2008. január 2. szerda

jan. 2
0:08
Diktátor túl a hullámvölgyön? (Kitekintő)
Miközben Benazir Bhutto meggyilkolása megszabadította Pervez Musarrafot legesélyesebbnek tartott riválisától, a pakisztáni elnök katonai és diplomáciai téren is megerősödött.
jan. 2
0:12
TITANIC utazó kiállítás (Kitekintő)
Idén szeptemberben nyílt meg a Millenáris fogadóban a Titanic utazó kiállítás, amely 1991 óta járja a világot (18 ország, 16 millió látogató).
jan. 2
0:16
A farkasok miatt lesz rendkívüli állapot Kárpátalján? (Kitekintő)
Míg 1970 körül mindössze 20-25 ordas élt a kárpátaljai hegyek közt, a jövő nyárra legalább 500-ra szaporodhat az ordasok populációja, ami jelentős veszélyeket rejt.
jan. 2
0:20
Agyonhallgatott Kína-politikánk II. (Kitekintő)
Kevés szó esik a sajtóban hazánk és a kelet-ázsiai ország viszonyáról. A Kitekintő év végi összefoglaló-sorozatának második része.
jan. 2
0:24
Két szigettel bővül az eurózóna (Kitekintő)
A 2004 óta EU-tag Máltán és Cipruson 2008. január elsejével kerül bevezetésre a közös európai pénz.
jan. 2
0:28
Véres zavargások a kenyai választás után (Kitekintő)
Az eddigi elnök, Mwai Kibaki nyerte a december 27-én megtartott kenyai elnökválasztásokat. Az ellenzék csalást emleget, az országban több helyen zavargások törtek ki.
jan. 2
0:32
A klímaváltozás megzavarja a szénkörforgást (Kitekintő)
Az indonéziai Bali szigetén december 15-én befejeződött klímakonferencia valóban meghatározó fontosságú. A jelenlegi éghajlati válságért különböző, üvegházhatást okozó gázok a felelősök.
jan. 2
0:36
Amerikai diplomata sofőrjét kilőtték (Kitekintő)
Egy amerikai diplomatát megsebesítettek és sofőrét megölték, amikor Szudán fővárosában, Kartúmban rálőttek a gépjárműre, miközben a rezidenciára tartottak.
jan. 2
0:40
Tőkés László: autonómiát, nem elszakadást akarnak a romániai magyarok (Kitekintő)
Az erdélyi magyarok több autonómiát kérnek, de nem Erdély függetlenségét akarják, még akkor sem, ha Koszovó precedenst jelentene e kérdésben – hangsúlyozza Tőkés László.
jan. 2
0:44
Bhutto leleplezésre készült halála napján (Kitekintő)
A legújabb hírek szerint Bhuttónak bizonyítékai voltak a választás manipulálására, amelyeket amerikai képviselőknek akart átadni halála napján. Musarraf tagad.
jan. 2
7:06
Biztonságosak a kenyai turisztikai célpontok (Infostart)
A Külügyminisztérium továbbra is azt tanácsolja, hogy a Kenyában tartózkodó magyarok ne hagyják el szálláshelyüket. Szelestey Lajos külügyi szóvivő az InfoRádiónak elmondta: mind a 415 magyar állampolgár biztonságban van, a turisták által látogatott helyeket ugyanis nem érintették a zavargások.
jan. 2
8:53
Bhutto-klán és a hatalom akarói (Kitekintő)
Aszif Zardari továbbra is tagadja a pakisztáni kormányzat azon állítását, hogy feleségét, Benazir Bhuttót az al-Kaida gyilkolta volna meg.
jan. 2
10:10
Megroggyant amerikai bankokra ugranának a kuvaitiak (Napi)
jan. 2
10:22
Kormányterv: ne menjen orvoshoz, gyógyítsa magát otthon! (Infostart)
A brit kormány úgy kíván spórolni az ország egészségügyi kiadásain, hogy arra próbálja rávenni az embereket: inkább kezeljék otthon saját magukat és ne menjenek orvoshoz. A kezdeményezés a köszvényes, az asztmás és a szívbetegekre is vonatkozna.
jan. 2
10:24
"Tudta, hogy vannak, akik végezni akarnak vele" (Infostart)
Nem vette figyelembe Benazir Bhutto, a december 27-én meggyilkolt pakisztáni ellenzéki politikus az ellene tervezett merényletről szóló értesüléseket - közölte az Egyesült Államok.
jan. 2
10:39
Slota felhívása: Védjük az identitásunkat! (Kitekintő)
Az SNS-es Jána Slota nemzeti pártvezér az újkori szlovák állam tizenötödik évfordulójának apropóján megjegyezte: óriási öröm tölti el keblét, hogy a szlovák nemzet elérte önrendelkezését, azon nemzetét, amelyet ezer éven keresztül idegen csizmák tiportak a földbe.
jan. 2
11:37
Újabb városban vezették be a dugódíjat (Infostart)
Milánóban dugódíjat vezettek be a centrumba behajtó autósok számára a levegőszennyezés és forgalom csökkentésére.
jan. 2
11:55
Szlovák hóhelyzet: érdemes a hegyekbe menni (Infostart)
Szlovákiában zavartalan a közlekedés, hiszen a kiadós havazás elkerülte az országot, csupán a hajnali köd okoz gyakran gondokat.
jan. 2
12:01
Orosz kézbe került a szerb olajvállalat (Infostart)
Versenyeztetés nélkül az orosz Gazprom gázipari óriás olajtermelő leányvállalata lesz a szerb állami kőolajvállalat többségi tulajdonosa. A szerb kormány döntését szerdán jelentették be Belgrádban.
jan. 2
12:06
Szexbotránya miatt lemondott a malajziai egészségügyi miniszter (Metropol)
Lemondott szerdán Malajzia egészségügyi minisztere, miután beismerte, hogy ő és barátnője látható egy titokban felvett nemi aktus képsorain.
jan. 2
12:50
Szíria nem működik együtt Franciaországgal (Infostart)
Szíria megszakítja az együttműködést Franciaországgal a libanoni válság ügyében - jelentette be az arab állam külügyminisztere.
jan. 2
12:55
A kenyai erőszak beszüntetését követeli az Egyesült Államok és Nagy-Britannia (Infostart)
Közös nyilatkozatban követelte a Kenyában kirobbant politikai erőszak beszüntetését Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. London ugyanakkor elismerte: nem tudja, ki a győztese a vitatott eredményű elnökválasztásnak.
jan. 2
13:06
Margit hercegnő a román trón várományosa (Kitekintő)
Legidősebb lányát, Margitot jelölte utódául I. Mihály román exkirály múlt vasárnap. Lesz valaha monarchia a szomszédban?
jan. 2
13:37
Izraeli-palesztin-amerikai csúcs lesz Jeruzsálemben (Infostart)
Január 10-én háromoldalú csúcstalálkozót tartanak Jeruzsálemben George Bush amerikai és Mahmúd Abbász palesztin elnök, valamint Ehud Olmert izraeli miniszterelnök részvételével - jelentette be egy palesztin illetékes.
jan. 2
13:44
Ítéletidő Romániában és Bulgáriában (Metropol)
Az erős szél miatt lezártak szerdán öt kikötőt a Fekete-tenger partján Romániában, ahol az ítéletidő már két halálos áldozatot is követelt – jelentették be a hatóságok.
jan. 2
13:53
Zátonyra futott egy teherhajó az angol partoknál (Infostart)
Zátonyra futott egy veszélyes rakományt szállító német hajó Anglia déli partjai közelében. A 27 fős legénységből senki sem sérült meg.
jan. 2
14:21
Szlovénia átvette az uniós elnökséget (Kitekintő)
Az első kelet-európai, frissen csatlakozott tagállam Szlovénia lehetett, aki az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét betölti.
jan. 2
14:59
Spanyolországban durvul a kormány és a katolikus egyház csatája (Infostart)
A spanyol szocialisták nyilatkozatban támadták a katolikus egyház vezetését, amiért az semmibe veszi a polgári szabadságjogokat, megsértve ezzel a demokrácia elveit.
jan. 2
16:31
Egy basszusgitár, a 88 éves mama és a remény (Infostart)
A csütörtöki előválasztás előtt néhány órával is intenzív kampányt folytattak az elnökjelöltségre pályázó amerikai politikusok. Az iowai előválasztás indítja azt a folyamatot, amelynek végén a két nagy párt egy-egy jelöltje mérkőzik majd meg novemberben az Egyesült Államok elnökségéért.
jan. 2
16:42
Újabb bukás előtt az amerikai óriásbankok (Napi)
jan. 2
16:47
Bozótvágókkal ölik egymást az emberek Kenyában (Infostart)
Egyre nagyobb nyomás nehezedik Kenyára, hogy fékezze meg a vitatott kimenetelű elnökválasztás miatt kirobbant etnikai erőszakot. Az ENSZ a kenyai rendőrséget idézve azt mondta, hogy a 300-hoz közelítő halálos áldozat mellett 70 ezer ember menekült el otthonából. Az elnökválasztás eredményét külföldön is bírálták, az Afrikai Unió pedig küldöttséget menesztett Nairobiba, hogy válságtanácskozást…
jan. 2
16:48
450 vadászgépet kell pótolnia az amerikai légvédelemnek (Kitekintő)
A felszállási tilalommal sújtott F-15-ös flotta helyettesítése nagy fejtörést okoz az amerikai hadvezetésnek.
jan. 2
17:04
Tűz pusztított a világ egyik legfontosabb rákkórházában (Infostart)
Teljesen kiégett a világ első, kifejezetten rákkutatásra és -kezelésre alapított kórházának felső emelete Londonban. A tűzesetnek hivatalos adatok szerint nincs sérültje.
jan. 2
17:32
Famous quotations IV. (Kitekintő)
Have a vision. Be demanding. - Legyen elképzelésed. Ne érd be kevesebbel. /Colin Powell/
jan. 2
18:15
Fico beszólt az újságíróknak: "Maguk meg hogy néznek ki?" (Kitekintő)
Robert Fico szlovák kormányfő mindjárt az év első napján megkezdte önként vállalt misszióját, melynek keretében az újságírók kioktatásával kezdett.
jan. 2
18:42
Vérfagyasztó hírek Kenyából: mi lesz a nyaraló magyarokkal? (Infostart)
A Külügyminisztérium megváltoztatta korábbi álláspontját, és arra figyelmeztet: senki ne utazzon Kenyába. A tárca szerint a turisták is veszélyben vannak, és félő, hogy a szállodákban sincsenek biztonságban.
jan. 2
19:49
Tom Lantos súlyos betegsége miatt visszavonul (Infostart)
Tom Lantos demokrata párti amerikai kongresszusi képviselő bejelentette, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikai pályától, az idei választásokon már nem indul harcba újabb képviselőházi mandátumért.
jan. 2
20:22
A magyar társaság a figyelmeztetés ellenére is visz utasokat Kenyába (Infostart)
A külügyminisztériumi felhívás ellenére elindítja a járatát Kenyába a Travel Service. A légitársaság vezetője szerint Kenyában nincs háború, ezért hiába a figyelmeztetés, nem szeg szerződést azzal, hogy lemondja a gépet.
jan. 2
20:23
Több száz embert helyeztek biztonságba egy vulkán közeléből Chilében (Metropol)
Hétszáz embert evakuáltak szerdán egy chilei vulkán közeléből, de nagyobb arányú kitelepítésre egyelőre nincs szükség a hatóságok szerint.
jan. 2
20:27
Egyre zsúfoltabbá teszik a bevándorlók Angliát (Infostart)
Anglia lett Európa legzsúfoltabb nemzete - derült ki a legfrissebb statisztikából. Ezzel megelőzte Hollandiát és Belgiumot - köszönhetően elsősorban a bevándorlási hullámnak.
jan. 2
20:54
Budapestre készül Nagy-Britannia legöregebb ikerpárja (Infostart)
Január elsején ünnepelte 100. születésnapját Anglia legöregebb ikerpárja. Betty és Jenny a riporterek kérdéseire válaszolva elmondta: ha kitavaszodik, szívesen ellátogatnának Budapestre.
jan. 2
21:27
Bhutto-gyilkosság: Elhalasztott választások, hiteltelen nyomozás (Infostart)
Miközben Pakisztánban Benazir Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolása nyomán februárra halasztották a választásokat, amerikai illetékesek kétségeiket fejezték ki, hogy valóban az al-Kaida emberei hajtották-e végre a sokkoló merényletet. A New York Times szerint a pakisztáni kormány által folytatott vizsgálatot otthon és külföldön egyerán bizalmatlanság övezi.
jan. 2
21:32
Alkotmánybírósághoz fordultak a vendéglősök a dohányzási tilalom miatt (Infostart)
Január 1-je óta újabb nyolc német tartományban tilos a dohányzás az éttermekben, kocsmákban és bárokban, valamint a kórházakban, iskolákban és állami hivatalokban, de még a pályaudvarokon is. A tilalmat megsértő cigarettázókra 100 euró bírság szabható ki, viszont a vendéglátói üzemek tulajdonosait akár ezer euró büntetésre is ítélhetik.
jan. 2
21:43
Bűnvádi vizsgálat indul a CIA-videók ügyében (Infostart)
Bűnvádi vizsgálat indul az Egyesült Államokban annak ügyében, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megsemmisített olyan videókat, amelyekre terroristagyanús személyek kihallgatását, "kemény vallatási módszerek" alkalmazását vették fel.

Keresés