2007. november 1. csütörtök

nov. 1
7:58
Csak a súlyponti kórházak vannak biztonságban? (Infostart)
Az egészségbiztosítási reform és az ellátórendszer átalakításának következtében néhány év múlva csak a súlyponti kórházak lesznek életképesek a jelenlegi formában, a többi kórház egy része vagy megszűnik, vagy profilt vált - mondta el az InfoRádiónak a szaktárca államtitkára.
nov. 1
8:25
"Hibás politikai kompromisszumot kötöttek a kormánypártok" (Infostart)
Somody Imre üzletember fájlalja, hogy a kormánypártok a több-biztosítós modell kérdésében politikai kompromisszumot kötöttek, ráadásul hibásat. A Plusssz pezsgőtabletta gyártásáról elhíresült vállalkozó szerint az összes EU-fejlesztés regionális szinten várható.
nov. 1
8:30
Torlódás lehet a határokon (Infostart)
Forgalomnövekedés várható a határokon - mondta az InfoRádiónak a Határőrség szóvivője. Orodán Sándor hozzátette: nemcsak a temetők látogatása, hanem a külföldi vendégmunkások haza-, illetve visszalátogatása miatt fordulhat elő várakozás.
nov. 1
9:25
Minden, amit az üzletek nyitvatartásáról tudni érdemes (Infostart)
Csütörtökön zárva tart az üzletek nagy része, de péntektől helyre áll a szokásos hétvégi rend, az üzletek ezek alapján várják a vásárlókat - mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban.
nov. 1
9:32
Óvatosan a mécsesgyújtással! (Népszava)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezekben a napokban lényegesen több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A tüzeket gyakran egy…
nov. 1
9:41
Új üzleti főiskolát alapítanak (Infostart)
Új budapesti magánfőiskola alapítására tett javaslatot az oktatási és kulturális miniszter, jóllehet a tárca régóta eltökélt célja, hogy a minőség javítása érdekében csökkentse a felsőoktatási intézmények számát. A minisztérium szerint a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola teljesítette az intézményalapítás feltételeit, így nem tudják megakadályozni, hogy hallgatókat fogadjon szeptembertől.
nov. 1
9:43
Sűrített temetői BKV-járatok (Népszava)
Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok - közölte a BKV fődiszpécsere csütörtökön. Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon. mA 28-as és a 37-es villamos a…
nov. 1
9:46
Bölcskei: a református egyháznak nyitnia kell a modern világ elvárásai felé (Infostart)
A református egyháznak a kultúra minden területén nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - jelentette ki a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.
nov. 1
10:50
MSZP-s kritika a reformról: "nagy társadalmi csoportok bizonytalan helyzetbe kerülnek" (Infostart)
Az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának elnöke szerint új közteherviselési rendszerre lenne szükség Magyarországon. Gazsó Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte a kabinet a reformokkal leépíti az állam szociális szerepét.
nov. 1
11:01
Nemet mond a szárnyvonal megszüntetésére Szilvásvárad (Infostart)
Elutasítja az Eger-Szilvásvárad közötti vasúti szárnyvonal megszüntetését a szilvásváradi polgármester. Szaniszló László a közlekedési miniszternek írt levelében emlékeztetett arra, hogy a környéket évente mintegy egymillió turista látogatja.
nov. 1
11:14
Mécsesgyújtásnál óvatosságot kér a katasztrófavédelem (HVG)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban.
nov. 1
11:33
Nagy a forgalom a temetők környékén (Infostart)
Az Új köztemető és a Farkasréti temető környékén a legnagyobb a torlódás, de máshol is nehéz közlekedni.
nov. 1
12:35
A gyermekkori cukorbetegség Magyarországon az európai átlag alatt nő (Népszava)
A gyermekkori cukorbetegség világszerte terjed, magyarországi növekedés azonban az európai átlagnál valamivel kisebb mértékű - hangzott el a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) napokban tartott tudományos konferenciáján. Európában évente átlag 3 százalékkal nő az 1-es típusú cukorbetegek száma, Cseh-, Lengyelország, Románia esetén 7-9 százalék körüli az…
nov. 1
12:45
Egy részeg sofőr autójával a vasúti sínekre borult Kecskemétnél (Népszava)
A vasúti sínekre borult gépkocsijával egy ittas autóvezető Kecskemét határában csütörtökön - közölte a rendőrség. A 43 éves férfi, aki autójával leszaladt az útról, sértetlenül mászott ki a vasúti pályatesten kerekeivel felfelé landoló járműből - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: egyelőre szünetel a vasúti közlekedés a kis…
nov. 1
13:19
Bekeményít a kormány (Infostart)
Tízmillió forintos büntetésre is számíthat a jövőben az a munkáltató, aki nem tesz eleget a munkaegészségügyi előírásoknak. A kabinet szerdai ülésén az erről szóló törvény módosítására tett javaslatot. Eszerint a munkáltatóknak a jövőben mentálhigiénés vizsgálatot kell végezniük.
nov. 1
13:22
Gépkocsi borult a vasúti sínekre Kecskemét közelében (HVG)
A vasúti sínekre borult gépkocsijával egy ittas autóvezető Kecskemét határában csütörtökön - közölte a rendőrség.
nov. 1
13:38
Fokozott rendőri ellenőrzés a temetők környékén (Népszava)
A rendőrség fokozottan ellenőrzi a fővárosi temetők környékét mindenszentek és halottak napján, eddig komolyabb bűncselekményről vagy balesetről nem érkezett jelentés - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Bálint Gabriella elmondta, nemcsak közlekedési, hanem bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontból is indokoltnak tartják a temetők és környékük ellenőrzését. A rendőrség…
nov. 1
14:05
Balesetsorozat az M3-ason (Népszava)
Súlyos sérüléssel járó baleset történt csütörtökön az M3-as autópálya 138-as kilométerszelvényénél, ezzel egy időben több kisebb baleset okoz komoly torlódást az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán Pest megye térségében - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese és az Autópálya-rendőrség szóvivője. Mezőkövesd térségében egy motor ütközött egy kis Polski Fiat személyautóval.…
nov. 1
15:34
Több baleset is történt az M3-as autópályán (HVG)
Súlyos sérüléssel járó baleset történt csütörtökön az M3-as autópálya 138-as kilométerszelvényénél, ezzel egy időben több kisebb baleset okoz komoly torlódást az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán Pest megye térségében - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese és az Autópálya-rendőrség szóvivője.
nov. 1
16:09
Hatalmas a forgalom az autópályákon - a legrosszabb még csak most jön! (Infostart)
A várakozásoknak megfelelően hatalmas a forgalom az autópályákon, gyakorlatilag csak lépésben lehet haladni - tájékoztatta az InfoRádiót az Autópálya-rendőrség szóvivője. Gálik Viktória közölte: a csúcs délután 6-7 óra körül várható.
nov. 1
17:11
Tiranában tárgyalt Göncz Kinga külügyminiszter (HVG)
Albánia és a nyugat-balkáni térség euro-atlanti integrációs törekvései, az albániai reformok és kétoldalú együttműködés erősítése állt Göncz Kinga külügyminiszter csütörtöki tiranai tárgyalásainak homlokterében.
nov. 1
17:53
November másodika után is nyitva marad a jánossomorjai határátkelő (HVG)
November másodika után is várja a határátlépőket a Jánossomorja-Andau határátkelőhely - tájékoztatta a Győri Határőr Igazgatóság szóvivője csütörtökön.
nov. 1
18:12
A halálesetek fele megelőzhető lehetne a biztonsági öv bekapcsolásával (Infostart)
A biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Winkler-Virág András kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta, hogy járművek ütkezése következtében idén eddig 23-an haltak meg az autópályákon, és a balesetekben elhunytak közül tizenketten nem használtak biztonsági övet.
nov. 1
20:25
Topolánszky: "Ez egy nagyon-nagyon veszélyes ügy" (Infostart)
Másodszor is meghallgatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium korábbi helyettes államtitkárát a Zuschlag-ügyben. Topolánszky Ákos az InfoRádiónak elmondta, a főügyészség a tárca pénzelosztási rendszerére volt kíváncsi. A volt helyettes államtitkár szerint a minisztériumnál nem volt ritka, hogy politikai alapon bírálták el a pályázatokat.
nov. 1
20:49
Formálódó magyar géniuszprogram (HVG)
Ötvenmilliárd forintos tehetséggondozó programot indít a Gyurcsány-kormány, és a pénz nagy részét elitképzésre fordítaná.
nov. 1
22:11
"Állástalan diplomások tömegét termeljük" (Népszava)
A tartalmi és módszertani kérdések elrendezése híján bevezetett tömegoktatás csapdájában vergődik Európa és benne Magyarország is - állítja Ormos Mária. A történész szerint az egész oktatási rendet végig kellene gondolniuk a születéstől a koporsóig. Úgy véli, a bolognai rendszerrel a felsőoktatásban csak azt érjük el, hogy drága pénzen állástalan diplomások tömegét termeljük. Szerinte a mai gyenge…
nov. 1
22:48
Tüntetést szerveznek a sertéstartók - a nap hírei (Infostart)
Több százezren keresték ma fel a fővárosi temetőket mindenszentek és halottak napja alkalmából. Magyarország kész átadni tapasztalatait Albániának az igazságszolgáltatási reform ügyében. November közepétől sztrájksorozat és tiltakozó felvonulások béníthatják meg Franciaországot. A nap legfontosabb sporthírei 2007. november 1-jén csütörtökön.

2007. november 2. péntek

nov. 2
5:46
Kétélű fegyver lehet az ellenzék kezében az önfeloszlatás (Népszava)
Négy nagy és tucatnyi kisebb városban is bevethető a Fidesz önkormányzati önfeloszlatási fegyvere, amivel az ellenzéki párt legutóbb Törökbálinton élt. A szocialista városvezetők eltávolítása miatt azonban a település lakóinak kell zsebükbe nyúlniuk. Az időközi választások költségeit ugyanis nem a központi költségvetés fizeti, hanem az adott település kasszájából kell előteremteni.
nov. 2
5:51
Szijjártó körmére néz a győri MSZP (Népszava)
Az MSZP győri frakciója vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az önkormányzat gazdasági bizottsága által fideszes politikusok cégeinek megítélt támogatások miatt - olvasható az MSZP helyi szervezetének közleményében. Azt írták, nem hagyják, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, a győri önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke kitérjen a személyes felelősség elől. A vizsgálóbizottság…
nov. 2
5:57
Több mint 50 milliárd rendelőkre (Népszava)
Uniós forrásból épülhetnek szakrendelők a közeljövőben azokban a kistérségekben, ahol jelenleg hiányoznak - a többi között ez a célja a szaktárcának azzal az 55 milliárd forintos támogatási kerettel, amely a járóbeteg-szakellátó intézmények fejlesztését szolgálja. A már meglévő rendelők is megújulhatnak, a fenntartó önkormányzatoknak 5-10 százalékos önrészt kell vállalniuk. Társadalombiztosítási…
nov. 2
9:57
Törvény készül az otthon szülésről (Népszava)
Törvény biztosíthatja januártól az otthon szülés lehetőségét. A kórházon kívüli szülést az egészségbiztosító is támogatni fogja - írta pénteki számában a Népszabadság. A cikk szerint annak ellenére is törvényes lehetőséget akar biztosítani a kórházon kívüli szülésre Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, hogy néhány héten belül több olyan eset is történt, amikor mentők segítségét kellett kérni…
nov. 2
10:05
Pénzt gyűjt a pásztói kórház, hogy működőképes maradhasson (Infostart)
A Nógrád megyei Pásztói kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson; november első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket.
nov. 2
10:20
"A liturgia lényege nem a nyelv, hanem az üzenet, amelyet hordoz" (Infostart)
Nem jelentik XVI. Benedek pápa intézkedései azt, hogy vissza akarja állítani a katolikus egyház 2. vatikáni zsinat előtti állapotát, mondta Gergely Jenő vallástörténész az InfoRádió Aréna című műsorában arra a döntésre reagálva, hogy katolikus egyházfő visszaállította a latin nyelvű misézést.
nov. 2
10:30
A betegeket érzékenyen érintik a változások - lapszemle (Infostart)
A betegek jelentős részét igen érzékenyen érintették az egészségügyben zajló változások - írja a Népszabadság a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. kutatására hivatkozva, amelyből kiderül, hogy a túl sok és túl gyors változás szakmailag és egzisztenciálisan egyaránt elbizonytalanította az orvosokat.
nov. 2
10:44
Törvényt hoznak az otthonszülésről (HVG)
Törvény biztosíthatja januártól az otthonszülés lehetőségét. A kórházon kívüli szülést az egészségbiztosító is támogatni fogja - írta pénteki számában a Népszabadság. Magyarországon évente 98 ezer szülés történik, ebből 500-600 csecsemő nem kórházban jön a világra.
nov. 2
10:56
Török: Semmi nem veszélyezteti Gyurcsány Ferenc pozícióját (Infostart)
Az emberek az MSZP-vel és a Fidesszel is elégedetlenek, mert unják a közéleti állóháborút, de ez nem jelenti azt, hogy szavaznának is egy esetleges új pártra - erre a politikai hungarikumra mutatott rá az InfoRádiónak adott interjúban Török Gábor politológus. A Vision Consulting igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc pozíciója egyre gyengébb, de az MSZP-nek 2009 előtt biztosan nem érdeke leváltania a…
nov. 2
11:00
Tehervonattal ütközött egy teherautó Pestszentlőrincen (HVG)
Egy sódert szállító teherautónak ütközött neki egy tehervonat a pestszentlőrinci állomáson péntek délelőtt, a balesetben nem sérült meg senki.
nov. 2
11:17
Gyurcsányt saját pártja buktathatja meg (Népszava)
Gyurcsány Ferenc magyar szocialista pártelnök és kormányfő helyzetével foglalkozik pénteki kommentárjában a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A Gyurcsány csillaga hanyatlik című, bécsi keltezésű elemzés alcímében azt írja: a magyar pártelnök-kormányfőt saját pártja buktathatja meg.
nov. 2
11:44
Vasárnapig nem kell komoly várakozásra számítani a határállomásokon (Infostart)
Élénk a forgalom a határátkelőkön, de várakozásra sehol nem kell számítani, mondta Orodán Sándor, a Határőrség szóvivője. Hozzátette, vasárnap a vendégmunkások miatt elképzelhető torlódás a határállomásokon.
nov. 2
11:47
Most nincsenek fennakadások a fővárosi temetők környékén (HVG)
A csütörtökihez képest kisebb a forgalom a fővárosi temetők környékén, a közlekedésben nincs komolyabb fennakadás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
nov. 2
12:06
Nincsenek fennakadások a fővárosi temetők környékén (Infostart)
Ma már nem számítanak akkora forgalomra a temetőkben, mint tegnap, mondta Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, tegnap semmilyen incidens nem történt.
nov. 2
13:13
"Gyurcsány széke jelentősen inog" (Népszava)
Gyurcsány Ferenc magyar szocialista pártelnök és kormányfő helyzetével foglalkozik pénteki kommentárjában a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A Gyurcsány csillaga hanyatlik című, bécsi keltezésű elemzés alcímében azt írja: a magyar pártelnök-kormányfőt saját pártja buktathatja meg.
nov. 2
13:14
"Gyurcsány csillaga hanyatlik" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc magyar szocialista pártelnök és kormányfő helyzetével foglalkozik pénteki kommentárjában a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A "Gyurcsány csillaga hanyatlik" című, bécsi keltezésű elemzés alcímében azt írja: a magyar pártelnök-kormányfőt saját pártja buktathatja meg.
nov. 2
14:31
Nemzetközileg körözött bűnözött fogtak el Miskolcon (HVG)
Elfogtak a rendőrök egy 34 éves férfit Miskolcon, akit európai elfogatóparancs alapján kerestetett az ausztriai steyri regionális ügyészség - közölte a megyei főkapitányság kommunikációs irodája.
nov. 2
15:25
Megint összeütközött egy teherautó és egy vonat Lőrincen (HVG)
Megismétlődött a péntek délelőtti baleset a pestszentlőrinci vasútállomáson, egy gyorsvonat mozdonya délután nekiütközött a vágány mellett közlekedő kavicsszállító teherautónak - közölte a MÁV szóvivője.
nov. 2
17:00
Furgonba hajtott egy teherkocsi - egy ember meghalt (Népszava)
Életét vesztette kórházba szállítást követően az az 51 éves férfi, aki kisteherautójával egy teherautóval ütközött össze pénteken délután a Békés megyei Csabaszabadi térségében - közölte a rendőrség. Afurgon vezetője Csabaszabadi után, Békéscsaba felé haladva balra akart fordulni egy bekötő útra, amikor a mögötte haladó teherautó belerohant a járművébe - mondta el a Békés Megyei…
nov. 2
17:57
Inog Gyurcsány Ferenc széke? (Napi)
nov. 2
18:32
Hibáztak a rendőrök, amikor felírták a sztrájkoló vasutasok adatait (HVG)
A Celldömölki Rendőrkapitányság szolgálatirányítói követtek el hibát, amikor a mozdonyvezetők nevének, valamint a vonatszámnak a rögzítését rendelték el a múlt heti vasutassztrájk idején - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.
nov. 2
18:48
Felírták a sztrájkoló mozdonyvezetőket Vasban - kivizsgálták (Népszava)
A Celldömölki Rendőrkapitányság szolgálatirányítói követtek el hibát, amikor a mozdonyvezetők nevének, valamint a vonatszámnak a rögzítését rendelték el a múlt heti vasutassztrájk idején - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken. Nagy Ildikó rendőr alezredes, sajtóügyeletes közleményében arról számolt be, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot indított a a múlt heti…
nov. 2
19:32
Bírálta a jövő évi büdzsét a Közoktatáspolitikai Tanács munkavállalói oldala (Népszava)
Több ponton elfogadhatatlannak tartja a jövő évi büdzsé közoktatási fejezetét a Közoktatáspolitikai Tanács munkavállalói oldala - közölte az oldal nevében Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pénteken. A munkavállalói oldal jelen formájában nem tartja támogathatónak a teljesítménymutatón alapuló normatívarendszert, mert az forráskivonással jár. A normatívák 2005 óta…

Keresés