2007. október 1. hétfő

okt. 1
1:41
Meghalt Miss Moneypenny (est.hu)
80 éves korában elhunyt Lois Maxwell színésznő, aki 1962 és '85 között összesen tizennégy Bond-filmben formálta meg a titkosszolgálat titkárnőjét, Miss Moneypennyt.
okt. 1
1:46
Grindhouse Trailer Fesztivál a Filmklik.hu-n (est.hu)
Most mi is hozzátehetjük a magunkét a Grindhouse-univerzumhoz, ha elkészítjük saját álelőzetesünket egy nemlétező filmhez, és feltöltjük a Filmklik amatőrfilmjei közé.
okt. 1
4:52
Muse, 30Y (est.hu)
A Muse még az Origin Of Symmetry turnéjának végén, 2002 nyarán – a Hullabaloo dupla DVD és CD megjelenése után nem sokkal – lépett fel a Szigeten (lásd az est.hu interjúját!). Az Absolution album 2003-2004-es koncertkörútjából kimaradt Budapest, de a Black Holes And Revelations aktuális turnéjából szerencsére nem.
okt. 1
8:16
Bono, a szabadság felszentelt harcosa (est.hu)
A U2 frontembere átvehette a Philadelphia Szabadság Medált.
okt. 1
8:18
Scorsese filmet forgat George Harrisonról (est.hu)
A Beatles gitárosának életrajzi mozijában Paul McCartney és Ringo Starr is feltűnik majd.
okt. 1
8:20
Nagy Olvashow (est.hu)
Országszerte, október 2-12. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2007 október 2-12. között ismét megrendezi a Könyvtárak összefogása a társadalomért, más néven Nagy Olvashow című országos rendezvénysorozatát, mely az olvasás fontosságára és örömére hívja fel a figyelmet.
okt. 1
8:22
Magyarok Nagyasszonya 9. Nemzetközi Egyházzenei Fesztivál (est.hu)
Országszerte, október 6-17. Európa legnagyobb liturgikus együtteseit hallhatja a közönség az október 6-án kezdődő Magyarok Nagyasszonya Nemzetközi Egyházzenei Fesztiválon. Az országos koncertsorozaton fellép többek között a Lipcsei Tamás Templom fiúkórusa, a Moszkvai Ortodox-férfikar szólistaegyüttese és a Magyar Nemzeti Énekkar.
okt. 1
9:43
KT Tunstall: Drastic Fantastic (est.hu)
(Relentless / EMI)Az 1975-ös születésű, anyai ágon kínai származású edinburghi dalszerző-gitáros-énekesnő, KT Tunstall közel négymillió példányban elkelt Eye To The Telescope című 2004-es debütálásával több díjat is besöpört, azóta pedig sokat koncertezett, készített egy akusztikus villámlemezt (Acoustic Extravaganza – 2006), kollaborált néhány kollégájával (a hegedűs Sophie Solomonnal,…
okt. 1
9:59
Diana Krall: The Very Best Of (est.hu)
(Verve / Universal)Napjaink egyik legsikeresebb dzsesszdívája, Diana Krall kanadai zongorista-énekesnő a 2001-es The Look Of Love-ig csak feldolgozásokat rögzített, és a 2004-es The Girl In The Other Room Elvis Costellóval közösen írt dalai után gyorsan vissza is tért a bevált recepthez, a 2006-os From This Moment On után kerek egy évvel pedig elérkezettnek látta az időt egy pályaösszegző…
okt. 1
10:26
A világűr - kiállítás és játék (est.hu)
Az űrkorszak 50 éve kezdődött a szovjet Szputnyik-1 Föld körüli pályára bocsátásával. Ez a 80 kg-os alumíniumgolyó volt az első ember alkotta test, ami elhagyta bolygónk légkörét.
okt. 1
10:31
Kerék-Páros-Város (est.hu)
Az utóbbi időben megszaporodtak azok a kezdeményezések, melyek az élhetőbb környezet fontosságát kívánják hangsúlyozni.
okt. 1
10:36
Megújult a TV Paprika (est.hu)
Új külsőt kapott a harmadik születésnapjára készülő TV Paprika. A logótól eltekintve - amely csak színeiben különbözik a korábbitól - minden egyéb arculati elem megváltozott.
okt. 1
10:48
Magyarországi művésztelepek (est.hu)
Igazi ritkaságok, a közönség előtt eddig zömében ismeretlen képek kerültek bele abba a válogatásba, amely a hazai művésztelepek történeti és kortárs festészetét mutatja be.
okt. 1
10:53
Barátság és bizalom (est.hu)
Az Egri Mónika & Pertis Attila zongoraduó műsorának 1. része a Barátságról szól. A program Schubert Rondójával kezdődik, melyet a szerző egy barátjának ajánlott.
okt. 1
11:09
Paul Auster: Utazások a szkriptóriumban (est.hu)
Mr. Blank története egyrészt vérbeli Auster-regény, másrészt titokzatosságával már-már Kafka: A per című művére hajaz.
okt. 1
11:30
Ne erőlködj, hatásosabb könnyedén (est.hu)
A testmozgás hatékony a testsúlycsökkentés, a koleszterinszint és a vérben lévő zsírmennyiség szabályozása terén. Ehhez azonban nem kell megerőltetni magunkat, sőt! Lassan járj, tovább érsz!
okt. 1
15:04
Európai Madármegfigyelő Napok (est.hu)
Végre ősz van! Az egyik legizgalmasabb évszak a vándormadaraknak is. Ők ugyanis útra kelnek.
okt. 1
15:57
And1 Mixtape Tour 2007 (est.hu)
A legtrükkösebb utcai kosarasok látogatnak hétvégén Budapestre, hogy nálunk is masszív rajongótábort toborozzanak maguknak.
okt. 1
16:39
Az utolsó tangó Párizsban (est.hu)
Az egykori botrányfilmekkel az szokott történni, hogy kiragadva a korszellem hangulatából, több évtizeddel bemutatásuk után megszelídülnek.

2007. október 2. kedd

okt. 2
0:28
Öngyilkos lett Cruise zsarolója (est.hu)
Holtan találták arizonai otthonában azt a férfit, aki több mint 1 millió dollárt próbált kizsarolni Tom Cruise-ból.
okt. 2
0:50
Megnyílt a Moveast (est.hu)
Szeptember 30-án megkezdődött a Moveast Nemzetközi Filmfesztivál, a korábban Filmünnep névre hallgató filmes mustra Pécsett. Az október 7-ig tartó esemény nyitófilmje Koltai Lajos Estéje volt.
okt. 2
1:21
Őrangyal (est.hu)
A Vanessa Paradis főszereplésével készült Őrangyalt Angyalom címmel már láthatta a szűkebb magyar közönség: a 2006-os 13. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették.
okt. 2
8:17
Vásárlóbarát lesz az új Radiohead-lemez (est.hu)
A zenekar új albuma már október 10-én letölthető lesz, és mindenki annyit fizet érte, amennyit akar.
okt. 2
8:19
AIDS-ellenes megakoncert Dél-Afrikában (est.hu)
A johannesburgi jótékonysági koncertet Nelson Mandela szervezi.
okt. 2
8:54
Zagar: Cannot Walk Fly Instead (est.hu)
(CLS)A Yonderboi-féle Shallow And Profound album és turné kísérőzenekarából a billentyűvirtuóz Zságer Balázs vezetésével önállósodott Zagar együttes a Local Broadcast című 2002-es bemutatkozás és a 2004-es Szezon filmzene után 2006-ra ígérte a harmadik anyagát (lásd interjúnkat!), de végül 2007-es megjelenés lett belőle – és egy olyan nagy igényű konceptlemez, amit bátran hasonlíthatunk…
okt. 2
9:26
José González: In Our Nature (est.hu)
(Imperial / Neon Music)A Sony Bravia hirdetés pattogó színes labdáinak aláfestő zenéjével – a svéd Knife együttes Heartbeats című hideglelős szintipop dalának finom akusztikus gitáros átdolgozásával – befutott svéd-argentin trubadúr, José González második albumán beborul az ég: a Veneer tábortűzi hangulatát az In Our Nature-ön borongós, sötét és néha dühös hangok követik. Ezen a…
okt. 2
12:06
Verdák (est.hu)
Owen Wilson megnyeri a Szelep Kupát, de végül egy poros kisvárosban köt ki. Úgy látszik, Ben Stiller nem akart autó lenni.
okt. 2
13:26
Összeállt a hamarosan induló Csillag születik zsűrije (est.hu)
Néhány hét múlva indul az RTL Klub tehetségkutató versenye, a Csillag születik. A zsűriben Náray Tamás, Fábry Sándor, Falusi Mariann és Keleti Andrea értékeli majd a versenyzők produkcióit.
okt. 2
14:14
Utálják a Szeress mostot (est.hu)
Izgalmasan kezdődhetett a hét a Barátok köztben, hiszen a hétfői epizód nyerte a nézettségi versenyt mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében. Az előző csoport 2 245 024 nézővel, míg az utóbbi 985 592 nézővel járult hozzá a sorozat sikeréhez.
okt. 2
15:20
Wall Of Sleep: …And Hell Followed With Him (est.hu)
(I Hate Records / Hammer Music)A 2001 végén feloszlott Mood tagjai két zenekarban folytatták pályájukat. Ketten közülük ma a New Orleans-i típusú doom/stoner/sludge vonalon mozgó Stereochristban zenélnek (lásd: Live Like Man…), míg Holdampf Gábor énekes és a gitáros Füleki Sándor a Wall Of Sleepben viszik tovább a Black Sabbath-i hagyományokat, és immár a harmadik albumukkal jelentkeznek.…
okt. 2
15:46
Kanye West: Graduation (est.hu)
(Roc-A-Fella / Universal)Kritikusi körökben Eminem feltűnése óta Kanye Westnél egyetlen mainstream rapper sem érdemelt ki nagyobb elismerést. A chichagói sztár harmadik lemezével a nagyközönség támogatását is megőrizte, hiszen 50 Cent Curtis albumával szemben magabiztosan nyerte a "ki ad el több lemezt szeptember második hetében?" csatát. A Graduation azonban kissé elmarad a 2005-ös Late…
okt. 2
23:24
Calvin Harris: I Created Disco (est.hu)
(Fly Eye)Bár a 2007-es nyár electro-diszkó trendjét három duó, a francia Justice (†), az angol Simian Mobile Disco (Attack Decay Sustain Release) és a német Digitalism (Idealism) határozta meg, a szcéna legszórakoztatóbb jelensége egy huncut kis skót kölyök volt. A kortársainak be-beszólogató, de még alig pelyhedző állú Calvin Harris úgy nosztalgiázik a nyolcvanas évek popzenéjével, hogy…

2007. október 3. szerda

okt. 3
2:09
Folytatódik A királynő (est.hu)
A második részt a sokszoros díjnyertes A királynő írója, Peter Morgan rendezi, aki már el is kezdte a munkát a film folytatásán.
okt. 3
2:19
Díjak a Csapdának és a Dolinának (est.hu)
Srdan Golubovic Csapda című szerb-német-magyar koprodukcióban készült alkotása nyerte el az Almatyban megrendezett "Shaken's Stars" filmfesztivál fődíját, a Dolina pedig külön diplomát kapott a "Manaki Brothers" nemzetközi operatőrfesztiválon.
okt. 3
8:18
Jaggerék ameddig bírják, folytatják (est.hu)
A Rolling Stones új lemezeket és újabb turnékat tervez.
okt. 3
8:20
Megfogyatkozott a Placebo (est.hu)
Steve Hewitt dobos 11 év után hagyta el a zenekart.
okt. 3
10:04
V mint vérbosszú (est.hu)
A Wachowski-testvérek effektív visszatérése a mozivászonra még várat magára, azonban addig is összehoztak egy legendás képregény alapjain nyugvó sztorit, amit aztán a Mátrixos rendezőasszisztensük direktori képességeire bíztak. A végeredmény egy igényes kommersz-mozi lett…
okt. 3
10:06
Köszi a csokit! (est.hu)
Claude Chabrol ízig-vérig francia filmet alkotott, bár a Hitchcock-i rajongása itt is nyakoncsíphető több fázisban is, de a Köszi a csokit! kétségtelenül tökéletes francia mozi, vagyis tökéletesen francia.
okt. 3
10:10
Csak az a szex (est.hu)
A fanyar humoráról már mérföldekről felismerhető kedvenc neurotikus New York-ink ez alkalommal fiatalkori önmagát és pszichés problémáit helyezi a fókuszba, ügyelve a stabil és elmaradhatatlan ironikus felhangokra.
okt. 3
10:12
Az évszázad gyermekei (est.hu)
Egy szókimondó feminista írónő és egy fiatal excentrikus költőzseni erősen bimbódzó, majd vad és dekadens szerelmi históriája egyenesen a XIX. századi Franciaország zavarbaejtően gyönyörű fővárosából.
okt. 3
10:15
A félszemű Jack (est.hu)
Malden csúnyán átvágja Marlont. Marlon bosszút esküszik, de beleszeret Malden gyönyörű lányába, Pinába. A leszámolás mégsem maradhat el, hiszen ez egy vérbeli western.
okt. 3
11:19
Csendkút (est.hu)
Közeledik a jeles dátum, így ismét beindulhat az '56-os filmek szezonja. Szomjas György szubjektív forradalomtörténete, A Nap utcai fiúk előtt itt van mindjárt Pozsgai Zsolt színházrendező-drámaíró filmje, amely két korábbi hasonló témájú darabhoz is kapcsolható.
okt. 3
11:40
Overnight (est.hu)
Képzeljük el, hogy a híres Simó-osztály tagjai összefutnak a sarkon, és beszélgetésbe elegyednek arról, ki milyen filmnél tart.
okt. 3
11:51
Nagykorú lesz a Művész mozi (est.hu)
Nincs egy hónapja, hogy azt ünnepeltük, nagypapa korba lépett a Toldi mozi (75 éves lett), s most újabb jeles szülinapost köszönthetünk. Habár a Művész esetében még nem beszélhetünk ilyen aggastyáni korról, az évforduló nem kevésbé nevezetes, hiszen éppen 18 éves, azaz nagykorú lesz egyik kedvenc körúti mozink.
okt. 3
13:38
Lulu (est.hu)
"A dráma és melodráma, a filozofikus fantasztikum posztmodern vegyítõje" - írja Bigas Lunáról (Sonka, Sonka; Aranyhere; Mell és Hold) a Filmlexikon. A katalán rendező ebben a korai filmjében Almuneda Grandes: Lulú korszakai c. - 19 nyevre lefordított, nagy botrányt kavart - erotikus regényét használta alapanyagul.
okt. 3
14:52
Soha többé háborút! (est.hu)
Ez egy olyan film, ami lerántja a leplet egy másikról. Nem lenne rossz, ha minden túlidealizált filmről készülne egy valósághű feldolgozás is, aztán ki-ki nézhetné a hangulatához valót.
okt. 3
15:08
Beismerő vallomás (est.hu)
Erről a filmről a Gyilkos bálna ugrik be mindig, csak sokkal jobban, mert azért nem is bálna, meg egy aranyos delfint mégiscsak jobban lehet sajnálni embertársainknál, nem igaz?
okt. 3
16:23
Csillagpor (est.hu)
Neil Gaiman elsősorban, mint képregényalkotó ismert (ilyen minőségében készült el egyik munkája alapján a nálunk DVD-n megjelent Tükörálarc is), ám novellistaként, költőként és regényíróként is tevékeny.
okt. 3
16:25
4 perc (est.hu)
Legutóbb Romain Duris mutatta meg a Halálos szívdobbanásban, milyen is, amikor egy egészen más, sokkal keményebb világból érkező ember (újra) zongoraművész szeretne lenni.
okt. 3
17:05
A mások élete (est.hu)
Az idei Legjobb Idegen Nyelvű Film Oscar-díját elnyerő alkotás az egyik legerősebb a nehéz múltat feldolgozó, új német filmek között.

Keresés