2007. december 1. szombat

dec. 1
9:17
Kettős vereség az ex-miniszterelnöknek (Népszava)
Kormánya után képviselői helyét is elvesztette John Howard távozó ausztrál kormányfő: munkáspárti választókörzeti ellenfele szombaton jelentette be a győzelmét.
dec. 1
9:28
Chávez kiszárítaná az USÁ-t (Népszava)
Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken közölte: leállítják az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállításokat, ha Washington beleavatkozik az alkotmánymódosításról tartandó hétvégi népszavazásba.
dec. 1
10:02
Kína tőkét kovácsolna Tibetből (Kitekintő)
Kína új Tibet-politikát hirdetett: külföldi befektetőket csábítana a régióba. Vajon az emberi jogok tiszteletben nem tartása távol tartja a cégeket?
dec. 1
10:13
Őrizetben a Clinton-kampányiroda túszejtője (HVG)
Békésen végződött az egyesült államokbeli Rocherster városban, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában elkövetett túszejtés: az elkövető a túszok elengedése után megadta magát, és rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette. A férfi elvezetését több televízió, így a CNN is élőben közvetítette.
dec. 1
10:30
Újabb bányarobbanás az ukrajnai Donyeck Zaszjagykoban (HVG)
Újabb robbanás történt szombaton abban az ukrajnai szénbányában, amelyben százegy dolgozó vesztette életét a két héttel ezelőtti metánrobbanásban.
dec. 1
10:47
"Irán nem tehet" az EU csalódottságáról (HVG)
"Irán nem tehet" arról a csalódottságról, amelyről Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője beszélt az iráni atomkérdésről folytatott londoni tárgyalások után - jelentette ki szombaton Szajed Dzsalili, az ázsiai ország nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalója.
dec. 1
10:58
Tűzvész után sárlavina: evakuálás Kaliforniában (HVG)
A kaliforniai hatóságok helyi idő szerint pénteken utasítást adtak az októberi tűzvész sújtotta térségek lakóinak evakuálásra, attól tartanak ugyanis, hogy a szárazságot követő heves esőzés miatt a kiégett domboldalaknál sárlavinák alakulnak ki.
dec. 1
10:58
141 országban gyűjtik a voksokat Putyinnak (Népszava)
Vasárnap Oroszországban közel 110 millió, külföldön mintegy másfél millió orosz polgár szavazhat a politikai pártok listáira, amelyekről kikerül majd az állami duma - az alsóház - 450 képviselője.
dec. 1
11:09
Újabb robbanás volt halálbányában (Infostart)
Újabb robbanás volt abban az ukrajnai szénbányában, amelyben 101 dolgozó vesztette életét a két héttel ezelőtti metánrobbanásban.
dec. 1
11:09
Ronaldo: Kaka elképesztő, nem kérdés a sikere (HVG)
Ronaldo, az AC Milan brazil labdarúgója szerint biztosan csapattársa, Kaká nyeri el az Aranylabdát.
dec. 1
11:11
Vérontás nélkül ért véget az amerikai túszdráma (Infostart)
Békésen végződött az egyesült államokbeli Rocherster városban, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában elkövetett túszejtés: az elkövető a túszok elengedése után megadta magát, és rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette.
dec. 1
11:27
AIDS-világnap: 33,2 millió HIV-fertőzőtt él a Földön (HVG)
Ma van az AIDS elleni világnap; az Egészségügyi Világszervezet 1998-ban nyilvánította ezt a napot világnappá, hogy felhívja a figyelmet a halálos betegség elleni védekezés fontosságára és a nemzetközi összefogás szükségességére.
dec. 1
11:28
Rést találtak az osztrák terror-pajzson (Népszava)
A muzulmán böjthónap, a ramadán elteltével adott ünnepi fogadáson mind az osztrák elnöknél, mind a kormányfőnél szerepelt a vendéglistán egy olyan személy, aki ellen a helyi hatóságok terrorista tevékenység gyanújával már jó ideje nyomozás folytatnak. Az illető kezet is rázott Heinz Fischer államfővel.
dec. 1
11:56
A macim, Mohamed (Kitekintő)
Szudáni muszlimok százai lengetnek zászlót, égetnek újságot és skandálnak az utcákon, követelve Gillian Gibbons halálra ítélését.
dec. 1
12:30
Gyerekeket és asszonyokat gyilkoltak egy iraki faluban (HVG)
Tizenhárom embert, köztük három gyereket és két nőt megöltek szombaton az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezetének fegyveresei az arab ország Dijála tartományának egyik falujában - közölték helyi rendőri és orvosi források.
dec. 1
12:31
Lelőttek egy spanyol rendőrt Franciaországban (Népszava)
Lelőttek egy spanyol rendőrt Franciaországban. Az áldozat a szakadár baszk ETA szervezet gerillái ellen indított műveletben vett részt - jelentette szombaton a Cadena Ser spanyol rádió.
dec. 1
12:48
Lelőttek egy spanyol rendőrt az ETA elleni akcióban (HVG)
Lelőttek egy spanyol rendőrt Franciaországban. Az áldozat a szakadár baszk ETA szervezet gerillái ellen indított műveletben vett részt - jelentette a Cadena Ser spanyol rádió.
dec. 1
13:10
A börtönhajó segíthet a gondon (Infostart)
Nagy-Britanniában elfogyott a hely a fegyintézetekben, a zsúfoltságon a börtönhajók segíthetnek.
dec. 1
13:16
Malina Hedvig kihallgatásának felvételét nem adják ki (Kitekintő)
Hiába ígérte meg, az országos főügyészség továbbra sem adja ki a Malina Hedvig kihallgatásán készült videofelvételt.
dec. 1
13:27
Franciaországban lelőttek egy spanyol rendőrt (Infostart)
Franciaországban lelőttek egy spanyol rendőrt.
dec. 1
14:29
Vezéráldozat a mobilóriásnál - javul az árfolyam (Napi)
dec. 1
14:31
Fogytán a türelem, zuhan a jelzálog-ikon (Napi)
dec. 1
14:52
Két újabb áldozata van az ebolának Ugandában (HVG)
Újabb két ugandai vált az Ebola-vírus áldozatává, tizennyolcra emelve a kongói-ugandai határ közelében kitört járvány halálos áldozatainak számát - közölték helyi egészségügyi illetékesek.
dec. 1
15:09
Belgiumban tovább éleződik a politikai helyzet (Infostart)
A Belgium miniszterelnöki posztjára kijelölt flamand Yves Leterme úgy döntött, hogy lemond, visszaadja a kormányalakításra kapott megbízatást, mert "a frankofon pártok útját állják próbálkozásainak" - jelentette be a politikus szóvivője.
dec. 1
15:10
Túszdráma Clinton kampányirodájában: jól végződött (Kitekintő)
A demokrata elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton rochesteri kampányirodájában tegnap több túszt ejtett egy középkorú férfi.
dec. 1
15:33
Lemond a kijelölt belga miniszterelnök (HVG)
A Belgium miniszterelnöki posztjára kijelölt flamand Yves Leterme úgy döntött, hogy lemond, visszaadja a kormányalakításra kapott megbízatást, mert "a frankofon pártok útját állják próbálkozásainak" - jelentette be Leterme szóvivője.
dec. 1
17:07
Madárinfluenza Lengyelországban (Infostart)
Madárinfluenzás fertőzés gócait fedezték fel két pulykafarmon Lengyelország Mazóvia vajdaságában - közölte a lengyel állatorvosi szolgálat.
dec. 1
17:07
Párizs és Róma szoros együttműködésre készül (Kitekintő)
Elnökké választása óta először találkozott Romano Prodi olasz miniszterelnökkel Nicolas Sarkozy, Franciaország köztársasági elnöke.
dec. 1
17:13
Rendőrtüntetések Olaszországban a költségvetési megszorítások miatt (HVG)
Olasz rendőrök, börtönőrök és tűzoltók tízezrei tüntettek szombaton Rómában és Milánóban a belügyminisztérium költségvetésének megnyirbálása ellen, amelyet Romano Prodi balközép kormánya hajtott végre, hogy rendbe tegye az államkincstárt.
dec. 1
17:47
Egy pekingi titkárnő lett a világ legszebbje (HVG)
Csang Ce-lin (Zhang Zi Lin) pekingi titkárnőt, azaz Miss Kínát találta a legszebbnek a zsűri a 2007-es világszépe versenyen, amelyet szombaton rendeztek meg Hajnanon (Hainan), Kína népszerű dél-kínai-tengeri üdülőszigetén, Szanja (Sanya) városában.
dec. 1
18:04
Kisiklott a cseh szuperexpressz, szabotázsakcióra gyanakodnak (HVG)
Kisiklott szombaton délben Prága egyik elővárosánál a Pendolino cseh szuperexpressz, de személyi sérülés nem történt.
dec. 1
21:32
Az orosz Távol-Keleten megkezdődött a választás (Népszava)
Oroszország távol-keleti részén, a Csukcs- és a Kamcsatka-félszigeten helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor - közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor - megnyíltak a szavazóhelyiségek, megkezdődött az oroszországi parlamenti választás: mintegy 96 ezer körzetben közel 110 millió szavazásra jogosult polgár választhatja meg az állami duma - az alsóház - 450 képviselőjét. A szombati…
dec. 1
22:00
Már voksolnak a Távol-Keleten (Népszava)
Oroszország távol-keleti részén, a Csukcs- és a Kamcsatka-félszigeten helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor - közép-európai idő szerint szombaton este 21 órakor - megnyíltak a szavazóhelyiségek, megkezdődött az orosz parlamenti választás: mintegy 110 millió szavazásra jogosult polgár választhatja meg az állami duma - az alsóház - 450 képviselőjét. Ugyanakkor a Távol-Kelet nehezen elérhető…

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
6:55
Voksolás Oroszországban (Népszava)
Moszkvában - s ezzel Oroszország legnyugatibb időzónájában - helyi idő szerint vasárnap reggel 8.00-kor, közép-európai idő szerint 6 órakor, még sötétben megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyiségei, miközben az orosz Távol-Keleten már kilenc órája szavazhatnak az állampolgárok.
dec. 2
8:49
Dárfúr: reménytelen küldetés? (HVG)
A beígért húszezres ENSZ-békefenntartó alakulat helyett mindössze egy hat és fél ezres kontingens kezdi meg működését jövő januárban az erőszak sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban - közölte szombaton az ENSZ-erők parancsnoka.
dec. 2
8:55
Michnik: Grúzia nem szabad ország, ha nem működhet az Imedi tévé (HVG)
Adam Michnik egykori neves lengyel ellenzéki, a grúziai sajtószabadság figyelemmel kísérésével megbízott EU-megfigyelő szombaton Tbilisziben reményét fejezte ki, hogy a kaukázusi országban egy héten belül ismét megkezdi működését az Imedi magántelevízió.
dec. 2
9:00
Moszkvában is megnyíltak a szavazóhelyiségek (HVG)
Oroszország legnyugatibb időzónájában - helyi idő szerint vasárnap reggel 8.00-kor, közép-európai idő szerint 6 órakor megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyiségei. Az orosz Távol-Keleten már kilenc órája szavazhatnak az állampolgárok.
dec. 2
9:06
Végleg félreállított orosz választási megfigyelők (Kitekintő)
Immár Oroszország saját független választási megfigyelő szervezetét arra kényszerítették, hogy bezárja szamarai megfigyelő irodáját.
dec. 2
9:35
Kitört a béke a Közel-Keleten? (Kitekintő)
Megállapodással ért véget az amerikai Annapolisban megrendezett Közel-Kelet-konferencia. A pozitívumok ennyiben ki is merülnek.
dec. 2
9:41
Hugo Chávez a médiaáldozat (Népszava)
Az egész világra kiterjedő médiahadjárat áldozataként tüntette föl magát szombaton Hugo Chávez venezuelai elnök. A Kuba-barát államfő egy nappal az úgynevezett szocialista állam létrehozását célzó venezuelai alkotmányreformról szóló népszavazás előtt Caracasban sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a tömegtájékoztatási eszközök amerikai irányítás alatt álló világméretű zsarnokságának az áldozata,…
dec. 2
10:43
Kevesebb ENSZ-békefenntartó érkezik Dárfúrba (Infostart)
A korábban ígértnél kevesebb ENSZ-békefenntartó érkezik majd januárban a polgárháború sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban.
dec. 2
10:45
Leégett egy terminál Indonéziában (Infostart)
Indonéziában csaknem teljesen leégett az ország egyik legforgalmasabb repülőterének központi terminálja.
dec. 2
10:54
Ismét a kőolajszállítások leállításával fenyegetőzött Chavez (Infostart)
Az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállítások leállításával fenyegetőzött ismét a venezuelai elnök.
dec. 2
11:04
Orosz választás: a Távol-Keleten már bezártak a szavazóhelyiségek (Infostart)
Moszkvában, helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor, közép-európai idő szerint hat órakor megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyiségei, miközben az orosz Távol-Keleten már bezártak a szavazóhelyiségek.
dec. 2
11:04
Fekete-fehér kép az iráni atomtárgyalásról (Kitekintő)
Ötórás tárgyalást folytatott egymással pénteken Javier Solana és az atomkérdéssel foglalkozó iráni főtárgyaló, Szaid Dzsalili.
dec. 2
11:15
Újrakezdődött a hidegháborús bújócska (Infostart)
Az orosz haditengerészet és a légierő növekvő aktivitása miatt a norvég haditengerészet úgy döntött, hogy a Barents-tengerre küldi néhány Ula-osztályú tengeralattjáróját, amelyeket a világ legcsendesebbjei között tartanak számon.
dec. 2
11:26
PKK: török helikopterek támadtak kurd állásokat Észak-Irakban (Népszava)
A Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet egyik tisztségviselője beismerte vasárnap, hogy török helikopterek az előző nap lőtték a PKK harcosait Észak-Irakban, de azt állította, hogy a légitámadás egyetlen áldozatot sem szedett soraikból. Szombaton ugyanez a névtelenül nyilatkozó tisztségviselő tagadta, hogy bármilyen török behatolás történt volna Irakba, akár földön, akár levegőben. "Volt egy légi…
dec. 2
11:36
Aranylabda: Kaká a győztes (HVG)
Kaká, az AC Milan brazil játékosa nyerte a France Football magazin által alapított Aranylabdát, a futballvilág egyik legnagyobb presztízsű elismerését.
dec. 2
11:42
Összecsapások Srí Lankán - félszáz halott (Népszava)
Meghalt 51 tamil lázadó a Srí Lanka-i kormányhadsereggel az ázsiai szigetország északi részén vívott összecsapásokban, hat katona pedig egy akna- illetve egy pokolgépes támadásban vesztette életét ugyanebben a térségben - közölte vasárnap a hadsereg. Katonák és a tamil tigrisek kézifegyverekkel és aknavetőkkel lőtték egymást szombaton a lázadók uralma alatt álló területtől délre, Vavunija…
dec. 2
11:53
Az ígértnél jóval kevesebb békefenntartó megy Dárfúrba (Népszava)
A beígért húszezres ENSZ-békefenntartó alakulat helyett mindössze egy hat és fél ezres kontingens kezdi meg működését jövő januárban az erőszak sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban - közölte szombaton az ENSZ-erők parancsnoka.

Keresés