2008. január 6. vasárnap

jan. 6
0:26
Boldoggá akarjuk tenni a vevőt (terminal)
Különbözik a multinacionális és a magyarországi szoftverfejlesztők munkamódszere - jelentette ki lapunknak Privitzky Gábor, a Qualysoft Informatikai Zrt. szoftverfejlesztési ágazatának igazgatója. Véleménye szerint bár elméletileg lehetne hibátlan szoftvereket írni, ám ez olyan költséges lenne, hogy nincs is rá igény.
jan. 6
0:30
Új vállalati megoldásokat dobott a piacra az ESET (terminal)
A NOD32 antivírusrendszert olyan vállalatok használják Magyarországon, mint az ISC Hungária, a CitroMail.
jan. 6
1:40
Uwe Boll ADD-s? (GameStar)
Natassia Malthe, az új BloodRayne 2 színésznő szerint Uwe Boll „időnként figyelemhiány zavarban szenved.”
jan. 6
8:22
Ingyenes Xbox játék a Microsofttól (prim)
Az ünnepi időszakban a hatalmas érdeklődés miatt fennakadások voltak tapasztalhatók az Xbox online játékszolgáltatásában, így a Microsoft úgy döntött, ingyenesen is elérhetővé tesz egy-egy játékot felhasználói számára.
jan. 6
8:27
A Sony BMG katalógusa is mp3-ban - vége a DRM-nek? (prim)
A Warner után nem egészen egy héttel, a nagy lemezkiadók közül utolsóként a Sony BMG is bejelentette, hogy másolásvédelem nélküli mp3 formátumban is letölthetővé teszi zenei katalógusát, vagy annak egy részét.
jan. 6
8:38
Kijelző és SIM nélküli mobil utazóknak (prim)
Ha távolabbra, más kontinensre utazunk, a roaming költségek beláthatatlan magasságokba szökhetnek, ha egyáltalán képes készülékünk együttműködni a helyi hálózattal. Ezen segítene egy teljesen új koncepció alapján készült kijelző és SIM-kártya nélküli telefon.
jan. 6
9:07
Uwe Boll filmje remekül nyitott (SG)
A Paradigma Filmnél minden bizonnyal durrannak a pezsgős dugók, hiszen a minap bemutatott Uwe Boll-féle A király nevében című, nagyívűnek és epikusnak haz..., mondott kalandfilm remekül nyitott idehaza.
jan. 6
9:29
Éveken belül műszeretők lepik el a Földet (MaHu)
2050-re szinte teljesen emberi külsejű szexrobotok lesznek a Földön, alig lehet majd megkülönböztetni őket a valódi emberektől - állítja egy brit tudós. De ez nem zavarja: boldog házassága ellenére ki is próbálná őket.
jan. 6
10:02
A játékok rajongóinak: elindult a Gamepod.hu! (prohardver)
A Prohardver lapcsoportja újabb közösségi oldalt indított, ezúttal az elektronikus játékok hívei találhatnak újabb nyitott fórumra.
jan. 6
10:02
Metal Gear Solid 4 - továbbra is PS3-exkluzív (Gamekapocs)
Már számos pletyka és híresztelés lepte el az internetet korábban és egy kis szünet után a napokban is egy esetleges Xbox 360-as Metal Gear Solid 4 port kapcsán...
jan. 6
10:25
Demigod - Chris Taylor legújabb játéka (Gamekapocs)
A Total of Annihilation és a Supreme Commander című műremekek után újabb stratégia fejlesztésébe vágott Chris Taylor a Gas Powered Games-szel.
jan. 6
10:31
'Reggelt! (GameStar)
Tegnap kissé pangott hírfronton a játékipar, de reméljük, hogy a továbbiakban nem Uwe Boll szolgáltatja a híreket.
jan. 6
10:31
Super Smash Bros. Brawl TV-reklámok Japánból (Gamekapocs)
Megérkeztek a Super Smash Bros. Brawl első japán TV-ben sugárzott reklámjai - egyre inkább közeledik a játék megjelenése, alig bírjuk kivárni!
jan. 6
10:42
A GKM értékelte a magyar IT tavalyi eredményeit (prohardver)
A minisztérium kulcsfontosságúnak tartja az informatika és a hírközlés fejlesztését: eredmények és feladatok.
jan. 6
10:48
Nem lesz HD-DVD sajtótájékoztató az idei CES-en (Gamekapocs)
A Warner Bros bejelentése után a HD-DVD képviselete bejelentette, a jövő heti CES-en megrendezendő sajtótájékoztató elmarad - eldőlt a formátumháború?
jan. 6
11:28
Teszt: Nokia 5310 - zenés penge a javából (terminal)
Az elmúlt hetekben a Nokia olyan, abszolút felsőkategóriás készülékei vendégeskedtek szerkesztőségünkben, mint például az N95 8GB, vagy például aktuális kedvencem, az N82. Ezúttal viszont nem ilyen drága csecsebecsével, hanem egy széles rétegek számára elérhető, elsősorban zenére kihegyezett telefonnal, a Nokia 5310-zel fogunk foglalkozni.
jan. 6
11:28
Embereken tesztelik a vérpótlót (SG)
Több évtizednyi klinikai kudarc és etikai vitasorozat után 2008-ban végre eljöhet a mesterséges vér ideje. Legalábbis ebben reménykedik a dallasi HemoBioTech.
jan. 6
11:30
Az Elcoteq 600 dolgozó felvételét tervezi Baranyában (SG)
Mintegy 600 dolgozó felvételét tervezi januárban és februárban az Elcoteq Magyarország Kft., melynek működése óta nem volt példa év eleji létszámbővítésre.
jan. 6
11:32
Képregényben folytatódik a Heroes zárórésze (SG)
Az NBC online és papíralapú sztorikkal is támogatja a sorozatot. Míg a Hiro és Charlie történetéről szóló nyomtatásban megjelent füzet ismét melegnek állítja be Zacket, addig az online képregény nagy titokról lebbenti fel a leplet.
jan. 6
11:40
Super Smash Bros. Brawl reklámok (wii) (Gamer365)
Január végén debütál a Smash széria következő epizódja - a Gamecube-on anno hatalmas sikereket aratott előd alapján ezt a részt is komoly várakozás előzi meg, következzenek a Japán tévéreklámok.
jan. 6
12:14
Kiütéssel győzött a Blu-ray? (GameStar)
Úgy tűnik, a formátum-háború a végéhez közeledik, és a jelek alapján a Blu-ray fog győztesen kikerülni belőle.
jan. 6
12:33
Négy új HP asztali PC a CES 2008 kiállításon (prim)
A Hewlett-Packard négy új asztali PC-t mutat be a jövő heti las vegasi CES 2008 elektronikai kiállításon. A vállalat februárban további tíz asztali PC bevezetését tervezi.
jan. 6
12:44
30 hüvelykes Dell LCD monitor (prim)
A Dell kibocsátotta az új, 30 hüvelykes UltraSharp 3008WFP LCD monitort, amely először a holnap kezdődő CES 2008 elektronikai kiállításon lesz látható.
jan. 6
12:46
832GB-os BiTMICRO SSD (prim)
A BiTMICRO Networks cég 2,5 hüvelykes, 832GB kapacitású SSD tárolóeszközt mutat be a holnap kezdődő CES 2008 kiállításon.
jan. 6
13:29
A Nintendo lett az év vége egyértelmű nyertese (GameStar)
A Nintendot nem izgatták az előrejelzések és minden várakozást felülmúlva magasan megnyerte az év végi konzoleladási versenyt.
jan. 6
13:34
Új Asus notesz 1TB merevlemez kapacitással (prim)
Az Asus új nagy teljesítményű noteszgépet vezetett be. Az M70S merevlemez tárolókapacitása 1TB, amely jelenleg legnagyobb a világon.
jan. 6
13:51
PSP-n is megjelenik a Skype (SG)
A Sony a holnap induló CES-re készülődve árulta el honlapján, hogy a közeljövőben a hordozható PSP készülékeken is elérhető lesz a Skype, vagyis a tulajdonosok a játék mellett immár a kommunikációban sem szenvednek hiányt.
jan. 6
13:53
nVidia - GeForce 9000 tervek és képek (SG)
2008 első hetében egyszerre több fontos információ is megjelent a készülő GeForce 9000 sorozat egyes példányairól. Számos kép mellett az nVidia majdnem teljes első féléves útiterve is kiszivárgott.
jan. 6
15:00
Mass Effect: akár lehetne PS3-ra is (GameStar)
A népszerű exklúziv címek valamiért sűrűn képezik multiplatform pletykák tárgyait. Így van ez a Mass Effecttel is.
jan. 6
15:16
Bioshock 2 - Infolavina (GameStar)
Az egyik cseh játékmagazin meg nem nevezett, de a 2K Games-hez közel álló forrásokra hivatkozva megosztott pár érdekességet.
jan. 6
15:21
Per az Xbox Live problémák miatt (GameStar)
Dühös texas-i játékosok perlik a Microsoftot az Xbox Live ünnepek alatt tapasztalt működési zavarai miatt.
jan. 6
15:26
Tévénézés útközben – ez a jelen (terminal)
A dél-koreai LG Electronics legújabb technológiai fejlesztése a gyártó szerint a digitális televíziózás szélesebb körű elterjedését segíti. A Las Vegasban bemutatásra kerülő készülék használója fél szemét akár út közben is a tévé képernyőjén tarthatja.
jan. 6
15:32
Játék készül a következő Xbox-ra? (GameStar)
Az EGM magazin felreppentett egy érdekes pletykát, miszerint a Microsoft már a következő konzoljára fejleszt játékot.
jan. 6
15:40
(Letöltések) Frontlines: Fuel of War - EMP fegyver trailer [HD] (PC Guru)
Ebben a videóban a játékban szereplő EMP fegyvereket és azok használatát tekinthetitek meg. Bár elsőre talán nem tűnik fontos eszköznek, láthatjátok, hogy jó időben, jó helyen alkalmazva az EMP meg tudja keseríteni az ellenfelek életét. (...)
jan. 6
16:04
A Warner Bros. 2008-as ajánlata (SG)
A Warner Bros. komoly és minőségi kínálatát nézegetve leszögezhetjük, hogy idén elég szoros lesz a verseny a bevételi listákon. A stúdió olyan alkotásokkal száll harcba, mint a The Dark Knight, a 10,000 B.C. vagy a Fool's Gold.
jan. 6
16:15
A Delphi is beszáll az autós internet-eszközök fejlesztésébe (SG)
A Delphi is beszáll az autókban használatos internet-eszközök fejlesztésébe - jelentette a Bloomberg.
jan. 6
17:41
Lenovo IdeaPad noteszgépek (prim)
Mind a három IdePad noteszgép jellemzője a Centrino technológia, a keret nélküli képernyő, az érintésre érzékeny vezérlő felszín és a - Dolby Home Theatre - térhatású hang.
jan. 6
18:19
Silent Hill 5 a nyáron? (x360,ps3) (Gamer365)
A PlayStation 3-at és Xbox 360-at becélzó Silent Hill 5-öt mindig is az idei esztendőre vártuk, ám korábban még nem esett szó arról, hogy pontosan mikor is fog a boltokba kerülni - egészen idáig.
jan. 6
18:30
Olcsó MSI PC-k érkeznek júniusban (prim)
A Micro-Star International (MSI) olcsó PC terméksort vezet be júniusban. A vállalat első olcsó PC-je az Intel Shelton kódnevű mikroprocesszorán alapul. Ez a masina 7 hüvelykes LCD panelt tartalmaz és Linux operációs rendszer felügyelete alatt fut, induló ára 308 dollár.
jan. 6
18:30
Szuper távirányító: egy mindenek felett (terminal)
Logitech Harmony One univerzális távirányító új külsővel, színes érintőképernyővel és egyedi gombkiosztással.
jan. 6
18:51
HP Pavilion tx2000 és a felfrissített HP Pavilion HDX noteszek (prim)
A HP versenytársaitól eltérően a január 7-én kezdődő las vegasi CES 2008 kiállítás előtt néhány nappal két új nagy teljesítményű noteszgépet vezetett be.
jan. 6
19:28
Klikkelünk és utazunk (MaHu)
Jelentősen bővült az on-line szervezett utazások száma 2007-ben, az MTI által megkérdezett utazási irodák 15-43 százalékos növekedésről számoltak be ezen a területen az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 6
19:29
Rez HD: poligonvadászat (x360) (Gamer365)
Nagyfelbontású kultot fogyaszthat hamarosan nagykanállal az Xbox Live Arcade közönsége: a Rez HD verziója valószínűleg még azoknak is kötelező vétel, akik végignyomták az eredetit.
jan. 6
19:34
Kihátrált a HD DVD mögül a Warner (prim)
Az óriás médiacég diplomatikusan a hét végére időzítette meglepő bejelentését, míg korábban HD DVD és Blu-ray formátumban is megjelentette nagyfelbontású filmjeit, most úgy döntött, csak ez utóbbi formában hoz ki új műsorokat.
jan. 6
20:07
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
Az év első hetére némileg helyreállt a rend, és újból volt alkalmunk köszönteni néhány érdekesebb hírt: kiderült, hogyan teljesít az Xbox 360, bejelentették a Just Cause 2-t, biztossá vált az Uncharted 2 érkezése, valamint az is, hogy a Far Cry 2 konzolokra is meg fog jelenni.
jan. 6
20:20
Devil May Cry 4 - újabb részletekre derült fény (Gamekapocs)
A napokban tesztelhették külföldi kollégáink a Devil May Cry 4 egy előzetes verzióját. A tesztelést követően két új dolgot erősítettek meg, mely a PS3-mas verzióhoz köthető.
jan. 6
20:25
Blu-Rayen jelenik majd meg a Gears of War-mozi (Gamekapocs)
A Warner után a New Line Cinema is a Blu-Ray mellett tette le a voksát, ami azt jelenti, hogy a sokak által várt Gears of War-film DVD-n és Blu-rayen keresztül lesz elérhető.
jan. 6
20:55
Kiütéssel győzött a Blu-ray a formátumháborúban? (GameStar)
Úgy tűnik, a formátum-háború a végéhez közeledik, és a jelek alapján a Blu-ray fog győztesen kikerülni belőle.
jan. 6
21:20
A jövő heti játékmegjelenések (Gamekapocs)
Az elmúlt két héten nem volt megjelenő játék, így az új esztendő első játékmegjelenési előrejelzéséig idáig várni kellett - lássuk, mire érdemes várni a jövő héten!
jan. 6
21:21
(Letöltések) Syobon Action [ingyenes játék] (PC Guru)
A Syobon Action tulajdonképpen egy Mario-klón, mely nem lemásolja az elődöt, hanem kifigurázza azt. Nem egyszerűen pár elhintett utalással, hanem a játékos teljes kikészítésével. Hirtelen előbukkanó akadályok, leomló platformok, különleges ellenfelek, idegesítő zene, mínusz végtelenig vihető (...)

Keresés