2007. november 1. csütörtök

nov. 1
0:16
Apám mindig azt mondta, halottak napján soha ne menjünk a temetőbe (NLC)
Apám mindig azt mondta, halottak napján soha ne menjünk a temetőbe, mert rengetegen vannak, nem lehet megközelíteni. Így aztán én azt tanultam, bármikor, csak akkor ne.
nov. 1
0:18
Szex nélkül élek (Blikk)
Tudtad, hogy a világ lakosságának 1 százaléka még soha nem szexelt?
nov. 1
0:18
Wellness-mobiltelefon Japánból (HáziPatika)
Elkészült Japánban az első kalóriaszámláló wellness-mobiltelefon.
nov. 1
0:22
Emlékezünk, hogy tovább éljenek (HáziPatika)
Ha egy hozzánk közelállót ragad tőlünk el a halál, az elvesztése iránt érzett fájdalom és gyász nem múlik el a gyászév elteltével. Az emlékek időről időre felszakítják a sebet, és nekünk meg kell küzdenünk. Emlékezünk rájuk, és...
nov. 1
0:52
Angyalokká vált kisbabák ajándékai (NLC)
Gyermekünk elvesztése az életben előforduló legnagyobb tragédiák egyike. Ilyesmire gondolni sem tudunk, szeretjük azt hinni, ez csak másokkal történhet meg. Az pedig végképp nem fordul meg a fejünkben, hogy ezek az eltávozott kicsi babák nem üres kézzel érkeznek szüleikhez.
nov. 1
7:32
Ha ilyen ráncok jelennek meg az arcán, menjen orvoshoz! (Életforma)
Nem fér a bőrébe? Sápadt, piros a szeme, repedezett a szája? A szervezet ezzel jelzi: valami hiányzik neki.
nov. 1
8:30
Négyévesen vesztette el a szüleit, árva és gyászol (Életforma)
Édesanyám évekkel ezelőtt egy állami nevelőintézetben dolgozott. Sok nehéz sorsú fiatallal volt dolga, sokakat a szüleik nem akartak felnevelni, sokakat a gyámhatóság vitte inkább intézetbe a verekedős, alkoholista anya, apa mellől, ám voltak olyanok is, akik árvák voltak.
nov. 1
8:41
Menetrendváltozások a hosszú hétvégén (Infostart)
A Mindenszentekhez kapcsolódó ünnepek miatt változik a közlekedési társaságok menetrendje. A fontosabb eltéréseket foglaljuk össze.
nov. 1
8:57
Helló Kitty: 33 éves a legsikeresebb macska (Infostart)
Akinek van kisgyereke vagy kisunokája, bizonyára tudja, kicsoda Hello Kitty, a rózsaszín kiscica. Azt viszont bizonyára kevesebben tudják, hogy ő minden idők üzletileg legsikeresebb macskaféléje.
nov. 1
9:17
Programtippek a hosszú hétvégére (NLC)
Nem érdemes a négy fal között töltened ezt a pár napot, hiszen rengeteg izgalmas program között válogathatsz. Az újborünnep finom borokkal, sajtokkal csábít, a Szent Hubertus-napon vadászgörényt simogathatsz
nov. 1
9:19
Félreléptem, megbántam (NLC)
Kilenc éve vagyok együtt a párommal, épp a babánkat várjuk, de nem hagy nyugodni egy dolog. Félreléptem, és eltitkoltam előle. Azóta sem tudom feldolgozni a történteket, pedig érzem, hogy ezzel mindenkinek ártok.
nov. 1
9:30
"Haragszom a világra, mert elmentél!" (Életforma)
Egy haláleset megrázó élmény, a fájdalom, a gyász feldolgozása eleinte lehetetlennek tűnik. Érzelmileg és fizikailag is megterhelő velejárója ez az életnek, amibe akár bele is lehet betegedni.
nov. 1
10:16
Agyő, nagy Ő! (NLC)
„10 megdönthetetlen érv, hogy miért ne nősülj meg hatheti ismeretség után” is lehetett volna a film címe, amely egy természetfilm alaposságával a pasik minden rémálmát valóra váltja. Mi, csajok viszont nevetni fogunk.
nov. 1
10:18
Britney rémes állapotban – fotóval (NLC)
Britney még mindig nincs a topon. A gyermekfelügyeleti jogaiért pereskedő énekesnő nem nagyon akarja helyrehozni problémás életét. Ismét szegényes öltözékben jelent meg egy partin.
nov. 1
10:20
Fűzőket terveztek a sztárok (NLC)
Nemcsak viselni, tervezni is szeretik a sztárok a fehérneműiket! A szexi fűzők célja, hogy elárverezzék őket, és a befolyt összeget jótékonysági célra fordítsák.
nov. 1
10:22
Molnár Piroska szerelemről, elmúlásról, játékról - „Nem is tudom, hogy mit csinálnék, ha mégis jönne valaki” (NLC)
Szavak nélkül kellene interjút készíteni vele. Szótlanul beszélgetni, láthatatlanul figyelni, észrevétlenül jelen lenni. Figyelni, csodálni, megélni ezeket a perceket.
nov. 1
10:29
Neked is 21 gramm a lelked... ez könnyű vagy nehéz? (Életforma)
Minden ember pontosan 21 gramot veszít testsúlyából a halála pillanatában. Alejandro Gonzales Inarritu hasonló című filmje szerint Valóság ez, vagy csak fikció? A kérdés a tudósokat is régóta foglalkoztatja.
nov. 1
11:28
Receptek a hétvégére - egészségesen és gyorsan (Életforma)
Kerek, gömbölyded, illatos termés, ízletes, egészséges, vagy százféle ételt lehet készíteni belőle. A kivájt tökhéjból pedig nemcsak töklámpást, hanem hangulatos tökgyertyát is készíthetünk, így romantikus tökvilágnál költhetjük el tökvacsoránk.
nov. 1
12:32
Ütött az órád? Vidd a "cuccod" a túlvilágra...! (Életforma)
Nagyon sok megdöbbentő vagy éppen viccesnek, furcsának tűnő népszokás él ma is több magyarországi tájegységen a halottakkal és a temetéssel kapcsolatban.
nov. 1
12:47
Vigyázat: erős széllökések várhatók! (Életforma)
Az ország nagy részén kevés felhő lesz az égen, napos idő várható, de egyes területeken erős széllökések is lehetnek.
nov. 1
13:28
Mi történik egy perccel a halál előtt? (Életforma)
A szellemtudomány szerint a holtak lelke 40-50 napig van még a Föld-szférában, és nagyon sok eseményt nyomon követ, lát. A szokások szerint ebben az időszakban lezajlik a temetés is, és a halott lelke végig is nézi azt.
nov. 1
13:56
Cukorbetegeknek is jó egy kis bor (Metropol)
Alkoholt soha nem fogyasztó cukorbetegek vércukra értékelhetően javul, ha a főétkezések alkalmával egy-egy pohár bort is megisznak az étel mellé - mutatta ki egy Izraelben végzett tanulmány.
nov. 1
14:01
Teljes a káosz az M3-mas autópályán (Infostart)
Öt baleset okoz káoszt az M3-mas autópálya fővárosből kifelé vezető szakaszán. A legsúlyosabb karambol Mezőkövesd térségében történt, ahol egy Polski Fiat és egy motor ütközött össze, mindkét jármű vezetője megsérült. A 27-es és a 36-os kilométerkövek között pedig négy koccanásos baleset okoz hatalmas torlódást.
nov. 1
14:13
Vágó Réka és a Bodza csoport közös divatbemutatója - We speak image (NLC)
Akinek a bodzáról csak az átható illatú cserje jutna eszébe, az frissítse fel szótárát! A Bodza csoport és Vágó Réka Canon-kiállítást megnyitó divatbemutatóján jártunk.
nov. 1
14:28
Hány éves a szíve, tüdeje és ízületei! Számolja ki! (Életforma)
Nem mindig annyi idős az ember, amennyi a személyi igazolványába be van írva! Lehetünk korunknál sokkal fiatalabbak, de sokkal idősebbek is! Minden csak azon múlik, törődünk-e szervezetünkkel!
nov. 1
15:31
"Közénk tartozol, ha te is vagdosod magad"! (Életforma)
Gondolom már mindenki hallott az új divatirányzatról, az emóról. Maga a stílusirányzat definiálása rendkívül egyszerű. Azokat a fiatalokat érinti, akik mély melankóliában szenvednek, mindig szomorúak, és túlságosan érzelgősek.
nov. 1
16:02
10 tipp az egészségért (Blikk)
Tippjeink segítségével könnyen feloldhatja a mindennapok feszültségeit
nov. 1
17:32
A kéz, mely segít emberivé tenni a halált (Életforma)
"Az ember élete utolsó percéig fontos nekünk. Mi nemcsak azért fogunk mindent elkövetni, hogy békében halhasson meg, hanem hogy mindvégig emberhez méltóan tudjon élni." - mondta dr. Cicely Saunders, a hospice mozgalom megalapítója. A mozgalom azt tűzte ki maga elé célul, hogy biztosítsa a haldoklóknak az őket megillető emberséges ellátást, a nyugodt utolsó napokat.
nov. 1
17:43
7 igazság a férfi orgazmusról (Blikk)
Miért más, mint a nőké? Válaszok a férfi orgazmusról!
nov. 1
18:26
Szenzáció: Amy Winehouse dalra fakad az MTV-n! (Infostart)
Az MTV bejelentette, hogy Amy Winehouse is fellép a zenetelevízió csütörtök esti európai zenei díjkiosztóján. Az utolsó percekben lemondott fellépésekről (is...) hírhedtté vált énekesnő többek között a hasonlóan botrányos életvitelű Pete Doherty együttesével, a Babyshambles-szel szerepel majd egy színpadon.
nov. 1
18:28
Egy furcsa tankolás története (Infostart)
Saját állítása szerint majdnem húsz liter benzinnel csapták be az OMV egyik töltőállomásán azt a férfit, aki panaszával az InfoRádió Fórum című műsorához fordult. Gigor Pál nem hajlandó elhinni, hogy 45 literes tankkal rendelkező autójába 63 liter benzint töltött, és erről megszerezte a hivatalos szerviz igazolását is. Az OMV szerint a hitelesített kút jól működött, az igazságügyi szakértő viszont…
nov. 1
18:31
Halál-virágok (Életforma)
A virágok mulandósága, hervadásuk majd pusztulásuk szimbolikus kifejezője egyúttal az emberi halandóságnak is. Ezt különösen akkor érezzük, amikor halottaink tiszteletére helyezzük őket a sírokra.
nov. 1
19:24
David Beckham edzőnek állt! (Infostart)
David Beckham edző lett - az angol labdarúgó rajongóinak természetesen nem kell megijedniük, a válogatott volt csapatkapitánya egyelőre csupán barátja, a rapper Snoop Dogg gyermekeivel próbálja meg elsajátíttatni a sportág alapjait.
nov. 1
19:29
Vonat ütött el egy juhászt (Infostart)
Nyáját legeltető szárazdi juhászt gázolt halálra Keszőhidegkút és Dombóvár között a vonat - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
nov. 1
19:40
Hét autó ütközött össze a ferihegyi gyorsforgalmi úton (Infostart)
Hét személyautó ütközött össze csütörtökön kora este Budapesten, a ferihegyi gyorsforgalmi úton, a város felé haladó sávban.
nov. 1
20:44
Britney Spears teljesen kitárulkozott - videó (Infostart)
Britney Spears visszavág: a napokban új lemezzel jelentkezett énekesnő szerint az emberek igazságtalanul bánnak vele, a média pedig rendkívül elfogultan tudósít a volt férjével, Kevin Federline-nal folyó gyermek elhelyezési per kapcsán.

2007. november 2. péntek

nov. 2
0:17
Legújabb vívmányok a daganatdiagnosztikában (HáziPatika)
A daganatok elleni küzdelemben, a daganatos elváltozások kiszűrésében és gyógyításában elsőrendű lenne, ha a szaktudás mellett, mindig rendelkezésre állnának a legkorszerűbb technikák, a legújabb vívmányok, gyógyszerek és...
nov. 2
7:29
"Tök jó" játékok Halloween-re! (Életforma)
Bár amerikai szokás Mindenszentek napján bulizni, pár fillérből mi is vidámabbá tehetjük az őszi napokat. Egyszerű ötleteink könnyen megvalósíthatóak, és jó játék lehet a gyerekeknek is.
nov. 2
8:31
Szent Hubertus ünnepe a Városligetben (Életforma)
Hubertus szenvedélyes vadász lévén egy nagypénteki vadászat alkalmával egy gyönyörű szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. E jel hatására mélyen magába szállt, és megváltoztatta életét, felhagyva a vadászattal. Először remete, majd pap lett.
nov. 2
8:49
A Beckham-gyerek a következő Justin Timberlake? (Infostart)
Victoria Beckham szerint kisfia, Romeo a jövő nagy popsztárja lehet, hiszen a gyerek egyfolytában énekel és produkálja magát - akár teljesen idegen emberek előtt.
nov. 2
9:05
Hihetetlen: megnősült a meleg énekes (Infostart)
Megnősült Lance Bass, az 'N Sync melegségét nyíltan vállaló volt énekese. Igaz, a jele esemény 2000 környékén történt, és egyetlen célja az ingyen alkohol volt...
nov. 2
9:14
A sztárok is öregszenek! (NLC)
Hollywood szépeit elnézve talán fel sem tűnik, csak ha éveik számát is látjuk, hogy bizony-bizony „eljárt felettük is az idő”. Julia Roberts, Jodie Foster és Leonardo DiCaprio is mostanában ünnepli a születésnapját.
nov. 2
9:32
Új életet adott a lányának (Életforma)
Szervátültetés. Emberek ezrei várnak erre a varázsos szóra, amely számukra az életet jelenti. Magyarországon minden ember szerve felhasználható halála után, ha nem kötötte ki még életében, hogy nem hajlandó donorrá válni.
nov. 2
10:06
Pénzt gyűjt a pásztói kórház, hogy működőképes maradhasson (Metropol)
A Nógrád megyei Pásztói kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson. November első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket - erről a kórház igazgató-főorvosa tájékoztatott.
nov. 2
10:15
Angelina Jolie újra terhes? - Csoda történt! (NLC)
Angelina Jolie ismét gyermeket vár! Hollywood álompárja az új csemetével együtt már öt gyereket fog nevelni, a családban ugyanis az első közös babán kívül van még három örökbe fogadott csemete is.
nov. 2
10:17
Mire vágynak a férfiak?… - „Férfifogó” számmisztika (NLC)
A számmisztika tizenegy típusú férfit különböztet meg születési dátum alapján. Ezzel könnyen és gyorsan kideríthetjük, hogy melyikük mire vágyik. Milyen nő és milyen stílus „jön be” nekik.
nov. 2
10:19
A kötelező és az önkéntes védőoltások (NLC)
Tavaly megváltozott Magyarországon az oltási rend, a korábbi húsz védőoltás helyett csupán tizenegy tűszúrást kell kibírniuk a kicsiknek. Az új oltóanyagoknak számos előnyük van, de az oltásokra így is fel kell készülni.
nov. 2
10:21
Díszes asztalok – négy kreatív tipp (NLC)
Úgy gondolod, ideje kicsit feldobni a konyhádat? Ne aggódj, nem kell lecserélned a komplett konyhabútort – elég néhány jól megválasztott textília és kiegészítő, és máris újjávarázsolhatod. Íme négy színes ötlet!
nov. 2
10:30
Hogyan védjük meg otthonunkat? (Életforma)
Valószínűleg mindenki számára ismerős a hontalanság érzése, amely egy - egy költözködéssel jár. Amikor munkából hazatérve leülünk, környezetünk kevésbé tűnik kényelmesnek, mint korábbi otthonunkban. Vajon miért?
nov. 2
10:39
Törvény készül az otthon szülésről (Metropol)
Törvény biztosíthatja januártól az otthon szülés lehetőségét - írta pénteken a Népszabadság. Magyarországon évente mintegy 500-600 gyerek jön a világra kórházon kívül.

Keresés