2007. december 1. szombat

dec. 1
0:03
Gyurcsány:A máglyarakás a legizgalmasabb süti (fidesz)
dec. 1
5:09
Első kérdésünk Gaskóhoz: Politikai babérokra tör? (Népszava)
A Liga Szakszervezetek következetesen dolgozik - állítja lapunknak adott interjújában Gaskó István. A Liga és a VDSZSZ elnöke szerint, ha jobboldali kormány van, akkor az érdekvédők a jobboldallal, ha baloldali, akkor velük konfrontálódnak. Gaskó bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a kormánnyal és nem lesz december 17-én sztrájk, de úgy véli, a munkabeszüntetés éppen arra való, hogy minél…
dec. 1
5:26
Sztrájkmentes ünnepeket ígérnek (Népszava)
Folytatja a nyomásgyakorlást a Liga Szakszervezetek, hogy a kormány - a többi között - vonja vissza az egészségbiztosítás magánosítását célzó törvényjavaslatát. A vasúton és a villamosenergia-iparban dolgozók valamint a pedagógusok egy része biztosan beszüntetik a munkát december 17-én. Határozatlan idejű lesz a sztrájk, de "a karácsony békéjét nem fogják tönkretenni." A tárgyalás hétfőn kezdődik…
dec. 1
5:32
Orbánnak még egy kiképzett "gyilkológép" sem tudott ártani (Népszava)
Börtönriportnak álcázott politikai propagandacikk jelent meg nemrégiben egy portálon. A számos valótlanságot is tartalmazó írás lényege - bújtatva - gyaníthatóan Orbán Viktor heroizálása volt. Az elítélt volt kommandós állításait szakmailag ostobának, lényegében hazugságnak tartják a rendőrök. A pszichológus szerint a Fidesz elnöke körül ezzel is tudatosan építik a "nagy vezető" mítoszát, s Orbán…
dec. 1
5:34
Új pártok: nehéz gyökeret verni (Népszava)
Noha felmérések szerint minden ötödik szavazó új pártot választana, az ilyen tömörüléseknek - a mostani helyzet szerint - mégsincs valós esélyük a parlamentbe jutásra. Nemcsak a pénz, illetve sok esetben a megfelelő "húzóemberek" hiánya okoz gondot, de a mély megosztottság és a két nagy tábor erős bázisa sem kedvez az új formációknak. Ráadásul mindkét oldalon sokan azért nem fordulnak el…
dec. 1
5:38
Bizonytalan az MSZP hétfői döntése (Népszava)
Nehezebb megjósolni a szocialista frakció hétfői döntését a kolíciós megállapodásról, mint a liberálisokét. Az SZDSZ egységesen szavaz igennel, ha az egészségügyi refomrról szóló megállapodásban a felek tartották magukat a korábbi kompromisszumokhoz. Az MSZP-ből viszont már most hallani olyan hangokat, hogy finomítani kell a megállapodáson. Ezért feltehetően nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc…
dec. 1
5:49
Az újságírókra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a tüntetőkre (Népszava)
Az utóbbi hetekben történt demonstrációk során a tudósítók előállítása több alkalommal is kiváltotta a média dolgozóinak felháborodását. A gyülekezési és rendőrségi törvényekben ugyanakkor a média munkatársaira nincs külön passzus, következésképpen elméletileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint bárki másra.
dec. 1
8:14
Gyurcsány Ferenc: az idei év volt a legnehezebb (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog. A miniszterelnök erről A nagy párbeszéd elnevezésű fórumon beszélt péntek este Mosonmagyaróváron.
dec. 1
8:22
Csaknem tragédia a 38-as főúton (szon)
Tiszanagyfalu - Szombat hajnalban egy kisbusz sodródott árokba Tiszanagyfalu közelében, noha a sofőr nem sérült meg, mégis majdnem belehalt a balesetbe.
dec. 1
8:38
90 éve a független Finnország (szon)
Nyíregyháza - A rendezvénysorozat keretében multimédiás ünnepi előadások hangzanak majd el a régió több településén.
dec. 1
8:44
Ma vesznek végső búcsút Debrecenben Szabó Magdától (boon)
Végakaratának megfelelően két városban is búcsút vesznek a november 19-én, kilencvenéves korában elhunyt Szabó Magdától.
dec. 1
8:46
Ma van az AIDS világnapja (boon)
December elsején tartják az AIDS világnapját. Az immunhiányos betegségben 33 millió ember szenved világszerte, a legfrisebb adatok szerint csökken az új fertőzöttek száma. Az ENSZ illetékes szervezete, a UNAIDS felmérése szerint a HIV fertőzöttek kétharmada Afrikában él, a betegség leggyorsabban Indonéziában terjed.
dec. 1
8:48
Változékony időre számíthatunk a hétvégén (ma.hu)
A hétvégén jelentős különbség alakul ki az ország egyes tájegységeinek időjárásában. Északkeleten marad a hideg, téli, jobbára borongós idő. Máshol változóan felhős lesz az ég, és magasabb hőmérsékletekre készülhetünk. A délnyugati megyékben tavaszi jellege lesz az időjárásnak, ott várható a legtöbb napsütés is.
dec. 1
8:49
Kamionbaleset az M5-ös autópályán - teljes az útzár (boon)
Kamionok balesete miatt teljesen lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát szombaton kora reggel a 42-es kilométernél - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lukács Anita, az Autópálya Rendőrség szóvivője.
dec. 1
8:50
Kamionbaleset az M5-ösön - félpályán megindult a forgalom (ma.hu)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
8:59
Népszavazás a kormányzati negyedről? (ma.hu)
A kormányzati negyedről szóló helyi népszavazás kiírását kezdeményezi Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s önkormányzati képviselő. Szerinte a presztízsberuházást a szükséges közlekedési beruházások nélkül kívánják megvalósítani.
dec. 1
9:11
Csillag születik a 4 for Dance-szel (szon)
Ma este folytatódik az RTL Klub tehetségkutató versenye, a Csillag születik színpadán pedig újra láthatjuk a nyíregyházi táncegyüttes, a 4 for Dance csapatát.
dec. 1
10:02
Pénzbehajtás: fegyverrel követelt pénzt egy rebiszes? (ma.hu)
A hírTV információi szerint rebiszes volt az a rendőr, akit csütörtök éjszaka fogtak el a IX. kerületi kapitányság munkatársai, miközben három társával együtt fegyverrel pénzt követelt egy férfitól.
dec. 1
10:02
"Közepesen ittas" rendőr okozott balesetet Szombathelyen (HVG)
Ittasan okozott balesetet egy rendőrtiszt Szombathelyen péntek este, emiatt felettesei azonnal kezdeményezték szolgálati viszonyának megszűntetését.
dec. 1
10:02
Magyar szendvics: két sztrájk közt egy kis sopping, egy kis szeretet (Népszava)
A politikai tiltakozások átütemezését javasolja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Honfoglalás 200 egyesület.
dec. 1
10:07
Egy sáv már felszabadult az M5-ösön (Népszava)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
10:13
A mi bőrünkre alkudoznak, még tart a koalíciós csata (ma.hu)
A hétfői koalíciós frakcióüléseken dőlhet el, sikerül-e a szocialistáknak és a szabad demokratáknak megegyezniük az egészségbiztosítás átalakításáról. Egyelőre mindkét fél azt hangoztatja, hogy a koalíciós vezetők alkuja nyomán elfogadható kompromisszum született. Kérdés, hogy később ugyanúgy értelmezik-e a megállapodást.
dec. 1
10:30
Lassú tűzön (fidesz)
Elgondolkodtató számok következnek. 62:24, 67:23, 64:36, 61:28. Az adatpárok a Fidesz és az MSZP támogatottságát jelzik százalékokban a biztos szavazók körében több ismert közvélemény-kutató intézet novemberi felmérései alapján.
dec. 1
10:32
Népszavazás a kormányzati negyedről? (fidesz)
A kormányzati negyedről szóló helyi népszavazás kiírását kezdeményezi Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s önkormányzati képviselő.
dec. 1
10:36
Zuschlag-dosszié: újabb tétel (fidesz)
Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.
dec. 1
10:38
Gyurcsány "térdre borult az SZDSZ előtt" (fidesz)
Nem elégedett a szocialista frakció jó néhány képviselője azzal a megállapodással, amelyet szerda este kötöttek a koalíciós pártok képviselői az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezet vitás részleteiről. Noha hivatalosan csak a hétfői frakcióülésen ismerik majd meg az egyezség részleteit, informálisan már tájékozódtak róla.
dec. 1
10:42
Rebiszes pénzbehajtó? (fidesz)
A hírTV információi szerint rebiszes volt az a rendőr, akit csütörtök éjszaka fogtak el a IX. kerületi kapitányság munkatársai, miközben három társával együtt fegyverrel pénzt követelt egy férfitól.
dec. 1
10:42
Friderikusz is indul az MTV elnöki posztjáért (boon)
Budapest - A határidőig, azaz péntek délutánig lehetett beszerezni százhúszezer forint befizetése ellenében az MTV elnöki posztjára kiírt pályázat anyagait.
dec. 1
10:44
Konvergencia: vergődés a semmiért (fidesz)
Úgy tűnik, semmilyen kézzelfogható eredménnyel nem járt a konvergenciaprogramhoz igazított és a költségvetési egyensúly megteremtését célzó megszorító intézkedések sokasága.
dec. 1
10:44
Kamionbaleset az M5-ös autópályán - egy sávon már járható a sztráda (boon)
Feloldották a teljes útzárat az M5-ös autópályán Újhartyán térségében, ahol szombaton reggel két kamion ütközött össze a Budapest felé vezető oldalon.
dec. 1
10:47
A leszakadás pályáján (fidesz)
A Bourbonokról mondták annak idején, hogy semmit nem tanultak és semmit nem felejtenek. A magyar kormányzat ezt annyiban fejlesztette tovább, hogy semmit nem tanult, viszont mindent elfelejtett, mivel újra megismétli még a kommunista elődök hibáit is.
dec. 1
10:53
"Szocialista" választásra készül Putyin országa (fidesz)
A vasárnapi orosz választásoknak két tétje van: mennyivel lesz a kétharmad fölött a kormánypárt többsége, és sikerül-e annyi oroszt szavazásra bírni, hogy megkérdőjelezhetetlen legyen a Vlagyimir Putyin melletti népszavazásnak kikiáltott voksolás eredménye.
dec. 1
10:58
Csúszós utak, csúszkálós jármúvek (szon)
Az első havas éjszaka csúszkálásokkal volt teli – az ügyeletek tájékoztatása szerint. Szerencsére az árokba csúszások többségénél nem történt személyi sérüllés, de volt ahol az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek.
dec. 1
11:09
A palesztin állam nélkül Izrael végveszélyben? (fidesz)
"Izraelnek vége, ha nem születik megállapodás a két állam, Izrael mellett Palesztina létrehozásáról" - jelentette ki az izraeli miniszterelnök. "Szíriának egyelőre nincs helye a békefolyamatban" - közölte az amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó.
dec. 1
11:11
Kétes telekügybe keveredett Fico (fidesz)
Újabb földügylet borzolja a politikai kedélyeket Szlovákiában. Az érintett ezúttal Robert Fico miniszterelnök.
dec. 1
11:15
Örökös elnök lehet Hugo Chávez (fidesz)
Százezren tüntettek Caracasban Chávez elnök alkotmányreformja ellen, Bogotában pedig olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyek bizonyítják: Ingrid Betancourt, az öt éve elrabolt elnökjelölt még életben van.
dec. 1
11:21
Gyurcsány nem adja a vizitdíjat (Népszava)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:21
A nagy üzlet Indiában (fidesz)
Szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyaltak pénteken az Európai Unió és India képviselői Szingapúrban. A tervek szerint 2008 végére készülne el a megállapodás végleges szövege. Az unió India legnagyobb kereskedelmi partnere.
dec. 1
11:27
Újabb részletek a Zuschlag-ügyből (Inforádió)
Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.
dec. 1
11:27
És még így is van kegyelem (fidesz)
Makovecz Imre és a Magyar Művészeti Akadémia tagjai nemrég nyílt levelet írtak a jóakarat, a becsület és a szépség nevében. Úgy érezték, fel kell emelniük szavukat "az emberi élet szentségének sárba rántása ellen". A levélben felszólítják a hatalom birtokosait, hogy értsék meg végre, milyen borzalmasan leromlott állapotban van az ország, és hagyják abba a hazudozást, valamint javaink elherdálását.
dec. 1
11:33
Gyurcsány emlékeztetett: példaképe megőrült (Inforádió)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián.
dec. 1
11:33
"Nem akarunk fapados nemzedéket!" (ma.hu)
"Költséghatékony", "fapados nemzedék" helyett a Fidesz azt kínálja a magyar fiataloknak, hogy legyenek inkább az új évezred nemzedéke - tájékoztatta az MTI-t a párt zalaegerszegi szervezete a Fidesz Ifjúsági Tagozatának háromnapos zalai elnökségi ülésén szóba kerülő témákról.
dec. 1
11:33
Nem a világ végén, Isten tenyerén (fidesz)
Erdőmérnökből népművelő: nem szokványos életfordulat. Gál Pétert műszaki pályáról térítette a sors művelődési területre. A zamárdi kultúrház vezetőjeként példát mutat a nem éppen átlagfalunak számító nyaralóhely lakóinak közösségként való összefogására.
dec. 1
11:39
Romlik a kisvállalkozások helyzete (fidesz)
Az Ecostat kis- és középvállalati konjunktúraindexe novemberben 87,6 százalékon állt. Ez az érték 7,1 százalékkal elmarad az előző havi 94,8-es értékről. A felmérés szerint a kkv-szektor a maga helyzetét jóval rosszabbul értékelte, mint a nemzetgazdaság esélyeit.
dec. 1
11:44
Gyurcsány: a hiánygazdaság tünetei jellemzőek az egészségügyre (ma.hu)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:50
Nem akarunk fapados nemzedéket! (fidesz)
"Költséghatékony", "fapados nemzedék" helyett a Fidesz azt kínálja a magyar fiataloknak, hogy legyenek inkább az új évezred nemzedéke - tájékoztatta az MTI-t a párt zalaegerszegi szervezete a Fidesz Ifjúsági Tagozatának háromnapos zalai elnökségi ülésén szóba kerülő témákról.
dec. 1
11:56
A szemtanú vallomása kulcsfontosságú lehet az eltűnt kislány ügyében (Inforádió)
Gyanús alakot látott a Praia de Luz-i nyaralók körül ólálkodni egy brit nő, aki nem érti, miért nem hallgatták még ki a portugál rendőrök. Amanda Mills egy héttel azelőtt látta a férfit a környéken, hogy a négyéves Madeleine McCannek nyoma veszett.
dec. 1
11:56
Kárt okoz a felzárkózási útról való letérés (fidesz)
Tegnapi írásomban a polgári kormányzás időszakának gazdasági hatásait elemeztem, a folytatásban a polgári gazdagodás útjáról való letérés számszerűsített kárát mutatom be.
dec. 1
11:56
Három rablás egy nap alatt (boon)
Három kamaszra is rátámadt 24 óra leforgása alatt egy fiatalokból álló miskolci trió. Áldozataikat kirabolták, egyiküknek még a karját is eltörték.
dec. 1
11:58
Veres hadat üzent az MNB-nek (fidesz)
A Fidesz szerint újból léket kapott a gazdaságpolitika hitelessége a felfrissített konvergenciaprogram nyomán. Nemcsak változtak a számok, de rosszabbak is lettek. Eközben Veres János lazítana is, meg nem is. A pénzügyminiszter nem elégedett a jegybanki alapkamattal.

Keresés