2007. október 2. kedd

okt. 2
13:53
Egymilliót követel egy iPhone-vásárló (Metropol)
Egy millió dollár kártérítést követel az Apple cégtől egy New York-i asszony arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat törvénysértést követett el, amikor nem sokkal a piaci bevezetés után jelentősen leszállította az iPhone mobilkészülékek árát.
okt. 2
19:10
Tíz évvel ezelőtt indult a freemail (Metropol)
Egy évtizeddel ezelőtt, 1997 október 2-án indult Magyarország első ingyenes e-mail-szolgáltatása (freemail), azóta 13,4 millió postafiókot hoztak létre a felhasználók, amelyből 3,1 millió ma is aktív.

2007. október 3. szerda

okt. 3
16:42
Magyarország jó piac lehet a „fapados” mobilcégeknek (Metropol)
Nyolc-kilenc milliárd forintra becsüli legfrissebb tanulmányában a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó cég azt a potenciált, amely a magyar mobiltelefon-piacban rejlik az úgynevezett "fapados" mobilszolgáltatók számára.

2007. október 4. csütörtök

okt. 4
9:41
Képernyőn a harmadik világháború (Metropol)
Hogyan végződött volna hidegháború, ha „felforrósodik”? Mi történt volna, ha az USA és a Szov­jetunió közötti ellentét igazi háborús konfliktussá fajul? Ezt a kérdést feszegeti a World in Conflict című valós idejű stratégiai játék, amelyben a „ruszkik” váratlanul lerohanják a felkészületlen Amerikát. A játékos feladata, hogy visszaverje a Vörös Hadsereget.
okt. 4
14:09
Pénz kellene újabb IT-mentorok képzéséhez (Metropol)
Eddig elenyészően kevés pénzt fordított az állam az információs társadalmi felzárkóztatáshoz szükséges felnőttképzésre, jóllehet hathatós anyagi segítsége nélkül nem lehet felszámolni a magyarországi digitális írástudatlanságot.

2007. október 5. péntek

okt. 5
10:54
Magyarok a World Cyber Games döntőjében (Metropol)
A világ legjobb cyberjátékosai az idén Seattle-ben gyűltek össze, hogy egy virtuális küzdelemsorozatban a World Cyber Games 2007 bajnoka címért harcoljanak.
okt. 5
14:06
Kézmozdulattal és hanggal vezérelt tévé (Metropol)
Távolról kézmozdulatokkal és hanggal irányítható televíziós készülék prototípusát mutatta be Japánban a JVC elektronikai konszern.
okt. 5
21:24
A Microsoft ingyenes egészségügyi tanácsadó portált indított (Metropol)
A The Washington Post pénteki beszámolója szerint a redmondi szoftvercég a HealthVault weboldallal megelőzte a szövetségi kormányzat, tovább a Google kereső és több egészségügyi vállalkozás hasonló kezdeményezését. Bill Gates, a Microsoft elnöke a The Wall Street Journal című lapban arról írt, hogy az amerikai egészségügyi szolgáltatások terén internetes forradalomra van szükség.

2007. október 8. hétfő

okt. 8
13:53
Wellness telefon Japánból (Metropol)
Egyebek közt testzsírkalkulátorral, leheletzsűrivel és lépésszámlálóval felszerelt mobiltelefont mutatott be a japán NTT DoCoMo cég.
okt. 8
18:24
Jól szerepeltek a magyarok a videojáték-világfesztiválon (Metropol)
"Jól teljesítettek és remekül helyt álltak" a magyar játékosok a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték fesztiválján, a World Cyber Games 2007 rendezvényen, amely vasárnap ért véget Seattleben. A hetedik alkalommal megrendezett világdöntőn 74 ország mintegy 700 játékosa képviselte hazáját.

2007. október 10. szerda

okt. 10
14:35
Megint a CIB Bank ügyfeleitől próbáltak adatokat lopni (Metropol)
Október 10-én hajnalban, ismeretlen személyek a CIB Bank nevében ismételten e-mailt küldtek az ügyfeleknek, amely a CIB honlapjához hasonló, ál-honlapra vezető linket is tartalmazott - áll a CIB Bank közleményében.

2007. október 12. péntek

okt. 12
15:50
Hangfájlba rögzíthető elektronikus könyvtár vakoknak és gyengénlátóknak (Metropol)
Világújdonságnak számító, elektronikuskönyv-szerkesztő és hangoskönyv-konvertáló programot mutatott be pénteken az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, amelyet a T-Online 7 millió forintos támogatásával fejlesztett ki.
okt. 12
20:34
Beszélő telefont fejlesztettek ki a Budapesti Műszaki Főiskolán (Metropol)
Beszélő Telefon ("BeszT") néven Magyarországon elsőként olyan programrendszert fejlesztettek ki, amely mobiltelefonra rátöltve a képernyőn megjelenő információt gépi beszédhanggal is közvetíti - tudatta a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF)pénteken az MTI-vel.

2007. október 16. kedd

okt. 16
16:48
Percenként 1,4 millió keresés az interneten (Metropol)
Percenként 1,4 millió kulcsszóra vagy kifejezésre keresnek rá az internetezők világszerte - áll a comScore piackutató intézet jelentésében.
okt. 16
17:39
Kalózmásolatok elleni filtert mutatott be a YouTube (Metropol)
A szerzői jogokkal védett tartalmak kiszűrésére és automatikus eltávolítására alkalmas filtert mutatott be a YouTube videomegosztó portál; az amerikai cég szerint a régóta várt technológia segítségével abban bíznak, hogy kiengesztelhetik a kalózmásolatok miatt folyton tiltakozó film- és televízióstúdiókat.

2007. október 17. szerda

okt. 17
17:10
Jön az Apple új operációs rendszere (Metropol)
Október 26-án, négy hónapos késéssel megjelenik a Mac OS X operációs rendszer legújabb verziója, a Leopard. A késedelem oka az iPhone: egy sereg mérnököt kellett átcsoportosítani az első Apple-mobiltelefon szoftverének fejlesztésére, hogy a termék időben a piacra kerülhessen.
okt. 17
21:39
NETreKész akció (Metropol)
NETreKész néven indít programot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a nethasználat elterjesztése és a digitális írástudatlanság visszaszorítása érdekében. Ezt jelentette be a tihanyi Inter­net Hungary konferenciát megnyitó beszédében a szakminiszter. Kó­ka János arról is beszámolt, hogy  pályázatot írnak ki, amelynek összege 255 millió forint.

2007. október 18. csütörtök

okt. 18
19:26
Hamarosan a repülőgépeken is lehet mobiltelefonálni (Metropol)
A légi utasok hamarosan a repülőgépeken is használhatják mobiltelefon-készülékeiket, legalábbis az európai légtérben.

2007. október 20. szombat

okt. 20
12:28
E-demokráciát akarna az MDF (Metropol)
Az MDF szombaton nyílt levelet küldött Szili Katalin házelnöknek és Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek, amelyben tárgyalást kezdeményez az állampolgárok elektronikus jogszabály- és jogszabálymódosítás-kezdeményezési jogának megteremtése érdekében.

2007. október 23. kedd

okt. 23
10:57
A laptopok lekörözték a PC-ket (Metropol)
Az amerikai piackutató IDC szerint az idei lesz az első olyan év a magyar PC-piac történetében, amikor több hordozható számítógépet értékesítenek, mint asztali PC-t: 2006 III. negyedévétől kezdve a hordozható számítógépek eladásai rendre meghaladják az asztali modellekét.

2007. október 24. szerda

okt. 24
22:13
Jön az ötvenezres laptop (Metropol)
Óriási érdeklődés övezte az Asus Eee laptop múlt heti bejelentését. Azt már korábban lehetett tudni, hogy a hordozható gép apró lesz és olcsó, miközben  ezek a kritériumok korábban kizárták egymást. A pontos paraméterek és az árak azonban csak az utolsó pillanatban derültek ki.

2007. október 25. csütörtök

okt. 25
11:15
Klikkelve olcsóbb a karácsony (Metropol)
Jobban jár az a vásárló, aki a számítógépe előtt klikkelve pipálja ki a karácsonyi bevásárlólistát, mint aki a hagyományokhoz ragaszkodva mély lélegzetet vesz, és beleveti magát a boltok ünnepi forgatagába - ezt a tanulságot szűrte le egy brit fogyasztóvédelmi csoport novemberi kiadványában.

2007. október 29. hétfő

okt. 29
12:31
A Skype mobiltelefon szolgáltatása (Metropol)
Az EBay részlege, a Skype és a „3” nevű brit mobilszolgáltató csoport internetes Skype telefonhívások lebonyolítására alkalmas mobilkészüléket bocsát a Skype felhasználóinak rendelkezésére.
okt. 29
18:04
Kisiskolás korban kezdik az internetezést Magyarországon (Metropol)
Viszonylag korán, jellemzően tízéves kor alatt kezdik el használni a magyar gyerekek az internetet. A 15 évesnél fiatalabb gyerekek internethasználati szokásairól készült első magyarországi felmérés eredményei szerint a korcsoportba tartozó internetezők többnyire szülői felügyelet mellett játszanak a világhálón vagy gyerekeknek szóló oldalakat látogatnak.

Keresés