2007. augusztus 1. szerda

aug. 1
0:53
Kevesebbet hibáztak az adózók (Napi)
aug. 1
0:57
Több milliárdot felejtünk a büdzsében? (Napi)
aug. 1
1:01
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
aug. 1
1:05
Adóforintok négy keréken (Napi)
aug. 1
5:20
"Vannak, akik soha ilyen jól nem éltek" (Piac és Profit)
Vannak boldog és vannak egyre jobban kesergő agrárgazdálkodók, az unió jót is, rosszat is tett bőséggel. Az EU-csatlakozás nagy "betlizője" az élelmiszeripar volt. Nemzeti programot már csak azért is indítani kellene, mert a megváltozó klíma, a mind gyakoribb és mind nagyobb hőhullám - ha nem védekezünk - roppant komoly károkat okozhat. A neves agrárközgazdász, Raskó György keményen fogalmaz…
aug. 1
6:27
Nagylépésekben mért banklépések (Piac és Profit)
Erősíti jelenlétét és pozícióját a román és bolgár pénzügyi szektorban az MKB leányvállalatain és új fiókjain keresztül is.
aug. 1
7:11
A Crédit Agricole is vásárol az ABN-ből (Banki Hitel)
A pénzügyi szféra minden idők legnagyobb akvizíciójának célpontja, az ABN Amro... (Világgazdaság.hu)
aug. 1
7:11
Az UniCredit lezárta az akvizíciós fázist (Banki Hitel)
Az akvizíciós fázison túl vagyunk - közölte Alessandro Profumo, az olasz.... (Világgazdaság.hu)
aug. 1
7:13
A Deutsche Bankhoz kerül az Abbey Life (Banki Hitel)
A Deutsche Bank megvásárolja az Abbey Life biztosítót a Lloyds TSB csoporttól. A legnagyobb.... (Világgazdaság.hu)
aug. 1
7:13
Felvásárlástól tart az Erste (Banki Hitel)
Várakozásoktól elmaradó eredmény a román leánybank integrációs költségei miatt..... (Világgazdaság.hu)
aug. 1
8:19
Újabb rekord születhet a Hungaroringen (Napi)
aug. 1
8:19
Ősztől itt az új, olcsó hitel! (Piac és Profit)
Még az idén elindul mintegy 160-165 milliárd forintos kerettel a Jeremie hitelprogram, amelyet alapvetően azoknak a mikro- és kisvállalkozásoknak szánnak, amelyek "kevésbé bankképesek" - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. vezérigazgató-helyettese Orosházán, egy vállalkozói fórum.
aug. 1
8:19
5 millió forintos bírságot kapott a Bank Plus (Menedzsment Fórum)
Ötmillió forintra bírságolta a Bank Plus Bank Zrt.-t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a társaságnál végzett helyszíni célvizsgálat nyomán.
aug. 1
8:21
Éjjel-nappal ellenőriznek (Napi)
aug. 1
8:23
Több adóellenőr lesz (Napi)
aug. 1
8:34
Nánási úton innen és túl (Piac és Profit)
A panelből egyenes és gazdaságos út vezet a banki finanszírozást is élvező, szomszédos "üdülőotthonokba" - ajánlja a helyi ingatlanos vállalkozás.
aug. 1
8:36
Az ingatlanárak fenyegethetik a gazdaságot (Privátbankár)
Az ingatlanárak felülbecsült értéke a lakosság eladósodottságával párosulva nagy kockázatokat rejt, ami akár a gazdaság megtorpanásához is vezethet - áll a Fitch Ratings legfrissebb elemzésében.
aug. 1
8:38
Szeretne 193 képviselőt a jelenlegi 386 helyett? (Privátbankár)
Az OVB 5:3 arányban hitelesítette azt a kérdést, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2010-es országgyűlési választáskor 193 parlamenti képviselő kerüljön megválasztásra a jelenlegi 386 helyett?"
aug. 1
8:38
Az Allianz Hungária biztosítja a MÁV Cargot (Privátbankár)
Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. biztosíthatja a MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt.-t, miután elnyerte a társaság által meghirdetett gyorsított tárgyalásos közbe...
aug. 1
8:40
Bliccelni az autópályán - ehhez külföldi kell (Privátbankár)
Az autópályán bliccelők közel harmada a külföldi sofőrök közül kerül ki - derül ki az Állami Autópálya-kezelő Zrt. tájékoztatásából, melyet a mai Világgazdaságban olvashatunk
aug. 1
9:01
Újabb rekord születhet a Hungaroringen - interjú Palik Lászlóval (Napi)
aug. 1
9:07
Megkezdte átalakulását a japán kormány (Privátbankár)
Abe Sindzo japán kormányfő leváltotta Akagi Norihikot, a közpénzek sikkasztásával gyanúsított mezőgazdasági miniszterét. Norihiko tegnap még úgy nyila...
aug. 1
9:36
Tőzsde: zuhanásszerű visszaesés várható nyitáskor (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán meredek lejtőn követik a Wall Streetet. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsdeirányadó mutatója, az FTSE-100 122 pont körüli veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 185 pont körüli visszalépéssel nyithat.
aug. 1
10:16
Több, mint 100 ezer külföldi feketemunkás Magyarországon (HVG)
Szakértők a magyar gazdaság egészében 25-30 százalékosra becsülik a feketemunka arányát, a külföldiekét pedig az összes feketemunka 15-20 százalékára; egy felmérés szerint az illegálisan foglalkoztatott külföldiek 60 százaléka magyar nemzetiségű, csaknem 90 százalékuk a szomszédos országokból érkezik - írta a Népszabadság.
aug. 1
10:16
A Balaton és az Adria a sztár (Napi)
aug. 1
10:16
Ingatlanadó 50 millió forint felett (Napi)
aug. 1
10:16
Kenyér helyett bioüzemanyagot! (Piac és Profit)
Az EU által kitűzött célok teljesítéséhez 2020-ra a gabonatermés körülbelül 18 százalékát bioüzemanyagok termelésére kell majd fordítani - állapította meg az Európai Bizottság. A számítást arra alapozza, hogy a bioüzemanyagok részarányának a teljes üzemanyag-felhasználásban a fenti időpontra legkevesebb el kell érnie a 10 százalékot.
aug. 1
10:18
PM: nincs döntés az 50 milliós ingatlanokat is érintő luxusadóról (HVG)
Jövőre már az ötvenmillió forint feletti ingatlanok után is luxusadót kell fizetni - értesült a Népszava a MSZP informális frakcióülésén. A Pénzügyminisztérium cáfolja a lapértesülést.
aug. 1
10:18
A németek autót, a magyarok hifit vesznek (Napi)
aug. 1
10:25
Jövőre arculatot vált az Expressz (Menedzsment Fórum)
Komoly változásokra lehet számítani az idén tulajdonos- és vezetőváltáson egyaránt átesett Expressz Magyarország Zrt.-nél, írja a Világgazdaság.
aug. 1
10:26
Európa vérben gázol (Napi)
aug. 1
10:26
Ella Bank: dől a lé (Napi)
aug. 1
10:34
Meredek zuhanással nyithat ma a tőzsde (Privátbankár)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán meredek lejtőn követik a Wall Streetet. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktő...
aug. 1
10:36
A Mol lassan 5 millió saját részvényt birtokol (Privátbankár)
A Mol Nyrt. kedden 150.000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén  28.912 forintos átlagárfolyamon - közölte az olajtársaság a tőzsde honlapján. A tranzakciót követően
aug. 1
10:38
Eredmény az egészségügyben: lesz új légimentőbázis (Privátbankár)
Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek; döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca - írja mai számában a Délmagyarország.
aug. 1
10:39
Nem csak Tokió, Amerika is pánikol (Privátbankár)
Tőzsdevilág - Világtőzsde. Állandó szakértőnk a Hamilton Tőzsdeügynökség.
aug. 1
10:40
738 pontos csökkenéssel nyitott a BUX (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 738,08 pontos csökkenéssel, 28.526,82 ponton nyitott ma reggel. A tegnapi záró értékhez képest ez 2,52 százalékos...
aug. 1
10:42
Tovább javult a külkereskedelmi mérleg (Privátbankár)
A külkereskedelmi termékforgalom hiánya az idén az első öt hónapban 466,2 millió euró volt, ami 647,1 millió eurós javulás az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi S...
aug. 1
10:47
Pannon: 144 forint lesz a telefonhívás külföldön (Privátbankár)
Augusztus 29-étől vezeti be a T-Mobile és a Pannon mobilszolgáltató cég az Európai Parlament és Bizottság rendeletének megfelelő az Unión belüli hívásokra az alacsonyabb tarifákat. Az úgynevezett roamingolás a Pannonnál átlag 38-79 %-kal lesz olcsóbb. A cég nem számít bevétel kiesésre, mert a várható forgalomnövekedés ellensúlyozza majd a tarifacsökkentést. Majorosi Emesével, a Pannon sajtó- és…
aug. 1
10:50
PM: nincs döntés az 50 milliós ingatlanokat is érintő luxusadóról (HVG)
Jövőre már az ötvenmillió forint feletti ingatlanok után is luxusadót kell fizetni - értesült a Népszava a MSZP informális frakcióülésén. A Pénzügyminisztérium cáfolja a lapértesülést.
aug. 1
10:52
Szerdától csökken az olaj ára (HVG)
A kőolaj ára továbbra is hullámvasúton van a szabadpiacon. Szerda reggel olcsóbbodott, követve a termékárakat, amelyeket enyhít az amerikai finomítók termelésének növekedése.
aug. 1
10:54
Kkv-k: nő az otpimisták aránya (Privátbankár)
Idei legmagasabb értékét érte el az Ecostat gazdaságelemző intézet kis- és középvállalati konjunktúra indexe júliusban. Belyó Pál az intézet igazgatója rádiónknak azt mondta: a romlással számoló cégek aránya 45 százalékról 32 százalékra csökkent, a gazdasági helyzetük javulásában bízó cégek aránya 11 százalékról 23 százalékra emelkedett. Andor Attila interjúja.
aug. 1
10:56
A Vodafone beelőzte a többieket (Privátbankár)
A Vodafone ügyfelei egy hónappal előbb már augusztus elsejétől az új, csökkentett euro-tarifákkal telefonálhatnak külföldön – jelentette be a távközlési cég. Szeptembertől már minden társaságnál azonos, az Unió által ajánlott összegnek megfelelő díjakért telefonálhatunk. Beck Györggyel, a Vodafone Magyarország vezérigazgatójával Szabó Rezső készített interjút.
aug. 1
10:57
Miért nem lehet adómentes? (Piac és Profit)
A Magyar Önkéntes Egészségpénztárak Szövetsége (MÖESZ) az Alkotmánybírósághoz fordul a pénztártagok adómentes költési lehetőségének legutóbbi szűkítése miatt.
aug. 1
10:58
A Rába számára romlott a gazdasági környezet (Privátbankár)
Orosz felvásárlási célponttá válhat a Rába Járműipari Holding, mivel a társaság tulajdonosi szerkezete túlságosan felaprózott – állítja a Concorde Értékpapír elemzője. Gyurcsik Attila elemző a rövidesen megjelenő soros gyorsjelentéssel kapcsolatban azt mondta: a második negyedév eredményei még a jól teljesítő futómű és alkatrészt üzletágaknak köszönhetően is elmaradnak az előzőtől. Bodnár Kriszta…
aug. 1
11:00
Téves adatok az ingatlanadóról - reagál a szaktárca (Napi)
aug. 1
11:00
Borzasztóan korai szüret a Varga Pincészetnél (Privátbankár)
Megkezdődött a szüret a Balatonnál, egészen konkrétan Badacsonyban. A vonalban Varga Péter a Varga Pincészet tulajdonosa és vezetője. Nem kicsit korai ez az időpont?
aug. 1
11:04
Ambiciózus bioenergia is emeli az élelmiszerárakat (Privátbankár)
Az egyre bővülő bioüzemanyag-gyártás okozta növekvő kereslet, és az aszály miatt számottevő élelmiszerár emelkedésre számít Raskó György agrárközgazdász. A szakember szerint az etanol üzemek világszerte akár az éves kukorica termés egyötödét is felhasználhatják, rendkívüli igényt támasztva az állattenyésztésben nélkülözhetetlen takarmányra. Az alapanyag jelentős drágulása pedig nehéz helyzetbe…
aug. 1
11:13
Újabb ingatlanadó-pletyka (Privátbankár)
A Népszava értesülése szerint jövőre az ötvenmillió forintos értéket meghaladó ingatlanok után is meg kellene fizetni a luxusadót - a Pénzügyminisztérium ezt tévesnek, tudatosan félrevezetőnek tartja
aug. 1
11:22
Növelte eredményét az Arcelor – de még hogy! (Privátbankár)
A tavaly nyáron befejezett egyesüléssel megalakult nyugat-európai-indiai Arcelor Mittal, a világ legnagyobb acélipari vállalata, szerdán rekord eredményeket hirdetett az első félévről, és "robusztus" ...

Keresés