2007. augusztus 1. szerda

aug. 1
1:03
OVB: hatvanból csak egy népszavazási kérdést hitelesítettek (HVG)
Az Országos Választási Bizottság (OVB) elé terjesztett hatvan kérdésből egyet hitelesített a testület keddi budapesti ülésén.
aug. 1
7:02
Az MSZP és a Fidesz is a településeken akarja megnyerni a referendumot (Népszava)
A jelek szerint az MSZP és a Fidesz is mindent feltesz arra, hogy sikerre vigye a saját politikájának megfelelő népszavazási kérdéseket. Mindkét párt "ajtótól ajtóig" szervezi kampányát, és helyben igyekszik meggyőzni az embereket a maga igazáról. Az már most sejthető, hogy óriási munkát jelent majd a választási szerveknek a kérdések hitelesítése, ha a Fidesz kérdésenként valóban egymillió…
aug. 1
7:04
Tiltakoztak az OEP-finanszírozás megszűnése miatt (Népszava)
Gyászruhás szülők tiltakoztak tegnap amiatt, hogy mától megszűnt a gyermekbetegeket szállító Szemem Fénye Alapítvány tb-finanszírozása. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerint kötelességük volt szerződést bontani, mivel az alapítványnak 90 napon túli köztartozása van. A szervezet abban bízik, hogy az 1 százalékos adótámogatásokból szeptemberben befizethetik az Apehnak a több mint 10…
aug. 1
8:42
Horváth: "Ellenőrizhetetlen lehet a gyógyszerbiztonság" (Infostart)
Ellenőrizhetetlen lesz a gyógyszerbiztonság, ha nagyon sok helyen árulnak orvosságot a patikákon kívül - mondta az InfoRádióban a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Horváth Tamás szerint egyelőre kevés áruház és benzinkút jelentkezett, hogy gyógyszer árusítana, vélhetően azért, mert ez az üzlet csak kis haszonnal és lassú megterüléssel kecsegtet.
aug. 1
8:42
Új atomerőmű épülhet 2020 után Magyarországon (MaHu)
Immár a gazdasági tárca szerint is elkerülhetetlen, hogy 2020-tól új atomerőmű épüljön Magyarországon - írta szerdán a Népszabadság.
aug. 1
8:44
Minden negyedik ember feketén dolgozik - lapszemle (Infostart)
Szakértők a gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára - írja a Népszabadság. Egy friss felmérés szerint a külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik.
aug. 1
8:44
Százezernél jóval több külföldi feketemunkás dolgozik hazánkban (MaHu)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára
aug. 1
8:51
Tartozik az APEH-nek, ezért nem kap támogatást az alapítvány (Infostart)
Állami támogatás nélkül maradt a rákos gyerekeket szállító Szemem Fénye Alapítvány. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azért bontott szerződést a pécsi székhelyű szervezettel, mert az tartozik az APEH-nek.
aug. 1
8:59
Egyre távolabb a Fidesz és az MDF (Népszava)
A jobboldaliság nem egyenlő a populizmussal. Egy jobboldali párt nem lehet verseny ellenes, kapitalizmus ellenes. A Fidesz és az MDF egyre távolabb kerül egymástól Ma már az is nagy dolog, hogy a két párt viszonya nem a beolvasztásról szól - mondta el Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Dávid Ibolya az MDF elnöke.
aug. 1
9:11
Az állam nyakán maradt a vitatott óriás Időkerék (MaHu)
Senkinek sem kell a három évvel ezelőtt, az európai uniós csatlakozás alkalmából 350 millió forintos költséggel felépített Időkerék, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pedig nem akar új pályázatot kiírni a működtetésére.
aug. 1
9:15
Egymilliárdot kap Csehák Judit betegjogi alapítványa (Infostart)
Egymilliárd forintot költ el a kormány olyan regionális irodák létrehozására, amelyekben szakemberek segítenek majd a panaszos betegeknek, illetve más szociális ellátottaknak - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A pénzt a volt egészségügyi miniszter, Csehák Judit vezette alapítvány kapja, a bírálatok szerint azonban a rendszer nem a betegek érdekeit szolgálja.
aug. 1
9:21
Nem megfelelő állapotok a járóbeteg-szakrendelőkben (MaHu)
Gyakran késve kezdődik a rendelés, és nem megfelelők a higiénés feltételek a mellékhelyiségekben - állapította meg az Egészségbiztosítási Felügyelet a járóbeteg-ellátó intézmények vizsgálatakor. A legmagasabb bírság hárommilliós.
aug. 1
9:31
Több, mint 100 ezer külföldi feketemunkás dolgozik Magyarországon (HVG)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára; egy felmérés szerint az illegálisan foglalkoztatott külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik - írta a Népszabadság.
aug. 1
9:32
Az Allianz biztosítja a MÁV Cargót (MaHu)
Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. biztosíthatja a MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt.-t, miután elnyerte a társaság által meghirdetett gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.
aug. 1
9:32
Több, mint 100 ezer külföldi feketemunkás Magyarországon (HVG)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára; egy felmérés szerint az illegálisan foglalkoztatott külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik - írta a Népszabadság.
aug. 1
9:36
Berend T. Iván: Magyarország a legsikeresebb országok egyike (168 Óra Online)
Eltúlzott és végletes a közéletben eluralkodó depresszió - mondja az MTA volt elnöke. [Dátum: 2007. 08. 01. 00:48]
aug. 1
10:40
Hol nyaralnak a miniszterek? - Gyurcsány Hollandiában (Napi)
aug. 1
10:40
Szentest javasolják az új légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek (Infostart)
Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek, döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca - írta szerda számában a Délmagyarország.
aug. 1
10:40
Családi háznak rohant egy kamion a 86-os úton, két sérült (HVG)
Családi háznak ütközött egy kamion szerdán reggel a 86-os számú főúton a Vas megyei Balogunyomban - közölte a rendőrség.
aug. 1
10:42
Családi háznak rohant egy kamion - elaludt a sofőr (MaHu)
Feltehetően a sofőr elalvása miatt következett be az a baleset, amelynek során szerdán hajnalban egy cseh rendszámú kamion egy családi ház kerítésének rohant Vas megyében a 86-os számú főúton Kisunyom és Balogunyom között.
aug. 1
10:50
OVB: a kisebb parlamentről dönthetünk - több házastársról nem (orientpress)
Hatvan népszavazási kérdésből mindössze egyet hitelesített kedden az Országos Választási Bizottság. 5:3 arányban hitelesítette az OVB azt a kérdést, miszerint 'Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2010-es általános országgyűlési képviselőválasztáskor 193 parlamenti képviselő kerüljön megválasztásra a jelenlegi 386 helyett?'.
aug. 1
10:52
Megdőlt a hidegrekord Magyarországon (orientpress)
Megdőlt az országos hidegrekord kedden. A Nógrád megyei Zabaron 3 Celsius-fokot mértek, amire az elmúlt 130 évben soha nem volt példa. Molnár László, az országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hírügynökségünk kérdésére elmondta: a jövőben is várhatóak ilyen jellegű szélsőséges hőmérsékleti adatok, de inkább a meleg felé tolódik a mérleg nyelve.
aug. 1
11:03
SZDSZ: tudatlanság vagy politikai rosszindulat áll Ódor Ferenc kórházi kampánya mögött (orientpress)
A Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke, Ódor Ferenc utasítása alapján a megye egészségügyi intézményeiben a vizitdíj-automaták mellé ki kell ragasztani Gyurcsány Ferenc, Horváth Ágnes és Molnár Lajos fotóját. Az SZDSZ közleményében azt írja, hogy Ódor Ferenc tudatlanságból, vagy politikai rosszindulatból félretájékoztatja a betegeket, politikai csatatérré változtatva a közintézményeket és a…
aug. 1
11:09
Illegális szemétdomb a Szigeten - több tíz éve ott áll (MaHu)
Ha nincs a Sziget Fesztivál, talán sosem derül ki, hogy a Hajógyári-szigetet évtizedekkel ezelőtt is illegális hulladéklerakónak használták.
aug. 1
11:10
A Pénzügyminisztérium cáfolja, hogy lenne döntés az ingatlanadóról (orientpress)
A Pénzügyminisztérium közleményében azt írja, hogy tudatosan félrevezető sajtóhírek jelentek meg Veres János pénzügyminiszter keddi, az MSZP frakcióülésén tartott tájékoztatójáról. A PM szerint Veres János többször hangsúlyozta már a nyilvánosság előtt, hogy nincs még döntés a jövő évi adókról, így az ingatlanadóról sem. A mai Népszava azonban a tegnapi informális frakcióülésen szerzett…
aug. 1
11:27
Radont használnának gyógyításra Baranyában (Infostart)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radon gázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
aug. 1
11:30
Gáz használnának gyógyításra (Népszava)
Gyógyításra lehetne használni a volt mecseki uránbánya tárnáiból nyerhető radongázt - írta szerdán az Új Dunántúli Napló. A gáz tulajdonképpen ingyen van, csak ki kellene termelni a járatokból. Ennek érdekében a bezárt bányatérségekben a közeljövőben megkezdik a gázmezők feltérképezését - olvasható a lapban.
aug. 1
12:38
Hamarosan kiderül, mennyit kapnak a Széna téri túszszabadító akció sérültjei (Infostart)
Elképzelhető, hogy peren kívül köt egyezséget a rendőrség a Széna téri áldozatokkal. A sérülteket védő ügyvéd nem árulhatta el, hogy összesen mennyi pénzt követelnek a rendőrségtől, de úgy tudjuk, több millió forintról van szó. Magyar György szerint néhány nap múlva lezárulhatnak a tárgyalások. Mint ismeretes, még májusban a kommandósok lelőttek egy rablót a Széna téri bankfiókban, az akció során…
aug. 1
12:38
Van még mit keresni a pécsi uránbányákban: gyógyítanának a radongázzal (MaHu)
A mecseki uránbányák tárnáiban található radongáz jól használható a gyógyászatban, így nem kizárt, hogy újra megnyitják a közel két évtizede bezárt baranyai bányákat. A szakértői vizsgálatok hamarosan megkezdődnek.
aug. 1
12:40
Délután teljes útzár a 6-os számú főúton (Infostart)
Szerda délután kezdik meg a 6-os számú főúton a Paks és Dunaföldvár között kedden árokba borult tartálykocsi, és az abból kiömlött 15 tonna bitumen kiemelését, ettől kezdve legalább négy órán át teljes útzárat léptetnek érvénybe. Az éjszaka Vas megyében is felborult egy külföldi rendszámú, nyolc autót szállító tréler.
aug. 1
12:46
Mégis Szentesen lesz a dél-alföldi légimentőbázis (MaHu)
Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek, döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca.
aug. 1
12:48
Újabb magyar haláleset Horvátországban (HVG)
Átlagosan 15 magyar állampolgár veszti életét Horvátországban - közölte Dunai Péter zágrábi magyar konzul annak kapcsán, hogy ismét magyar haláleset történt az Adrián.
aug. 1
13:07
"A nevetséges és nyelvileg kezelhetetlen kérdések ne kerülhessenek az OVB elé!" (MaHu)
Valószínűleg a népszavazási törvény vagy a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezi az OVB annak érdekében, hogy a testületnek ne kelljen komolytalan, nyelvileg értelmetlen kérdéseket tárgyalnia - mondta Szoboszlai György, az OVB MSZP által delegált tagja.
aug. 1
13:07
Mégsem vegyszeres a magyar banán (HVG)
Nem talált még banánban határértéken felüli szermaradványokat a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) az elmúlt években végzett rendszeres vizsgálatai során.
aug. 1
13:10
OVB: valamin változtatni kell (Népszava)
Valószínűleg a népszavazási törvény vagy a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezi az Országos Választási Bizottság (OVB) annak érdekében, hogy a testületnek ne kelljen komolytalan, nyelvileg értelmetlen kérdéseket tárgyalnia - mondta Szoboszlai György, az OVB MSZP által delegált tagja szerdán az MTI-nek.
aug. 1
13:22
Rendkívüli ülés a mezőgazdasági bizottságban (orientpress)
A mezőgazdasági bizottság rendkívüli ülését kezdeményezte Font Sándor (Fidesz) elnök. Az ok: a mezőgazdaság katasztrófális helyzete.
aug. 1
14:20
Az ásatás helyszíne is bejárható Szegeden (Infostart)
Az országban először Szegeden járhatják be egy ásatás helyszínét az érdeklődők. A megyeszékhely Móra Ferenc Múzeumának munkatársai egy középkori vártemplom maradványait tárják fel, eddig ötszáz sírt és több száz gótikus faragványt találtak - mondta az InfoRádiónak a mától szakértő idegenvezetővel megtekinthető ásatás egyik vezetője.
aug. 1
14:20
Szeptembertől neten olvashatjuk a fogyasztókat károsító cégek listáját (MaHu)
Szeptembertől nyilvánosságra kerül azoknak a cégeknek a neve, amelyek megkárosították a fogyasztókat, és a felügyelet ezért egymillió forintnál nagyobb büntetést szabott ki - jelentette be Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője.
aug. 1
14:20
Embercsempészt buktattak le Ferihegyen (HVG)
A Budapesti Határőr Igazgatóság útlevélkezelői Ferihegyen elfogtak egy bolíviai állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két kínai fiatalkorúnak szerzett hamisított útlevelet.
aug. 1
14:22
Elhordatták az illegálisan lerakott szemetet a Sziget fesztivál szervezői (Infostart)
Nagy mennyiségű illegális hulladékot találtak a Hajógyári-szigeten - mondta az InfoRádiónak Óbuda alpolgármestere. Szepesi Tamás hozzátette: felszólították a tulajdonos fővárosi önkormányzatot, hogy szállítsa el a szemetet, amelyet végül a Sziget fesztivált rendező kft. kezdett el elhordani.
aug. 1
14:22
Ferihegyen buktak le az embercsempészek (MaHu)
A Budapesti Határőr Igazgatóság útlevélkezelői elfogtak egy bolíviai állampolgárt Ferihegyen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két kínai állampolgárnak hamisított útlevelet szerzett az államhatár illegális átlépése céljából.
aug. 1
14:24
Mindennapos kérdés: miért késnek az orvosok a szakrendelésről? (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet felmérése szerint minden negyedik fővárosi szakrendelésre több mint tízperces késéssel érkeznek az orvosok. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint - amennyiben kórházon belül látják el a szakrendelést - indokolt lehet a késés, hiszen az orvos előtte is betegeket lát el. Gyenes Géza hozzátette: a késést általában bőséges túlórával kompenzálják az orvosok.
aug. 1
14:32
MSZP frakció: semmilyen formában nem támogatjuk az ingatlanadót (orientpress)
Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Népszava mai számában megalapozatlan információkon alapuló állítások és döntésekkel alá nem támasztott javaslatok tényként való beállítására történt. A szocialista politikus közleményében azt írja, hogy az MSZP frakció a luxusingatlanokra vonatkozó adón túl semmilyen formában nem támogatja más ingatlanadó bevezetését.
aug. 1
14:33
Ma délután lezárják a 6-os utat - ne menjenek arra! (MaHu)
Órákra lezárják Paksnál a 6-os utat szerdán délután egy órától, mert ekkor kezdik meg egy délelőtt árokba borult kamion műszaki mentését
aug. 1
14:35
MDF: szeptembertől feketelistán a fogyasztókat károsító cégek (Népszava)
Szeptembertől nyilvánosságra kerül azoknak a cégeknek a neve, amelyek megkárosították a fogyasztókat, és a felügyelet ezért egymillió forintnál nagyobb büntetést szabott ki - jelentette be Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, miután tárgyalt a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet főigazgatójával.
aug. 1
14:37
A Fidesz rendkívüli mezőgazdasági bizottsági ülést kezdeményezett (Népszava)
A rendkívüli mezőgazdasági helyzetre való tekintettel Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke kezdeményezte, hogy a parlamenti testület jövő hétfőn, augusztus 6-án rendkívüli ülést tartson. Ezt Font Sándor szerdán Budapesten jelentette be, sajtótájékoztatón. Az MSZP ott lesz a rendkívüli ülésen - közölte Herbály Imre, a bizottság szocialista alelnöke.
aug. 1
14:38
Ismét az ügyészséghez fordult egy egy kurátor (HVG)
Noha eddigbeadványaival nem ért el eredményt, ismét az ügyészséghez fordult Such György közmédium-elnökké választásának törvényességével kapcsolatban a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának egyik volt tagja.
aug. 1
14:54
Munkajogi stratégia készül Brüsszelben (Népszava)
Nem biztos, hogy csak azzal védhetők a munkavállalók érdekei, ha a munkajog magas végkielégítésre kötelezi elbocsátáskor a munkáltatókat - közölte a Brüsszelben készülő európai munkajogi stratégia kapcsán Kósáné Kovács Magda szocialista európai parlamenti képviselő egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
aug. 1
14:55
Mi történik a Magyar Rádiónál létszámleépítés okán? (Népszava)
A Magyar Rádió Közalapítvány rendkívüli kuratóriumi ülésének összehívását kezdeményezte a napokban a testület egyik civil delegáltja. K. Csiky Ildikó szerdán juttatta el erről szóló levelét az MTI-hez..
aug. 1
15:19
Új parancsnok a terrorelhárítás élén (Népszava)
Simon Sándor őrnagyot bízta meg a Terrorelhárító Szolgálat szolgálatvezetői feladatainak ellátásával Papp Károly dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnoka - közölte szerdán Gálik Viktória, a Rebisz szóvivője. Az új parancsnok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1996-ban került a Rendőri Ezred állományába alosztályvezetőnek, a Terrorelhárító Szolgálatnál 1999 óta…

Keresés