvedtek, a kocsiban pedig kábítószert találtak a rendőrök - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A 18 éves férfi és a 37 éves nő a 75-ös főúton, Pacsa és Zalaapáti között szenvedett balesetet kedden este - közölte Csizmazia Péter. Az autót a nő vezette, aki egy kanyarban a kocsival letért az…
aug. 1
16:24
Újszülött kislányt hagytak a fehérvári kórház babamentő inkubátorában (Alternatív Energia)
Újszülött csecsemőt találtak a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház babamentő inkubátorában - közölte az MTI-vel a kórház szerdán. "A 3280 gramm súlyú kislányt kedden este 22 óra 25 perckor találták meg kollégáim" - mondta a megyei kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. Simon Gábor elmondta: "a kislány nem sokkal megtalálása előtt születhetett,…
aug. 1
16:26
Bontják a stégeket a Keleti-főcsatornán (Alternatív Energia)
Bontja a Keleti-főcsatornán engedély nélkül létesített stégeket a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor, a Tikövizig megbízott igazgatója szerdán Balmazújváros térségében a Keleti-főcsatorna partján egy elbontásra ítélt stég mellett tartott sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett rá, hogy 2002-ben a készítettek egy felmérést, ami szerint akkor 1.378 stéget…
aug. 1
16:30
Folytatódik a tárgyalás a gazdák és a minisztérium közt (Infostart)
Tovább tárgyal a fagykárenyhítésről a tiltakozó gazdákkal a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium; a meghatalmazásról a kormány ülésén döntöttek, miután megvitatták a tárca előterjesztését.
aug. 1
16:32
Víz jutott egy holland teherhajó rakterébe a Dunán (Alternatív Energia)
Víz szivárgott egy, a Dunán felfelé közlekedő holland felségjelű teherhajó rakterébe, a hajó Szobnál kikötött, a vizet tűzoltók szivattyúzzák a raktérből - közölte az MTI-vel szerdán a katasztrófavédelem. A repcét szállító teherhajó kapitánya azt észlelte, hogy víz került a raktérbe, és a hajó tíz percenként mintegy három centimétert süllyedt - mondta el Dobson Tibor, az Országos…
aug. 1
16:40
Lélegzetelállító - üzenet 10 millió évvel ez előttről (Alternatív Energia)
Ha vannak tanúhegyek, akkor most megismerhettük a tanúfákat. A Mátrai Erőmű bükkábrányi bányájában 60 méterrel a felszín alatt bukkantak a körülbelül 10 millió éves erdőre. A 16 mocsárciprus a világon egyedülálló, ilyet, ilyen ép állapotban még sehol a Földön nem találtak. Ráadásul a két-három méter széles, egykor 70 méter magas fák nem szenesedtek el, és nem is kovásodtak meg. Eddigi feltárásukra…
aug. 1
16:46
Ismét lehet készülni a strandra (Alternatív Energia)
A jelentősebb időjárás-változást okozó frontrendszerek Észak-Európa felett vonulnak. A Brit-szigetek térségében, a Skandináv-félszigeten egy-egy ciklon okoz változékony, kissé hűvös időt. A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a területeken többnyire 20 fok alatt marad. A kontinens déli részén továbbra is kánikula van, délutánra sokfelé 30, a Pireneusi-félszigeten 40 fok közelébe melegszik fel a levegő.
aug. 1
17:02
"Vicces" utcanévtáblákat loptak (Alternatív Energia)
Kilenc utcanévtáblát zsákmányolt négy fiatal Budapesten, mert viccesnek találták a neveket. A rendőrök elfogták őket, és lopás miatt indítottak eljárást. A XVI. kerületi járőröknek gyanús lett, hogy a 15-17 éves fiatalok hajnali öt órakor egy nagyméretű kartondobozt cipeltek. Amikor a fiatalok észrevették a járőröket, megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök valamennyiüket őrizetbe vették. A…
aug. 1
17:50
Rendkívüli bizottsági ülés a gabonahiányról (Infostart)
Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi hétfőre az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságában a testület fideszes elnöke. Font Sándor közölte: a tanácskozás fő témája az idei gabonahiány és annak lehetséges következményei lennének. Az MSZP közölte: képviselői elmennek a rendkívüli ülésre.
aug. 1
17:52
Nyomozás indult a megvert mohácsi romák ügyében (Infostart)
Garázdaság miatt elrendelte a nyomozást a Pécsi Nyomozó Ügyészség azoknak a mohácsi roma fiataloknak az ügyében, akiket a gyanú szerint rendőrök bántalmaztak múlt pénteken.
aug. 1
18:05
Nagy forgalom várható a hétvégén a határállomásokon (Metropol)
A megnövekedett forgalom a Forma-1-es futam, valamint a szerb és az ukrán vendégmunkások szabadságról történő visszautazása miatt várható - tudatta szerdán Szekeres Tibor határőr alezredes.
aug. 1
18:06
Jelszó: le a korrupcióval! (Alternatív Energia)
Utasítást adott ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a rendőri korrupciós cselekmények és jelenségek elleni eredményesebb fellépés, a korrupció visszaszorítása és az állomány fegyelmének javítására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán. Juhász István, az ORFK Ellenőrzési Főosztályának vezetője az MTI megkeresésére azt mondta: az utasítás új elemeket is tartalmaz a…
aug. 1
18:08
Dugó várható a határokon a hétvégén (Alternatív Energia)
Jelentős határforgalomra számít a hétvégén a Határőrség, a megnövekedett forgalom a Forma-1-es futam, valamint a szerb és az ukrán vendégmunkások szabadságról történő visszautazása miatt várható - közölte szerdán Szekeres Tibor határőr alezredes. A belépő forgalomban a forgalomnövekedés a hegyeshalmi közúti határátkelőhelyen várhatóan csütörtök este kezdődik, és szombat estéig tart. Ebben az…
aug. 1
18:10
TÁRKI - Fidesz-MSZP: 35:21 (Alternatív Energia)
A Fidesz júliusban is meggyőzően vezetett az MSZP-vel szemben, azonban kis mértékben csökkent a nagyobbik kormánypárt hátránya a támogatottságban - olvasható a TÁRKI legfrissebb felmérésében. A pártválasztók körében a Fidesz 19 százalékponttal, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 25 százalékponttal vezet az MSZP előtt. A nagyobbik ellenzéki párt támogatottsága 51 százalékos, az MSZP-é…
aug. 1
18:12
Gyermekcsontokat talált egy kutya (Alternatív Energia)
Egy, a Tamási melletti Adorjánpusztán lakó ember bejelentést tett a tamási rendőrkapitányságon, hogy kutyája, vélhetően emberi csontokat talált - közölte az Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán. A maradványok az elsődleges orvos szakértői megállapítás szerint egy körülbelül egy évvel ezelőtt elhunyt 4-7 éves gyermek csontjai lehetnek. Az ügyben további…
aug. 1
18:12
TÁRKI: biztos, de kissé csökkenő Fidesz-előny (Infostart)
A TÁKI közvélemény-kutató szerint a Fidesz júliusban is meggyőzően - a pártválasztók körében 19, a biztos szavazó pártválasztók körében 25 százalékponttal - vezetett az MSZP-vel szemben. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki párt előnye kis mértékben csökkent a nagyobbik kormánypárt előtt.
aug. 1
18:14
Vizsgálat a biciklis futárt elküldő rendőr ügyében (Infostart)
Fegyelmi eljárás indulhat egy rendőr ellen, mert elküldte azt a biciklis futárt, akit fegyverrel fenyegetett meg, egy közlekedési vita után - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jármy Tibor szerint a rendőr nem tett meg mindent a feljelentéskor.
aug. 1
18:25
Újabb útfelújítások Budapesten (Alternatív Energia)
Csütörtökön újabb újfelújításokba kezdenek a fővárosban. A VI-VII. kerület Városligeti fasor - Lövölde tér, a Lövölde tér és a Dózsa György út között a Városligeti fasor és a Lövölde tér felújítása miatt kell forgalomkorlátozásra készülni. Az útfelújítás kezdetben a Dózsa György út és a Bajza utca között zajlik, míg a Bajza utca és a Rottenbiller utca között a gázvezeték-rekonstrukciós munkákat…
aug. 1
18:30
Megduplázódott a felderített feketemunkások száma (Alternatív Energia)
Csaknem kétszer annyi munkavállalót értek tetten feketemunkán az idei esztendő első hét hónapjában, mint 2006 hasonló időszakában - közölte szerdán sajtótájékoztatón a kormányszóvivő. Daróczi Dávid a Népszabadság szerdai számában megjelent összeállítást pontosítva elmondta: idén az első negyedévben 393 engedély nélkül dolgozó külföldi állampolgár foglalkoztatására derítettek fényt a munkaügyi…
aug. 1
18:33
Peronzárat alakítanak ki a Déli pályaudvaron is (Infostart)
Augusztus végétől már a Déli pályaudvarnál is lesz peronzár, így ellenőrizhetik az érkező utasokat. A MÁV-Start Zrt. technológiai vezetője az InfoRádiónak elmondta: jogos bevételeiket szeretnék beszedni, ugyanis sokan jegy nélkül utaznak.
aug. 1
19:52
Kormányülés: támogatás a fogyatékkal élőknek és Európa-politikai stratégia (Infostart)
Mintegy 100 milliárd forint jut a következő években a magyarországi fogyatékkal élők helyzetének javítására - döntött a kormány szerdai ülésén, melyen elfogadták az ország Európa-politikai stratégiáját is.
aug. 1
19:54
Felveszi a rendőri korrupció ellen a harcot az országos főkapitány (Infostart)
Utasítást adott ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a rendőri korrupció elleni eredményesebb fellépés érdekében.
aug. 1
20:09
Eljárás egy gyermekeit rejtegető apa ellen (Alternatív Energia)
Eljárást indított a rendőrség Nyíregyházán egy gyermekeit rejtegető apa ellen, kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség megalapozott gyanújával - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese. A 33 éves férfi a bíróság jogerős végzése ellenére nem adta át feleségének 9, illetve 11 éves gyermekét - mondta Fülöp Gergely szóvivő. A főhadnagy hozzátette: az apa a…
aug. 1
20:11
100 milliárdos intézkedési terv a fogyatékosokért (Alternatív Energia)
Jelentős támogatást kapnak a következő években a magyarországi fogyatékosok; ennek keretében összesen mintegy 100 milliárd forintos konkrét intézkedési tervet fogadott el a kormány - jelentette be Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón.

Keresés