2007. szeptember 1. szombat

szept. 1
4:47
Merkel belehúzna (Piac és Profit)
Angela Merkel német kancellár új javaslattal állt elő a globális felmelegedés kezelésére, amely mind az ipari, mind a fejlődő országokat bevonná az éghajlatváltozás elleni harcba.
szept. 1
8:49
Videó: megúszták a görögök? (Piac és Profit)
Görögországban csillapodni látszik a túzvezsély, miután úgy tűnik, a tűzoltóknak - köztük magyar szakembereknek is - sikerült megfékezniük a lángokat.
szept. 1
9:51
Hamarosan Jeremie-program kis- és középvállalkozásoknak (Üzlet és Utazás)
A társadalmi egyeztetéseket követően szeptember végén jelennek meg a Jeremie-program pénzügyi közreműködői számára a pályázati kiírások - mondta Benke Ákos, a programot lebonyolító Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. vezérigazgatója. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben a kis- és középvállalkozások finanszírozását támogató Jeremie-program visszatérítendő támogatásokat ad mikrohitelezés,…
szept. 1
10:19
Ingatlanadó nem lesz, luxusadót többen fizetnek? (Piac és Profit)
Nem lesz értékalapú ingatlanadó, de azért lehet majd az ingatlanokat érték alapján adóztatni - önkormányzati döntés alapján. A koalíciós egyezség még nincs meg erről, és kérdés, leviszik-e a luxusadó határát 50 millió forintra.
szept. 1
12:11
Megint találtak egy Munkácsy-festményt! (Privátbankár)
Egy eddig nem látott és nem regisztrált Munkácsy-festményt találtak a szakemberek Svájcban - írta a Békés Megyei Hírlap szombati száma. A kép egy svájci állampolgár tulajdona - 25 és fél millióért veheti meg a békéscsabai múzeum
szept. 1
12:21
A magyarok szívesen beszélnek...ingyen (Piac és Profit)
A chatet egyre inkább felváltja az online telefonálás. Az internetezők közel fele alkalmanként, 25 százaléka pedig rendszeresen hívja fel ismerőseit a világhálón keresztül - derült ki az NRC és a TNS VMR2007 első félévére vonatkozó felméréséből.
szept. 1
12:21
Mit csinált, amikor nem dolgozott? Ikszelje be! (Privátbankár)
A tachográffal felszerelt gépjárművek vezetői részére a munkát nem végzett napokra olyan igazoló lapot kell kiállítaniuk az üzembentartóknak, amelyben megjelölik azt is, hogy miért nem dolgoztak
szept. 1
12:32
Félreérthetetlen gesztus: lemond a vécében ismerkedő szenátor (Privátbankár)
Szeptember 30-i hatállyal lemond mandátumáról a szexbotrányba keveredett Larry Craig szenátor - közölték névtelenül nyilatkozó republikánus párti tisztviselők. Dan Whiting,
szept. 1
12:43
Naponta kétszer nekimennek az őröknek (Privátbankár)
Naponta átlagosan két "tömegzavargás" történt az első félévben a guantánamói börtöntáborban - tartalmazza egy, a Pentagon által pénteken közzétett jelentés. Csökkent a testfolyadékokkal történő támadások száma
szept. 1
13:21
A Kreml visszalő (Piac és Profit)
Barátságtalan cselekedetnek ítélik meg a Kremlben az unió tervét, miszerint a közösség korlátozná az orosz energetikai cégek tulajdonszerzését.
szept. 1
13:28
Mégis elhagyja Budapestet a SkyEurope (Napi)
szept. 1
13:33
Számvevőszéki kritika az ÁPV-nek (Napi)
szept. 1
13:59
Lendületes drágulás - sajtból van a hard diszkont (Napi)
szept. 1
14:05
Pezsgő- és borfesztivál Budafokon (Üzlet és Utazás)
A borászat volt az az ágazat az elmúlt 10 év során az élelmiszeripar területén, amely a legtöbbet fejlődött - hangoztatta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szombaton a fővárosban a XVIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál megnyitóján. Az agrártárca irányítója kitért arra, hogy a mezőgazdaság ebben az évben nehéz körülmények között dolgozott, mivel a gazdálkodók munkáját a…
szept. 1
14:20
Drágán fizethet a vállalatvezető (Piac és Profit)
Vállalati vezetőket akarnak biztonsági tudatosságra buzdítani a szeptember 26-i biztonsági konferencián elhangzottakkal az informatika szakértői.
szept. 1
14:42
Közös kutatásról kötött megállapodást a MOL és az INA (Üzlet és Utazás)
A Dráva-mentén végez közös szénhidrogén-kutatásokat a MOL és az INA; az erről szóló megállapodást szombaton a Zala megyei Bázakerettyén írták alá a két cég vezetői. Mirko Zelic, a horvát INA kutatás-termelési vezetője az aláírást követően elmondta: a Pannon-medence még nagyon sok feltáratlan területet rejt, de ezeknek a kitermeléséhez új technológiákra és jelentős szakmai felkészültségre van…
szept. 1
15:10
Magyar-horvát fúrás a Dráva mentén (Infostart)
Közösen kutat szénhidrogének után a Dráva mentén a MOL és az INA. A magyar és a horvát olajtársaság vezetői erről a Zala megyei Bázakerettyén írtak alá megállapodást.
szept. 1
15:40
Összevonták a fogyasztóvédőket (Napi)
szept. 1
15:52
Ma is tárgyalnak a BKV-nál (Üzlet és Utazás)
Szombaton délután ismét tárgyalóasztalhoz ültek a BKV Zrt. vezetői és a szakszervezetek képviselői, hogy tovább folytassák az egyeztetést az idei bérfejlesztésről és az esetleges szeptember 4-i sztrájk alatt nyújtandó minimális szolgáltatásról. Az előző napi megbeszélésen a felek elmozdultak korábbi álláspontjukról, így a szakszervezetek már nem nullaszázalékos elégséges szolgáltatást…
szept. 1
16:17
Átütemezik a hiteleket? (Piac és Profit)
A legolcsóbb piaci beavatkozásra vállalkozott az USA elnöke és a Fed első embere is, szavakkal állítottak gátat a jelzálogpiaci válságnak.
szept. 1
17:05
Újra emberek mennek a Holdra - aztán a Marsra (Privátbankár)
Oroszország a Holdra készül: a Roszkomosz 2025-ben akar embert juttatni a legközelebbi égitestre, majd később egy állandó holdbázist is létrehoznának. Befejezik az Űrállomást, fejlesztik a Szojuzokat, aztán indulhat a kirándulás a Marsra
szept. 1
18:36
Jó üzlet a sajt? (Piac és Profit)
A sajtfélék kiskereskedelmi forgalma meghaladta a 60 milliárd forintot 2006 júliusa és 2007 júniusa között, ami 8 százalékos növekedés egy év alatt.

2007. szeptember 2. vasárnap

szept. 2
4:51
Hamarosan jönnek pénzek a cégeknek! (Piac és Profit)
A társadalmi egyeztetéseket követően szeptember végén jelennek meg a Jeremie-program pénzügyi közreműködői számára a pályázati kiírások - mondta Benke Ákos, a programot lebonyolító Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. vezérigazgatója.
szept. 2
6:33
"Sürgősen tegyen valamit a kormány!" (Piac és Profit)
A globális felmelegedés megfékezésével kapcsolatban az európaiak 88 százaléka sürgős lépéseket vár, 57 százalékuk pedig különösen sürgősnek tekinti a teendőket - közölte a TNS legfrissebb közvélemény-kutatása alapján.
szept. 2
9:32
Egy hete lehet pályázni 13 milliárdra (Piac és Profit)
Egy hete lehet pályázni abból a 13 milliárdos alapból, amelyet a kormány elektronikus szolgáltatásokkal foglalkozó kkv-k fejlesztésére szánt.
szept. 2
10:36
Na végre! Nem lesz többé elefánt a cirkuszban (Privátbankár)
A kormány szabályozta a cirkuszi állattartás feltételeit és szabályait. Négy minisztérium munkája kellett hozzá, és hat évbe telt, de végre nem kínozhatják az állatokat az idomárok. Újabb elefántot és főemlőst cirkuszi előadás céljára nem szerezhetnek be, több lesz a háziállat
szept. 2
11:08
Megússzuk a BKV-sztrájkot? Ma folytatódnak a tárgyalások (Napi)
szept. 2
11:13
Összehúzhatják a nadrágszíjat az egyetemisták (Napi)
szept. 2
11:34
Videó: Klímaváltozás Pink Floydra (Piac és Profit)
Egy elgondolkodtató hétvégi videóklipet ajánlunk a Pink Floyd "Time" című számára a klímaváltozásról.
szept. 2
11:39
Kazahsztán hosszabb időre is leállíthatja a kasagáni olajmező fejlesztését (Infostart)
Kazahsztán hosszabb időre is leállíthatja a világ egyik legnagyobb olajmező-fejlesztését Kasagán körzetében, ha a részt vevő olajtársaságok "nem javítják ki a bizonyítványukat", mondta a kazah környezetvédelmi miniszter, Nurlan Iszkakov vasárnap.
szept. 2
13:09
Gigantikus pókháló: milliók csapdában (Privátbankár)
Komoly vitát váltott ki a rovartudósok között az a 180 méter átmérőjű, számos fát beborító óriási pókháló, amit egy észak-texasi parkban találtak. Rovarok milliói estek csapdába
szept. 2
14:35
Imakönyv, újra feldolgozható papíron (Piac és Profit)
A katolikus egyházfő Loretóban a környezetvédelem aktív tetteire, a teremtés megvédését szolgáló intézkedésekre bíztatta a világot.
szept. 2
15:01
Nincs egyezség a BKV-nál, hétfőn tovább tárgyalnak (Napi)
szept. 2
17:05
Merre zabál a kukoricabogár? (Piac és Profit)
A korábbi túl bő, az idei hiányos kukoricatermés ráirányítja a figyelmet arra is, hogyan nem lehet racionális az energetikai célú hasznosítás.
szept. 2
18:03
Múlt heti fonákság - üzletileg megalapozott válással (Piac és Profit)
A tucatnyi, nekrológgá avanzsáló tudósítás az újságokban az éhhalállal küzdő patikusokról a Matejka-tőkét vajon miért nem a koporsógyárba vonzotta?
szept. 2
22:05
Mit nem mondhat az önkormányzati ügyintéző? (Piac és Profit)
Egy ifjú szibériai polgármester az ügyfelekkel való érintkezésben tiltott szavak és kifejezések jegyzékét állította össze munkatársainak, és értésükre adta, hogy aki nem követi utasításait, attól megválik a hivatal.

2007. szeptember 3. hétfő

szept. 3
3:33
Tanévnyitó - tüntető tanár nélkül (Piac és Profit)
Jó okunk van remélni, hogy a költségvetési és a demográfiai számok meggyőzik a pedagógusokat: tényleg nincs dolguk a Városház utcában.
szept. 3
4:32
Mégis puhul a büdzsé? (Piac és Profit)
A szerkezeti reformok végigvitele nélkül fennáll a veszélye, hogy a 2010-es választás felpuhítja a költségvetési politikát - állapították meg elemzők.
szept. 3
5:19
Tanévkezdés: felpörög az albérletpiac (Üzlet és Utazás)
Nagyjából 50-80 ezer forintot kell havonta albérletre szánnia annak, aki a fővárosban egy 45 négyzetméteres lakást szeretne bérelni. A vidéki városok közül Pécsen kell a legtöbbet fizetniük a lakóknak, ami nem kis mértékben a kollégiumi férőhelyek alacsony számának a következménye.
szept. 3
5:20
Vállalkozni akarunk! Elég volt a maffiából! (Piac és Profit)
A szicíliai vállalkozók szövetsége, a hét végi tanácskozásán, határozatban fellázadt a maffia helyi uralma ellen, mivel a maffia követelte "védelmi" pénzek az utóbbi időben jelentősen emelkedtek. A vállalkozók egyelőre nem számíthatnak a hadsereg segítségére.
szept. 3
6:18
Márkás kínai áruk európai elosztóközpontja épül ki Budapesten (Üzlet és Utazás)
A kiváló minőségű kínai áruk európai elosztóközpontjának Budapesten történő kialakításáról és egy magyar ipari parknak a kínai Senjangban (Shenyang) való létrehozásáról írtak alá egyezményt több más üzleti szerződés mellett hétfőn Pekingben a magyar-kínai Gazdasági és Üzleti Fórumon, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is magyarországi…
szept. 3
6:24
Kisebb növekedésre számít a Gazdaságkutató (Infostart)
A vártnál lassabb, 2,5 százalékos gazdasági növekedés várható az idén - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. és az Erste Bank közös előrejelzésében.
szept. 3
6:34
Fehéredünk! Emelkednek a fizetések (Piac és Profit)
Az üzleti szférában júniusban is az előző hónapokéhoz hasonló, több mint 10%-os volt a bérnövekedés, nem mellékesen a fehéredés következtében is.
szept. 3
6:40
Bioüzemanyagot forgalmazó töltőállomás nyílik Budapesten (Üzlet és Utazás)
Megnyílik ma a főváros első bioüzemanyagot, E-85-ös bioetanolt forgalmazó töltőállomása a Tesco Pesterzsébet mellett.A kutat Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezetgazdasági szakállamtitkára nyitja meg. Magyarországon ez a harmadik E85-ös töltőállomás, a környezetkímélő autózást már két kút szolgálja: Bábolnán és Győrött.
szept. 3
6:53
Káosz elnapolva: elmarad a BKV-sztrájk (Privátbankár)
Elmarad a budapesti tömegközlekedési dolgozók sztrájkja, mert a szakszervezetek képviselőinek és a BKV vezetőségének éjjel sikerült egyezségre jutniuk egymással
szept. 3
7:10
Demokrácia: sosem utáltuk ennyire a politikusokat (Privátbankár)
A rendszerváltozás óta nem volt ilyen kedvezőtlen a magyar politikai elit megítélése, mint most, az átlagpolitikus rokonszenvindexe jelenleg - egy százfokú skálán - mindössze 36 pont
szept. 3
7:12
Bajban az újságok: 3 év múlva trónfosztás (Privátbankár)
Az amerikai lapok már ötödik negyedéve kénytelenek csökkenő reklámbevételeket elkönyvelni, április és június között 8,6 százalékos visszaesést tapasztaltak. Bár az online hirdetések k...
szept. 3
7:26
Lehúzva: padlóra került a magyar növekedés (Privátbankár)
Idén a gazdasági növekedés üteme a korábban gondoltnál jobban lassul, a bruttó bérek és az infláció emelkedése viszont erőteljesebb - olvasható a GKI és az Erste Bank előrejelzésében
szept. 3
7:31
Bajban a honvédség:könnyű célpont a magyar katona? (Privátbankár)
Jövőre annyit költünk a honvédelemre, mint a katonasággal nem rendelkező Izland - a külföldi missziókon jól teljesítünk, de a magyar katona felszerelése sok kívánnivalót hagy maga után
szept. 3
7:33
Magyarország kedvezőbb helyzetben? (Piac és Profit)
Közép- és Kelet-Európára ugyanakkor az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint - a legenyhébb, központi forgatókönyv alapján - a hitelválság csak "marginális" hatással lesz. A cég a térségben egyébként is lassulással számol, de magas szintről: az idei évre átlagosan 6,7 százalékos, jövőre 5,8 százalékos, 2009-ben 5,3 százalékos gazdaségi növekedést valószínűsít.

Keresés