2007. december 31. hétfő

dec. 31
7:54
SP3: enyhe Vista-beütések (MaHu)
A tavasszal érkező Windows XP SP3-ban a Microsoft némileg lazítja az aktivációs szigort, a javítócsomaggal frissített operációs rendszer első telepítés után már 30 napig működik aktiválás nélkül -- ugyanúgy mint a Vista, vagy a Windows Server 2003 SP2.
dec. 31
10:05
Visszatér Roger nyúl? (SG)
Frank Marshall elárulta, hogy szívesen folytatná a nagysikerű - és nem mellesleg stílusteremtő - Roger nyúl a pácban című filmjét. A második rész már a 90-es évek közepétől tervbe van véve, ám drága lett volna elkészíteni.
dec. 31
10:10
Az AOL nem fejleszti tovább a Netscape-et (prim)
Az AOL bejelentette, hogy nem fejleszti, illetve 2008. február 1-je után nem is támogatja a webböngészés elterjedésében úttörő szerepet játszó Netscape Navigator programot.
dec. 31
10:16
Az Apple is eredetiségvizsgáló alkalmazást tervez (prim)
Az amerikai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott anyag alapján erősen feltételezhető, hogy az Apple a Microsoft Windows Genuine Advantage-hez (WGA) hasonló szoftverellenőrző megoldást szándékozik bevezetni.
dec. 31
10:22
A Bhutto-gyilkosságból akarnak hasznot húzni a hackerek (prim)
Több biztonságspecialista is felhívta az internetezők figyelmét, hogy óvakodjanak a Benazir Butto halálával kapcsolatos információkat kínáló ismeretlen weboldalaktól, ugyanis megtörténhet, hogy azok vírust tartalmaznak.
dec. 31
10:45
Mozgásban a Yakuza 3 (Gamekapocs)
Közel öt percig élvezhetjük a Yakuza 3, másnéven Ryu ga Gotoku Kenzan világát! Ezután egyre biztosabbá válik, hogy be kell szereznünk a PS3-exkluzív Yakuza hármat!
dec. 31
10:51
Megjelenési dátumot kapott a Play TV (Gamekapocs)
A Play TV egy kifejezetten hasznos és zseniális tulajdonsággal fogja megáldani a PS3-akat! Száz angol fontért vihetjük majd haza 2008. március 28-án.
dec. 31
11:03
Nem áldozott le a könyvtárak kora (SG)
Tavaly az amerikaiak több, mint fele ellátogatott egy könyvtárba, de többségüket nem a könyvek, hanem az ott lévő számítógépek vonzották be. Megmaradt az intézmény közösségi csomópont szerepe.
dec. 31
11:05
Amerika építi Kína megfigyelőhálózatait (SG)
Kína egy olmpia megrendezésére és számos más nemzetközi eseményre készül, emiatt a világ legátfogóbb megfigyelőhálózatát építi ki. A tervezést és megvalósítást amerikai vállalatok végzik.
dec. 31
11:13
A nemzet aranya - Titkok könyve (SG)
Indiana Jones, Lara Croft és Rick O'Connell elmehetnek a sunyiba, ugyanis ezúttal Benjamin Franklin Gates fejti meg a rejtvényeket a látványos kalandfilmben.
dec. 31
11:29
Így láttuk 2007-et (prohardver)
Az év végén áttekintjük, mi is történt ez elmúlt tizenkét számítógépes hónapban.
dec. 31
11:45
'Napot! (GameStar)
Kellemes napot Mindenkinek! Az év utolsó napján is folyik a lázas munka. Ha sikerül valami hírt levadásznunk, akkor kitesszük.
dec. 31
11:52
(Letöltések) N-ball 10 pályás verzió [shareware] (PC Guru)
Az N-ball egy ügyességi játék, melyben egy golyót kell eljuttatni a pálya elejétől a végéig, miközben mindenféle elemeken kell ugrálni. A sablonosnak hangzó játékmenet valójában egy érdekes játékot takar: A kinézete retro, és az akadályok is egyszerű elemekből vannak felállítva, ám mégis érdekesek: (...)
dec. 31
12:00
James Bond - Indul a forgatás (GameStar)
A 21. James Bond moziban sokak bánatára Daniel Craig öltötte magára a 007-es szerepét. A folytatás forgatásai hamarosan kezdődnek.
dec. 31
12:05
Orvosolva az Xbox Live problémák (GameStar)
Az ünnepek alatt összeomlott a LIVE szolgáltatás, ugyanis a hatalmas rohamot nem bírták a szerverek.
dec. 31
12:11
Nvidia 8800 GTS -Vízhűtéssel (GameStar)
A Forbes magazin szerint az idei év legsikeresebb cége az Nvidia volt, így nem meglepő, hogy egyik siker VGA-ja kapott vízhűtést.
dec. 31
14:06
NHH: digitális tévé-pályázat, év végén digitális adás (SG)
A Nemzeti Hírközlési Hatóság a tervek szerint tavasszal kiírja a földfelszíni digitális televíziós szolgáltatásra vonatkozó pályázatot, s azt reméli, hogy többen is jelentkeznek rá.
dec. 31
14:39
HD DVD vs. Blu-ray: A vásárlók kivárnak, Hollywood bajban (SG)
Mi van, ha senki nem nyeri meg a DVD leváltását célzó formátum háborút? Egyre inkább valószínű ez a forgatókönyv, ami a filmstudiókat eddigi stratégiájuk átgondolására késztetheti.
dec. 31
15:28
Noteszgépek Intel mobil Penryn processzorokkal (prim)
Az Intel már novemberben kibocsátotta az első, 45nm-es Penryn alapú asztali és szerverprocesszorokat. A vállalat újabb nagy nap előtt áll, a tervek szerint január 7-én indítja útjára a 45nm-es mobil Penryn processzorokat.
dec. 31
15:31
Boldog új évet kíván a Gamekapocs! (Gamekapocs)
A Gamekapocs ezúton kíván minden olvasójának jó egészségben, remek játékokban, és sikerekben gazdag új évet. Kapcsoljátok ki a gépet és irány bulizni!
dec. 31
16:17
Gyógyszer vadászat (Agent Portal)
Egy adatbányászattal foglalkozó amerikai cég nyílt hozzáférésű orvosi-keresőt indított. A CureHunter tudományos cikkekből kiindulva feltérképezi a gyógyszerek, kezelések és betegségek viszonyát és egy hálózatban jeleníti meg a felhasználók számára.
dec. 31
17:21
Arnold visszatér a második trilógiában? (SG)
A producer Moritz Borman kijelentette, hogy Arnold Schwarzenegger mégis visszatér a tervezett Terminator Salvation - trilógiában, melynek első részét (The Future Begins) Budapesten forgatják.
dec. 31
17:29
StarCraft: Pompázzon minden 3D-ben (GameStar)
Szerintem senki nem hitte volna, hogy az 1998-as StarCraft valaha 3D-ben tündököl majd. Nos, a csoda megtörtént!
dec. 31
17:37
BÚÉK 2008 (onlinemedia.blog.hu)
Ez a 2007. év utolsó bejegyzése, és ilyenkor lehetne mindenféle nagy szavakkal jövőt jósolni: mekkorát fog nőni az online reklámköltés, mennyire lesz meghatározó jövőre a PPC piac, mit várok én 2008-tól. Meg is fogalmaztam mindezt magamban, de aztán rájöttem, ezek csak megérzések, és olyan dolgok kivetítése egy újabb 366 napra (hiszen 2008 szökőév!), amiről itt folyamatosan írok.Persze lesz…
dec. 31
20:15
(Letöltések) Scorched 3D [ingyenes játék] (PC Guru)
Ha szereted a Worms-sorozatot és a tankokért is odáig vagy, megtaláltad a kedvenc játékodat! A Scorched 3D egy körökre osztott tankos játék, melyben a számítógép ellen, vagy az interneten keresztül, esetleg helyi hálózaton keresztül barátaid ellen játszhatsz. A fegyverarzenál széles palettáját megta (...)
dec. 31
21:20
(Letöltések) Soldat [ingyenes játék] (PC Guru)
A Soldat egy kettődimenziós akciójáték, amely az internetes játékra lett kitalálva. A játékmód egy egyszerű deathmatch, amelyik tapasztalataim szerint rendkívül gyors és pörgős. A fegyverarzenálban találhatunk AK-47-et, Desert Eaglet, de extrémeknek ajánlott a láncfűrész is, illetve a kés. A szerver (...)
dec. 31
22:19
(Letöltések) Kuma Wars [ingyenes játék] (PC Guru)
A Kuma Wars egy modern korban játszódó FPS, melynek különlegessége, hogy a játék letöltésével nem magát a teljes játékot kapjuk meg, csak az alap klienset, és csak azokat a küldetéseket kell letöltenünk, amelyiket szeretnénk. A játék weboldala szerint hetente jönnek ki új küldetések (jelen pillanatb (...)
dec. 31
23:18
(Letöltések) Dragon Ball: Source [HL2: DM mod] (PC Guru)
Songoku és társai visszatértek egy multiplayer mod formájában, méghozzá Half-Life 2 alá. A játék egy csak multiplayer játék, melyben kedvenc hőseinket irányíthatjuk 3. személyű nézetben, miközben a játékban az FPS- és az RPG-elemek keverednek. Ha szeretted az anime-t, és van Half-Life 2-d, ez a já (...)

Keresés