2007. december 1. szombat

dec. 1
5:09
Első kérdésünk Gaskóhoz: Politikai babérokra tör? (Alternatív Energia)
A Liga Szakszervezetek következetesen dolgozik - állítja lapunknak adott interjújában Gaskó István. A Liga és a VDSZSZ elnöke szerint, ha jobboldali kormány van, akkor az érdekvédők a jobboldallal, ha baloldali, akkor velük konfrontálódnak. Gaskó bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a kormánnyal és nem lesz december 17-én sztrájk, de úgy véli, a munkabeszüntetés éppen arra való, hogy minél…
dec. 1
5:26
Sztrájkmentes ünnepeket ígérnek (Alternatív Energia)
Folytatja a nyomásgyakorlást a Liga Szakszervezetek, hogy a kormány - a többi között - vonja vissza az egészségbiztosítás magánosítását célzó törvényjavaslatát. A vasúton és a villamosenergia-iparban dolgozók valamint a pedagógusok egy része biztosan beszüntetik a munkát december 17-én. Határozatlan idejű lesz a sztrájk, de "a karácsony békéjét nem fogják tönkretenni." A tárgyalás hétfőn kezdődik…
dec. 1
5:32
Orbánnak még egy kiképzett "gyilkológép" sem tudott ártani (Alternatív Energia)
Börtönriportnak álcázott politikai propagandacikk jelent meg nemrégiben egy portálon. A számos valótlanságot is tartalmazó írás lényege - bújtatva - gyaníthatóan Orbán Viktor heroizálása volt. Az elítélt volt kommandós állításait szakmailag ostobának, lényegében hazugságnak tartják a rendőrök. A pszichológus szerint a Fidesz elnöke körül ezzel is tudatosan építik a "nagy vezető" mítoszát, s Orbán…
dec. 1
5:34
Új pártok: nehéz gyökeret verni (Alternatív Energia)
Noha felmérések szerint minden ötödik szavazó új pártot választana, az ilyen tömörüléseknek - a mostani helyzet szerint - mégsincs valós esélyük a parlamentbe jutásra. Nemcsak a pénz, illetve sok esetben a megfelelő "húzóemberek" hiánya okoz gondot, de a mély megosztottság és a két nagy tábor erős bázisa sem kedvez az új formációknak. Ráadásul mindkét oldalon sokan azért nem fordulnak el…
dec. 1
5:38
Bizonytalan az MSZP hétfői döntése (Alternatív Energia)
Nehezebb megjósolni a szocialista frakció hétfői döntését a kolíciós megállapodásról, mint a liberálisokét. Az SZDSZ egységesen szavaz igennel, ha az egészségügyi refomrról szóló megállapodásban a felek tartották magukat a korábbi kompromisszumokhoz. Az MSZP-ből viszont már most hallani olyan hangokat, hogy finomítani kell a megállapodáson. Ezért feltehetően nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc…
dec. 1
5:49
Az újságírókra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a tüntetőkre (Alternatív Energia)
Az utóbbi hetekben történt demonstrációk során a tudósítók előállítása több alkalommal is kiváltotta a média dolgozóinak felháborodását. A gyülekezési és rendőrségi törvényekben ugyanakkor a média munkatársaira nincs külön passzus, következésképpen elméletileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint bárki másra.
dec. 1
10:02
Magyar szendvics: két sztrájk közt egy kis sopping, egy kis szeretet (Alternatív Energia)
A politikai tiltakozások átütemezését javasolja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Honfoglalás 200 egyesület.
dec. 1
10:07
Egy sáv már felszabadult az M5-ösön (Alternatív Energia)
Félpályán megindult a forgalom az M5-ös autópályán, a Pest megyei Újhartyán külterületén, ahol hajnalban két kamion ütközött össze a pálya bal szakaszának 42. kilométerszelvényénél - tájékoztatta a Rendészeti és Biztonsági Szolgálat (Rebisz) sajtóreferense az MTI-t.
dec. 1
11:21
Gyurcsány nem adja a vizitdíjat (Alternatív Energia)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten.
dec. 1
11:27
Újabb részletek a Zuschlag-ügyből (Infostart)
Újabb félmillió forintos tétellel gyarapodott a Zuschlag-ügy dossziéja, amit egy fővárosi szakbizottság adott támogatásként a fiatal szocialisták által működtetett Biztos Pont Egyesületnek. Alapos a gyanú, hogy a közpénzt a Fiatal Baloldal 2004-es táboroztatására használták fel - tudta meg a Magyar Nemzet.
dec. 1
11:33
Gyurcsány emlékeztetett: példaképe megőrült (Infostart)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián.
dec. 1
11:56
A szemtanú vallomása kulcsfontosságú lehet az eltűnt kislány ügyében (Infostart)
Gyanús alakot látott a Praia de Luz-i nyaralók körül ólálkodni egy brit nő, aki nem érti, miért nem hallgatták még ki a portugál rendőrök. Amanda Mills egy héttel azelőtt látta a férfit a környéken, hogy a négyéves Madeleine McCannek nyoma veszett.
dec. 1
12:13
Kövér: "Nem tudja, hogy hol a helye" (Infostart)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
12:24
Újabb gyógyszerek ára csökkent (Infostart)
Mától 47 gyógyszerért kell kevesebbet fizetni, átlagosan 5,6 százalékkal.
dec. 1
12:25
Gyurcsányt taps fogadta (Alternatív Energia)
A mai magyar egészségügyi rendszerre ugyanaz jellemző, mint a szocializmus hiánygazdaságára - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A reformok szerkezete és társadalmi hatásai című konferencián szombaton Budapesten. Szakítani kell az egészségügyben azzal a működési renddel, ami az ötvenes évek nyomait is magán viseli és túlélte a rendszerváltást - hangsúlyozta a kormányfő a Táncsics Alapítvány és…
dec. 1
12:48
"Hiba lenne új atomerőmű építése Magyarországon" (Alternatív Energia)
Magyarországnak fejlesztenie kell nukleárisenergia-termelő kapacitását, a paksi atomerőmű élettartamát meg lehet hosszabbítani, a nukleáris erőművek építése, élettartamuk meghosszabbítása az Európai Unióban tagállami hatáskör - hangzott el azon a szombati budapesti tanácskozáson, amelyet az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja, illetve a párt környezetvédelmi, felsőoktatási, valamint…
dec. 1
13:16
Kövér magyarázkodik (Alternatív Energia)
A Fidesz politikusai semmilyen formában nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán - mondta Kövér László, a párt országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
dec. 1
13:27
Politikusok és szakértők az atomenergia mellett (Infostart)
Reálisnak és célszerűnek nevezték a paksi atomerőmű élettartamának meghosszabbítását az MSZP illetékes tagozata által szervezett konferencia résztvevői.
dec. 1
13:44
Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára (Infostart)
Öt százalékos gázáremelés lesz 2008. január 1-től - válaszolta egy újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.
dec. 1
13:50
Öt százalék lesz a gázáremelés (Alternatív Energia)
Öt százalék lesz a gázáremelés mértéke 2008. január 1-től - válaszolta egy ezt firtató újságírói kérdésre Kóka János, az SZDSZ elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, ugyanakkor hangsúlyozta, ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.
dec. 1
14:01
Gyurcsány Ferenc a reformok visszafordításától tart (Alternatív Energia)
Megoszlottak a szakértők véleményei az egészségügyi reform menetéről és eddigi eredményeiről a Táncsics Alapítvány és a Friedrich Ebert Alapítvány szombati konferenciáján, amelynek témája a reformok szerkezete és az átalakítás társadalmi hatásai voltak. Gyurcsány Ferenc a reformok visszafordításától tart.
dec. 1
14:03
Kóka: ismét erősebbek lettünk (Alternatív Energia)
A Liberális Gazdasági Tanács támogatja Kákosy Csaba miniszter-jelöltségét és programját - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a testület ülése utáni szombati budapesti sajtótájékoztatón. "Ismét erősebbek lettünk" - fogalmazott a szabad demokraták elnöke, hozzátéve, a miniszterváltásnak az az üzenete, hogy újabb SZDSZ-es politikus került a magyar politika élvonalába. Kóka János ismertetése…
dec. 1
14:29
Gyurcsány: az idei év volt a legnehezebb (Napi)
dec. 1
15:10
Vasúti kerekasztalt szeretne az MDF (Alternatív Energia)
Vasúti kerekasztal-tárgyalások összehívását kezdeményezi az MDF Országos Választmánya a szárnyvonalak jövőjéről - jelentette be Katona Kálmán, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten, a testület ülése után. Katona Kálmán szerint a vasúti kerekasztal tárgyalásaiban részt kellene vennie szaktárca és a nemzeti vagyonkezelő képviselőinek, a polgármestereknek és a szakpolitikusoknak is.
dec. 1
16:34
Kedvezményt a kotonokra! (Alternatív Energia)
A Fiatal Baloldal (FIB) azt kezdeményezi, hogy az óvszerek 2009-től a kedvezményes, ötszázalékos általános forgalmi adókulcs alá tartozzanak - mondta Varga László, a szervezet elnöke szombaton az AIDS elleni világnap alkalmából.
dec. 1
17:19
Orbán: A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást (Infostart)
A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.
dec. 1
17:26
Orbán szerint eddig egypártrendszerű gondolkodás volt Erdélyben (Alternatív Energia)
A demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a romániai EP-választásokon frissen mandátumot szerzett Tőkés Lászlóval közös sajtótájékoztatóján.
dec. 1
17:32
Ingyenes oktatást követelnek (Alternatív Energia)
Az Alkotmánybírósághoz fordul jövő héten a Magyarország Holnap Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal (OKA), mert sérül az ingyenes oktatáshoz való hozzáférés joga számos kistelepülés esetében - mondta el Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szombaton a tömörülés közoktatási fóruma után. Az érdekvédő tájékoztatása szerint a PSZ is támogatja a kezdeményezést, amely azért született…
dec. 1
19:50
A kormányfő továbbra is elengedhetetlennek tartja az egészségügyi átalakítást - a nap hírei (Infostart)
Öt százalékkal emelkedik a lakossági gáz ára januártól. Továbbra is elengedhetetlennek tartja az egészségügy átalakítását a miniszterelnök. A Fidesz elnöke szerint a demokrácia legyőzte az egypártrendszerű gondolkodást Erdélyben. A nap hírei 2007. december 1-jén, szombaton.
dec. 1
20:07
Ismét Jakab István lett a Magosz elnöke (Infostart)
Ismét Jakab István választotta elnökének a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a szombaton, Orosházán tartott országos tisztújító küldöttgyűlésén, az elnök egyedült indult a posztért - közölte a Magosz szövetségi igazgatója.
dec. 1
20:13
Kósa: Debrecennek fel kell kerülnie Európa térképére (Alternatív Energia)
Debrecennek minden szempontból fel kell kerülnie Európa térképére, több sportesemény vagy például a Leonardo da Vinci-kiállítás megszervezésével ez már sikerült, de a gazdaságban is el kell ezt érni Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint. A cívis város vezetője erről szombaton, a Kölcsey Központban tartott hagyományos évértékelőjén beszélt, jóllehet elsősorban az elkövetkező évek céljairól,…
dec. 1
20:18
Ismét Jakab István választotta elnöknek a Magosz (Alternatív Energia)
Ismét Jakab István választotta elnökének a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a szombaton, Orosházán tartott országos tisztújító küldöttgyűlésén, az elnök egyedült indult a posztért - tudatta a Magosz szövetségi igazgatója. Budai Gyula, akit szintén újra szövetségi igazgatónak választottak, elmondta: a teljes tisztújításon, az elnök mellett, megválasztották a 19 elnökségi…
dec. 1
21:21
Tőkés: magyar-magyar integráció megy végbe (Alternatív Energia)
Magyar-magyar integráció megy végbe az európai egyesülés kapcsán - mondta Tőkés László, a romániai európai parlamenti választáson frissen mandátumhoz jutott képviselőként szombaton Budapesten, a tiszteletére rendezett ünnepségen.
dec. 1
21:33
Gyurcsánynál idén karácsonykor nem lesz sütés-főzés (Alternatív Energia)
Idén elmarad a nagy karácsonyi sütés-főzés, ami korábban döntően az én feladatom volt - írja internetes naplójában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök blogjában arról is beszámol, hogy több fogással szokott készültni szentestére és az azt követő napokra. "A levestől a töltött káposztáig, több fajta főételt, többfajta süteményt készítettünk". Iyesmi idén nem lesz - folytatja a kormányfő -, mert "a…

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
7:40
Időközi önkormányzati választás Budakalászon (Alternatív Energia)
A Pest megyei Budakalászon ma új polgármestert és képviselő-testületet választanak, miután szeptember 3-án feloszlatta önmagát a képviselő-testület. A jobboldali többségű, 17 tagú testület nem tudott együtt dolgozni a Fidesz és a Nemzeti Fórum támogatásával polgármesterré választott Parlagi Endrével.
dec. 2
8:09
Faluvezetőt választanak Győrasszonyfán (Alternatív Energia)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Győr-Moson-Sopron megyei Győrasszonyfa községben. Az időközi választásra azért kerül sor, mert szeptemberben elhunyt a Győr közeli község polgármestere. Két független jelölt verseng a településvezetői pozícióért, mindegyikük társadalmi megbízatásban szándékozza ellátni a polgármesteri teendőket az 530 lakosú faluban - tájékoztatott a helyi választási…
dec. 2
10:38
Orbán: Levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása és az előrehozott választás lehetősége. Orbán Viktor kiemelte: nem lehet az emberek nélkül kormányozni.
dec. 2
10:43
Orbán újabb dakotája: nem a disznók szokták maguk után kitakarítani az ólat (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása, ezért is dolgozta ki a Fidesz a saját programját. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elhangzott interjújában élesen bírálta a SZDSZ-t, és azt hangoztatta: ha kormányra kerülnek, akkor az egészségbiztosítási rendszer visszaalakításának költségeit az átalakításban részt vevő üzleti…
dec. 2
11:11
Dávid Ibolya látogatása Németországban és Nagy-Britanniában (Alternatív Energia)
Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke hivatalos látogatást tesz Németországban és Nagy-Britanniában - tudatta Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt szóvivője vasárnap. A pártelnök 2007. december 2-4. között a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) meghívására részt vesz a párt hannoveri kongresszusán, ahol magas rangú német politikusokkal folytat hivatalos tárgyalásokat.
dec. 2
11:38
Újabb ittas rendőr karambolozott, ezúttal Egerben (Alternatív Energia)
Utasként ittasan karambolozott, majd a nyitott gépkocsit hátrahagyva elmenekült a helyszínről egy rendőr vasárnap hajnalban Egerben - tudatta a rendőrség. A fiatal rendőrt Eger rendőrkapitánya azonnali hatállyal elbocsátotta, büntetőjogi felelősségének megállapítására az ügyészségi nyomozóhivatal illetékes - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
dec. 2
12:16
Fidesz: az MSZP-SZDSZ "paktum" az egészségpénztárak kisebbségi tulajdonosainak jó (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint azzal a megállapodással, amit feltehetően szerdán éjjel kötött a társadalombiztosítás átalakításával kapcsolatban az MSZP és az SZDSZ, az egészségpénztárak leendő kisebbségi tulajdonosai kerülnek előnyös helyzetbe - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. Joggal feltételezhető, hogy a pénztárak felügyelő bizottságaiba jelölendő három kormánydelegált közül az…
dec. 2
12:19
Orbán: a levegőben lóg a kormánykoalíció összeomlása (Napi)
dec. 2
12:27
Miniszteri eskütétellel indul a Parlament jövő hete (Alternatív Energia)
Miniszteri eskütétellel kezdi jövő heti kétnapos ülését hétfőn az Országgyűlés, kedden a jövő évi költségvetés újra megnyitott részletes vitáját folytatják le a képviselők. Hétfőn napirend előtt Kákosy Csaba új gazdasági és közlekedési miniszter teszi le az esküt, aki Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét váltja a poszton. A miniszterjelölt, aki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kabinetfőnöke volt,…
dec. 2
13:06
Jóval drágábbak lesznek a fenyőfák idén (Infostart)
Bár már árusítják a fenyőfákat, egyelőre csak nagyon kevés fogyott. A tapasztalatok szerint a fenyőket december 6. után kezdik el vásárolni az emberek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Idén a fenyő is sokkal drágább lesz, legalább három-négyezer forinttal kell többet fizetni érte - közölte Szabó Fruzsina.
dec. 2
13:17
A felsőoktatás valódi reformját sürgeti az IDF (Infostart)
Valódi reformot sürget a felsőoktatásban az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke.
dec. 2
14:07
A miniszter aggódik (Alternatív Energia)
Sajnálkozását fejezte ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter amiatt, hogy a közelmúltban lemondott posztjáról Méhes Márton, a Pécs Európa fővárosa projekt művészeti igazgatója. A miniszter szombaton Berlinben magyar újságírók előtt aggodalmának adott hangot a pécsi önkormányzati vezetők közötti viták és személyes konfliktusok miatt, hangoztatva, hogy ezek a viták sehova nem vezetnek, s…
dec. 2
14:18
Kezdődik az Ország Karácsonya (Alternatív Energia)
A világ legnagyobb adventi kalendáriumává válik a magyar Parlament, vasárnaptól, ezzel délután elindul a Miniszterelnöki Hivatal által szervezett, az Ország Karácsonya elnevezésű rendezvénysorozat - számolt be Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton. A Parlament épületére egy óriás fényjátékot vetítenek, és - ahogyan a valóságos kalendáriumban is - kinyílik egy-egy virtuális ablak minden délután.…
dec. 2
14:21
A világ legnagyobb adventi kalendáriuma az Országházon (Metropol)
A világ legnagyobb adventi kalendáriumává vált a magyar Parlament vasárnaptól. A Parlament épületére egy óriás fényjátékot vetítenek, és - ahogyan a valóságos kalendáriumban is - kinyílik egy-egy virtuális ablak minden délután.
dec. 2
14:41
Ma kezdődik az adventi időszak (Infostart)
Az egyházi új év kezdete advent első vasárnapjával kezdődik. A keresztény kultúrkörben a december 25-ét, Jézus születésének napját megelőző négy hét az adventi időszak. Ilyenkor Krisztus születésének ünnepére készülnek a hívők. Sok családban ebben az időszakban kezdődik a böjt, az önmegtartóztató életmód is - mondta az InfoRádiónak Gergely Jenő vallásszociológus. Sándor Ildikó néprajzkutató…
dec. 2
15:46
Bozó László: Pontosak a rövidtávú meteorológia előrejelzések (Infostart)
Átalakításokra szükség van az Országos Meteorológiai Szolgálatnál - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet november kinevezett új elnöke. Bozó László kiemelte: meg kell erősíteni az élet- és vagyonvédelmi tevékenységgel összefüggő feladatokat.

Keresés