2007. június 1. péntek

jún. 1
1:05
A múmia bosszúja (168 Óra Online)
Furcsa játszma zajlik Lengyelország- ban a Kaczynskiak és a volt ellen- zékiek között: a táborok a hajdani állambiztonsági szervezettől örökölt iratokkal baltázzák le egymást. [Dátum: 2007. 06. 01. 00:57]
jún. 1
4:08
Fizetnének nekik, csak menjenek haza (Infostart)
A francia bevándorlási miniszter több ezer eurót adna azoknak a bevándorlóknak, akik elhagyják az országot. Hasonló kezdeményezés már korábban is volt Franciaországban. Akkor mintegy háromezren települtek vissza hazájukba.
jún. 1
5:30
Megdöbbentő nyílt levél (Infostart)
Több száz, életfogytiglanra ítélt olasz bűnöző nyílt levélben kérte Giorgio Napolitano államfőt, hogy állítsa vissza a halálbüntetést, mert szeretnének meghalni.
jún. 1
5:36
Íme a sokkoló kép a haldokló Diana hercegnőről! (Infostart)
Az elmúlt napok egyik legnagyobb nagy-britanniai botrányát az a tervezett dokumentumfilm okozta, melyet az egyik brit társaság június 6.-án szeretne bemutatni Diana hercegnő tíz évvel ezelőtti haláláról. Az eddig még nem látott, az autóbaleset helyszínén készített képek miatt sokan tiltakoztak, noha még nem is látták a filmet. A The Times újságírója viszont már látta...
jún. 1
6:12
Újabb hidegháborús retorika Putyintól (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin tegnap az amerikai fegyverkezéssel indokolta az új orosz rakéta keddi tesztelését. Az interkontinentális, ballisztikus hadieszköz állítólag "közvetlen válasz" Washington rakétapajzs-terveire. Az orosz elnök új fegyverkezési versenyről beszélt. Az Egyesült Államok váltig hangoztatja, hogy a rakétapajzs kizárólag az úgynevezett latorállamok ellen, azaz például Irán ellen készül.
jún. 1
6:46
Az operaház megelőzte az Eiffel-tornyot (Infostart)
Egy felmérés szerint a modern világ legnagyobb csodája a Sydney Operaház, a második helyet egy európai nevezetesség, az Eiffel-torony szerezte meg.
jún. 1
6:57
Évente 100 ezer kínai gyermek hal meg balesetekben (Infostart)
Kínában évente százezer gyermek veszíti életét valamilyen balesetben. Közülük a legtöbben autóbalesetben halnak meg vagy vízbe fulladnak. Sok 14 éven alulit pedig állatok támadnak meg.
jún. 1
7:02
Csapataik harcban állnak - az interneten (Infostart)
A hadtörténelem első nagyszabású "szájberháborúja" kezdődött el Észtország és Oroszország között, melyet feltételezések szerint az orosz titkosszolgálat indított, megtorlásul a tallini szovjet hősi emlékmű lebontásáért. Az informatikai szakértő szerint az internet valóban új hadszíntérnek tekinthető, a nemzetközi jogász azt mondta: a nemzetközi jog egyelőre nem ismer ilyen kategóriát.
jún. 1
9:01
Lerohanhatja a libanoni hadsereg a szélsőségeseket (Infostart)
Libanonban a Fatah al-Iszlám szélsőséges szervezet fegyvereseinek lerohanására készül a hadsereg - adta hírül az al-Dzsazíra.
jún. 1
9:03
Három év után is bíznak a kislány előkerülésében (Infostart)
Egy, a Portugáliában egy hónappal ezelőtt eltűnt brit kislány esetéhez nagyon hasonló eset történt Olaszországban három évvel ezelőtt.
jún. 1
9:10
Szabadul Doktor Halál (Kripto Akadémia)
Ma szabadul a börtönből Jack Kevorkian, akit csak "Doktor Halál" néven emlegettek elítélésekor, 1999-ben. Az orvos a kegyes halál eltökélt híve, s akkor indult per ellene, amikor videóra vette, hogy egyik páciense hogyan adja be magának a halálos injekciót a Kevorkian által kidolgozott gépezet segítségével.
jún. 1
9:15
Családban marad a poszt (Kripto Akadémia)
A japán kormányfő kinevezte a korrupciós ügyek miatt öngyilkosságot elkövetett agrárminisztere utódát. Abe Sindzo a földművelési tárca egyik hivatalnokát, a 48 éves Akagi Norihikót bízta meg a mezőgazdasági, erdészeti és halászati minisztérium vezetésévél.
jún. 1
9:39
A hadsereg titkos üzelmei (Infostart)
Mindent megtesz a pakisztáni politikai és katonai elit annak érdekében, hogy minél kevesebben szerezzenek tudomást egy könyvről, amely a hadsereg gazdasági befolyását tárja fel. Ráadásul egy olyan időszakban, amikor a növekvő elégedetlenség már-már a rezsim hatalmát fenyegeti.
jún. 1
9:55
A várt vallomás: "fogvatartóim jól bánnak velem" (Infostart)
A Gáza városában márciusban elrabolt BBC-tudósító szerint fogvatartói jól bánnak vele. Alan Johnstonról pénteken tett közzé valószínűleg az elrablását felvállaló Iszlám Hadsereg nevű szélsőséges szervezet egy felvételt a világhálón.
jún. 1
10:00
Moszkva ismét nemet mondott (Infostart)
Oroszország elutasítja a nyugati országok módosított határozattervezetét is Koszovó ügyében az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
jún. 1
10:06
Se zsuga, se nők: szomorú a hivatalnokok sorsa (Infostart)
Tilos ezentúl szerencsejátékot játszani, nőkkel szórakozni és ajándékokat elfogadni a külföldre utazó kínai hivatalnokoknak - ezt a szabályt vezette be az egyik kínai tartomány.
jún. 1
10:11
Michael Dell tudhat valamit (Napi)
jún. 1
10:33
Feszültség Berlin és Washington között (Infostart)
Bírálta az amerikai elnök környezetvédelmi terveit a német kormány, amely szerint George Bush akadályozni akarja a klímaváltozás elleni nemzetközi erőfeszítéseket.
jún. 1
10:49
Napok óta tilos helyen parkol a politikus (Infostart)
Nemhogy elnézést nem kér, de még annak a brit konzervatív képviselőnek áll feljebb, akinek autója három napja áll egy mozgássérülteknek szánt parkolóhelyen. A politikus nem érti, miért probléma ez, hiszen a parkolóknak ez a része sosincs tele.
jún. 1
11:38
Már Szlovákiában is kötelező a gyermekülés használata (Infostart)
Péntektől Szlovákiában is kötelező az autókban a gyermekülés használata. A kormány - az európai követelményeknek megfelelően - még tavaly szeptemberben döntött erről.
jún. 1
11:40
Egységkormány alakulhat Libanonban (Infostart)
Libanonban párbeszédet és egységkormány megalakítását szorgalmazta az ellenzékkel Szaad Haríri, aki kész találkozni a Hezbollah főtitkárával is.
jún. 1
11:52
A Gázában elrabolt BBC-tudósítóval jól bánnak fogva tartói Johnston videoüzenete szerint (Metropol)
A Gáza városában márciusban elrabolt BBC-tudósítóval jól bánnak fogva tartói egy internetre feltett videofelvétel szerint, amelyen Alan Johnston maga beszél erről.
jún. 1
11:54
Csehül áll a radar támogatottsága (Infostart)
A csehek többsége határozottan ellenzi az amerikai radarállomás elhelyezését az ország területén - derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményeiből.
jún. 1
11:56
Könnyebb lesz Oroszországba utazni (Infostart)
Péntektől érvényes az Európai Unió és Oroszország között megkötött vízumkönnyítési megállapodás. A dokumentum az Unió első ilyen tárgyú egyezménye.
jún. 1
12:43
A büntetlen rendőri túlkapásokra figyelmeztetnek (Infostart)
Egy tanulmány szerint egyre többször maradnak büntetlenül a rendőri túlkapások Franciaországban.
jún. 1
12:45
Szorosabb együttműködés Görögországgal (Infostart)
Görög-magyar munkacsoport létrehozásáról állapodott meg Athénban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a görög kormányfővel.
jún. 1
12:59
Szinte menekülnek Németországból (Infostart)
Miközben csökkenő mértékben, de továbbra is kedvelt célpontja a Kelet-Európából érkező vendégmunkásoknak Németország, az országot szinte sokkolta, hogy mennyien vándorolnak ki.
jún. 1
13:26
Iráni gesztus az atomprogram ügyében (Infostart)
Irán ígéretet tett arra, hogy információkat ad a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek a múltban eltitkolt nukleáris tevékenységéről.
jún. 1
14:18
A VMSZ elnöke tiltakozott a szerb parlamenti elnöknél (Kripto Akadémia)
Levélben tiltakozott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) új elnöke Oliver Dulic szerb parlamenti elnöknél ez utóbbinak a szabadkai kisebbségi pártokkal kapcsolatos, sértőnek vélt nyilatkozata miatt.
jún. 1
14:57
Ausztria megnyitotta munkaerőpiacát (Kripto Akadémia)
Május eleje óta nyolcszáz kelet-európai esztergályos, marós, hegesztő és egyéb szakmunkás kaphat egy kísérleti programnak köszönhetően munkavállalási engedélyt Ausztriában. E program keretében eddig ötven engedélyt adtak meg - jelentette be Christine Marek munkaügyi államtitkát. Az ötven engedélyezett közül harminc magyar, nyolc szlovák, négy szlovén, 3-3 lengyel és román. Tizenhét engedélykérelem…
jún. 1
15:31
Először látogatott Párizsba az óriás (Infostart)
Először landolt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380.
jún. 1
16:45
Sólyom 1956 emlékét méltatta Máltán (Kripto Akadémia)
A Máltai Egyetem 1956-ban diákokat küldött a magyar felkelők megsegítésére, s bár nem jutottak tovább a magyar határnál, az emlék ma is él Máltán, ennek a nagyon szép jelét látjuk itt ezen a csodálatos helyen - mondta Sólyom László köztársasági elnök pénteken Vallettában, miután Paul Borg Olivier polgármester társaságában, harangzúgás közepette megkoszorúzta az 1956-os forradalom és szabadságharc…
jún. 1
17:39
Betiltották a dohányzást Finnországban (Kripto Akadémia)
A zárt nyilvános helyekre - bárokra, szórakozóhelyekre, éttermekre - is kiterjesztették a dohányzási tilalmat Finnországban.
jún. 1
20:03
Dr. Halál szabad: "Sajnálom, most nem segíthetek meghalni" (Infostart)
Kiszabadult a börtönből Jack Kevorkian. A nyugdíjas patológus, aki Dr. Halálként híresült el az Egyesült Államokban, 130 embert segített a másvilágra.
jún. 1
20:48
Bush, az éjszakai rabló (Infostart)
A fejlett ipari államok vezetői fontos, de jelképes gesztusnak, a környezetvédők cinikus manipulációnak nevezték George Bush amerikai elnök legújabb elképzelését az üvegházhatást okozó gázok mérsékléséről. Az EU biztosa szerint pedig az amerikai hozzáállás eddig semmire nem vezetett. Bush és a G8-ak többi képviselője jövő héten tárgyal Németországban, a többi mellett a klímaváltozás elleni…
jún. 1
22:00
Videót küldtek a túszejtők (Infostart)
Először jelent meg egy iszlámista honlapon videofelvétel a BBC elrabolt gázai tudósítójáról, Alan Johnstonról. A rossz minőségű felvételen a riporter arról beszél, hogy jól bánnak vele, majd egy propaganda ízű szöveget mond el.

2007. június 2. szombat

jún. 2
4:24
Gyurcsányt és Karamanliszt nem zavarta, hogy különböző pártcsaládokhoz tartoznak (Kripto Akadémia)
Vegyes munkacsoport létrehozásáról állapodott meg a közlekedés, az energetika és a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok terén Gyurcsány Ferenc magyar és Kosztasz Karamanlisz görög kormányfő pénteki athéni találkozójukon. A felek a kétoldalú kapcsolatok kérdései mellett véleményt cseréltek a nyugat-balkáni térég és a kettéosztott Ciprus problémáiról, az EU-alkotmányról.
jún. 2
7:46
Megelevenedik Harry Potter varázslatos világa (Infostart)
Néhány héttel azelőtt, hogy lehull a lepel J. K. Rowling hetedik és egyben utolsó Harry Potter könyvéről, bejelentették, hogy a varázslótanonc világát és kalandjait megidéző élményparkot építenek.
jún. 2
8:51
Nincsenek nagy igényei: a családi háza 27 emeletes (Infostart)
Huszonhét emeletes felhőkarcolót építtet családi háznak India leggazdagabb embere Mumbaiban, a korábbi Bombayben.
jún. 2
9:44
Holttestek a tengerben (Kripto Akadémia)
Tizennyolc bomlásnak indult holttestet emelt ki a tengerből pénteken a francia haditengerészet Máltától délre, nemzetközi vizeken járőröző hajója - közölték a francia és a máltai hatóságok. A La Motte-Picquet fregatt legénysége rutin járőrszolgálatot hajtott végre, amikor felfedezte a testeket 200 tengeri mérföldre (360 kilométerre) a földközi-tengeri szigetország partjaitól délre. Semmilyen vízi…
jún. 2
9:46
Földrengés Japánban (Kripto Akadémia)
A Richter-skálán mért 4,6-es erősségű földrengés érte szombaton helyi idő szerint délután Japán keleti részét, azon belül a fővárost, Tokiót is - közölte az országos meteorológiai intézet. A rengés epicentruma a Tokiótól mintegy száz kilométerre északra fekvő Ibarakiban, hipocentruma 60 kilométer mélységben volt az intézet jelentése szerint. Sérülésekről vagy károkról egyelőre nincs hír, és…
jún. 2
9:56
Bomlásnak indult holltesteket sodort a tenger (Infostart)
Tizennyolc, bomlásnak indult holttestet emelt ki a tengerből a francia haditengerészet Máltától délre, nemzetközi vizeken járőröző hajója - közölték a francia és a máltai hatóságok.
jún. 2
10:02
Most Szomáliára mért csapást az amerikai haditengerészet (Infostart)
Rakétát lőtt ki egy amerikai hadihajó Szomália északi részére, a célpont a CNN szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik feltételezett tagja volt.
jún. 2
10:07
Enyhe földrengés volt Japánban (Infostart)
A Richter-skála szerinti 4,6-es erősségű földrengés volt Japán keleti részén - közölte az országos meteorológiai intézet.
jún. 2
10:33
Ázsia, Európa egyaránt félhet (Kripto Akadémia)
Robert Gates amerikai védelmi miniszter arra figyelmeztetett szombaton Szingapúrban, hogy az iráni és észak-koreai atomprogram éppúgy fenyegeti Ázsiát, mint Európát, s hogy az iraki zűrzavar a világon mindenütt bátorítja a szélsőségeseket. Az ázsiai országok szingapúri biztonsági fórumán felszólaló amerikai miniszter felszólította a földrész országait, hogy növeljék Afganisztánnak nyújtott…
jún. 2
10:38
"Amerikában volna szükség demokratikus átmenetre" (Kripto Akadémia)
Ricardo Alarcón kubai parlamenti elnök Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter Kubával kapcsolatos bírálatára reagálva a CNN hírtelevíziónak kijelentette: nem hazájában, hanem az Egyesült Államokban volna szükség demokratikus átmenetre. "Remélem, hogy az Egyesült Államokban demokratikus átmenet lesz, rezsimváltás, a háborús politikát a békepolitika váltja fel" - nyilatkozott Alarcón. Mint…
jún. 2
11:17
Fidel Castrón több "igen kényes műtétet" végeztek el (Kripto Akadémia)
"Teljesen felépült" betegségéből Fidel Castro kubai elnök - mondta Ricardo Alarcón, a kubai parlament elnöke a CNN amerikai hírtelevíziónak. "A legrosszabb pillanatok már mögöttünk vannak" - nyilatkozott a parlamenti vezető helyi idő szerint pénteken Havannából, hozzátette azonban, hogy Castróra még "igen szigorú tornaterv" vár. A 81. évében járó államfő betegségének természetéről - amely…
jún. 2
11:28
Bush az oroszokat noszogatja (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok azért szeretné Csehországban és Lengyelországban felépíteni rakétavédelmi pajzsának egyes részeit, hogy a rendszer, amely a NATO szövetségesek többségének a védelmét szolgálná, a lehető leghatékonyabb legyen - jelentette ki George Bush, amerikai államfő abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh lap. A Fehér Ház főnöke megismételte, hogy az…
jún. 2
11:52
Derűlátó nyilatkozat: "A legrosszabb már mögöttünk van" (Infostart)
Teljesen felépült betegségéből Fidel Castro kubai elnök - mondta Ricardo Alarcón, a szigetország parlamentjének elnöke a CNN amerikai hírtelevíziónak.
jún. 2
12:17
Síita fegyverarzenál Bagdadban (Kripto Akadémia)
Amerikai katonák megrohamozták a síita Mahdi Hadserege egy bagdadi erődítményét, ahol fegyverraktárra bukkantak, egyebek közt 23 rakétára, amelyeket feltevésük szerint a főváros erősen védett zöld zónája ellen szándékoztak bevetni a lázadók. A kiadott katonai közlemény szerint a rejtekhelyet egy olyan negyedben fedezték fel, amelyet lakói "a Mahdi Hadseregének tiltott övezete" néven ismernek, s…

Keresés