Hírarchívum - Számítástechnika - 2007 november

2007. november 1. csütörtök

nov. 1
0:22
Nincs döntés a Microsoft felügyeletéről (SG)
Az Egyesült Államokban minden jel arra mutat, hogy a novemberben lejáró korábbi határidőt egyelőre januárig tolják ki, az év végén szeretnének ugyanis dönteni a szoftvercég felügyeletének meghosszabbításáról.
nov. 1
0:32
Half-Life 2: Episode Two Extra cikk (Gamekapocs)
Nemhiába remegik sokan félve a nevét, nemhiába dobogtatja meg több millió fanatikus FPS-imádó szívét. A Valve aranytojást tojó tyúkja, csaknem egy év késéssel vált elérhetővé a Steam-en, a felfokozott várakozásról ódákat lehetne zengeni, ám mi ezt nem tesszük, hanem nagyítónkat a HL2: Episode Two felé fordítjuk, mint kész, kézzel fogható bizonyítékát annak, hogy a fejlesztők bizony nem hiába…
nov. 1
0:38
Törnek előre a legális digitális megjelenések (terminal)
Egyre inkább a pénzért megvásárolható mp3-letöltések váltják fel a CD-eladásokat, és ez különösen jellemző az elektronikus zenei piacra.
nov. 1
0:48
Robbant a Google részvények árfolyama (SG)
Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy a Google részvényei átlépték a 600 dolláros - a piaci elemzők által korábban áttörhetetlennek gondolt - árfolyamküszöböt, megvolt a 700-as szint is.
nov. 1
1:35
Szelídítsünk vadkanokat az ünnepek alatt (terminal)
Hajótöröttek túlélése…
nov. 1
8:00
'Reggelt! (GameStar)
November elseje és másodika nem csekély jelentőséggel bír az emberek spirituális életében, ezért a szokásos humorbonbon mellett némi fejtágításban is részesítem az arra fogékony olvasókat.
nov. 1
8:17
Az IT tíz legkínosabb pillanata (PCWorld)
A számítástechnika történelme rengeteg kellemetlen és kínos pillanatot tartalmaz. Ezek között szemezgetünk összeállításunkban.
nov. 1
9:17
[FUN] Call of Duty 4 - Halloween (GameStar)
Már csak néhány nap, s megjelenik az eddig a második világháború heroikus pillanatait felelevenítő sorozat új tagja.
nov. 1
9:22
Egekben a Google-részvények a mobilpiacra való belépés hírétől (prim)
A Google-részvények árfolyama az egekbe szökött, mivel olyan híresztelések keltek szárnyra, miszerint a keresőóriás tárgyalásokba kezdett az egyik vezető amerikai mobiltársasággal.
nov. 1
9:43
Battlestar Galactica demo (x360,pc) (Gamer365)
Visszafogott galaktikus csatározás, demóformában: az Auran űrhajós / lövöldözős játék keretében dolgozza fel a Battlestar Galactica tévészériát. PC demonstráció.
nov. 1
9:54
Condemned 2: gyorsan félünk (x360,ps3) (Gamer365)
A Monolith rövidke Condemned 2: Bloodshot trailerrel ünnepelte a Halloween-t: a borzongatós / ütlegelős nyomozás folytatásában még többet borzongunk, és látványosabban ütlegelünk.
nov. 1
10:10
Statham újból felpörög (SG)
Jason Statham számtalan akciófilmben fog szerepelni az elkövetkező pár évben. A Felpörgetve 2 mellett a Game című futurisztikus thriller és a Brazil meló is szerepel az előjegyzésében. A G.I. Joe azonban nélküle készül el.
nov. 1
10:15
[MOVIE] TimeShift - a kezdő, a haladó és a profi (GameStar)
Az erős mezőny egyik megkésett, ám korántsem reménytelen versenyzője a Saber Interactive remélhetőleg időtálló gyermeke.
nov. 1
10:21
Silvernet az ezüstkorúaknak (prim)
November elején a Budapesti Művelődési Központot határainkon innen és túlról érkező, lelkes időskorú tanulók használják majd találkozási pontként: november 6-án és 7-én kerül ugyanis sor a nemzetközi Kattints rá, Nagyi! találkozóra.
nov. 1
10:37
Újabb szuper mobil-kijelző a Sharptól (terminal)
A Sharp kifejlesztette az iparág legkarcsúbb, szuper-vékony mobil LCD-jét.
nov. 1
10:39
Piacon a Nokia E51: egyszerűen okos (terminal)
Egy okostelefon, mely abszolút nincs túlbonyolítva.
nov. 1
10:40
(Letöltések) The History Channel: Great Battles of Rome video (PC Guru)
Éld át Marcus Aurelius életét 3 nehézségi szinten. A több mint 100 csatát tartalmazó játékban rómia légiók ezrei várják parancsaidat. Lenyűgöző grafika és gigantikus összecsapások. Egy remekül lemodellezet Róma Coloseumostúl. Irány a harcmező! (...)
nov. 1
10:42
Gears of War - a pályaszerkesztő rejtelmei (Gamekapocs)
Egy roppant érdekes videó érkezett a PC-s Gears of Warból: ahogy az ismeretes, a PC-sek kapnak a játék mellé egy pályaszerkesztőt is - ez látható most mozgásban.
nov. 1
10:53
Grand Theft Auto 4 - megtekinthető borítótervek (Gamekapocs)
Három fotó látott napvilágot, melyeken Grand Theft Auto 4 borítótervek láthatók: a képek hivatalos forrásból származnak, ám korántsem véglegesek.
nov. 1
11:04
Új Formula 1 játékon dolgozik az Electronic Arts (Gamekapocs)
Több évnyi szünet után újraindulhat az Electronic Arts közkedvelt F1 játéksorozata: a kiadó már szerződtette is Lewis Hamiltont a projekthez.
nov. 1
11:08
(Hírek) Kane & Lynch: két őrült aranymágnás (PC Guru)
Szociopatákból sohasem elég - tudjuk mi ezt jól a szerkesztőségben, hiszen rajtunk kívül köztudottan mindenki helikopter, azonban még mi is örülünk ennek a hírnek...
nov. 1
11:13
(Hírek) Unreal Tournament 3 PC aranylemez! (PC Guru)
Hihetetlen heteket élünk - úgy látszik, az elmúlt pár hónapban úgynevezett nyári álmot alvó PC-s játékpiac most ébredt fel, ha pedig mindez nem volna elég...
nov. 1
11:14
Boldog Halloweent kívánnak a Call of Duty 4 alkotói (Gamekapocs)
Ezúton kíván boldog Halloweent az Infinity Ward. Az új Call of Duty 4 videóban egy smashin' pumpkin fejű zsoldos tűnik fel - érdemes meglesni!
nov. 1
11:18
(Hírek) Slágerdemók hamarosan (PC Guru)
Jönnek, özönlenek az aranylemezek, özönlenek a demók, ember legyen a talpán, aki - őszi szünet ide vagy oda - időt tud szakítani mindenre, amelyre kíváncsi.
nov. 1
11:19
Új színészek a Command & Conquer 3 addonjában (Gamekapocs)
A Command & Conquer 3 fontos visszatérő hangulati elemei voltak az élőszereplős átvezető videók - az EA természetesen a kiegészítő minőségére is odafigyel majd.
nov. 1
11:30
Átadták az idei Rátz Tanár Úr Életműdíjakat (prim)
Öt vidéki és három budapesti pedagógus nyerte el ebben az évben a Rátz Tanár Úr Életműdíjat. Az elismeréseket az alapító cégek vezetői október 29-én, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adták át. Az egymillió forint jutalommal járó díjat minden évben a középiskolai reáloktatás azon pedagógusai kapják, akik életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a hazai középiskolai…
nov. 1
11:41
Indul az OpenSocial (PCWorld)
Az online szolgáltatásokban élen járó vállalat megpróbálja lefedni az eddig ki nem használt piacot is: közösségi oldalt indít.
nov. 1
11:41
118 új kép a Super Mario: Galaxy galériájában (Gamekapocs)
Száztizennyolc vadi új screenshot érkezett a kizárólag Nintendo Wii-re készülő a Super Mario: Galaxyból - ezek mindegyike megtalálható természetesen a galériánkban.
nov. 1
12:04
GeForce 8800 GT - középárú fenegyerek (prohardver)
Ismét egy nagy GT született, ha nem a legnagyobb. A GeForce 6600 GT és 7600 GT után a 8800 GT harap a konkurensei fenekébe.
nov. 1
12:13
Elkészült az új SimCity (pc) (Gamer365)
Elkészült és egyúttal aranylemezre is került a SimCity Societies az Electronic Arts hivatalos tájékoztatása szerint. A megjelenés két héten belül esedékes lesz.
nov. 1
12:23
Aranyeső - Elkészült a Godzilla Unleashed és a SimCity: Societies (GameStar)
Folytatódik a tegnap kezdődött áradat. A mai napon két újabb játék ért révbe mindenhova beépült informátoraink szerint.
nov. 1
12:23
Olcsó laptopokat vesz Uruguay (SG)
Uruguay várhatóan 100 000 laptopot vásárol majd, 199 dolláros darabáron. A dél-amerikai ország ezenkívül további 50 000 készülék megrendelésének opciós jogát is fenntartja.
nov. 1
12:39
8 és 16 GB-os DDR3 modulok a Microntól (SG)
A DDR harmadik generációja esetében kizárólag pénzkérdés lesz az extrém méretű modulok beszerzése. A Micron elsőként teszi lehetővé a 4, 8, illetve 16 GB-os modulok sorozatgyártását.
nov. 1
12:44
Kiegészül a Silent Hunter IV (pc) (Gamer365)
Silent Hunter: Wolves of the Pacific U-Boat Missions címmel a következő esztendő tavaszán expanziót kap az Ubisoft tengeralattjáró-szimulátora. Irány az Indiai-óceán.
nov. 1
12:55
ICANN: távozik Vint Cerf (SG)
Cerf záróbeszédében elmondta, hogy példa nélkülinek tartja azt, amit a szervezet 1998 óta elért, és ugyan vannak problémák a szervezettel, de elég független ahhoz, hogy minden kormány elismerje tevékenységét.
nov. 1
13:00
Deutsche Telekom: szoftverhiba miatti káosz (SG)
A német távközlési konszern több millió előfizetője számára marad emlékezetes a tegnapi nap, egy szoftverhiba miatt is ugyanis órákig némák voltak a vonalak.
nov. 1
13:02
Szemet gyönyörködtető képek érkeztek a Modern Warfare-ből (SG)
Sokan féltették világháborús játékukat, ám a demó a legtöbb embert meggyőzte arról, hogy a Modern Warfare nem egyfajta zabigyerek, hanem tökéletesen kivitelezett modern FPS.
nov. 1
13:04
Készül a Silent Hunter 4 kiegészítője (SG)
A franciák mostanában nagyon sok mindenben benne vannak. Készül ugye a Assassin's Creed, de közben még a Silent Hunter 4 kiegészítőjére is szakítanak időt.
nov. 1
13:11
USA: További hét évre adómentes az internet-hozzáférés (SG)
A washingtoni törvényhozás alsóháza, a képviselőház ellenszavazat nélkül hosszabbította meg a korábbi 4 éves adómentességi időszakot kevesebb mint két nappal annak lejárta előtt.
nov. 1
13:21
Neo: a Microsoft újdonsága (PCWorld)
Kiderült, hogy a Microsoft egy ideje már dolgozott a Neo-n, amely egy új indulóképernyő okostelefonokra tervezve. Ilyet láthattunk a T-Mobile Shadow készülékén is. Az új homescreen-en valójában már hónapok óta dolgozott a Microsoft.
nov. 1
14:24
Láthatatlanság a valóságban! (PCWorld)
A brit hadsereg a technika által kreált illúziót felhasználva idéz elő láthatatlanságot.
nov. 1
14:35
Saját fotók: Nokia N95 8GB - non plus ultra (terminal)
Megérkezett szerkesztőségünkbe a Nokia új csúcsmodellje.
nov. 1
14:35
[MOVIE] Dirty Dancing trailer (GameStar)
Az angol Codemasters is bevásárolt filmlicenszekből, s e befektetés megtérülését az alant látható műtől várják.
nov. 1
14:51
Újabb főszereplővel végeznek a Heroes-ban (SG)
Sokan panaszkodnak a Hősök második évadával kapcsolatban, hogy az újabb szereplők bevonása csak még inkább szétforgácsolja a vonalzóval és ceruzával eddig sem könnyen követkető történetet.
nov. 1
14:56
[MOZI] Indiana Jones: "befejeztük!" jelenetek (GameStar)
Egész pontosan október 11.-én elkészült a negyedik Indiana Jones film és ennek megünneplésére az Indianajones.comon egy kis „befejeztük!” ünneplős filmösszeállítást dobtak össze a régi filmekből és az újból egyaránt.
nov. 1
15:08
Wii: nem kell a merevlemez (wii) (Gamer365)
A Nintendo of America PR menedzsere, Eric Walter a napokban elmondta: ők úgy gondolják, hogy nincs szükség merevlemezre a Wii esetében, ugyanis nem feltétlenül kell minden egyes letöltött játékot örökre a gépükön tárolniuk a játékosoknak.
nov. 1
15:49
[KéPZ] Clive Barker's Jericho wallpaper (GameStar)
A kortárs horror irodalom fenegyerekének legújabb kirándulása a játékok világába erősen megosztja a közönséget.
nov. 1
15:55
Epson projektorújdonságok Budapesten (prim)
Az Epson, a házimozi és üzleti kivetítők világszerte vezető gyártója, idén első alkalommal önálló kiállítóként vesz részt a november 2-4. között, a Hilton Budapest Westend szállodában nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Házimozi és Hi-Fi-Show-n. A rendezvényen az Epson szinte teljes házimozi-projektor kínálata megtekinthető és kipróbálható lesz a belépő szinten is kiváló képminőséget nyújtó,…
nov. 1
16:37
Luxus mobilhoz luxus vécé (terminal)
Mobiliparból kölcsönzött ötlet színesíti életünket – még ott is.
nov. 1
17:08
Troll & Armor bejelentés (GameStar)
Egy frissen alakult fejlesztőstúdió első játékának szűkszavú és nem túl informatív bemutatója következik.

Keresés