2008. január 13. vasárnap

jan. 13
0:11
Final Fantasy Tactics: The War of the Lions Extra cikk (Gamekapocs)
Mint ahogyan azt nemrég megígértem, eljött az ideje, hogy minden Tactics típusú játéknak az atyját a Final Fantasy Tacticset is nagyító alá vegyük. A rajongók biztosan emlékeznek még arra, hogy az eredeti cím 1998-ban jött ki Playstation 1 alá és mint ahogyan az a Square játékokkal lenni szokott igencsak nagy sikereket értek el vele. Nem is csoda, hogy ebben a nagy retro időszakban a Final Fantasy…
jan. 13
7:43
'Reggelt! (GameStar)
Tegnap néhány órára úgy érezhettük, beköszöntött a tavasz. A rövid látogatást kihasználva célszerű kicsit kimozdulni a négy fal közül. Aki mégis velünk marad, annak próbálunk friss hírekkel szolgálni.
jan. 13
8:11
Sony Ericsson W670: megosztható szórakozás (MaHu)
A Sony Ericsson bejelenti a W760 , az első valóban globális, háromsávos HSDPA Walkman telefon megjelenését. A készülékkel a világon bárhol a szélessávú kapcsolatnak megfelelő sebességgel tölthetők le a legújabb zenefájlok és tartalmak.
jan. 13
8:13
Macintoshra is megérkezett az Adobe Photoshop Elements 6 (MaHu)
Az Adobe bejelentette az Adobe Photoshop Elements 6 képszerkesztő szoftver Macintosh változatát, amely január végétől hazánkban is elérhető lesz. Az egyszerű, áttekinthető kezelőfelülettel rendelkező Photoshop Elements 6-al a felhasználók a legjobbat hozhatják ki fotóikból.
jan. 13
8:15
Stílusos és innovatív mobiltelefonokkal ment az LG a CESre (MaHu)
A vezeték nélküli telefonok és kiegészítőik egyik vezető szolgáltatójaként ismert LG Electronics MobileComm USA, Inc (LG Mobile Phones) bemutatta legújabb fejlesztéseit a 2008 International CES alkalmából.
jan. 13
8:52
Alone in the Dark csak szeptemberben (GameStar)
Fél éves halasztást szenved az Alone in the Dark, de legalább már elkészült a játék hivatalos honlapja.
jan. 13
10:48
Resistance 2 - Az ellenállás folytatódik (GameStar)
A Playstation 3 egyik legsikerültebb nyitó címe a jelek szerint önálló franchise-zá növi ki magát. Gratulálunk!
jan. 13
11:16
Warhammer 40K: Soulstorm DEMO! (GameStar)
Végre befutott a tavaszra ígért Soulstorm demonstrációja. A harmadik expanzió újítások garmadáját ígéri.
jan. 13
11:22
Eltűnhet a RIAA? (SG)
Pontosabban az egyesülés ötlete merült fel a nemzetközi vonalon tevékenykedő IFPI és az amerikai kiadókat tömörítő RIAA között, miután az EMI - elsőként a négy nagy kiadó közül - megkongatta a harangokat.
jan. 13
11:24
A pornóipar is a Blu-ray mellett dönt? (SG)
Az AVN Adult Entertainment Expo (AEE) kiállításon a Digital Playground amerikai kiadó képviselője bejelentette, hogy idén jelentetik meg utoljára műveiket HD-DVD lemezeken.
jan. 13
11:26
Megérkeztek az első képek a Peking 2008-ból (SG)
A hivatalos neve Beiijing 2008, de mindenki tudja, hogy ez magyarra fordítva Pekinget jelent. Az olimpiai játékokat ezúttal a SEGA varázsolja a monitorunkra.
jan. 13
11:28
Exkluzív fotóbemutató: Nokia 8800 Arte - az új elitmobil (terminal)
Lencsevégre kaptuk a legújabb puccos Nokia telefont.
jan. 13
11:28
Doktor House ismét elpáholta az RTL Szökését (SG)
A hír csak annak függvényében tűnik meglepőnek, hogy a Szökés első évada itthon még egyeduralkodott szerdánként - annak köszönhetően, hogy akkor még nem a Doktor House-szal kellett szembenéznie.
jan. 13
12:05
Felére csökkentette a PS3 előállítási költségeit a Sony (prim)
Elemzők szerint a Sonynak alig több mint egy év alatt sikerült a felére csökkentenie a PlayStation 3 játékkonzol gyártási költségeit.
jan. 13
12:22
Sonic Chronicles - az első információk (nds) (Gamer365)
A Nintendo Power legfrissebb számában rengeteg új információ érkezett a Bioware által készített Sonic RPG kódnéven futó játékból - amelynek új címe mostantól Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood, a célplatform pedig nem más, mint a Nintendo jelenleg legsikeresebb masinája, a DS.
jan. 13
13:05
Megint késnek az AMD négymagos Phenomjai, a hárommagosak viszont előbb érkeznek (prim)
Az AMD ismét módosított a Phenom processzorok menetrendjén: eszerint a nagyobb teljesítményű négymagos lapkák az első negyedév helyett csak a másodikban kerülnek forgalomba, a hárommagosak viszont előbb jönnek.
jan. 13
14:11
A fáraók gyógyszertára (SG)
Az egyiptomiak gyógyászatát és gyógyszerészetét többnyire egy misztikus, a mágia által uralt képességként értékelik, szemben a görögök fejlett gyógyászatával.
jan. 13
14:21
Havas Henrik új napi tévéműsort kapott (SG)
A TV2-től elbocsátott, már az RTL Klubot is megjárt nagyágyúra újabb kereskedelmi csatorna csapott le és azon melegében egy új, naponta jelentkező esti műsorral is megajándékozta a műsorvezetőt.
jan. 13
14:27
CES: speciális nyomtató okostelefonokhoz (terminal)
Printerrel a zsebben.
jan. 13
14:36
Intelligens szoftver másolja az emberi kezet (Agent Portal)
Mesterséges intelligencia segítségével próbálják lemásolni az emberi kéz finom mozdulatait. A rendszer feldolgozza és elemzi a mozgásokat, és meghatározza, hogyan tervezzenek hozzájuk megfelelő robotkart.
jan. 13
15:10
Véget ért a Game of the Year 2007 szavazás (Gamekapocs)
Véget ért a Gamekapocs Game of the Year 2007, melyben az elmúlt év legjobb játékaira szavazhattatok. Most következzenek az eredmények!
jan. 13
15:54
Left 4 Dead - Nyári hőségben támadnak a zombik (GameStar)
Újabb csúszást kénytelen elszenvedni a Turtle Rock csapatának Source motorra épülő, kooperatív céllövöldéje.
jan. 13
17:09
Disgaea 3: Intró videó (Gamekapocs)
A Disgaea egy stratégiai játék lesz, melynek szereplői a manga világból lettek merítve. Az Ázsiai piacot megcélozva ez a játék csupán PS3-ra fog megjelenni.
jan. 13
17:09
Újabb saját Sony szabvány, ezúttal a vezeték nélküli USB-vel szemben (prim)
A Sony hagyományaihoz híven újabb saját fejlesztésű technológiai szabványt indított útjára, ezúttal az elektronikai eszközök közötti vezeték nélküli adattovábbítás területén, TransferJet néven.
jan. 13
17:31
Alone in the Dark 5: csak szeptemberben? (x360,ps2,ps3,wii,pc) (Gamer365)
Bár nem mondható száz százalékig hivatalosnak az információ, valószínűleg mégis igaz: ismételten tovább csúszik az Alone in the Dark: Near Death Investigation megjelenése.
jan. 13
17:31
Nedves masszázs Veronica Mars-szal (terminal)
Fokozzuk az élvezeteket!
jan. 13
18:10
(Letöltések) Warhammer 40K: Dawn of War - Soulstorm demó (PC Guru)
A Relic boszorkánykonyhájában készülő Warhammer 40000 kiegészítő, a Soulstorm végre valahára elérte azt a készültségi fokot, hogy demó formájában megosszák velünk a fejlesztők. Aki figyelte a játékkal kapcsolatban kiadott trailereket, az már bizonyára tisztában van vele mivel is fogja (...)
jan. 13
18:14
Hitachi-Toshiba-Fujitsu vegyes vállalat merevlemezek gyártására (prim)
Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint a Hitachi a Toshiba és a Fujitsu közös tulajdonú, merevlemezeket gyártó vállalat alapítását tervezi.
jan. 13
18:15
(Letöltések) Supreme Commander v1.1.3280 javítás (PC Guru)
Ez a folt egyrészt tartalmaz néhány megjelenítést érintő hibajavítást, másrészt kompatibilissá teszi a játékot az amBX rendszerrel. (...)
jan. 13
18:24
A hét hírei - 2008. január 13. (magyaropera.blog.hu)
Ez az írás egy sorozat kezdetét jelenti szándékaim szerint, aminek célja, hogy az előző hét érdekesebb, Operával kapcsolatos hírei, cikkei között tallózzon, vázlatosan és felsorolásszerűen. Ebben kiemelt szerepe lesz külföldi Operával foglalkozó honlapoknak, illetve az általuk linkelt cikkeknek, interjúknak. Mivel kissé megkésve indult, a sorozat első része egészen a hónap elejéig nyúlik majd…
jan. 13
18:26
(Hírek) Alone in the Dark csúszás (PC Guru)
Idén ismét egyedül leszünk a sötétségben, azonban előtte még meg kell osztanom veletek egy szomorú hírt, mely a játék megjelenésével áll összefüggésben.
jan. 13
18:36
Conflict: Denied Ops - Dinamikus duó (GameStar)
Roppant akciódús jeleneteket láthatunk a Pivotal Games Conflict szériájának legújabb, immáron ötödik darabjából.
jan. 13
18:47
Viasat3: Majoros Péter, Árpa Attila és a gyerekek (SG)
Nem lehet minden mozgóképet eladni gyerekkel, kutyával és delfinnel - a Viasat 3 hosszas tanakodás után mégis úgy döntött, hogy az előbb említett faktorok közül a gyerekeket választják és velük próbálnak meg egy talkshow-t készíteni.
jan. 13
18:49
Szövetségre lép a Hitachi, a Toshiba és a Fujitsu? (SG)
Egyelőre még csak pletykaszinten beszélnek a három nagy gyártó esetleges szövetségéről, ám a HDD-piac legutóbbi fejleményei alapján talán van alapja a hírnek, miszerint egy új közös vállalat jöhet létre.
jan. 13
18:51
100 után jön a 75 dolláros laptop (SG)
Bár az OLPC nem tudta tartani az eredetileg ígért árat, most még nehezebb dolga lesz, mivel nemrég kilépett technológiai igazgatója új cégével alaposan aláígért Nicholas Negroponte fejlesztésének.
jan. 13
19:08
Vérnyomást mérő számítógépes egér (prim)
A CES technológiai kiállításon számtalan más innovatív termék mellett  bemutatkozott egy olyan számítógépes egér is, amely alkalmas a  vérnyomás mérésére.
jan. 13
19:37
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 1. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 1. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
jan. 13
20:07
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
Igencsak komoly hetet tudhatunk magunk mögött, nem voltunk híján ugyanis a nagy bejelentéseknek: befutottak az első információk a Resistance 2-ről és a Sonic RPG-ről, meglepő karakterekkel bővült a Soul Calibur IV felhozatala, és kiderült, hogy lényegében kész a Metal Gear Solid 4.
jan. 13
20:19
Wifi-kereső laptoptáska (prim)
Egy spanyol cég olyan intelligens laptoptáskákat mutatott be, amelyek a beépített szenzornak köszönhetően érzékelik a közelben található hotspotokat.
jan. 13
21:03
(Hírek) Age of Conan gyűjtői változat (PC Guru)
Hamarosan megérkezik Conan kalandjainak online változata, melyben a történet ott kezdődik, ahol az eredeti film véget ért. Tavasz már közel van, s mást is tartogat a számunkra...
jan. 13
21:12
A Paramount/Dreamworks 2008-as ajánlata (SG)
A Paramount/Dreamworks 2008-as ajánlatával zárjuk az idei előrejelzést. A stúdiók versenyében nagy eséllyel indulnak, hiszen olyan filmek vannak a repertoárban, mint a Cloverfield, az Iron Man vagy a negyedik Indy film.
jan. 13
21:40
Rekordokat döntögető memóriakártyák (SG)
A 2008-as CES-en számtalan, korábban nem látott kapacitású memóriakártya került bemutatásra, ezekből mutatjuk be a rekordereket.
jan. 13
22:12
Disgaea 3 - intró videó (Gamekapocs)
A Disgaea egy stratégiai játék lesz, melynek szereplői a manga világból lettek merítve. Az ázsiai piacot megcélozva ez a játék csupán PS3-ra fog megjelenni.

Keresés