2007. december 4. kedd

dec. 4
11:03
A Nokia és a Vivendi „ingyen” zenét kínál a telefonálóknak (Metropol)
A világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója, a finn Nokia, és a világ legnagyobb zenekiadója, a francia-amerikai Vivendi Universal Music Group kedden megállapodást jelentett be arra, hogy ellenállhatatlanná tegyék a Nokia új készülékeit a popzenekedvelő ifjúság számára, egyszersmind megvédjék és feltornásszák a zenekiadók profitját, amelyet az internetes letöltések konkurenciája erősen kikezdett az…
dec. 4
14:46
Mégsem kapcsol ki a lopott Vista (Metropol)
Visszavonja a Microsoft azokat szoftvertechnológiákat, amelyek megakadályozzák az eredetiségvizsgálaton megbukott operációs rendszerek használatát, ehelyett inkább folyton előbukkanó riasztással figyelmeztet a szoftver jogtalan használatára.

2007. december 5. szerda

dec. 5
16:24
„Legyőzte” a Wikipedia a Brockhaus nagylexikont (Metropol)
Aktuálisabbnak és pontosabbnak tartják a Wikipediát a Brockhaus enciklopédia online kiadásánál a német felhasználók.
dec. 5
20:41
Kiruccanás a középkorba: Arab orvgyilkos a Szentföldön (Metropol)
Hamisítatlan, hátborzongatóan eltalált középkori hangulat, döbbenetes grafika. Hozzá többféle úton végigjátszható játékmenet, egzotikus, hatalmas, zsúfolt városok és egy rejtélyes, csuklyás gyilkos, aki ha kell, adrenalintól túlfűtve kaszabolja kardjával ellenségeit, de ha arra van szükség, akkor egyetlen, halálpontos, gyilkos késszúrással végez áldozatával – ezt kínálja nekünk a jelenleg Xbox…
dec. 5
21:41
Az e-Befogadás éve (Metropol)
Az Or­szággyűlés informatikai albizottsága támogatja a kezdeményezést, hogy 2008 legyen az e-Befogadás éve. Ezt a mozgalmat civilszervezetek és vállalkozások közösen hirdették meg.

2007. december 6. csütörtök

dec. 6
17:32
Betilthatják az eBay-t Franciaországban (Metropol)
Bezáratná az eBay internetes aukciós ház francia portálját az árverési vállalkozásokat felügyelő francia hatóság.

2007. december 7. péntek

dec. 7
15:36
Még nem elég mobil a magyar munkaerő (Metropol)
A Trenkwalder-Multiman munkaerő-kölcsönző cég előrejelzése szerint jövőre is jelenlegihez hasonló tendenciák lesznek uralkodóak a belföldi munkaerőpiacon: kevés lesz a piacon a szakképzett munkavállaló és az emberek még 2008-ban sem szívesen változtatnak lakóhelyet egy jobb állás kedvéért.

2007. december 11. kedd

dec. 11
11:52
Egymilliárd számítógép „szénlábnyoma” szennyezi a környezetet (Metropol)
A számítógépek ugyanolyan mértékben szennyezik a környezetet , mint a repülőgépek. Ez a Global Action Plan brit környezetvédő szervezet most közzé tett felméréséből derül ki.

2007. december 12. szerda

dec. 12
18:03
Kamerával a memóriavesztés ellen (Metropol)
Szemüvegen viselhető digitális kamera lehet a megoldás azok számára, akik emlékezési zavarokkal küszködnek - állítják szakértők tudományos kutatási eredményekre alapozva.

2007. december 13. csütörtök

dec. 13
9:15
Netről az angyal (Metropol)
Egymillió forintot csaltak ki a neten keresztül egy középkorú nyíregyházi nőtől. A hölgy ąangol nyelvű e-mailt kapott, melyben arról értesítették, hogy sorsolá­son 260 millió forintnak megfelelő angol fontot nyert, amelynek kézhezvételéhez két részletben, 1 millió forintot kértek tőle, adminisztratív és kezelési költségekre.
dec. 13
9:31
Terjed a széles sáv (Metropol)
Eddig sohasem  látott számban csatlakoztak idén az internetezők táborához a magyar háztartások. A World Internet Project hazai kutatássorozatának eredményei szerint az otthonok több mint harmadából elérhető a világháló, szemben a tavalyi 21%-os aránnyal.
dec. 13
9:47
A Vodafone nem az örök harmadik (Metropol)
A Vodafone Magyar­or­­szág irányítását egy éve vette át az egyik legismertebb hazai informatikai menedzser, Dr. Beck György, aki korábban a Digital, a Compaq, majd a HP Ma­gyarország színeiben bizonyított. A vezérigazgatót mérlegkészítésre kértük egy olyan pillanatban, amikor mi ellentmondásosnak látjuk a képet: a cég ismert növekedési adatai a magyar piacon nagyon is jónak mondható 7% körül…

2007. december 19. szerda

dec. 19
20:43
Veszélyek az iWiW-en (Metropol)
A közösségi oldalak használata jelentős kockázatokkal jár – figyelmeztet az Európai Hálózati és Információs Szolgáltató Ügynökség jelentése. Az EU-s szervezet megállapította, hogy a felhasználók ismerősei a kapcsolati hálón keresztül lenyomozhatók, és bárkiről megszerezhetők személyes adatok is. Az üzemeltetőket ezen felül azzal vádolják, hogy kéretlen levelek, valótlanságokat állító üzenetek…
dec. 19
20:45
Világzűr a világűrben (Metropol)
Igazi intergalaktikus összecsapás kellős közepébe csöppenhetünk a Mass Effect című Xbox 360 szerepjátékban. A 2148-ban játszódó történet szerint az emberiség nemrég fedezte fel a távoli galaxisokat, illetve az ott élő idegen fajokat, és csak igen nehezen képes beilleszkedni a sokféle kultúra közé. A szokásos sci-fi klisékkel ellentétben az emberiség a legtürelmetlenebb és legagresszívabb a…

2007. december 28. péntek

dec. 28
12:42
Másolásvédelem nélküli zene a Warnertől is (Metropol)
Az EMI és a Universal után mostantól a Warner is kínál másolásvédelem (DRM) nélkül zenét mp3-formátumban az interneten.

2007. december 29. szombat

dec. 29
14:02
Lelassult az OTP számítástechnikai rendszere (Metropol)
Az ünnepi időszakban a nagyobb arányú vásárlások és bankkártya használat, illetve a havi számlaforgalom adatainak feldolgozása miatt az OTP Bank kapcsolódó számítástechnikai rendszere lelassult. A megszokott működési rend legkésőbb december 30-án reggel 8 órára helyreáll - közölte a bank szombaton az MTI-vel.

2007. december 30. vasárnap

dec. 30
19:28
Végső búcsú a Netscape Navigatortól (Metropol)
Végleg megszűnik az internetes keresést forradalmasító böngésző program, a Netscape Navigator: az AOL abbahagyja fejlesztését és már támogatást sem fog nyújtani hozzá - tették közzé a cég hivatalos blogján.

Keresés