2007. december 1. szombat

dec. 1
5:09
Első kérdésünk Gaskóhoz: Politikai babérokra tör? (Népszava)
A Liga Szakszervezetek következetesen dolgozik - állítja lapunknak adott interjújában Gaskó István. A Liga és a VDSZSZ elnöke szerint, ha jobboldali kormány van, akkor az érdekvédők a jobboldallal, ha baloldali, akkor velük konfrontálódnak. Gaskó bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a kormánnyal és nem lesz december 17-én sztrájk, de úgy véli, a munkabeszüntetés éppen arra való, hogy minél…
dec. 1
5:26
Sztrájkmentes ünnepeket ígérnek (Népszava)
Folytatja a nyomásgyakorlást a Liga Szakszervezetek, hogy a kormány - a többi között - vonja vissza az egészségbiztosítás magánosítását célzó törvényjavaslatát. A vasúton és a villamosenergia-iparban dolgozók valamint a pedagógusok egy része biztosan beszüntetik a munkát december 17-én. Határozatlan idejű lesz a sztrájk, de "a karácsony békéjét nem fogják tönkretenni." A tárgyalás hétfőn kezdődik…
dec. 1
5:32
Orbánnak még egy kiképzett "gyilkológép" sem tudott ártani (Népszava)
Börtönriportnak álcázott politikai propagandacikk jelent meg nemrégiben egy portálon. A számos valótlanságot is tartalmazó írás lényege - bújtatva - gyaníthatóan Orbán Viktor heroizálása volt. Az elítélt volt kommandós állításait szakmailag ostobának, lényegében hazugságnak tartják a rendőrök. A pszichológus szerint a Fidesz elnöke körül ezzel is tudatosan építik a "nagy vezető" mítoszát, s Orbán…
dec. 1
5:34
Új pártok: nehéz gyökeret verni (Népszava)
Noha felmérések szerint minden ötödik szavazó új pártot választana, az ilyen tömörüléseknek - a mostani helyzet szerint - mégsincs valós esélyük a parlamentbe jutásra. Nemcsak a pénz, illetve sok esetben a megfelelő "húzóemberek" hiánya okoz gondot, de a mély megosztottság és a két nagy tábor erős bázisa sem kedvez az új formációknak. Ráadásul mindkét oldalon sokan azért nem fordulnak el…
dec. 1
5:38
Bizonytalan az MSZP hétfői döntése (Népszava)
Nehezebb megjósolni a szocialista frakció hétfői döntését a kolíciós megállapodásról, mint a liberálisokét. Az SZDSZ egységesen szavaz igennel, ha az egészségügyi refomrról szóló megállapodásban a felek tartották magukat a korábbi kompromisszumokhoz. Az MSZP-ből viszont már most hallani olyan hangokat, hogy finomítani kell a megállapodáson. Ezért feltehetően nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc…
dec. 1
5:49
Az újságírókra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a tüntetőkre (Népszava)
Az utóbbi hetekben történt demonstrációk során a tudósítók előállítása több alkalommal is kiváltotta a média dolgozóinak felháborodását. A gyülekezési és rendőrségi törvényekben ugyanakkor a média munkatársaira nincs külön passzus, következésképpen elméletileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint bárki másra.
dec. 1
10:02
"Közepesen ittas" rendőr okozott balesetet Szombathelyen (HVG)
Ittasan okozott balesetet egy rendőrtiszt Szombathelyen péntek este, emiatt felettesei azonnal kezdeményezték szolgálati viszonyának megszűntetését.
dec. 1
10:02
Magyar szendvics: két sztrájk közt egy kis sopping, egy kis szeretet (Népszava)
A politikai tiltakozások átütemezését javasolja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Honfoglalás 200 egyesület.
dec. 1
10:07
Egy sáv már felszabadult az M5-ösön (Népszava)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
11:21
Gyurcsány nem adja a vizitdíjat (Népszava)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:27
Újabb részletek a Zuschlag-ügyből (Infostart)
Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.
dec. 1
11:33
Gyurcsány emlékeztetett: példaképe megőrült (Infostart)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián.
dec. 1
11:56
A szemtanú vallomása kulcsfontosságú lehet az eltűnt kislány ügyében (Infostart)
Gyanús alakot látott a Praia de Luz-i nyaralók körül ólálkodni egy brit nő, aki nem érti, miért nem hallgatták még ki a portugál rendőrök. Amanda Mills egy héttel azelőtt látta a férfit a környéken, hogy a négyéves Madeleine McCannek nyoma veszett.
dec. 1
12:01
Gyurcsány: Széchenyi azt mondaná, Magyarország tessék átalakulni (HVG)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián Budapesten.
dec. 1
12:13
Kövér: "Nem tudja, hogy hol a helye" (Infostart)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
12:24
Újabb gyógyszerek ára csökkent (Infostart)
Mától 47 gyógyszerért kell kevesebbet fizetni, átlagosan 5,6 százalékkal.
dec. 1
12:24
Megerősítették: Rebiszes volt az egyik őrizetbe vett behajtó (HVG)
A Rebisz megerősítette: állományukba tartozott az a férfi, akit három társával együtt őrizetbe vettek pénzbehajtás közben csütörtök éjjel a IX. kerületben.
dec. 1
12:25
Gyurcsányt taps fogadta (Népszava)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten. Szakítani kell az egészségügyben azzal a működési renddel, ami az ötvenes évek nyomait is magán viseli és túlélte a rendszerváltást - hangsúlyozta a kormányfő a Táncsics Alapítvány és…
dec. 1
12:48
"Hiba lenne új atomerőmű építése Magyarországon" (Népszava)
Magyarországnak fejlesztenie kell nukleárisenergia-termelő kapacitását, a paksi atomerőmű élettartamát meg lehet hosszabbítani, a nukleáris erőművek építése, élettartamuk meghosszabbítása az Európai Unióban tagállami hatáskör - hangzott el azon a szombati budapesti tanácskozáson, amelyet az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja, illetve a párt környezetvédelmi, felsőoktatási, valamint…
dec. 1
12:59
Összedőlt az állványzat, a 7. emeletről zuhant a mélybe két munkás (HVG)
Életét vesztette egy munkás, társa pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor lezuhantak egy dunaújvárosi panelház építési állványzatáról - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
dec. 1
13:16
Kövér magyarázkodik (Népszava)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta Kövér László, a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
13:21
MSZP-s platform szerint van jövője a magyar atomenergiának (HVG)
Magyarországnak fejlesztenie kell nukleárisenergia-termelő kapacitását, a paksi atomerőmű élettartamát meg lehet hosszabbítani, a nukleáris erőművek építése, élettartamuk meghosszabbítása az Európai Unióban tagállami hatáskör - hangzott el azon a szombati budapesti tanácskozáson, amelyet az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja, illetve a párt környezetvédelmi, felsőoktatási, valamint…
dec. 1
13:27
Politikusok és szakértők az atomenergia mellett (Infostart)
Reálisnak és célszerűnek nevezték a paksi atomerőmű élettartamának meghosszabbítását az MSZP illetékes tagozata által szervezett konferencia résztvevői.
dec. 1
13:38
Elfogták a miskolci útonállókat (HVG)
Elfogták és előzetes letartóztatását kezdeményezik a miskolci nyomozók annak a három fiatalnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a diósgyőri városrészben legalább három alkalommal útonállásszerűen raboltak ki tőlük fiatalabbakat - mondta Nagy Sándor, a kapitányság szóvivője.
dec. 1
13:44
Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára (Infostart)
Öt százalékos gázáremelés lesz 2008. január 1-től - válaszolta egy újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.
dec. 1
13:50
Öt százalék lesz a gázáremelés (Népszava)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-től - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.
dec. 1
14:01
Gyurcsány Ferenc a reformok visszafordításától tart (Népszava)
Megoszlottak a szakértők véleményei az egészségügyi reform menetéről és eddigi eredményeiről a Táncsics Alapítvány és a Friedrich Ebert Alapítvány szombati konferenciáján, amelynek témája a reformok szerkezete és az átalakítás társadalmi hatásai voltak. Gyurcsány Ferenc a reformok visszafordításától tart.
dec. 1
14:03
Kóka: ismét erősebbek lettünk (Népszava)
A Liberális Gazdasági Tanács támogatja Kákosy Csaba miniszter-jelöltségét és programját - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a testület ülése utáni szombati budapesti sajtótájékoztatón. "Ismét erősebbek lettünk" - fogalmazott a szabad demokraták elnöke, hozzátéve, a miniszterváltásnak az az üzenete, hogy újabb SZDSZ-es politikus került a magyar politika élvonalába. Kóka János ismertetése…
dec. 1
14:29
Gyurcsány: az idei év volt a legnehezebb (Napi)
dec. 1
14:41
Kóka János: öt százalékos gázáremelés januártól (HVG)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-től - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését. A Fidesz szerint a kormány nem védi meg az embereket az indokolatlan áremelésektől és elvitatja a szakszervezetek alkotmányos jogát,…
dec. 1
15:09
Eltemették Szabó Magdát (HVG)
Több százan vettek végső búcsút szombaton a Debreceni Köztemetőben a 90 éves korában elhunyt Szabó Magda Kossuth-díjas írótól.
dec. 1
15:10
Vasúti kerekasztalt szeretne az MDF (Népszava)
Vasúti kerekasztal-tárgyalások összehívását kezdeményezi az MDF Országos Választmánya a szárnyvonalak jövőjéről - jelentette be Katona Kálmán, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten, a testület ülése után. Katona Kálmán szerint a vasúti kerekasztal tárgyalásaiban részt kellene vennie szaktárca és a nemzeti vagyonkezelő képviselőinek, a polgármestereknek és a szakpolitikusoknak is.
dec. 1
15:55
Felhős éjszaka után vasárnap 9 fok is lehet (HVG)
Ma hószállingózás, éjszaka ónos eső, holnap erős szél várható.
dec. 1
16:34
Zugló: a tagrevízió lezajlott, a BRFK még nyomoz (HVG)
A legfiatalabb párttag 17 éves, a legidősebb 104 az Magyar Szocialista Párt (MSZP) zuglói szervezetében – derült ki a november 30-án befejeződött tagrevízió során. Molnár Zsolt, a párt budapesti ügyvezető alelnöke a még folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem árulta el, mi történik azzal a 34 taggal, akiket hamis beléptetési nyilatkozatokkal léptettek be a pártba, és akiknek felvétele ügyében…
dec. 1
16:34
Kedvezményt a kotonokra! (Népszava)
A Fiatal Baloldal (FIB) azt kezdeményezi, hogy az óvszerek 2009-től a kedvezményes, ötszázalékos általános forgalmi adókulcs alá tartozzanak - mondta Varga László, a szervezet elnöke szombaton az AIDS elleni világnap alkalmából.
dec. 1
16:50
Jó reklám az egyháznak, ha tagjainak vállalkozásai sikeresek (HVG)
Jó reklám az egyháznak, ha tagjainak vállalkozásai sikeresek, ugyanakkor a civil szféra gazdasági tapasztalatait az egyháznak át kell vennie saját, minél jobb működtetése érdekében - mondta Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője.
dec. 1
17:01
Az óvszer kedvezményes áfájáért kampányolnak fiatal baloldaliak (HVG)
A Fiatal Baloldal (FIB) azt kezdeményezi, hogy az óvszerek 2009-től a kedvezményes, ötszázalékos általános forgalmi adókulcs alá tartozzanak - mondta Varga László, a szervezet elnöke szombaton az MTI-nek az AIDS elleni világnap alkalmából.
dec. 1
17:19
Orbán: A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást (Infostart)
A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.
dec. 1
17:26
Orbán szerint eddig egypártrendszerű gondolkodás volt Erdélyben (Népszava)
A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.
dec. 1
17:32
Ingyenes oktatást követelnek (Népszava)
Az Alkotmánybírósághoz fordul jövő héten a Magyarország Holnap Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal (OKA), mert sérül az ingyenes oktatáshoz való hozzáférés joga számos kistelepülés esetében - mondta el Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szombaton a tömörülés közoktatási fóruma után. Az érdekvédő tájékoztatása szerint a PSZ is támogatja a kezdeményezést, amely azért született…
dec. 1
18:16
Orbán: a választások után szívesen támogatjuk Tőkés Lászlót (HVG)
A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.
dec. 1
19:50
A kormányfő továbbra is elengedhetetlennek tartja az egészségügyi átalakítást - a nap hírei (Infostart)
Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára januártól. Továbbra is elengedhetetlennek tartja az egészségügy átalakítását a miniszterelnök. A Fidesz elnöke szerint a demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást Erdélyben. A nap hírei 2007. december 1-jén, szombaton.
dec. 1
20:07
Ismét Jakab István lett a Magosz elnöke (Infostart)
Ismét Jakab István választotta elnökének a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a szombaton, Orosházán tartott országos tisztújító küldöttgyűlésén, az elnök egyedült indult a posztért - közölte a Magosz szövetségi igazgatója.
dec. 1
20:13
Kósa: Debrecennek fel kell kerülnie Európa térképére (Népszava)
Debrecennek minden szempontból fel kell kerülnie Európa térképére, több sportesemény vagy például a Leonardo da Vinci-kiállítás megszervezésével ez már sikerült, de a gazdaságban is el kell ezt érni Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint. A cívis város vezetője erről szombaton, a Kölcsey Központban tartott hagyományos évértékelőjén beszélt, jóllehet elsősorban az elkövetkező évek céljairól,…
dec. 1
20:18
Ismét Jakab István választotta elnöknek a Magosz (Népszava)
Ismét Jakab István választotta elnökének a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a szombaton, Orosházán tartott országos tisztújító küldöttgyűlésén, az elnök egyedült indult a posztért - tudatta a Magosz szövetségi igazgatója. Budai Gyula, akit szintén újra szövetségi igazgatónak választottak, elmondta: a teljes tisztújításon, az elnök mellett, megválasztották a 19 elnökségi…
dec. 1
21:21
Tőkés: magyar-magyar integráció megy végbe (Népszava)
Magyar-magyar integráció megy végbe az európai egyesülés kapcsán - mondta Tőkés László, a romániai európai parlamenti választáson frissen mandátumhoz jutott képviselőként szombaton Budapesten, a tiszteletére rendezett ünnepségen.
dec. 1
21:33
Gyurcsánynál idén karácsonykor nem lesz sütés-főzés (Népszava)
Idén elmarad a nagy karácsonyi sütés-főzés, ami korábban döntően az én feladatom volt - írja internetes naplójában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök blogjában arról is beszámol, hogy több fogással szokott készültni szentestére és az azt követő napokra. "A levestől a töltött káposztáig, több fajta főételt, többfajta süteményt készítettünk". Iyesmi idén nem lesz - folytatja a kormányfő -, mert "a…

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
7:40
Időközi önkormányzati választás Budakalászon (Népszava)
A Pest megyei Budakalászon ma új polgármestert és képviselő-testületet választanak, miután szeptember 3-án feloszlatta önmagát a képviselő-testület. A jobboldali többségű, 17 tagú testület nem tudott együtt dolgozni a Fidesz és a Nemzeti Fórum támogatásával polgármesterré választott Parlagi Endrével.
dec. 2
8:09
Faluvezetőt választanak Győrasszonyfán (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Győr-Moson-Sopron megyei Győrasszonyfa községben. Az időközi választásra azért kerül sor, mert szeptemberben elhunyt a Győr közeli község polgármestere. Két független jelölt verseng a településvezetői pozícióért, mindegyikük társadalmi megbízatásban szándékozza ellátni a polgármesteri teendőket az 530 lakosú faluban - tájékoztatott a helyi választási…
dec. 2
9:35
Orbán az üzleti körökkel fizettetné a tb-visszaalakítás költségeit (HVG)
Orbán Viktor szerint a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása, ezért is dolgozta ki a Fidesz a saját programját. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke a Magyar Rádióban, a Vasárnapi újságban elhangzott interjújában hangoztatta: ha kormányra kerülnek, akkor az egészségbiztosítási rendszer visszaalakításának költségeit az átalakításban részt vevő üzleti köröknek kell majd viselniük.

Keresés