2007. november 3. szombat

nov. 3
15:07
Morális problémák a virtuális világok körül (Metropol)
A gyerekek hamis képet kapnak a valódi életről és rossz üzeneteket az alapvető emberi értékekről – hívta fel a figyelmet az ifjúságnak szánt virtuális világok számának gyarapodásával felszínre kerülő morális problémákra egy október végén a témáról megrendezett londoni konferencia több előadója.

2007. november 7. szerda

nov. 7
17:38
Charles Simonyi megtartotta akadémiai székfoglalóját (Metropol)
Charles Simonyi, magyar származású amerikai informatikai szakember, akit a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) külső tagjává választott, önprogramozó programjáról beszélt akadémiai székfoglalóján szerdán Budapesten.
nov. 7
22:43
Több távmunkás kellene (Metropol)
Mennyi­re tud ellazulni munka közben? Hogyan szeret kommunikálni a munkahelyén? Szeret-e döntéseket hozni? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget a Cisco Systems és a Pearn Kandola cég  kérdőíve, amellyel bárki megvizsgálhatja, hogy alkalmas-e a távmunkára, vagy új kifejezéssel élve: mobil munkára.

2007. november 8. csütörtök

nov. 8
12:36
TerminARTors - internetes portál művészetkedvelőknek (Metropol)
Aba-Novák Vilmostól Andy Warholig több száz képzőművész munkái között kereshetnek az érdeklődők azon az internetes portálon, amely a közelmúltban kezdte meg működését TerminARTors néven.

2007. november 12. hétfő

nov. 12
12:52
Új adományozási portált indít a NIOK (Metropol)
Az adományozókat és a civil szervezeteket segítő új, átláthatóbb, interaktívabb adományozási portált indít el december elején a Nonprofit Információs és Oktató Központ(NIOK) Alapítvány, amely a tervek szerint az adhat.hu internetes címen lesz elérhető - tájékoztatott az alapítvány elnöke hétfőn.
nov. 12
16:20
Kelet-Európai pénzalapot hoz létre a Cisco (Metropol)
Az amerikai Cisco Systems számítástechnikai rendszerszállító nagyvállalat bejelentette, hogy a kockázati tőkebefektetések támogatására Kelet- és Közép-Európában 30 millió dolláros pénzalapot hoz létre.

2007. november 14. szerda

nov. 14
8:22
Hatvan évet kaphat egy zombihálózat gazdája (Metropol)
Akár 60 év börtönt is kaphat egy kaliforniai férfi, amiért adatlopás céljával kémprogramokkal fertőzött meg negyedmillió számítógépet.
nov. 14
19:32
Virtuális múzeumi séta - informatikai fejlesztés a Szépművészeti Múzeumban (Metropol)
Akár otthonról, egy kényelmes székből is megtekinthetik az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének válogatott darabjait annak az informatikai fejlesztésnek köszönhetően, amely a múzeum honlapján virtuális sétára hívja az érdeklődőket - közölte az intézmény szerdán.

2007. november 15. csütörtök

nov. 15
18:34
Gátlásos tinik gyorsüzenetei (Metropol)
Az amerikai tinédzserek 43 százaléka küld azért internetes gyorsüzeneteket (instant message - im), mert szemtől szemben nem merné előadni mondandóját.

2007. november 18. vasárnap

nov. 18
10:32
A közösségi portálok biztonsági kockázatot jelentenek (Metropol)
Az egyre népszerűbb közösségi portálok, mint a MySpace vagy a FaceBook biztonsági kockázatot jelentenek a felhasználók számára egy, a héten közzétett brit tanulmány szerint.

2007. november 19. hétfő

nov. 19
18:22
Összeomlott a nagyatádi kórház számítógépes rendszere (Metropol)
Kézzel adminisztrálnak a nagyatádi kórházban, mert összeomlott  az intézmény számítógépes rendszere.

2007. november 20. kedd

nov. 20
14:16
Népszerű az online rádiózás (Metropol)
A 18-49 éves internetezők 22 százalékát éri el a földi szórású rádiókhoz kapcsolódó 7 vizsgált weboldal (inforadio.hu, radio.hu, slagerradio.hu, danubius.hu, bumerang.hu, klubradio.hu, juventus.hu) közül legalább egy – derül ki a Szonda Ipsos és a Gemius Hungary online közönségfelméréséből.

2007. november 22. csütörtök

nov. 22
14:35
A mobilok révén terjed gyorsan az internet (Metropol)
Jelenleg a magyar háztartások 27 százaléka rendelkezik internetes kapcsolattal, az arány 2010-re 50 százalék fölé nő, elsősorban azért, mert a mobil internet a következő években gyorsan terjed – mondta Ove Fredheim, a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezérigazgatója.
nov. 22
16:26
Elkapkodták az új ebook-olvasót (Metropol)
Kiürültek az Amazon raktárkészletei, miután a hétfői megjelenést követően nem várt sikert aratott a Kindle, az Amazon új ebook-olvasója.

2007. november 26. hétfő

nov. 26
8:13
Magyarország 160 ezer tonna e-hulladékot termel (Metropol)
Magyarország évente százhatvanezer tonnával járul hozzá az európai e-szemétdombhoz – írta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének adataira hivatkozva hétfői számában a Magyar Hírlap.

2007. november 28. szerda

nov. 28
14:09
Egyre több nő internetezik (Metropol)
A magyarországi internetezők táborában ugyan ma még 2-3 százalékkal több a férfi, de úgy tűnik a nemek aránya néhány éven belül kiegyenlítődik, majd átbillen a nők oldalára - mondta Varga Károly, a Medián Webaudit projektigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelynek témája az internetező nők világa volt.

2007. november 30. péntek

nov. 30
11:42
Már a fél világ mobilozik (Metropol)
Már 3,3 milliárd mobiltelefon működik a világon, azaz minden második emberre jut egy készülék. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Föld 6,6 milliárd lakójából minden másodiknak van saját mobiltelefonja.

Keresés