2007. december 1. szombat

dec. 1
5:09
Első kérdésünk Gaskóhoz: Politikai babérokra tör? (Népszava)
A Liga Szakszervezetek következetesen dolgozik - állítja lapunknak adott interjújában Gaskó István. A Liga és a VDSZSZ elnöke szerint, ha jobboldali kormány van, akkor az érdekvédők a jobboldallal, ha baloldali, akkor velük konfrontálódnak. Gaskó bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a kormánnyal és nem lesz december 17-én sztrájk, de úgy véli, a munkabeszüntetés éppen arra való, hogy minél…
dec. 1
5:26
Sztrájkmentes ünnepeket ígérnek (Népszava)
Folytatja a nyomásgyakorlást a Liga Szakszervezetek, hogy a kormány - a többi között - vonja vissza az egészségbiztosítás magánosítását célzó törvényjavaslatát. A vasúton és a villamosenergia-iparban dolgozók valamint a pedagógusok egy része biztosan beszüntetik a munkát december 17-én. Határozatlan idejű lesz a sztrájk, de "a karácsony békéjét nem fogják tönkretenni." A tárgyalás hétfőn kezdődik…
dec. 1
5:32
Orbánnak még egy kiképzett "gyilkológép" sem tudott ártani (Népszava)
Börtönriportnak álcázott politikai propagandacikk jelent meg nemrégiben egy portálon. A számos valótlanságot is tartalmazó írás lényege - bújtatva - gyaníthatóan Orbán Viktor heroizálása volt. Az elítélt volt kommandós állításait szakmailag ostobának, lényegében hazugságnak tartják a rendőrök. A pszichológus szerint a Fidesz elnöke körül ezzel is tudatosan építik a "nagy vezető" mítoszát, s Orbán…
dec. 1
5:34
Új pártok: nehéz gyökeret verni (Népszava)
Noha felmérések szerint minden ötödik szavazó új pártot választana, az ilyen tömörüléseknek - a mostani helyzet szerint - mégsincs valós esélyük a parlamentbe jutásra. Nemcsak a pénz, illetve sok esetben a megfelelő "húzóemberek" hiánya okoz gondot, de a mély megosztottság és a két nagy tábor erős bázisa sem kedvez az új formációknak. Ráadásul mindkét oldalon sokan azért nem fordulnak el…
dec. 1
5:38
Bizonytalan az MSZP hétfői döntése (Népszava)
Nehezebb megjósolni a szocialista frakció hétfői döntését a kolíciós megállapodásról, mint a liberálisokét. Az SZDSZ egységesen szavaz igennel, ha az egészségügyi refomrról szóló megállapodásban a felek tartották magukat a korábbi kompromisszumokhoz. Az MSZP-ből viszont már most hallani olyan hangokat, hogy finomítani kell a megállapodáson. Ezért feltehetően nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc…
dec. 1
5:49
Az újságírókra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a tüntetőkre (Népszava)
Az utóbbi hetekben történt demonstrációk során a tudósítók előállítása több alkalommal is kiváltotta a média dolgozóinak felháborodását. A gyülekezési és rendőrségi törvényekben ugyanakkor a média munkatársaira nincs külön passzus, következésképpen elméletileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint bárki másra.
dec. 1
8:14
Gyurcsány Ferenc: az idei év volt a legnehezebb (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog. A miniszterelnök erről A nagy párbeszéd elnevezésű fórumon beszélt péntek este Mosonmagyaróváron.
dec. 1
8:22
Csaknem tragédia a 38-as főúton (szon)
Tiszanagyfalu - Szombat hajnalban egy kisbusz sodródott árokba Tiszanagyfalu közelében, noha a sofőr nem sérült meg, mégis majdnem belehalt a balesetbe.
dec. 1
8:38
90 éve a független Finnország (szon)
Nyíregyháza - A rendezvénysorozat keretében multimédiás ünnepi előadások hangzanak majd el a régió több településén.
dec. 1
8:44
Ma vesznek végső búcsút Debrecenben Szabó Magdától (boon)
Végakaratának megfelelően két városban is búcsút vesznek a november 19-én, kilencvenéves korában elhunyt Szabó Magdától.
dec. 1
8:46
Ma van az AIDS világnapja (boon)
December elsején tartják az AIDS világnapját. Az immunhiányos betegségben 33 millió ember szenved világszerte, a legfrisebb adatok szerint csökken az új fertőzöttek száma. Az ENSZ illetékes szervezete, a UNAIDS felmérése szerint a HIV fertőzöttek kétharmada Afrikában él, a betegség leggyorsabban Indonéziában terjed.
dec. 1
8:48
Változékony időre számíthatunk a hétvégén (ma.hu)
A hétvégén jelentős különbség alakul ki az ország egyes tájegységeinek időjárásában. Északkeleten marad a hideg, téli, jobbára borongós idő. Máshol változóan felhős lesz az ég, és magasabb hőmérsékletekre készülhetünk. A délnyugati megyékben tavaszi jellege lesz az időjárásnak, ott várható a legtöbb napsütés is.
dec. 1
8:49
Kamionbaleset az M5-ös autópályán - teljes az útzár (boon)
Kamionok balesete miatt teljesen lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát szombaton kora reggel a 42-es kilométernél - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lukács Anita, az Autópálya Rendőrség szóvivője.
dec. 1
8:50
Kamionbaleset az M5-ösön - félpályán megindult a forgalom (ma.hu)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
8:59
Népszavazás a kormányzati negyedről? (ma.hu)
A kormányzati negyedről szóló helyi népszavazás kiírását kezdeményezi Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s önkormányzati képviselő. Szerinte a presztízsberuházást a szükséges közlekedési beruházások nélkül kívánják megvalósítani.
dec. 1
9:11
Csillag születik a 4 for Dance-szel (szon)
Ma este folytatódik az RTL Klub tehetségkutató versenye, a Csillag születik színpadán pedig újra láthatjuk a nyíregyházi táncegyüttes, a 4 for Dance csapatát.
dec. 1
10:02
Pénzbehajtás: fegyverrel követelt pénzt egy rebiszes? (ma.hu)
A hírTV információi szerint rebiszes volt az a rendőr, akit csütörtök éjszaka fogtak el a IX. kerületi kapitányság munkatársai, miközben három társával együtt fegyverrel pénzt követelt egy férfitól.
dec. 1
10:02
"Közepesen ittas" rendőr okozott balesetet Szombathelyen (HVG)
Ittasan okozott balesetet egy rendőrtiszt Szombathelyen péntek este, emiatt felettesei azonnal kezdeményezték szolgálati viszonyának megszűntetését.
dec. 1
10:02
Magyar szendvics: két sztrájk közt egy kis sopping, egy kis szeretet (Népszava)
A politikai tiltakozások átütemezését javasolja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Honfoglalás 200 egyesület.
dec. 1
10:07
Egy sáv már felszabadult az M5-ösön (Népszava)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
10:13
A mi bőrünkre alkudoznak, még tart a koalíciós csata (ma.hu)
A hétfői koalíciós frakcióüléseken dőlhet el, sikerül-e a szocialistáknak és a szabad demokratáknak megegyezniük az egészségbiztosítás átalakításáról. Egyelőre mindkét fél azt hangoztatja, hogy a koalíciós vezetők alkuja nyomán elfogadható kompromisszum született. Kérdés, hogy később ugyanúgy értelmezik-e a megállapodást.
dec. 1
10:42
Friderikusz is indul az MTV elnöki posztjáért (boon)
Budapest - A határidőig, azaz péntek délutánig lehetett beszerezni százhúszezer forint befizetése ellenében az MTV elnöki posztjára kiírt pályázat anyagait.
dec. 1
10:44
Kamionbaleset az M5-ös autópályán - egy sávon már járható a sztráda (boon)
Feloldották a teljes útzárat az M5-ös autópályán Újhartyán térségében, ahol szombaton reggel két kamion ütközött össze a Budapest felé vezető oldalon.
dec. 1
10:58
Csúszós utak, csúszkálós jármúvek (szon)
Az első havas éjszaka csúszkálásokkal volt teli – az ügyeletek tájékoztatása szerint. Szerencsére az árokba csúszások többségénél nem történt személyi sérüllés, de volt ahol az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek.
dec. 1
11:21
Gyurcsány nem adja a vizitdíjat (Népszava)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:27
Újabb részletek a Zuschlag-ügyből (Infostart)
Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.
dec. 1
11:33
Gyurcsány emlékeztetett: példaképe megőrült (Infostart)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián.
dec. 1
11:33
"Nem akarunk fapados nemzedéket!" (ma.hu)
"Költséghatékony", "fapados nemzedék" helyett a Fidesz azt kínálja a magyar fiataloknak, hogy legyenek inkább az új évezred nemzedéke - tájékoztatta az MTI-t a párt zalaegerszegi szervezete a Fidesz Ifjúsági Tagozatának háromnapos zalai elnökségi ülésén szóba kerülő témákról.
dec. 1
11:44
Gyurcsány: a hiánygazdaság tünetei jellemzőek az egészségügyre (ma.hu)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:56
A szemtanú vallomása kulcsfontosságú lehet az eltűnt kislány ügyében (Infostart)
Gyanús alakot látott a Praia de Luz-i nyaralók körül ólálkodni egy brit nő, aki nem érti, miért nem hallgatták még ki a portugál rendőrök. Amanda Mills egy héttel azelőtt látta a férfit a környéken, hogy a négyéves Madeleine McCannek nyoma veszett.
dec. 1
11:56
Három rablás egy nap alatt (boon)
Három kamaszra is rátámadt 24 óra leforgása alatt egy fiatalokból álló miskolci trió. Áldozataikat kirabolták, egyiküknek még a karját is eltörték.
dec. 1
12:01
Gyurcsány: Széchenyi azt mondaná, Magyarország tessék átalakulni (HVG)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián Budapesten.
dec. 1
12:02
Elfogták az útonállással gyanúsított fiatalokat (boon)
Miskolc - A miskolci nyomozók rövid időn belül, már másnap késő délután elfogták azt három fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a diósgyőri városrészen útonállás szerűen kiraboltak, egyedül közlekedő, tőlük fiatalabbakat. Ezidáig három esetről tudnak a rendőrök. A BTK
dec. 1
12:04
Összedőlt egy emeletes ház előtt felállított állvány (boon)
Összedőlt egy tízemeletes lakóház előtt felállított állványzat szombaton délelőtt Dunaújvárosban.
dec. 1
12:13
Kövér: "Nem tudja, hogy hol a helye" (Infostart)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
12:24
Újabb gyógyszerek ára csökkent (Infostart)
Mától 47 gyógyszerért kell kevesebbet fizetni, átlagosan 5,6 százalékkal.
dec. 1
12:24
Megerősítették: Rebiszes volt az egyik őrizetbe vett behajtó (HVG)
A Rebisz megerősítette: állományukba tartozott az a férfi, akit három társával együtt őrizetbe vettek pénzbehajtás közben csütörtök éjjel a IX. kerületben.
dec. 1
12:25
Gyurcsányt taps fogadta (Népszava)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten. Szakítani kell az egészségügyben azzal a működési renddel, ami az ötvenes évek nyomait is magán viseli és túlélte a rendszerváltást - hangsúlyozta a kormányfő a Táncsics Alapítvány és…
dec. 1
12:25
Métereket zuhant egy munkás egy belvárosi építkezésen (boon)
Lezuhant és súlyosan megsérült egy munkás szombaton délelőtt Budapesten. A férfi egy építkezésen dolgozott a belvárosban, az Andrássy úton.
dec. 1
12:36
A kórházak mától duplázzák az étkezési kiadást (boon)
Csaknem duplájára emeli az Egészségügyi Minisztérium a kórházi étkeztetésre szánt támogatást. Eddig egy kórházi beteg napi étkeztetésére átlagosan 350 forint jutott, ezt az összeget emelik meg december 1-től.
dec. 1
12:48
"Hiba lenne új atomerőmű építése Magyarországon" (Népszava)
Magyarországnak fejlesztenie kell nukleárisenergia-termelő kapacitását, a paksi atomerőmű élettartamát meg lehet hosszabbítani, a nukleáris erőművek építése, élettartamuk meghosszabbítása az Európai Unióban tagállami hatáskör - hangzott el azon a szombati budapesti tanácskozáson, amelyet az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja, illetve a párt környezetvédelmi, felsőoktatási, valamint…
dec. 1
12:54
Ittasan okozott balesetet a rendőrtiszt (boon)
Ittasan vezetett és balesetet okozott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyik tisztje pénteken este Szombathelyen.
dec. 1
12:59
Összedőlt az állványzat, a 7. emeletről zuhant a mélybe két munkás (HVG)
Életét vesztette egy munkás, társa pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor lezuhantak egy dunaújvárosi panelház építési állványzatáról - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
dec. 1
12:59
Terítékre a „maga levit”! (boon)
Rengeteg különleges, tájegységenként változó elnevezésű ételünk létezik.
dec. 1
13:16
Kövér magyarázkodik (Népszava)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta Kövér László, a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
13:21
MSZP-s platform szerint van jövője a magyar atomenergiának (HVG)
Magyarországnak fejlesztenie kell nukleárisenergia-termelő kapacitását, a paksi atomerőmű élettartamát meg lehet hosszabbítani, a nukleáris erőművek építése, élettartamuk meghosszabbítása az Európai Unióban tagállami hatáskör - hangzott el azon a szombati budapesti tanácskozáson, amelyet az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja, illetve a párt környezetvédelmi, felsőoktatási, valamint…
dec. 1
13:27
Politikusok és szakértők az atomenergia mellett (Infostart)
Reálisnak és célszerűnek nevezték a paksi atomerőmű élettartamának meghosszabbítását az MSZP illetékes tagozata által szervezett konferencia résztvevői.
dec. 1
13:38
Elfogták a miskolci útonállókat (HVG)
Elfogták és előzetes letartóztatását kezdeményezik a miskolci nyomozók annak a három fiatalnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a diósgyőri városrészben legalább három alkalommal útonállásszerűen raboltak ki tőlük fiatalabbakat - mondta Nagy Sándor, a kapitányság szóvivője.
dec. 1
13:44
Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára (Infostart)
Öt százalékos gázáremelés lesz 2008. január 1-től - válaszolta egy újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.
dec. 1
13:50
Öt százalék lesz a gázáremelés (Népszava)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-től - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.

Keresés