2007. június 1. péntek

jún. 1
1:05
A múmia bosszúja (168 Óra Online)
Furcsa játszma zajlik Lengyelország- ban a Kaczynskiak és a volt ellen- zékiek között: a táborok a hajdani állambiztonsági szervezettől örökölt iratokkal baltázzák le egymást. [Dátum: 2007. 06. 01. 00:57]
jún. 1
4:08
Fizetnének nekik, csak menjenek haza (Infostart)
A francia bevándorlási miniszter több ezer eurót adna azoknak a bevándorlóknak, akik elhagyják az országot. Hasonló kezdeményezés már korábban is volt Franciaországban. Akkor mintegy háromezren települtek vissza hazájukba.
jún. 1
5:30
Megdöbbentő nyílt levél (Infostart)
Több száz, életfogytiglanra ítélt olasz bűnöző nyílt levélben kérte Giorgio Napolitano államfőt, hogy állítsa vissza a halálbüntetést, mert szeretnének meghalni.
jún. 1
5:36
Íme a sokkoló kép a haldokló Diana hercegnőről! (Infostart)
Az elmúlt napok egyik legnagyobb nagy-britanniai botrányát az a tervezett dokumentumfilm okozta, melyet az egyik brit társaság június 6.-án szeretne bemutatni Diana hercegnő tíz évvel ezelőtti haláláról. Az eddig még nem látott, az autóbaleset helyszínén készített képek miatt sokan tiltakoztak, noha még nem is látták a filmet. A The Times újságírója viszont már látta...
jún. 1
6:12
Újabb hidegháborús retorika Putyintól (Népszava)
Vlagyimir Putyin tegnap az amerikai fegyverkezéssel indokolta az új orosz rakéta keddi tesztelését. Az interkontinentális, ballisztikus hadieszköz állítólag "közvetlen válasz" Washington rakétapajzs-terveire. Az orosz elnök új fegyverkezési versenyről beszélt. Az Egyesült Államok váltig hangoztatja, hogy a rakétapajzs kizárólag az úgynevezett latorállamok ellen, azaz például Irán ellen készül.
jún. 1
6:46
Az operaház megelőzte az Eiffel-tornyot (Infostart)
Egy felmérés szerint a modern világ legnagyobb csodája a Sydney Operaház, a második helyet egy európai nevezetesség, az Eiffel-torony szerezte meg.
jún. 1
6:57
Évente 100 ezer kínai gyermek hal meg balesetekben (Infostart)
Kínában évente százezer gyermek veszíti életét valamilyen balesetben. Közülük a legtöbben autóbalesetben halnak meg vagy vízbe fulladnak. Sok 14 éven alulit pedig állatok támadnak meg.
jún. 1
7:02
Csapataik harcban állnak - az interneten (Infostart)
A hadtörténelem első nagyszabású "szájberháborúja" kezdődött el Észtország és Oroszország között, melyet feltételezések szerint az orosz titkosszolgálat indított, megtorlásul a tallini szovjet hősi emlékmű lebontásáért. Az informatikai szakértő szerint az internet valóban új hadszíntérnek tekinthető, a nemzetközi jogász azt mondta: a nemzetközi jog egyelőre nem ismer ilyen kategóriát.
jún. 1
9:01
Lerohanhatja a libanoni hadsereg a szélsőségeseket (Infostart)
Libanonban a Fatah al-Iszlám szélsőséges szervezet fegyvereseinek lerohanására készül a hadsereg - adta hírül az al-Dzsazíra.
jún. 1
9:03
Három év után is bíznak a kislány előkerülésében (Infostart)
Egy, a Portugáliában egy hónappal ezelőtt eltűnt brit kislány esetéhez nagyon hasonló eset történt Olaszországban három évvel ezelőtt.
jún. 1
9:10
Szabadul Doktor Halál (Népszava)
Ma szabadul a börtönből Jack Kevorkian, akit csak "Doktor Halál" néven emlegettek elítélésekor, 1999-ben. Az orvos a kegyes halál eltökélt híve, s akkor indult per ellene, amikor videóra vette, hogy egyik páciense hogyan adja be magának a halálos injekciót a Kevorkian által kidolgozott gépezet segítségével.
jún. 1
9:15
Családban marad a poszt (Népszava)
A japán kormányfő kinevezte a korrupciós ügyek miatt öngyilkosságot elkövetett agrárminisztere utódát. Abe Sindzo a földművelési tárca egyik hivatalnokát, a 48 éves Akagi Norihikót bízta meg a mezőgazdasági, erdészeti és halászati minisztérium vezetésévél.
jún. 1
9:17
Oxfam: fizessenek a G8-ak! (HVG)
A gazdag államoknak évente 50 milliárd dollárral kellene segíteniük Afrikát és más elszegényedett nemzeteket a klímaváltozás elkerülhetetlen következményeivel szembeni küzdelemben, különös tekintettel a szárazságra, az árvizekre és a csökkenő terméshozamra – áll a G8-ak németországi csúcsértekezletét megelőzően ismertetett Oxfam-jelentésben.
jún. 1
9:19
A lengyel kamat fele a magyarnak (orientpress)
Csaknem a fele a lengyel alapkamat a magyarországi szintnek. Ugyanakkor a lengyel központi bank 4,25 százalékos irányadó kamatát egyelőre nem változtatja.
jún. 1
9:22
Koszovó: Oroszország hajthatatlan (HVG)
Oroszország elutasítja az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyugati tagállamai által javasolt módosított határozattervezetét is Koszovó státusa ügyében – jelentette be az orosz külügyminisztérium szóvivője.
jún. 1
9:39
A hadsereg titkos üzelmei (Infostart)
Mindent megtesz a pakisztáni politikai és katonai elit annak érdekében, hogy minél kevesebben szerezzenek tudomást egy könyvről, amely a hadsereg gazdasági befolyását tárja fel. Ráadásul egy olyan időszakban, amikor a növekvő elégedetlenség már-már a rezsim hatalmát fenyegeti.
jún. 1
9:39
Európa elhízza magát, rajtaütnek a gyártókon (HVG)
Az európai élelemiszeripar törvényi szabályozásnak nézhet elébe, ha nem veszi fel a harcot a fogyasztók felesleges kilóival - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A túlsúlyosság olyan probléma, amelyet már az érdekelt ipari szereplők sem nézhetnek tétlenül.
jún. 1
9:55
A várt vallomás: "fogvatartóim jól bánnak velem" (Infostart)
A Gáza városában márciusban elrabolt BBC-tudósító szerint fogvatartói jól bánnak vele. Alan Johnstonról pénteken tett közzé valószínűleg az elrablását felvállaló Iszlám Hadsereg nevű szélsőséges szervezet egy felvételt a világhálón.
jún. 1
10:00
Moszkva ismét nemet mondott (Infostart)
Oroszország elutasítja a nyugati országok módosított határozattervezetét is Koszovó ügyében az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
jún. 1
10:06
Se zsuga, se nők: szomorú a hivatalnokok sorsa (Infostart)
Tilos ezentúl szerencsejátékot játszani, nőkkel szórakozni és ajándékokat elfogadni a külföldre utazó kínai hivatalnokoknak - ezt a szabályt vezette be az egyik kínai tartomány.
jún. 1
10:06
AC Milan: Ancelotti hosszabbított (HVG)
Aláírta új, 2010-ig szóló szerződését az AC Milannál Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapat vezetőedzője.
jún. 1
10:11
Michael Dell tudhat valamit (Napi)
jún. 1
10:27
A német kormány elégedetlen Bush terveivel (HVG)
Bírálta a német kormány pénteken George Bush amerikai elnök előző nap előterjesztett környezetvédelmi terveit.
jún. 1
10:33
Feszültség Berlin és Washington között (Infostart)
Bírálta az amerikai elnök környezetvédelmi terveit a német kormány, amely szerint George Bush akadályozni akarja a klímaváltozás elleni nemzetközi erőfeszítéseket.
jún. 1
10:49
Napok óta tilos helyen parkol a politikus (Infostart)
Nemhogy elnézést nem kér, de még annak a brit konzervatív képviselőnek áll feljebb, akinek autója három napja áll egy mozgássérülteknek szánt parkolóhelyen. A politikus nem érti, miért probléma ez, hiszen a parkolóknak ez a része sosincs tele.
jún. 1
10:49
Gyurcsány: fejfájásra gyógyszert találni (HVG)
A Görögországban és Magyarországon folyó politikai, társadalmi és gazdasági változások között vont párhuzamot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Athénban a görög gazdasági, üzleti élet meghatározó személyiségeivel találkozva.
jún. 1
11:22
A százéves mérnök szerint lesz nagymarosi duzzasztó (HVG)
A bős-nagymarosi vízlépcső egyik tervezője szerint a magyarok egyszer úgyis felépítik a nagymarosi duzzasztógátat.
jún. 1
11:24
Vízumkönnyítési megállapodás az EU és Oroszország között (orientpress)
2007. június 1-jén hatályba lép az Európai Unió és Oroszország között megkötött vízumkönnyítési megállapodás, mely az EU első ilyen tárgyú egyezménye- tájékoztatott Odze György a Külügyminisztérium sajtószóvivője. A megállapodás alapján az uniós polgárok a jelenlegihez képest könnyített feltételek mellett juthatnak oroszországi beutazásra jogosító vízumhoz, illetve az orosz állampolgárok szintén…
jún. 1
11:38
Már Szlovákiában is kötelező a gyermekülés használata (Infostart)
Péntektől Szlovákiában is kötelező az autókban a gyermekülés használata. A kormány - az európai követelményeknek megfelelően - még tavaly szeptemberben döntött erről.
jún. 1
11:40
Egységkormány alakulhat Libanonban (Infostart)
Libanonban párbeszédet és egységkormány megalakítását szorgalmazta az ellenzékkel Szaad Haríri, aki kész találkozni a Hezbollah főtitkárával is.
jún. 1
11:48
Pizarro a Chelsea-hez, Ranieri a Cityhez tart (HVG)
Az angol The Times című napilap szerint a Chelsea-ben folytatja pályafutását Claudio Pizarro, a Bayern München perui válogatott labdarúgója.
jún. 1
11:54
Csehül áll a radar támogatottsága (Infostart)
A csehek többsége határozottan ellenzi az amerikai radarállomás elhelyezését az ország területén - derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményeiből.
jún. 1
11:56
Könnyebb lesz Oroszországba utazni (Infostart)
Péntektől érvényes az Európai Unió és Oroszország között megkötött vízumkönnyítési megállapodás. A dokumentum az Unió első ilyen tárgyú egyezménye.
jún. 1
12:08
Nyugat-európai infláció: 1,9 százalék (orientpress)
Gyakorlatilag szinten maradt az euróövezetben az infláció - tájékoztatta az OrientPresst az EU statisztikai hivatala.
jún. 1
12:43
A büntetlen rendőri túlkapásokra figyelmeztetnek (Infostart)
Egy tanulmány szerint egyre többször maradnak büntetlenül a rendőri túlkapások Franciaországban.
jún. 1
12:45
Szorosabb együttműködés Görögországgal (Infostart)
Görög-magyar munkacsoport létrehozásáról állapodott meg Athénban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a görög kormányfővel.
jún. 1
12:49
A francia rendőrök is megússzák (HVG)
A francia rendőri túlkapások jogi következményeinek hiányára hívta fel a figyelmet az Emberi Jogok Ligája (LDH) és az ügyvédek, illetve a bírók szakszervezete közösen készített jelentésükben.
jún. 1
12:59
Szinte menekülnek Németországból (Infostart)
Miközben csökkenő mértékben, de továbbra is kedvelt célpontja a Kelet-Európából érkező vendégmunkásoknak Németország, az országot szinte sokkolta, hogy mennyien vándorolnak ki.
jún. 1
13:26
Iráni gesztus az atomprogram ügyében (Infostart)
Irán ígéretet tett arra, hogy információkat ad a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek a múltban eltitkolt nukleáris tevékenységéről.
jún. 1
14:18
A VMSZ elnöke tiltakozott a szerb parlamenti elnöknél (Népszava)
Levélben tiltakozott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) új elnöke Oliver Dulic szerb parlamenti elnöknél ez utóbbinak a szabadkai kisebbségi pártokkal kapcsolatos, sértőnek vélt nyilatkozata miatt.
jún. 1
14:42
Bush a bolgár ápolónők szabadon engedését követeli Líbiától (HVG)
A líbiai látogatásra készülő George W. Bush amerikai elnök azt követeli Tripolitól, hogy engedje szabadon a halálra ítélt öt bolgár ápolónőt.
jún. 1
14:53
A gazdag államok okozták, a szegények szenvedik meg a klímaváltozást? (MaHu)
A gazdag államoknak évente 50 milliárd dollárral kellene segíteniük Afrikát és más elszegényedett nemzeteket a klímaváltozás elkerülhetetlen következményeivel szembeni küzdelemben.
jún. 1
14:57
Ausztria megnyitotta munkaerőpiacát (Népszava)
Május eleje óta nyolcszáz kelet-európai esztergályos, marós, hegesztő és egyéb szakmunkás kaphat egy kísérleti programnak köszönhetően munkavállalási engedélyt Ausztriában. E program keretében eddig ötven engedélyt adtak meg - jelentette be Christine Marek munkaügyi államtitkát. Az ötven engedélyezett közül harminc magyar, nyolc szlovák, négy szlovén, 3-3 lengyel és román. Tizenhét engedélykérelem…
jún. 1
15:31
Először látogatott Párizsba az óriás (Infostart)
Először landolt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380.
jún. 1
15:42
Először landolt Párizsban az Airbus A380 (HVG)
A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380 pénteken landolt először a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.
jún. 1
16:05
Ortodox–katolikus találkozó Moszkvában (orientpress)
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke, Erdő Péter bíboros előreláthatólag június 11-én Moszkvába utazik, hogy egy ortodoxok és katolikusok közötti konzultáción vegyen részt. A felekezetközi találkozóra a Moszkvai Patriarkátus nemzetközi egyházi kapcsolatokért felelős titkárságának kezdeményezéseként kerül sor.
jún. 1
16:26
Beperelte az amerikai hírszerző szervezetet a volt CIA-ügynök (HVG)
Pert indított az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ellen a kiszivárogtatási botrány révén elhíresült Valerie Plame volt CIA-ügynök azon az alapon, hogy az ügynökség akadályozza az esetről szóló könyvének megjelentetését.
jún. 1
16:37
Talmácsi negyedik az első olasz időmérőn (HVG)
Talmácsi Gábor a negyedik lett a 125 kcm-es kategória első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hatodik futamán, az Olasz Nagydíjon.
jún. 1
16:45
Sólyom 1956 emlékét méltatta Máltán (Népszava)
A Máltai Egyetem 1956-ban diákokat küldött a magyar felkelők megsegítésére, s bár nem jutottak tovább a magyar határnál, az emlék ma is él Máltán, ennek a nagyon szép jelét látjuk itt ezen a csodálatos helyen - mondta Sólyom László köztársasági elnök pénteken Vallettában, miután Paul Borg Olivier polgármester társaságában, harangzúgás közepette megkoszorúzta az 1956-os forradalom és szabadságharc…
jún. 1
16:52
Moszkva: London poltikai célra használja a Litvinyenko -gyilkosságot! (MaHu)
Nagy-Britannia politikai célokra használja fel Alekszandr Litvinyenko dezertált orosz állambiztonsági tiszt meggyilkolásának ügyét, és ez árt London és Moszkva kapcsolatainak - jelentette ki pénteken Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Keresés