2007. december 1. szombat

dec. 1
9:17
Kettős vereség az ex-miniszterelnöknek (Kripto Akadémia)
Kormánya után képviselői helyét is elvesztette John Howard távozó ausztrál kormányfő: munkáspárti választókörzeti ellenfele szombaton jelentette be a győzelmét.
dec. 1
9:28
Chávez kiszárítaná az USÁ-t (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken közölte: leállítják az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállításokat, ha Washington beleavatkozik az alkotmánymódosításról tartandó hétvégi népszavazásba.
dec. 1
10:02
Kína tőkét kovácsolna Tibetből (Kitekintő)
Kína új Tibet-politikát hirdetett: külföldi befektetőket csábítana a régióba. Vajon az emberi jogok tiszteletben nem tartása távol tartja a cégeket?
dec. 1
10:58
141 országban gyűjtik a voksokat Putyinnak (Kripto Akadémia)
Vasárnap Oroszországban közel 110 millió, külföldön mintegy másfél millió orosz polgár szavazhat a politikai pártok listáira, amelyekről kikerül majd az állami duma - az alsóház - 450 képviselője.
dec. 1
11:09
Újabb robbanás volt halálbányában (Infostart)
Újabb robbanás volt abban az ukrajnai szénbányában, amelyben 101 dolgozó vesztette életét a két héttel ezelőtti metánrobbanásban.
dec. 1
11:11
Vérontás nélkül ért véget az amerikai túszdráma (Infostart)
Békésen végződött az egyesült államokbeli Rocherster városban, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában elkövetett túszejtés: az elkövető a túszok elengedése után megadta magát, és rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette.
dec. 1
11:28
Rést találtak az osztrák terror-pajzson (Kripto Akadémia)
A muzulmán böjthónap, a ramadán elteltével adott ünnepi fogadáson mind az osztrák elnöknél, mind a kormányfőnél szerepelt a vendéglistán egy olyan személy, aki ellen a helyi hatóságok terrorista tevékenység gyanújával már jó ideje nyomozás folytatnak. Az illető kezet is rázott Heinz Fischer államfővel.
dec. 1
11:56
A macim, Mohamed (Kitekintő)
Szudáni muszlimok százai lengetnek zászlót, égetnek újságot és skandálnak az utcákon, követelve Gillian Gibbons halálra ítélését.
dec. 1
12:31
Lelőttek egy spanyol rendőrt Franciaországban (Kripto Akadémia)
Lelőttek egy spanyol rendőrt Franciaországban. Az áldozat a szakadár baszk ETA szervezet gerillái ellen indított műveletben vett részt - jelentette szombaton a Cadena Ser spanyol rádió.
dec. 1
13:10
A börtönhajó segíthet a gondon (Infostart)
Nagy-Britanniában elfogyott a hely a fegyintézetekben, a zsúfoltságon a börtönhajók segíthetnek.
dec. 1
13:16
Malina Hedvig kihallgatásának felvételét nem adják ki (Kitekintő)
Hiába ígérte meg, az országos főügyészség továbbra sem adja ki a Malina Hedvig kihallgatásán készült videofelvételt.
dec. 1
13:27
Franciaországban lelőttek egy spanyol rendőrt (Infostart)
Franciaországban lelőttek egy spanyol rendőrt.
dec. 1
14:29
Vezéráldozat a mobilóriásnál - javul az árfolyam (Napi)
dec. 1
14:31
Fogytán a türelem, zuhan a jelzálog-ikon (Napi)
dec. 1
15:09
Belgiumban tovább éleződik a politikai helyzet (Infostart)
A Belgium miniszterelnöki posztjára kijelölt flamand Yves Leterme úgy döntött, hogy lemond, visszaadja a kormányalakításra kapott megbízatást, mert "a frankofon pártok útját állják próbálkozásainak" - jelentette be a politikus szóvivője.
dec. 1
15:10
Túszdráma Clinton kampányirodájában: jól végződött (Kitekintő)
A demokrata elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton rochesteri kampányirodájában tegnap több túszt ejtett egy középkorú férfi.
dec. 1
17:07
Madárinfluenza Lengyelországban (Infostart)
Madárinfluenzás fertőzés gócait fedezték fel két pulykafarmon Lengyelország Mazóvia vajdaságában - közölte a lengyel állatorvosi szolgálat.
dec. 1
17:07
Párizs és Róma szoros együttműködésre készül (Kitekintő)
Elnökké választása óta először találkozott Romano Prodi olasz miniszterelnökkel Nicolas Sarkozy, Franciaország köztársasági elnöke.
dec. 1
21:32
Az orosz Távol-Keleten megkezdődött a választás (Kripto Akadémia)
Oroszország távol-keleti részén, a Csukcs- és a Kamcsatka-félszigeten helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor - közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor - megnyíltak a szavazóhelyiségek, megkezdődött az oroszországi parlamenti választás: mintegy 96 ezer körzetben közel 110 millió szavazásra jogosult polgár választhatja meg az állami duma - az alsóház - 450 képviselőjét. A szombati…
dec. 1
22:00
Már voksolnak a Távol-Keleten (Kripto Akadémia)
Oroszország távol-keleti részén, a Csukcs- és a Kamcsatka-félszigeten helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor - közép-európai idő szerint szombaton este 21 órakor - megnyíltak a szavazóhelyiségek, megkezdődött az orosz parlamenti választás: mintegy 110 millió szavazásra jogosult polgár választhatja meg az állami duma - az alsóház - 450 képviselőjét. Ugyanakkor a Távol-Kelet nehezen elérhető…

2007. december 2. vasárnap

dec. 2
6:55
Voksolás Oroszországban (Kripto Akadémia)
Moszkvában - s ezzel Oroszország legnyugatibb időzónájában - helyi idő szerint vasárnap reggel 8.00-kor, közép-európai idő szerint 6 órakor, még sötétben megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyiségei, miközben az orosz Távol-Keleten már kilenc órája szavazhatnak az állampolgárok.
dec. 2
9:06
Végleg félreállított orosz választási megfigyelők (Kitekintő)
Immár Oroszország saját független választási megfigyelő szervezetét arra kényszerítették, hogy bezárja szamarai megfigyelő irodáját.
dec. 2
9:35
Kitört a béke a Közel-Keleten? (Kitekintő)
Megállapodással ért véget az amerikai Annapolisban megrendezett Közel-Kelet-konferencia. A pozitívumok ennyiben ki is merülnek.
dec. 2
9:41
Hugo Chávez a médiaáldozat (Kripto Akadémia)
Az egész világra kiterjedő médiahadjárat áldozataként tüntette föl magát szombaton Hugo Chávez venezuelai elnök. A Kuba-barát államfő egy nappal az úgynevezett szocialista állam létrehozását célzó venezuelai alkotmányreformról szóló népszavazás előtt Caracasban sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a tömegtájékoztatási eszközök amerikai irányítás alatt álló világméretű zsarnokságának az áldozata,…
dec. 2
10:43
Kevesebb ENSZ-békefenntartó érkezik Dárfúrba (Infostart)
A korábban ígértnél kevesebb ENSZ-békefenntartó érkezik majd januárban a polgárháború sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban.
dec. 2
10:45
Leégett egy terminál Indonéziában (Infostart)
Indonéziában csaknem teljesen leégett az ország egyik legforgalmasabb repülőterének központi terminálja.
dec. 2
10:54
Ismét a kőolajszállítások leállításával fenyegetőzött Chavez (Infostart)
Az Egyesült Államokba irányuló kőolajszállítások leállításával fenyegetőzött ismét a venezuelai elnök.
dec. 2
11:04
Orosz választás: a Távol-Keleten már bezártak a szavazóhelyiségek (Infostart)
Moszkvában, helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor, közép-európai idő szerint hat órakor megnyíltak a parlamenti választás szavazóhelyiségei, miközben az orosz Távol-Keleten már bezártak a szavazóhelyiségek.
dec. 2
11:04
Fekete-fehér kép az iráni atomtárgyalásról (Kitekintő)
Ötórás tárgyalást folytatott egymással pénteken Javier Solana és az atomkérdéssel foglalkozó iráni főtárgyaló, Szaid Dzsalili.
dec. 2
11:15
Újrakezdődött a hidegháborús bújócska (Infostart)
Az orosz haditengerészet és a légierő növekvő aktivitása miatt a norvég haditengerészet úgy döntött, hogy a Barents-tengerre küldi néhány Ula-osztályú tengeralattjáróját, amelyeket a világ legcsendesebbjei között tartanak számon.
dec. 2
11:26
PKK: török helikopterek támadtak kurd állásokat Észak-Irakban (Kripto Akadémia)
A Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet egyik tisztségviselője beismerte vasárnap, hogy török helikopterek az előző nap lőtték a PKK harcosait Észak-Irakban, de azt állította, hogy a légitámadás egyetlen áldozatot sem szedett soraikból. Szombaton ugyanez a névtelenül nyilatkozó tisztségviselő tagadta, hogy bármilyen török behatolás történt volna Irakba, akár földön, akár levegőben. "Volt egy légi…
dec. 2
11:42
Összecsapások Srí Lankán - félszáz halott (Kripto Akadémia)
Meghalt 51 tamil lázadó a Srí Lanka-i kormányhadsereggel az ázsiai szigetország északi részén vívott összecsapásokban, hat katona pedig egy akna- illetve egy pokolgépes támadásban vesztette életét ugyanebben a térségben - közölte vasárnap a hadsereg. Katonák és a tamil tigrisek kézifegyverekkel és aknavetőkkel lőtték egymást szombaton a lázadók uralma alatt álló területtől délre, Vavunija…
dec. 2
11:53
Az ígértnél jóval kevesebb békefenntartó megy Dárfúrba (Kripto Akadémia)
A beígért húszezres ENSZ-békefenntartó alakulat helyett mindössze egy hat és fél ezres kontingens kezdi meg működését jövő januárban az erőszak sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban - közölte szombaton az ENSZ-erők parancsnoka.
dec. 2
12:09
Kaszparov katasztrófától tart Putyin győzelme esetén (Kitekintő)
Egy nappal a letartóztatásából való szabadonbocsátása után az ellenzéki vezető, Gerri Kaszparov Oroszország „veszélyes időszakára" figyelmeztetett.
dec. 2
12:29
Kun Miklós: Több csalás is van az oroszországi választásokon (Infostart)
Bár még nincs vége az orosz választásoknak, az eredmény már borítékolható - mondta az InfoRádiónak Kun Miklós történész. Hozzátette: az Egységes Oroszország Párt és Vlagyimir Putyin győzelméhez több csalás is hozzájárul.
dec. 2
12:31
Az iráni elnök részt vesz a Washingtonnal szövetséges arab országok csúcstalálkozóján (Infostart)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök részt vesz az Egyesült Államokkal szövetséges, hat Perzsa-öböl menti arab ország hétfőn kezdődő, katari csúcstalálkozóján - erősítette meg vasárnap a teheráni külügyminisztérium.
dec. 2
12:33
Merkel bírálta a véleménynyilvánítás korlátozását Oroszországban (Infostart)
Bírálta a véleménynyilvánítás korlátozását Oroszországban a német kancellár.
dec. 2
13:08
Az iráni nukleáris főtárgyaló Moszkvába látogat (Kripto Akadémia)
"Stratégiai ügyek" megtárgyalása céljából hétfőn Moszkvába utazik Szajed Dzsalili, Irán nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalója - jelentette be vasárnap a teheráni külügyminisztérium szóvivője. Oroszország nemrég kétségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy lenne értelme az ENSZ Biztonsági Tanácsa Irán elleni esetleges újabb szankcióinak, amelyekkel a világszervezet megpróbálná rávenni…
dec. 2
14:05
Műszaki nehézségek az észak-koreai atomreaktor leszerelésében (Infostart)
Műszaki nehézségek és biztonsági okok miatt február végéig biztosan eltart az egyetlen működő észak-koreai atomreaktor leszerelése - közölte a japán közszolgálati televízió.
dec. 2
14:50
Putyin szavazott és beszélgetett (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin elnök az Orosz Tudományos Akadémia Lenin sugárúton lévő épületében berendezett 2074-es számú szavazóhelyiségben adta le voksát vasárnap a parlamenti választáson, mint már a 2004-es elnökválasztáson is.
dec. 2
14:52
Leállították a palesztinai népszámlálást a Gázai övezetben (Infostart)
A Gázai övezetben leállította a palesztin lakosság összeírását a Hamász, mert a radikális szervezet szerint a számlálóbiztosok nem adják át nekik az összegyűjtött adatokat.
dec. 2
15:09
Putyin választási érve: növekvő gazdaság Oroszországban (Kitekintő)
Putyin két cikluson át vezette az országot. Korábban azt a cél tűzte ki, hogy megkétszerezi az ország gazdaságának GDP-jét.
dec. 2
15:18
100 százalékos választási részvétel egy szibériai faluban (Kripto Akadémia)
Szovjet időkre emlékeztető választói aktivitást jelentettek vasárnap egy szibériai faluból: a Kuzbassz szénmedence egyik községében már kora délután lepecsételhették az urnákat, mivel Bolsaja Pokrovka összes szavazópolgára leadta a voksát az orosz parlamenti választáson. Az Interfax jelentéséből nem derült ki, hány lakosa, illetve választópolgára van a Moszkvától 3500 kilométerre keletre fekvő…
dec. 2
15:34
Február végéig biztosan eltart az egyetlen észak-koreai atomreaktor leszerelése (Kripto Akadémia)
Műszaki nehézségek és biztonsági okok miatt február végéig biztosan eltart az egyetlen működő észak-koreai atomreaktor leszerelése - jelentette vasárnap az NHK japán közszolgálati televízió. Amerikai és dél-koreai tisztségviselők korábban bizonyosra vették, hogy még az év vége előtt sikerül működésképtelenné tenni a jongbjoni erőművet, mint ahogy az az Észak-Koreával kötött hathatalmi…
dec. 2
15:51
Választási jogsértések gyanújáról számolt be egy orosz emberi jogi szervezet (Infostart)
Oroszországban több mint ezer választási jogsértésre utaló bejelentésről számolt be a Golosz nevű független megfigyelői szervezet.
dec. 2
15:57
Török akció a kurdok ellen: kilőtt gerillák? (Kitekintő)
Egyes hírek szerint a török hadsereg súlyos veszteségeket okozott a PKK lázadóinak Irakban - vagy nem is történt semmi?
dec. 2
16:12
Több százezren tüntettek Katalónia önállósága mellett (Infostart)
Barcelonában a rendőrök szerint 200, a szervezők szerint 700 ezren követeltek nagyobb önállóságot Katalónia számára.
dec. 2
16:48
Hatalmas tüntetés Barcelonában (Kripto Akadémia)
Több százezer ember tüntetett Barcelonában, nagyobb önállóságot követelve Katalónia számára. A szombat esti demonstráción a rendőrök szerint 200, a szervezők állítása szerint viszont 700 ezren vettek részt. Sajtóbeszámolók szerint a tüntetők egy része nem érte be az - amúgy évtizedek óta autonóm - katalán régió nagyobb önállóságának követelésével. Ők a magasba emelt transzparenseiken és…
dec. 2
16:50
Fico-gate: a szlovák kormányfő is szőlőben utazik (Kitekintő)
Az olcsón felvásárolt földekből nemcsak Mečiar emberei húztak hasznot, hanem Fico kormányfőnek is jutott belőlük.
dec. 2
16:50
Választási jogsértések gyanújáról számolt be egy orosz emberi jogi szervezet (Kripto Akadémia)
Számos választási jogsértésre utaló bejelentésről számolt be vasárnap egy orosz emberi jogi szervezet. Országszerte több mint ezer panasz érkezett az erre a célra fenntartott telefonvonalunkon - nyilatkozta a Golosz (Szavazat) független megfigyelői szervezet elnöke, Grigorij Melkonjanc az Eho Moszkvi rádióállomásnak a parlamenti választások lefolyásáról.

Keresés