Hírarchívum - Számítástechnika - 2007 szeptember

2007. szeptember 1. szombat

szept. 1
0:22
Új barázdát szánt az SAP (terminal)
A forgalom felfutásával és a tevékenység bővítésével keservessé vált a korábbi, elszigetelt informatikai alkalmazások használata a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó Invest Kft-nél. Az SAP kisvállalati csomagjának bevezetése mellett döntöttek, s úgy néz ki, számításuk bevált.
szept. 1
0:26
Hírháló (terminal)
Új, Firefox-alapú linuxos asztali környezet Egy új, Mozilla Firefox-alapú asztali környezetet terveznek lelkes programozók.
szept. 1
8:19
Japán szoftvereladások (Gamer365)
Egy jó adag új belépő található a japán szoftverpiac felső régiójában, ezen a héten került ugyanis bemutatásra a Samurai Warriors 2: Mouchouden és a Final Fantasy CC DS-es változata, végül a Phoenix Wright 3 is.
szept. 1
9:02
Halasztják a Hitman premierjét (SG)
A 2007-es év egyik leginkább várt premierjéről van szó, persze a számítógépes játékok rabjainak körében. A Doom és a Silent Hill után ismét egy nagyobbacska költségvetésű filmfeldolgozás jön sokunk kedvenc bérgyilkosáról. Csak egy kis késéssel.
szept. 1
9:04
Hulu a YouTube ellen (SG)
Az NBC és a News Corp. közös online videoplatformot hozott létre, amely a tervek szerint idővel a YouTube konkurensévé válhat. A tesztverzió várhatóan még idén októberben elindul.
szept. 1
9:06
Az internet utódját fejlesztik Japánban (SG)
Japán kutatók teljesen új hálózati technológia létrehozásán dolgoznak azért, hogy leválthassák a jelenlegi formájában az internetet. Az új világháló jóval biztonságosabb lehet elődjénél.
szept. 1
9:08
Kedvező jogi háttérre vár a bioetanolos busz is (SG)
Stockholmban immár több mint 15 éve Scania - etanollal üzemelő motorokkal szerelt - buszok szállítják az utasokat a tömegközlekedésben.
szept. 1
9:10
Kipakolt az EA (SG)
Hosszúra nyúló találgatásoknak vetett véget az Electronic Arts a most közreadott listával.
szept. 1
9:12
Az ár, amit a játékért fizetsz (SG)
Mibe kerül egy számítógépes játék? A kérdés eleve több mindent jelenthet. Mennyi a fejlesztési idő és mekkora büdzséből készül el, mennyibe kerül majd a boltokban és mennyi időre szakít el egy-egy játékost a valós világtól. Cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a számítógépes játék nem minden esetben drága mulatság.
szept. 1
10:08
Online telefonba beszél egyre több magyar (pcforum.hu)
szept. 1
10:15
Új és érdekes notebookok (prohardver)
Ezen a héten főként a Lenovo, Dell és MSI új vagy érdekes hordozható számítógépeivel foglalkozunk.
szept. 1
10:16
Zeneletöltő szolgáltatást indít az Amazon (prim)
A rendkívül sikeres online kiskereskedelmi lánc is beszáll a zenei felvételek értékesítésébe, saját boltot nyit ebből a célból az interneten.
szept. 1
10:26
Vadonatúj iGO navigáció az IFA 2007 kiállításon (terminal)
A Nav N Go ismét fontos nemzetközi vásáron mutatja be termékeit.
szept. 1
10:30
'Reggelt (GameStar)
Ez aztán már tényleg az utolsó hétvége, amikor nyár ürügyén bárki lógathat bármit. Ne is nagyon gondoljunk bele mi jön ezután... lássuk inkább a viccet és hogy mi minden történik ma a játékvilágban. Lesz két újabb hölgyemény is, ennyit ígérhetek :)
szept. 1
10:41
(Hírek) Stranglehold aranylemezen (PC Guru)
Vegyél egy poharat, önts bele egy kis John Woot, egy pici Chow Yun-Fatet, és a végére fél deci Tequilát. A végeredmény egy Max Payne-nel vetekedő játék, és őrületes hangulat.
szept. 1
10:43
Új mobilinternetes akciók a T-Mobile-nál (prim)
A T-Mobile ma kezdődő legújabb akciójának keretében a 2 GB-os és 5 GB-os csomagokhoz további 3G forgalmat biztosít év végéig. Szeptember 1-jétől egészen az év végéig így a két csomagra előfizető ügyfelek jóval többet internetezhetnek. Az új előfizetést vásárlóknak a 3 GB többletforgalom a hűségnyilatkozat teljes idejére jár.
szept. 1
10:51
(Hírek) Auto Assault - nyugodjék békében (PC Guru)
Már hónapok óta tudjuk, hogy az Auto Assault szerverei nem élik meg a szeptembert. Aggodalmaink beigazolódtak, így a tegnapi nap lett az utolsó a játék életében.
szept. 1
10:59
[TGS] Capcom kínálat (x360,ps2,ps3,wii,nds) (Gamer365)
Az idei Tokyo Game Show ugyan még három hétnyi távolságból integet, de már elkezdődött az "ezt visszük ki" bejelentés dömping. A Capcom TGS-es kínálata a porondon.
szept. 1
11:23
Ingyenesen letölthető a C&C első része (GameStar)
Tegnap, a C&C 12. születésnapján ingyenesen letölthetővé tették a sorozat legelső részének XP-kompatibilis változatát.
szept. 1
11:31
Forgatási helyszínkereső portál (prim)
Az Inter-X az F12 stúdióval karöltve egy olyan helyszínkereső alkalmazást hozott létre, amelynek központi adatbázisából a filmes, tévés, fotós és rendezvényszervező szakemberek minimális erőfeszítéssel megtalálják a számukra legkedvezőbb helyszíneket.
szept. 1
11:34
[GSTV] World Cyber Girls - Bodnár Lídia (GameStar)
Nézzétek meg most Lídiát, akinek gimnázium mellett bőven jut ideje játszani. Sőt, még hölgyeknek járó kupát is nyert MoH-al!
szept. 1
11:42
Befutott az első Mafia II-trailer (Gamekapocs)
Megérkezett a Mafia második részét bemutató trailer - az 1950-es években játszódó játék a kor elvárásainak megfelelően következő generációs alapokra épül.
szept. 1
11:44
[DEMO] FIFA 08 (GameStar)
Ilyen móka is érkezett a tegnapi nap során, és egy kis éjszakai bájtmáguskodás után most már íme: lokálból húzhatjátok.
szept. 1
11:52
Megtekinthető a Hitman-mozi második előzetese (Gamekapocs)
Újabb előzetes érkezett a méltán népszerű Hitman filmes adaptációjából. A film nagyon látványosra fog sikerülni eleget téve ezzel a játék múltjának.
szept. 1
11:58
Befejeződtek a Stranglehold munkálatai (Gamekapocs)
A Hard Boiled folytatása, a várva-várt Stranglehold munkálatai végre befejeződtek - jelentette be a Midway a napokban büszkén.
szept. 1
12:01
3 ingyenes Ubisoft játék (GameStar)
Először is: Far Cry, Prince of Persia: Sands of Time, Rayman Raving Rabbids tölthető. Részletek alant.
szept. 1
12:13
Mi lesz veled Metroid Prime? (Gamekapocs)
Amerikában már elérhető a Metroid Prime harmadik része, az európai játékosoknak pedig várniuk kell, de a lényeg, hogy a folytatás elkészült. Mi jön ezután?
szept. 1
12:14
A NASA űrhajósai nem alkoholizálnak (SG)
Hamisak azok az állítások, melyek szerint a NASA űrhajósai ittas állapotban repültek volna, szögezte le az űrügynökség, ám fontolgatják az alkoholtteszt bevezetését.
szept. 1
12:16
Tudósok a megfigyelések ellen (SG)
Aki napjainkban az Egyesült Államokban egy állami hivatalban vagy kutatóintézetben munkát vállal, az ezzel a lépésével egyúttal gyakorlatilag lemond a magánéletéről.
szept. 1
12:18
Újabb tagokkal bővült a Blu-ray tábor (SG)
Komoly erősítéseket szerzett a Blu-ray Disc Szövetség (BDA), az Acer mellett ugyanis számos európai filmstúdió is jelezte, hogy a jövőben részben vagy teljesen a formátumot támogatja.
szept. 1
12:19
Itt a Stephen King-féle Köd trailer (SG)
Végre megérkezett az első képsor a King-veteránnak számító Frank Darabont legújabb adaptációjából. A köd a horror-király egyik legjobb novellája, melyből az előzetes alapján egy, a rangjához méltó film készült.
szept. 1
12:30
MMO-játékon dolgoznak az Empire at War alkotói (Gamekapocs)
A Star Wars: Empire at Warról illetve annak kiterjesztéséről elhíresült Petroglyph MMO-játék fejlesztésébe kíván kezdeni - legalábbis a munkatársakat hozzá bőszen keresik.
szept. 1
12:33
World Cyber Games kérdőív és nyereményjáték (GameStar)
A kérdezők jó szokásukhoz híven nyereményt is felkínálnak, ezúttal mp3 lejátszókat. A magyar WCG szervezői tehát Felőletek érdeklődnek...
szept. 1
12:35
Elkészült a Fatal Inertia X360-as változata (Gamekapocs)
Befejeződtek a Fatal Inertia munkálatai Xbox 360 platformon, így a Microsoft dobozára írt változat készen áll a sokszorosításra - megjelenés szeptember 11-én.
szept. 1
12:46
300 ezer látogató a 2009-es GC-n? (Gamekapocs)
Már így is a világ legnagyobb játékshowjává nőtte ki magát a Lipcsében megrendezett Games Convention, a szervezők szerint azonban ez még sokkal durvább lesz.
szept. 1
12:52
Magyar cég is bekerült a Microsoft Protocol Programjába (prim)
A Microsoft több biztonságtechnikai cégnek is átadta hálózati protokolljainak dokumentációit. A körbe egy magyar cég, a BalaBit is bekerült, s az együttműködés révén növekedhet a Windows szerverkörnyezetek biztonsága.
szept. 1
13:00
Google Simulator (GameStar)
Úgy tűnik ez az ingyenes játékok napja... a Google egy új fícsörrel/easter eggel bővítette a Google Earth-t.
szept. 1
13:26
[HW] Intel Q6600 vs. E6850 (GameStar)
A nagy kérdés: megéri-e egy olcsó négymagos, vagy abból a pénzből inkább egy magasabb órajelű kétmagost vegyünk? Van, aki alaposan utánajárt!
szept. 1
13:32
[GSTV] World Cyber Girls - Öchlsläger Kitti (GameStar)
A CoD2-vel és barátaival szorosabb kapcsolatot ápoló Kitti az utolsó, akit bemutatunk Nektek.
szept. 1
14:09
Reklám a játékokban (GameStar)
Miközben mindenki ezerrel igyekszik húzni az Ubisoft ingyenjátékait, addig szép csöndben közzétették egy ezzel szorosan összefüggő GameSpotos szavazás eredményét...
szept. 1
14:29
5 megapixeles Siemens monitor orvosi alkalmazásokra (prim)
A Siemens automatizálás és hajtások (A&D) ágazatának új, SMD 21510 D típusú 21 hüvelyk átlóméretű, monokróm készüléke kiemelkedően jó képminőséget kívánó orvosi alkalmazásokra, pl. mammográfiai diagnózisok támogatására, valamint PACS (képarchiváló és kommunikációs rendszerek) céljaira készült. A beépített "Fully Automated Stability" rendszer segítségével a monitor megbízhatóan kalibrált…
szept. 1
16:04
Ilyen volt a TV2 (SG)
Milyen szép is volt az az 1997-es év, sóhajthatnánk fel. Akkor még nem voltak kereskedelmi tévék, illetve éppen az évben verték meg a gyökereiket és taszították szép fokozatosan az MTV-t a feledés homályába.
szept. 1
16:30
Játékok - teljesen ingyen (pc) (Gamer365)
Egy játék a hétvégére, esetleg? Oké, itt van rögtön háron, teljesen ingyen, és legálisan: a FilePlanetről húzható a Far Cry, a Prince of Persia: Sands of Time, és a Rayman Raving Rabbids.
szept. 1
16:46
Medal of Homer (x360,ps3,wii,psp,nds,pc) (Gamer365)
Ősszel érkezik a The Simpsons Game benne sok-sok játékparódiával. Itt van rögtön a Medal of Homer, egy igazán remek trailerrel - ilyen, amikor az EA saját magát gúnyolja ki.
szept. 1
16:51
Kilábalt a krízisből a JoWood? (SG)
Minden jel arra mutat, hogy az osztrák kiadó, igaz súlyos döntések sorozatával, de kilábalt a csődközeli helyzetből, amin a nemrég mobiltelefonokra bejelentett Gothic csak tovább javíthat.
szept. 1
17:00
Max Payne 2 vs. Stranglehold - képekben (GameStar)
A német pcgames.de igen érdekes, afféle összehasonlító képeket közölt a Stranglehold, és az Általatok is viszonytási pontként kezelt Max Payne 2 között.
szept. 1
17:21
[FUN] USB-s plazmagömb (GameStar)
Mindig van egy újabb USB-s cucc, amit az ember meglátva rögtön rájön, hogy mi hiányzott eddig az életéből...
szept. 1
17:23
Ajándékoz az UbiSoft (Gamekapocs)
Négy játékát tette ma ingyen letölthetővé az UbiSoft. A Far Cry-hoz, a PoP - SoT-hoz, a Ghost Recon-hoz és a Rayman Raving Rabbits-hez immáron bárki grátisz hozzájuthat.
szept. 1
17:39
Ingyen letölthető a Command & Conquer első része (Gamekapocs)
Az Electronic Arts sem szeretne lemaradni az ajándékozási mizériáról, így az 1995-ben megjelent RTS-ek királyát osztja meg a nagyközönséggel, teljesen ingyen.
szept. 1
18:12
LOTR - Shadows of Angmar 7-napos EU Trial (Gamekapocs)
Az USA-klienst követően immáron az európai játékosok is belekóstolhatnak 7 nap erejéig Középfölde online világába.

Keresés