2008. január 26. szombat

jan. 26
0:40
Hová tűnt hatszázezer iPhone? (cellanaplo.blog.hu)
Valami nagyon nem stimmel az Apple számaival. A Cnet szépen végigzongorázza a iPhone-nal kapcsolatos bejelentéseket:Az Apple azt mondta, hogy 2007-ben 3,7 millió iPhone kelt el. Az AT&T hálózatán év végéig nagyjából kétmillió aktivált iPhone-t aktiváltak, Európában összesen körülbelül 0,4 millió iPhone fogyott. Marad tehát 1,3 millió iPhone, de ebből még levonhatjuk a feltört készülékek számát,…
jan. 26
0:47
Havat eszik a robot (Agent Portal)
Japánban olyan robotot fejlesztettek ki, ami két kamera és egy GPS segítségével önállóan navigálva eltakarítja a havat a városban. Miután Yuki-taro megette a havat, téglákat gyárt belőle és egy előre megadott helyen összegyűjti a jégtömböket.
jan. 26
8:21
Megint rekordokat döntöttek az Apple eladásai (MaHu)
Az Apple közzétette a 2008. pénzügyi év 2007. december 29.-én záródó, első negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 1,58 milliárd USD - azaz részvényenként 1 Dollár 76 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 1 milliárd USD - azaz részvényenként 1 Dollár 14 cent - nyereségével.
jan. 26
8:37
A Ricoh a termelési szintű nyomtatópiac vezető szerepére tör (MaHu)
A Ricoh a 2008-as Drupa nemzetközi nyomdaipari szakkiállításon mutatja be a szakma és a nagyközönség számára új nyomtatóstratégiáját, a Ricoh 'Pro' márkát valamint új színes digitális nyomtatóját.
jan. 26
9:15
Színes érdekességek (prohardver)
Alaplapok, Radeonok, 22 colos monitorok, új OKI nyomtatók és mindenféle színes apróságok kerülnek ma terítékre.
jan. 26
9:40
Tartalom és forma találkozása: Cyber-shot T300 (prim)
Vannak gépek, amelyek egyszerűen jó képeket készítenek. És van az új Sony Cyber-shot T300, amely elegáns ezüst-, fekete vagy piros színével, könnyed vonalvezetésével és merész, függőleges kialakításával kiemelkedik a fényképezőgépek sorából. De a külsőt félretéve, ez a sorozat egyben olyan fejlett Sony technológiák tárháza is, melyek révén egyszerűen készíthetők és nézegethetők a lélegzetelállító…
jan. 26
10:12
Fokozatosan elektronikus ügyintézésre vált Svájc (SG)
A svájci kormány elfogadta azt a javaslatot, amely szerint a helyi hivatalok és közintézmények fokozatosan mérsékelik a papírhasználatot.
jan. 26
10:12
Továbbra is látogatható a Petzval József korának fotótechnikája című kiállítás a műszaki múzeumban (prim)
A kamarakiállítás 2007. augusztus 25-én nyílt meg az Országos Műszaki Múzeum Tanulmánytárában. A tárlat a modern fotózás atyjáról, Petzval Józsefről emlékezik meg, hiszen 2007-ben volt születésének 200. évfordulója.
jan. 26
10:14
Jason Statham lesz a Szállító (SG)
Immáron biztossá vált, hogy Jason Statham visszatér A szállító harmadik részében is, de emellett a Brazil meló, Felpörgetve 2 és a Death Race kapcsán is megtudtunk pár érdekes információt.
jan. 26
10:34
Resistance 2: az első képek (ps3) (Gamer365)
A múlt heti gyatra minőségű magaszin szkenek után befutottak az első hivatalos screenshotok az idén őszre datált Resistance 2-ből. Chimera invázió, nagy mennyiségben.
jan. 26
10:34
Kidurran az iPhone lufi? (terminal)
Az Apple első mobiljának óriási sikere talán már a végéhez közeledik...
jan. 26
10:36
Felvásárolják az AMD-t? (terminal)
A kisebbik processzorgyártó az egyik óriás gyomrában végezheti.
jan. 26
10:37
'Napot! (GameStar)
Szombat van, aki teheti, pihenje ki magát, akinek pedig ez nem adatik meg, az húzza tovább a rabigát és olvassa el a viccet.
jan. 26
10:59
Tarol a Call of Duty IV (GameStar)
Az Activision büszkén jelenti, hogy a Call of Duty IV: Modern Warfare lett a 2007-es év legsikeresebb játéka.
jan. 26
11:26
James Bond 22, alias Quantum of Solace infó és képáradat! (GameStar)
Végre kiderült, hogy 007 legújabb kalandjának mi lesz a címe: Quantum of Solace. Az új címhez új képek és új 007 csajok is dukálnak!
jan. 26
11:32
Új féreg a mobiltelefonokon (terminal)
Ráadásul már élesben terjed.
jan. 26
11:39
Digital IXUS 80 IS: vonzó színek és élettel teli képek (prim)
A Canon bemutatta a Digital IXUS termékcsalád legújabb tagját: a 8.0 megapixeles Digital IXUS 80 IS modellt. A Digital IXUS 80 IS négy színváltozatban érhető el, és olyan funkciókat tartalmaz, amelyek hibátlan fényképeket eredményeznek. Az új mozgásérzékelő technológia érzékeli a fényképezőgép és az alany mozgását, így búcsút inthetünk az elmosódott képeknek.
jan. 26
12:32
Itt a Canon legsikeresebb kamerájának utódja (terminal)
A Canon HD videokamera termékcsaládja új taggal bővült: a HV30-as modellel.
jan. 26
12:34
Mi történik a csomagunkkal? (terminal)
Gyakran bizonytalanul figyeljük bőröndünk távozását a futószalagon.
jan. 26
12:42
The Club harcosparádé (GameStar)
Az alábbiakban bemutatkozik Adjo és Finn, a The Club véres játszmáinak két mindenre elszánt résztvevője.
jan. 26
12:42
Gears of War 2 pletykák (x360) (Gamer365)
Jó kis pletykacsomag hétvégére: ezúttal a Gears of War valszószínűleg még idén ősszel megjelenő folytatásáról hallani érdekes dolgokat - bizonytalan forrásból.
jan. 26
13:09
Kane & Lynch: Dead Men (SG)
Neurotikus figurák, bérgyilkosok, rablás, zsarolás, kivégzés, vértócsák és golyózápor. Ennyit és nem mást ígér az IO Interactive tavaly év végén megjelent TPS-akciójátéka, ahol a 25 venezuelai ártatlan civil haláláért felelőssé tett Kane, illetve a feleségét brutálisan meggyilkoló skizofrén Lynch kezd minden mindegy alapon az évszázad legkeményebb rablássorozatába, ahelyett, hogy nyugodtan…
jan. 26
13:11
Megvan az új Jack Ryan? (SG)
Eddig 4 Jack Ryan-film készült Tom Clancy regényeiből, ami még akkor is elismerésre méltó, ha nem mindenkinek ugrik be elsőre, hogy ezek kvázi egymás folytatásainak tekintendők.
jan. 26
13:13
10. születésnapjára készül a Mozilla (SG)
Az alapítvány február második felében ünnepli meg egy évtizedes fennállását, ám egyelőre még ötleteket várnak a rendezvényhez. Tíz évvel ezelőtt vált elérhetővé a Netscape forráskódja, amely a kezdőlökést jelentette.
jan. 26
13:15
Ribbit - kommunikáció minden csatornán (SG)
Napjainkban számos módon elérhetjük ismerőseinket: vezetékes és mobiltelefonon, Skype-on, SMS-ben, azonnali üzenetküldőkön keresztül. Gyakran nem kis problémát jelent, ha egyszerre kapunk üzeneteket.
jan. 26
13:17
Ledger halála miatti csúszások (SG)
Heath Ledger szörnyű tragédiája miatt két film sorsa is bizonytalanná vált. A The Dark Knight elképzelhető, hogy csúszik egy keveset, a Terry Gilliam féle The Imaginarium of Doctor Parnassus viszont jelenlegi állás szerint el sem készül.
jan. 26
13:31
Minden helyiségben más dal az új Philips zeneközponttal (prim)
A Philips bemutatta legújabb termékét, egy olyan zenelejátszó rendszert, amely WLAN-on keresztül akár öt szatellithez is eljuttatja a jelet.
jan. 26
13:31
Ha szívunk a prezentációval (terminal)
Le kell szerveznünk egy előadást, ám se egy megfelelő terem, se egy jó projektor, se egy hős férfi? Elengedhetetlen tulajdonságok egész sorával is felruházott megoldást találtunk!
jan. 26
13:33
Mitől rettegünk? (terminal)
Míg régen a Hasfelmetsző Jack tartott rettegésben egy város, addig napjainkban sokkal pusztítóbb dolgoktól félünk…
jan. 26
14:54
(Hírek) A Tarr Chronicles folytatódik (PC Guru)
Még az amúgy finnyás amerikai piacon is elég jól teljesített az orosz srácok látványos és pörgős űrakciója, így nem meglepő, hogy máris készül a folytatás hozzá.
jan. 26
15:13
Art of Murder: FBI Confidential demo (GameStar)
Kalandjátékosok figyelem, egy igen ígéretes alkotás, az Art of Murder: FBI Confidential demoja következik.
jan. 26
15:24
Penumbra: Black Plague aranylemez (GameStar)
A rettegés és félelem ideje megállíthatatlanul közeledik: végre aranylemezre került a Penumbra: Black Plague.
jan. 26
15:49
(Hírek) A nagy mesemondó újabb kalandjai (PC Guru)
Gyönyörű, hangulatos, de jó pár sebből vérző játékot faragtak a dán srácok tavaly Andersen meséiből. A most bejelentették folytatás reméljük, kinövi gyermekbetegségeit.
jan. 26
16:13
GLONASS - ennyi volt? (SG)
Magas rangú orosz illetékesek kénytelenek voltak ismét elismerni, hogy a GLONASS navigációs rendszer a tervezett határidőre nem fog elkészülni.
jan. 26
16:15
52 órás túszdrámát ad az RTL Klub (SG)
A két országos csatorna róbálja sorozatokban erős énjét megszilárdítani és ma már a nézők is tudják, hogy mely napokon kell az RTL Klubot vagy a TV2-t bekapcsolniuk, ha sorozatot akarnak nézni este.
jan. 26
16:35
320 GB-os egytányéros Western Digital merevlemez (prim)
Ismét emelik a tétet a winchestergyártók, ezúttal a Western Digital mutatott be egy olyan HDD-t, amelyik egy lemeztányéron képes 320 GB adatot tárolni.
jan. 26
17:16
(Hírek) Jól teljesít a Call of Duty 4 (PC Guru)
Több mint jól teljesít az Infinity Ward legújabb csemetéje, a Call of Duty negyedik része. Nagy volt a rizikó a csatatér megváltoztatása miatt, ám végül jól sült el a dolog.
jan. 26
17:18
(Hírek) Kung Fu Panda! (PC Guru)
Nem (én) őrültem meg, a Dreamworks legújabb animációs filmjének címe a fenti, no és a hozzá kapcsolódó játéké, melyet az Activision készít és dob piacra nyáron.
jan. 26
17:21
(Hírek) Star Wars: Force Unleashed videó (PC Guru)
Az a fene nagy makacsságunk az, ami sokszor nem engedi, hogy szembenézzünk a tényekkel: nincs megcélozva a PC-platform a Force Unleashed kapcsán....
jan. 26
17:27
(Hírek) Ismét telepesinvázió közeleg (PC Guru)
Nem maradhattunk sokáig egy újabb Settlers-felvonás bejelentése nélkül. Ezúttal ugyan nem kapunk egy egész szelet tortát, de a kiegészítő is több a semminél.
jan. 26
17:34
Amikor a forma tartalommal találkozik (terminal)
Intelligens jelenet-felismerés és mosolyprocesszor.
jan. 26
17:43
HP asztali gép flash SSD meghajtóval (prim)
A Hewlett-Packard egy újabb flash SSD szilárdtest-lemez háttértárral ellátott PC-t mutatott be, ám a termék meglepő módon nem egy laptop, hanem asztali számítógép.
jan. 26
18:03
Flash és Java telepítése Ubuntu Linuxos Opera böngészőhöz (magyaropera.blog.hu)
Mivel kevesen használnak Operát és még náluk is kevesebben Linuxos Operát, ezért aztán talán a legkevesbé támogatott a Linux és Opera együtt. Nagy valószinűséggel alig vannak olyanok, akik pont Linuxszal és Operával ellenőrzik le az oldalaikat. Szerencsére ez nem okoz gondot, mert az az oldal ami windowsos Operával megy, az nagy valószínűséggel a linuxos Operával is működni fog. Különbségeket csak…
jan. 26
18:16
Mario Kart TV közvetítések Koreában (GameStar)
Egy újabb programmal, a Mario Kart közvetítésekkel gyarapodik hamarosan a koreai TV gamer adásainak széles skálája.
jan. 26
18:42
Samsung divattelefonok nőknek (prim)
A Samsung két olyan kifejezetten nőknek szánt mobiltelefont mutatott be, amelyek nemcsak külsejükben nőiesek, de speciális női funkciókat is kínálnak használójuknak.
jan. 26
19:14
Az iPhone-ok egyharmada kikódolt? (prim)
Nem egyeznek az Apple és a mobilszolgáltatók iPhone-eladási adatai, ami azt jelenti, hogy vagy valaki rosszul számolt, vagy valahol raktárakban porosodnak a készülékek, vagy, ami a legvalószínűbb, hogy tulajdonosaik nem a megfelelő hálózaton használják azokat.
jan. 26
19:36
Egy visszaélés margójára (domainabc.hu)
Egy gyakori domain nevekkel kapcsolatos átverésnek járt utána egy olvasónk...
jan. 26
20:14
A Canon legsikeresebb kamerájának utódja: HV30 (prim)
A nagy sikerű HV20 utódjaként amelyet a 2007-es év legsikeresebb Canon videokamerájának választottak a HV30 számos új funkciót tartalmaz, és kezelése is jelentősen egyszerűbb.
jan. 26
20:18
(Játéktesztek) GTA Vice City (PC Guru)
Ki ne szeretett volna a 80-as években nagymenő drogdíler lenni, aki felrúgja a szabályokat és maga alakítja azokat? Na jó, a maximálisan becsületes emberek rögvest rávághatják, hogy "én bizony nem", de akkor tegyük fel az alapvető kérdést: vajon az ilyen ember miért is játszana egy GTA-epizóddal? Szóval van itt nekünk a Grand Theft Auto második forradalmi felvonása, mely szintén 3D-s, szintén…
jan. 26
21:14
Szoftverrel a hamis pénzérmék nyomában (prim)
Japánban kifejlesztettek egy olyan számítógépes programot, amely megkülönbözteti a hamis pénzérmét az eredetitől.

Keresés