2007. július 1. vasárnap

júl. 1
7:10
Változnak a vizitdíj fizetésének szabályai (Népszava)
Mától részben változnak a vizitdíj fizetésének szabályai; egyes munkakörökben dolgozók mentesülnek a díjfizetés alól, bizonyos ellátási formák igénybevételénél azonban többet kell majd fizetni.
júl. 1
7:37
A rendőrök a segítségünkkel állítják össze a top 10-es listát (Infostart)
Az autósok segítségével kívánja felszámolni a dugókat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amely összeállítja a fővárosi közlekedés legkritikusabb helyeinek listáját.
júl. 1
7:59
Kilenc új város (Népszava)
Kilenc település kap városi címet július elsejével, ezzel 298-ra emelkedik a magyarországi városok száma. Kozármisleny Baranya megye 13. városa lesz júliustól. A Pécstől hét kilométerre található, 5200 lakosú település polgármestere, Völgyesi Gyula az MTI-nek elmondta: több mint egy évtized alatt csaknem megkétszereződött a településen élők száma.
júl. 1
8:33
A Belváros új főutcáját tervezi kialakítani Rogán Antal (Infostart)
Átadták a belvárosi Szabadság tér felújított déli részét. Rogán Antal, V. kerületi polgármester az InfoRádiónak elmondta, hogy a beruházás illeszkedik abba a programba, amely szerint a kerületnek egy új, a Kálvin tértől a Szent István körútig tartó sétáló övezete lesz.
júl. 1
10:32
Változnak a vizitdíj-szabályok (Infostart)
Mától részben változnak a vizitdíj fizetésének szabályai; egyes munkakörökben dolgozók mentesülnek a díjfizetés alól, bizonyos ellátási formák igénybevételénél azonban többet kell majd fizetni.
júl. 1
11:05
Ingyen buszozhatnak a kisgyerekes szülők Szolnokon júliustól (Népszava)
Ingyen utazhatnak a kisgyerekes szülők Szolnokon a Jászkun Volán helyi autóbuszjáratain júliustól; a kedvezményt az tette lehetővé, hogy a helyi önkormányzat rendeletet alkotott a kisgyermes családok tömegközlekedési támogatásáról.
júl. 1
11:07
Dávid Ibolya: olajügyben a felelősség kollektív (Népszava)
Az MDF elnöke egy vasárnapi lapinterjúban úgy vélekedett: az olajhamisítási ügyben a felelősség kollektív, hiszen ez az ügy öt kormányon húzódik keresztül, ezért a pártok nem mutogathatnak egymásra; Dávid Ibolya arra is emlékeztetett: az iratokat 2001-ben titkosították 85 évre.
júl. 1
11:15
16 éves fiút gyanúsítanak a hajdúdorogi emberöléssel (HVG)
A rendőrök elfogtak egy 16 éves hajdúdorogi fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakásában agyonvert egy hajdúdorogi férfit - közölte Vezendi Jánosné rendőrőrnagy.
júl. 1
12:15
Dávid Ibolya: olajügyben a felelősség kollektív (HVG)
Az MDF elnöke egy lapinterjúban úgy vélekedett, hogy az olajhamisítási ügyben a felelősség kollektív, hiszen ez az ügy öt kormányon húzódik keresztül, ezért a pártok nem mutogathatnak egymásra. Arra is emlékeztetett, hogy az iratokat 2001-ben titkosították 85 évre.
júl. 1
13:14
MSZP, SZDSZ - aláírták a koalíciós szerződés mellékletét (Népszava)
Aláírta a koalíciós szerződés mellékletét Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap Budapesten.
júl. 1
13:32
Ingyen buszozhatnak a kisgyerekes szülők Szolnokon (HVG)
Ingyen utazhatnak a kisgyerekes szülők Szolnokon a Jászkun Volán helyi autóbuszjáratain júliustól; a kedvezményt az tette lehetővé, hogy a helyi önkormányzat rendeletet alkotott a kisgyermes családok tömegközlekedési támogatásáról.
júl. 1
14:01
Koalíciós megállapodás (Népszava)
A gazdasági növekedésre, az egészségügyre és a múlt lezáratlan kérdéseinek rendezésére vonatkozó fejezeteket nevezte a koalíciós megállapodás mellékletéből az SZDSZ számára a legfontosabbnak Kóka János, a párt elnöke vasárnap Budapesten, a dokumentum aláírása után sajtótájékoztatón.
júl. 1
14:13
Avartüzek gyúltak több helyen a Bakonyban (HVG)
A Bakonyban több helyen is kigyulladt az avar, Kislőd és Városlőd község térségében ég a száraz fű és cserjés-bozótos terület - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
júl. 1
14:20
Az MSZP és az SZDSZ aláírta a koalíciós szerződés mellékletét (HVG)
Aláírta a koalíciós szerződés mellékletét Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János, az SZDSZ elnöke.
júl. 1
14:27
Aláírták a koalíciós szerződés mellékletét (Infostart)
Aláírta a koalíciós szerzodés mellékletét Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János, az SZDSZ elnöke. A kiegészítésben a kormánypártok rögzítették a reform irányait és menetrendjét.
júl. 1
14:53
Gyurcsány: a megállapodással a kormányzás új szakasza indul el (Népszava)
Gyurcsány Ferenc szerint a koalíciós szerződés mellékletének aláírásával lezárult az elmúlt egy év munkája, és a kormányzás egy új szakasza indul el. A miniszterelnök erről a megállapodás aláírását követően beszélt a parlamentben vasárnap.
júl. 1
15:06
Figyelmetlen gyalogost gázoltak halálra Kaposfőn (HVG)
A kórházban meghalt az a 81 éves kaposfői férfi, akit reggel lakóhelyén elütött egy teherautó - közölte a rendőrség.
júl. 1
15:25
Hazaengedték a kórházból a megvert újságírót (Infostart)
Hazaengedték a kórházból Kármán Irén újságírót, akit egy hete, szombatra virradó éjszaka eddig ismeretlenek súlyosan bántalmaztak. Az újságíró rendőri biztosítás mellett távozott a János Kórházból, s a következő időszakban is kap rendőri védelmet. Mint mondta, a személyi védelmet addig biztosítja számára a rendőrség, amit ő erre igényt tart.
júl. 1
16:35
Nyáron nyilvánosságra hozzák az első olajügyi titkos anyagokat (Infostart)
Már júliusban és augusztusban nyilvánosságra hozzák az olajügyekben titkosított iratok egy részét - mondta Szilvásy György. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter véleménye szerint a dokumentumok nyolcvan százalékának fel lehetne oldani a titkosítását, de figyelembe kell venni a nemzetbiztonsági és a bűnüldözési szakmai szempontokat is, ami csökkentheti ezt az arányt.
júl. 1
16:51
Attól semmi sem jobb, ha bürokratikusan működik (Népszava)
Megtalálta könnyű, nyári témáját a koalíció a szerződés kiegészítésével - kommentálta az MDF szóvivője azt a hírt, hogy Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap, Budapesten aláírta a koalíciós szerződés mellékletét.
júl. 1
17:55
Marad a 30-35 Celsius fok hétfőn is (HVG)
Hétfőn további felmelegedés várható napsütéssel és száraz levegővel, 30 -35 fokos nappali hőmérséklettel.
júl. 1
18:50
Már a nyáron nyilvánosságra hozzák az első olajügyi titkos anyagokat (HVG)
Már júliusban és augusztusban nyilvánosságra hozzák az olajügyekben titkosított iratok egy részét - közölte Szilvásy György a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter.
júl. 1
20:11
Az Ab jövő héten dönt a kitüntetés-adományozásról (Infostart)
A jövő hét elején hozza meg a köztársasági elnök kitüntetés-adományozási beadványa ügyében hozott határozatát az Alkotmánybíróság (Ab); a testület az alkotmányértelmezés kapcsán nyolc határozattervezetet készített - erről a testület elnöke beszélt az MTI-nek a héten adott interjújában.
júl. 1
20:41
Több száz gyógyszer ára csökkent (Népszava)
Az egészségügy átalakításnak eredményeképpen július elsejétől mintegy 550 gyógyszer ára olcsóbb, az eddigi 1500 termék mellett. Ez a társadalombiztosításnak több mint hétmilliárdos, a betegeknek további hárommilliárd forintnyi megtakarítást jelent - mondta korábban Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.
júl. 1
21:06
Jelentősen csökkent több mint félezer gyógyszer ára (Infostart)
Mintegy 550 gyógyszer ára csökkent jelentősen július 1-jétől - közölte az egészségügyi miniszterm.
júl. 1
21:49
Horváth Ágnes: a kórházak és az önkormányzatok egy része lassítja a reformot (Népszava)
Az egészségügyi miniszter szerint a kórházak és az önkormányzatok egy része lassítja a reformot azzal, hogy az ágyszámcsökkenéssel párhuzamosan nem igazítja a létszámot a megváltozott struktúrához. Horváth Ágnes erről a Magyar ATV televízió vasárnapi Pont 7 című műsorában beszélt.
júl. 1
23:32
Két gyermekét kidobta az ablakon, majd utánuk vetette magát (HVG)
Két gyermekét kihajította az ablakon, majd utánuk vetette magát egy nő egy tízemeletes ház nyolcadik emeletéről Debrecenben - értesült a HavariaPress.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
2:39
Majtényi: Nem vagyok kárvallott (168 Óra Online)
Ellene szavazott az ellenzék, így nem lett általános ombudsman. Most a pártatlanságát kétségbe vonó vádakra is válaszol. [Dátum: 2007. 07. 02. 02:09]
júl. 2
6:32
Szervezett panaszáradat a Nap-keltének (Népszava)
Szervezetten árasztják el azonos szövegű panaszos levelekkel a Nap-kelte szerkesztőségét - értesült lapunk. A panaszosok persze mind magánszemélyek, mégis sajátos, hogy rendre számon kérik: miért nem jelenik meg kellő terjedelemben az ellenzék álláspontja. A Fidesz és a KDNP azonban fenntartja: képviselőik továbbra sem fogadják el a reggeli televíziós politikai műsor szerkesztőségének meghívását.
júl. 2
6:34
Mese egy bizonyos Semjén Zsoltról, aki mer álmodni! (Népszava)
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a párt országos gyűlésén bejelentette: a KDNP készen áll a kormányzásra. A pártvezető szerint politikai céljuk a népszavazást követően az, hogy új választások eredményeképpen kormányra kerüljenek. "A KDNP arra az útra akarja visszavezetni Magyarországot, amelyről az orosz megszállás és a kommunista diktatúra térítette el az országot" - fogalmazott…
júl. 2
6:36
Eltűnt az erkölcs Magyarországról (Népszava)
Több százan vettek részt tegnap a Magyar Kommunista Munkáspárt budapesti rendezvényén a Fiumei úti Sírkertben, ahol a tizennyolc évvel ezelőtt elhunyt Kádár Jánosra emlékeztek. "Ha egy országban meg lehet gyalázni egykori miniszterelnök sírját, akkor ott már nincsenek erkölcsök (...) egy országban, ha ezt büntetlenül el lehet követni a kormány s a rendőrség szeme láttára, akkor ott már a hatalom…
júl. 2
6:38
Új szakaszba lépett a kormányzás (Népszava)
A kormányzás új szakasza indul el a koalíciós szerződés kiegészítésével. Erről Gyurcsány Ferenc kormányfő beszélt, miután Kóka János SZDSZ-elnökkel aláírta a két párt megállapodását. Az egyezség a konkrét intézkedéseken túl határidőket és felelősöket ír elő az egyes reformok kidolgozásához, a jogszabályelőkészítéshez. Az ellenzék fanyalogva fogadta a megállpodást: a Fidesz paktumot emleget, az MDF…
júl. 2
6:50
Várható egy teljhatalmú integrációs biztos kinevezése (Népszava)
Időközben felgyorsultak az integrációs folyamatok is, miután az összevonás zöld utat kapott az Országgyűlésben. Úgy tudjuk, hogy kilenc munkacsoport dolgozik jelenleg a részletek kidolgozásán. Ezzel együtt várható egy teljhatalmú integrációs biztos kinevezése is, aki az IRM államtitkárának, Kondorosi Ferencnek a munkáját segítené. (Kondorosi az integráció miniszteri biztosa) A kormányzat komoly…
júl. 2
7:44
Nem mernek szabadságra menni a magyarok - lapszemle (Infostart)
Nemzetközi összehasonlításban Magyarország a középkategóriába tartozik a szabadságnapok számát tekintve - olvasható a Népszabadságban. A gyakorlatban kevésbé; sokan ugyanis féltik munkahelyüket, vagy nincs, aki helyettesítse őket, így az emberek szabadságuk negyedét bent hagyják, de ha kiveszik, többnyire azt sem nyaralásra fordítják.
júl. 2
7:46
Pallai: Belpolitikai vonzata is lesz a nagy-britanniai merényletkísérleteknek (Infostart)
Az angolok higgadtan fogadják az újabb és újabb terrorcselekmények hírét, közben azonban várhatóan újra fellángol a vita arról, hogy az állam milyen mértékben korlátozhatja az egyén szabadságjogait a közösség érdekében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pallai Péter újságíró. A BBC volt munkatársa kiemelte: az új brit miniszterelnök több olyan politikust is meghívott a kormányába, akik…
júl. 2
8:38
A népszavazás másfél havi családi pótlék értékét teszi meg (Népszava)
Gyurcsány Ferenc kormányfő és Kóka János az SZDSZ elnöke a hétvégén aláírta a két párt megállapodását. Az egyezség a konkrét intézkedéseken túl határidőket és felelősöket ír elő az egyes reformok kidolgozásához, a jogszabályelőkészítéshez. A két politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a megállapodás hátteréről beszélt.
júl. 2
8:48
Gyurcsány korlátoltságot lát a népszavazás hátterében (Napi)
júl. 2
9:25
Államtitkárokat is elérhet a Zuschlag-ügy (HVG)
Minisztériumi dolgozók, államtitkárok is érintettek lehetnek abban a büntetőügyben, amely Zuschlag János és hat társa ellen folyik különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt - írja a Magyar Nemzet.
júl. 2
9:27
Pénzkivonásra épül az újabb átalakítás (HVG)
Az oktatási törvények csokrában a tankönyvpiaci törvényt is módosította az MSZP–SZDSZ- koalíció a múlt héten. Az új szabályozás a tankönyvesek testülete szerint elkapkodott, több eleme pedig végrehajthatatlan - írja a Magyar Hírlap.
júl. 2
9:30
Óriás kórház fél stábbal (HVG)
Vasárnap megkezdte működését az új Állami Egészségügyi Központ - írja a Népszabadság.
júl. 2
9:33
Gyurcsány: "bornírt ötlet" a népszavazás (Infostart)
Nem állunk meg, nem lassítunk, megyünk tovább - mondta hétfő reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Gyurcsány Ferenc. Kóka János szerint a két párt rendezte a koalíciós zavarokat és megállapodott a további lépésekben.
júl. 2
9:36
Harc a bliccelés ellen - a BKV két buszjáratra is kiterjeszti kampányát (Infostart)
A 61-es és a 161-es buszjáratokra is kiterjeszti bliccelés elleni kampányát a BKV Zrt. hétfőtől.
júl. 2
10:20
Gyurcsány és Kóka a koalíciós szerződés mellékletéről (HVG)
Vasárnap Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János, az SZDSZ elnöke aláírta a koalíciós szerződés mellékletét. A két pártelnök exkluzív nyilatkozatot adott a Népszabadságnak az MSZP és az SZDSZ új "koalíciós mellékletének" aláírása után.
júl. 2
10:41
Meggyilkolták a tinilányt? (HVG)
Feltehetőleg gyilkosság áldozata lett egy tizennyolc éves lány Albertirsán - értesült a HavariaPress.
júl. 2
11:14
Folyik a politikusok pénzgyűjtő versenye (Napi)
júl. 2
11:14
Augusztustól átalakul a BKV (HVG)
Augusztustól új szervezeti struktúrával, kevesebb felső vezetővel működik a BKV Zrt.
júl. 2
11:18
Pert vesztett a rendészeti tárca Orbánnal szemben (HVG)
Első fokon pert vesztett hétfőn a Fővárosi Bíróságon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Orbán Viktorral szemben abban a személyiségi jogi perben, amelyet az igazságügyi tárca indított a Fidesz elnöke ellen, amiért az ellenzéki politikus egy televíziós interjúban azt mondta: a rendőrség nyilvánvalóan politikai utasításra és nyomásra hajtott végre brutális akciókat 2006. október 23-án.
júl. 2
11:26
Első fokon pert nyert Orbán Viktor az IRM-mel szemben (Infostart)
Első fokon pert vesztett hétfőn a Fővárosi Bíróságon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Orbán Viktorral szemben abban a személyiségi jogi perben, amelyet az igazságügyi tárca indított a Fidesz elnöke ellen, amiért az ellenzéki politikus egy televíziós interjúban azt mondta: a rendőrség nyilvánvalóan politikai utasításra és nyomásra hajtott végre brutális akciókat 2006. október 23-án.
júl. 2
11:39
Gyógyszerárak és cégalapítás - változások július 1-je után (Infostart)
Drágább és olcsóbb gyógyszerek, olcsóbb cégalapítás, vége a színlelt szerződések moratóriumának - néhány, a július elsejével hatályba lépett változás közül.
júl. 2
12:08
Orbán Viktor nyert (javított) (Napi)

Keresés