2007. november 1. csütörtök

nov. 1
7:58
Csak a súlyponti kórházak vannak biztonságban? (Infostart)
Az egészségbiztosítási reform és az ellátórendszer átalakításának következtében néhány év múlva csak a súlyponti kórházak lesznek életképesek a jelenlegi formában, a többi kórház egy része vagy megszűnik, vagy profilt vált - mondta el az InfoRádiónak a szaktárca államtitkára.
nov. 1
8:25
"Hibás politikai kompromisszumot kötöttek a kormánypártok" (Infostart)
Somody Imre üzletember fájlalja, hogy a kormánypártok a több-biztosítós modell kérdésében politikai kompromisszumot kötöttek, ráadásul hibásat. A Plusssz pezsgőtabletta gyártásáról elhíresült vállalkozó szerint az összes EU-fejlesztés regionális szinten várható.
nov. 1
8:30
Torlódás lehet a határokon (Infostart)
Forgalomnövekedés várható a határokon - mondta az InfoRádiónak a Határőrség szóvivője. Orodán Sándor hozzátette: nemcsak a temetők látogatása, hanem a külföldi vendégmunkások haza-, illetve visszalátogatása miatt fordulhat elő várakozás.
nov. 1
8:41
Kiürítették a Nyugati pályaudvar egy részét - épülhet a kormányzati negyed (MaHu)
Kiürítette az átadás első, október 31-i határidejére a MÁV a Nyugati pályaudvar azon részeit, ahol az új kormányzati negyed épületegyütteseinek jelentős része fog felépülni - mondta a vasúttársaság szóvivője.
nov. 1
8:43
Módosul a gázár- és távhő támogatási rendszer (MaHu)
A lakossági terhek enyhítését célzó gázár- és távhő támogatási rendszer 2008. évben az ideihez képest néhány ponton módosul. A jogosultsági feltételek lényegében változatlanok maradnak, így jövőre is várhatóan a háztartások 60 %-a részesül támogatásban.
nov. 1
9:25
Minden, amit az üzletek nyitvatartásáról tudni érdemes (Infostart)
Csütörtökön zárva tart az üzletek nagy része, de péntektől helyre áll a szokásos hétvégi rend, az üzletek ezek alapján várják a vásárlókat - mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban.
nov. 1
9:25
Napsütéses őszi időnk lesz ma (MaHu)
Ma igazán kellemes időben lesz részünk. Délen, délkeleten eleinte még sok lesz a felhő, máshol a többórás napsütést csak átmeneti felhősebb periódusok zavarhatják.
nov. 1
9:27
Legyünk óvatosak mécsesgyújtásnál! (MaHu)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön az MTI-nek arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban.
nov. 1
9:32
Óvatosan a mécsesgyújtással! (Népszava)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezekben a napokban lényegesen több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A tüzeket gyakran egy…
nov. 1
9:41
Nagy a zsúfoltság a temetők környékén - gyakrabban járnak a BKV járatai is (MaHu)
Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok. Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon.
nov. 1
9:41
Új üzleti főiskolát alapítanak (Infostart)
Új budapesti magánfőiskola alapítására tett javaslatot az oktatási és kulturális miniszter, jóllehet a tárca régóta eltökélt célja, hogy a minőség javítása érdekében csökkentse a felsőoktatási intézmények számát. A minisztérium szerint a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola teljesítette az intézményalapítás feltételeit, így nem tudják megakadályozni, hogy hallgatókat fogadjon szeptembertől.
nov. 1
9:43
Sűrített temetői BKV-járatok (Népszava)
Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok - közölte a BKV fődiszpécsere csütörtökön. Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon. mA 28-as és a 37-es villamos a…
nov. 1
9:46
Bölcskei: a református egyháznak nyitnia kell a modern világ elvárásai felé (Infostart)
A református egyháznak a kultúra minden területén nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - jelentette ki a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.
nov. 1
9:57
Bölcskei Gusztáv: A református egyháznak nyitnia kell a kultúrában (MaHu)
A református egyháznak a kultúra minden területén, a rádiózástól az iskolákon át a cigánymisszióig mindenütt nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjújában.
nov. 1
10:40
Megszűnhet "az ország egyik legszebb" vasútvonala (MaHu)
A gazdasági és közlekedési miniszterhez írt nyílt levélben tiltakozik az Eger-Szilvásvárad szárnyvonal megszüntetése ellen Szilvásvárad polgármestere, aki a levelet csütörtökön juttatta el az MTI-hez.
nov. 1
10:50
MSZP-s kritika a reformról: "nagy társadalmi csoportok bizonytalan helyzetbe kerülnek" (Infostart)
Az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának elnöke szerint új közteherviselési rendszerre lenne szükség Magyarországon. Gazsó Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte a kabinet a reformokkal leépíti az állam szociális szerepét.
nov. 1
10:56
Az önkormányzat ledózeroltatta a leomó löszfalat (MaHu)
Már csak részben van meg az a löszfal, amely ráomlott kedd délután négy fiúra Sümegprága mellett, Vas megyében. Sümeg önkormányzata leromboltatta szerdán az eredetileg 8-10 méter magas fal nagy részét.
nov. 1
11:01
Nemet mond a szárnyvonal megszüntetésére Szilvásvárad (Infostart)
Elutasítja az Eger-Szilvásvárad közötti vasúti szárnyvonal megszüntetését a szilvásváradi polgármester. Szaniszló László a közlekedési miniszternek írt levelében emlékeztetett arra, hogy a környéket évente mintegy egymillió turista látogatja.
nov. 1
11:14
Mécsesgyújtásnál óvatosságot kér a katasztrófavédelem (HVG)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban.
nov. 1
11:33
Nagy a forgalom a temetők környékén (Infostart)
Az Új köztemető és a Farkasréti temető környékén a legnagyobb a torlódás, de máshol is nehéz közlekedni.
nov. 1
12:11
A lakosság többsége nem szeret semmilyen párttagságot (MaHu)
A felnőtt magyar lakosság háromnegyede nem rendelkezik semmilyen szervezeti tagsággal, akik azonban igen, azok jellemzően valamely szakszervezethez vagy vallási közösséghez tartoznak - derül ki a CEU (Közép-európai Egyetem) megbízásából végzett TÁRKI kutatás májusi eredményeiből.
nov. 1
12:35
A gyermekkori cukorbetegség Magyarországon az európai átlag alatt nő (Népszava)
A gyermekkori cukorbetegség világszerte terjed, magyarországi növekedés azonban az európai átlagnál valamivel kisebb mértékű - hangzott el a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) napokban tartott tudományos konferenciáján. Európában évente átlag 3 százalékkal nő az 1-es típusú cukorbetegek száma, Cseh-, Lengyelország, Románia esetén 7-9 százalék körüli az…
nov. 1
12:43
Látványos szakaszához érkezett az M0-ás híd építése (MaHu)
A pesti oldal egyik A betű formájú vasbeton tartópillére már 80 méternyire magasodik, elkészülte után 100 méteres lesz - közölte Rapkay Kálmán szerdán az MTI-vel.
nov. 1
12:45
Egy részeg sofőr autójával a vasúti sínekre borult Kecskemétnél (Népszava)
A vasúti sínekre borult gépkocsijával egy ittas autóvezető Kecskemét határában csütörtökön - közölte a rendőrség. A 43 éves férfi, aki autójával leszaladt az útról, sértetlenül mászott ki a vasúti pályatesten kerekeivel felfelé landoló járműből - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: egyelőre szünetel a vasúti közlekedés a kis…
nov. 1
13:19
Bekeményít a kormány (Infostart)
Tízmillió forintos büntetésre is számíthat a jövőben az a munkáltató, aki nem tesz eleget a munkaegészségügyi előírásoknak. A kabinet szerdai ülésén az erről szóló törvény módosítására tett javaslatot. Eszerint a munkáltatóknak a jövőben mentálhigiénés vizsgálatot kell végezniük.
nov. 1
13:22
Gépkocsi borult a vasúti sínekre Kecskemét közelében (HVG)
A vasúti sínekre borult gépkocsijával egy ittas autóvezető Kecskemét határában csütörtökön - közölte a rendőrség.
nov. 1
13:38
Fokozott rendőri ellenőrzés a temetők környékén (Népszava)
A rendőrség fokozottan ellenőrzi a fővárosi temetők környékét mindenszentek és halottak napján, eddig komolyabb bűncselekményről vagy balesetről nem érkezett jelentés - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Bálint Gabriella elmondta, nemcsak közlekedési, hanem bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontból is indokoltnak tartják a temetők és környékük ellenőrzését. A rendőrség…
nov. 1
13:40
Forgalomkorlátozás, megtelt parkolók és fokozott rendőri ellenőrzés a temetők környékén (MaHu)
A rendőrség fokozottan ellenőrzi a fővárosi temetők környékét mindenszentek és halottak napján, eddig komolyabb bűncselekményről vagy balesetről nem érkezett jelentés - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel csütörtökön délben.
nov. 1
14:05
Balesetsorozat az M3-ason (Népszava)
Súlyos sérüléssel járó baleset történt csütörtökön az M3-as autópálya 138-as kilométerszelvényénél, ezzel egy időben több kisebb baleset okoz komoly torlódást az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán Pest megye térségében - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese és az Autópálya-rendőrség szóvivője. Mezőkövesd térségében egy motor ütközött egy kis Polski Fiat személyautóval.…
nov. 1
14:28
Több baleset is történt ma az M3-as autópályán (MaHu)
Súlyos sérüléssel járók baleset történt csütörtökön az M3-as autópálya 138-as kilométerszelvényénél, ezzel egy időben több kisebb baleset okoz komoly torlódást az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán Pest megye térségében - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese és az Autópálya-rendőrség szóvivője.
nov. 1
15:27
Ausztriai buszbaleset: hamarosan elhagyhatja a miskolci kórházat a sérült testvérpár (MaHu)
Kielégítő az állapota annak az ausztriai buszbalesetben megsérült testvérpárnak, akiket szerdán éjszaka szállítottak a miskolci megyei kórházba.
nov. 1
15:34
Több baleset is történt az M3-as autópályán (HVG)
Súlyos sérüléssel járó baleset történt csütörtökön az M3-as autópálya 138-as kilométerszelvényénél, ezzel egy időben több kisebb baleset okoz komoly torlódást az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán Pest megye térségében - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese és az Autópálya-rendőrség szóvivője.
nov. 1
16:09
Hatalmas a forgalom az autópályákon - a legrosszabb még csak most jön! (Infostart)
A várakozásoknak megfelelően hatalmas a forgalom az autópályákon, gyakorlatilag csak lépésben lehet haladni - tájékoztatta az InfoRádiót az Autópálya-rendőrség szóvivője. Gálik Viktória közölte: a csúcs délután 6-7 óra körül várható.
nov. 1
16:25
November másodika után is várja a határátlépőket a Jánossomorja-Andau határátkelőhely (MaHu)
November másodika után is várja a határátlépőket a Jánossomorja-Andau határátkelőhely - tájékoztatta a Győri Határőr Igazgatóság szóvivője az MTI-t csütörtökön.
nov. 1
17:11
Tiranában tárgyalt Göncz Kinga külügyminiszter (HVG)
Albánia és a nyugat-balkáni térség euro-atlanti integrációs törekvései, az albániai reformok és kétoldalú együttműködés erősítése állt Göncz Kinga külügyminiszter csütörtöki tiranai tárgyalásainak homlokterében.
nov. 1
17:14
Óriási dugó az Új Köztemetőnél és Farkasréten is (MaHu)
Hatalmas forgalmi dugó és közlekedési káosz alakult ki csütörtökön kora délutánra a fővárosban az Új Köztemető és a Farkasréti temető környékén.
nov. 1
17:53
November másodika után is nyitva marad a jánossomorjai határátkelő (HVG)
November másodika után is várja a határátlépőket a Jánossomorja-Andau határátkelőhely - tájékoztatta a Győri Határőr Igazgatóság szóvivője csütörtökön.
nov. 1
18:12
A halálesetek fele megelőzhető lehetne a biztonsági öv bekapcsolásával (Infostart)
A biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Winkler-Virág András kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta, hogy járművek ütkezése következtében idén eddig 23-an haltak meg az autópályákon, és a balesetekben elhunytak közül tizenketten nem használtak biztonsági övet.
nov. 1
19:27
Csütörtöktől nem érvényesek a régi közgyógy- igazolványok (MaHu)
Csütörtöktől csak az új típusú igazolvánnyal kaphatnak gyógyszert a közgyógyellátásra jogosultak.
nov. 1
20:09
Hat autó szaladt egymásba a ferihegyi gyorsforgalmi úton (MaHu)
Hat autó szaladt egymásba a ferihegyi repülőtérről a belvárosba vezető gyorsforgalmi úton csütörtökön a kora esti órákban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
nov. 1
20:25
Topolánszky: "Ez egy nagyon-nagyon veszélyes ügy" (Infostart)
Másodszor is meghallgatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium korábbi helyettes államtitkárát a Zuschlag-ügyben. Topolánszky Ákos az InfoRádiónak elmondta, a főügyészség a tárca pénzelosztási rendszerére volt kíváncsi. A volt helyettes államtitkár szerint a minisztériumnál nem volt ritka, hogy politikai alapon bírálták el a pályázatokat.
nov. 1
20:49
Formálódó magyar géniuszprogram (HVG)
Ötvenmilliárd forintos tehetséggondozó programot indít a Gyurcsány-kormány, és a pénz nagy részét elitképzésre fordítaná.
nov. 1
22:11
"Állástalan diplomások tömegét termeljük" (Népszava)
A tartalmi és módszertani kérdések elrendezése híján bevezetett tömegoktatás csapdájában vergődik Európa és benne Magyarország is - állítja Ormos Mária. A történész szerint az egész oktatási rendet végig kellene gondolniuk a születéstől a koporsóig. Úgy véli, a bolognai rendszerrel a felsőoktatásban csak azt érjük el, hogy drága pénzen állástalan diplomások tömegét termeljük. Szerinte a mai gyenge…
nov. 1
22:48
Tüntetést szerveznek a sertéstartók - a nap hírei (Infostart)
Több százezren keresték ma fel a fővárosi temetőket mindenszentek és halottak napja alkalmából. Magyarország kész átadni tapasztalatait Albániának az igazságszolgáltatási reform ügyében. November közepétől sztrájksorozat és tiltakozó felvonulások béníthatják meg Franciaországot. A nap legfontosabb sporthírei 2007. november 1-jén csütörtökön.

2007. november 2. péntek

nov. 2
5:46
Kétélű fegyver lehet az ellenzék kezében az önfeloszlatás (Népszava)
Négy nagy és tucatnyi kisebb városban is bevethető a Fidesz önkormányzati önfeloszlatási fegyvere, amivel az ellenzéki párt legutóbb Törökbálinton élt. A szocialista városvezetők eltávolítása miatt azonban a település lakóinak kell zsebükbe nyúlniuk. Az időközi választások költségeit ugyanis nem a központi költségvetés fizeti, hanem az adott település kasszájából kell előteremteni.
nov. 2
5:51
Szijjártó körmére néz a győri MSZP (Népszava)
Az MSZP győri frakciója vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az önkormányzat gazdasági bizottsága által fideszes politikusok cégeinek megítélt támogatások miatt - olvasható az MSZP helyi szervezetének közleményében. Azt írták, nem hagyják, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, a győri önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke kitérjen a személyes felelősség elől. A vizsgálóbizottság…
nov. 2
5:57
Több mint 50 milliárd rendelőkre (Népszava)
Uniós forrásból épülhetnek szakrendelők a közeljövőben azokban a kistérségekben, ahol jelenleg hiányoznak - a többi között ez a célja a szaktárcának azzal az 55 milliárd forintos támogatási kerettel, amely a járóbeteg-szakellátó intézmények fejlesztését szolgálja. A már meglévő rendelők is megújulhatnak, a fenntartó önkormányzatoknak 5-10 százalékos önrészt kell vállalniuk. Társadalombiztosítási…
nov. 2
8:44
Igazi ősz: Napos, de nem túl meleg időre számíthatunk (MaHu)
Pénteken Magyarország nagy részén derült lesz az ég - néhány órás napsütésre mindehol számíthatunk, keleten azonban felhősödés is várható.
nov. 2
8:55
Hetvenmilliós hiány - Csak a lakosság segítsége mentheti meg a pásztói kórházat? (MaHu)
A Nógrád megyei Pásztó kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson; november első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket - erről a kórház igazgató-főorvosa tájékoztatta az MTI-t.
nov. 2
9:57
Törvény készül az otthon szülésről (Népszava)
Törvény biztosíthatja januártól az otthon szülés lehetőségét. A kórházon kívüli szülést az egészségbiztosító is támogatni fogja - írta pénteki számában a Népszabadság. A cikk szerint annak ellenére is törvényes lehetőséget akar biztosítani a kórházon kívüli szülésre Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, hogy néhány héten belül több olyan eset is történt, amikor mentők segítségét kellett kérni…

Keresés