2007. július 1. vasárnap

júl. 1
0:30
"A te párodban hány istennő lakozik? Derítsd ki!" (Életforma)
Jean S. Bolen azt állítja, hogy egy nő lelkében a 7 közül több istennő is jelen lehet egyszerre, de mindig van egy, amely uralja a személyiséget.
júl. 1
0:31
Krétán tenger, buli és történelem vár (Blikk)
A tenger semmihez sem hasonlítható kék színe, a mindig vidám helyiek, illatos fűszerek, az éttermek előtt a jégben a sorsuk beteljesülésére váró halak és rákok, kivételes történelmi emlékek - ezeknek köszönhető Kréta páratlan, semmihez sem hasonlítható hangulata.
júl. 1
0:34
Szörnyű! Szerelemből vállalta a tűzhalált! (Életforma)
Az indiai kultúrában mélyen gyökeret vert az a szemlélet, miszerint az özvegyasszony, férje testének elégetésekor máglyára veti magát égő áldozatként.
júl. 1
0:35
Tengeri finomságok (Blikk)
Kaszás Géza és Kovács Lázár ezen a héten különféle tengeri csemegékből készített fogásokat.
júl. 1
0:38
"Anyja magzatát is látta,- a klinikai halál állapotában" (Életforma)
Dr. Morse évekig egyszerű gyerekorvos volt, aki úgy gondolta, azok, akik a halál után életről vagy a halálközeli élményekről beszélnek, csak be akarnak kerülni a tévébe. De egyszer csak olyan történt az egyik páciensével, ami végérvényesen megváltoztatta a véleményét erről, most már látja az élet utáni élet bizonyítékait.
júl. 1
0:42
Hosszú, egészséges élete lehet, ha betartja ezt a szabályt! (Életforma)
A giliszták egy génje közvetlen kapcsolatot teremt a táplálkozás és a hosszú élet között. Az állatoknál 70 százalékos táplálékmegvonással 40 százalékkal hosszabb élet érhető el.
júl. 1
0:46
Életmentő lehet a jó házasság! (Életforma)
Úgy tűnik, a kézen hordott esküvői gyűrű többet jelent egyfajta lelki köteléknél. A Virginia Egyetem kutatói érdekes vizsgálatot végeztek feleségek segítségével, amelyből kiderült, hogy a hitvesi érintés nyugtatólag hat az agyra.
júl. 1
0:50
Különleges, sonkás-zöldfűszeres palacsinta (Életforma)
A hozzávalók hagyományosan ott lapulnak a magyar kamrák polcain, a végeredmény pedig igazi ínyencség! Az ízletes palacsintatekercsek ráadásul látványosak is, tehát remekül szolgálnak hétvégi menüként!
júl. 1
0:54
Mi vár arra, aki 2007-ben születik? (Életforma)
A kínai naptár szerint a 12 állat zodiákusa közül a 2007-es év a disznó éve.Akik ebben az évben születnek, azoknak...
júl. 1
0:58
"Egy sztriptízbárba hurcolták el a lányomat" (Életforma)
"Belga munkahelyre go-go táncosokat keresünk. Magas, azonnali fizetés, szállás, ellátás biztosítva" - íme, egy hirdetés a sok közül, amely sok pénzt és könnyű munkát ajánl a fiatal lányoknak.
júl. 1
1:02
Hogyan fiatalodjunk meg két hét alatt? (Életforma)
Még hogy az öregedés megállíthatatlan! Csak akkor az, ha semmit nem teszünk ellene, pedig egy kis odafigyeléssel nemcsak testünk fiatalodhatna, hanem szellemünk is! Mert igaz: mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát!
júl. 1
1:06
"Picike kéjnők, kis bordélyházam" (Életforma)
A prostituáltak, kéjnők vagy kurtizánok - nevezhetjük őket sokféleképpen - mindig is fontos, bár legtöbbször titkolt szerepet játszottak az emberiség történelmében, a politikában, közéletben. Nem véletlen, hogy a művészek is szívesen foglalkoztak velük.
júl. 1
7:01
Keresztapa lesz David Beckhamből (Infostart)
Kate Mosst és David Beckhamet kérte fel gyermeke keresztszüleinek Davinia Taylor brit színésznő és Dave Gardner sportmenedzser.
júl. 1
9:15
Milliárdok helyett tíz év börtön (Infostart)
Sokéves börtönbüntetésre számíthat egy párizsi trafikos házaspár, mert elcsalta egy lottójátékos 8,8 milliárd forintnak megfelelő nyereményét.
júl. 1
10:09
Drámai hatásai lehetnek a Google elleni pernek (Infostart)
Beperelte egy brit üzletember a Google-t, mert a cég internetes keresőjén keresztül elérhetők az őt rágalmazó bejegyzések. A per precedensértékű, és szakemberek szerint súlyos következményei lesznek az internetes információáramlásra, ha kimondják a Google felelősségét.
júl. 1
10:59
Emberölés Hajdúdorogon - 16 éves fiú a gyanúsított (Infostart)
A rendőrök vasárnap hajnalban elfogtak egy 16 éves hajdúdorogi fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy előző nap lakásában agyonvert egy hajdúdorogi férfit - közölte Vezendi Jánosné rendőrőrnagy.
júl. 1
12:07
Órák alatt elkapkodták az Apple iPhonje-jait (Infostart)
A hatalmas vásárlói érdeklődést tükrözve órák alatt elkapkodták az Egyesült Államokban az Apple informatikai óriáscég mobiltelefon-modellje, az iPhone elsőként piacra dobott példányait.
júl. 1
14:16
Gázolás Kaposfőn - meghalt a figyelmetlen gyalogos (Infostart)
A kórházban vasárnap délelőtt meghalt az a 81 éves kaposfői férfi, akit aznap reggel lakóhelyén elütött egy teherautó.
júl. 1
14:51
A fragilis X szindróma ellenszere (Metropol)
Amerikai kutatóknak állatkísérletek során sikerült visszafordítaniuk egy értelmi fogyatékosságot okozó kromoszóma-rendellenességet, s ennek alapján remélik, hogy kifejleszthető olyan gyógyszer, amely emberben is hatásos e betegség ellen.
júl. 1
15:49
Rejtegetnek még titkot az agyagkatonák (Infostart)
Titokzatos épületet fedeztek fel kínai régészek az első császár sírjában, amelyet nyolcezer életnagyságú agyagkatona őriz. Kiderült, hogy a mauzóleum mélye egy 30 méter magas épületet rejt.
júl. 1
17:49
A hatos lottó 26. heti nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A hatos lottó 26. heti számsorsolásán a következő nyerőszámokat húzták ki: 8, 13, 17, 27, 35, 40. A pótszám: 7.
júl. 1
18:06
Guiness-rekord született a balatonfüredi gitárfesztiválon (Infostart)
Guiness-rekord született vasárnap a balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztiválon; a zenészek a világ leghosszabb koncertjét "hozták össze", ugyanis 192 órán át gitároztak egyfolytában.
júl. 1
18:10
Felmászott egy férfi a ráckevei Duna-hídra - félpályás lezárás (Infostart)
Felmászott egy férfi a ráckevei Duna-hídra, ezért a mentés idejére hídon átfutó út egyik felét lezárták - tájékoztatott a ráckevei tűzoltóság ügyelete.
júl. 1
19:44
Kormányfői titkok terítéken (Infostart)
Cherie éppen térden állva a vécét pucolta, mikor Tony Blair megkérte a kezét - erről a leköszönt brit kormányfő felesége számolt be a BBC-n szerdán vetítendő műsorában.
júl. 1
20:39
Több száz gyógyszer ára csökkent (Metropol)
Mintegy 550 gyógyszer ára csökken 20-80 százalék közötti mértékben július 1-jével - tudta meg az MTI a szaktárcától vasárnap.
júl. 1
20:59
Kivégezték Mickey egeret (Infostart)
Agyonverte egy "izraeli ügynök" a Hamász Mickey egerét. A rajzfilmfigura Amerika- és Izrael-ellenes érzelmekre hangolta a palesztin gyerekeket, de a nagy nemzetközi felháborodás miatt levették a filmet a műsorról.
júl. 1
21:48
Nem a Hold van sajtból (Infostart)
Sajátos módon fejezte ki tiszteletét négy egykori amerikai elnök előtt egy wisconsini férfi: sajtból faragta ki a portréjukat.
júl. 1
22:33
Vámpírnak nézte a pávát (Infostart)
Az állatorvosok kénytelenek voltak elaltatni azt a pávát, amelyet vámpírnak nézett, és szinte agyonvert egy férfi egy Staten Island-i gyorsétteremben. A szerencsétlen állat véletlenül tévedt be az étterem parkolójába.
júl. 1
22:35
105 éves korában kapta meg az állampolgárságot (Infostart)
Legalább egy kívánsága biztosan teljesült Jose Tempranának: a kubai származású férfi 105 éves korában megkapta végre az amerikai állampolgárságot.
júl. 1
22:47
Debreceni tragédia: Kidobdta két gyermekét, majd utánuk ugrott (Infostart)
Kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott vasárnap este kilenc óra körül Debrecenben - közölte Nagy Sándor rendőr alezredes.

2007. július 2. hétfő

júl. 2
0:31
Táplálkozás és anyagcsere (HáziPatika)
Testünk jól megtervezett, csodálatos szerkezet. Ha megfelelően adagoljuk neki a hasznos üzemanyagot, az időskorig különösebb baj nélkül működik. Ellenkező esetben viszont akár komoly gondokat is okozhat.
júl. 2
0:32
Álomszép szempillák (Blikk)
A felső szemhéjon kb.150, az alsón 80 apró szál szempilla nő.
júl. 2
3:34
Eljött a pihenés ideje? -Teszt (Életforma)
A stressz és a bosszúság adrenalint juttat a vérbe. Ez a stresszhormon, mint tudjuk, barázdákat váj az erekbe, elősegíti az érelmeszesedés és a trombózis kialakulását, melynek révén felelős a szívinfarktusért, illetve az agyvérzésért.
júl. 2
5:35
Vigyázzon! Tengeri kagylóba lépve is elkapható a Hepatitis (Életforma)
Kevés magyar turista számol azzal, hogy Törökországban jelentős a hastífusz, egyéb mediterrán országokban pedig a Hepatitis-A kockázata. Ráadásul ez utóbbit úgy is el lehet kapni, ha véletlenül rálép valaki egy fertőzött kagylóra.
júl. 2
6:31
"Szeretőt tart, kolléga? Ki van rúgva!" (Infostart)
Elbocsátják azokat a kínai tisztségviselőket, akikről kiderül, hogy szeretőt tartanak. A lépéssel a kormány az erkölcsöt szeretné erősíteni - és csökkenteni a korrupciót.
júl. 2
6:33
Beckham megbukhat Amerikában (Infostart)
Bár David Beckham világhírű, az Egyesült Államokban kevesen ismerik - derült ki a Londoni Egyetem közvélemény-kutatásából.
júl. 2
6:35
Gyönyörű képek! Íme a világ legszebb és legdrágább szállodái! (Életforma)
Vajon ki ne ábrándozott volna arról, hogy legalább egyszer az életben egy igazi luxusszállodában száll meg, ahol császárnak érezheti magát, és amely gyönyörű környezetével, felséges ételeivel, italaival elvarázsolja a vendéget? Ezek a szállodák pontosan ilyenek, a világ legkülönbözőbb helyein, de nem ám akárhol!
júl. 2
6:39
A csecsemők sem ártatlanok - hazudnak, mint a vízfolyás (Infostart)
Már hat hónapos korban elkezdenek hazudni a gyerekek - állapították meg brit viselkedéskutatók. Az eredmény őket is meglepte, eddig ugyanis a pszichológusok meggyőződése volt, hogy négy éves kor alatt az agy nem elég fejlett a hazugság bonyolult "művészetére".
júl. 2
6:45
Kacsa volt Vilmos herceg és Kate szakítása? (Infostart)
Mindössze négy napra szakított Vilmos herceg és barátnője, Kate Middleton, azóta is folyamatosan találkoznak titokban. "Imádják egymást" - derítette ki a lap.
júl. 2
6:52
Akarja tudni, mi a jó házasság titka? (Infostart)
Nem a gyerek, hanem a házimunka megosztása a jó házasság titka - derült ki egy amerikai közvélemény-kutatásból. A gyereknél ma már fontosabb a hasonló jövedelem, a bizalom és a boldog szexuális élet is.
júl. 2
7:36
Csak óvatosan! Mit vigyünk a strandra, és mit ne!? (Életforma)
Hajlamosak vagyunk számtalan felesleges, vagy éppen veszélyes dolgot magunkkal vinni a strandra. Ugyanakkor, néhány praktikus dologra nem gondolunk.
júl. 2
7:38
A sikeres vizsgaidőszak 10 parancsolata (Életforma)
Előző héten a legtöbb egyetemen és főiskolán lezárult a vizsgaidőszak. A legtöbb diák ilyenkor megkönnyebbülten rohan az első strandra, vagy szórakozóhelyre, hogy megünnepelje a sikeres, vagy sikertelen félévét. De mi kell ahhoz, hogy jól zárjunk egy vizsgaidőszakot? A következő 10 pont megadja a választ:
júl. 2
7:52
Fogszuvasodás és torokfájás ellen is jó a bor (Infostart)
Torokgyulladás és fogszuvasodás ellen is hatásos lehet a bor - állapították meg olasz kutatók.
júl. 2
8:32
Nem kell gyógyszert, a kőkorszaki módszer hatásos a cukorbaj elkerülésére (Infostart)
Megelőzhető a cukorbetegség, ha azt esszük, amit kőkorszaki őseink: gyümölcsöt, magvakat, gyökereket, szárított húst és halat - állítják svéd orvosok.
júl. 2
8:34
Dohányzással tiltakoznak az angolok (Infostart)
Több ezer angliai kocsmában engedték meg a tulajdonosok a vendégeknek, hogy rágyújtsanak, annak ellenére, hogy vasárnap reggel óta tilos dohányozni a nyilvános helyeken. Egy leleményes kocsmatulajdonos otthona részévé tette ivóját, így a pöfékelést is engedélyezhette.
júl. 2
8:43
Viking hajóval az ősök nyomában (Infostart)
"A vikingek visszatértek. Készüljetek!" - ezzel a felkiáltással indította útnak a kapitány a világ legnagyobb újjáépített viking hajóját. 65 önkéntes indult útnak a dániai Roskilde kikötőjéből, hogy kizárólag evezők és a szél segítségével eljussanak a Dublinba.
júl. 2
9:25
Hét afrodiziákum ajánlatunk -szex serkentésre (Életforma)
Kapcsolatot ápolni sokféle szinten lehet, ezen a szinten pedig egész biztosan megéri! A különböző afrodiziákumok hatásosságáról ugyan megoszlanak a vélemények, de szerintem nem lehet véletlen, hogy ezeknek az ételeknek a nevét ilyen jól megőrizte a "kollektív emlékezet"...
júl. 2
9:36
Nem rettenti el a fiatalokat, hogy megsüketülhetnek a diszkókban (Infostart)
Komoly halláskárosodást okozhat a koncerteken vagy kocsmákban hallható hangos zene. A szórakozni járó fiatalok jelentős része érzékeli, hogy cseng vagy zúg a füle, ám nem tesznek semmit a megelőzés érdekében.
júl. 2
10:48
Teltségérzetet okozva fogyaszt az új szer (Vital)
tovább
júl. 2
11:28
Miért és mennyit kell fizetnünk júliustól az orvosnál? (Életforma)
Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a vizitdíj bevezetése óta 20 %-kal csökkent az indokolatlan orvos-beteg találkozások száma, s a felmérések azt bizonyítják, hogy a hálapénz összeges és gyakorisága is visszaszorult.

Keresés