2007. november 1. csütörtök

nov. 1
7:58
Csak a súlyponti kórházak vannak biztonságban? (Infostart)
Az egészségbiztosítási reform és az ellátórendszer átalakításának következtében néhány év múlva csak a súlyponti kórházak lesznek életképesek a jelenlegi formában, a többi kórház egy része vagy megszűnik, vagy profilt vált - mondta el az InfoRádiónak a szaktárca államtitkára.
nov. 1
8:17
Mindenszentek - zárva lesz a legtöbb bolt (boon)
November elsején zárva lesz az üzletek többsége. A benzinkutak, virágboltok, édességboltok, valamint a vendéglátó- és szórakozóhelyek azonban csütörtökön is kinyitnak.
nov. 1
8:25
"Hibás politikai kompromisszumot kötöttek a kormánypártok" (Infostart)
Somody Imre üzletember fájlalja, hogy a kormánypártok a több-biztosítós modell kérdésében politikai kompromisszumot kötöttek, ráadásul hibásat. A Plusssz pezsgőtabletta gyártásáról elhíresült vállalkozó szerint az összes EU-fejlesztés regionális szinten várható.
nov. 1
8:25
Postaládánkból: Szezont a fazonnal (szon)
Nyíregyháza - A Postán jártam minap. Miközben feladtam a csekkeket és az ajánlott leveleket, a postáskisasszony kitekintett az ablakon, és megkérdezte tőlem: Akar biztosítást kötni? Azt hittem, rosszul hallok.
nov. 1
8:30
Torlódás lehet a határokon (Infostart)
Forgalomnövekedés várható a határokon - mondta az InfoRádiónak a Határőrség szóvivője. Orodán Sándor hozzátette: nemcsak a temetők látogatása, hanem a külföldi vendégmunkások haza-, illetve visszalátogatása miatt fordulhat elő várakozás.
nov. 1
8:33
Mindenszentek - a vonatok és a távolsági buszok menetrendje is változik (boon)
A hosszú hétvége munkarendjének változását a MÁV menetrendje is követi.
nov. 1
8:41
Kiürítették a Nyugati pályaudvar egy részét - épülhet a kormányzati negyed (MaHu)
Kiürítette az átadás első, október 31-i határidejére a MÁV a Nyugati pályaudvar azon részeit, ahol az új kormányzati negyed épületegyütteseinek jelentős része fog felépülni - mondta a vasúttársaság szóvivője.
nov. 1
8:43
Módosul a gázár- és távhő támogatási rendszer (MaHu)
A lakossági terhek enyhítését célzó gázár- és távhő támogatási rendszer 2008. évben az ideihez képest néhány ponton módosul. A jogosultsági feltételek lényegében változatlanok maradnak, így jövőre is várhatóan a háztartások 60 %-a részesül támogatásban.
nov. 1
8:47
Nézőpont: Riadt szempár (szon)
Mi tagadás, bennem is volt annyi csibészség, mint amennyinek egy fiúgyermekben „illik” lenni. Ennyi év távlatából három, ugyancsak meggondolatlan „dobásomra” emlékszem kristálytisztán. Györke László jegyzete
nov. 1
8:49
Nem csúszik a műjégpálya (szon)
Nyíregyháza - Csütörtöktől már korcsolyázhatnak a téli sportok szerelmesei a Bujtosi Szabadidő Csarnok teniszpályáján felállított műjégpályán – kaptuk a tájékoztatást Nagy László alpolgármestertől.
nov. 1
8:49
Országos jegyellenőrzést indít a MÁV (boon)
Csütörtöktől folyamatos megerősített országos jegyellenőrzésbe kezd a vonatokon a MÁV Start Zrt. a jegy vagy bérlet nélkül utazók kiszűrése érdekében - tudatta a társaság kedden.
nov. 1
8:55
Csütörtöktől nem érvényesek a régi közgyógyigazolványok (boon)
Akiknek nincs az új kártyájuk, november 1-től már csak térítés ellenében juthatnak hozzá az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által támogatott gyógyszerekhez, gyógyászati segédeszközökhöz, illetve ingyenesen nem vehetnek igénybe gyógyászati ellátást - emlékezetett az OEP közleményben.
nov. 1
8:58
Szavazatokra vár a Prima közönségdíja (szon)
Nyíregyháza - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Szabolcs-Szamár-Bereg Megyei Szervezete idén is meghirdeti a Prima Díjat. Kizárólag társadalmi vélemény alapján hirdetnek győzteseket.
nov. 1
9:00
Halálos gázolás a 49-es úton (szon)
Pátyod - Szerda este egy úttesten fekvő férfin gázolt át egy személygépkocsi Pátyod belterületén. A gyalogos a gázolás nyomán a helyszínen életét vesztette. A rendőrség műszaki szakértő bevonásával indított vizsgálatot a körülmények tisztázására.
nov. 1
9:09
Elgázolta, otthagyta (szon)
Tornyospálca - Egy ismeretlen rendszámú gépjármű gázolt el egy gyalogost Tornyospálca belterületén, majd elhagyta a helyszínt. A gyalogos súlyos sérülést szenvedett.
nov. 1
9:20
Se eleje, se vége (szon)
Nyíregyháza - Egy személy kiesett az autóból és súlyosan megsérült, amikor két Renault karambolozott Nyíregyházán szerda éjszaka egy kereszteződésben.
nov. 1
9:22
Fehérváron, Miskolcon és az Árpád kórházban ápolják az ausztriai buszbaleset négy sérültjét (boon)
Az ausztriai buszbaleset sérültjei közül egy 40 éves férfit ápolnak a székesfehérvári Szent György Kórházban, egy másik férfit pedig a budapesti Árpád kórházban. Miskolcra egy testvérpárt szállítottak Ausztriából.
nov. 1
9:25
Minden, amit az üzletek nyitvatartásáról tudni érdemes (Infostart)
Csütörtökön zárva tart az üzletek nagy része, de péntektől helyre áll a szokásos hétvégi rend, az üzletek ezek alapján várják a vásárlókat - mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban.
nov. 1
9:25
Napsütéses őszi időnk lesz ma (MaHu)
Ma igazán kellemes időben lesz részünk. Délen, délkeleten eleinte még sok lesz a felhő, máshol a többórás napsütést csak átmeneti felhősebb periódusok zavarhatják.
nov. 1
9:27
Legyünk óvatosak mécsesgyújtásnál! (MaHu)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön az MTI-nek arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban.
nov. 1
9:32
Óvatosan a mécsesgyújtással! (Népszava)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezekben a napokban lényegesen több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A tüzeket gyakran egy…
nov. 1
9:33
Csütörtökön Mindenszentek, pénteken Halottak napja (boon)
A Mindenszentek (latinul: Festum Omnium Sanctorum) a katolikus és ortodox keresztény egyházak ünnepe.
nov. 1
9:39
Érdemes figyelni az emlékezés lángjaira (boon)
A Mindenszentek és a Halottak Napja hosszú hétvégéje kapcsán a Katasztrófavédelem is felhívja az emberek figyelmét a lehetséges veszélyekre. Az őszi-téli időszakban a lakástüzek egyik leggyakoribb okozója a figyelmetlenül elhelyezett gyertya.
nov. 1
9:41
Nagy a zsúfoltság a temetők környékén - gyakrabban járnak a BKV járatai is (MaHu)
Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok. Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon.
nov. 1
9:41
Új üzleti főiskolát alapítanak (Infostart)
Új budapesti magánfőiskola alapítására tett javaslatot az oktatási és kulturális miniszter, jóllehet a tárca régóta eltökélt célja, hogy a minőség javítása érdekében csökkentse a felsőoktatási intézmények számát. A minisztérium szerint a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola teljesítette az intézményalapítás feltételeit, így nem tudják megakadályozni, hogy hallgatókat fogadjon szeptembertől.
nov. 1
9:43
Sűrített temetői BKV-járatok (Népszava)
Gyakrabban járnak hajnal óta a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok; komolyabb fennakadás egyelőre sehol sincs, de több helyen késnek a járatok - közölte a BKV fődiszpécsere csütörtökön. Az Új köztemető környékén egyre zsúfoltabbak a 95-ös, 68-as és 68/A jelzésű buszok, ezért a közlekedési vállalat azt kéri: aki teheti, inkább villamossal utazzon. mA 28-as és a 37-es villamos a…
nov. 1
9:46
Bölcskei: a református egyháznak nyitnia kell a modern világ elvárásai felé (Infostart)
A református egyháznak a kultúra minden területén nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - jelentette ki a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.
nov. 1
9:50
A lakosság nem szeret "tag" lenni (boon)
A felnőtt magyar lakosság háromnegyede nem rendelkezik semmilyen szervezeti tagsággal, akik azonban igen, azok jellemzően valamely szakszervezethez vagy vallási közösséghez tartoznak - derül ki a TÁRKI kutatásából.
nov. 1
9:57
Bölcskei Gusztáv: A református egyháznak nyitnia kell a kultúrában (MaHu)
A református egyháznak a kultúra minden területén, a rádiózástól az iskolákon át a cigánymisszióig mindenütt nyitnia kell a modern világ elvárásai irányában - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjújában.
nov. 1
10:09
Ügyeleti hírek megyénkben (szon)
Nyíregyháza - A mentők és a tűzoltók pihenhettek, de a rendőröknek sok dolga akadt.
nov. 1
10:11
Mindenszentek, majd Halottak napja (boon)
Megkezdődött a hosszú hétvége: vasárnapig mindenkinek lesz ideje meglátogatni szeretteit a temetőben. Csütörtökön a szentekre emlékezünk, ami a pénteki Halottak napját előzi meg.
nov. 1
10:40
Megszűnhet "az ország egyik legszebb" vasútvonala (MaHu)
A gazdasági és közlekedési miniszterhez írt nyílt levélben tiltakozik az Eger-Szilvásvárad szárnyvonal megszüntetése ellen Szilvásvárad polgármestere, aki a levelet csütörtökön juttatta el az MTI-hez.
nov. 1
10:50
MSZP-s kritika a reformról: "nagy társadalmi csoportok bizonytalan helyzetbe kerülnek" (Infostart)
Az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának elnöke szerint új közteherviselési rendszerre lenne szükség Magyarországon. Gazsó Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte a kabinet a reformokkal leépíti az állam szociális szerepét.
nov. 1
10:56
Az önkormányzat ledózeroltatta a leomó löszfalat (MaHu)
Már csak részben van meg az a löszfal, amely ráomlott kedd délután négy fiúra Sümegprága mellett, Vas megyében. Sümeg önkormányzata leromboltatta szerdán az eredetileg 8-10 méter magas fal nagy részét.
nov. 1
10:57
Sár az úttesten (szon)
Nyíregyháza - Megyénkben igen jellemző, hogy a mezőgazdasági gépek tulajdonosai nem gondoskodnak a kerekek tisztításáról, ezért hatalmas sármennyiség kerül a közutakra. Ez rendkívül balesetveszélyes.
nov. 1
11:01
Nemet mond a szárnyvonal megszüntetésére Szilvásvárad (Infostart)
Elutasítja az Eger-Szilvásvárad közötti vasúti szárnyvonal megszüntetését a szilvásváradi polgármester. Szaniszló László a közlekedési miniszternek írt levelében emlékeztetett arra, hogy a környéket évente mintegy egymillió turista látogatja.
nov. 1
11:04
Börtön járhat a zaklatásért (boon)
Egy évig terjedő szabadságvesztést, közérdekű munkát vagy pénzbüntetést lehetne kiszabni arra, aki rendszeresen háborgat másokat és két évet akkor, ha erőszakkal fenyegetőzik.
nov. 1
11:14
Mécsesgyújtásnál óvatosságot kér a katasztrófavédelem (HVG)
Fokozott óvatosságot kér a megemlékezőktől mindenszentek és a halottak napján az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő csütörtökön arról beszélt: ebben az évben majd százan vesztették már életüket tűzesetekben szerte az országban.
nov. 1
11:15
Záhonynál sok a teherautó, máshol zavartalan a forgalom (boon)
Záhony - A záhonyi határátkelő kivételével minden határállomáson zavartalan a forgalom Mindenszentek napjának reggelén. Záhonynál is csak a kifelé igyekvő teherautósoknak kell két órás várakozásra számítaniuk.
nov. 1
11:18
Őszi munkák a földeken (szon)
Rakamaz - Kollégánkkal szakember osztotta meg a krumpli- illetve búzatermesztés csínját-bínját.
nov. 1
11:20
Záhonynál sok a teherautó, máshol zavartalan a forgalom (szon)
Záhony - A záhonyi határátkelő kivételével minden határállomáson zavartalan a forgalom Mindenszentek napjának reggelén. Záhonynál is csak a kifelé igyekvő teherautósoknak kell két órás várakozásra számítaniuk.
nov. 1
11:26
Megtiltják a dohányzást Szekszárdon (boon)
Novembertől Szekszárdon is tilos a köztereken dohányozni - ezt tervezi a tolnai megyeszékhely önkormányzata. A város polgármestere szerint a dohányzást tiltó rendeleten még dolgoznak, alkotmánybíróval is egyeztetnek, nehogy alkotmányos jogokat sértsenek.
nov. 1
11:33
Nagy a forgalom a temetők környékén (Infostart)
Az Új köztemető és a Farkasréti temető környékén a legnagyobb a torlódás, de máshol is nehéz közlekedni.
nov. 1
11:37
Nyilatkozat Esterházy János hamvainak megtalálásáról (boon)
A szlovák külügyminisztérium tájékoztatást kapott arról, hogy a prágai motoli temetőben megtalálták Esterházy János hamvait. Erről szerdán késő este, szűkszavú közleményben számolt be a pozsonyi diplomácia, anélkül, hogy jelezné, milyen forrásból szerzett tudomást a hírről.
nov. 1
11:51
Kötelező: váltson a SZON-on (szon)
Az autósoknak novemberben kell eldönteniük: váltanak-e biztosítót, az új szerződéseket decemberben kell megkötni.
nov. 1
12:11
A lakosság többsége nem szeret semmilyen párttagságot (MaHu)
A felnőtt magyar lakosság háromnegyede nem rendelkezik semmilyen szervezeti tagsággal, akik azonban igen, azok jellemzően valamely szakszervezethez vagy vallási közösséghez tartoznak - derül ki a CEU (Közép-európai Egyetem) megbízásából végzett TÁRKI kutatás májusi eredményeiből.
nov. 1
12:35
A gyermekkori cukorbetegség Magyarországon az európai átlag alatt nő (Népszava)
A gyermekkori cukorbetegség világszerte terjed, magyarországi növekedés azonban az európai átlagnál valamivel kisebb mértékű - hangzott el a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) napokban tartott tudományos konferenciáján. Európában évente átlag 3 százalékkal nő az 1-es típusú cukorbetegek száma, Cseh-, Lengyelország, Románia esetén 7-9 százalék körüli az…
nov. 1
12:43
Látványos szakaszához érkezett az M0-ás híd építése (MaHu)
A pesti oldal egyik A betű formájú vasbeton tartópillére már 80 méternyire magasodik, elkészülte után 100 méteres lesz - közölte Rapkay Kálmán szerdán az MTI-vel.
nov. 1
12:45
Egy részeg sofőr autójával a vasúti sínekre borult Kecskemétnél (Népszava)
A vasúti sínekre borult gépkocsijával egy ittas autóvezető Kecskemét határában csütörtökön - közölte a rendőrség. A 43 éves férfi, aki autójával leszaladt az útról, sértetlenül mászott ki a vasúti pályatesten kerekeivel felfelé landoló járműből - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: egyelőre szünetel a vasúti közlekedés a kis…
nov. 1
13:02
2,6 milliárdos téli-tavaszi közmunkaprogram (boon)
November 19-ig pályázhatnak a kistérségi társulások, az önkormányzatok, illetve az általuk alapított közhasznú társaságok a Szociális és Munkaügyi Minisztérium téli-tavaszi közmunkaprogramjára.

Keresés